Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

szczebrzeszcz 29.08.2010 17:53

spokojnie
za 2 tygodnie suma szczęścia Jagi wyjdzie na 0 :-D

mitmichael 29.08.2010 17:53

No to juz jest po meczu. Swietne podanie Alexisa i gola strzela Grosik. Jest Kamil w dobrej formie, jeszcze chwila i odejdzie z Jagi.

Pan Jotka 29.08.2010 17:53

2:0 I Jaga goli frajera :P

crazykaro 29.08.2010 18:00

Za tydzień będzie walka na Jagielloni. Transmitują mecz w C+?

Ujrzeć jak Lechu POZnan* traci 2 bramki a Manu dostaje czerwień - bezcenne :D

*Amica Wronki

rafkur 29.08.2010 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 970821)

*Amica Wronki

Jeszcze nie raz zobaczysz jak POZnan* dostaje dwa gole - w lidze, bo w pucharach zobaczysz jak dostają 5.

PS. Na szczęście nie za tydzień a za dwa tygodnie. Za tydzień mogłoby być równie wesoło w Białymstoku )))

pawelwislak 29.08.2010 18:05

Jaga póki co najsilniejszy zespół w lidze i zapewne dzięki wczesnemu meczu z nami (my się z kolan do meczu z nimi raczej nie pozbieramy) będą liderem po jesieni. Dwa dobre transfery uzupełniające w zimie i na wiosnę będą piekielnie mocni. Póki co Jaga obecnie rządzi.

emj10 29.08.2010 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 970815)
No to juz jest po meczu. Swietne podanie Alexisa i gola strzela Grosik. Jest Kamil w dobrej formie, jeszcze chwila i odejdzie z Jagi.

Pożegnalny mecz Grosika tak mi się zdaje. Pożegnalne 3 pkt. dzięki niemu.

http://www.jagiellonia.pl/aktualnosci.php?a=7974
Cytat:

O wytypowanie wyników 4. kolejki poprosiliśmy Kamila Grosickiego, dla którego niedzielny mecz z Lechem Poznań może być ostatnim w barwach Jagiellonii. - Do zamknięcia okienka transferowego zostało jeszcze pięć dni i w tym czasie może być ciekawie. Prowadzone są rozmowy i zobaczymy co z tego wyniknie - powiedział tajemniczo "Grosik".

TSW Fanatyk 29.08.2010 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 970821)

*Amica Wronki

za 2 tygodnie :)

Jaga zaimponowała mi walecznością i przygotowaniem kondycyjno-dynamicznym (nie wiem czy jest takie określenie ale wiadomo o co chodzi :) ) Brawo dla chłopaków. Biegali jak w 2 lidze angielskiej (to komplement dla graczy Jagi wbrew pozorom :) ) żeby tylko tak nasi grajkowie hasali po boisku to by było dobrze bo jesteśmy cieniem nich jeśli o dynamikę chodzi...

W V kolejce będzie baaardzo ciężko.

Donki 29.08.2010 18:10

Czy tylko mnie niesamowicie wkur*** Arboleda i ten drugi komentaror ?

gigant 29.08.2010 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 970830)

Dla nas obecnie ciężko będzie w kolejkach od 5 do 30. Takie czasy.

Wasiu 29.08.2010 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 970812)
wtedy nikt nic nie mówił... a my sie wkuriwamy do dzisiaj

I oczywiscie mamy prawo sie wkuriwac. Ogladajac powtorki meczow z Cracovia, Legia u siebie, Arka, Korona, Belchatow... Mistrza sami przegralismy, a nie przez zadnych sedziow, juz nie ma co wracac do tego. Brawo dla Jagi, jednak wolal bym remis. Jaga jeszcze namiesza w tym seoznie. Amica w takim skladzie i z tym trenerem szanse na mistrza ma mniejsze.

crazykaro 29.08.2010 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 970830)
za 2 tygodnie :)

Jaga zaimponowała mi walecznością i przygotowaniem kondycyjno-dynamicznym (nie wiem czy jest takie określenie ale wiadomo o co chodzi :) ) Brawo dla chłopaków. Biegali jak w 2 lidze angielskiej (to komplement dla graczy Jagi wbrew pozorom :) ) żeby tylko tak nasi grajkowie hasali po boisku to by było dobrze bo jesteśmy cieniem nich jeśli o dynamikę chodzi...

2 tygodnie ?? :deszcz: Znowu będą meczarnie z reprezentacją

Ale przynajmniej będzie czas na dociśnięcie śruby przez nowego trenera i może coś ruszy

TSW Fanatyk 29.08.2010 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 970833)
Dla nas obecnie ciężko będzie w kolejkach od 5 do 30. Takie czasy.

e gigant opowiadasz... nowy trener, nasi cudowni grajkowie i nie będzie problemu. Boguski w pierwszym składzie z łobo i Jaga da nam walkowera :P

felipe 29.08.2010 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 970839)
Ale przynajmniej będzie czas na dociśnięcie śruby przez nowego trenera i może coś ruszy

No terminarz mamy naprawdę wymarzony w tym sezonie. Gramy kupsko straszne, a i tak 9/12 pkt i ścisła czołówka. Do tego teraz 2 tyg przerwy przed meczem z Jagą - jak dar niebios :)
Pisałem wczesniej, że Jaga spuchnie - widać trochę się przejechałem. Ale tu przychodzi nam z pomocą reprezentacja. W 2 tygodnie może wydarzyć się wiele, czas biegnie na naszą korzyść - Jaga móże straci Grosickiego, nasz Maaskant może ogarnie ciut ten burdel. Wszyscy z grubsza zdrowi (Garguły to od początku nie traktowałem poważnie, tylko jako pensjonariusza sanatorium w Wiśle), jest wiec szansa poznać kopaczy i wybrać rzeczywiście najlepszych.

Stavanger 29.08.2010 18:32

Jagiellonia potwierdza swoje aspiracje do osiągnięcia czołowych lokat w naszej lidze. Jest rozpędzona i za dwa tygodnie będzie próbowała nas tak samo potraktować. Zapowiada się ciekawie, tym bardziej, że Polonia Warszawa zgubiła punkty. Górnik Zabrze wygrał derby Śląska, co ich z pewnością podbuduje. W następnym spotkaniu z Cracovią będą jeszcze bardziej chcieli odbić się od strefy niebezpiecznej trzymając "superdrużyny" z miejsc 15. i 16. na dystans.

P.S. Nie oglądałem meczu Jagiellonii, więc pytam: Arboleda jak otrzymał czerwoną kartkę, płakał przed sędzią czy już nauczył się przyjmować kartki z pokorą?

Seb@. 29.08.2010 18:32

Dla szukajacych dziury w calym przy czerwonej kartce dla Arboledy, ile to fauli musial ow popelnic zeby doczekac sie w koncu czerwieni ? Ano piec gdzie w pierwszej polowie dwu krotnie z tylu wchodzil w nogi Frankowskiego. Czym roznil se pierwszy faul od drugiego, ano tym ze przy drugim faulu Arboleda juz mial zoltko. Ile fauli mial Kescelan? dwa poczym zostal zmieniony. Ja nie rozumiem czemu mozna bylo poblazac Arboledzie a Kescelanowi juz nie, kazda sytlacje mozna zinterpretowac po swojemu. Najlepsze jednak byly jeki komentatorow odnosnie kartek :rotfl:, ostatni sprawiedliwi...

Witoldon 29.08.2010 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stavanger (Post 970846)
P.S. Nie oglądałem meczu Jagiellonii, więc pytam: Arboleda jak otrzymał czerwoną kartkę, płakał przed sędzią czy już nauczył się przyjmować kartki z pokorą?

Jak zawsze się kłócił, rzucił kilka słów po polsku do kamery (nie zrozumiałem dokładnie co mówił) i do końca meczu opierał się o bandy reklamowe.

Pawlolek 29.08.2010 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Seb@. (Post 970847)
Dla szukajacych dziury w calym przy czerwonej kartce dla Arboledy, ile to fauli musial ow popelnic zeby doczekac sie w koncu czerwieni ? Ano piec gdzie w pierwszej polowie dwu krotnie z tylu wchodzil w nogi Frankowskiego. Czym roznil se pierwszy faul od drugiego, ano tym ze przy drugim faulu Arboleda juz mial zoltko. Ile fauli mial Kescelan? dwa poczym zostal zmieniony. Ja nie rozumiem czemu mozna bylo poblazac Arboledzie a Kescelanowi juz nie, kazda sytlacje mozna zinterpretowac po swojemu. Najlepsze jednak byly jeki komentatorow odnosnie kartek :rotfl:, ostatni sprawiedliwi...

Ta, plus to doliczone pięć minut. Jeśli się nie mylę, to ten sam sędzia, który nie podyktował karnego za faul za Riosie z Ruchem. Pan z Płocka powoli zaczyna być kolejnym ulubieńcem kibiców Wisły...

Bialix 29.08.2010 18:54

Arboleda z tego co zrozumiałem darł się "Uważaj! Uważaj! <słowo niezrozumiałe> ma do mnie pretensje"
Ale zamiast iść do szatni oparł się o reklamy i się gapił, podobnie jak ten kierownik Lecha, którego sędzia wypieprzył na trybuny ;)

Maciuś 29.08.2010 19:07

Wie ktos po cholere teraz bedzie grala reprezentacja?

tommiyacht 29.08.2010 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 970866)

oni po cholore bedą grać jeszcze 2 lata

flamengista 29.08.2010 19:19

Jednak niespodzianka. Nie liczyłem, że Jaga potrafi tak długo utrzymać dobrą formę z europejskich pucharów.

Bramka Grosickiego - palce lizać.

Wasiu 29.08.2010 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 970866)

Bo jest to termin FIFA?
Nie wspominajac juz o tym, ze dla nas to swietnie. 2 tygodnie treningow, praktycznie pelna kadra.

Maciuś 29.08.2010 19:21

Nie zdziwie sie jak mistrza zdobedzie Groklyn albo Jaga. Legia i my mamy maly chaos w skladach a Lech bedzie wymeczony po europejskich pucharach i ogolnie przez wuefiste.

Ogryzek 29.08.2010 19:26

Dokładnie - jak pisał felipe - te 2 tygodnie przerwy to dla nas błogosławieństwo:)

Jaga zagrała dobrze no i miała trochę szczęścia. Ciekawe jak będzie wyglądała konfrontacja Clebera i Bunozy z Grosickim?

No cóż - trzeba wierzyć w kunszt Maaskanta.

Sensej 29.08.2010 19:28

Prawdopodobnie Grosicki jutro odchodzi z Jagi.

IN Plus dla nas

flamengista 29.08.2010 19:57

Oczywiście są winni dzisiejszej porażki. A raczej winny:

http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104...y_o_meczu.html

Oczywiście Zieliński zapomniał, kto dzięki pomyłkom sędziów zdobył mistrzostwo w zeszłym sezonie.

Generalnie: mnie to cieszy, że puszczają mu nerwy. Im dłużej ten fachowiec na trenerskim stolcu w POZnaniu, tym dla nas lepiej.

!!IRIVER!! 29.08.2010 20:01

Wg C+ Kamil Grosicki odchodzi do Arisu Saloniki. Patrząc w niedaleką przyszłość to dobrze dla Wisły, natomiast sama liga no i oczywiście Jaga bardzo dużo straci sportowo...

gigant 29.08.2010 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sensej (Post 970882)
Prawdopodobnie Grosicki jutro odchodzi z Jagi.

IN Plus dla nas

W anal+ przed chwilą oznajmili, że Grosicki odchodzi do Arisu Saloniki.

tofik 29.08.2010 20:12

To by było na tyle jeśli chodzi o mocarstwowe plany Jagi :)Ciekawe za ile poszedł.

wolfy 29.08.2010 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 970915)
To by było na tyle jeśli chodzi o mocarstwowe plany Jagi :)Ciekawe za ile poszedł.

Nie wiem, ale coś czuję, że stracą na tym jak my po odejściu Kosowskiego. Ciekawe, jak teraz będzie sobie radził Frankowski, jak nie będzie miał kto piłek dogrywać?

My przynajmniej mamy ten luz psychiczny w kolejnych okienkach transferowych, że nasz skład to leszcze których:
a) nie idzie sprzedać
b) nawet jak sprzedadzą, to i tak żadna strata.
Po prostu bardziej upośledzić się już nie możemy:D

szczebrzeszcz 29.08.2010 20:25

lepiej nie szukajmy "możliwości" w osłabieniu przeciwnika tylko w poprawie własnej gry

RAF 29.08.2010 20:26

Dla Wisly dobrze, dla Jagielloni i ligi zle... Jeden z lepszych pilkarzy w OE odchodzi do przecietniaka greckiego. Czy doczekamy sie czasow kiedy pilkarz majacy do wybotu przecietniaka z zachodu i polska lige wybierze ta druga opcje?

A swoja droga fajnie sie musi czuc Probierz gdy za piec dwunasta sprzedaje mu sie wazne ogniwo mozolnie budowanej druzyny.....

Pan Jotka 29.08.2010 20:26

Każdy piłkarz jaki odchodzi do tych smoluchów jest wg mnie niespełna rozumu. Który piłkarz poszedł tam i nie miał problemów z pieniędzmi czy z działaczami greckimi? Praktycznie każdy. Dla mnie to niezrozumiałe jak lludzie nie potrafią uczyć się na błędach innych.
PS. No to tyle po Jadze. Choc i tak wciąż są faworytem w starciu z nami.

Dzim89 29.08.2010 20:29

No ta czwarta kolejka była niesamowita :D Lech, cracovia, Legia w dupe i remis Polonii :-) odrabiamy!

Filippo123321 29.08.2010 20:31

A nie mówiłem, że Jaga bedzie grozna?

To co mi bardzo imponuje to to, ze Probierz im wpoil gre PIŁKĄ, PODANIAMI PO ZIEMI, a nie ciągle daleką dzidą jak my. Na dzisiaj prezentują sie duuuużo lepiej od nas. W ogóle najlepiej w lidze się prezentują.

wolfy - nie porownywalbym odejscie Grosickiego do odejscia Kosowskiego. Grosicki w tamtym sezonie strzelil raptem 4 bramki, a i asyst nie mial za wiele. Ba, nawet czesto zaczynal na ławce. To nie jest zawodnik, ktory mialby az tak wielki wplyw na druzyne jak Kosowski. Nie mniej szkoda dla ekstaraklasy, ze odchodzi. Miejmy nadzieje, ze Smuda sobie o nim przypomni chociaż :>

wolfy 29.08.2010 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 970921)
lepiej nie szukajmy "możliwości" w osłabieniu przeciwnika tylko w poprawie własnej gry

A to moja wina, że jestem realistą?

W dwa tygodnie cudów nie będzie i trzeba to sobie od razu jasno powiedzieć.

jachting 29.08.2010 20:33

Kogo oni tam jeszcze mają do ataku ?
Apetyty w Białymstoku na ten sezon zapewne są spore , może mają jeszcze jakiś transfer w zanadrzu ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 970929)
W dwa tygodnie cudów nie będzie i trzeba to sobie od razu jasno powiedzieć.

być może cuda nie będą potrzebne ....

sessegnon 29.08.2010 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 970923)
Każdy piłkarz jaki odchodzi do tych smoluchów jest wg mnie niespełna rozumu. Który piłkarz poszedł tam i nie miał problemów z pieniędzmi czy z działaczami greckimi? Praktycznie każdy. Dla mnie to niezrozumiałe jak lludzie nie potrafią uczyć się na błędach innych.
PS. No to tyle po Jadze. Choc i tak wciąż są faworytem w starciu z nami.

On został tylko wypożyczony na rok z opcją pierwokupu.Zawsze jak coś się nie powiedzie, albo nie spodoba może wrócić.
I to nie Canal+ poinformował o tym pierwszy, tylko to było wiadomo jeszcze przed meczem.A Rosłoń, który komentował nawet o tym nie wspomniał.
Artykuł z 16:42 -----> http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...88/story.shtml

wolfy 29.08.2010 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 970930)
być może cuda nie będą potrzebne ....

W naszej ekstraklasie pewnie nie. Niemniej - pierwsze efekty pracy Maaskanta będzie na dobre widać dopiero po zimowym okienku transferowym. Teraz to on może robić to co Kulawik - trochę ich poukładać, postarać się wtłuc do głów jakieś warianty, poprawić przygotowanie fizyczne.

Nie zaczniemy grać dobrze, bo:
a) nie jesteśmy dobrze przygotowani
b) nie mamy dobrych piłkarzy.

A pisze o tym po to, żeby nie zaczęły się jazdy po przegranym meczu, albo nawet serii. Trzeba tonować oczekiwania, bo nasza obecna zdobycz punktowa nie ma absolutnie pokrycia w grze.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl