Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

sebanop 04.02.2011 12:04

Dokladnie.... czy mozna płacić karta??
Zaraz jade wyrobic KK i nie chce mi sie stawac nigdzie przy ścianie płaczu...

matekk1989 04.02.2011 12:06

podobno jeszcze nie można płacić kartą, gdzieś chyba na FB wspominali o tym...

zim zum 04.02.2011 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matekk1989 (Post 1046876)
podobno jeszcze nie można płacić kartą, gdzieś chyba na FB wspominali o tym...

Ile może trwać załatwianie terminala ? :lol:

sebanop 04.02.2011 12:19

A nie wiecie czy mozna wyrobić KK dla dziecka 5-letniego?? Wiem ze nie potrzebuje ale chce mu zrobic...

vote-for-mikey 04.02.2011 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1046877)
Ile może trwać załatwianie terminala ? :lol:

W Wiślackim Świecie nie udało się go załstwić przez jakieś... 7, 8 lat? :)

aNouc 04.02.2011 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MateuszABG (Post 1046811)
I myślisz że klubowi chciało by się robić takie przemeblowania?:>:-P

A o czym ja piszę?
To chyba logiczne że nie, dlatego ta strefa kibica nie może być tymczasowa. Tak to będzie wyglądać.

Powtarzam, zdecydowanie za mało SF jest kibicowska.. no i trzeba to czymś jeszcze obić, widzę że jakieś obrazy leżą, ale to za mało. Za dużo wolnego miejsca na ścianach.

Marszałek 04.02.2011 12:38

Terminale powinny być w kasach, sklepach. Nie wyobrażam sobie aby miało być inaczej.
Ale ten stadion robią na od....... się. Tragedia.

iiYama 04.02.2011 12:44

Przecież terminal może się łączyć nawet po WiFi. Reymonta to jest centrum miasta, obok AGH. :/

zim zum 04.02.2011 12:54

Strasznie to dziwne.

Pero 04.02.2011 13:02

Mnie za to bardzo podoba się jak to zorganizowali. Po cichu, bez zbędnego rozgłoszu i szumu. O bazie treningowej dla przykładu co jakiś czas wiele się mówi i nic z tego nie wynika.
Mam nadzieję, że w sprawie muzeum to już cos działają. Szkoda natomiast, że sklepiku klubowego nie otwarto od razu ze strefą. Wtedy idealna nazwa dla całości - Wiślacki Świat

luke1906 04.02.2011 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1046900)
Strasznie to dziwne.

No nie mów, że po tylu wtopach coś Cię jeszcze jest w tym klubie w stanie zdziwić i zaskoczyć

zim zum 04.02.2011 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1046904)
No nie mów, że po tylu wtopach coś Cię jeszcze jest w tym klubie w stanie zdziwić i zaskoczyć

No w sumie nie, ale myślałem, że skoro tak hucznie otwierają to taki detal jak terminal jest dostępny przy kilku stoiskach.

PiotrG 04.02.2011 13:23

O, widzę, że już zaczęło się narzekanie...

sebanop 04.02.2011 14:01

Wlasnie wrocilem ze stadionu i powiem Wam ze jezeli twierdza ze przepustowosc wynosi 1000os./dzien to ja chyba bylem na innym stadionie... kolejka chyba ze 100 metrow... zrezzygnowalem, przyjde kiedy indzej...

damian3k 04.02.2011 14:22

Nie ma się co dziwić bo większość osób chciała od razu sobie wyrobić kartę, w dodatku zachęciły ich smyczki, w normalne dni wszystko obejdzie się bez kolejek ;)

QBAS 04.02.2011 14:59

To da się tą kartą płacić czy nie? Bo szczerze mówiąc w dzisiejszych czasach od tego bardzo często uzależniam zakupy w sklepie czy wizytę w restauracji.. Wisły oczywiście nie odpuszczę ;) ale płatność kartą to jak darmowe wc w knajpie. Nie wszędzie jest, ale tam gdzie go nie ma się nie wraca

orzeu 04.02.2011 15:19

Chyba nie zdajecie sobie sprawy z jednej rzeczy. Za placenie karta placi sie zazwyczaj od 3 do 5% transakcji. Prowizje placi ten kto wynajmuje terminal czyli sklep, knajpa czy w tym wypadku Wisla. Latwo policzyc 3% ze 150zl za karnet razy 10tys osob czy teraz 3% z 10zl razy pewnie ze 20-30 tys osob. Zanim zaczniecie marudzic ze karta sie nie da pomyslcie ze placac gotowka Wisla wiecej zarabia.
Oczywiscie ze platnosc karta to obowiazek i musi byc w klubie ale nie robcie jaj ze bedziecie marudzic i robic problem bo nie macie 10zl w portfelu bo jak zwykle najwiecej wpisow to narzekanie na jakies drobiazgi.

QBAS 04.02.2011 15:32

orzeu, doskonale zdaję sobie sprawę ile płaci sprzedający za każdą transakcję. Wiem ile samego mnie to kosztowało, ale żyjemy w czasach, gdy karty płatnicze i kredytowe są wszechobecne i tego nie zmienimy, a sprzedawcy powinni robić wszystko, żeby zachęcać klientów do zakupów - także przez umożliwianie najwygodniejszej z płatności - kartą.

Nie chodzi mi tutaj oczywiście o płacenie za wyrobienie karty. Niech limit płatności będzie nawet do 20 zł podwyższony. Ale przy nabijaniu karnetów, kupnie pamiątek sprawa jest dla mnie istotna. Wiem, że w tej sytuacji klub jest sprzedawcą i to on płaci prowizję za każdą płatność, ale na całym świecie kluby sobie z tym radzą więc nie wiem dlaczego mielibyśmy dać się omamić takim mówieniem w przypadku Wisły.

Nie chcę być pierwszym narzekającym (zresztą przeglądając moje posty na pewno się takich zachowań nie doszukacie), ale trzeba wskazywać sprawy, które powinny być załatwione.

rafil 04.02.2011 15:34

Jeżeli tam gdzie jest teraz Strefa Kibica ma być muzeum i sklep, to to będzie bardzo skromne. Nie wyobrażam sobie zmieścić muzeum i jeszcze sklepu z prawdziwego zdarzenie na tak małej przestrzeni.

Arapaho 04.02.2011 15:43

^^^ Jeżeli chodzi o sklep to spokojnie miejsca wystarczy - stanowiska sprzedaży już są - wystarczy dostawić stoiska z produktami i gotowe. Muzeum wątpie że będzie w tym miejscu

rafil 04.02.2011 15:56

Sam sklep tak, ale ponoć muzeum też ma tam być, a to jakoś trudno mi sobie wyobrazić.

orzeu 04.02.2011 19:23

Sklep na Legii wcale taki duzy nie jest. Porownywalny do jakiegos Tatuum z dowolnej galerii handlowej. No moze odrobine wiekszy.

Proud 04.02.2011 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1047120)
Sklep na Legii wcale taki duzy nie jest. Porownywalny do jakiegos Tatuum z dowolnej galerii handlowej. No moze odrobine wiekszy.

No własnie. Oglądając zdj nie miałem jakiegoś wrażenia jego ogromu.
Ogromny sklep to ma Barcelona czy Real :)

Pamiętajmy też, że ważne, aby w sklepie było wiele asortymentu a nie metrażu. Wiadomo, musi mieć odpowiednią powierzchnię, ale pamiętajmy, że nie jesteśmy ManUtd, że będą do skepu Wisły walić po 4 autokary japońców na zakupy.
W czasie meczu będzie pewnie spory ruch, a na codzień cudów bym nie oczekiwał.

Zdecydowanie ważniejsze jest Muzeum Wisły. Liczę, że SA dogada się w tej kwestii z TS-em i powstanie jedno wypasione muzeum. A jest się czym chwalić. :-)

jekert 04.02.2011 21:24

Ciekawe czy zdążą z tym portalem przed rundą wiosenną. Dobrze byłoby zamówić karnet przez internet.

PiotrG 04.02.2011 21:43

Karnety przez internet będzie można zamawiać dopiero od rundy jesiennej nowego sezonu. Teraz prowadzona będzie wyłącznie sprzedaż biletów online. Po karnet trzeba będzie stawić się osobiście.

Donson 04.02.2011 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1046992)
orzeu, doskonale zdaję sobie sprawę ile płaci sprzedający za każdą transakcję. Wiem ile samego mnie to kosztowało, ale żyjemy w czasach, gdy karty płatnicze i kredytowe są wszechobecne i tego nie zmienimy, a sprzedawcy powinni robić wszystko, żeby zachęcać klientów do zakupów - także przez umożliwianie najwygodniejszej z płatności - kartą.

Nie chodzi mi tutaj oczywiście o płacenie za wyrobienie karty. Niech limit płatności będzie nawet do 20 zł podwyższony. Ale przy nabijaniu karnetów, kupnie pamiątek sprawa jest dla mnie istotna. Wiem, że w tej sytuacji klub jest sprzedawcą i to on płaci prowizję za każdą płatność, ale na całym świecie kluby sobie z tym radzą więc nie wiem dlaczego mielibyśmy dać się omamić takim mówieniem w przypadku Wisły.

Nie chcę być pierwszym narzekającym (zresztą przeglądając moje posty na pewno się takich zachowań nie doszukacie), ale trzeba wskazywać sprawy, które powinny być załatwione.

Qrwa o czym tu gadać.
Żeby płatności kartą nie było to jest SKANDAL i zwykłe skąpstwo a chytry dwa razy traci!!!
Mają to załatwić i tyle.
W Egipcie można płacić kartą a na Wiśle nie...padaczka.

dj_ibutti 05.02.2011 00:02

Wyobraźcie sobie kolejkę po bilety na Legię, jakby co 2. płacił kartą. Można by tam stać dobre 8h i i tak by nie było pewności że się kupi...

wisl@k_TS 05.02.2011 00:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1047221)
Wyobraźcie sobie kolejkę po bilety na Legię, jakby co 2. płacił kartą. Można by tam stać dobre 8h i i tak by nie było pewności że się kupi...

Da się uniknąć tego problemu instalując terminale na przykład w połowie okienek, odpowiednio je przy tym oznaczając. Kibic płacący kartą będzie od razu wiedział gdzie stanąć.

Fuks 05.02.2011 00:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1047221)

nie wiem czy piszesz o przeszłości, czy o przyszłości, ale jak stadion będzie miał 33 tys. miejsc, to nie wiem czy beda jakiekolwiek kolejki. Do tego sprzedaż przez internet..

Elefant 05.02.2011 08:25

Obiekt handlowy (a takim jest strefa kibica) może mieć nawet pozłacane żyrandole i marmurowe posadzki, ale nie wyposażony w terminale do kart płatniczych jest zaściankiem.
Ot, taki skansen PRL-u.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl