Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

JEDREK76 22.05.2013 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 1313839)
Pawlowicz jebnięta.. Sluchać się tego babska nie da.. Ja nie wiem, ale PiS to chyba ma w swoich szeragach 20% V kolumny.. A jak już zaczyna gadać o estetyce to już w ogole smiech na sali. Z kim ona w ogóle gada przez ten telefon?

Przecież zacytowała jedynie to co organizatorzy tego "małpiego cyrku" napisali na ulotkach zwołujących na ten spęd. Ludzie do cholery nie dajcie sobą manipulować czy jakakolwiek zgwałcona i skrzywdzona Kobieta wyszłaby tak na ulicę?? I Ciebie oburza Pawłowicz, a nie coś takiego??

Do cholery w biały dzień w środku jednej z europejskich stolic, można w taki sposób paradować na oczach dzieci i to jeszcze pod osłoną policji!! I o dziwo to Pawłowicz ponoć jest "jebnięta"... Owszem strzeliła głupstwo, że w ogóle rozmawia z tym frajerem z tvn-u, ale przynajmniej mówi wprost to co wielu myśli, ale szepnąć w tej chwili się obawia z tej całej .......niętej polit-poprawności.

Drozd 22.05.2013 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 1313867)
Po cholere fragment, jak masz cały wywiad..

Bo jestem ciekawy co konkretnie wywołało Twoją reakcję? Czy aby nie cytaty z reklamówek?

Kocur 23.05.2013 07:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1313860)
wis.la/btkdk

Takie tam multikulti w wydaniu brytyjskim.

Chcieli być otwarci na świat to mają. Samo społeczeństwo ma już dosyć ale polityczna poprawność pcha się drzwiami i oknami.
W Sztokholmie wciąż się leją i według policji 100% to imigranci.

Jedyne co mnie podtrzymuje na duchu to fakt, że mimo papki medialnej u nas że "musimy" przyjmować do siebie ludzi wszystkich kultur to samo społeczeństwo polskie na szczęście jest w miarę normalne.

Już widzę reakcję sąsiada jakby mu ciapaty rzucił kamieniem w auto - sam by mu ręce urwał a nie chował się w domu i dzwonił po policję.

Bóg Trybun (objawion) 23.05.2013 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1313881)
Chcieli być otwarci na świat to mają. Samo społeczeństwo ma już dosyć ale polityczna poprawność pcha się drzwiami i oknami.
W Sztokholmie wciąż się leją i według policji 100% to imigranci.

Jedyne co mnie podtrzymuje na duchu to fakt, że mimo papki medialnej u nas że "musimy" przyjmować do siebie ludzi wszystkich kultur to samo społeczeństwo polskie na szczęście jest w miarę normalne.

Już widzę reakcję sąsiada jakby mu ciapaty rzucił kamieniem w auto - sam by mu ręce urwał a nie chował się w domu i dzwonił po policję.

a dla mnie ważna tu jest jeszcze chronologia. Były kolonie, byli niewolnicy, są problemy. "Rasa panów" degeneruje się szybciej, niz uciskani.
Niepoprawnie hiperbolizując :-) - jak się zachciało być królem cygańskim to trzeba się liczyć z burdelem.
Europy mi szkoda w sensie dziedzictwa kulturowego, szerszej tożsamości. Europejczyków już nie.

Polska dla Polaków, to hasło działa w obie strony. Nie chodzi o nienawiść, pogardę, ciemiężenie innych a o tożsamość. W nas tkwi jeszcze siła. Kto był na zachodzie wie, o czym mówię. Zrujnował nas komunizm i ostatnia wojna, ale żeby gospodarzyć - trzeba mieć świadomość bycia gospodarzem. Pieniądz nie ma tożsamości.

Niezadowolonych z hasła użytego we wcześniejszym akapicie odsyłam do starego romana, jemu się poskarżcie.

PS. a na marginesie polecam:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/54092...chodakiewiczem

(tam więcej o tym niepoprawnym wstrętnym haśle)

Mareq 23.05.2013 13:00

Cytat:

a dla mnie ważna tu jest jeszcze chronologia. Były kolonie, byli niewolnicy, są problemy. "Rasa panów" degeneruje się szybciej, niz uciskani.
Niepoprawnie hiperbolizując :-) - jak się zachciało być królem cygańskim to trzeba się liczyć z burdelem.
Nie bardzo rozumiem.
Jakie kolonie w Afryce, czy w Azji miała Dania, Norwegia, Szwecja lub (w mniejszym stopniu) Grecja ? Czy Niemcy mieli kolonie w Tunezji, Maroku bądź w Turcji (z których, to krajów na początku lat 60tych zaczęli ściągać tanią siłę roboczą) ? Druga potężna fala migracji nastąpiła w latach 90tych czyli już dawno po upadku kolonii.
Obecnie trzeba się liczyć z burdelem nie będąc w przeszłości królem cygańskim.
Sam fakt posiadania kolonii nie obliguje metropolii do przyjmowania mieszkańców koloni, a że Brytyjczycy i Francuzi poszli na łatwiznę, bo a) niskie oczekiwania b) znajomość języka, to mają teraz efekty krótkowzrocznej polityki.

AS82 23.05.2013 14:28

Hymn PISu 2013 :lol:

http://w492.wrzuta.pl/audio/4HpTfxXux2D/pis_hymn_2013

Bóg Trybun (objawion) 23.05.2013 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 1313921)
Nie bardzo rozumiem.
Jakie kolonie w Afryce, czy w Azji miała Dania, Norwegia, Szwecja lub (w mniejszym stopniu) Grecja ? Czy Niemcy mieli kolonie w Tunezji, Maroku bądź w Turcji (z których, to krajów na początku lat 60tych zaczęli ściągać tanią siłę roboczą) ? Druga potężna fala migracji nastąpiła w latach 90tych czyli już dawno po upadku kolonii.
Obecnie trzeba się liczyć z burdelem nie będąc w przeszłości królem cygańskim.
Sam fakt posiadania kolonii nie obliguje metropolii do przyjmowania mieszkańców koloni, a że Brytyjczycy i Francuzi poszli na łatwiznę, bo a) niskie oczekiwania b) znajomość języka, to mają teraz efekty krótkowzrocznej polityki.

Zdaje się, że pisaliśmy o południowym Londynie.

A z podkreślonym zdaniem w 100% się zgadzam. Nie wyklucza mojego :-) . Pod rozwagę nawet w tak homogenicznym społeczeństwie, jakim jesteśmy od końca wojny.

Belzebub 23.05.2013 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1313877)
Bo jestem ciekawy co konkretnie wywołało Twoją reakcję? Czy aby nie cytaty z reklamówek?

No to Ci napisałem, że cały wywiad jest dla mnie śmieszny/irytujący/żenujący.. Babol dał sie wypuścić Kuźniarowi jak dziecko i jeszcze na koniec dumnie obwieszcza, że się nie dała złapać w pułapkę..
Pomijam już fakt kpienia z urody "szmat", gdzie sama wygląda nie wiele lepiej od Ryśka Grodzkiego. Pluje się , sapie raz do mikrofonu, raz do telefonu, gestykuluje jak oszołom, sam język jakim się posługuje (wyłączając nawet cudzysłów z ulotki) nie przystoji ani posłance(ups pani poseł) ani profesorowi.

Tu nie potrzeba było żadnej manipulcji, gdyby ten materiał został zmanipulowany to chyba przecietny Kowalski nie miałby żadnej wątpliwości, że gadająca baba uciekła z izolatki w Kobierzynie..Jeśli PiSowi zależy, żeby twarzą tej parti była gęba tej baby to powodzenia w wyborach. Jeszcze kilka takich wypuch i rzeczywiście po raz kolejny Ruda wygra wybory..

PS. I niestety żadne, nawet merytoryczne argumenty przeciwko tej manifestacji (tzn. chyba chodziło o sam jej wyraz, a nie cel) takim bełkotem nie zyskają przychylności społeczeństwa.

AYALA 23.05.2013 16:16

uwielbiam patrzeć jak Niesioł sie wkur..
http://vod.gazetapolska.pl/4258-kosz...m_campaign=vod

BBudowniczy 23.05.2013 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1313946)
uwielbiam patrzeć jak Niesioł sie wkur..
http://vod.gazetapolska.pl/4258-kosz...m_campaign=vod

Niesamowita jest ta Pani od 9:11,naprawdę warto zobaczyć co myśli i mówi wielu zwolenników Platformy Obywatelskiej (bo ta Pani nie jest przypadkiem odosobnionym).
Nieograniczona bezczelność i pogarda dla młodych, szukających pracy, a równocześnie jej zachwyt nad Stefanem Niesiołowskim i gorące pozdrowienia dla Donalda Tuska. Wszystko jest super, pracy jest w bród, tylko młodym i ogólnie wszystkim się robić nie chce, a wogóle to jak ktoś ma porządny zawód to robotę ma (w domyśle: nie dla psa kiełbasa).

No i na końcu prawdziwy hit:

"Panie profesorze (Niesiołowski) gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę" (!).

Szanowna Pani mówi to z takim przekonaniem, jakby za PiS-u Kaczyński zakazał jedzenia kolacji, a ludzie Macierewicza wrzucali jej trotyl do herbaty.

Drozd 23.05.2013 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 1313944)
No to Ci napisałem, że cały wywiad jest dla mnie śmieszny/irytujący/żenujący.. Babol dał sie wypuścić Kuźniarowi jak dziecko i jeszcze na koniec dumnie obwieszcza, że się nie dała złapać w pułapkę..
Pomijam już fakt kpienia z urody "szmat", gdzie sama wygląda nie wiele lepiej od Ryśka Grodzkiego. Pluje się , sapie raz do mikrofonu, raz do telefonu, gestykuluje jak oszołom, sam język jakim się posługuje (wyłączając nawet cudzysłów z ulotki) nie przystoji ani posłance(ups pani poseł) ani profesorowi.

Tu nie potrzeba było żadnej manipulcji, gdyby ten materiał został zmanipulowany to chyba przecietny Kowalski nie miałby żadnej wątpliwości, że gadająca baba uciekła z izolatki w Kobierzynie..Jeśli PiSowi zależy, żeby twarzą tej parti była gęba tej baby to powodzenia w wyborach. Jeszcze kilka takich wypuch i rzeczywiście po raz kolejny Ruda wygra wybory..

PS. I niestety żadne, nawet merytoryczne argumenty przeciwko tej manifestacji (tzn. chyba chodziło o sam jej wyraz, a nie cel) takim bełkotem nie zyskają przychylności społeczeństwa.

Jak ją kretyn na początku pyta czym zyska jej uznanie to czego sie spodziewasz? Cały ten "wywiad" był ustawką? Albo pogadanka przez telefon albo do mikrofonu gdzie była kamera? Bo miałem wrażenie że mówiąca jej nie widzi.

Powiem szczerze że zupełnie mnie nie ruszyła forma jej wypowiedzi, nie ma co sie głaskać. Natomiast treść bardzo dobra. Bo jaki był cel marszu? Będziemy biegać z cycami na wierzchu, było przekazem? To tak jakbyś w barwach poszedł na kałuży i dziwił sie ze ktoś chce cie obić.

kuba.j.g. 23.05.2013 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BBudowniczy (Post 1313955)
Niesamowita jest ta Pani od 9:11,naprawdę warto zobaczyć co myśli i mówi wielu zwolenników Platformy Obywatelskiej (bo ta Pani nie jest przypadkiem odosobnionym).
Nieograniczona bezczelność i pogarda dla młodych, szukających pracy, a równocześnie jej zachwyt nad Stefanem Niesiołowskim i gorące pozdrowienia dla Donalda Tuska. Wszystko jest super, pracy jest w bród, tylko młodym i ogólnie wszystkim się robić nie chce, a wogóle to jak ktoś ma porządny zawód to robotę ma (w domyśle: nie dla psa kiełbasa).

"Panie profesorze (Niesiołowski) gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę" (!).

Szanowna Pani mówi to z takim przekonaniem, jakby za PiS-u Kaczyński zakazał jedzenia kolacji, a ludzie Macierewicza wrzucali jej trotyl do herbaty.

Tylko czym bzdury przez nia wygadywane róznia sie od tego co wypisuje choćby na tym forum cała plejada miłosnikow Jareczka, wynalazcy grila...

AS82 23.05.2013 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1313984)

Powiem szczerze że zupełnie mnie nie ruszyła forma jej wypowiedzi

Cały wic w tym jaka była forma tej wypowiedzi .Brak kultury osobistej jaki kolejny raz prezentuje Krysia Pawłowicz to jedno ale pogarda dla kogoś kto nie: jest,myśli, w tym wypadku demonstruje tak jakby sie Krysi Pawłowicz podobało to drugie . Jakoś się nie dziwie ,że nie poruszyła cię ta sprawa ,widać znajdujecie się na podobnych wysokościach intelektualnych i estetycznych ,zresztą już kiedyś w tym temacie nazwałeś Bogu ducha winnych ludzi hołotą...

FraMat 23.05.2013 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BBudowniczy (Post 1313955)

Mało tego.... przecież to całe koło PO to wygląda jak zwolennicy moherowej koalicji.
Żadni młodzi, piękni, z wielkich miast, ale typowe mohery...
Nie obrażając moherowych babć i dziadków.
:-P

yarow 23.05.2013 21:48

Zlikwidować czas ...:
http://wyborcza.pl/1,75248,13963422,...l#TRNajCzytSST

fialo 23.05.2013 21:55

http://www.youtube.com/watch?v=AFZCT9KHvkA

Polecam Maxa!

Błaszczu_WIŚLAK 23.05.2013 22:47

Proponuję dyskusję na temat Arabów w Europie przenieść do nowego tematu http://wislakrakow.com/forum/showthr...33#post1314033

Do tego tematu jednak wiele osób z niechęcią zagląda :D

Gwiaździsty 24.05.2013 08:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1313881)

Nie byłbym takim optymistą. To, że społeczeństwo polski w swej masie jest w miarę normalne nie ma żadnego znaczenia, bo prawa dla niego ustala niestety wąska grupa POlityków, którzy jak widzimy przebierają mocno nóżkami aby wprowadzić nam jak najszybciej wzorce z Europy Zachodniej (i to te co właśnie przegrywają w starciu z rzeczywistością). Bierna masa daje sobie nakładać obrożę w wielu aspektach życia. Za chwilę da z siebie zrobić niewolników XXI w. (zmiany w Kodeksie Pracy i 12 godz. pracy od pn-sob.). Prawnymi środkami uchylą drzwi dla wszystkich i w ciągu 2 lat zmieni się szybko struktura społeczna w Polsce. Przecież o to im chodzi. Za dużo dla nich białych, chrześcijańskich wyborców.

Szpen 24.05.2013 09:11

do nas nikt nie przyjedzie, bo się to zwyczajnie nie opłaca. Nie ma u Nas socjalu, za który można wyżyć w godnych warunkach.

Co innego do pracy - śmiało, niech przyjeżdżają rwać truskawki czy pracować w najmniej płatnych i najprostszych robotach po które Polak się nie schyli, a które muszą być wykonane.

Ela 24.05.2013 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1314066)
do nas nikt nie przyjedzie, bo się to zwyczajnie nie opłaca. Nie ma u Nas socjalu, za który można wyżyć w godnych warunkach.

Jesteś pewien tego co piszesz ?

Fragment rozmowy, której byłam świadkiem :

Sytuacja - przyjmowanie do szkoły dwójki Czeczeńskich ( muzułmańskich ) dzieci.

- Gdzie państwo mieszkają ?
- Na tej i na tej ulicy. Wynajmujemy mieszkanie, bo to które dostaliśmy ( kwaterunkowo ) było w złej dzielnicy.
- Pani pracuje ?
- Nie, zajmuję się dziećmi.
- A pan ?
- Nie. Ja nie mam czasu. Chodzę na kurs i uczę się polskiego.

...

Dodam, że dzieci i rodzice, dobrze i schludnie ubrani.

p.s.
Dzieci wszystkie pomoce szkolne dostają i nie płacą za korzystanie ze stołówki.

Kocur 24.05.2013 10:07

Cytat:

Co innego do pracy - śmiało, niech przyjeżdżają rwać truskawki czy pracować w najmniej płatnych i najprostszych robotach po które Polak się nie schyli, a które muszą być wykonane.

Eee jak to?
Myślałem że u nas jak ktoś jest w potrzebie to może liczyć na pomoc państwa :-p

Gwiaździsty 24.05.2013 10:16

Cytat:

He, he, he to dlaczego tak pociemniało w Warszawie ? wystarczy wysiąść na Centralnym i zejść do pasażu, a na ulicach tez to widać.
Na razie atakują łodziami te kraje, które lepiej płacą i do których można wjechać. Jak tamci przymkną lekko drzwi to systemem naczyń połączonych falą pójdzie do nas. Zresztą karta stałego pobytu w łapie daje prawo swobodnego poruszania się po Europie i podejmowania legalnej pracy. Po kilku latach obywatelstwo i można głosować na Palikota.
Zresztą biedota z całego świata nie będzie wybrzydzać. Dla jednych Polska stanie sie miejscem docelowym dla innych tranzytowym. Przy dużej skali zjawiska (skoro wpuszczają to jedziemy) nawet ci co zostaną odwrócą stosunki społeczne o 360 stopni.
Przykład Niemiec, które swego czasu deportowały Wietnamczyków jest dobitny. Gdzie zwiali ci co czekali na deportację do Wietnamu ? Oczywiście do Polski.

Szpen 24.05.2013 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1314076)
He, he, he to dlaczego tak pociemniało w Warszawie ? wystarczy wysiąść na Centralnym i zejść do pasażu, a na ulicach tez to widać.

Tobie chyba pociemniało ... w kebabowni niech se turasy siedzą, otworzyli lokale, płacą podatki. Nic nam do tego.

emj10 24.05.2013 11:36

Kolejny "zakład" można uznać za rozstrzygnięty - z wiadomym skutkiem :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forsal.pl
24.05.2013 r.
Stopa bezrobocia rejestrowanego wyniosła na koniec kwietnia br. 14,0 proc. wobec 14,3 proc. miesiąc wcześniej, podał Główny Urząd Statystyczny (GUS).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1297990)
No to niezłe tempo, do kwietnia bedzie pewnie 15 %. Spece Ryżego od propagandy zapewne wymyślą jakiś nowy temat aby medialnie odwrócić uwagę ludzi od bieżących spraw.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1298003)
Gwiaździsty o co zakład, że nie będzie 15% do kwietnia (z kwietniem włącznie)? http://wislakrakow.com/forum/images/smilies/oczko.gif

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1298018)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1298020)
Według wybiórczej to bezrobocia nie ma i każdy jest szczęśliwy.

Zanim się założycie uzgodnijcie skąd weźmiecie dane http://wislakrakow.com/forum/images/smilies/oczko.gif

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1298026)
Nie ma innej opcji niż wzięcie pod uwagę danych GUS skoro gdybyśmy mieli kierować się danymi Eurostatu (obecnie 10,6% bezrobocia w Polsce wg. innego sposobu liczenia) to byśmy musieli czekać do kwietnia, ale nie tego roku. Żeby nie obciążać Ciebie kosztami możemy się założyć od jakąś średnią łychę (brand wedle uznania) tak jak miało to miejsce w poprzednich zakładach, gdzie moi adwersarze niestety znikali z forum w momencie gdy nastawał deadline, bądź nie chcieli usunąć się z forum. Mam nadzieję, że nie znikniesz http://wislakrakow.com/forum/images/smilies/smile.gif

Wrzucę link gdzie na bieżąco aktualizują wszystkie dane gospodarcze.
wis.la/lzub8

Oraz grafikę przedstawiającą cykl ruchów na stopie bezrobocia.

http://g.forsal.pl/p/_wspolne/pliki/...czniu-2013.jpg

Umowa stoi?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1298036)
Ciekawy jestem czy emj wziął pod uwagę przyszłe masowe zwolnienia w PKP, Fiacie czy Poczcie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1302674)
Za dwa miesiące będzie wiadomo czy skuteczność moich zakładów utrzymuje się wciąż na 100% wskaźniku.

Stopa bezrobocia w lutym wzrosła do 14,4 proc. z 14,2 proc. w styczniu - MPiPS

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1309120)
PS. Bezrobocie w marcu 14,3% z 14,4% w lutym. Zobaczymy co będzie w kwietniu, ale szanse na 15% są obecnie iluzoryczne :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1313593)
Jutro kolejny sądny dzień. Zobaczymy, czy pękła stopa bezrobocia w wysokości 15%, czy jednak będzie circa 14%, które oczekiwałem mimo tej "strasznej" ilości zwolnień jakie miały być tej wiosny.

Gwiaździsty 24.05.2013 12:01

Dobrze , że w tabelce jest napisane "szacunki resortu pracy". Kiedyś były przymiarki o nowy (zapewne wygodny dla rządu) sposób liczenia bezrobocia.

Cytat:

Tobie chyba pociemniało ... w kebabowni niech se turasy siedzą, otworzyli lokale, płacą podatki. Nic nam do tego.
A w Europie to niby jacy gonią z maczetami ? Ci co otworzyli kebabownie i płaca podatki. Albo ich dzieci, które już tam się urodziły jak ten z tasakiem z wczoraj.
Tu nie chodzi o płacenie podatków tylko o ich stałą obecność w danym państwie. Albo nie rozumiesz albo jesteś z PO (co i tak na jedno wychodzi).

emj10 24.05.2013 13:32

Spokojnie możesz sprawdzić dane zarówno MP, jak również GUS-u. Nawet na dwa kroki nie zbliżają się do 15% ;)

Gwiaździsty 24.05.2013 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1314106)
Spokojnie możesz sprawdzić dane zarówno MP, jak również GUS-u. Nawet na dwa kroki nie zbliżają się do 15% ;)

Jednym słowem sukces ! Sukces rządu Tuska. Tak samo myśli Kosiniak - Kamysz :). Pewnie ci po szkole co dobiliby do 15 % wyjechali właśnie za granicę do pracy i spadli mu z rejestru.

emj10 24.05.2013 13:49

Żaden sukces, a wyłącznie satysfakcja z mojej strony, że zwykła znajomość procesów gospodarczych, a w tym konkretnym przypadku sezonowych ruchów na stopie bezrobocia pozwala nie popełniać takich błędów.

Natomiast kwestie wysokiego bezrobocia (spadek konsumpcji), prawie zerowego wzrostu gospodarczego (wynagrodzenia stoją w miejscu, bądź są zjadane przez najniższą od wielu lat inflację), a także ogólnego klimatu społeczno-gospodarczego przyczyniają się do tego, że Tuskowi pali się grunt pod nogami i jeśli nic nie poprawi się w najbliższych dwóch-trzech kwartałach to jedynym wyjściem zostanie szalupa ratunkowa do Brukseli.

Szpen 24.05.2013 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1314091)
Tu nie chodzi o płacenie podatków tylko o ich stałą obecność w danym państwie. .

nie mam problemu że tu przyjeżdzaja pracować czy żyć, póki płaca podatki, a nie siedzą na państwowym.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1314108)
Pewnie ci po szkole co dobiliby do 15 % wyjechali właśnie za granicę do pracy i spadli mu z rejestru.

tego argumentu na Twoim miejscu bym nie przytaczał, bo to w latach 2006-2007 była największa emigracja ...

Gwiaździsty 24.05.2013 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1314112)
nie mam problemu że tu przyjeżdzaja pracować czy żyć, póki płaca podatki, a nie siedzą na państwowym.

No właśnie w całej Europie jest problem z multikulti i nie ma żadnego znaczenia, ze płacą podatki. Bo potem biorą maczetę i mordują rdzennych mieszkańców lub jadą do USA szkolić się w lataniu samolotami pasażerskimi. Dzichaddyści też pracują i płacą podatki.

yarow 24.05.2013 23:17

"Brakujący element cypryjskiej układanki": http://niezalezna.pl/41665-brakujacy...kiej-ukladanki

yarow 24.05.2013 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1314091)
[...]

A w Europie to niby jacy gonią z maczetami ? [...]

Nawiasem mówiąc i nie stricte tematycznie, to skojarzyły mi się z czymś te gonitwy z maczetami :D

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Edit:
"Instrukcja przetrwania w polskiej Służbie Zdrowia": http://1czerwca.pl/index.php?option=...noci&Itemid=63

--------------------
Edit2"

"Eurokalifat", Rafał Ziemkiewicz: http://fakty.interia.pl/felietony/zi...fat,nId,972475

AYALA 26.05.2013 16:45

po co pojechał szef Państwowej Komisji Wyborczej do Moskwy ?
http://niezalezna.pl/41713-jak-szef-...izacji-wyborow

serek.c2 26.05.2013 16:47

Czepiasz się AYALA - facet ma dobre CV, to fachura i od kogo jak nie od takich nasi mają się uczyć?

Gwiaździsty 27.05.2013 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1314379)
po co pojechał szef Państwowej Komisji Wyborczej do Moskwy ?
http://niezalezna.pl/41713-jak-szef-...izacji-wyborow

Pojechał po wyniki wyborów w Polsce w 2015 r.

Drozd 27.05.2013 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1314438)
Pojechał po wyniki wyborów w Polsce w 2015 r.

Nie wiem jaki to problem mieć w każdej komisji kogoś kto wyniki wyborów z danej komisji prześle smsm wyżej. Takie jakie policzy komisja. Bo chyba liczenie głosów odbywa się w miejscu głosowania? To eliminuje podkręcanie wyników czy to na naszych czy na nienaszych serwerach. Znając faktyczne wyniki łatwo sprawdzić gdzie zostały zmienione.

W Rosji w niektórych okręgach frekwencja grubo przekroczyła 100%

Arapaho 27.05.2013 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 1314073)
Jesteś pewien tego co piszesz ?

Fragment rozmowy, której byłam świadkiem :

Sytuacja - przyjmowanie do szkoły dwójki Czeczeńskich ( muzułmańskich ) dzieci.

- Gdzie państwo mieszkają ?
- Na tej i na tej ulicy. Wynajmujemy mieszkanie, bo to które dostaliśmy ( kwaterunkowo ) było w złej dzielnicy.
- Pani pracuje ?
- Nie, zajmuję się dziećmi.
- A pan ?
- Nie. Ja nie mam czasu. Chodzę na kurs i uczę się polskiego.

...

Dodam, że dzieci i rodzice, dobrze i schludnie ubrani.

p.s.
Dzieci wszystkie pomoce szkolne dostają i nie płacą za korzystanie ze stołówki.

Podobnie jest z cyganami. Nie wiem jak oni to robią- ale przez rok mieszkali w moim bloku w wynajmowanym mieszkaniu - dwóch facetów , 2 dzieci ok. 8-10 lat , dziewczyna z 18 lat nie wiem czy to córka czy żona. Nikt z nich nie pracował - cały czas siedzieli pod blokami, na zakupy do marketu jeździli taksówką, dzieci zawozili do szkoły taksówką (szkoła ok 800 m od bloku), dzieciaki modnie ubrane, rowery górskie, playstation vita, komórki. dzieciaki w szkole obiady miały za darmo. Pomijam że gówniarz 8 letni potrafił powiedzieć do jakiegoś dziecka w piaskownicy - zamknij się głupia Polko, inna sytuacja wracajac kiedyś z marketu (M1) jechałem przypadkiem za taksówką w której jechali cyganie (w tym jeden ode mnie z bloku - co zobaczyłem jak się zatrzymali ) i jeden z jego kumpli otwartym oknie darł się na ludzi na przystanku "Polska ....a przegrała mecz" ( to było podczas ME w Polsce). Na szczęscie wynajmujący ich wyrzucił

Gwiaździsty 27.05.2013 11:54

Powoli niektóre kraje Europy Zach. chcą ograniczyć socjal dla ....Polaków, rząd Tuska nie reaguje:

Cytat:

Komisja Europejska zirytowana tchórzowską postawą rządu Tuska, który nie ma ochoty bronić Polaków pracujących za granicą

Jak informuje "Rzeczpospolita" Komisja Europejska wystąpiła w obronie cudzoziemskich pracowników, głównie z Polski, którzy są oskarżani przez Wielką Brytanię, Niemcy, Holandię i Austrię o masowe wykorzystywanie zasiłków społecznych. Jednocześnie, Bruksela jest zirytowana postawą rządu Donalda Tuska, który udaje, że nie ma problemu, nie wspiera wysiłków unijnych omisarzy, bo nie chce zadzierać ze swoim strategicznym partnerem, jakim jest Berlin.

Rzecz w tym, że tracący popularność rząd Davida Camerona, przeszedł do antyeuropejskiej ofensywy, chcąc odzyskać wyborców coraz popularniejszej, eurosceptycznej Partii Niepodległościowej.
Najłatwiejszym celem stali się cudzoziemscy pracownicy z innych państw UE, przede wszystkim z Polski, i rzekome nadużywanie przez nich systemu zabezpieczenia społecznego. Wielka Brytania chce zmienić przepisy u siebie tak, aby Polacy mieli mniejsze prawo do zasiłków niż Brytyjczycy
- czytamy w "Rzeczpospolitej".

Ale to jest niezgodne z prawem unijnym. Dlatego Brytyjczykom udało się sformować potężną koalicję z Niemcami, Holandią i Austrią, która miałaby doprowadzić do zmiany przepisów i przyzwolenia na dyskryminację cudzoziemskich pracowników. Miesiąc temu ministrowie spraw wewnętrznych tej koalicji wysłali list do prezydencji irlandzkiej, oskarżający cudzoziemskich pracowników o łamanie prawa, skarżący się na nadmierny ciężar dla swoich systemów zabezpieczenia społecznego i apelujący o działania w tej sprawie.

Co ciekawe, nie napotkała do tej pory żadnego sprzeciwu, nawet z najbardziej zainteresowanej - ze względu na liczbę własnych obywateli pracujących w innych krajach Unii - problemem Polski. Rząd Donalda Tuska milczy jak zaklęty.
Lepiej być cicho. Niech działa Komisja. Nie będziemy nagłaśniać tej sprawy, bo to przecież polityczne działania nastawione na krajowego wyborcę
– tłumaczy nieoficjalnie cytowany przez "Rzeczpospolitą" przedstawiciel polskiego rządu.

A taka postawa bardzo nie podoba się Komisji Europejskiej, która nie zamierza ograniczać jednej z fundamentalnych zasad Unii - prawa do swobodnego przemieszczania się jej obywateli.
Czekaliśmy na jakąś inicjatywę, były sygnały, że może coś się wydarzy. Ale chyba nic z tego nie będzie
– mówi rozmówca "Rz" w KE. Według niego, Komisji byłoby łatwiej działać, gdyby przeciw inicjatywie grupy państw pojawiła się przeciwna. I spekuluje się, że być może paraliż Tuska wynika z faktu, że nie chce zadrzeć ze swoim strategicznym partnerem - Berlinem.

Dlatego w obronę polskich pracowników i z innych krajów Europy Wschodniej musiała wziąć sama Komisja Europejska, której troje komisarzy wystosowało do irlandzkiej prezydencji list, odmawiający racji koalicji czterech państw.
pracownicy ci uczciwie, na identycznych zasadach jak miejscowi, dokładają się swoimi składkami do systemu zabezpieczenia społecznego. Nikt nie ma więc prawa odebrać im możliwości korzystania z tego systemu. Dostęp do zasiłków społecznych (np. chorobowych, macierzyńskich, dla bezrobotnych) nie może być zarezerwowany dla rodzimych obywateli
– piszą komisarze w liście, do którego dotarła "Rzeczpospolita".

7 kotów 27.05.2013 14:46

Nie wiem jak w tych krajach (UK, Holandia, Niemcy i Ausria), ale w Irlandii zdecydowanie nie mozna mowic o "nadużywanie przez nich systemu zabezpieczenia społecznego" jako "rzekomym".
Naciaganie, wyludzanie, oszukiwanie, jest tu tak nagminne jak deszcz.
I to nie sa drobne kwoty jak w Anglii tylko samotna osoba na tzw "bezrobociu" moze wyciagnac 1100 euro + opieke medyczna za darmo + kurs, jesli chce sie przekwalifikowac zawodowo. Pomijam juz fakt, ze dorabiania na czarno nikt nie kontroluje, a zapisujac sie jako bezrobotny do szkoly mozemy sobie przeciagnac zasilek na caly okres nauki.
Pobieranoie dodatkow na dzieci mieszkajacych na stale w Polsce, czy wrecz mieszkanie w Polsce a przylatywanie tylko po odbior zasilku.

Najbardziej widoczne jest to wsrod Polakow bo Polakow jest najwiecej. I niestety najglosniej sie miedzy soba przechwalaja, jak to mozna wydymac system.

yarow 27.05.2013 17:18

Żydzi - Polacy: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/prof-...wiadomosc.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl