Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Michał Probierz były trener Wisły Kraków - dyskusje na temat pracy trenera. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8618)

ziz99 05.09.2012 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacek67 (Post 1274641)
Juz oficjalnie , Zielinski trenerem Ruchu http://sport.interia.pl/klub-ruch-ch...zow,nId,633104
wiec czasem cos zaslyszane nie znaczy ze dotyczy nas

Jedno nie wyklucza drugiego. Może negocjował równolegle z Wisłą, ale wybrał spokojniejszy Ruch??

Bomba pod Probierzem tyka coraz głośniej, więc jest to całkiem realne.

Dariook 05.09.2012 20:03

Ty naprawde wierzysz ze po tylu latach wzlotow I upadkow, sukcesow I porazek pan Cupial nagle wpadl na pomysl samowystarczalnego klubu?
Kto jak kto ale on powinien doskonale wiedziec ze takie cos to czysta abstrakcja I bez wzgledu na to czy bedziesz 1 czy 14 dokladac bedzie musial bo jeszcze taki klub w polsce nie powstal, kazdy zyje na jakimś garnuszku.
Jesli za wystepy w LE dostajesz 20m to jesli jest to 1/2 budzetu to ja niemam pytan co za debil musi byc w klubie pilkarskim zeby o tym nie myslec. Zajmujac 10 miejsce ile zarobisz ? Bo przykladowo Wplywy Lechii wyniossly za ostatni sezon 22m to zakladajac ze bedzie u nas podobnie jaki będzie budzet w takim samowystarczalnym klubie? 20m? No wlasnie, Cupial tak czy siak bedzie musial dokladac tyle co obecnie albo nawet I wiecej biorac pod uwage frekwencje oraz koszta utrzymania.
To zwykle mydlenie oczu bo Wisla jest wlasnoscia Cupiala I nikt inny nie dofinansuje tego samograja jak to jest np. w miejskich klubach, nikt za niego nie podejmie proby ratowania czegos tak pseudo pochodnego jakim bedzie sredniak ligowy z Krakowa. Swiadomie kupil Wisle i jak by nie kombinowac to jest odpowiedzialny za to co jest I co bedzie dopuki z cygarem paraduje po R22 . Gosc jest wlascicielem spolki i to za jego sterami firma ociera sie o bankructwo wic jest on oczywistym winowajcom a nie lekarzem . Prawdą jest że to majetny czlowiek I jesli by chcial to moglby wylozyc, nawet by tego nie odczul tylko obecnie zapomnial czym kieruje, zapomnial ze Wisla to nie fabryka kabli gdzie zamowienia I inwestycje z gory sie wzracaja tylko klub pilkarski z ogromnym stadionem I potencjalem medialnym. Wlasnie teraz jest 5 minut naszej klubowej pilki a ogromne pieniadze leza na wyciagniecie reki, dzieki Platiniemu tylko trzeba z tego sobîe zdawac sprawe a nie .......ic dyrdymaly o ambitnej mlodziezy I minimalizacji kosztow. Napierw zbudowac powinien europejskiego gracza , uczestnika pucharow I ambitny klub chcacy zamieszac w europie a pozniej zajmowac sie pierdami ktore same z sukcesami przyjda. Zapewniam cie ze Czekaj byl by 2 razy lepszy gdyby walczyl o miejsce w marce europejskiej niz w pierdograjku polskim. Mlodziez sama chce sie rozwijac I pokazywac w klubie konkretnym a nie w sredniaku ligowym. Jakimz trzeba byc naiwniakiem zeby sadzic że szkolenie w sredniaku ma sens. Gdy niewiele potrzeba by zagrać w seniorskiej 11... Tylko I wylacznie mocne kluby choduja dobry narybek bo chec zaistnienia i gry wymaga 2 razy wiecej pracy, wyzeczen I umiejetnosci niz w przypadku leszczy.
Choc bedziesz mial i 10 boisk to bedac jak Korona nie masz warunków zeby tworzyc material, nie masz jak ich wypromowac a kilka bubli pogrzebie szkolke na lata. To ze mlody przebije sie w druzynie o niczym nie bedzie swiadczyc a podnosic swoje umiejetnosci bedą na YT ogladajac Messiego czy Neymara .
Najpierw mocny klub a pozniej szkolka ... bez tego to szkoda czasu I nakladow.
Jeszcze troszkę i Boss da o sobie znac...

ziz99 13.09.2012 09:07

Ano zobaczymy...

http://wisla-krakow.przegladsportowy...770,1,727.html

JOSE 841 13.09.2012 10:55

a pod Legionistą jeszcze głośniej bomba tyka i jeszcze sie okaże że to Legionista wyleci prędzej niż Probierz.

Mario Nh 13.09.2012 11:03

To już się robi nudne....

muerte 13.09.2012 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1275722)
a pod Legionistą jeszcze głośniej bomba tyka i jeszcze sie okaże że to Legionista wyleci prędzej niż Probierz.

Na podstawie czego, opierasz swoje wnioski?

syryls 13.09.2012 13:54

Cupiał ma tyle tych nazwisk w głowie że pewnie nie wie czy w Wiśle pracue Bednarz, zna tylko jedno nazwisko Probierz i na tym się kończy jego pamięć.

krasny 13.09.2012 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez muerte (Post 1275745)
Na podstawie czego, opierasz swoje wnioski?

sorry ze pytaniem na pytanie, ale na podstawie czego opiera swoją informację dziennikarz z Fucktu?

jacekbum 13.09.2012 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krasny (Post 1275755)
sorry ze pytaniem na pytanie, ale na podstawie czego opiera swoją informację dziennikarz z Fucktu?

Może na tej podstawie na jakiej podali jako pierwsi,że Bednarz wyląduje w Wiśle... ja po tej potwierdzonej informacji już żadnej gazety nie wyśmiewam .

muerte 13.09.2012 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krasny (Post 1275755)

:D

Ale mi nie chodziło o to, że prędzej wyleci Probierz niż Bednarz. Tylko pan JOSE ileśtam z uporem maniaka wypisuje, że "Legionista" wyleci z klubu prędzej od "fastera". To ciekawy jestem po czym wysnuł te swoje przypuszczenia.

A Fakt .......i i to pewnie każdy wie. ;)

syryls 14.09.2012 21:14

Inaczej być nie może. Kto za Probierza. Krzoska?

wojteks 14.09.2012 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1275970)
Inaczej być nie może. Kto za Probierza. Krzoska?

Co ci da zmiana trenera w tym momencie?

syryls 14.09.2012 21:17

Sorry, ale Probierz nie ma pojęcia taktycznego, przygotowania do sezonu, nie chce mi sie wymieniać, zwykły trener i coś poukłada, skoro słaba Pogoń nas jedzie, więc ich trener jest lepszy od Probierza pewnie o 2-3 klasy

wojteks 14.09.2012 21:19

Chyba słabi sędziowie z namii jadą.

arti 14.09.2012 21:19

Chyba jednak wystarczy tego dobrego..:/

syryls 14.09.2012 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojteks (Post 1275974)
Chyba słabi sędziowie z namii jadą.

Nawet jakby nam nie pomogli było by 0-0 co dla mnie jest nie do pomyślenia. Myśl naszego trenera a trenera Pogoni:
1 połowa: strzelamy jak się da, przy korzystnym dla nas wietrze, gówno z tego wynika
2 połowa: Pogoń - mały pressing i mają piłkę...
Nie wiem czemu Probierz nie reaguje...

yoda79 14.09.2012 21:21

Jest do natychmiastowego wyj...,ale kto za niego?
Franek? Litości...

medyk 14.09.2012 21:22

A mi szkoda probierza tu nawet mourinho nie pomoze wszystko lezy w tym klubie.

Watts 14.09.2012 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1273498)
Według mnie istnieje szansa, że hołubiony przez straganiarza z Myślenic Smuda dostałby "cywilizowane" zaplecze w postaci funduszy, dyrektora i w ogóle całej hałastry. Probierz na coś takiego nie może liczyć. Zaczynam coraz bardziej skłaniać się w kierunku "Franza". Jeżeli mamy być organizacyjnym i sportowym lejem po bombie z Probierzem, a móc przynajmniej powąchać łaskawą rękę Cupiała ze Smudą, wybieram to drugie.

Nie zmieniam swojego zdania sprzed dwóch tygodni. Chociaż w mojej opinii mamy skład na pierwszą piątkę (w domyśle: chociaż piąte miejsce) biedniejącej i słabnącej ligi, trudno obwiniać Probierza za wszystko - nasz klub toczy rak który sieje spustoszenie praktycznie w każdym aspekcie jego działalności, to co widzimy na boisku to tylko symboliczna reprezentacja burdelu organizacyjno-finansowego. Cupiał w obecnej sytuacji oprócz dopłacania do szkód poczynionych przez własne decyzje (co niektórzy klękając mu do rozporka nazywają "ratowaniem Wisły"... przed samym sobą chyba) nie daje Wiśle nic co dawałby nawet byle jaki właściciel. Na jakikolwiek sportowy cud możemy chyba liczyć tylko ze Smudą, bo jego przyjście do Wisły byłoby poparte jakimś choćby śladowym zainteresowaniem Cupiała.

Nie wiem, czy jutro jeszcze obudzimy się z Probierzem na ławce Wisły. Mam nadzieję, że jeżeli zostanie wydupcony, to przynajmniej na normalnych zasadach i BC nie będzie musiał mu np. płacić kontraktu przez następne półtorej roku, bo jak zwykle skonstruował jakąś gównianą umowę z "Dynamiką Marsa" która narazi nas na dalsze straty, jak było z Kasperczakiem, Maaskantem i Valckxem.

chopin 14.09.2012 21:22

król Maciuś I wróć!!
Maciej Skorża!!

Elendil 14.09.2012 21:23

Ok, Probierza już w sumie w Wiśle nie ma. Wszyscy napieprzali na Maaskanta, a on zrobił wynik ponad stan.

Nie wiem, kto teraz, nie wiem, czy to coś zmieni, ale gorzej gra Wisły nie może wyglądać.

Może... Skorża?

wojteks 14.09.2012 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 1275978)
Jest do natychmiastowego wyj...,ale kto za niego?
Franek? Litości...

Naszym największym problemem jest to, że żaden trener nie ma komfortu pracy, cały czas tylko presja na wynik a trzeba spojrzeć na naszą kadrę i szczerze to może 4-5 graczy nadaje się do gry.

syryls 14.09.2012 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojteks (Post 1275983)
Naszym największym problemem jest to, że żaden trener nie ma komfortu pracy, cały czas tylko presja na wynik a trzeba spojrzeć na naszą kadrę i szczerze to może 4-5 graczy nadaje się do gry.

To teraz powiedz którego gracza Pogoni byś ściągnął do Wisły. A jakich zawodników chciałaby Pogoń.

AS82 14.09.2012 21:25

Trzymanie Probierza dłużej w klubie to działanie na szkode Wisły . Mam nadzieje ze ze wzgledu na oszczednosci nei jestesmy na niego skazani do konca sezonu , bo z taka gra to gramy o utrzymanie

wojteks 14.09.2012 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1275984)
To teraz powiedz którego gracza Pogoni byś ściągnął do Wisły. A jakich zawodników chciałaby Pogoń.

Żadnego nie chciałbym.

rsh713 14.09.2012 21:27

Każdy to powie od jutra Smuda w Krakowie :D

chopin 14.09.2012 21:28

Najgorsze jest to ze nikt tu wyniku nie zrobi jak sie ma takiego DYREKTORA sportowego bez kontaktów ... Jacek wyprzedaż bednarz . żal mi ludzi którzy zatrudnili go drugi raz skoro już raz sie nie sprawdził. to działanie na niekorzyść klubu

Markus 14.09.2012 21:28

Mam nadzieję, że to był ostatni mecz Michała Probierza w Wiśle. Marzyłbym, aby wraz z nim poleciał też Bednarz. Ich orędownicy w Wiśle, a także poglądów i wizji klubu, jaką ze sobą przynieśli, którym źle było za czasów Maaskanta - człowieka, który zrobił świetny wynik w postaci MP - mają żenujący owoc swoich pragnień.

medyk 14.09.2012 21:28

Zrozumcie ze to wszystko krotkofalowe myslenie ja zamiast wywalania kasy na transfery bym wolal zeby postawili dwa pelnowymiarowe boiska na ktorych moze kogos wychowamy i bedziemy mogli patrzec w przyszlosc bo jak narazie, to jest odwlekanie wyroku smierci.

RLY 14.09.2012 21:29

Markus nic się nie zmieni Rogala cały czas "doradza" Cupiałowi zmieniają się tylko figuranci.

chopin 14.09.2012 21:31

ja zadam pytanie czy klub stać na zerwanie i płacenie kolejnemu trenerowi z tytułu zerwania kontraktu...
sytuacja się lubi się powtarzać bedziemy płacić dwóm trenerom po raz kolejny!!

Markus 14.09.2012 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chopin (Post 1275992)
ja zadam pytanie czy klub stać na zerwanie i płacenie kolejnemu trenerowi z tytułu zerwania kontraktu...
sytuacja się lubi się powtarzać bedziemy płacić dwóm trenerom po raz kolejny!!

A klub stać na zatrudnianie i uparte trzymanie nieudaczników, przez których pracę nieustannie przegrywa i traci pieniądze?

yoda79 14.09.2012 21:35

a taki niby reagujący i żywiolowy trener...a jak go przyspawało z zeszycikiem to na boisko nawet nie patrzy.
Jutro mam nadzieje,że go w Wiśle nie będzie.

chopin 14.09.2012 21:39

przedtem Ci nieudacznicy potrafili wygrywać i grać lepiej. kto tutaj jest winny ??
trener?-watpie on wszedzie gdzie trenował potrafił zrobić coś z niczego. Łks potrafił przygotowac zbieranine piłkarzy i nauczyć ich przynajmniej fajnych kombinacji przy stałych fragmentach gry. Może Wisła go przerosła?
Wątpie problem tkwi gdzie indziej. problem tkwi w biurach nie w szatni

tommiyacht 14.09.2012 21:45

to juz jest jak przysłowie - i Mourinho tu nie pomoze

fond 14.09.2012 21:48

Niezła równia pochyła. Co gorsza nie widać perspektyw wyjścia z impasu a raczej jedynie
perspektywę dalszego zjazdu w dół, (zmiana trenera ? a co to niby da ?) A pasowałoby się utrzymać...

tofik 14.09.2012 21:49

Jak znam Cupiała, a przejrzałem go już dawno na wylot, to Probierza zwolni. Kwestia kiedy. Może teraz, może po kolejnej stracie punktów.
I takie tam pieprzenie, że jest problem z kasą itp. Cupiała to nie powstrzyma przed płaceniem dwóm trenerom.
A kto wie, może i Bednarza wypieprzy, bo Smuda nie będzie chciał z nim pracować.

W sumie, nie oszukujmy sie, że ten klub zrobi jakiś postęp kiedykolwiek za panowania bosa z Myślenic. Dlatego jedyna rzecz jaka nas ratuje to taka, że trochę przypudrujemy tego trupa i że prostak Smuda może znaleźć wspólny język z Cupiałem i jakoś na chłopski rozum mu wytłumaczyć, żeby zainwestował. Inaczej czeka nas klapa, bo nie mamy żadnej infrastruktury ani systemu żeby oprzeć drużynę na mlodzieży, zakręcenie kurka będzie oznaczało walke o utrzymanie z tym składem kołków.
A

saklak1906 14.09.2012 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yoda79 (Post 1275994)
a taki niby reagujący i żywiolowy trener...a jak go przyspawało z zeszycikiem to na boisko nawet nie patrzy.
Jutro mam nadzieje,że go w Wiśle nie będzie.

I co to zmieni? Kto przyjdzie? Smuda?Skorza? Z główna bicza nie ukrecisz.Problem jest gdzie indziej, żebyśmy tylko następnych derbów nie grali piętro niżej

chopin 14.09.2012 22:00

Boje się ze jutro wstane i zobacze smuda w Wiśle
chociaż jak znam bednarza - wyprzedaża to on sam moze poprawadzić Wisle w ramach oszczednosci ?skoro mogl rzadzić lepszymi od niego(SV) to czemu nie moze być trenerem??
licencje sie wyprosi u pzpnu ...

to tak z przymrużeniem oka...

AS82 14.09.2012 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chopin (Post 1276015)
Boje się ze jutro wstane i zobacze smuda w Wiśle

Ja sie boje ,że wstane i zobacze ze Probierz dalej trenerem Wisły..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl