![]() |
Jurgen Klopp to chyba jedyny sympatyczny Niemiec na świecie .Zgłaszam jego kandydaturę. :)
Jak również trenera Goncharenki, który wydaje się również rozsądnym facetem, umiał sobie to Bate poukładać. Dzisiaj pokonali wysoko Maritimo, które ma kilku ciekawych murzynków w składzie. |
Najbliższy wybór trenera jest kluczowy dla Wisły na najbliższe lata i sygnałem jakie są zamiary Cupiała. Zatrudnienie kogoś pokroju Jimeneza + ew Valckx jako dyr. będzie dużym krokiem do przodu. Jeżeli jednak zdecydują się na jeden z podawanych ostatnio "wynalazków", zwalnianych z każdego kolejnego klubu, a za małe pieniądze to będzie oznaczało, że Cupiał stawia na prowizorkę. Generalnie niech to będzie nawet trener z niższej ligi zagranicznej, ale niech ma na koncie wyniki i awanse dużo powyżej budżetu, wartości drużyny, z wyraźnym naciskiem na grę techniczną (duży nacisk na umiejętność gry bez piłki). Tutaj wskazówka dla Prezesa Basałaja. Z pomocą transfermarkt.de łatwo wyłuskać drużyny, które grają dużo lepiej niż wskazuje na to ich wartość rynkowa. Oczywiście Ameryki nie odkryłem, ale może warto zrobić mały scouting trenerski w ten sposób.
Trzymajmy mocno kciuki za mądre i perspektywiczne decyzje! Oby takie były...:!: |
Najbardziej niepokojące jest to że już niemal na 99 % było pewne, że będzie nowy trener. Jak pisałem tak się stało - w klubie pana Cupiała nic nie jest na czas. Wszelako rozumiem, że to jest spowodowane chęcią wyboru najlepszego szkoleniowca... ale im więcej czasu my kibice czekamy tym bardziej mi cierpnie skóra... Resinol? Orsi? Pomyśleć, że zaczęło się od Simeone, którego głód sukcesu mógłby rzeczywiście coś zdziałać. Potem pamiętny Dan i wyczekiwany Jimenez. Niestety kolejny tydzień w plecy pokazuje że to są już tematy definitywnie zamknięte.
Niestety rzeczywistość jest taka, że gdyby którykolwiek z typowanych trenerów rzeczywiście przystał na warunki BG (oczywiście o ile jakiekolwiek rozmowy były prowadzone) to trener byłby już tutaj w Krakowie i przygotowywałby zespół. Przede wszystkim przybyłby obejrzeć jak wygląda zaplecze, drużyna itp. Wątpię żeby pan Basałaj do Włoch czy do Niemiec wiózł zdjęcia ze stadionu i bazy treningowej, oraz płyty DVD z meczami zespołu. To wszystko powoduje że znowu z optymizmu popadłem w nostalgię. Bardzo liczyłem na to że prawdziwe okażą się doniesienia o Jimenezie. Jeżeli teraz popatrzę na dokonania takiego Resino (bardzo często oglądam mecze Atletico od paru lat)... to aż mi skóra cierpnie. Resino przyszedł do Atletico w momencie gdy w zespole była duża zapaść. Miał do dyspozycji i Foflana i Simao i Kuna... nie udało mu się nawet na chwilę kolektywu stworzyć. Zespół potężny kadrowo grał bardzo przeciętnie. To miejsce osiągnięte na koniec rozgrywek zupełnie nie oddaje stylu w jakim zostało wywalczone... Oczywiście w naszych reliach możeby i coś dąły te zachodnie metody treningowe ale szczerze mówiąc już bardziej przemawiałby do mnie jakiś dojrzały Włoch pokroju Scali... Jeżeli już Cikos mówi że nie ma drużyny... to oznacza totalną padaczkę... W ostatnich 10 latach w Wiśle nie było nawet namiastki takiej sytuacji... nawet jak było 8me miejsce w lidze to nie było tylu antykometarzy co teraz... już nie mówiąc o tym że przyszedł Skorza i poukładał drużynę za jeden okres przygotowawczy. Drobna sugestia: trener powinien wnieść jakość. Resino czy Orsi to dolna półka przeciętności i już lepiej byłoby takiego Probieża czy Fornalika wyciągnąć z Jagi czy Ruchu. Szkoda. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Forza - nie wiem, czy masz Cikosa za debila, czy to tylko takie spostrzeżenie, bo "nie ma co napisać"? Przecież ślepy zauważy, że nie ma w tej drużynie drużyny. Czytałem wywiad z Szymkowiakiem w PS, bodajże dzień przed rewanżem z Karabachem i sam powiedział, że w tej Wiśle nie ma "jaj", nie ma zespołu, kolektywu. Jakby jeszcze do tego dodać ostatnie słowa Żurawskiego to wydawać się może, iż mamy do czynienia największy od niepamiętnych czasów konflikt w Wiśle.
A co do nowego trenera - kimkolwiek on będzie, niech zrobi z dupy tym "nieodpowiedzialnym ludziom" jesień średniowiecza. |
Toż to piszesz w tym samym tonie co ja.
Co do Twojego zarzutu odnośnie Cikosa to: nie uważam go za idiote. Wręcz przeciwnie. Niemniej niestety to nowa twarz w Wiśle. Tym bardziej widać że nawet nowi widzą że jest tragicznie skoro przyznają że jest żwir w ekipie. |
Cytat:
Upraszczając - albo trener "guardiolowaty" albo "trapattoniowaty". Nie dla ligowych efemeryd pokroju hiszpańskiego Jana Urbana czy włoskiego Tomasza Kulawika. |
Cytat:
|
z tego co wiem, to Oliver Kahn ma papiery na managera i obecnie nie ma posady. Gość z charakterem, który nie da sobie wejść na głowe. druga kandydatura to Paolo Di Canio. I trzecia Dariusz Wosz. Tutaj trzeba brzytwy!
|
Opóźnienie wyboru nowego trenera niestety oznacza zapewne, że ani Simeone, ani Jimenez nie przyjdą niestety. Teoretycznie rosną za to szanse Petrescu (czas na rozwiązanie kontraktu z obecnym klubem) jednak czy On zechciałby ponownie przyjść do Wisły i zrezygnować z intratnego kontraktu w Rosji ? Śmiem wątpić.
Wracając do Jimeneza i Simeone to może postawili warunek, że obejmą zespół ale od przyszłego tygodnia (by nie debiutować od razu w trudnym meczu w Łodzi po zaledwie 2-3 dniach treningów z zespołem). Jednak w ich zatrudnienie też raczej nie wierzę (choć bardzo bym chciał). Obawiam się, że nowym trenerem zostanie Orsi (oby jednak nie). |
Cytat:
Fajna sprawa, ale nierealna. |
Cytat:
|
Czytalem na innym forum posty Zbymaka i zbierajac to do kupy to w 3 na 100% jest Simeone, ale jego przyjscie niestety sie oddala.. Ostatnie tropy prowadza do Niemiec.. No i czesto pada nazwisko - Labbadia.
|
Cytat:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CBoQ9QEwAA |
Cytat:
|
Cytat:
|
mam nadzieję że w poniedziałek przerwiemy ten węzeł gordyjski i zaczniemy normalność..we wrześniu powrót do domu na R22..już mam ciarki..
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Sam Scheafer chciał 300 tyś plus 100 tyś na sztab szkoleniowy, więc stwierdzono że wezmą Skorże, bo Maciek chciał 100 tyś. |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.etypy.net/news,704,wisla-...cil-prace.html http://www.weszlo.com/news/4664 Za 300 tyś rocznie to mógłby taki Okuka przyjśc chociaż już nie teraz bo pracuje w Kavali albo taki trener co dopiero zaczyna swoją przygode. |
Dla mnie Jimenez, Labbadia, jak i Simeone to za wysokie progi. Owszem, możliwe, że wyrażają chęć pracy w Wiśle, ale nie znają pewnie możliwości finansowych naszego klubu. Przypominam, że Petrescu do nas przyszedł z niezbyt imponującą karierą trenerską w klubach rumuńskich. Natomiast Jimenez niedawno prowadził czołowy klub Primera Division, a Labbadia kluby Bundesligi. Jeszcze z tej trójki najpewniejszy jest Simeone, pod warunkiem że bardzo mu zależy na prowadzeniu europejskiego klubu i zgodzi się być niezbyt wysoko opłacanym.
Parę dni wcześniej był wymieniany Henrik Larsson. I on wygląda najrealniej. Prowadzi drugoligowy klub szwedzki i propozycja z Wisły jest dla niego postępem w karierze trenerskiej, w przeciwieństwie do Jimeneza, Labbadii, czy Simeone. |
Ja to w ogóle nie rozumiem, po co ci trenerzy tak wybredzają? 500k, 400k? Po cholere im tyle kasy? Gdzie oni to po kilku latach będą trzymać? Nie mogą pomóc klubowi za jakieś mniejsze pieniądze?
Przecież ci ludzie już mają tyle kasy, że już za jakiś czas będą mogli sobie siedzieć w domu do końca życia i nic nie robić. |
Cytat:
Larsson to chyba byłby tragiczny wybór - jak mówiłem - lepszy trener nawet z mało znanym nazwiskiem, na początku kariery trenerskiej, np. z Niemiec, który postawi naszych piłkarzy zarówno taktycznie, jak i fizycznie na nogi. Poczekajmy do poniedziałku, wtorku, myślę, że już wtedy dowiemy się co i jak z całym sztabem sportowym. |
Jak tam sprawy stoja? Kto trenerem, wiadomo już coś?
|
Wczoraj (tj. piątek) był artykuł w GW odnośnie Holendra ,który ma objąć funkcje dyr. sportowego. Chwalił się ,że jest już dogadany z Wisłą i czeka na telefon i przylatuje do Krakowa. Chwalił się ,że będzie pierwszym obcokrajowcem obejmującym tę funkcje w naszym kraju. Ma w klubie zająć się oprócz dyr sportowego szkoleniem młodzieży :) Odnoszę wrażenie ,że czekają z ogłoszeniem tego aż załatwią trenera
|
Cytat:
No offense. |
"Wisla Krakow officials and Italian coach Fernando Orsi failed to agree terms in a meeting in Milan earlier today. The 50-year-old last managed Livorno two years ago."
I podobno trener juz wybrany. (by zbymak z innego for.) |
Akurat podanie nazwiska trenera mogloby zwiekszyc morale przed meczem z Widzewem
|
Wg holenderskiej prasy w razie zatrudnienia u nas Valckxa ten chętnie widziałby jako trenera Roberta Maaskanta.
http://www.bndestem.nl/sport/sportal...r-Maaskant.ece |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Według FBkowej wersji oficjałki dzisiaj o 10 ogłoszą nazwisko trenera !.
|
daj Boże Jimeneza lub Simeone
|
Cytat:
|
|
Robert Patrick Maaskant został trenerem Wisły Kraków.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl