![]() |
Cytat:
Do cholery w biały dzień w środku jednej z europejskich stolic, można w taki sposób paradować na oczach dzieci i to jeszcze pod osłoną policji!! I o dziwo to Pawłowicz ponoć jest "jebnięta"... Owszem strzeliła głupstwo, że w ogóle rozmawia z tym frajerem z tvn-u, ale przynajmniej mówi wprost to co wielu myśli, ale szepnąć w tej chwili się obawia z tej całej .......niętej polit-poprawności. |
Cytat:
|
Cytat:
Chcieli być otwarci na świat to mają. Samo społeczeństwo ma już dosyć ale polityczna poprawność pcha się drzwiami i oknami. W Sztokholmie wciąż się leją i według policji 100% to imigranci. Jedyne co mnie podtrzymuje na duchu to fakt, że mimo papki medialnej u nas że "musimy" przyjmować do siebie ludzi wszystkich kultur to samo społeczeństwo polskie na szczęście jest w miarę normalne. Już widzę reakcję sąsiada jakby mu ciapaty rzucił kamieniem w auto - sam by mu ręce urwał a nie chował się w domu i dzwonił po policję. |
Cytat:
Niepoprawnie hiperbolizując :-) - jak się zachciało być królem cygańskim to trzeba się liczyć z burdelem. Europy mi szkoda w sensie dziedzictwa kulturowego, szerszej tożsamości. Europejczyków już nie. Polska dla Polaków, to hasło działa w obie strony. Nie chodzi o nienawiść, pogardę, ciemiężenie innych a o tożsamość. W nas tkwi jeszcze siła. Kto był na zachodzie wie, o czym mówię. Zrujnował nas komunizm i ostatnia wojna, ale żeby gospodarzyć - trzeba mieć świadomość bycia gospodarzem. Pieniądz nie ma tożsamości. Niezadowolonych z hasła użytego we wcześniejszym akapicie odsyłam do starego romana, jemu się poskarżcie. PS. a na marginesie polecam: http://wpolityce.pl/wydarzenia/54092...chodakiewiczem (tam więcej o tym niepoprawnym wstrętnym haśle) |
Cytat:
Jakie kolonie w Afryce, czy w Azji miała Dania, Norwegia, Szwecja lub (w mniejszym stopniu) Grecja ? Czy Niemcy mieli kolonie w Tunezji, Maroku bądź w Turcji (z których, to krajów na początku lat 60tych zaczęli ściągać tanią siłę roboczą) ? Druga potężna fala migracji nastąpiła w latach 90tych czyli już dawno po upadku kolonii. Obecnie trzeba się liczyć z burdelem nie będąc w przeszłości królem cygańskim. Sam fakt posiadania kolonii nie obliguje metropolii do przyjmowania mieszkańców koloni, a że Brytyjczycy i Francuzi poszli na łatwiznę, bo a) niskie oczekiwania b) znajomość języka, to mają teraz efekty krótkowzrocznej polityki. |
|
Cytat:
A z podkreślonym zdaniem w 100% się zgadzam. Nie wyklucza mojego :-) . Pod rozwagę nawet w tak homogenicznym społeczeństwie, jakim jesteśmy od końca wojny. |
Cytat:
Pomijam już fakt kpienia z urody "szmat", gdzie sama wygląda nie wiele lepiej od Ryśka Grodzkiego. Pluje się , sapie raz do mikrofonu, raz do telefonu, gestykuluje jak oszołom, sam język jakim się posługuje (wyłączając nawet cudzysłów z ulotki) nie przystoji ani posłance(ups pani poseł) ani profesorowi. Tu nie potrzeba było żadnej manipulcji, gdyby ten materiał został zmanipulowany to chyba przecietny Kowalski nie miałby żadnej wątpliwości, że gadająca baba uciekła z izolatki w Kobierzynie..Jeśli PiSowi zależy, żeby twarzą tej parti była gęba tej baby to powodzenia w wyborach. Jeszcze kilka takich wypuch i rzeczywiście po raz kolejny Ruda wygra wybory.. PS. I niestety żadne, nawet merytoryczne argumenty przeciwko tej manifestacji (tzn. chyba chodziło o sam jej wyraz, a nie cel) takim bełkotem nie zyskają przychylności społeczeństwa. |
uwielbiam patrzeć jak Niesioł sie wkur..
http://vod.gazetapolska.pl/4258-kosz...m_campaign=vod |
Cytat:
Nieograniczona bezczelność i pogarda dla młodych, szukających pracy, a równocześnie jej zachwyt nad Stefanem Niesiołowskim i gorące pozdrowienia dla Donalda Tuska. Wszystko jest super, pracy jest w bród, tylko młodym i ogólnie wszystkim się robić nie chce, a wogóle to jak ktoś ma porządny zawód to robotę ma (w domyśle: nie dla psa kiełbasa). No i na końcu prawdziwy hit: "Panie profesorze (Niesiołowski) gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę" (!). Szanowna Pani mówi to z takim przekonaniem, jakby za PiS-u Kaczyński zakazał jedzenia kolacji, a ludzie Macierewicza wrzucali jej trotyl do herbaty. |
Cytat:
Powiem szczerze że zupełnie mnie nie ruszyła forma jej wypowiedzi, nie ma co sie głaskać. Natomiast treść bardzo dobra. Bo jaki był cel marszu? Będziemy biegać z cycami na wierzchu, było przekazem? To tak jakbyś w barwach poszedł na kałuży i dziwił sie ze ktoś chce cie obić. |
Cytat:
Tylko czym bzdury przez nia wygadywane róznia sie od tego co wypisuje choćby na tym forum cała plejada miłosnikow Jareczka, wynalazcy grila... |
Cytat:
|
Cytat:
Żadni młodzi, piękni, z wielkich miast, ale typowe mohery... Nie obrażając moherowych babć i dziadków. :-P |
Zlikwidować czas ...:
http://wyborcza.pl/1,75248,13963422,...l#TRNajCzytSST |
|
Proponuję dyskusję na temat Arabów w Europie przenieść do nowego tematu http://wislakrakow.com/forum/showthr...33#post1314033
Do tego tematu jednak wiele osób z niechęcią zagląda :D |
Cytat:
|
do nas nikt nie przyjedzie, bo się to zwyczajnie nie opłaca. Nie ma u Nas socjalu, za który można wyżyć w godnych warunkach.
Co innego do pracy - śmiało, niech przyjeżdżają rwać truskawki czy pracować w najmniej płatnych i najprostszych robotach po które Polak się nie schyli, a które muszą być wykonane. |
Cytat:
Fragment rozmowy, której byłam świadkiem : Sytuacja - przyjmowanie do szkoły dwójki Czeczeńskich ( muzułmańskich ) dzieci. - Gdzie państwo mieszkają ? - Na tej i na tej ulicy. Wynajmujemy mieszkanie, bo to które dostaliśmy ( kwaterunkowo ) było w złej dzielnicy. - Pani pracuje ? - Nie, zajmuję się dziećmi. - A pan ? - Nie. Ja nie mam czasu. Chodzę na kurs i uczę się polskiego. ... Dodam, że dzieci i rodzice, dobrze i schludnie ubrani. p.s. Dzieci wszystkie pomoce szkolne dostają i nie płacą za korzystanie ze stołówki. |
Cytat:
Eee jak to? Myślałem że u nas jak ktoś jest w potrzebie to może liczyć na pomoc państwa :-p |
Cytat:
Na razie atakują łodziami te kraje, które lepiej płacą i do których można wjechać. Jak tamci przymkną lekko drzwi to systemem naczyń połączonych falą pójdzie do nas. Zresztą karta stałego pobytu w łapie daje prawo swobodnego poruszania się po Europie i podejmowania legalnej pracy. Po kilku latach obywatelstwo i można głosować na Palikota. Zresztą biedota z całego świata nie będzie wybrzydzać. Dla jednych Polska stanie sie miejscem docelowym dla innych tranzytowym. Przy dużej skali zjawiska (skoro wpuszczają to jedziemy) nawet ci co zostaną odwrócą stosunki społeczne o 360 stopni. Przykład Niemiec, które swego czasu deportowały Wietnamczyków jest dobitny. Gdzie zwiali ci co czekali na deportację do Wietnamu ? Oczywiście do Polski. |
Cytat:
|
Kolejny "zakład" można uznać za rozstrzygnięty - z wiadomym skutkiem :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Dobrze , że w tabelce jest napisane "szacunki resortu pracy". Kiedyś były przymiarki o nowy (zapewne wygodny dla rządu) sposób liczenia bezrobocia.
Cytat:
Tu nie chodzi o płacenie podatków tylko o ich stałą obecność w danym państwie. Albo nie rozumiesz albo jesteś z PO (co i tak na jedno wychodzi). |
Spokojnie możesz sprawdzić dane zarówno MP, jak również GUS-u. Nawet na dwa kroki nie zbliżają się do 15% ;)
|
Cytat:
|
Żaden sukces, a wyłącznie satysfakcja z mojej strony, że zwykła znajomość procesów gospodarczych, a w tym konkretnym przypadku sezonowych ruchów na stopie bezrobocia pozwala nie popełniać takich błędów.
Natomiast kwestie wysokiego bezrobocia (spadek konsumpcji), prawie zerowego wzrostu gospodarczego (wynagrodzenia stoją w miejscu, bądź są zjadane przez najniższą od wielu lat inflację), a także ogólnego klimatu społeczno-gospodarczego przyczyniają się do tego, że Tuskowi pali się grunt pod nogami i jeśli nic nie poprawi się w najbliższych dwóch-trzech kwartałach to jedynym wyjściem zostanie szalupa ratunkowa do Brukseli. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
"Brakujący element cypryjskiej układanki": http://niezalezna.pl/41665-brakujacy...kiej-ukladanki
|
Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Edit: "Instrukcja przetrwania w polskiej Służbie Zdrowia": http://1czerwca.pl/index.php?option=...noci&Itemid=63 -------------------- Edit2" "Eurokalifat", Rafał Ziemkiewicz: http://fakty.interia.pl/felietony/zi...fat,nId,972475 |
po co pojechał szef Państwowej Komisji Wyborczej do Moskwy ?
http://niezalezna.pl/41713-jak-szef-...izacji-wyborow |
Czepiasz się AYALA - facet ma dobre CV, to fachura i od kogo jak nie od takich nasi mają się uczyć?
|
Cytat:
|
Cytat:
W Rosji w niektórych okręgach frekwencja grubo przekroczyła 100% |
Cytat:
|
Powoli niektóre kraje Europy Zach. chcą ograniczyć socjal dla ....Polaków, rząd Tuska nie reaguje:
Cytat:
|
Nie wiem jak w tych krajach (UK, Holandia, Niemcy i Ausria), ale w Irlandii zdecydowanie nie mozna mowic o "nadużywanie przez nich systemu zabezpieczenia społecznego" jako "rzekomym".
Naciaganie, wyludzanie, oszukiwanie, jest tu tak nagminne jak deszcz. I to nie sa drobne kwoty jak w Anglii tylko samotna osoba na tzw "bezrobociu" moze wyciagnac 1100 euro + opieke medyczna za darmo + kurs, jesli chce sie przekwalifikowac zawodowo. Pomijam juz fakt, ze dorabiania na czarno nikt nie kontroluje, a zapisujac sie jako bezrobotny do szkoly mozemy sobie przeciagnac zasilek na caly okres nauki. Pobieranoie dodatkow na dzieci mieszkajacych na stale w Polsce, czy wrecz mieszkanie w Polsce a przylatywanie tylko po odbior zasilku. Najbardziej widoczne jest to wsrod Polakow bo Polakow jest najwiecej. I niestety najglosniej sie miedzy soba przechwalaja, jak to mozna wydymac system. |
Żydzi - Polacy: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/prof-...wiadomosc.html
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl