Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Romuald 22.10.2011 14:13

Będą teksty los nam zwrócił to co zabrał w Krakowie itp...

Wasiu 22.10.2011 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konfliktowy (Post 1180085)
Myślę, że zaraz znajdą przepis, który będzie mówił, że bramka padła prawidłowo. :rotfl::rotfl:

I mają do tego święte prawo biorąc pod uwagę ten bełkot mitomanów na tym forum.

Zwierze 22.10.2011 14:21

Czyli nie było spalonego?

Ogryzek 22.10.2011 14:25

Spalony ewidentny, faul na Kosowskim w polu karnym też. Wynik meczu wypaczony.

Teraz czekam na weszło.

Mają kolejny temat. Ale czy napiszą przeciw Czesiowi?

krakus76 22.10.2011 14:28

Sędzia do I ligi. GKS powinno w proteście wycofać zespół.

Wasiu 22.10.2011 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwierze (Post 1180098)
Czyli nie było spalonego?

Był.
Tak samo jak faul Bunozy i Jaliensa. Mimo to było dużo takich, którzy tworzyli nowe przepisy.
Ciesze sie, ze Jaga dostala te punkty od sedziego. Wyjda na czysto i moze skoncza sie zale frustratow w necie.

KOALIK 22.10.2011 14:32

Weszło będzie dalej broniło grubego korupcyjnego Czesia ,,Mourinho". Żal tylko Bełchatowa, bo Jagiellonia sama zapomniała jak niedawno kupowała mecze.

Zwierze 22.10.2011 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1180111)
Był.
Tak samo jak faul Bunozy i Jaliensa. Mimo to było dużo takich, którzy tworzyli nowe przepisy.
Ciesze sie, ze Jaga dostala te punkty od sedziego. Wyjda na czysto i moze skoncza sie zale frustratow w necie.

Zapomniałeś o faulu na Gargule

rafkur 22.10.2011 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arytmetyk (Post 1179817)
Dzięki wielkie. Tak mnie to zastanawia czy to mu tak wolno, bo jak dzwonił na R22 mnie osobiście to troszke irytowało, a i w telewizji po dłuższym czasie zaczyna denerwować. No ale to nie czas i temat na dyskusje o tym.

Każdego kibica innej drużyny to denerwuje ale choćby i za to szacunek dla tego gościa. Tuła się za Górnikiem po całej Polsce i napierd... tym francowatym dzwonkiem )))

Co do Ojrzyńskiego to nie ma co dorabiać ideologii, że jest bee bo trenuje Koronę. Jakoś poskładał ten zespół. Przed sezonem każdy widział ich na miejscu spadkowym a tu niespodzianka. Tak czy inaczej wyladuja w środku tabeli ale swoje pięć minut mieli.
Porównania do Maaskanta bezsensowne praktycznie w każdym aspekcie. Inne doświadczenia, inne zadania, inna presja. Ma czas się uczyć, w końcu pierwszy raz (chyba) trenuje drużynę z ekstraklasy.
Ja tam się cieszę, że pojawiło się jakieś nowe nazwisko i wstydu nie robi.

wolfy 22.10.2011 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1180038)
Nie wiem kto wpadł na paranoidalny pomysł porównywania Ojrzyńskiego i Maaskanta. To inna półka trenerska.

Kolega For_Fun zawsze coś głupiego i śmiesznego napisze, szczególnie jak go zeźli.
Średni trener holenderski to faktycznie zupełnie inna półka - wystarczy zobaczyć CV dobrych holenderskich trenerów :lol:
Tylko, że ja nie ganię Ojrzyńskiego - jestem sceptyczny. Bardzo sceptyczny. Tak jak napisałem - ocenimy go po sezonie (zakładając, że będzie jeszcze wtedy w Kielcach pracował). Jak myślisz - ile takich drużyn jadących na farcie i ambicji już widziałem? Ile trenerskich gwiazdek jednej rundy?

Niczego mu nie odbieram, bo wyniki na razie mają zdecydowanie ponad stan. Tak jak kiedyś Polonia Bytom, gdzie połowa forum widziała w Wiśle Szatałowa.
Z młodych polskich trenerów osobiście cenię Probierza i Fornalika, ale żadnego z nich nie chciałbym u nas. Nie ta pólka. Ale Ojrzyński? Po kilkunastu meczach? Bez jaj, panowie.

EDIT: Żebyśmy się dobrze zrozumieli: nie jestem przeciwnikiem polskiej myśli szkoleniowej. Chciałbym, żeby wszystkie nasze zespoły trenowali miejscowi trenerzy - wszystkie poza Wisłą, oczywiście. Co więcej: w ramach szukania młodych i zdolnych polskich trenerów jestem za tym, żeby trend częstych rotacji na stanowisku ("cztery mecze bez zwycięstwa i nie ma cię") się utrzymał. Aż sobie zrymuję: "Polska liga dla Polaków/ Z wyłączeniem Wisły Kraków".
OK?

mitmichael 22.10.2011 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1180109)
Sędzia do I ligi. GKS powinno w proteście wycofać zespół.

Niedlugo zaczna degradowac wszystkich arbitrow i znowu beda sciagac japonczykow. Niech sciagna jak moga do ekstraklasy Viktora Kassaia - to jest obecnie najlepszy arbiter na swiecie, nie zaden Howard Webb.

GrandmasterB 22.10.2011 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1180104)
Spalony ewidentny, faul na Kosowskim w polu karnym też. Wynik meczu wypaczony.

Teraz czekam na weszło.

Mają kolejny temat. Ale czy napiszą przeciw Czesiowi?

Jak będzie pajacował tak jak Maaskant to pewnie napiszą.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1180112)
Weszło będzie dalej broniło grubego korupcyjnego Czesia ,,Mourinho". Żal tylko Bełchatowa, bo Jagiellonia sama zapomniała jak niedawno kupowała mecze.

Za to Bełchatów wtedy był czysty. Wisła przed erą Telefoniki też, czysta jak łza.

fanfan 22.10.2011 15:42

Widocznie ktoś uznał ,że trzeba oddać punkty Jadze ... Ciekawi mnie sędziowanie naszego jutrzejszego meczu po tej ostatniej nagonce ... Nie zdziwię się gdybyśmy stracili punkty po jakichś błędach sędziego oczywiście "przypadkowych":D i w takim przypadku z pewnością nikt nie będzie narzekał na pracę sędziego a każdy będzie mówił coś w stylu "oliwa sprawiedliwa" i wracał do meczu z Jagą a sędzia Małek urośnie rangą do miana bohatera pewnych osób ... Mam nadzieję że się mylę i ,że błędy sędziowskie które są obecnie nieuniknione w piłce nożnej będą prawdziwymi błędami a nie wyrównywaniem rachunków ...

River 22.10.2011 16:01

^^ W naszym pilkarskim piekielku taki scenariusz jest calkiem realny. My po meczu z Jagiellonia uroslismy do rangi tego Zlego, przeciwko ktoremu sa wszyscy i z ktorym trzeba walczyc. Jutro pierwsze starcie...

szprotson 22.10.2011 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GrandmasterB (Post 1180141)
Jak będzie pajacował tak jak Maaskant to pewnie napiszą.
.

pajacował 711 razy

Sartre 22.10.2011 16:46

Panowie, kubełek zimnej wody jednak ;) Te pomyłki sędziowskie z dzisiaj, to taka "normalna norma" - ani ten faul na Kosowskim jakoś bardzo ewidentny nie był (no karny się należał, ale ja musiałem to kilka razy obejrzeć zanim stwierdziłem, że faktycznie), ten spalony Franka też nie był jakimś wielkim babolem (jeden z obrońców łamał linię spalonego). Tymczasem faule Jaliensa i Bunozy były tak oczywiste, że trzeba było ślepca, by ich nie odgwizdać. To jest jednak różnica.

Ogryzek 22.10.2011 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1180163)
Panowie, kubełek zimnej wody jednak ;) Te pomyłki sędziowskie z dzisiaj, to taka "normalna norma" - ani ten faul na Kosowskim jakoś bardzo ewidentny nie był (no karny się należał, ale ja musiałem to kilka razy obejrzeć zanim stwierdziłem, że faktycznie), ten spalony Franka też nie był jakimś wielkim babolem (jeden z obrońców łamał linię spalonego). Tymczasem faule Jaliensa i Bunozy były tak oczywiste, że trzeba było ślepca, by ich nie odgwizdać. To jest jednak różnica.

Kluczowe jest tu - komu sędzia pomógł. Dla mnie spalony ewidentny jak i karny. I nie musiałem się wpatrywać nie wiadomo jak. Jakby tak dla Wisły - od razu spalony byłby ewidentny i faul na Kosowskim taki oczywisty....
No ale Jagiellonia to nie znienawidzona Wisła jadąca na "farcie" w każdej kolejce więc i pomoc sędziego nie jest oczywista.

2 kluczowe pomyłki które bardzo wpłynęły na wynik meczu. Weszło nie może tego tak zostawić!

wolfy 22.10.2011 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1180168)
Kluczowe jest tu - komu sędzia pomógł. Dla mnie spalony ewidentny jak i karny. I nie musiałem się wpatrywać nie wiadomo jak. Jakby tak dla Wisły - od razu spalony byłby ewidentny i faul na Kosowskim taki oczywisty....
No ale Jagiellonia to nie znienawidzona Wisła jadąca na "farcie" w każdej kolejce więc i pomoc sędziego nie jest oczywista.

2 kluczowe pomyłki które bardzo wpłynęły na wynik meczu. Weszło nie może tego tak zostawić!

Że sparafrazuję kultowy już cytat z tego portaliku:
"Czy sędzia ustawił mecz? Nie wiemy, ale to możliwe".
:lol:

flamengista 22.10.2011 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1180027)
E, nie zgodzę się co do Korony. To nie jest i nie była ekipa na czołówkę ekstraklasy, ale grają zaskakująco dobrze biorąc pod uwagę okoliczności. Oglądałem kilka ich spotkań i pokazywali momentami naprawdę fajną piłkę - a nie tylko chamską siłę, jak się im przypisuje. Szybkie akcje z klepki pomiędzy kilkoma zawodnikami, niezłe prostopadłe podania - czarów na boisku nie robią, ale nieźle zagrać im się zdarzy.

Przypomnę, że byli jednym z głównych kandydatów do spadku przed sezonem.

No to ja się nie zgodzę z Tobą:-D W grze Korony nie ma żadnej wielkiej taktyki. Jest świetne przygotowanie kondycyjne i maksymalne zaangażowanie.

W naszej lidze, gdzie chroni się Cionków, a tępi Meliksonów i Stiliców, taka gra może przynieść niezłe efekty. Oczywiście: na krótką metę. Wybieganiem i ambicją Korona na początku zrobiła masę punktów. Teraz wychodzi ich słabość. Po prostu w drużynie brakuje jakości.

Ojrzyński zrobił to, co do niego należało. Przygotował chłopaków do walki: psychicznie i fizycznie. Ale nie ma co z niego robić cudotwórcy. Na razie nie utrzymał nawet Korony w lidze, nie mówiąc o czymś więcej.

Specyfiką naszej ligi było zachwycanie się zawodnikami po 3 udanych meczach, nowością jest cmokanie nad pracą trenera po 1/3 sezonu.

wanciak86 22.10.2011 17:21

ktos słyszał w relacji ilośc ludu w Gdańsku?

flamengista 22.10.2011 17:30

To się nazywa "zimny prysznic":rotfl:

arrosmay 22.10.2011 17:30

No i Lechia zrasza murawę w meczu z Lechem w połowie I połowy ;)

Aleks 22.10.2011 18:02

Mówicie spalony był, karny niby też był, ale sędzia popełnił karygodny błąd. Gdy bodajże Grzyb podawał piłkę w kierunku Franka, który stał na spalonym nie dotknął ją. Przejął Cetković, który nie był na spalonym i szedł na bramkę był sam na sam a sędzia gwiżdzę...spalony.

Awe 22.10.2011 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aleks (Post 1180197)
Mówicie spalony był, karny niby też był, ale sędzia popełnił karygodny błąd. Gdy bodajże Grzyb podawał piłkę w kierunku Franka, który stał na spalonym nie dotknął ją. Przejął Cetković, który nie był na spalonym i szedł na bramkę był sam na sam a sędzia gwiżdzę...spalony.

Meczu nie widziałem ale pewnie masz rację. I dokładnie o to chodzi w tej aferze. Że każdej, no jak dobrze pójdzie to w co drugiej, kolejce jest po kilka takich błędów. A Jaga podniosła w tamtej kolejce larum jak by co najmniej mieli nagranie, na którym Jaliens wkłada kasę do koła zapasowego Lyczmańskiego. Oczywiście media solidarnie z obozem z Białegostoku pomijali karny na Gargule :) Piłkarzy mamy słabych to czemu sędziowie mają być lepsi, cóż poradzisz. Sugerowanie np. przez Kuleszę, że mecz nie był czysty to żenada roku.

Mishau 22.10.2011 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1180183)
ktos słyszał w relacji ilośc ludu w Gdańsku?

25 tysięcy :)

lucas8 22.10.2011 18:33

Fajny mecz w Gdańsku. Lechia jest w stanie urwać punkty. Często zamyka Lecha na jego połowie. Młody Pawłowski w bramce po raz kolejny udowadnia, że ma talent ;)

flamengista 22.10.2011 18:49

Miała, teraz jest obrona Częstochowy.

scofield 22.10.2011 18:58

Brawo Lechia :)

przemo 22.10.2011 18:58

Dwa razy przełączyłem na mecz i dwa razy zobaczyłem krwawiących Lechistów, aż taki ostry ten mecz czy tak tylko trafiłem ?

Wynik 0-0 dla nas całkiem niezły.

mitmichael 22.10.2011 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemo (Post 1180223)
Dwa razy przełączyłem na mecz i dwa razy zobaczyłem krwawiących Lechistów, aż taki ostry ten mecz czy tak tylko trafiłem ?

Wynik 0-0 dla nas całkiem niezły.

Tak tylko trafiłes. Mecz fajny dla oka

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl