Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

przemo 19.07.2011 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 1129672)
Mam 2 pytania:

1. Posiadam HTC Wildfire S (tel. nowy, bateria po zakupie sformatowana, etc) - a trzyma mi TYLKO 2 dni - dodam, ze nie jest jakos mega eksploatowany (raczej w "normie"). Te modele tak mają, czy raczej oddać go na gwarancje?

Z tego co wiem to 2-3 dni w tych telefonach to norma :-)

Cytat:

2. Również odnośnie tego telefonu - czy jest możliwość ustawienia gdzieś większej ilości znaków w 1 smsie? Bo jako 1 sms moge wyslac tylko 70 znaków :/

Nie jestem pewien ale może chodzi o to ze masz włączone polskie znaki, spróbuj je wyłączyć to może pomoże. Chyba że masz wyłączone polskie znaki to nie wiem. Ja w SE C902 miałem tak, że przy włączonych znakach mogłem pisać bardzo krótkie smsy, po wyłączeniu standardowo chyba 160 znaków ;)

labtec 19.07.2011 21:39

@Zola - niestety norma. Piszę to, bo mam HTC i już pytałem o to w punkcie czy to normalne że tak krótkio.
No niestety tak jest.

Najlepszą baterię jak wiecie w historii komórek miała ta nokijka;

http://s1.blomedia.pl/komorkomania.p...okia-6310i.jpg

i trzymała nawet 2 tygodnie ;-)

ale to taka drobna dygresja

Gordian 19.07.2011 22:09

Cytat:

Mam 2 pytania:

1. Posiadam HTC Wildfire S (tel. nowy, bateria po zakupie sformatowana, etc) - a trzyma mi TYLKO 2 dni - dodam, ze nie jest jakos mega eksploatowany (raczej w "normie"). Te modele tak mają, czy raczej oddać go na gwarancje?

2. Również odnośnie tego telefonu - czy jest możliwość ustawienia gdzieś większej ilości znaków w 1 smsie? Bo jako 1 sms moge wyslac tylko 70 znaków :/

2 dni?! To powinieneś skakać z radości. Mój HTC przy normalnym uzytkowniu tryzma 12h, a jak jadę na Wifi to 30 min.

Gordian 19.07.2011 22:10

do usunięcia

Etiop 19.07.2011 22:31

Jaki jest tytuł piosenki z tego filmiku http://www.youtube.com/watch?v=5FqPw...eature=related ?

Bąbel 19.07.2011 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Etiop (Post 1129751)
Jaki jest tytuł piosenki z tego filmiku http://www.youtube.com/watch?v=5FqPw...eature=related ?

Moby - "flower"

Etiop 19.07.2011 23:07

Dzięki Bąbel!

Morfeush 20.07.2011 08:51

Witam! Wybieram się w sierpniu do Trójmiasta...

I chciałbym spytać kiedy planowane jest otwarcie nowego stadionu Lechii?
12.08.2011 20:30 - Lechia ma grać jako gospodarz z Cracovią. Możliwe, aby ten mecz odbył się na nowym stadionie?

Pozdrawiam!

Lupo 20.07.2011 08:57

Tak, wczoraj było oficjalne otwarcie (czyt. przecięcie wstęgi), a pierwszym oficjalnym meczem na tym stadionie bedzie kolejka ligowa gdzie Lechia zagra z Cracovią.

Mlody19061906 20.07.2011 09:06

Sprawa wygląda tak. Poszukujemy mieszkania 4 studentów. Będziemy studiować na UP(Podchorążych), UR i AGH(aleja Mickiewicza) i MWSZ(Grzegórzecka). Na jakich ulicach, osiedlach najlepiej szukać żeby każdy miał w miarę dobry dojazd? Chodzi o to żeby kolega z MWSZ nie był za bardzo poszkodowany ale może mieć troche dalej wiadomo. Dzięki za odpowiedź.

Podbijam na nową. Pilne.

alterego 20.07.2011 09:10

Krowodrza, okolice pętli. Na UP autobus plus spacerek, na UR AGH autobus albo i ze 2, i kolega z MWSZ ma najlepiej bo 50 sobie pomyka

Kibic z Grodu Kraka 20.07.2011 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1129303)
Tak właśnie o tą na Tomasza mi chodziło. A pewny jesteś że piwo to półlitrowe o nie 0,3? bo ktoś wcześniej napisał że tylko małe jest.

Powiem to tak ja koncentrowałem sie na wódce natomiast kolega brał do przepicia piwo reki nie dam sobie obciąć ale jesli już to tendencja jak na rynku 0,4-0,5

kasia09 20.07.2011 15:18

Orientuje się ktoś z was może, które z krakowskich liceów jest najbardziej wiślackie ; ) ?

edek1906 20.07.2011 17:32

Ja odnośnie car-audio. Ostatnio skradziono mi radio JVC które fajnie grało i na szybko kupiłem "radio" za 100zł niby fajnie bo na usb i karty sd, Ale jakość dzwięku troche marna. I teraz pytanie czy lepiej zostawić radio i kupic głośniki lepszej jakości czy zostawić seryjne głośniki i zainwestować w lepsze radio???

Kobieta_Wislak 20.07.2011 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maTyS. (Post 1129445)
mam pytanie odnośnie grodzkiego urzędu pracy.

jestem zarejestrowany,jako osoba bezrobotna i chciałbym się dowiedzieć jak jest z darmowymi kursami na np wózek widłowy i inne ? istnieje jeszcze coś takiego ? posiada ktoś informacje na ten temat ?

popatrz też tutaj http://www.inwestycjawkadry.info.pl/

Mario Nh 20.07.2011 17:55

Mamy nowego spikera. Już na stałe? Wie ktoś coś na ten temat?

Może wiąże się to z komunikatami po angielsku? ;)

szprotson 20.07.2011 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1130178)
Mamy nowego spikera. Już na stałe? Wie ktoś coś na ten temat?

Może wiąże się to z komunikatami po angielsku? ;)

z tego co pisał wczoraj rav, spikerem był Dawid z TWSD

kasia09 20.07.2011 18:55

czy jest możliwość wzięcia autografów od piłkarzy po treningu ; ) ?

kibicnh 20.07.2011 19:46

Tak jest taka mozliwosc a ja mam pytanie czy wie ktos o ktorej godzinie odbedzie sie trening w piatek??

fifi1906 20.07.2011 20:10

Wydawało mi się czy był inny spiker na meczu ze Skonto, niż ten w lidze? jeśli tak to co jest z tamtym?

tarantulaw2 20.07.2011 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fifi1906 (Post 1130260)
Wydawało mi się czy był inny spiker na meczu ze Skonto, niż ten w lidze? jeśli tak to co jest z tamtym?

Popatrz parę postów wyżej.

Mam pytanie - jadę w okolice Świnoujścia. Nie mam dowodu osobistego ani paszportu, tylko legitymację szkolną (jestem niepełnoletni). Dam radę przekroczyć granicę z Niemcami? A jeżeli tak, to co by mogło się stać, jakbym przekroczył granicę, i by mnie np. zatrzymali?

edit: fifi1906, nie ma sprawy :)

fifi1906 20.07.2011 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1130278)
Popatrz parę postów wyżej.?

przepraszam. mój błąd poprostu mialem to napisać już wczoraj ale zapomnialem i dzisiaj bez patrzenia wpisalem . sorki raz jeszcze:)

Blacha92 20.07.2011 20:56

Wyśle ktoś zaproszenie do google+?

Manson33 20.07.2011 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blacha92 (Post 1130299)
Wyśle ktoś zaproszenie do google+?

Ten gościu rozdaje:

http://www.youtube.com/watch?v=IQ78_...feature=relmfu

Tylko_Wisła! 20.07.2011 21:41

mam problem z telefonem Nokia 5800 xm

mianowicie chodzi o to , ze spadł mi telefon i nie chce sie włączyc

co mogło sie zepsuć i ile moze kosztować wymiana tej rzeczy ?

tarantulaw2 20.07.2011 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tylko_Wisła! (Post 1130328)
mam problem z telefonem Nokia 5800 xm

mianowicie chodzi o to , ze spadł mi telefon i nie chce sie włączyc

co mogło sie zepsuć i ile moze kosztować wymiana tej rzeczy ?

Z jakiej wysokości spadł i na co?
Generalnie ciężko określić, bo mogło parę rzeczy pójść, nawet cała płyta główna.
Spróbuj uderzyć do TEGO komisu na Starowiślnej, bo Oni raczej za sprawdzenie nie biorą nic - jak oddawałem zalaną X8 to dogadałem się z nimi tak, że jeżeli po umyciu w wanience ultradźwiękowej telefon wstanie, to zapłacę Im, a jeżeli nie, to nie. Telefon nie wstał, słowa dotrzymali. Wiem, że inny typ uszkodzenia, ale oddawałem nie tylko ten telefon, i zawsze było wszystko OK. Zresztą, nawet jeżeli będą chcieli za sprawdzenie, to warto - w przypadku, gdybyś chciał naprawiać u Nich, ceny mają niskie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1130278)

Mam pytanie - jadę w okolice Świnoujścia. Nie mam dowodu osobistego ani paszportu, tylko legitymację szkolną (jestem niepełnoletni). Dam radę przekroczyć granicę z Niemcami? A jeżeli tak, to co by mogło się stać, jakbym przekroczył granicę, i by mnie np. zatrzymali?

Podbijam...

pirat.z.karaibow 20.07.2011 23:44

Ktoś kto potrafi bardzo dobrze pracować z Excelem potrzebny od zaraz!

Zapraszam na PW.

1q2 21.07.2011 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1130338)

Podbijam...

Rade może da ale to złamanie prawa - granica tylko na dowód albo paszport.A co grozi? , to chyba tylko wykroczenie więc mandat, z tym że jesteś nie pełnoletni więc jakieś cyrki mogą z tego wyniknąć

maTyS. 21.07.2011 08:28

gdzie w Krakowie najtaniej kupię albo doładuje tusz do drukarki hp kolorowy ?

koniukrk 21.07.2011 09:16

na giełdzie możesz kupić takie butelki z tuszem i sam w domu sobie będziesz uzupełniać strzykawką dużo taniej cie to wyniesie

nosu 21.07.2011 09:24

Dlaczego w Operze nie wyłapuje mi syngału i nie ładują się strony kiedy Mozilla i I.E. działają normalnie?

Żmijka 21.07.2011 10:03

Jak to jest z tymi KK - jak mam jedną (naszą) to moge sobie wyrobić tez inną? (od razu jakby ktoś miał sie rzuca - nie, nie Cracovii, a Lechi Gdn).

No bo wakacje w 3 mieście i rodzice chca iśc na Lechię. A maja u nas KK. Pamiętam, że była coś mowa o blokowaniu wyrabiania kilku KK ...

wiślak 86 21.07.2011 10:22

tak kiedyś było w Warszawie że wyrabiając Polonii blokowali wyrobienie na Legii, później gdzieś śmignęła mi informacja że było to niezgodne z prawem więc chyba można.

PS. w domyśle miała być jedna karta na wszystkie stadiony a tutaj okazuje się że na reprezentacje chcą wprowadzić kolejne. Ładnie ktoś kasę na tym trzepie.

Kociewiak 21.07.2011 10:29

Część III – Używanie Karty
§ 9
1. Karta jest kartą imienną, identyfikującą wyłącznie osobę, której została wydana, a także określającą tą osobę jako kibica jednego Klubu.
2. Jeden Kibic może posiadać wyłącznie jedną Kartę.
3. Zakazane jest dokonywania jakichkolwiek zmian na Karcie, w szczególności przerabiania danych na niej uwidocznionych.
4. W przypadku ustalenia, iż:
1) dana osoba posługuje się nie swoją Kartą, Operator lub Klub mają prawo zatrzymać Kartę i ją unieważnić,
2) Kibic posiada dwie Karty, Karta wydana później podlega unieważnieniu,
3) Kibic posługuje się Kartą przerobioną, bądź w jakikolwiek sposób zmodyfikowaną, Operator lub Klub zatrzymuje Kartę i ją unieważnia.
5. W sytuacjach, o których mowa w ust. 4 powyżej, Operator i Klub nie są zobowiązane do zwrotu jakichkolwiek kosztów poniesionych przez Kibica w związku z wydaniem Karty, ani innych kosztów.
§ 10
Karta zachowuje ważność przez okres wskazany na Karcie.
§ 11
Kibic w każdym czasie może unieważnić Kartę oraz wymienić Kartę na nową za opłatą określoną w Cenniku.
§ 12
1. Kibic może zmienić przynależność do danego Klubu na przynależność do innego Klubu.
2. Zmiany można dokonywać nie częściej niż jeden raz w ciągu rundy rozgrywkowej danego sezonu rozgrywkowego rozgrywek Ekstraklasy.
3. Zmiana przynależności do Klubu następuje poprzez unieważnienie dotychczasowej Karty i wydanie w jej miejsce nowej Karty.
(...)

Regulamin: http://www.extrakarta.pl/public/temp...s.xhtml?id=475

Żmijka 21.07.2011 10:36

<sciana> czysty debilizm. Pomine niezgodnośc z prawem, bo na jakiej k... podstawie nie mogę sobie chodzić na mecze Wisły, Górnika i Lechii Gdańsk jednoczesnie ...

Ehhh ... na str. Lechii wyczytałam jeszcze, że czeka sie tam na karte 4 tyg <shock> fajnie. Oni je w honkongu produkuja, tak?

Będę się musiała dowiedziec dokładnie czy to jest przestrzegane, bo to jakas czysta abstrakcja.
(chociaz ten reg. wyżej to regulamin tej firmy co robi te karty dla Lechii, Zagłębia i kogoś tam jeszcze, a nie przepisy ekstraklasowe, wiec cholera wie).

Dzięki w każdym razie!

Kociewiak 21.07.2011 10:39

Jak będziesz w Gdańsku to podejdź do któregoś z punktu wyrabiania KK i zapytaj albo zobacz czy Ci nabiją bilet na Twoją karte. Ale na pierwszy mecz prawdopodobnie KK nie będzie obowiązkowa bo nie wszyscy wyrobili (czas oczekiwania) i są jakieś opóźnienia, ponoć niedługo ma być na miejscu też wyrabiana. Ja czekałem 3 tygodnie na karte.

Żmijka 21.07.2011 11:00

No w/g przepisów ma byc obowiązkowa karta na wszystkich stadionach o 1 meczu sezonu 2011/2012. Dlatego pytam.
Spoko, podesle rodziców żeby sobie podeszli obadać sprawę na miejscu. Dzieki!

Tylko_Wisła! 21.07.2011 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1130338)
Z jakiej wysokości spadł i na co?

wypadł mi z ręki i spadł na podłoge

niby mam gwarancje na nią , ale nie wiem czy mi przyjmą ... ale myśle , ze póki co pójde z nią na gwarancje a jeśli nie przyjmą to podbije do tego komisu

Dzięki :)

wiślak 86 21.07.2011 12:35

czy mecz Śląska będzie pokazywany w otwartym Polsacie? na stronie Śląsk podał że tak ale w komentarzach napisali że tylko w kodowanym.

mlody_ale_wierny 21.07.2011 12:38

O to samo chciałem zapytać, w programie tv jest tylko na polsacie sport...
edit/ chociaż:
Do pierwszego gwizdka rewanżowego spotkania z Dundee United zostało trochę ponad 24 godziny. Do Szkocji udało się ponad 1,5 tysiąca kibiców Śląska, a dla tych którzy zostali w kraju mamy dobrą wiadomość! Spotkanie transmitowane będzie również w otwartym kanale Polsatu. Początek transmisji od 19:45!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl