Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

doktor granat 05.11.2023 07:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1611713)
Najgorsze jest to, że wszyscy dookoła widzą, że jesteśmy na kursie kolizyjnym ze ścianą, tylko nie JK. 14 meczów, 5 zwycięstw w tej półamatorskiej lidze, średnia punktowa nie dająca gwarancji nawet na baraże (które jeszcze trzeba wygrać), a u nas trwa "budowanie atmosfery". Zaraz będziemy ją budować w meczach 4 ligi przy jakiejś wiejskiej remizie strażackiej.

Ja bym tylko chciał wiedzieć czy nasze władze biorą w tym momencie pod uwagę brak awansu i mają przygotowany plan na taką ewentualność? Ile jeszcze wytrzyma tutaj Orlen, który nas trzyma przy życiu?

Z orlenem jest umowa tylko na ten sezon, więc jak się zmieni władza to w lecie do widzenia. Co do pierwszej części Twojego wpisu - spytaj Królewskiego, lubi gadać (o tym o czym mu pasuje w danym momencie), może odpowie.
Pewnie brakuje kasy na jakiekolwiek ruchy tylko JK oczywiście tego nie powie tylko będzie bredził, że wyniki przyjdą itp.

skarabeus 05.11.2023 09:26

Wiernosc,

plan jest bardzo prosty. Sprzedac Krzyzanowskiego za 2 mln. I jakos to bedzie :-)

Rozmowy na tamten czas jakies byly. Ale teraz jak pisze serek nie ma zadnych, bo kazdy zainteresowany czeka jak to pie)%*()%*nie na pysk, nie bedzie na wyplaty, rachunki za prad i wartosc przejecia klubu bedzie na prawda niska (nie liczac dlugow, ktore sa zaje%^()^*iscie rozdmuchane).

Cos czuje, ze czeka nas znowu niewesoly okres okoloswiateczny.

serek.c2 05.11.2023 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1611733)
Czyli co JK minął się z prawdą znów kilka miesięcy temu..? :D Niemożliwe...
Bardzo jestem zatem ciekaw jaki ma plan jak kasa pusta...

To znaczy tylko tyle, że ja o toczących się, poważnych rozmowach, nie wiem.

Drozd,

uważasz, że o takich sprawach jak zatrudnianie/zwalnianie trenerów powinni decydować kibice? Powinni takie zmiany wymuszać? Ja tak nie uważam, choć oczywiście normalnym jest, że kibice wyrażają swoje zdanie na temat wyborów dokonanych przez włodarzy klubu. Podobnie normalne jest, że my, jako organizacja czy też jej kierownictwo, nie zgadzając się z wyborem, możemy rozmawiać i próbować przekonać do swoich racji prezesa, który podjął daną decyzję. I nie jest powiedziane, że nie odbędzie się w Socios głosowanie, że nie będzie jakichś dalszych kroków ze strony stowarzyszenia, bo można akceptować, że ktoś ma inną wizję, gdy idą za tym efekty, albo przynajmniej jakieś racjonalne argumenty na obronę tej wizji. Jeśli jednak żadnych racjonalnych przesłanek od dłuższego czasu nie widać, a nasze argumenty trafiają w próżnię...

I jeszcze jedno - jeśli chcecie, by Socios miało większy wpływ na funkcjonowanie klubu, to jakiż to problem? Wg mnie spokojnie, przy 10k członków, przy wpływach rocznych oscylujących wokół kwoty 7 mln zł (średnia składka Socios to około 58 zł), stowarzyszenie byłoby w stanie zostać głównym udziałowcem spółki (jeden ze scenariuszy) i mogłoby nią pośrednio zarządzać, przykładowo delegując na stanowisko prezesa zarządu spółki osobę, która byłaby wybierana w głosowaniu. Tylko właśnie, duża część ludzi chciałaby, by Socios miało więcej do powiedzenia, ale już do pomocy w rozwoju stowarzyszenia, choćby tylko przez swoją obecność i opłacanie niedużej przecież składki, jakoś się nie garnie. A to chyba jedyna droga, by stowarzyszenie stało się takie, jak sobie je wyobrażacie. Tylko też trzeba pamiętać, że to nie stanie się z dnia na dzień, że budowa takiej organizacji potrwa.

Dla jasności - na teraz sytuacja jest taka, że Socios nie dokłada się do bieżącego funkcjonowania spółki.

krysztal 05.11.2023 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1611737)
To znaczy tylko tyle, że ja o toczących się, poważnych rozmowach, nie wiem.

Drozd,

uważasz, że o takich sprawach jak zatrudnianie/zwalnianie trenerów powinni decydować kibice? Powinni takie zmiany wymuszać? Ja tak nie uważam, choć oczywiście normalnym jest, że kibice wyrażają swoje zdanie na temat wyborów dokonanych przez włodarzy klubu. Podobnie normalne jest, że my, jako organizacja czy też jej kierownictwo, nie zgadzając się z wyborem, możemy rozmawiać i próbować przekonać do swoich racji prezesa, który podjął daną decyzję. I nie jest powiedziane, że nie odbędzie się w Socios głosowanie, że nie będzie jakichś dalszych kroków ze strony stowarzyszenia, bo można akceptować, że ktoś ma inną wizję, gdy idą za tym efekty, albo przynajmniej jakieś racjonalne argumenty na obronę tej wizji. Jeśli jednak żadnych racjonalnych przesłanek od dłuższego czasu nie widać, a nasze argumenty trafiają w próżnię…

I jeszcze jedno - jeśli chcecie, by Socios miało większy wpływ na funkcjonowanie klubu, to jakiż to problem? Wg mnie spokojnie, przy 10k członków, przy wpływach rocznych oscylujących wokół kwoty 7 mln zł (średnia składka Socios to około 58 zł), stowarzyszenie byłoby w stanie zostać głównym udziałowcem spółki (jeden ze scenariuszy) i mogłoby nią pośrednio zarządzać, przykładowo delegując na stanowisko prezesa zarządu spółki osobę, która byłaby wybierana w głosowaniu. Tylko właśnie, duża część ludzi chciałaby, by Socios miało więcej do powiedzenia, ale już do pomocy w rozwoju stowarzyszenia, choćby tylko przez swoją obecność i opłacanie niedużej przecież składki, jakoś się nie garnie. A to chyba jedyna droga, by stowarzyszenie stało się takie, jak sobie je wyobrażacie. Tylko też trzeba pamiętać, że to nie stanie się z dnia na dzień, że budowa takiej organizacji potrwa.

Dla jasności - na teraz sytuacja jest taka, że Socios nie dokłada się do bieżącego funkcjonowania spółki.

Serek ja to cie podziwiam,że masz siłę świecić oczami i się tłumaczyć.Za to na pewno szacunek się należy ale z tego co rozumiem Drozdowi nie chodzi o zwalnianie trenera tylko ogólnie sytuacje sportowo-finansową która nieuchronnie prowadzi nas na kolizyjny z 4 ligą.Mamy bajzel w klubie i żadne lipne raporty,tabelki i prezentacje tego nie przysłonią.Sztab to wierzchołek góry lodowej.

Samo głosowanie na radzie nadzorczej nie daje takiego wydżwięku jak sprzeciw kilku tysięcy kibiców.

Drozd 05.11.2023 11:24

Nie chodzi o to żeby decydowali kibice, chodzi o to żeby władze klubu nie oderwały się od rzeczywistości. Jak chociażby nasz cudowny trener. Czemu dał wyraz na ostatniej konferencji. Oni wszyscy bardzo ciężko pracują tylko efektów od lat nie widać, a porównując koszty do efektów u nas i w innych klubach to już zwyczajny koszmar.

Pamiętam jak na pierwszym roku studiów, ktoś dostał pałę i zaczął biadolić, że przecież się długo uczył. Odpowiedź była prosta. Kto wam się każe uczyć? Wy po prostu macie umieć. Koniec dyskusji.

Dlatego wypada żeby cudownemu Sobolewskiemu ktoś wytłumaczył, że wszyscy mają w dupie jaki on jest świetny i jak ciężko pracuje najlepiej jak potrafi. Skoro efektem tej ciężkiej pracy jest kompromitacja na sprawdzianie. Wypada żeby prezesowi uświadomić, że ciężko pracować nie znaczy dobrze pracować. I choćby 100 lat ciężko pracować to jak efektów o których wspominasz, nie ma, tak dalej nie będzie. Tym bardziej, że pracownik uważa że wszystko robi świetnie i jest bardzo dobry i jak ktoś twierdzi inaczej to go obraża. :) Normalnie szczyt narcyzmu.

serek.c2 05.11.2023 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1611738)
Serek ja to cie podziwiam,że masz siłę świecić oczami i się tłumaczyć.Za to na pewno szacunek się należy ale z tego co rozumiem Drozdowi nie chodzi o zwalnianie trenera tylko ogólnie sytuacje sportowo-finansową która nieuchronnie prowadzi nas na kolizyjny z 4 ligą.Mamy bajzel w klubie i żadne lipne raporty,tabelki i prezentacje tego nie przysłonią.Sztab to wierzchołek góry lodowej.

Samo głosowanie na radzie nadzorczej nie daje takiego wydżwięku jak sprzeciw kilku tysięcy kibiców.

"Zwalnianie trenera" to tylko przykład, bo to po prostu najbardziej gorący temat. Można to podciągnąć pod całą resztę. Nie będziemy mieli jednak decydującego głosu w wielu fundamentalnych kwestiach, bo jak to sobie wyobrażasz? Nie finansujemy na ten moment spółki...

Na teraz możemy być ciałem doradczym, kontrolnym... Sprzeciw możemy wyrazić na RN, czy np. poprzez wstrzymanie się z przekazywaniem środków na cele bieżące, gdy nie jesteśmy zadowoleni z tego, jak wygląda zarządzanie w klubie (kolejny raz przypominam, że ostatnią umowę z klubem, która obligowała nas do comiesięcznych wpłat do spółki, podpisaliśmy na sezon 21/22). Tyle, że środki, które przekazywaliśmy, które możemy ewentualnie przekazywać, to nie są ogromne w skali budżetu spółki pieniądze, dlatego wspominam o tym, że aby mieć większy wpływ na to, jak zarządzanie klubem wygląda, powinno nas być zdecydowanie więcej, a stowarzyszenie powinno przekazywać do klubu odpowiednie kwoty.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1611739)
Nie chodzi o to żeby decydowali kibice, chodzi o to żeby władze klubu nie oderwały się od rzeczywistości. Jak chociażby nasz cudowny trener. Czemu dał wyraz na ostatniej konferencji. Oni wszyscy bardzo ciężko pracują tylko efektów od lat nie widać, a porównując koszty do efektów u nas i w innych klubach to już zwyczajny koszmar.

Pamiętam jak na pierwszym roku studiów, ktoś dostał pałę i zaczął biadolić, że przecież się długo uczył. Odpowiedź była prosta. Kto wam się każe uczyć? Wy po prostu macie umieć. Koniec dyskusji.

Dlatego wypada żeby cudownemu Sobolewskiemu ktoś wytłumaczył, że wszyscy mają w dupie jaki on jest świetny i jak ciężko pracuje najlepiej jak potrafi. Skoro efektem tej ciężkiej pracy jest kompromitacja na sprawdzianie. Wypada żeby prezesowi uświadomić, że ciężko pracować nie znaczy dobrze pracować. I choćby 100 lat ciężko pracować to jak efektów o których wspominasz, nie ma, tak dalej nie będzie. Tym bardziej, że pracownik uważa że wszystko robi świetnie i jest bardzo dobry i jak ktoś twierdzi inaczej to go obraża. :) Normalnie szczyt narcyzmu.

Wszystko rozumiem, tylko jak chcesz sprawić, by "władze klubu/trener nie oderwały się od rzeczywistości"? Krzykiem? :)

El'kabat 05.11.2023 12:07

Nie ma sianka nie ma granka.

wolfy 05.11.2023 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1611742)
Wszystko rozumiem, tylko jak chcesz sprawić, by "władze klubu/trener nie oderwały się od rzeczywistości"? Krzykiem? :)

Wydaje mi się że to o wiele prostsze niż myślisz. Wystarczy przekłuć ten balon samozadowolenia i lania wody Królewskiego i Sobolewskiego. Wystarczy że media (ogólnopolskie, na krakowskich "dziennikarzy" nie ma co liczyć) zaczną zadawać Królewskiemu trudne pytania, bo poczują krew. Tak samo jak z Meresińskim, Stechertem i Sharksami. Tutaj Socios może rzucić pierwszy kamyczek.

Na razie wygląda to tak że on sobie robi PR kosztem Wisły, a Sobolewski robi sobie z kibiców jaja z całkowitą pewnością bezkarności.

Drozd 05.11.2023 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1611742)

Krzykiem to na stadionie...

Socios ma w decydujących momentach(taki był po przegranych barażach) wyrazić swoje zdanie w kluczowych kwestiach.

Oraz, skutecznie ogłosić to zdanie publicznie. Żeby dziennikarz mógł się nim podeprzeć przywracając trenera czy prezesa do rzeczywistości. Warto pamiętać.

PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW.

wierność83 05.11.2023 13:13

@serek,

Nie zdzwiłbym się osobiście, bo pamiętam jak przy okazji ostatniego procesu, Królewski wprost napisał, że nie musi spowiadać się sponsorom. Na 100% coś było we wrześniu, regularne rozmowy, natomiast czy upadło czy wszedł ktoś inny czy co, tego nie wiem. Jest szczelniej niż było.

Co do zmian w klubie i wpływu Socios, ja np. nie jestem fanem rozwiązania, w którym to kibice zarządzają. Dużo bardziej pasuje mi obecny układ, w którym Socios jest sponsorem i ciałem doradczym. Tu powinien być jeden, silny finansowo właściciel + kilku sponsorów. Niech kibice się zajmą wsparciem, a nie rządzeniem, nawet pośrednio przez przedstawiciela. Dlaczego? Bo te 7 mln to są grosze przy potrzebach klubu, przy ambicjach sięgających Ekstraklasy. Jako wkład sponsorski? Jak najbardziej. Ale skończmy wreszcie z prowizorką, jakieś sieci drobnych sponsorów, rozproszone akcjonariaty, to mi się kojarzy z małymi klubami, a nie Wisłą. Tu potrzeba jednego, mocnego podmiotu na czele, który weźmie ten klub za mordę, zmieni go.

ale... to nie znaczy, że nic nie możecie zrobić. Możecie, np. w kestii komunikacji.

- wystosować list otwarty/apel, napisać co się nie podoba
- poprosić publicznie o informacje na czym stoimy, jakie są plany na przyszłość
- odbić argumenty prezesa z TT

Po prostu przekuć ten balon jak pisze Wolfy, być głosem kibiców. Tu nie ma skrajności nie robię nic/robię po cichu w gabinetach vs jestem udziałowcem klubu (tym bardziej, że to drugie się nie zdarzy w perspektywie długich lat). Jest cała przestrzeń pomiędzy.

@skarabeus,

być może, ale nowy inwestor musi pamiętać, że wejście w taki klub na skraju upadku, będzie bardziej kosztowne/dłużej będzie trwało wyprowadzenie na prostą niż wejście w dobrze poukładaną organizację, wypłacalną. Sprzedaż Krzyżanowskiego to tez max kilka miesięcy spokoju i tyle. Tak samo jak pieniądze za AEM starczyły do listopada o czym było pisane jak doszły.

serek.c2 05.11.2023 13:41

Poważne rozmowy się nie odbywały, nie mówimy o jakichś zapytaniach itp.

Nigdy nie byłem i nigdy nie będę za tym, by kibice zarządzali klubem - pisałem o czymś innym. Aby mieć większy wpływ na to, co w klubie się dzieje, powinno nas być zdecydowanie więcej - wtedy mogłaby się pojawić możliwość działania wzorem Barcelony, gdzie członkowie stowarzyszenia wybierają prezesa/zarząd klubu. Btw. 7 mln to nie są żadne grosze, na polskie warunki to bardzo pokaźna kwota, na pewno żaden z naszych właścicieli nie jest w stanie co rok przekazywać takich środków bezpośrednio do budżetu klubu, a i ciężko byłoby znaleźć kogoś, kto zagwarantowałby taki zastrzyk gotówki cyklicznie. Marzenia o dużym podmiocie... Wybacz, w cuda nie wierzę.

Co do komunikacji - my naprawdę wiemy, co możemy zrobić.

wierność83 05.11.2023 13:44

Tak, nie piszę o zapytaniach. Może mamy inną definicję poważnych rozmów. No nic, przyszłość pokaże..
Tak, 7 mln to grosze w obliczu Ekstraklasy i tego jak poszła do przodu, ile się tam płaci, jakie są budżety.

Nie jest to nic, ale na pewno żadna kwota, aby na niej cokolwiek budować.

sandomingo 05.11.2023 17:08

@serek.c2 pisze, że nie ma żadnych powaznych rozmów z potencjalnymi inwestorami.
Dodatkowo coraz głosniej slychac o opoźnieniu w wypłatach.
W takim razie po.raz kolejny zastanawiam się co mial w glowie Krolewski odrzucając pól roku temu ofertę Mady.
Serio liczył na to, ze daje nowy k9ntrakt Sobolence i druzyna będzie wygrywać?
Przecież w tamtym momencie nie mial przedlużonego Krzyzanowskiego i perspektywy zysku z jego transferu.
Królewski to dziwak, gość ktory chce stworzyc klub inny niz wszystkie ale mimo to nie uwazam go za wariata.

Moze Wy macie jakiś pomysl? Jaki on miał plan?
Teraz moze liczyc, ze opchnie Krzyzanowskiego i jakos dotrwa do maja...

Inna sprawa że obecny etap konania Wisły jest z jednej strony mega bolesny i frustrujący a z drugiej prowadzi nieuchronnie do wygasania emocji, ktore są najwiekszym majatkiem tego klubu.
Upadek teraz byłby lepszy niz upadek za rok czy.dwa.

leszekpw 05.11.2023 17:34

Jak to jaki miał plan? Nie oddać zabaweczki nikomu, choćby nie wiem co. Czego tu nie rozumieć??

Grisza1 05.11.2023 17:36

https://twitter.com/jarokrolewski/st...03511210184787 "Szanuje Wasze zdanie i stosuje się do Waszych rad: nie pisać nic w sprawie meczu przez 48h od jego zakończenia. Natomiast, jutro szczerze i obszernie o
@WislaKrakowSA będzie w jednym z udzielonych przeze mnie wywiadów. Pozdrawiam"

Patryko 05.11.2023 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1611756)
Królewski to dziwak, gość ktory chce stworzyc klub inny niz wszystkie ale mimo to nie uwazam go za wariata.

Też nie uważam go za wariata. Nawet on raczej zdaje sobie sprawę, że wyniki osiągane przez Sobolewskiego to droga donikąd (a już na pewno nie do Ekstraklasy). Pytanie, które się natomiast rodzi, jest takie: na ile mu jeszcze zostało cierpliwości i czy jak mu się ona skończy, to czy już nie będzie za późno?

skarabeus 05.11.2023 18:51

Az sie boje co jutro bedziemy czytac.

Patryko 05.11.2023 18:53

Pełne poparcie dla trenera Sobolewskiego, ciężko walczymy o punkty do przerwy zimowej, podczas której zostanie przeprowadzona ewaluacja projektu pt. Wisła Kraków i zostaną podjęte najlepsze dla jego przyszłości decyzje.

sandomingo 05.11.2023 18:55

Moim.zdaniem musi pojawic się jakiś watek robiący podkład pod kase od Socios. Pilnie potrzebne +/- milion eurasów

Karherop 05.11.2023 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1611758)
https://twitter.com/jarokrolewski/st...03511210184787 "Szanuje Wasze zdanie i stosuje się do Waszych rad: nie pisać nic w sprawie meczu przez 48h od jego zakończenia. Natomiast, jutro szczerze i obszernie o
@WislaKrakowSA będzie w jednym z udzielonych przeze mnie wywiadów. Pozdrawiam"

To zdanie powinno zawierać *

*stosowanie do rad wedle widzi mi się, nie dotyczy spotkań wygranych

skarabeus 05.11.2023 23:06

Wiernosc,

wszystko zalezy pod punktu widzenia.
Moim zdaniem kazde rozmowy rozbijaja sie o dlug, ktory klub generuje w ostatnich kilkunastu miesiacach, ktory pokrywany jest pozyczkami i o sposob splaty tych pozyczek bedzie chodzic :-) kiedy klub bedzie w na prawde skrajnej sytuacji i omnibus bedzie w sytuacji bez wyjscia, a wiec i w zerowej pozycji negocjacyjnej, to wtedy dopiero dojdzie do powaznych rozmow.
Tylko umorzenie pozyczek udzielanych klubowi przez krolewskiego pozwoli na jego sprzedaz jakiemukolwiek powaznemu podmiotowi.

I mam nadzieje, ze tak to wlasnie sie skonczy i klaun, a nie Wisla, zaplaci finalnie za ta degrengolade, ktora nas raczy.

nero 06.11.2023 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1611685)
bravo
czyli kradną ale się dzielą (znaczy klub jest w eksie szafa gra)

degeneracja level max

Pisz co chcesz, ale faktów nie oszukasz. Patologia lepiej rządziła klubem niż nasi profesjonaliści.
Patologia podpisywała umowę na sprzątanie i inne usługi, teraz mamy umowy na catering, posady prezesa, trenerów. Tak, tak oczywiście powinniśmy być wdzięczni wujkowi, że chciał do nas przyjść bo to on nam przecież łaskę zrobił i spuścił z ligi.
Prezesem był gość, który nie ma żadnego doświadczenia w CV może sobie wpisać max. "brat znanego piłkarza, kierowca kolegi brata".

leszekpw 06.11.2023 00:10

Trzeba miec na to wyjebongo dopóki ten klaun jest prezesem

Patryko 06.11.2023 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1611770)
Pisz co chcesz, ale faktów nie oszukasz. Patologia lepiej rządziła klubem niż nasi profesjonaliści

Patologia w apogeum rządów wynosiła pieniądze w reklamówkach, a sam klub prawie udało im się sprzedać bandzie przebierańców. Nie bez przyczyny większość tamtego zarządu ma zarzuty/procesy i czarne paski na oczach. Ja osobiście takich władz w Wiśle nigdy bym nie chciał, choćby sprowadzili tutaj samego Messiego w kwiecie wieku.

nero 06.11.2023 00:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1611772)
Patologia w apogeum rządów wynosiła pieniądze w reklamówkach, a sam klub prawie udało im się sprzedać bandzie przebierańców. Nie bez przyczyny większość tamtego zarządu ma zarzuty/procesy i czarne paski na oczach. Ja osobiście takich władz w Wiśle nigdy bym nie chciał, choćby sprowadzili tutaj samego Messiego w kwiecie wieku.

Żeby była jasność, ja nie mówię, że bym chciał ich powrotu, ani za nimi tęsknie.
Oceniam jednak fakty, że radzili oni sobie lepiej niż nasze obecne asy.
Jak tam nasze zadłużenie? Zrobili już tak duże jak patologia czy jeszcze rok potrzebują by dobić do takiego samego wyniku?

Delgado 06.11.2023 00:54

Socios powinno trzymac kase pod kluczem pod IMHO nieuchronny restart od IV ligi.
Żadne Myślenice, żadne Zabierzowy, akademie, nic. Z tymi właścicielami (odklejony plus brzęczyszczykiewicze) wszystko leci jak w studnię.

Forumowicz Obserwator (czyli wiadomo kto) dość jednoznacznie pisał po barażu z Puszczą co nas czeka i to się właśnie realizuje na naszych oczach.

doktor granat 06.11.2023 08:05

Uwaga, uwaga JK zapowiedział na dziś obszerny wywiad!

sandomingo 06.11.2023 08:14

No, Karcz na pewno dociśnie go pytaniami. Będzie ostro.

Patryko 06.11.2023 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1611773)
Oceniam jednak fakty, że radzili oni sobie lepiej niż nasze obecne asy.

Fakty są takie, że na kasach byli zatrudniani bracia po szalu z wyrokami, sprzątanie obsługiwała firma żony Zielaka, a sam zarząd przyznawał sobie podwyżki z dupy za nic, kiedy w kasie już dawno nie było pieniędzy. Po prostu wspaniałe zarządzanie, którego teraz nasi mogą się od WSH uczyć.

Przestań już pieprzyć głupoty o dobrym zarządzaniu Wisłą przez WSH, mieli po prostu troszkę więcej pieniędzy do tej zabawy, natomiast sposób ich zarządzania prowadził w prostej linii do upadku.

Edit: Sposób rządzenia jednych i drugich odbiega dalece od tego, co powinno się dziać w profesjonalnie prowadzonym klubie. Zatrudnianie legend bez względu na ich umiejętności to chyba najbardziej jaskrawy przykład złego zarządzania.

skarabeus 06.11.2023 10:04

Nie chce stawac po ktorejs ze stron tego konfilktu, ale... teraz tez jest pusto w kasach. Zadluzenie klubu wynosi jakas 3krotnosc tego, co za czasow sharkow.

Takie sa fakty.

wiesniak842 06.11.2023 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1611783)
Nie chce stawac po ktorejs ze stron tego konfilktu, ale... teraz tez jest pusto w kasach. Zadluzenie klubu wynosi jakas 3krotnosc tego, co za czasow sharkow.

Takie sa fakty.

Tak, chyba fakty z dupy. Za Sharksow dlugi to bylo z 80 milionow. Teraz jest 240?:D

skarabeus 06.11.2023 10:56

Naucz sie liczyc. Realny dlug Wisly za sharakanow to okolo 18 milionow zlotych. Reszta to byl dlug wewnetrzny, o ktorym juz tutaj i nie tylko tutaj dziesiatki razy sie pisalo.

Zadluzenie Wisly na koniec tego sezonu, nie liczac dlugu wewnetrznego, to bedzie okolo 55-58 mln zlotych.

wiesniak842 06.11.2023 11:08

Bez wewnetrznego (TS) za szarakanow bylo 40 baniek, a nie 18. Teraz rozumiem jest 120? Juz pomijam, ze dlug wewnetrzny to nie tylko TS, ale gmina, cesje i inni.

PS. Bylbym zapomnial. W obecnym zadluzeniu spora czesc to pozyczki od udzialowcow, jak, kiedy i czy w ogole bedzie to egzekwowane? Nie wiem. Szarakany ile dosypywaly do interesu?:D

El'kabat 06.11.2023 11:28

Tak czy siak, kasy brak i będzie pewnie sprzedaż w zimie.

Patryko 06.11.2023 11:30

https://gol24.pl/wisla-krakow-odkryl...ch/ar/13862604

Tyle w kwestii 18 baniek długu na koniec rządów szarakanów xD Poza długiem wewnętrznym wobec TSu, było prawie 40 baniek innych zobowiązań.

wiesniak842 06.11.2023 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1611789)

To swoja droga:D Sprzedaz albo powiekszanie dlugu przez pozyczki wlascicielskie.

Ogryzek 06.11.2023 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1611789)

A kogo my możemy sprzedać i na kim zarobić? Pytam tak z ciekawości. Bo nie widzę żadnych piłkarzy w naszej kadrze, gdzie ktoś nam zaproponuje za nich SENSOWNE pieniądze. Jakieś relatywne "grosze" za Krzyżanowskiego (bo młody obiecujący junior)... może Dudę (o ile). Ale inni do sprzedaży za konkretny hajs?

Raczej może jakies redukcje "rozwiązanie" kontraktów z niektórymi piłkarzami z kadry co nie grają a biorą kasę?

Jakies podpowiedzi?

sandomingo 06.11.2023 11:35

Rodado, Carbo.
Na nich jacyś chętni się znajdą.

Jagul 06.11.2023 11:37

Rodado wg ekspertów z tt ma odejść do 13 drużyny La Liga za 1,5mln euro :D

El'kabat 06.11.2023 11:43

No te baje o Rodado to pomijam, ale ktoś by się chętny na niego znalazł. Krzyżanowski, Duda, Biegańskiego szkoda bo można było dobrze sprzedać, teraz to melodia przeszłości a i tak kopie się po czole w rezerwach..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl