Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

c. 25.02.2016 14:47

Wolski to fan Legii i tam sie wychowal wiec normalnym jest, ze bedzie wrzucal fotki zwiazane z Legia.

To co on teraz gada, slodko pierdzi itd.. to nie brac na serio. To nie Brozek, Glowa czy Malecki, a kopia Cierzniaka, tyle, ze jest dodatkowo fanem Legii.

plan jest taki, ze w Wisle ma sie odbudowac i po pol roku isc do Legii na co ona sama tez liczy. My i tak go nie wykupimy bo ta klauzura jest poza naszym zasiegiem.

Niech zrobi swoje pod wzgledem sportowym w Wisle i tyle. On ma dopiero 23 lata i bedzie robil wszystko by sie odbudowac i isc tam gdzie chcial poczatkowo ale Legia go na razie nie chce, wiec wybral Wisle..Wisla to tylko polroczny przystanek.

siemstein 25.02.2016 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1430588)
Wolski to fan Legii i tam sie wychowal wiec normalnym jest, ze bedzie wrzucal fotki zwiazane z Legia.

To co on teraz gada, slodko pierdzi itd.. to nie brac na serio. To nie Brozek, Glowa czy Malecki(...).

Serio? Małecki to taki wielki Wiślak?

cfa 25.02.2016 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1430619)
Serio? Małecki to taki wielki Wiślak?

Jeden z największych i najbardziej oddanych Wiślaków.

AntyMod 25.02.2016 22:34

tak , wkoncu ma Wislacka dziare i byl na gniezdzie

KrzychooR 25.02.2016 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1430641)
tak , wkoncu ma Wislacka dziare i byl na gniezdzie

Arek przy nim to cienki bolek ;)

AntyMod 25.02.2016 23:32

" Bolka" w to nie mieszajmy, ma teraz swoje klopoty

siemstein 26.02.2016 06:31

AA jak ma dziare to w porządku. Wiecie, widziałem go rzucającym koszulka o ziemie jak go Moskal zdjął że Standardem i to mnie zmylilo......

cfa 26.02.2016 07:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1430694)
AA jak ma dziare to w porządku. Wiecie, widziałem go rzucającym koszulka o ziemie jak go Moskal zdjął że Standardem i to mnie zmylilo......

On już wtedy miał status legendarnego skrzydłowego i to nikogo nie ruszyło, wiesz gwiazdy czasem mogą więcej.

kha1 26.02.2016 08:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1430588)
plan jest taki, ze w Wisle ma sie odbudowac i po pol roku isc do Legii na co ona sama tez liczy.

Prosiłbym o jego wypowiedź w tym temacie, bo jeśli jej nie ma, sugeruję jednak skończyć z biadoleniem o jeg miłości do Legii, bo z tego co pamiętam, w kontrakcie ma zapis przedłużenia o 3 lata.

swiety37 26.02.2016 08:45

Majdan też miłował Pogoń.

gypsy 26.02.2016 13:24

Ja się nie zdziwię jak odejdzie do Legii po pół roku, ale raczej nie z powodu miłości, tylko $$$$$$$

brylant17 26.02.2016 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1430743)
Ja się nie zdziwię jak odejdzie do Legii po pół roku, ale raczej nie z powodu miłości, tylko $$$$$$$

A ty co myślisz,że będzie kochał Wisełkę ? raczej nie kolejny najemnik także nie zdziwi mnie jak pójdzie do 7

buczo1985 26.02.2016 15:41

Ludzie taka jest teraz piłka. Ja już bym osobiście się nie rozdrabniał. Niech chłopak daje z siebie wszystko i gra dla dobra całej drużyny. A co będzie za pół się zobaczy. Może spodoba mu się w Krakowie? :) Miasto ma klimat i żyje się tu chyba dobrze, co nie? ;)

KrzychooR 26.02.2016 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1430757)
Ludzie taka jest teraz piłka. Ja już bym osobiście się nie rozdrabniał. Niech chłopak daje z siebie wszystko i gra dla dobra całej drużyny. A co będzie za pół się zobaczy. Może spodoba mu się w Krakowie? :) Miasto ma klimat i żyje się tu chyba dobrze, co nie? ;)

Barrientos mówił że widział białe niedzwiedzie po 17:00...

St Yabol 26.02.2016 18:23

Kirm też chyba coś wspominał, że nie umiał sie z nikim dogadać na mieście czy jakoś tak

najm 26.02.2016 20:44

a Melikson z domu nie wychodził..

gdsmk 26.02.2016 21:31

za to Popović mówił że od rana tylko walą browary

regan 27.02.2016 12:10

"Jednocześnie Pawłowski przyznał, że już na treningach widzi zwiększoną konkurencję w zespole, a trenujący już z drużyną Wolski - został jak się okazuje już mocno... "przywitany" przez m.in. Arkadiusza Głowackiego.

- Widziałem już na treningu, że rośnie nam rywalizacja, bo zawodnicy grają bardzo ostro i nawet się bałem. Jedno wejście Arka Głowackiego i jednego z młodych zawodników w Wolskiego były takie, że zadrżeliśmy, że może coś się stać. To nam jednak wzmacnia rywalizację, podnosi jakość treningu i jakość gry Wisły Kraków - uważa trener. "
źródło; Wislaportal

to chyba za te oprawy Legii ;)
Głowa ustaw tam leszcza :D

Gero 27.02.2016 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1430866)
"Jednocześnie Pawłowski przyznał, że już na treningach widzi zwiększoną konkurencję w zespole, a trenujący już z drużyną Wolski - został jak się okazuje już mocno... "przywitany" przez m.in. Arkadiusza Głowackiego.

- Widziałem już na treningu, że rośnie nam rywalizacja, bo zawodnicy grają bardzo ostro i nawet się bałem. Jedno wejście Arka Głowackiego i jednego z młodych zawodników w Wolskiego były takie, że zadrżeliśmy, że może coś się stać. To nam jednak wzmacnia rywalizację, podnosi jakość treningu i jakość gry Wisły Kraków - uważa trener. "
źródło; Wislaportal

to chyba za te oprawy Legii ;)
Głowa ustaw tam leszcza :D

To po co Wolski staje na drodze jak maszyna pracuje ;-P

Rob_Zombie 27.02.2016 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1430814)
za to Popović mówił że od rana tylko walą browary

Gdzie i kiedy, jeśli można wiedzieć? Bo chyba coś mnie ominęło.

Bartosz 27.02.2016 13:12

Cytat:

– Lubią piwo i wódkę. Nigdy nie widziałem, by ktoś pił tak dużo. Piwo jest grane już o dziewiątej rano i dla nich jest to coś zupełnie normalnego.

dla ekipa24

bódyń 27.02.2016 14:47

Dyrektor sportowy Mechelen o Wolskim
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...any-poniewaz-s

gypsy 27.02.2016 17:04

Widać Mechelen po prostu nie było klubem dla niego. Zły wybór, tak się dzieje. Myślę, że w Wiśle będzie solidnym elementem zespołu, no i przede wszystkim będzie regularnie grać.

Kamson 27.02.2016 22:59

Każdy z was jebane gwiazdy nawet do podawania piłek się nie nadaje

gaudi10 28.02.2016 17:46

Jak widzę popovicia na boisku to mi się odechciewa mecz oglądać.
Koleś nie dość że nic drużynie nie daje to jeszcze jest egoistą.

POtey 28.02.2016 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gaudi10 (Post 1431276)
Jak widzę popovicia na boisku to mi się odechciewa mecz oglądać.
Koleś nie dość że nic drużynie nie daje to jeszcze jest egoistą.

Ja rozumiem krytykę Popovica, że jest mało kreatywny, rozumiem że oczekiwania były większe, ale takie teksty rozkładają mi ręce. Gdyby nie on to cały mecz by latał piłki od Sadloka do Ondraszka. Jako jedyny potrafi zagrać z klepki z kimś z drużyny (choć czasami zdarzają mu się niecelne podania), przegrać piłkę na drugą stronę i wyjść z presji którą rywal zakłada.

Chłopak nie będzie zbawieniem, ale bardzo dobrze reguluje tempo gry, może być ciekawą alternatywą taktyczną jak ktoś w końcu poukłada ten zespół. Jest paru innych zawodników co pasują do opisanych przez Ciebie rzeczy, ale na pewno nie jest to Popovic...

PiVoSH92 28.02.2016 18:21

Popović nie nadaje się na prowadzącego grę, raczej na tego defensywnego rozdzielacza piłek na skrzydła - gdybyśmy grali ze środkiem Popo-Mąka-Wolski i z Brożkiem lub Ondraskiem w ataku, do tego Bałaszow i DG na skrzydłach to Moskal tylko zacierałby rączki widząc tak kreatywny i wbrew pozorom solidny w defensywie zestaw. Niestety mamy Pawłowskiego za trenera, on zaciera rączki widząc kolejny przelew dzięki któremu będzie mógł finansować leczenie syna.

Kończąc wycieczki osobiste - podobną charakterystykę (może nieco gorszą w defensywie ale z lepszym otwierającym podaniem) ma Crivellaro, ogrywany w ogromnym wymiarze w sparingach. Niestety, jako jedno z objawień okresu przygotowawczego nie powąchał nawet murawy w dwóch ostatnich meczach. Więc narzekanie na brak kreatywności jest zasadne, bo u nas ma kto rozgrywać, tylko trener na niego nie stawia (co dla mnie zakrawa na absurd i sabotaż). Nie, żebym uważał Rafaela za zbawcę, ale jeśli nie był przeznaczony do grania to w sparingach mógł na jego pozycji grać ktoś inny...

arti 28.02.2016 19:52

Mam nadzieję, że nie skorzystamy z klauzuli przedłużenia Popovica w lecie. Słaby to kopacz.
Tak samo liczę na pożegnanie z Sarkim, Rafałem i Czekajem - o czterech słabych kopaczy mniej. Pytanie kto za nich i w której lidze?
P.S. Jeszcze Uryga ma do 06.2016 i Brożek (z opcją przedłużenia o rok).

FraMat 03.03.2016 21:45

http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...-zaj-zawodnika
Cytat:

Robimy jednak wszystko, by Petar też się tu komfortowo czuł i żeby można było napisać, że Wisła nareszcie ma - będę nieelegancki - zaj*** zawodnika. Wszystkim nam na tym zależy - kończy Broniszewski.

skawaaa 05.03.2016 10:23

Jest gdzieś informacja kiedy wraca Mączyński?

siemstein 05.03.2016 10:47

Gdzieś czytałem, że dopiero w rundzie finałowej ;/

TommyTSW 05.03.2016 10:54

gdzieś coś pisali pod sam koniec stycznia 5-8tygodni, no ale umówmy się z taką przerwą zanim wróci do ogarniętej formy to raczej nie w tym sezonie.

mitmichael 05.03.2016 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1432715)
gdzieś coś pisali pod sam koniec stycznia 5-8tygodni, no ale umówmy się z taką przerwą zanim wróci do ogarniętej formy to raczej nie w tym sezonie.

Musi w tym sezonie, w koncu na Euro ma pewnie miejsce w składzie wraz z Krychowiakiem

czaro 05.03.2016 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1432717)
Musi w tym sezonie, w koncu na Euro ma pewnie miejsce w składzie wraz z Krychowiakiem

Prasa donosiła w tym tygodniu, że chyba niekoniecznie.

gdsmk 05.03.2016 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1432715)

wystarczy, że będzie wchodził na 20 minut, wczorajszy mecz pokazał, jak wiele można odmienić w takim okresie gry.

PiVoSH92 05.03.2016 13:55

Swoją droga - co jest nie tak z Crivellaro? Tak fatalna forma, konflikt z trenerem (tu bym się nie zdziwił) czy kontuzja?

gdsmk 05.03.2016 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1432738)
Swoją droga - co jest nie tak z Crivellaro? Tak fatalna forma, konflikt z trenerem (tu bym się nie zdziwił) czy kontuzja?

Kojarzę z dwóch źródeł, których teraz nie znajdę, że Broniszewski uważa go za pół-piłkarza. Ale nie wiem, czy to dlatego nie powąchał wczoraj nawet ławki.

Chciałem zauważyć jedno - nie wiem, czy ktoś się ze mną zgodzi:

Alan Uryga ma wielki potencjał - ale on nie będzie w stanie go rozwinąć w tym klubie. MUSI natychmiast iść na wypożyczenie do I ligi. I grać, grać, grać. Bez presji.

Paweł 05.03.2016 15:21

Chyba jako jedyny dostrzegasz ten potencjał.

Oglądając wczorajszy mecz i porównując Urygę i Brleka widać było PRZEPAŚĆ. Chorwat nie zagrał wybitnego meczu, ale różnica w umiejętnościach aż biła po oczach. Przede wszystkim jeśli chodzi o orientowanie się na boisku. Uryga nawet jeśli zaliczył przechwyt, to tylko po to, żeby podać piłkę przeciwnikowi. Jednym słowem dramat.

FraMat 05.03.2016 16:28

Chyba nie.
Alan Uryga zagrał wczoraj lepiej od przynajmniej czterech naszych piłkarzy (Pietrzaka, Sadloka, Brozka i Ondraszka, a kto wie czy nie od Boguskiego).
Uryga zaliczał przechwyty i miał podania do partnerów do przodu.
Jest mniej zwrotny od Brleka, ale to on wczoraj stworzył sytuację Ondraskowi i nabił rękę obrońcy Piasta.
Trzeba być ślepym lub uprzedzonym, żeby nie chcieć tego widzieć

mitmichael 05.03.2016 16:33

Ale zszedł i nagle zaczelismy grac lepiej. Przypadek? nie to Alan Uryga

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl