![]() |
Cytat:
|
Cytat:
To tak jak z niezwykla zamiana malucha w mercedesa. Bierzesz malucha, kupujesz gwiazde, jebut na maske i od dzis mowisz dzieciom z gimnazjum ze to mercedes. |
Pamiętacie puchar Copa del Sol? Ten, w którym dostawaliśmy oklep od Skandynawów. Widzew prezentuje się - patrząc na suche wyniki - lepiej niż Wisła. Dwa zwycięstwa i trzecie po karnym pokazuje, że Ci drwale nie są tacy mocni.
|
Cytat:
|
Czytałam, że dla zwycięzcy Copa del Sol przygotowano nagrodę w wysokości 80 tysięcy euro (czy coś koło tego). Dla tak biednego klubu jak Widzew to wystarczająca motywacja, żeby spiąć tyłki w kilku meczach. Ale i tak trzeba im pogratulować, bo jakby nie patrzeć, to jednak obsada turnieju jest dosyć mocna. Choć wiadomo, że z wyników sparingów nie można wyciągać zbyt daleko idących wniosków.
ps. mam nadzieję, że Widzew nie zarezerwował biletów powrotnych przed finałem, jak Wisła ostatnio ;) |
To nieprawda, że emocje z walką o utrzymanie się skończyły. Będzie walka o 15 miejsce dające utrzymanie pomiędzy GKS Bełchatów a Podbeskidzie. Bo na to aby Polonia W-Wa zagrała w nastepnym sezonie w ekstraklasie nie widzę żadnych szans. Nie ma takiej opcji aby przy nowych władzach PZPN dostali licencję.
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...?ticaid=1100ef
Tak jeszcze tylko wejścia do LM brakuje(nie daj Boże) i zdominują nas na całe lata, a te pieniądze Cupiała to będzie można sobie wsadzić gdzieś... Jak ktoś chce to nawet bez kasy można skombinować fajny skład |
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
No ciekawa ofensywa. Powiem szczerze, że ich prezes mocno pracuje odkąd przyszedł. Jeśli jeszcze dojdzie do nich Wasyl to mają bardzo dobre okienko transferowe. |
A niech sie Legia wzmacnia. Przynajmniej, chcąc im dorównać, trzeba będzie inwestowac rowniez w innych zespolach co w dluzszej perspektywie podniesie poziom calej ligi.
|
Cytat:
Liga Mistrzów może pomóc w rozwoju drużyny, ale może też zaszkodzić bo żeby kasy z ligi mistrzów nie przejeść do trzeba mieć dobrego zarządcę w klubie. Ja sobie nie wyobrażam, żeby którakolwiek z polskich ekip po wejściu do ligi mistrzów odskoczyła reszcie na kilka długości jak BATE,czy swego czasu Sparta Praga albo Rosenborg. Żeby liga mistrzów coś któremuś klubowi dała to musi grać w niej systematycznie, a częściej znane są przypadki meteorów, które raz awansują i przepadają niż grają w Europie z sukcesami co roku. Tym bardziej, że ITI chyba bardziej wyciąga kasę od Legii(ma sporo do wyciągnięcia jeszcze) niż do niej dokłada. |
Też tak uważam, w PL właściciele są nastawieni na szybki zysk. Kasa poszłaby na spłatę zobowiązań względem dobroczyńcy.
|
Wyjdziemy taktyką 1-4-5 i będziemy liczyć że strzelimy o jedną więcej niż przeciwnik :lol:
Jeśłi Gruzin przyjdzie ( a podobno już nawet robią mu koszulkę z nr 11 ) to fajnie, ale nadal uważam że to za mało żeby mieć więcej niż 40% szans na MP. Bez obrony tak się nie da. Odskakiwanie od innych? Nie ma szans. Nie w tej lidze, nie z tymi ludźmi. Ot, wyskok jeden na 20 lat. |
Byłem zwolennikiem Vladimera zanim jeszcze trafił do Polonii, uważam go za dobrego napastnika co potwierdził w TME.
A teraz Gruzin może dopiero pokazać swój cały potencjał grając z takim zawodnikiem jak Ljuboja, Radovic, |
Cytat:
Mała ciekawostka : "Mało kto pamięta, że kilka lat temu w Skonto Ryga nie widzieli miejsca dla Artjomsa Rudniewa, bo mieli... Wladimera Dwaliszwilego." Mieli wtedy pakę fajną w Skonto:) |
I Gruzin w Nowej Legii, no no.
|
Rozebrać dziewczynę do kości i nie oszczędzić nawet ścięgien.
Wiemy że Wisła by zrobiła to samo. To już jest bardzo mocny cios w nos. |
Jutro Nowa Legia ma podpisać kontrakt z jakimś absolutnym hitem, gwiazdą pokroju Ljuboji, kogo obstawiacie?
|
Cytat:
O ile mi sie wydaje na polskim rynku nie ma nikogo pokroju Ljuboji zwłaszcza jesli chodzi o obrone. Ma to byc jakis obronca z (najprawdopodobniej) polskiej ligi. Ale np. pasuje Arboleda :lol: |
pewnie chodzilo mu o Wasyla choc to juz bez znaczenia bo niestety w tym roku nikt im nawet nie pierdnie w walce o mistrzostwo ...... Łysy Wezu - zacieraj rece- Twoja druzyna w tym roku bedzie swietowac wkoncu MP
|
Cytat:
Krzysztof Stanowski na twitterze : "W przyszłym tygodniu chyba dojdzie do skutku głośny transfer do Legii. Ale taki, o którym się jeszcze w ogóle nie mówiło. Duże zaskoczenie." |
Cytat:
|
Kolton w CF tez o tym mowil i jasno powiedzial, ze to bedzie znaczacy, POLSKI pilkarz...obstawiam, ze Mila lub Pawlowski. Obaj do wziecia za czapke gruszek(jesli temu pierwszemu wybacza spiewy).
|
Ani Pawłowski ani Mila - Legia szuka obrońcy.
|
po co im Mila/Pawłowski ? Chyba tylko po to by młodzież która ostatnio była dopuszczona do głosu zaczęła sie zastanawiać nad przyszłością. Na pomocy mają piłkorzy w ....ziet, wiec nie sądze by to byli dwaj w/w.
Też gdzies mi sie obijało o uszy ze to ma być obrońca. Na miejscu Legii łykałbym kogoś z tej siatki - Jodłowiec, Bieniuk/Madera, Kaminski, Sadlok, Broź. No chyba ze cały czas mowa o Wasylu. |
Moze dlatego, ze pod znakiem zapytania jest przyszlosc Koseckiego? Po drugie, to od kiedy kazdy zespol nie potrzebuje szerokiej kadry? Zwlaszcza, ze mowa tu o piłkarzach, ktorzy przyjda za darmo. To ma byc hit, a chyba zaden polski obronca nie zasluguje na to miano.
Sprawa z Wasilewskim, to odrebna historia...o tym tez mowil Kolton, tzn. sprawa stanela i chyba nic z tego. |
Żaden Pawłowski czy Mila, chodzi o obrońcę, co podkreślił Stano. Obstawiam Dudkę,Brozia,Kokoszkę albo Banasia.
|
Jezeli Stanowski, to dla Ciebie wyrocznia :D...to powodzenia! W gre nie wchodzi transfer gotowkowy, to po pierwsze...a po drugie, ktory z tyych pilkarzy bylby hitem?
|
Stanowski jest jaki jest, ale jeżeli chodzi o transfery to weszło ma zazwyczaj dobre informacje i dużą skuteczność.
Dudka-wielokrotny reprezentant Polski, mimo że siedzi na trybunach to ten transfer na pewno byłby hitem Broź-transfer głośny ze względów kibicowskich Kokoszka- jak wyżej Banaś trochę nie pasuje do tej układanki Nie słyszałem, że ma to być transfer bezgotówkowy. |
Czekaja nam podbiorą!
|
W duecie z Brudem :D
|
Cytat:
|
Stawiam, że przygarną Dariusza Dudkę. Facet nie gra, a zna się dobrze z Czesiem Michniewiczem, który pewnie powiedział to Stanowskiemu, bo się kumplują.
|
Cytat:
|
A ja stawiam na Banasia.
Zna go Urban, potrzebują stoperów... |
Skład na Bełchatów
Michał Miśkiewicz Paweł Stolarski Arkadiusz Głowacki Alan Uryga Łukasz Burliga Cezary Wilk Michał Chrapek Patryk Małecki Ivica Iliev Kamil Kosowski Cwetan Genkow Ławka rezerwowych Sergei Pareiko Gordan Bunoza Osman Chavez Łukasz Garguła Radosław Sobolewski Michał Szewczyk Rafał Boguski |
ZL nie pusci Banasia,tam jest duży problem ze stoperami. Nie mieliby kogo na obronie wystawic.
Odszedł Reina, kontuzjowany jest Horvath, jeśli powaznie podchodza do tematu to jeszcze stopera sprowadzą, a nie sprzedadzą. |
Cytat:
|
Słyszałem przeciek, że Broź z Legią negocjuje. Kluby ponoć dogadane, tylko jeszcze zawodnik rozmawia. Pasowałoby, chociaż równie dobrze może to być kolejna plota wokół tego zawodnika. Jednak brzmi rozsądnie. Rzeźniczak się sypie, a Jędrzejczyka wolą na środku, więc PO Legii się przyda.
|
Jędrzejczyka menago to Mario Piekario więc nie zdziwiłbym sie jakby go upchał gdzieś jeszcze przed rundą.
|
Według Romana Kołtonia Jodłowiec od jutra nowym piłkarzem Legii.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl