![]() |
Cytat:
|
W dzisiejszym Futbol News jest napisane, że Wisłe może zasilić Fernando Alexandre ze Sportingu Braga jeśli odejdzie Issa Ba.
Napiasane jest również, że na posadę Kasperczaka chrapkę mają Niemcy, Winfred Schaefer, Adreas Brehme. Swoje Cv przysłał również sam Klaus Toppmoeller. |
Cytat:
Christow chce już latem opuścić Wisłę "Georgi Christow to obok Brazylijczyka Beto największy transferowy niewypał Wisły ostatnich lat. Przez pół roku zagrał w Ekstraklasie w dwóch meczach, totalnie rozczarowując Henryka Kasperczaka. Bułgar latem chciałby wrócić z wypożyczenia, bo w Lewskim Sofia znów mogą na niego stawiać. Christow sporo stracił na odejściu z Wisły Macieja Skorży, bo nowy trener bardzo szybko postawił na nim krzyżyk. - Nie było okazji sprawdzić go w meczu, bo Brożek z Boguskim dawali mi satysfakcję - stwierdził Kasperczak, odsyłając napastnika do Młodej Ekstraklasy. - Tam też wypadł bardzo słabo, więc w końcówce sezonu bałem się podjąć ryzyko, wstawiając go do składu pierwszej drużyny - w ten sposób Kasperczak tłumaczy fakt, że przez niespełna dwa miesiące nie dał zagrać Bułgarowi ani minuty. Siłą rzeczy Georgi Christow jest już mocno sfrustrowany swoją sytuacją i najchętniej wróciłby do ojczyzny. Umowa z Wisłą wiąże go jeszcze przez pół roku, więc jedyną szansą dla niego może być zmiana na trenerskim stołku w Krakowie. Chyba, że krakowianie dojdą do porozumienia z władzami klubu z Sofii i skrócą okres wypożyczenia. Mówi się, że po zakończeniu sezonu szkoleniowcem Lewskiego zostanie Yasen Petrow, który świetnie zna Christowa z występów w Botevie Płowdiw. Bułgarski trener nie stracił wiary w napastnika Wisły i znów chciałby mieć go u siebie. Jak mówi lokalnym dziennikarzom, Georgi Christow i Martin Kamburow z Lokomotiwu Sofia, to dla niego duet idealny i obu chętnie widziałby niebawem w kadrze zespołu." Szczerze to chyba by było to najlepsze rozwiązanie zarówno dla Wisły jak i dla piłkarza. Nie musiałby się męczyć ( dosłownie ) pobytem w Krakowie a i nie blokował by miejsca w kadrze innemu zawodnikowi. Georgi Christow z całą pewnością nie jest słabym piłkarzem ale w Wiśle się wybitnie nie zaaklimatyzował. |
Wielu z Was spisuje na straty Andraża Kirma ..a bym nieco studził emocje. Facet jest u nas dopiero pół roku. Być może aklimatyzacja w nowym środowisku jest dla niego dość trudna. Wielu świetnych grajków ma z tym problem.
Zaryzykowałbym i wbrew pozorom, pomimo słabszej formy pozostawił go w Wiśle Kraków - co więcej sprowadziłbym drugiego Słoweńca, reprezentanta swojego kraju. Z jednej strony to wydaję się głupie, z drugiej ..wystarczy spojrzeć do Kirm potrafi zagrać w reprezentacji, wśród swoich. Poza tym ..z tego co wiem, w Słowenii zostawił również rodzinę - nie jest łatwo. Gdyby miał kogoś z mógłby pogadać "po swojemu" czułby się pewniej i wówczas aklimatyzacja przebiegłaby dużo szybciej! :) Takie jest moje osobiste odczucie. Wiele klubów sprowadza hurtem np. kilku holendrów, brazylijczyków czy bośniaków tworząc takie małe kolonie. Zauważcie, że tam jednak dostosowanie się zawodników do nowych warunków przebiega zdecydowanie szybciej. To kolejny z aspektów, który w naszym klubie mocno kuleje - brak wizji przyszłości ;] |
Zawodowy kopacz musi umieć język angielski w stopniu przyzwoitym. Kirm chyba bez problemu po angielsku się porozumiewa,więc nie widze problemów aklimatyzacyjnych. Jesli mu przeszkadza rozłąka niech zmieni zawód. Dostaje kupę kasy,nikt go pod groźbą tutaj nie ściągał, dostał oferte zgodziłsię i przyszedł. Niech gra. A pomysł z ściągniem mu kolegi,by imć zechciał grać jest niepoważny. Marcelo ma kogoś aby nie czuć sie samotnym na boisku?
Singlar? Jak ktoś umie grac to gra. A to,ze inne kluby sciągają chordami obcokrajowców z jednego kraju o niczym nie świadczy. Ptak tak robił swego czasu.:) BNiora kilku młodych,bo jeden z nich może okazać się strzałem w dziesiątke. Stać kluby na to,nas nie. Poza tym ci co są nie przydatni sprzedaje się klubom takim jak w Polsce. |
Kiro gra u nas już rok ,a nie pół roku. Co by mu to dało,że w składzie byłoby paru innych Słoweńców ? Zawodnik się nie sprawdził i tyle,jest zbyt słaby by grać w Wiśle. Byłoby cudownie gdyby się go udało opchnąć po MŚ za jakieś dobre pieniądze. Nie chcę obrażać Andraża,ale w moim odczuciu nie potrafi nawet biegać,co tu dopiero mówić o dryblingach i dośrodkowaniach na pełnej prędkości.
|
Ayala słusznie zauważył,iż posiadanie kadry z kwalifikacjami do szkolenia grup młodzieżowych w Polsce niestety mocno kuleje,żeby nie powiedzieć,że to jakoś nie idzie.
Baza treningowa poziomem mocno odstaje od Europy Zachodniej,jednak i tutaj odnotowaliśmy postęp. Pozdrawiam. |
postep nie postep, dobrych, robiacych roznice wychowankow ani widu ani slychu, jeden Malecki(taki polwychowanek), Maczynski wykazuje aspiracje, ale to troche malo jak na Wisle Krakow
|
Czy ja wam muszę co chwilę przypominać czym się kończy wrzucanie tu własnych pomysłów transferowych? W szczególności upominam tych "starszych" użytkowników (flamengista), bo oni powinni już się nieco orientować w temacie.
|
Cytat:
|
|
Cytat:
Po przeanalizowaniu treści, coś nie chce mi się wierzyć w ich słowa. Chociażby przez to że Onyszko ponoć miał dobry sezon w Wiśle według nich. |
Cytat:
|
Kurde,chciałbym żeby to z Nowakiem była prawda bo dłuższy czas się o niego staramy a on pokazuje,że jak nie jest kontuzjowany to gra dobrze.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego radzę poczekać na podpis i do tego czasu się nie podpalać:-) |
Przyjście Onyszki to było by coś.Rewelacyjny to on nie będzie bo latka lecą ale powinien zapewnić względny spokój w bramce.
Te jego rodzinne perypetie powodują spory niesmak ale w ogóle go nie broniąc, myślę że tam nie doszło do jakiś dużych patologii bo na bank nie skończyło by się na miesiącu kary. |
Onyszko prezentuje poziom Pawełka, więc cudów raczej nie ma co się po nim spodziewać, ale przynajmniej ma jaja i może się przydać w szatni.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Oglądałem mecze Odry i Onyszko w każdym z nich prezentował sie bardzo dobrze. |
Onyszko jest lepszym bramkarzem od Pawełka, ale nawet jeśli - jak twierdzą co poniektórzy - reprezentuje zbliżony poziom, to i tak wyjdzie to nam na dobre, bo w końcu będzie w bramce rywalizacja.
|
Cytat:
Onyszko to stara szkoła bramkarska mówiąca o tym, że bramkarz powinien mieć w sobie coś z wariata i potrafi podejmować decyzje. Refleks też ma ciągle świetny. Pawełek to niższa liga, szczerze dużo wolę bramkarzy z jajami niż grających jak panienki w stylu Fabiańskiego. |
Cytat:
|
Oczywiście humorystycznie ..........
Jedyna szansa ze p.Cupiał podejdzie do tego tak jak Florentino Perez. :):) "...skoro wydaliśmy na transfery 250mln euro i niewywalczylismy mistrzostwa Hiszpanii i nie wygralismy Ligi Mistrzów to znaczy ze w tym okienku transferowym musimy wydac więcej ..." ........niezłe podejscie do życia :):) |
Przychylam się do opinii, że to bramkarze z tej samej, średniej półki. Rywalizacja może i będzie (to zawsze plus) ale co z tego skoro żaden z nich postępu sportowego już nie zrobi. Jak dla mnie to kolejny niskobudżetowy transfer - to zwykłe łatanie dziury, byle taniej a nie wylewanie nowego asfaltu czyt. zmiany jakościowej na pozycji bramkarza nie będzie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tormenthor prawde napisal. Onyszko prezentuje poziom Pawelka. Jedyna roznica miedzy nimi to psychika przez co Onyszko sprawia wrazenie pewniejszego. Co w sumie powoduje ze od razu i obrona gra pewniej...
|
Nie wiem czemu tak się ekscytujecie zatrudnieniem Onyszki. Stary i konfliktowy człowiek i przeciętny zawodnik (jak większość z Was o nim pisze) - czy akurat jest to dobry wybór? Wątpię.Jeszcze na dwa lata. Może pora wzorem Barcy czy MU sięgnąć wreszcie po swoich wychowanków i dać im szanse ,odżałować sezon, lub dwa , ale zbudować coś , a nie ściągać stare rupiecie (vide Jop) czy w/w.
|
Pawełek przeszedł z Odry wcześniej Kwiek teraz Onyszko nie za wiele tego... opamiętajmy się, w tej chwili ważniejsze jest kto będzie rządził Wisłą w najbliższym czasie, kto będzie trenerem etc.. Kolejna kwestia wszystkich mięczaków wywalić z drużyny Boguski, Jirsak etc.. mam dość pokładania się na boisku...
|
Cytat:
p. drużyna m. bramki pkt. 1. Lech Poznań (P) 30 51:20 2. Wisła Kraków (M) 30 48:20 15. Odra Wodzisław 30 27:45 16. Piast Gliwice 30 30:50 |
A czy Onyszko Bronił cały sezon?? Puścił 14 bramek. 4 razy czyste konto i jedna bramka z karnego.
|
Parafrazując F. Kiepskiego, nie ma na tym swiecie bramkarza, który byłby godzien Wisły.
|
W środę najpóźniej w czwartek poznamy stanowisko Cupiała odnośnie dalszej przyszłości klubu pod jego przewodnictwem - w środę Kasperczak jedzie do Myślenic na rozmowę do bossa. Wszelkie kwestie transferowe są wymysłem mediów bo nikt w Wiśle o transferach nawet nie rozmawia tym bardziej je finalizuje. W tym terminie prawdopodobnie poznamy nowego szkoleniowca...
Nasze media są jedyne w swoim rodzaju..a my na to się nabieramy co róż... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
nie zapominajmy,że z Gliwic wraca do nas Kowalski,a Marcelo nie został jeszcze sprzedany.tak więc na Glika nie liczyłbym chyba zbytnio.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl