Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

South 28.01.2013 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1295811)
.Pod tym wzgledem to kibice Wisly sa bardzo tolerancyjni, tak samo jak w kwestii transferow ostatnio i robienia cyrku z klubu przez rade nadzorcza.

Czy ja wiem czy my tacy tolerancyjni jesteśmy, świerczoka całe szczęście udało się wybić naszym działaczom z głowy,a jak w zydach grał piłkarzyk z dziarą Wisły ? Założę się że nie raz mu bili brawo,no ale dla nich pewnie zmienił wiarę na właściwą ,to znaczy s....ił się a nie przepraszam przerzucił :)

MatMario 28.01.2013 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jose (Post 1296300)
http://kkslech.com/2013/01/27/histor...a-w-2006-roku/

Zawsze znajdą wytłumaczenie. Pominęli jednak 2 istotne kwestie

1. Kiedy chodziło o sprawę korupcji zawsze uparcie Lech Poznań twierdzi, że jest Amicą Wronki i nie może odpowiadać za czyny Lecha a jedynie za Amici.
2. W europejskich pucharach był brany pod uwagę współczynnik Amici a nie Lecha. Nawet była śmieszna sytuacja, że dali na stronie UEFY herb Amici przy nazwie Lech Poznań.

Te powyższe 2 zdania wykluczają fakt co piszą tam co niektórzy, że to tak jakby Rutkowski zostawił swój 1 klub i kupił nowy. Skoro tak to dlaczego do jasnej ciasnej skoro chcieli być kontynuatorem Lecha wystąpili o licencję Amici a nie jako Lech. No dlaczego????

Co oni .......a na tej stronie to szok. Jezyk jak z gimbazy, zdania skladane po japonsku. Fuzja byla tak "niezwykla" ze o.......ili wszystko co sie dalo, na druzyne Amica Wronki nakleili nowe logo i udaja ze sa z poznania.

To tak jak z niezwykla zamiana malucha w mercedesa. Bierzesz malucha, kupujesz gwiazde, jebut na maske i od dzis mowisz dzieciom z gimnazjum ze to mercedes.

Blaszczu16 30.01.2013 20:35

Pamiętacie puchar Copa del Sol? Ten, w którym dostawaliśmy oklep od Skandynawów. Widzew prezentuje się - patrząc na suche wyniki - lepiej niż Wisła. Dwa zwycięstwa i trzecie po karnym pokazuje, że Ci drwale nie są tacy mocni.

MichaelMyers 30.01.2013 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1296748)
Pamiętacie puchar Copa del Sol? Ten, w którym dostawaliśmy oklep od Skandynawów. Widzew prezentuje się - patrząc na suche wyniki - lepiej niż Wisła. Dwa zwycięstwa i trzecie po karnym pokazuje, że Ci drwale nie są tacy mocni.

Prezentuje sie, bo nastawil sie na te mecze, jak teraz osiagneli dobra forme, to poczekaj co bedzie za miesiac kiedy wystartuje liga, Widzew jest slaby i te wyniki tego nie zmienia, moze jedynie Stepinski zaczyna robic na mnie wrazenie.Zreszta rok temu w Atlantic Cup latwo ogralismy Helsingborg , ktory pozniej zmiazdzyl Slask.To nie sa zadne silne druzyny i jezeli z nimi przegrywamy to przez nasza nieudolnosc, a nie ich klase.

gypsy 01.02.2013 21:36

Czytałam, że dla zwycięzcy Copa del Sol przygotowano nagrodę w wysokości 80 tysięcy euro (czy coś koło tego). Dla tak biednego klubu jak Widzew to wystarczająca motywacja, żeby spiąć tyłki w kilku meczach. Ale i tak trzeba im pogratulować, bo jakby nie patrzeć, to jednak obsada turnieju jest dosyć mocna. Choć wiadomo, że z wyników sparingów nie można wyciągać zbyt daleko idących wniosków.

ps. mam nadzieję, że Widzew nie zarezerwował biletów powrotnych przed finałem, jak Wisła ostatnio ;)

Jose 07.02.2013 18:55

To nieprawda, że emocje z walką o utrzymanie się skończyły. Będzie walka o 15 miejsce dające utrzymanie pomiędzy GKS Bełchatów a Podbeskidzie. Bo na to aby Polonia W-Wa zagrała w nastepnym sezonie w ekstraklasie nie widzę żadnych szans. Nie ma takiej opcji aby przy nowych władzach PZPN dostali licencję.

syryls 13.02.2013 14:24

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...?ticaid=1100ef
Tak jeszcze tylko wejścia do LM brakuje(nie daj Boże) i zdominują nas na całe lata, a te pieniądze Cupiała to będzie można sobie wsadzić gdzieś...
Jak ktoś chce to nawet bez kasy można skombinować fajny skład

Darii 15.02.2013 08:43

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
No ciekawa ofensywa. Powiem szczerze, że ich prezes mocno pracuje odkąd przyszedł.
Jeśli jeszcze dojdzie do nich Wasyl to mają bardzo dobre okienko transferowe.

krasny 15.02.2013 11:23

A niech sie Legia wzmacnia. Przynajmniej, chcąc im dorównać, trzeba będzie inwestowac rowniez w innych zespolach co w dluzszej perspektywie podniesie poziom calej ligi.

Karamazow 15.02.2013 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1298712)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...?ticaid=1100ef
Tak jeszcze tylko wejścia do LM brakuje(nie daj Boże) i zdominują nas na całe lata, a te pieniądze Cupiała to będzie można sobie wsadzić gdzieś...
Jak ktoś chce to nawet bez kasy można skombinować fajny skład

Wejdą do ligi mistrzów i zdominują ligę, że ja pierd,ole wszyscy zesrają się już w szatni przed wielką Legią, która zdobędzie 15 mistrzostw z rzędu, dzięki kasie z Ligi Mistrzów. Przykłady Petržalki, Zyliny, Lewskiego Sofia, Unirei to pokazują jak na dłoni.
Liga Mistrzów może pomóc w rozwoju drużyny, ale może też zaszkodzić bo żeby kasy z ligi mistrzów nie przejeść do trzeba mieć dobrego zarządcę w klubie. Ja sobie nie wyobrażam, żeby którakolwiek z polskich ekip po wejściu do ligi mistrzów odskoczyła reszcie na kilka długości jak BATE,czy swego czasu Sparta Praga albo Rosenborg. Żeby liga mistrzów coś któremuś klubowi dała to musi grać w niej systematycznie, a częściej znane są przypadki meteorów, które raz awansują i przepadają niż grają w Europie z sukcesami co roku. Tym bardziej, że ITI chyba bardziej wyciąga kasę od Legii(ma sporo do wyciągnięcia jeszcze) niż do niej dokłada.

tofik 15.02.2013 12:48

Też tak uważam, w PL właściciele są nastawieni na szybki zysk. Kasa poszłaby na spłatę zobowiązań względem dobroczyńcy.

kreseq 15.02.2013 13:08

Wyjdziemy taktyką 1-4-5 i będziemy liczyć że strzelimy o jedną więcej niż przeciwnik :lol:
Jeśłi Gruzin przyjdzie ( a podobno już nawet robią mu koszulkę z nr 11 ) to fajnie, ale nadal uważam że to za mało żeby mieć więcej niż 40% szans na MP. Bez obrony tak się nie da.
Odskakiwanie od innych? Nie ma szans. Nie w tej lidze, nie z tymi ludźmi. Ot, wyskok jeden na 20 lat.

tofik 15.02.2013 17:37

Byłem zwolennikiem Vladimera zanim jeszcze trafił do Polonii, uważam go za dobrego napastnika co potwierdził w TME.
A teraz Gruzin może dopiero pokazać swój cały potencjał grając z takim zawodnikiem jak Ljuboja, Radovic,

kreseq 15.02.2013 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1298996)
Byłem zwolennikiem Vladimera zanim jeszcze trafił do Polonii, uważam go za dobrego napastnika co potwierdził w TME.
A teraz Gruzin może dopiero pokazać swój cały potencjał grając z takim zawodnikiem jak Ljuboja, Radovic,

Liga i tak się osłabiła. Z roku na rok nie przewiduję poprawy, wręcz przeciwnie. Chyba że Wrocław namówi szejka ;)
Mała ciekawostka :
"Mało kto pamięta, że kilka lat temu w Skonto Ryga nie widzieli miejsca dla Artjomsa Rudniewa, bo mieli... Wladimera Dwaliszwilego."

Mieli wtedy pakę fajną w Skonto:)

Maciuś 15.02.2013 18:39

I Gruzin w Nowej Legii, no no.

kreseq 15.02.2013 21:35

Rozebrać dziewczynę do kości i nie oszczędzić nawet ścięgien.
Wiemy że Wisła by zrobiła to samo. To już jest bardzo mocny cios w nos.

Maciuś 17.02.2013 12:39

Jutro Nowa Legia ma podpisać kontrakt z jakimś absolutnym hitem, gwiazdą pokroju Ljuboji, kogo obstawiacie?

killzone 17.02.2013 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1299246)
Jutro Nowa Legia ma podpisać kontrakt z jakimś absolutnym hitem, gwiazdą pokroju Ljuboji, kogo obstawiacie?

A skad to wytrzasnąłes?

O ile mi sie wydaje na polskim rynku nie ma nikogo pokroju Ljuboji zwłaszcza jesli chodzi o obrone. Ma to byc jakis obronca z (najprawdopodobniej) polskiej ligi.

Ale np. pasuje Arboleda :lol:

AntyMod 17.02.2013 12:46

pewnie chodzilo mu o Wasyla choc to juz bez znaczenia bo niestety w tym roku nikt im nawet nie pierdnie w walce o mistrzostwo ...... Łysy Wezu - zacieraj rece- Twoja druzyna w tym roku bedzie swietowac wkoncu MP

blanco 17.02.2013 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 1299247)
A skad to wytrzasnąłes?

Krzysztof Stanowski na twitterze :
"W przyszłym tygodniu chyba dojdzie do skutku głośny transfer do Legii. Ale taki, o którym się jeszcze w ogóle nie mówiło. Duże zaskoczenie."

killzone 17.02.2013 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1299250)
Krzysztof Stanowski na twitterze :
"W przyszłym tygodniu chyba dojdzie do skutku głośny transfer do Legii. Ale taki, o którym się jeszcze w ogóle nie mówiło. Duże zaskoczenie."

A to wiem, ale pytam sie skad Maciuś wytrzasnał stwierdzenie "jakimś absolutnym hitem, gwiazdą pokroju Ljuboji". Głosny to moze byc choćby z tego powodu ze przeprowadzony na linii Legia - Lech/Wisła/Slask/Polonia albo np taki Darek Dudka z Levante(ktory nota bene nie został dzis powołany na mecz z Sociedad).

For_FuN_ 17.02.2013 13:40

Kolton w CF tez o tym mowil i jasno powiedzial, ze to bedzie znaczacy, POLSKI pilkarz...obstawiam, ze Mila lub Pawlowski. Obaj do wziecia za czapke gruszek(jesli temu pierwszemu wybacza spiewy).

Emenems81 17.02.2013 13:45

Ani Pawłowski ani Mila - Legia szuka obrońcy.

szprotson 17.02.2013 13:49

po co im Mila/Pawłowski ? Chyba tylko po to by młodzież która ostatnio była dopuszczona do głosu zaczęła sie zastanawiać nad przyszłością. Na pomocy mają piłkorzy w ....ziet, wiec nie sądze by to byli dwaj w/w.
Też gdzies mi sie obijało o uszy ze to ma być obrońca. Na miejscu Legii łykałbym kogoś z tej siatki - Jodłowiec, Bieniuk/Madera, Kaminski, Sadlok, Broź. No chyba ze cały czas mowa o Wasylu.

For_FuN_ 17.02.2013 13:55

Moze dlatego, ze pod znakiem zapytania jest przyszlosc Koseckiego? Po drugie, to od kiedy kazdy zespol nie potrzebuje szerokiej kadry? Zwlaszcza, ze mowa tu o piłkarzach, ktorzy przyjda za darmo. To ma byc hit, a chyba zaden polski obronca nie zasluguje na to miano.
Sprawa z Wasilewskim, to odrebna historia...o tym tez mowil Kolton, tzn. sprawa stanela i chyba nic z tego.

piter116 17.02.2013 14:02

Żaden Pawłowski czy Mila, chodzi o obrońcę, co podkreślił Stano. Obstawiam Dudkę,Brozia,Kokoszkę albo Banasia.

For_FuN_ 17.02.2013 14:10

Jezeli Stanowski, to dla Ciebie wyrocznia :D...to powodzenia! W gre nie wchodzi transfer gotowkowy, to po pierwsze...a po drugie, ktory z tyych pilkarzy bylby hitem?

piter116 17.02.2013 14:24

Stanowski jest jaki jest, ale jeżeli chodzi o transfery to weszło ma zazwyczaj dobre informacje i dużą skuteczność.

Dudka-wielokrotny reprezentant Polski, mimo że siedzi na trybunach to ten transfer na pewno byłby hitem
Broź-transfer głośny ze względów kibicowskich
Kokoszka- jak wyżej
Banaś trochę nie pasuje do tej układanki

Nie słyszałem, że ma to być transfer bezgotówkowy.

wolfy 17.02.2013 14:30

Czekaja nam podbiorą!

iq1000 17.02.2013 14:33

W duecie z Brudem :D

63624 17.02.2013 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1299248)
pewnie chodzilo mu o Wasyla choc to juz bez znaczenia bo niestety w tym roku nikt im nawet nie pierdnie w walce o mistrzostwo ...... Łysy Wezu - zacieraj rece- Twoja druzyna w tym roku bedzie swietowac wkoncu MP

Niech najpierw wygrają kilka meczy na rundę wiosenną, bo końcówkę jesiennej kiepską mieli. We Wrocławiu wcale nie zagrali jak 100% kandydat do korony i zasłużeni przegrali. Legia ma zresztą ostatnio takie frajerstwo we krwi, na mój gust to powinni byli co drugi sezon być MP jeśli weźmie się oczekiwania, skład i nakłady z ostatnich lat. Choć pełna zgoda, że w tym sezonie, to już by było danie d..y po całości, jakby wypuścili tytuł z rąk. ;)Bo pozycję wyjściową mają bardzo dobrą, a rywale osłabiają się, a nie wzmacniają.

iq1000 17.02.2013 14:45

Stawiam, że przygarną Dariusza Dudkę. Facet nie gra, a zna się dobrze z Czesiem Michniewiczem, który pewnie powiedział to Stanowskiemu, bo się kumplują.

MatMario 17.02.2013 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1299270)
Czekaja nam podbiorą!

Ma kontrakt do końca sezonu więc wcale by mnie to nie zdziwiło.

Proud 17.02.2013 14:47

A ja stawiam na Banasia.

Zna go Urban, potrzebują stoperów...

marcin19876 17.02.2013 14:55

Skład na Bełchatów
Michał Miśkiewicz

Paweł Stolarski Arkadiusz Głowacki Alan Uryga Łukasz Burliga

Cezary Wilk Michał Chrapek

Patryk Małecki Ivica Iliev Kamil Kosowski

Cwetan Genkow

Ławka rezerwowych

Sergei Pareiko
Gordan Bunoza
Osman Chavez
Łukasz Garguła
Radosław Sobolewski
Michał Szewczyk
Rafał Boguski

tofik 17.02.2013 15:01

ZL nie pusci Banasia,tam jest duży problem ze stoperami. Nie mieliby kogo na obronie wystawic.
Odszedł Reina, kontuzjowany jest Horvath, jeśli powaznie podchodza do tematu to jeszcze stopera sprowadzą, a nie sprzedadzą.

piter116 17.02.2013 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1299279)
Skład na Bełchatów
Michał Miśkiewicz

Paweł Stolarski Arkadiusz Głowacki Alan Uryga Łukasz Burliga

Cezary Wilk Michał Chrapek

Patryk Małecki Ivica Iliev Kamil Kosowski

Cwetan Genkow

Ławka rezerwowych

Sergei Pareiko
Gordan Bunoza
Osman Chavez
Łukasz Garguła
Radosław Sobolewski
Michał Szewczyk
Rafał Boguski

A po meczu 9 pkt przewagi nad Bełchatowem... Też jestem za tym aby Kulawik dawał więcej szans młodym, ale na pewno nie w pierwszym i zarazem chyba najważniejszym meczu rundy.

Uran235 17.02.2013 16:07

Słyszałem przeciek, że Broź z Legią negocjuje. Kluby ponoć dogadane, tylko jeszcze zawodnik rozmawia. Pasowałoby, chociaż równie dobrze może to być kolejna plota wokół tego zawodnika. Jednak brzmi rozsądnie. Rzeźniczak się sypie, a Jędrzejczyka wolą na środku, więc PO Legii się przyda.

szprotson 17.02.2013 16:23

Jędrzejczyka menago to Mario Piekario więc nie zdziwiłbym sie jakby go upchał gdzieś jeszcze przed rundą.

Emenems81 17.02.2013 17:59

Według Romana Kołtonia Jodłowiec od jutra nowym piłkarzem Legii.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl