![]() |
Ja z trochę innym tematem. PKW pojechała na szkolenie do bardziej doświadczonych kolegów zza wschodniej granicy (co już wcześniej było wspomniane- jakie to może mieć następstwa nie trzeba mówić). Widać już rosyjskie serwery to za mało. Niepokojące jest jednak to co dzieje się wokół tego wyjazdu. Bardzo ogólne i nader" skąpe" informacje na ten temat( podobnie jak o przeglądzie systemu emerytalnego). Do tego większość komentarzy, które dawały do myślenia znikały. Nawet samo stwierdzenie iż takie sytuacje maja miejsce również zostały usuwane. Jedynie obiektywne informacje w niezależnych mediach mówią o prawdziwym celu i skutkach tej wizyty. Zastanawiam się jak coś takiego jest możliwe w demokratycznym kraju? Tylko nasuwa się pytanie czy w tych okolicznościach Polska to jeszcze kraj demokratyczny?
|
Od dawna już nie jest demokratycznym tylko jak to mówią quasi-demokratycznym z fasadowymi instytucjami i pseudowolnymi mediami. Przez te lata rządów Tuska i PO coraz bardziej ograniczane są swobody obywatelskie, krok po kroku zbliżamy się do Białorusi czy Rosji.
Co do serwerów, widać, że ruskie już się grzeją na wybory w Polsce w 2015 r. Na poważnie trzeba będzie opracować jakiś system kontroli społecznej, bo całkiem realna wydaje się groźba ich sfałszowania. Sowieci i Niemcy chcą mieć tutaj nadal status quo i rozdawać karty jak do tej pory. Jest jeszcze sporo dla nich do rozszabrowania. |
A "Czarnym" wciąż mało...
31 procent dóbr zabranych Kościołowi na terenach obecnej Rzeczpospolitej pozostaje w rękach państwa - wynika z raportu przygotowanego przez ks. prof. Dariusza Walencika na zlecenie Komisji Konkordatowych Rządu i Episkopatu. Autor dokumentu wylicza, ile Kościół posiadał w II RP, jaka była dokładnie skala komunistycznego zaboru oraz ile mu zwrócono po 1989 r. Duchowny uważa, że jego wyliczenia powinny stanowić podstawę do ustalenia ostatecznej wysokości odpisu podatkowego na Kościół. I że tylko 1% zrekompensuje to, co zabrano Kościołowi. |
Skoro twoi czerwoni zabrali to trzeba oddać. Co tam słychać u Palikota ? Ubawiła mnie setnie wiadomość chociaż wiem, ze już nieświeża, że ten filozof spod Biłgoraja zapomniał o samolocie w swoim zeznaniu podatkowym :)
|
Cytat:
|
Istnieje poważne zagrożenie dla USA. Tym zagrożeniem jest Żyd, gdyż w każdym kraju, gdzie Żydzi się osiedlili, doprowadzili do obniżenia poziomu moralności i handlowej uczciwości. Trzymają się na uboczu, nieprzystosowani. Próbują zniszczyć inne narody od strony finansowej, jak to było w przypadku Hiszpanii i Portugalii.
Przez ponad 1700 lat uskarżali się na swój nieszczęsny los, mianowicie na to, że zostali wygnani ze swej ziemi, ale, proszę panów, gdyby cywilizowany świat oddał im dzisiaj z powrotem Palestynę, to natychmiast znaleźliby powód, żeby tam nie powrócić. Dlaczego? Ponieważ są wampirami, żyją z innych wampirów. Nie potrafią sami siebie utrzymać: muszą żyć z chrześcijan lub z innych ludzi, którzy nie przynależą do ich rasy. Jeżeli nie zostaną wyrzuceni ze Stanów Zjednoczonych na mocy konstytucji na okres co najmniej stu lat, to jeszcze napłyną do naszego kraju w takiej liczbie, ze zaczną tu rządzie i zniszczą nas przez zmianę formy naszego rządu za którą my Amerykanie przelewaliśmy krew i poświęcaliśmy nasze życie, dobytek i wolność osobistą. Jeżeli Żydzi nie zostaną wykluczeni z USA, to w ciągu dwustu lat nasze dzieci będą pracować w polu, aby ich wyżywić, podczas gdy oni będą z zadowoleniem zacierać ręce w swoich bankach. Ostrzegam was ponownie, jeśli nie wykluczycie [stąd] Żydów na zawsze, wasze dzieci i dzieci waszych dzieci będą was przeklinać w swoich pacierzach. Ideały Żydów nie są ideałami Amerykanów, i chociaż żyją oni wśród nas od pokoleń, ten lampart nie jest w stanie zmienić swojej skóry. Oni zagrażają naszym instytucjom, zatem powinni zostać wykluczeni stąd przez konstytucję. Benjamin Franklin, Stany Zjednoczone Ameryki, 1789 r. |
Cytat:
|
Cytat:
|
A ile łoi twój biłgorajski magik ? Wcale też nie zdziwiłbym się gdyby ten taniec z Krzyśkiem Bęgowskim był czymś więcej niż tylko igraszką :).
A teraz jak Tusk przewala z Karnowskim publiczną kasę w swoim SoPOcie: Cytat:
|
Panie i Panowie, gdzie my k u r w a mieszkamy? To się w pale nie mieści! Co to za "państwo" i dla kogo? Bydlęta mają w sobie więcej empatii :( http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...o-na,id,t.html
|
Cytat:
|
Wiceprezio PZPN i POlityk w jednym dał znowu popis. Jego zachowanie daje wiele do myślenia jesli chodzi o czystośc przyszłorocznych rozgrywek. Skoro na takim szczeblu gośc odpływa to co będzie w ekstraklasie ?:
Cytat:
|
Palikot który dostaje przelewy z tajemniczych spółek na Cyprze których nie rozlicza, wplaty po 10 tysiakow dostawał podczas kampani od studentów jako ostoja uczciwości.Padłem/
AS82 odpowiem choć wiem że do ciebie pewnie nie dotrze.Wiesz czemu Jarek ma długi? Dlatego że nie chciał trzymać chorej matki w szpitalu i wydał majątek na sprzęt,lekarzy i pielęgniarki w swoim domu.Poświęcał się dla rodziny.Ktoś kto odda wszystko dla rodziny wart jest bycia premierem czy prezydentem Polski choćby mia ł poglądy z którymi bm się nie zgadzał Tak ...właśnie ten który poświęca się dla najbliższych, nie ma majątku w Szwajcarii czy na Cyprze, ten który nigdy nie był widywany z agentami obcych służb, nie lobbował za wyprzedawaniem majątku. To jest oczywiste mimo że retoryka socjalna nie jest moja bajką to ten człowiek ma idee , jest uczciwy i jest lata świetlne jak człowiek przed Tuskami,Palikotami, Komorowskimi czy innymi Kwachami .Najbardziej rozwala mnie argument lemingów wtórnych że on tylko chce władzy....k....a jakby wszyscy inni nie chcieli ,po to poszli do polityki a nie po to żeby mieć kilka zdjęć w Sejmie. Tyle że Kaczor chce innej Polski a inni chcą kariery naszym kosztem. Dziwię że że jeszcze jest tylu tumanów w Polsce którzy tego nie łapią |
Adam Hoffman zastapi Jarosława na fotelu prezesa PiS ?
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/polit...wiadomosc.html co prawda pisze to liberalny tygodnik Polityka ale uwazam że byłoby to dobre rozwiązanie.W TV jak występuje to świetnie sobie daje rade z oponentami np.Olejnikowa,Lis czy ludźmi od Palikota |
Cytat:
|
Cytat:
Argumenty o tym ,że się poświecał dla swojej rodziny płacąc za zabiegi w ogóle mnie nie przekonuja i nie obchodzą ,bo po pierwsze nie po to wybieram polityków ,żeby się wzruszać ich sprawami rodzinnym (zresztą jak się patrze na sposób w jaki Kaczyński sie kreuje politycznie ,czyli generalnie opiera sie na jakiś rodzinnych traumach i współczuciu vide Smoleńsk, leczenie mamusi, Marta Kaczyńska itd.).Po drugie jak cie wzruszają takie rodzinne historie, powinieneś się przejąć tym jak Tusk też się poświeca ,ostatnio kupił córeczce mieszkanie bodaj za 500 tyś zł. Jak się patrze na ustrój w jakim żyjemy ,z tymi samymi ryjami od 20 lat (włącznie z Kaczyńskim) ,musze stwierdzić ,że jesteś naiwny wierząc ,że ci wybrańcy narodu są tam dla jakich idei.. |
Cytat:
|
AS-ie - Ty zawsze taki antykościelny... Nie przeszkadza Ci, że Twój guru wydawał pewne pisemko jakiś czas temu?
|
Cytat:
Co do Palikota ,to ważne co mówi teraz a nie kiedyś, może przejrzał na oczy :lol: PS Czwarta Rzeczpospolita nadchodzi tanecznym krokiem https://www.youtube.com/watch?featur...v=EHzQ9YEuWNs#! |
Dyskutuję z Tobą choć nie wiem po co - może w nadziei, że choć raz napiszesz coś mądrego... Oczywiście połączyłeś pomysł zakazu handlu w niedzielę z kościołem. Pominę to... Nasłuchałeś się "ekonomistów" lobbujących na rzecz JM czy innych Tesco i łykasz bajki o zwolnieniach. Nie zauważyłem, by którykolwiek spec wieszczący masowe zwolnienia wykonał jakiekolwiek badania w tym temacie. A jest kilka kwestii, które budzą co najmniej zdziwienie. Powiedz mi np. dlaczego moja koleżanka pracująca w Biedronce w niedzielę odbiera za to wolny wtorek? We wtorki pracowników nie potrzebują? Przecież nie pracując w niedzielę pójdzie do pracy we wtorek, bo ludzie będą robić zakupy wcześniej. Nie mówię już o większych zyskach małych sklepów, które będą miały choć jeden dzień na urwanie ochłapów z "marketowego" stołu... Ktoś rzucił pomysł i należałoby się nad nim pochylić a nie krytykować z założenia (albo słuchając "specjalistów" na usługach korporacji...).
ps. No chyba, że należysz do grona tych, którzy nie wyobrażają sobie niedzieli bez wizyty w Bonarce czy innej galerii - w takim razie wyrazy współczucia. |
W Niemczech jakoś duże sklepy są pozamykane w niedzielę i nikomu to nie przeszkadza. Niedziela jest od relaksu i rozrywki, a nie robienia rodzinnych wycieczek do hipermarketu. No ale co wymagać od społeczeństwa, któremu z butów wystaje słoma od kilku pokoleń. Na tym właśnie opiera się powojenna Polska, ciemnota.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak sie ludziom sklepy w niedziele pozamyka, to zakupy zrobia sobie w sobote albo w poniedzialek...albo w jeszcze inny dzien tygodnia takze te argumenty o zatrudnieniu jakos do mnie nie przemawiaja. Jak ludzie nie pojda do marketu w niedziele, to pojda gdzie indziej...muzeum, kino, wycieczka z dzieciakami, na lody... Po co w ogole do tego dorabiac ideologie koscielna? Ktos kto ma isc do kosciola, pojdzie tam bez wzgledu na to czy sklepy beda otwarte czy nie. Ja tam nie mam problemu, zeby sobie czas tak zorganizowac, zeby i w kosciele byc i do sklepu wyskoczyc w razie potrzeby. |
http://podatki.wp.pl/kat,70474,title...wiadomosc.html
To nowy pomysł wspaniałomyślnego ministra finansów. |
Cytat:
Wszyscy pochodzą z tzw. "katolickich zespołów parlamentarnych". Chodzi m.in. o zespoły przeciwko ateizacji, ochrony życia i rodziny oraz ds. nauki społecznej kościoła. Jak widzisz intencją tych ludzi nie jest ochrona praw pracowniczych ,tylko to ,że chcą z Polski robić coraz większy Klechistan i tak motywują chęć zmian. ....ica mnie bierze bo do 89 roku Polacy mieli nałożony kaganiec przez Wielkiego Brata ze wschodu .Jak widać Polacy nie moga być wolni i musi się znaleźć jakaś inna banda ,która wie lepiej i założy kaganiec i będzie mówić co robić , jak żyć, będzie nakazywać zakazywać np. beda mówić ,że in-vitro jest złe , że nie mozna robić zakupów w niedziele itd. Moje zdanie jest takie ,niech się ida pałować. |
Tak chłopie, chcą Ci założyć kaganiec zakazując handlu w niedzielę (i to tylko w wielkich galeriach i supermarketach) :) Podaj jeszcze źródła cytatów.
ps. Palikot Ci powie jak żyć :D |
Zegarmistrz :D
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...95591799_n.jpg |
Cytat:
W czasie gdy mieszkałem w Niemczech jak nie zrobiłeś zakupów w dzień handlowy czyli czwartek , gdzie godziny otwarcia sklepów i supermarketów przedłużone były o godzinę dłużej niż w każdym innym dniu, to pozostawały Ci zakupy na stacji benzynowej. Jakoś się da i to w bogatym nowoczesnym kraju, który jest wzorem - ojczyzną pewnego premiera z Sopotu. A w niedzielę po dużych dzielnicach handlowych hula wiatr i możesz spotkać psa z kulawą nogą (którego raz spotkałem w Dortumndzie przy tej okoliczności). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
No to sami sobie strzelaja w stope...jest kilka innych powodów którymi mozna takie posunięcia argumentować. Przesadzasz z tymi kagańcami. Jestem katolikiem ale nie odczuwam jakiejś nadmiernej dzialalności KK w kierowaniu moim zyciem. uważam wrecz, że KK, chrzescijanstwo w ogóle jest tą która na tye sie ucywilizowała na przestrzeni wieków, że obecnie pośród najwiekszych religii świata jest ta najbardziej liberalną. KK nie może łamac podstaw swojego funkcjonowania a zgodana in-vitro (dla mnie równiez temat mocno kontrowersyjny), zwiazki homo, było by własnie łamaniem podstaw własnego funkcjonowania. Mozna oczekiwac od KK że sie bedzie reformował w jakiś sposób ale nie w takim zakresie w jakim oczekujesz. KK nie jest świety, ma wiele na sumieniu ale nie jest też tak zły jak sie o nim mówi. |
Cytat:
Tak więc to nie są moje wymysły i fobie ,to rzeczywistość jaka jest w Polsce. |
Cytat:
|
Coś ty, z takimi faszystami i homofobami ma gdzieś wspólnie jeździć? Dla młodego, wykształconego z dużego miasta to obraza przebywać w takim towarzystwie.
|
Tak też myślałem, he,he,he. Pojechałby chłopak na jakiś wyjazd, poznał żtcie, poszanowanie praw człowieka przez obecnie służby mundurowe, porozmawiał z innymi kolegami to może wreszcie przestałby ....pier..ć bez sensu.
HGW czołowy polityk PO w akcji :) : Cytat:
|
Przecież chyba pisałeś kiedyś, że to żydówa? To wyjaśnia wszystko ;)
|
Cytat:
Cytat:
Prawo w Polsce uchwala demokratycznie wybrany sejm, nie kościół. Kokordat ratyfikował demokratycznie wybrany sejm, nie kościół. Podobnie sytuacja wygląda z dotowaniem przez Państwo kościołów i związków wyznaniowych. Ponieważ w Polsce katolików mamy 87%, prawosławnych 1,5%, a żydów 0,004%, więc raczej nic dziwnego że KK dostaje na swoją działalność najwięcej. Ponieważ większość żołnierzy w Polsce jest wiary katolickiej, to mają chyba prawo do posługi kapłańskiej na służbie. Podobnie sytuacja wygląda w szpitalach, chyba nie przeszkadza Ci kaplica w szpitalu, skoro wielu chorych pragnie się pomodlić i uczestniczyć w mszy, a inaczej nie może? Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Na papierze to może i jesteśmy państwem świeckim , a jak jest naprawde to każdy wie. Kler naciska i wymusza na rządzie swoje stanowisko. Ordynacje mamy kulawą ,ale jakiś wpływ na wybór posłów ,minimalny, ale jest , natomiast ja ksiezy nie wybieralem i nie zycze sobie ,żeby uczestniczyli w jakis naradach z politykami w sprawach np. in vitro czy funduszu koscielnego. Dobrze ,że przynajmniej są te niszowe "Fakty i Mity" bo mozna się dowiedzieć o tych wszystkich rzeczach których pisałem , w POPISowej TVP o tym nie usłyszysz,co najwyzej mozesz sobie ogladnac "Ojca Mateusza". Śmichy chichy z paradek ,a chłopcy w czarnych sukienkach nie powodują u Ciebie śmiechu ? Pozatym co oni tam zamknieci ze soba po tych seminariach robią to pewnie Sodoma i Gomora... :rotfl: |
BBudowniczy- to samo przyszło mi na myśl gdy czytam wypowiedzi AS82- czyżby jakiś uraz do Kościoła :-) ??
Widzę, że najbardziej obeznane w realiach Kościoła są osoby które do niego nie chodzą, nie dają na tacę a pierwsze zabierają głos w tej sprawie :lol: Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl