![]() |
spokojnie
za 2 tygodnie suma szczęścia Jagi wyjdzie na 0 :-D |
No to juz jest po meczu. Swietne podanie Alexisa i gola strzela Grosik. Jest Kamil w dobrej formie, jeszcze chwila i odejdzie z Jagi.
|
2:0 I Jaga goli frajera :P
|
Za tydzień będzie walka na Jagielloni. Transmitują mecz w C+?
Ujrzeć jak Lechu POZnan* traci 2 bramki a Manu dostaje czerwień - bezcenne :D *Amica Wronki |
Cytat:
PS. Na szczęście nie za tydzień a za dwa tygodnie. Za tydzień mogłoby być równie wesoło w Białymstoku ))) |
Jaga póki co najsilniejszy zespół w lidze i zapewne dzięki wczesnemu meczu z nami (my się z kolan do meczu z nimi raczej nie pozbieramy) będą liderem po jesieni. Dwa dobre transfery uzupełniające w zimie i na wiosnę będą piekielnie mocni. Póki co Jaga obecnie rządzi.
|
Cytat:
http://www.jagiellonia.pl/aktualnosci.php?a=7974 Cytat:
|
Cytat:
Jaga zaimponowała mi walecznością i przygotowaniem kondycyjno-dynamicznym (nie wiem czy jest takie określenie ale wiadomo o co chodzi :) ) Brawo dla chłopaków. Biegali jak w 2 lidze angielskiej (to komplement dla graczy Jagi wbrew pozorom :) ) żeby tylko tak nasi grajkowie hasali po boisku to by było dobrze bo jesteśmy cieniem nich jeśli o dynamikę chodzi... W V kolejce będzie baaardzo ciężko. |
Czy tylko mnie niesamowicie wkur*** Arboleda i ten drugi komentaror ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale przynajmniej będzie czas na dociśnięcie śruby przez nowego trenera i może coś ruszy |
Cytat:
|
Cytat:
Pisałem wczesniej, że Jaga spuchnie - widać trochę się przejechałem. Ale tu przychodzi nam z pomocą reprezentacja. W 2 tygodnie może wydarzyć się wiele, czas biegnie na naszą korzyść - Jaga móże straci Grosickiego, nasz Maaskant może ogarnie ciut ten burdel. Wszyscy z grubsza zdrowi (Garguły to od początku nie traktowałem poważnie, tylko jako pensjonariusza sanatorium w Wiśle), jest wiec szansa poznać kopaczy i wybrać rzeczywiście najlepszych. |
Jagiellonia potwierdza swoje aspiracje do osiągnięcia czołowych lokat w naszej lidze. Jest rozpędzona i za dwa tygodnie będzie próbowała nas tak samo potraktować. Zapowiada się ciekawie, tym bardziej, że Polonia Warszawa zgubiła punkty. Górnik Zabrze wygrał derby Śląska, co ich z pewnością podbuduje. W następnym spotkaniu z Cracovią będą jeszcze bardziej chcieli odbić się od strefy niebezpiecznej trzymając "superdrużyny" z miejsc 15. i 16. na dystans.
P.S. Nie oglądałem meczu Jagiellonii, więc pytam: Arboleda jak otrzymał czerwoną kartkę, płakał przed sędzią czy już nauczył się przyjmować kartki z pokorą? |
Dla szukajacych dziury w calym przy czerwonej kartce dla Arboledy, ile to fauli musial ow popelnic zeby doczekac sie w koncu czerwieni ? Ano piec gdzie w pierwszej polowie dwu krotnie z tylu wchodzil w nogi Frankowskiego. Czym roznil se pierwszy faul od drugiego, ano tym ze przy drugim faulu Arboleda juz mial zoltko. Ile fauli mial Kescelan? dwa poczym zostal zmieniony. Ja nie rozumiem czemu mozna bylo poblazac Arboledzie a Kescelanowi juz nie, kazda sytlacje mozna zinterpretowac po swojemu. Najlepsze jednak byly jeki komentatorow odnosnie kartek :rotfl:, ostatni sprawiedliwi...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Arboleda z tego co zrozumiałem darł się "Uważaj! Uważaj! <słowo niezrozumiałe> ma do mnie pretensje"
Ale zamiast iść do szatni oparł się o reklamy i się gapił, podobnie jak ten kierownik Lecha, którego sędzia wypieprzył na trybuny ;) |
Wie ktos po cholere teraz bedzie grala reprezentacja?
|
Cytat:
|
Jednak niespodzianka. Nie liczyłem, że Jaga potrafi tak długo utrzymać dobrą formę z europejskich pucharów.
Bramka Grosickiego - palce lizać. |
Cytat:
Nie wspominajac juz o tym, ze dla nas to swietnie. 2 tygodnie treningow, praktycznie pelna kadra. |
Nie zdziwie sie jak mistrza zdobedzie Groklyn albo Jaga. Legia i my mamy maly chaos w skladach a Lech bedzie wymeczony po europejskich pucharach i ogolnie przez wuefiste.
|
Dokładnie - jak pisał felipe - te 2 tygodnie przerwy to dla nas błogosławieństwo:)
Jaga zagrała dobrze no i miała trochę szczęścia. Ciekawe jak będzie wyglądała konfrontacja Clebera i Bunozy z Grosickim? No cóż - trzeba wierzyć w kunszt Maaskanta. |
Prawdopodobnie Grosicki jutro odchodzi z Jagi.
IN Plus dla nas |
Oczywiście są winni dzisiejszej porażki. A raczej winny:
http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...y_o_meczu.html Oczywiście Zieliński zapomniał, kto dzięki pomyłkom sędziów zdobył mistrzostwo w zeszłym sezonie. Generalnie: mnie to cieszy, że puszczają mu nerwy. Im dłużej ten fachowiec na trenerskim stolcu w POZnaniu, tym dla nas lepiej. |
Wg C+ Kamil Grosicki odchodzi do Arisu Saloniki. Patrząc w niedaleką przyszłość to dobrze dla Wisły, natomiast sama liga no i oczywiście Jaga bardzo dużo straci sportowo...
|
Cytat:
|
To by było na tyle jeśli chodzi o mocarstwowe plany Jagi :)Ciekawe za ile poszedł.
|
Cytat:
My przynajmniej mamy ten luz psychiczny w kolejnych okienkach transferowych, że nasz skład to leszcze których: a) nie idzie sprzedać b) nawet jak sprzedadzą, to i tak żadna strata. Po prostu bardziej upośledzić się już nie możemy:D |
lepiej nie szukajmy "możliwości" w osłabieniu przeciwnika tylko w poprawie własnej gry
|
Dla Wisly dobrze, dla Jagielloni i ligi zle... Jeden z lepszych pilkarzy w OE odchodzi do przecietniaka greckiego. Czy doczekamy sie czasow kiedy pilkarz majacy do wybotu przecietniaka z zachodu i polska lige wybierze ta druga opcje?
A swoja droga fajnie sie musi czuc Probierz gdy za piec dwunasta sprzedaje mu sie wazne ogniwo mozolnie budowanej druzyny..... |
Każdy piłkarz jaki odchodzi do tych smoluchów jest wg mnie niespełna rozumu. Który piłkarz poszedł tam i nie miał problemów z pieniędzmi czy z działaczami greckimi? Praktycznie każdy. Dla mnie to niezrozumiałe jak lludzie nie potrafią uczyć się na błędach innych.
PS. No to tyle po Jadze. Choc i tak wciąż są faworytem w starciu z nami. |
No ta czwarta kolejka była niesamowita :D Lech, cracovia, Legia w dupe i remis Polonii :-) odrabiamy!
|
A nie mówiłem, że Jaga bedzie grozna?
To co mi bardzo imponuje to to, ze Probierz im wpoil gre PIŁKĄ, PODANIAMI PO ZIEMI, a nie ciągle daleką dzidą jak my. Na dzisiaj prezentują sie duuuużo lepiej od nas. W ogóle najlepiej w lidze się prezentują. wolfy - nie porownywalbym odejscie Grosickiego do odejscia Kosowskiego. Grosicki w tamtym sezonie strzelil raptem 4 bramki, a i asyst nie mial za wiele. Ba, nawet czesto zaczynal na ławce. To nie jest zawodnik, ktory mialby az tak wielki wplyw na druzyne jak Kosowski. Nie mniej szkoda dla ekstaraklasy, ze odchodzi. Miejmy nadzieje, ze Smuda sobie o nim przypomni chociaż :> |
Cytat:
W dwa tygodnie cudów nie będzie i trzeba to sobie od razu jasno powiedzieć. |
Kogo oni tam jeszcze mają do ataku ?
Apetyty w Białymstoku na ten sezon zapewne są spore , może mają jeszcze jakiś transfer w zanadrzu ? Cytat:
|
Cytat:
I to nie Canal+ poinformował o tym pierwszy, tylko to było wiadomo jeszcze przed meczem.A Rosłoń, który komentował nawet o tym nie wspomniał. Artykuł z 16:42 -----> http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...88/story.shtml |
Cytat:
Nie zaczniemy grać dobrze, bo: a) nie jesteśmy dobrze przygotowani b) nie mamy dobrych piłkarzy. A pisze o tym po to, żeby nie zaczęły się jazdy po przegranym meczu, albo nawet serii. Trzeba tonować oczekiwania, bo nasza obecna zdobycz punktowa nie ma absolutnie pokrycia w grze. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl