Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7417)

Lukasz 23.06.2013 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1319292)
Rzeczywiście - post anonimowej osoby na forum to podstawa do poważnej dyskusji o finansach TF...

Odpowiem tak samo :'To nie jest argument. Jeśli masz lepsze źródła to je przedstaw, jeśli możesz je podeprzeć własną osobą to podeprzyj, tak aby nie wyszło że przygania kocioł garnkowi.'

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1319292)
Co do Twojego pytania - dlaczego w ogóle mi je zadajesz? Czy ja gdzieś piszę o Holendrach?

Racja. Przepraszam - wszystko zaczęło się od polemiki Elementa z Kotem odnośnie personalnej odpowiedzialności za obecną kondycje finansową Wisły, czyli pytania ile można jechać na wozie pt 'wina Holendrów'.

Watts 23.06.2013 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1319289)
Co do pierwszej części Twojego posta - nie znasz sytuacji finansowej TF ani tym bardziej Cupiała a tworzysz jakieś dziecinne wywody o "punciakach". Przyganiał kocioł garnkowi? To nie ja zaglądam w kieszeń Cupiała, robisz to Ty... I pleciesz trzy po trzy nie mając naprawdę pojęcia dlaczego obecnie w Wiśle jest jak jest.

To był mój post. Mi się naprawdę nie chce pisać tego samego po raz kolejny na ten temat. I tak co 5 stron tematu znowu wyskakuje ktoś z dziurami budżetowymi i obtaczaniem Holendrów w smole i pierzu, mimo że wykonywali - w mojej, subiektywnej ocenie i ku mojej satysfakcji uczciwie - swoją robotę przez większość kontraktu - większość, bo potem Cupiał płacił im za urlop do końca umowy, chcąc ich jak najprędzej wyżenić z klubu.

A Cupiała owszem osobiście nie znam, ale z wiarygodnych źródeł słyszałem różne anegdoty. Reakcje jakie opisałem w poprzednich postach to ponoć normalka gdy BC na wakacjach kazał sobie otwierać laptopa i czytać, jaki wynik. Dodając do tego fasadę i styl zarządzania klubem daje to obraz choleryka, a nie chłodnego analityka i biznesmena na jakiego usiłujesz kreować BC.

Obecne problemy klubu są wynikiem krótkowzrocznej polityki jego właściciela, która nie zaczęła się na Valcksie ani bynajmniej się na nim nie skończyła.

spartan 23.06.2013 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1319241)

Maaskanta i Valckxa.., a Bednarz próbuje wyciągnąć klub na prostą, a przy smrodzie jaki zostawili Holendrzy idzie mu całkiem niezle.

Albo używasz skrótów myślowych albo rozpowszechniasz to co klub próbuje nam wmówić. Tak wmówić bo z prawdą ma to niewiele wspólnego. Zrzucanie winy na Holendrów to albo podłość albo zrzucenie winy na kozła ofiarnego, I to najlepiej nie mogącego publicznie odpowiedzieć. Chyba nie jesteś naiwny myśląc i na forum to powielając, że świetnie zarządzana Wisła wpakowałą się w gigantyczne długi za sprawą duetu Maaskant Valckx. Ktoś ich zatrudnił i ktoś dał zielone światło na ich inwestycje. Ktoś znający realia klubowe i budżetowe. Ktoś umiejący oszacować ryzyko. Odpowiedz sobie kim jest Ktoś i z czego wynikała jego decyzja.
Klub zataja prawdę, że kłopoty finansowe zaczęły się na długo przed pojawieniem się holendrów a wyprowadzka do Sosnowca i granie w Hucie dopełniły spustoszenia w klubowej kasie. Dlatego pojawił się pomysł "ucieczki do przodu" czyli awansu za wszelką cenę na jaką nas jeszcze było stać poprzez inwestycje i LM. Mityczny ktoś niczym w ruletce postawił wszystko na "czerwone". Tylko brakło trzech minut. Z kasynem się nie wygrywa. Zostaliśmy z długami, które trudno wytłumaczyć i przyznać się do błędu. Kolejny raz lepiej zrzucić winę na obcych niż uderzyć się we własne piersi. Bednarz okłamuje nas na polecenie szefa a szef rządzi tak samo jak w TF (ktoś wrzucał dobre artykuł z Forbesa) tzn dokonując roszad w szefostwie klubu w zależności od sympatii do danej osoby.
Przyjmując nawet pobożne założenie, że Bednarzowi uda się wyprowadzenie finansów klubu na prostą na dziś nikt nie jest w stanie powiedzieć co będzie dalej. Po tylu latach błędnych decyzji trudno ufać w mądrość.
Klub był budowany od samego początku na "tu i teraz" bez dbania o jego prawidłowe struktury i podstawy, wiec jak uwierzyć, ze po kilkunastu latach nagle będzie inaczej?

serek.c2 23.06.2013 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1319295)
A Cupiała owszem osobiście nie znam, ale z wiarygodnych źródeł słyszałem różne anegdoty. Reakcje jakie opisałem w poprzednich postach to ponoć normalka gdy BC na wakacjach kazał sobie otwierać laptopa i czytać, jaki wynik. Dodając do tego fasadę i styl zarządzania klubem daje to obraz choleryka, a nie chłodnego analityka i biznesmena na jakiego usiłujesz kreować BC.

Z wiarygodnych źródeł powiadasz... To ja Ci odpowiem, że pracowałem kiedyś u faceta, który Cupiała zna. Spotykają się, ich córki chodziły do jednej klasy liceum. Też co nieco słyszałem o Cupiale i nijak ma się to do obrazu choleryka, jaki tu próbujesz przedstawiać... Widzisz więc, że ocenianie kogoś na podstawie "słyszałem z wiarygodnego źródła" jest niepoważne. Bo ani Ty ani ja nie wiemy tak naprawdę nic.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1319294)
Odpowiem tak samo :'To nie jest argument. Jeśli masz lepsze źródła to je przedstaw, jeśli możesz je podeprzeć własną osobą to podeprzyj, tak aby nie wyszło że przygania kocioł garnkowi.'

Nie mam poważnych źródeł, więc nie tworzę głupich teorii i staram się na temat o którym pojęcia nie mam nie wypowiadać. Twoim źródłem jest jednozdaniowa wypowiedź na kibicowskim forum bliżej nieokreślonej osoby. Masz talent do wyciągania wniosków na podstawie żadnych informacji ;)

arti 23.06.2013 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1319297)
Z wiarygodnych źródeł powiadasz... To ja Ci odpowiem, że pracowałem kiedyś u faceta, który Cupiała zna. Spotykają się, ich córki chodziły do jednej klasy liceum. Też co nieco słyszałem o Cupiale i nijak ma się to do obrazu choleryka, jaki tu próbujesz przedstawiać... Widzisz więc, że ocenianie kogoś na podstawie "słyszałem z wiarygodnego źródła" jest niepoważne. Bo ani Ty ani ja nie wiemy tak naprawdę nic.
Nie mam poważnych źródeł, więc nie tworzę głupich teorii i staram się na temat o którym pojęcia nie mam nie wypowiadać. Twoim źródłem jest jednozdaniowa wypowiedź na kibicowskim forum bliżej nieokreślonej osoby. Masz talent do wyciągania wniosków na podstawie żadnych informacji ;)

Mamy szansę obserwować działania BC w Wiśle od 15 lat, można to prześledzić i już wiele widać.

milosz 23.06.2013 13:50

Historia jest dość prosta, a wygląda mniej więcej tak: „paskudny” Rumun wykształcony piłkarsko w Anglii pokazał w Wiśle Kraków, że ciężką pracą można wpierw zbudować w piłce nożnej dobra grę obronną, a na resztę, .. a na resztę .. już mu nie pozwolono, „paskudni” Holendrzy zaś pokazali że wystarczy jedno okienko transferowe i piłkarze po kilkaset tysięcy euro, aby zdobyć w cuglach MP i kolejne drugie okienko, aby za równie skromne środki po kolejnym okienku transferowym być o włos od ligi LM, by koniec końców udanie w końcu zagrać w LE, zarobić tym samym kilka milionów dla klubu i na więcej też już im też nie pozwolono.. Zaraz, zaraz .. kto im nie pozwolił, ano nasz w gorącej wodzie kąpany właściciel... Tak to wygląda, że do póki był monopol na rynku transferowym w Polsce ze strony naszego bossa były sukcesy, jak jeszcze postawił na profesjonalistów typu Valckx, to też były, a teraz .. brak nie tylko funduszy, bo B.C. już nie chce włożyć w ten interes ponownie kasy (a i być może nie może bo teraz właśnie na głowie ma inne problemy biznesowe), ale co gorsza nie ma nawet pomysłu jak dalej ową przygodę z piłką kontynuować..

Boss jest człowiekiem któremu Wisła bardzo wiele zawdzięcza, ale .. ma też swoje mentalne ograniczenia...obwinia innych, nigdy siebie, stąd własnych błędów nie poprawia, a wręcz je powiela, jest mściwy, jest pamiętliwy (sam w wywiadzie wspomniał że po meczu z Panathinaikosem postanowił pozbyć się 2 piłkarzy których obwiniał za porażkę, bo rzekomo im nie zależało na wyniku , niebywałe ale to prawda, ja rozumiem zastępowanie piłkarzy słabszych lepszymi, ale po jednym meczu skazywać na banicje piłkarzy wartościowych .., podobnie jak nie wypłacanie wynagrodzeń na czas, też tłumaczył to tym iż piłkarze się nie przykładają, hmm ..czy ktoś sobie podobne rzeczy wyobraża w zachodniej piłce, np. w Niemczech, kontrakt jest kontrakt i szlus.), jest też skrajnie niecierpliwy (tego akurat dodatkowo argumentować nie trzeba), nie wierzy w szkolenie, nie wierzy w pozytywny efekt sportowy na bazie dobrej infrastruktury, ma być szybko i doraźnie i stąd współpracownicy to tylko, stosując metaforę Lecha Wałęsy, mają być zderzaki, aktualnym jest Bednarz, kolejnym Smuda, ale co dalej !? Oto jest pytanie..

Monopolistą na rynku transferowym już nie będziemy, bo nic na to nie wskazuje, tak więc jedyny sposób na powrót na drogę rozwoju, to zatrudnienie ponowne ludzi pokroju Petrescu czy Valckx, pytanie czy w najbliższym czasie będzie bossa na takich ludzi finansowo stać, ale jest tu pytanie dużo ważniejsze czy Cupiał potrafi przyznać się do własnych błędów, albowiem w kontekście Petrescu ..obwinia piłkarzy, zamiast wskazać iż sam nie stanął po stronie trenera, kosztem owych piłkarzy, podobnie w kwestii Holendrów, zamiast tworzyć bajki o katastrofie finansowej za którą odpowiedzialni są rzekomo S.V i R.M., sam powinien określać na jaki budżet Wisłę stać, a na jaki nie, bowiem sam ponosi tu główną odpowiedzialność, to coś jak z budową stadionu przez miasto i bierności w tym względzie samego bossa, którego ta inwestycja przecież w dużym stopniu dotyczyła.. Pan Cupiał lubi być właścicielem takiego klubu jak Wisła i lubi splendor z tym związany, ale jak już tu kiedyś pisałem to droga zabawka, dużo droższa niż utrzymanie nawet bardzo luksusowego samochodu. Jeśli więc ma być sukces potrzebna jest praca obliczona na kilka lat, na minimum 4 czy 5 okienek transferowych, teraz słyszymy o 3, to już jakiś postęp tylko dlaczego z takimi ludźmi jak Bednarz, Smuda i Kapka .. bo tym panom akurat na wiele bym nie pozwalał .. Temat to aktualni pracownicy Wisły Kraków, powiem wprost , czekam na innych pracowników.. Pana Cupiała za wszystko co dobre zrobił dla klubu, mimo rzeczy niedobrych szanuję (bo dał nam tyle radości jak mało kto związany z Wisłą w całej jej historii, szkoda że nie wykorzystano ich na zbudowanie trwalszych podstaw do kolejnych, ale o tym juz nie raz była tu mowa)i, ale niech skoro sam nie ma aktualnie głowy do piłki, zacznie dobierać lepszych współpracowników, takich jak były piłkarz Chelsea, czy były dyr. sp. PSV, bowiem ludzie z tej właśnie półki dają jakieś nadziej na sukces .. Cóż, pozostaje czekać , na ciąg dalszy..

wolfy 23.06.2013 14:03

Ta dyskusja nie ma sensu, jest jałowa.
To jest jak z Petrescu - są goście którzy sobie coś ubzdurali i będą w tym trwali bez względu na fakty.

Pamiętam skecz z Bogdanem Smoleniem w psychiatryku, w którym padał mniej więcej taki dialog:
"A ten Reagan to jest świnia. Taką gospodarką rozpieprzyć! I to w dwa tygodnie...".

No więc tu mamy podobnych kolesi. Ci Holendrzy i Basałaj to świnie! Tak Cupiał oszukać:lol:

Lukasz 23.06.2013 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1319297)
Masz talent do wyciągania wniosków na podstawie żadnych informacji ;)

Jasne. Tylko nie dyskutujemy tutaj o jakości informatorów, a o prawdziwości ich informacji. To jednak jest różnica.

Jest taka zasada ekonomii myślenia - Brzytwa_Ockhama (wikipedia: http://pl.wikipedia.org/wiki/Brzytwa_Ockhama), która mówi o tym aby nie mnożyć bytów ponad potrzebę. Czyli skoro do wyjaśnienia obecnej sytuacji finansowej Wisły wystarczy brak płynności Telefoniki to teorię o rozrzutnym Vaalcksie, ułomnym Basałaju, ślepej radzie nadzorczej, oraz świetnie prosperującą TF mogę włożyć między bajki.

Tak samo wedle tej zasady - jeśli Bednarz będzie nadal upierał się że sprząta po poprzedniej ekipie, to mam prostszy 'byt' - fakty są takie że nie ma czego po nich sprzątać. Jest porządek. Wystarczy że będzie płacił rachunki i problemu nie ma. A to właśnie że Cupiał nie zapłaci/nie jest w stanie zapłacić ile się zobowiązał jest podstawą obecnej misji Bednarza.

serek.c2 23.06.2013 14:16

Jeszcze raz, krótko i zwięźle - nie dyskutuję z Tobą na temat sytuacji w Wiśle ani nawet finansowej sytuacji TF. Piszę tylko i wyłącznie o Twoich (i innych) próbach przedstawiania Cupiała jako osoby nierozgarniętej, wręcz głupiej.

Lukasz 23.06.2013 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1319309)
Jeszcze raz, krótko i zwięźle - nie dyskutuję z Tobą na temat sytuacji w Wiśle ani nawet finansowej sytuacji TF. Piszę tylko i wyłącznie o Twoich (i innych) próbach przedstawiania Cupiała jako osoby nierozgarniętej, wręcz głupiej.

Twój wniosek, Twoje słowa.

Nie twierdze ze Cupiał jest głupi - szukam klucza do jego 'głupich' decyzji a kondycja TF wydaje się ku temu najwłaściwsza. Zakładając problemy finansowe TF pojawia się rozsądek zarówno w decyzjach Cupiała jak i reszty. Tak samo jak nie dziwię się iż Bednarz pozbywa się wszelakiego balastu, od Meliksona po Sobola. Przecież kasa jest powodem dla którego Demjan woli zostać w Podbeskidziu niż iść do Wisły (ech, co za czasy...).

Można mieć pretensje do Bednarza o zachowanie, brak myślenia lub ogólny burdel, ale poza pewne ramki nie wyskoczymy z powodów finansowych. Nawet przy świetnym zarządzaniu. Co więcej wydaje mi się że plan Bednarza i Smudy w postaci doczłapania maksymalnie okrojonym składem i finansami do półmetka ligi jest logiczny. Wtedy będzie wiadomo czy jest sens oraz czy jest kasa od Cupiała na to by doinwestować zespół czy też jest za późno i bez balastu finansowego spadamy do 1-szej ligi.

BTW ostatnimi czasy Bednarz się wyrabia, albo też otacza tak słabymi ludźmi wokół siebie ze aż błyszczy.

huberix 23.06.2013 22:36

Moim zdaniem Wisła przez dwa następne sezony spokojnie się utrzymać i wtedy jak pieniądze będą stały na niezłym poziomie to pogadać z Cupiałem że jak chce dalej wkładać tu kase to niech włoży wtedy i wtedy możemy szaleć w lidze :)

domin_czyzyny 24.06.2013 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1319356)
Moim zdaniem Wisła przez dwa następne sezony spokojnie się utrzymać i wtedy jak pieniądze będą stały na niezłym poziomie to pogadać z Cupiałem że jak chce dalej wkładać tu kase to niech włoży wtedy i wtedy możemy szaleć w lidze :)

wg mnie jesteśmy faworytami do spadku, oczywiście oprócz nas jest jeszcze kilka takich zespołów: Pogoń, Widzew, Ruch.

Przedsmak "emocji" mieliśmy wczoraj kiedy w II połowie grał drugi skład. A tak może być kiedy posypią się kontuzje, kartki i zwykłe przemęczenie. Sezon bardzo długi, kadra mało liczna, rezerwowych na poziomie ekstraklasy prawie w ogóle.

Oldpara 24.06.2013 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1319305)
Tak samo wedle tej zasady - jeśli Bednarz będzie nadal upierał się że sprząta po poprzedniej ekipie, to mam prostszy 'byt' - fakty są takie że nie ma czego po nich sprzątać. Jest porządek. Wystarczy że będzie płacił rachunki i problemu nie ma. A to właśnie że Cupiał nie zapłaci/nie jest w stanie zapłacić ile się zobowiązał jest podstawą obecnej misji Bednarza.

No nie wiem, jak dla mnie 10 gości którzy mają kontrakty na poziomie 300-400 tys EUR a nie zapewniają odpowiedniego poziomu sportowego to jest syf który trzeba posprzątać, a ponieważ umowy trzeba respektować, to trwa. A mówienie, że nie ma problemu, tylko brak kasy to demagogia. Kasa nie rośnie na drzewach, i nikt nie lubi jej wyrzucać w błoto i przepłacać.
I nie dziwie sie Cupiałowi, że postawił veto - "nie zatrudnie następnych po 300-400 tys EUR, zanim nie pozbędziecie się tych starych darmozjadów".

Lukasz 24.06.2013 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1319403)
"nie zatrudnie następnych po 300-400 tys EUR, zanim nie pozbędziecie się tych starych darmozjadów".

Złodziej ukradł a kowala powiesili, czyli wywaliliśmy sprzątaczki ponieważ piłkarze są przepłaceni.

W sumie jesteśmy zgodni i niewiele się różnimy - problemem jest kasa. Za dużo Cupiał płaci za stadion, za dużo na piłkarzy, za dużo dla managera, za dużo dla PZPN z transferu itp.... Wszystko kręci się wokół kasy i problemem jest kasa. Cupiał w pewnym momencie zaczął oglądać każdy grosz. Dokładniej od momentu odpadnięcia z eliminacji LM.

Edit:
Odbija nam się czkawką to że organizacyjnie leżymy. Niejednokrotnie na forum pojawia się wątek organizacyjnego bałaganu w Wiśle. Jak jeszcze jakoś widać PR tak też widać iż nie jest on zgrany z wydarzeniami w klubie.

Dla przykładu: straciliśmy szansę na fajne pożegnanie Sobolewskiego czyli:
a) brak meczu pożegnalnego = kilka tysięcy biletów mniej
b) zerowy zysk na sprzedanych koszulkach z białą gwiazdą nr 7 i napisem 'Sobolewski'
c) stracona szansa dobre wyniki medialności klubu

Wyszło jak wyszło - najgorzej jak mogło. Wręcz żenująco.
Winni sytuacji - Smuda i Bednarz ze wskazaniem na tego pierwszego.

Stara prawda - kasa nie rośnie na drzewach tylko trzeba ją umieć podnieść z ziemi.

tommiyacht 24.06.2013 12:02

no, pobidujemy jeszcze 2 sezony zeby zrobic skok na LM, a jak sie nie uda to znowu 5 lat posuchy.

Nie, dziekuje.

Lukasz 01.07.2013 09:41

Ktoś ma jakieś wieści co to będą za ruchy kadrowe?

mitmichael 01.07.2013 11:07

Jacek Bednarz w Asie wywiadu
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=qkdMiDUHIxA

duce! 01.07.2013 12:36

Pokuszę się o taką, dosyć odważną hipotezę: Łysy wąż legionista podsuwa w jakiś sposób Zdzisławowi kalekę Rumuna i trzydziestoletniego Hajduka, Kapka niczego nie sprawdza i do testów dochodzi. Do tego wywołany zostaje ogromny szum medialny związany z tymi absurdalnymi kandydaturami i w końcu coś pęka na górze - Kapkę trzeba usunąć. Ot, taki niecny plan intryganta Bednarza by pozbyć się Kapki na zawsze... Pomarzyć można.

tommiyacht 01.07.2013 12:49

szczerze to myslalem o tym samym, z tym ze to Kapka podsunal tych gosci Bednarzowi. W koncu to on jest od transferow

nesta 01.07.2013 12:58

Tez mi sie wydaje, ze jest odwrotnie. To Bednarz jest kojarzony z idea testow wiec byc moze ktos chcial ta idee skompromitowac. Bednarz sie nie podoba, bo trzyma budzet za morde i podejrzewam jest hamulcowym wydawania kasy. Wiec pokazmy RN i Cupialowi, ze testy do niczego nie prowadza i osmieszaja tylko klub i kase wydac trzeba.

Kocur 01.07.2013 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1320454)
Ktoś ma jakieś wieści co to będą za ruchy kadrowe?

Obstawiam kolejną niewinną panią z recepcji albo sprzątaczkę.

Beton się nie ruszy.

!!IRIVER!! 01.07.2013 13:18

Co by nie mówić, gdyby Łysemu udało się sprawić, że pęknie beton i wywalą Kapkę, to chyba nastawienie wielu do Bednarza z dnia na dzień ulegnie totalnej przemianie :P

Lukasz 01.07.2013 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1320526)
Tez mi sie wydaje, ze jest odwrotnie. To Bednarz jest kojarzony z idea testów wiec byc moze ktos chcial ta idee skompromitowac.

Nie sadze. Bednarz się odciął od całego procederu i przekierował temat na Kapkę i myślę ze nie jest to przypadek - czuł pismo nosem lub zwyczajnie nie był w temacie. Kapka ani nie odbił piłeczki do Bednarza ani też nie wypowiadał się w liczbie mnogiej. Także wydaje mnie się iż nawet jeśli nie jest jest to pomysł Kapki to jednak on dobierał osoby na testy i ponosi odpowiedzialność.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1320527)
Beton się nie ruszy.

Kropla skałę draży ;)

Edit:
Mnie się to tak widzi że Bednarz puścił 'lejce' Kapki wyznaczając mu jakieś tam ramki finansowe a ten zwyczajnie odwalił manianę.

wolfy 01.07.2013 14:59

Nie chcę sobie robić nadziei, ale jeśli Kapka poleci...

To będzie pierwsza naprawdę pozytywna wiadomość płynąca z Wisły od lat:)

Mati_ 01.07.2013 15:10

Akurat Bednarz zaczyna do mnie co raz lepiej przemawiać. A co najważniejsze, zna już dobrze specyfike klubu i fajnie, że choć tutaj widać pewną ciągłość pracy.

A, że legionista? Yhm.. co zrobić.

Lukasz 01.07.2013 15:51

Z dużej chmury mały deszcz

Wisła Kraków jednak będzie testować
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...edzie-testowac

Sytuacja w Wiśle Kraków jest dynamiczna. W minionym tygodniu zapadła decyzja o tym, że Biała Gwiazda po ostatnich kompromitacjach nie będzie już brała piłkarzy na testy, ale w weekend ją zmieniono.

Czyli albo Bednarz przekonał RN że testować trzeba albo Zdzisiu się 'wytłumaczył'.

Elefant 01.07.2013 16:12

Ten podszedł tamtego, a tamten wykosił tego...

Bizancjum k...wa.

A przecież sprawa jest prosta.
Spośród trzech najbardziej eksponowanych osób w klubie łysego, niezatapialnego i dyzmy żaden nie jest godzień miana profesjonalisty. Jedynie o dyzmie mozna powiedzieć z naciąganiem lekkim, że jest rzemieślnikiem.

W normalnej, nawet biednej firmie, po takim zestawie wpadek osób na adekwatnym stanowisku v-ce i DS nastąpiłby wylot w kierunku kosmosu.

A tu RN pohuczała potupała nózką i zdaje się wszystko wraca do normy.

aNouc 01.07.2013 16:13

Nie, Wisla bedzie jedynym klubem na świecie ktory nie bedzie testowal pilkarzy :lol:

Niekoniecznie musza testowac takich gosci jak ten Hajduk bo pewnie do tego zmierzali ale media zrozumieli/ dopisali swoje ze w ogole nie bedzie testowac pilkarzy, bo nie nazwalbym kompromitacja testowanie 19 latka ktory ma kilkanascie wystepow w mlodziezowej reprezentacji Wenezueli czy tego obronce / pomocnika ktory w 24 meczach strzelil 6 bramek.. takze w tym przypadku to akurat "sportowefakty" kompromituja sie takimi wpisami.

Paweł 01.07.2013 17:04

Dokładnie, tym bardziej, że oficjalna strona klubu nie informowała o żadnym zakończeniu testowania. To były wszystko "fakty medialne".

wolfy 01.07.2013 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1320562)
Z dużej chmury mały deszcz

Wisła Kraków jednak będzie testować
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...edzie-testowac

Sytuacja w Wiśle Kraków jest dynamiczna. W minionym tygodniu zapadła decyzja o tym, że Biała Gwiazda po ostatnich kompromitacjach nie będzie już brała piłkarzy na testy, ale w weekend ją zmieniono.

Czyli albo Bednarz przekonał RN że testować trzeba albo Zdzisiu się 'wytłumaczył'.

Matko, przecież to tylko przepisany z "DP" artykuł!

Ja wciąż liczę na to, że Zdzisia pożegnają.
Naiwne - wiem, ale nadzieja umiera ostatnia...

rav 01.07.2013 19:29

Oczywiście był dym o te testy, natomiast jeszcze w sobotę pisałem że będą one kontynuowane... więc nie ma tu mowy o jakiejś zmianie decyzji. Zapewne podymiono, "pion sportowy" skrócił listę testowanych do graczy o których mają jakieś pojęcie i tyle. Może jeszcze pogrożono komuś paluszkiem i to by było wszystko.
A tak w ogóle darujcie sobie cytowanie tekstów o Wiśle pisanych przez fana starozakonnych...

wolfy 01.07.2013 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1320588)
Oczywiście był dym o te testy, natomiast jeszcze w sobotę pisałem że będą one kontynuowane... więc nie ma tu mowy o jakiejś zmianie decyzji. Zapewne podymiono, "pion sportowy" skrócił listę testowanych do graczy o których mają jakieś pojęcie i tyle. Może jeszcze pogrożono komuś paluszkiem i to by było wszystko.

Dzięki.
Jeszcze za bardzo bym się rozmarzył, a tak to sprowadziłeś mnie i resztę na Ziemię.

Jednak brak cyrku z kolesiami o których nikt nic nie wiem już samo w sobie jest dobrą wiadomością, choćby z PR-owego punktu widzenia.

JacobCFC 01.07.2013 20:23

Nawet ja sobie odpuściłem jechanie po legioniście. Dajcie już chłopaczynie spokój. Trafił na taki a nie inny okres i cały czas robi to co musi, czyli schodzi z wydatków Z całego zarządu robi więcej niż inne kapki niekapki.
Patrząc obiektywnie, kogo ciekawego polecił Żuraw? Dwa, chyba nie trzeba przypominać, że dawniej też przychodził do nas najprawdziwszy piłkarski szrot, a że mieliśmy wtedy najlepszych piłkarzy, którzy wybijali się w lidze, nie było tego, aż tak widać.

Paweł 01.07.2013 20:34

Sama idea testów w naszych realiach finansowych jest jak najbardziej dobrym pomysłem. Dobrze, że pod wpływem emocji i szeroko pojętej sytuacji medialnej z tego nie zrezygnowano. Kwestią jest tylko to, kto na te testy przyjeżdża. Jeśli sprawdzani są zawodnicy typu ten obrońca, który w poprzednim sezonie zagrał ponad 20 meczów w lidze portugalskiej, czy pomocnik z Bragi, to należy temu zdecydowanie przyklasnąć.

funkykoval 02.07.2013 09:07

W sumie jeżeliby kogoś mieli z czołowej trojki Bednarz-Kapka-Smuda usunąć, to mimo mojej niechęci do Legionisty jego byłoby mi najbardziej szkoda, mimo wszystkiego. Dwóch pozostałych jest jeszcze bardziej żałosnych.

No, ale Niezatapialny albo lepiej Bumerang (bo regularnie wraca do Wisły) z Wisłą na zawsze pożegna się wiadomo kiedy.....

Sialalalala 02.07.2013 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1320526)
Tez mi sie wydaje, ze jest odwrotnie. To Bednarz jest kojarzony z idea testow wiec byc moze ktos chcial ta idee skompromitowac. Bednarz sie nie podoba, bo trzyma budzet za morde i podejrzewam jest hamulcowym wydawania kasy. Wiec pokazmy RN i Cupialowi, ze testy do niczego nie prowadza i osmieszaja tylko klub i kase wydac trzeba.

a ta kasa kapce potrzeba jest na prowizje dla kolegów-menadżerów, której Bednarz nie chce wypłacać

Lukasz 15.07.2013 09:04

Wywiad z prezesem (Kraków sport):
Jacek Bednarz: Za rok Wisła będzie miała tylko kłopoty bogactwa

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...o_klopoty.html

Vasil 15.07.2013 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Benarz
A jak wspominałem, w lipcu 2014 roku nie będzie już innych kłopotów, tylko kłopoty bogactwa. To będzie też oznaczało, że na 11 piłkarzy podstawowego składu będziemy mieli ośmiu Polaków, o których będą pytali prezesi z Niemiec czy Francji.

Widzę, że Bednarz coraz bardziej oderwany od rzeczywistości.

zim zum 15.07.2013 09:52

Nie wierzę w to co czytam. Odlot.

borys 15.07.2013 10:05

Dobry jest. Na naszych oczach powstaje perpetum mobile, bedziemy zarabiac na siebie a wrecz miec klopot bogactwa.

Breaking news: Duze poklady ropy pod stadionem Wisly!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl