Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

rzodkiewka 04.01.2019 19:36

Można było się tego spodziewać,swój swojego kryje.Sarapata nie jest winna bo prawnicy pracowali nad umową,medialne osoby doradzały sprzedać,piłkarze naciskali i trzeba było sprzedać.Rozmywanie odpowiedzialności,jedyna nadzieja w prokuraturze.

kolarz90 04.01.2019 19:36

To kto jeszcze chętny na wpłacenie darowizny?

Savik 04.01.2019 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1528278)
- Skąd się wziął nowy najemca siłowni? I czy była jakaś procedura wyłaniana?

- Kilka osób się zgłosiło i wybraliśmy.

:facepalm

FraMat,
Daj spokój podczas pytań o siłownie oni byli przerażeni....
Jedyne co chcieli, to żeby ten temat jak najszybciej zniknął...

doktor granat 04.01.2019 19:37

Blady występ, cała trójka zupełnie niewiarygodna jak dla mnie.
No ale obaczymy za te co się wydarzy w styczniu, start ligi (nie mówię, że z naszym udziałem) za 5 tygodni...

For_FuN_ 04.01.2019 19:37

Ogólnie to można się pośmiać z tych ludzi(szkoda tylko, że to pogrzeb). Ogólnie wszystko było fajnie i cacy. Żadnych konkretów, unikanie odpowiedzi, atakowanie dziennikarzy... Nieco ponad 2 lata ich rządów i ponad 40 mln długów(w tym 24 mln do spłaty na już, tzn. do końca marca). Piłkarzy zaraz nie będzie. Nie wiadomo kto jest właścicielem Wisły(tak można wnioskować z ich zachowania, że umowa tajna, tego nie możemy mówić, itd., szykują się po prostu na spór w sądzie). Dajta spokój. Dukat i Sarapata dobrze opłacani(fachowcy najwyższych lotów! im się należało!)... Sharksi żadnego wpływu nie mają. Cuda. Aaa i dziennikarze gnębią panią, która wynajęła siłownię... haha :).

kha1 04.01.2019 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez universe (Post 1528282)
Absolutna masakra. NIKT tam nie wzbudza zaufania za zlamany grosz i.. chyba tylko dlatego mozna miec nadzieje, ze to sie jeszcze dobrze skonczy.

Kiedy po Meresinskim przejmowal TS wygladalo to mega profesjonalnie, bylismy zachwyceni...

Tu się nie zgodzę. P.o prezesa robił co mógł. Facet jest w moim wieku, w otoczeniu dopiero od pół roku. Zapewne powiedział wszystko, co tylko do tej pory uzyskał. Jedyne pretensje w jego stronę to za dużo żartów. Mnie przed monitorem ściskało w żołądku i naprawdę miałem - sorry - w d***e, z jak dużego miasta czy wsi pochodzi.

FraMat 04.01.2019 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1528281)
A co mieli powiedzieć? Było kilka podmiotów i prześwietlaliśmy każdy, czy nie ma wspólnych znajomych na facebooku z Miśkiem?

Choćby: daliśmy ogłoszenie o przetargu opublikowane (podać datę, miejsce).
Nie było przetargu?
Nie było ogłoszenia?
To jak to do k... nędzy działa?

FraMat 04.01.2019 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1528283)
Rzeczywiście bez sensu .... powinna się zgłosić 1 osoba za to z porządną łapówką
Framat .. ty to masz problemy.
Zazdroszcze :-).

pieprzysz smuty.
Najpierw wielka gadka o transparentności, a potem nie wiadomo nawet skąd się wziął oferent.

kuba_AGH 04.01.2019 19:40

czy Dawid Kort nie miał już być spłacony? Dowiadujemy się, że jest już po terminie

bodek 04.01.2019 19:41

A ja miałem nadzieję że nowy zarząd powie:
1.Przepraszamy za to co się stało (przejecie fikcyjne spółki)
2.Przepraszamy że to się stało 2 raz! (pierwszy był Meresiński)
3. Wszystkie umowy na ochronę, katering, sprzątanie itd. zostały rozwiązane
4. Skierowaliśmy zawiadomienie do prokuratury na poprzedni zarząd S.A
tyle w skrócie chciałem usłyszeć...

JacekFan 04.01.2019 19:42

Nie no konferencja.. Bardzo profesjonalna, dobra jakoś transmisji, nawet widziałem jak panom płoneły twarze i uszy z tych kłamstw które mówili... Jak to już chyba można tak powiedzieć za klasykiem.......,uj, dupa i kamieni kupa.

Martineq 04.01.2019 19:42

https://twitter.com/MateuszMiga/stat...58834654646272

Tyle w temacie. Za te pieniądze można by istotną część zawodników spłacić.

Dzinus 04.01.2019 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bodek (Post 1528295)

1 i 2 sie zgadzam, ale 3 to bylyby ogromne koszty i jesli maja sie z tego wycofac to zejdzie mnostwo czasu. A o 4 to sie nie dziwie ze sie na tym nie skupiaja - ten jeden element konferencji sie zgadzam ze teraz jest czas na ratowanie klubu a rozliczanie reszty zaraz po.

Ale tez jestem rozczarowany.

Kuba_TS 04.01.2019 19:46

Tą siłownie powinni zamknąć na jakiś czas i nie wynajmować nikomu , przynajmniej dopóki to nie ucichnie

sandbender 04.01.2019 19:46

Trochę żartów poleciało:
1. "Normalnie praktyka jest taka, że akcje trafiają do depozytu, ale oni się nie chcieli zgodzić, no to już ch.j, machnęliśmy ręką i im daliśmy bo inaczej by nie było dealu".
2. "Zanalizowaliśmy konto i wyszło, że mamy 51k PLN."
3. "Nie wiemy nic o wpływach z meczu z Lechem bo nie analizowaliśmy konta."
4. Zapomnieli powiedzieć, że powołano też nową radę nadzorczą (szept: "a dobra to powiedzmy")

Jedyny gość, który uwiarygadnia całą tą historię to jest Leśnodorski.

Martineq 04.01.2019 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tavez (Post 1528301)
1 i 2 sie zgadzam, ale 3 to bylyby ogromne koszty i jesli maja sie z tego wycofac to zejdzie mnostwo czasu. A o 4 to sie nie dziwie ze sie na tym nie skupiaja - ten jeden element konferencji sie zgadzam ze teraz jest czas na ratowanie klubu a rozliczanie reszty zaraz po.

Ale tez jestem rozczarowany.

Mogliby podać chociaż łączną wartość tych umów. Nie byłoby to podanie warunków konkretnej umowy (do czego mogą nie mieć prawa), ale można by było sobie porównać poziom kosztów z innymi tej klasy klubami. Byłoby czarno na białym widać skalę przewałów.

FraMat 04.01.2019 19:46

Cytat:

Albo:

- TS nie podołało organizacyjnie i personalnie
- TS jako całość (brak choćby nadzoru nie mówiąc o możliwości współudziału) jest odpowiedzialne za dramat Wisły
- Zdajemy sobie sprawę, ze odchodziło do nadużyć i dojenia Wisły przez gangusów, w czym brało udział także (choćby nieświadomie) TS
- Sprzedaliśmy akcje Wisły, ale nie chcemy, by coś wyszło na jaw, wiec anulowaliśmy transakcję
- Jesteśmy w tej chwili, w naszym mniemaniu właścicielami Wisły SA, ale nikt nam już nie ufa, dlatego jak najszybciej sprzedamy akcje klubu, nawet panu Ziutkowi z Kleparza. Może jeszcze parę złotych skapnie.
- Albo nie...Bo co nas to w końcu obchodzi.

Ps. I wszystko jest transparentne ale niczego nie możemy powiedzieć.

efekt 04.01.2019 19:47

Panowie ile tego długu jest tak serio???

Przybyszewski 04.01.2019 19:47

Nie bo 10 tysiecy to dla TS bardzo duzo pieniedzy i co bidulki teraz zrobia jak im najemca zrezygnowal. Z czego oni teraz te 900k dla zarzadu beda wyplacac ...

Valencia 04.01.2019 19:48

Chciałbym wierzyć szczere intencje Leśnodorskiego ale wiemy z jakim środowiskiem na Legii był skumplowany i dlaczego szuka klientów właśnie w tym gronie... i to całkowicie za darmo. Dramat co oni robią z tym klubem.

TSWojtas 04.01.2019 19:49

Witam

Trzeba spłacić piłkarzy na których Nas będzie stać w biedzie czyli z obecnej kadry to :

jeden z bramkarzy Lis lub Buchalik

obrona : Bartosz,Grabowski,Wasilewski,Świątko - ewentualnie Palcic jeśli mało zarabia

pomoc: Laskoś ,Plewka,Kostal,Śliwa

atak: Brożek, Kolar jeśli mało zarabia

Do tego ściągnąć Chorążke,Słomkę i Drzazgę

Sprzedać Imaza i Wojtkowskiego jeśli będą chętni na nich jeśli nie kombinować kasę by dograli do końca sezonu i sportowo powinna Wisła się spokojnie utrzymać.

Pozdrawiam

funkykoval 04.01.2019 19:49

Te 6,5 mln zł „długu wobec TFK” okazuje się ze jest zabezpieczeniem gwarancji jaka udzieliła TFK za Wisła SĄ z tytułu dzierżawy ośrodka w Myślenicach a wiec nie jest to zadłużenie ani istniejąca należność

Grantar 04.01.2019 19:50

Cytat:

Miałbyś satysfakcję ale sytuacja Wisły nie byłaby wiele lepsza.
Mam z reszta wrażenie że Ci goście nie są tu głównymi winowajcami.
Problem zarządzania w Wiśle ma już kilkadziesiąt lat ...i zaczął się za czasów Cupiała.
A co do tych trzech gości: - w maju będą wybory oni wiedzą że jeśli nie uratują Wisły S.A. to wylecą

For_FuN_ 04.01.2019 19:50

A ja dobrze usłyszałem, że ktoś z Socios wszedł do zarządu? Tak z ciekawości dopytuję... z tymi ludźmi? Którzy na razie niczego nie chcą wyjaśniać? I rozumiem, że to Socios(jako całość, a nie tam kilku ludzi) podjęło taką decyzję(bo w końcu ten ktoś reprezentuje Socios)?

Danielek1906 04.01.2019 19:52

Powiedzmy sobie szczerze w oczy. Cała nadzieja w legijnym koraliku, leśnym. Ci dwaj panowie niczego nie zrobią, Wisłockiemu dałbym jeszcze kredyt zaufania. Trzeba liczyć, że leśny ogarnie ten burdel i sprowadzi kogoś tutaj dzięki swoim kontaktom. Wisła Nigdy Nie Zginie

Wojtas 04.01.2019 19:53

Szczerze mowiac facet w srodku wypadł nawet wiarygodnie,widać ze chce coś zadziałać mowił co myśli,niewiem ale ja bym na niego tak nie najeżdzał.Ciekawe co zdziałają w te 4 tygodnie.No i Leśny gdzies tam cały czas sie kręci.

master17 04.01.2019 20:01

Nikt nie pomyślał, że żarty i uśmiechy Wisłockiego brały się wyłącznie ze stresu ? Tak ludzie również w taki sposób reagują. Przynajmniej gość wyglądał naturalnie, a nie jak wyrachowana ...wa Szymuś.

graficiarz 04.01.2019 20:05

Dokładnie chcą coś zrobić. Większość tylko siedzi i klepie negatywne komentarze. Taki nasz naród niestety jest byle dowalić drugiemu. Na rozliczenia przyjdzie czas. Bo wiadomo ze jakieś tam związki są. Na ukaranie winnych trzeba czasu a tego nie mamy

Davey777 04.01.2019 20:05

Czyli podsumowując nic nie wiemy, odpowiedzi na trudne pytania, nie możemy ujawnić, nie mieliśmy czasu i tym podobne bzdury.
Słabo wypadło to nowe otwarcie

JacobCFC 04.01.2019 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1528313)
A ja dobrze usłyszałem, że ktoś z Socios wszedł do zarządu? Tak z ciekawości dopytuję... z tymi ludźmi? Którzy na razie niczego nie chcą wyjaśniać? I rozumiem, że to Socios(jako całość, a nie tam kilku ludzi) podjęło taką decyzję(bo w końcu ten ktoś reprezentuje Socios)?

Ktoś się ustosunkuje, czy znów, gdy pojawią się pytania o Socios, to nabierzecie wodę w usta?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl