![]() |
Cytat:
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html To byłby dobry ruch,jeśli byśmy go pozyskali.
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...zonsporu_.html
hmm... jakos w to nie wierze... jak odejdzie Glowa i Pietia, to nam sie posypie obrona |
Cytat:
Salomon Kalou dorobił się gry w Chelsea a w sobotę zaliczył pudło jednogłośnie okrzyknięte przez media największym pdłem w historii pucharu Anglii. Brożek zanim został królem strzelców naszej ligi... no chyba nie muszę przypominać niektórych jego popisów. Naprawdę przestańcie oceniać piłkarzy na podstawie pojedynczych sytuacji. W gruncie żeczy liczy się tylko to że Tshibamba był najlepszym piłkarzem Arki na wiosnę i to dzięki niemu Arkowcy się utrzymali. A co do odejścia Brożka i Głowy. To tylko u nas tak jest że jak się interesują jakimś gościem to specjalnie dla niego jedzie go oglądać menedżer, skaut, dyrektor i klubowy woźny. W takim Trabzonsporze jest iluśtam skautów którzy jeżdżą na setki a nawet tysiące meczów w sezonie. Obaj nasi obrońcy to pewnie jedynie kandydaci do gry w tureckim zespole, a takich kandydatów mają jeszcze piętnastu. |
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...rzadki,1480045
Niestety czarno widzę ten sezon. Tylko 3 nowych piłkarzy, a trzeba sie liczyć z odejściem co najmniej dwóch. Wiec wyjdzie tak, że pozyskamy Onyszke, a dwóch nowych będzie po to by załatać dziury po tych co odeszli. Czyli dalej kupa. Bez 6-7 nowych zawodników ten zespół nie zacznie wygrywać. |
Cytat:
|
Sprzedać jednego Brożka, od razu będzie spokojniej w drużynie :)
|
Żebym ja wam Czibamb nie nasprowadzał.
|
Najpoważniejszym wzmocnieniem może okazać się dojście Garguły do formy. Z nim nasza gra na pewno będzie wyglądała o wiele lepiej. Trzeba trzymać za chłopaka kciuki żeby już mu kontuzje nie przeszkadzały.
|
"2010-05-18 Szykuje się letnia bitwa o Nowaka
Szykuje się letnia walka o Dawida Nowaka. Zdaniem "Przeglądu Sportowego" o napastnika PGE GKS Bełchatów batalię stoczą Wisła Kraków, Legia Warszawa, Polonia Warszawa i być może Lech Poznań. Snajperowi PGE GKS za pół roku kończy się umowa, więc to ostatni moment, aby bełchatowianie coś za niego dostali. Zimą stracą go bowiem za darmo. Nowak ma w swoim kontrakcie klauzulę w wysokości 800 tys. euro, ale teraz można o niej zapomnieć. Potencjalny letni kupiec będzie musiał położyć na stół około 300 tys. euro. Całą wymienioną czwórkę bez problemu stać na taki wydatek. Szczególnie, że zdrowy Nowak to strzelec wyborowy, a zdrowie mu (odpukać) ostatnio dopisuje. W poniedziałek niektóre gazety poinformowały już, że Nowak jest prawie dogadany z Białą Gwiazdą, która chciała go już pół roku temu. Zobaczymy, bo Maciej Skorża, któremu zależało wówczas na sprowadzeniu piłkarza, teraz będzie pracował na Łazienkowskiej. Legia, jak wiadomo, nowych napastników potrzebuje jak kania dżdżu. "PS" słusznie także zauważa, że najwięcej finansowo do zaoferowania ma jednak właściciel Czarnych Koszul Józef Wojciechowski, który jest w stanie przebić propozycje reszty klubów. Dodatkowo chce zbudować zespół walczący o mistrzostwo Polski. Przypomnijmy, że Polonia też pół roku temu starała się o Nowaka." za wp. pl Dżizas oby sobie go wzięli niepotrzebna nam kolejna szklanka |
Zgadzam się. Jest Singlar Wydaje się że PO nie jest palącym tematem. Wydaje się że na dzień dzisiejszy grę w przyszłym sezonie możemy oprzeć na:
Pawełek (rezerwa) Piotr Brożek Głowacki Marcelo (o ile nie odejdzie) Singlar Sobolewski BA Małecki Kirm Łobodziński Boguski Paweł Brożek To jest solidny kręgosłup drużyny. Dokoptować do tego składu dobrego bramkarza Onyszko? + 3-4 niedrogich perspektywicznych zawodników ligowych, pozegnać się z graczami typu Jirsak, Christov i możemy w miarę optymistycznie patrzeć na przyszły sezon. Wisła była, jest i będzie, pomimo słabego zaplecza i zarządzania i braku kasy. pOOZDRO DLA KUMATYCH |
Zobaczymy jakie transfery tego lata przeprowadzi Wisła. bo zmian potrzeba juz na "wczoraj".
Zaczeli dobrze,bo zakontraktowanie Onyszki to bardzo dobry ruch(mam nadzieje ze to prawda ze do przyjdzie Nas) Teraz kolejni zawodnicy. OBROŃCA(prawy,lewy i najlepiej obunożny) SKRZYDŁOWY i przede wszystkim NAPASTNIK! Jesli na te pozycje przyjda zawodnicy którzy odrazu bedą podstawowymi graczami(a nie uzupełnieniem składu) to moze w koncu cos w pucharach zdziałamy.Watro zainwestowac bo w LE tez mozna sporo zarobic,szczególnie ze wracamy na R22 i stadion trzeba bedzie zapełnic chociaz w 70-80 % |
Cytat:
Cytat:
Co do Kiełba to jest jednym z tych, którzy nam odebrali MP. On nam strzelił akurat całkiem ładną brameczkę. Bardzo ciekawy grajek, jeden z lepszych w tej marnej lidze. Ostatnio słyszałem, że idzie do Lecha z kontraktem ~ 250 tys euro Cytat:
|
Jeżeli już o Gargule mowa to dodam od siebie, że ludzie nieco pochopnie widzą go na środku pomocy.
Tak dla przypomnienia, najlepszy sezon Guła rozegrał na lewym skrzydle w Bełchatowie (2006/07). Na środku była para defensywnych pomocników - Strąk i Jarzębowski. Gdybyśmy zatrzymali Issę to wydaje mi się, że Guła nie będzie z nim rywalizował o środek pomocy. Guła na skrzydle, schodzący do środka i rozgrywający piłkę, robiący miejsce Pietii albo Diazowi, strzelający z dystansu, czyli ktoś taki jak Kirm, ale wiedzący co z tą piłką zrobić. Zakontraktowano go jako naszego przyszłego playmakera, kogoś na wzór Szymka. Ale jest Issa Ba, który spisuje się ma tej pozycji znakomicie. Lepiej zamiast wybierać między jednym, a drugim dać szansu obu graczom. Mielibyśmy wkońcu 2 kreatywnych zawodników w linii pomocy. Rajdy na skrzydle do końcowej linii może robić Diaz, Pietia na wzór Popka/Kowalczyka z tamtego Lenczykowego Bełchatowa. Taki nowoczesny futbol ;) |
Cytat:
Mielcarskiemu coś odbiło i w meczu z Odrą cały czas jęczął jaki to Issa jest mało kreatywny i wogóle. Gębe zamknął dopiero jak Ba świetną piłką uruchomił Singlara... Mecz w Bytomiu i udział przy wszystkich bramkach. Jedno zagranie przy bramce Sobola w Gliwicach i 3/4 tego forum okrzykneło go geniuszem. Przepracuje kolejny okres przygotowawczy, wyeliminuje albo ograniczy ten denerwujący nawyk przewracania się w starciach z rywalami i mamy kompletnego środkowego pomocnika. Ma gość spokój, spryt, wyobraźnie i technikę, których brakuje Sobolowi, Diazowi i Jirsakowi. Jeżeli klub z niego zrezygnuje to będzie to dla mnie tak samo debilna decyzja jak wymiana Kosy na Łobo. |
jeśli chodzi o wzmocnienia to liczę tylko na Clebera... :D bo nie ma na nikogo innego... :/
pół roku temu obiecał że sprowadzi do Wisły za darmo 3 zawodników w przedziale wiekowym od 21 do 23 lat z czołowych klubów brazylijskich na pozycje, pomocnik, napastnik i lewy obrońca? o klasie porównywalnej do Marcysia :] Fajnie by było gdyby chociaż jednego udałoby mu się sprowadzić:P |
nie wiem czy ktoś to wklejał ale... http://wisla-online.pl/news/przebudowy-czas-zaczac-1087
szczególnie jedno mnie zaciekawiło: Cytat:
|
Cytat:
|
Zakładanie, że Garguła będzie realnym wzmocnieniem jest podejściem nie na miarę celów przed jakimi stoi klub: LE oraz gra o MP. Pokładanie tak dużych nadziei w zawodniku, który tak długo nie grał z powodu kontuzji jest czystą amatorszczyzną.
|
http://www.weszlo.com/news/4977
Modlę się żeby chodziło o Głowackiego. Jeśli jest sensowna oferta to trzeba pozbyć się każdego, kto jest obarczony brzemieniem porażki. Ponadto stopera można najłatwiej zastąpić. |
Cytat:
Sevilla kupuje Kube. Wisła dostaje te 25% czy tam ile z transferu :-D Ciekawostka - Z Dortmundu do Sevilli jest około 2000 km :-) Troche mniej, ale w duużym zaokrągleniu:D jakieś 1860 +/- 30 |
A kto niby dostanie tę sporą kasę za Głowackiego, Lech?
Jeśli o nas chodzi to może Kuba albo Uche, chociaż nie wiem czy w wypadku tego drugiego mamy klauzulę, ale chyba pojawiał się już taki temat... |
Cytat:
|
Przecież to na pewno nie chodzi o Głowackiego.
Jestem niemal pewny, że chodzi o Jakuba Błaszczykowskiego, który odejdzie do Racingu Santander. |
Cytat:
Co do Uche, to nie wiem, czy jakiś zawodnik przeszedł z Almerii do Londynu (bo mówi się o Fulham). Zaś z Dormundu do Sewilli przeszedł Odonkor, tyle, że do Betisu. Ale miasto to samo:-D P.S. Z Dortmundu do Santander jest 1600 km. |
Goscie z weszlo co by nie powiedziec o poziomie artykulow to zrodla maja raczej dobre. Pija z pilkarzami, dzialaczami wiec jestem sklonny uwierzyc w ten news.
Napewno nie chodzi o nikogo z Wisly. Mowa jest o gigantycznej kasie. Wisle przydaly by sie kazde pieniadze, ale w przeszlosci sprzedawalismy juz zawodnikow za ponad 3 melony euro. Wiec jak dla mnie gigantyczna kasa to wiecej niz 3 mln. A jesli my bysmy mieli tylr dostac za jakis tam procent o obecny klub danego zawodnika by chyba z 40 mln musial wyhaczacyc. Nierealne jesli chodzi o polskich grajkow. A dodatkowo Uche skonczyl sie kontrakt w Almerii, wiec tyle kasy za niego widzielismy. Pewnie chodzi o Peszke lub Sobiecha. |
Faktycznie, jeśli chodzi o Kubę to Santander wchodzi w grę. Nie doczytałem zasad konkursu ;)
Tylko czy to my dostaniemy pieniądze (jeżeli faktycznie jest w kontrakcie Kuby taki zapis), czy Raków Częstochowa, którego jest wychowankiem? |
,,który już liczy GIGANTYCZNĄ kasę, jakiej się nigdy nie spodziewa''
Jak rozumiem ta gigantyczna kasa w kontekście Wisły , to musiało by być min. 4 mln E , więc Kuba musiał by przejść do jakiegoś klubu za min. 20 mln E , co należy włożyć między bajki. Chodzi pewnie o Sobiecha w PAO , zresztą media już wspominały o tym transferze. |
Cytat:
Sobiech .... z Ruchu do Panaty |
Cytat:
|
Cytat:
wiesz co nie wiem na jakiej podstawie tak sądzisz ale co do Ba to zgodze się jest dobry technicznie i mysli... lecz ma głupie straty i bawi się z piłką spowalniając akcje jak Cantoro... ja wole postawić na Gargułe, który wróci z pewnością do formy |
Cytat:
|
Jeśli Ba i Garguła byliby w dobrej dyspozycji, to nic nie stoi na przeszkodzie, by obaj grali. Świat nie kończy się na ustawieniu z dwoma środkowymi pomocnikami (chociaż nie wiem, czy akurat Kasperczak jakieś inne zna)
|
mam nadzieje że w letnim okienku transferowym będą bardziej przemyślane transfery niż w zimowym (Hristov za słaby a Ba to ciągły rekonwalescent).Pozatym licze że nowi zawodnicy zostaną zakontraktowani nie na 2 godziny przed pierwszym meczem ligowym ale pod koniec czerwca bo przecież 15 lipca ruszają puchary !!!! a przecież chcemy do ligi europejskiej awansowac a nie że przyjedzie 1300 km autobusem zespół i nas oklepie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dla mnie to czarna wersja Stilica. Dobra technika, dobre podanie i wyczucie gry ale za to słabo w obronie. Szybkość też średnia. I jak go dobrze pokryć to się gubi albo wywraca. Jedyne w czym jest gorszy od Stilica to stałe fragmenty gry. Nigdy bym nie pomyślał że Ba może być piłkarzem bazującym na szybkości i technice z przebojowymi rajdami na skrzydle jak Uche:) Jak się odbuduje fizycznie może być dobrym elementem 11 ale nie podejrzewam go o to że fizycznie (szybkościowo) osiągnie poziom Uche. Za stary i po zbyt wielu kontuzjach. |
Cytat:
|
Cytat:
|
mam nadzieje że te wzmocniena będą najpóźniej na początku lipca bo przecież 15-tego są pierwsze mecze w pucharach europejskich a nowi zawodnicy potrzebują troche czasu na wkomponowanie się.Oby nie były to transfery na 2 godziny przed pierwszym meczem ligowym jak w zimie było z Hristovem.
Żeby potem nie było że przyjedzie jakaś drużyna 2000 km autobusem i nas oklepie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl