![]() |
Zna ktoś język słowacki ?
|
Gdzie najlepiej zaparkować samochód jadąc na wtorkowy mecz?
|
Niech mi to ktos przekabaci na angielski :
"W polsce jest mało czarnoskórych,co nie oznacza że ich wcale tam nie ma.Mozna ich spotkać w centrach większych miast, większość polaków jest przyjaźnie nastawiona do tej rasy" z gory dzieki !! |
Cytat:
|
Może mi ktoś polecić dobrą stronę z mieszkaniami do wynajęcia w Krakowie? :)
Jak ktoś ma jakieś oferty, albo wasi znajomi, to piszcie :) dzięki jabadabaryba |
|
W KFC kurczak bez kości to Hot & Spicy Strips czy Hot Wings?
|
Na jakim przystanku wysiąść, żeby dojść do Lasku Wolskiego od strony południowej?
|
Cytat:
|
Wodociągi (NŻ).
Przy Bielańskich Wodociągach zaczyna się szlak czerwony, który prowadzi m. in. przez kopiec Piłsudskiego. |
nie bo Bielany Klasztor (NŻ) mieszkałem tam przez 5 lat wiec powinnem wiedziec ciut lepiej ;)
|
Koleżanka chce kupić glany, nie jest z Krakowa, a ja nie mam zielonego pojęcia gdzie można takie buty dostać w naszym mieście. Macie jakieś pomysły, albo konkretne namiary?
Jeszcze (ponoć :P) ważną informacją jest to, że mają być STEEL'a. |
Zapytajcie w Eboli na Floriańskiej,może będą mieć.
|
Niestety mylisz się. Szlak czerwony zaczyna się przy przystanku Wodociągi (NŻ). Ponadto przebiega tam też Szlak Twierdzy Kraków.
Dalej: Przystanek wcześniej a więc Bielańskie Skały --> zaczyna się tam szlak czarny, którym również możesz wkroczyć do Lasku Wolskiego. Kolega Ero niestety już zapomniał jak tam jest... |
Mam 14 dniowy okres wypowiedzenia na umowie o prace. Te 14 dni to dni robocze czy ogolnie miesieczne? czyli dajac wypowiedzenie 20 lipca, kiedy bedzie moj ostatni dzien w pracy ? Z góry dzieki za odpowiedz.
I drugie pytanie z Krakowa do Sielpi wielkiej, liepiej jechac przez Kielce czy Małogoszcz ? Z punktu widzenia jakosci dróg. |
Miałem na czacie na facebooku ładnie posegregowanych znajomych w grupy. A tu włączam FB i w czacie mam napis: "Szybszy sposób wymiany wiadomościWystarczy kliknąć, aby zacząć rozmowę ze znajomymi, z którymi najczęściej wymieniasz wiadomości."
I mam dostępnych znajomych tylko z grup które były włączone na "dostepny". Jak wyłączyć ten skur****ński napis żeby było tak jak wcześniej? Zamieszczam screena: http://i51.tinypic.com/317e2yf.jpg ______________Czat normalnie____________________ Czat po otwarciu |
Cytat:
Jeżeli złożysz 20 lipca okres wypowiedzenia zacznie się liczyć od soboty 23 lipca czyli zakończy się 6 sierpnia. Dobrze liczę, ktoś potwierdzi :> |
O ile dobrze pamiętam to od niedzieli a nie soboty
|
chodzi o dni kalendarzowe, chyba, że w umowie napisano inaczej.
|
lecąc samolotem można zabrać na osobę bagaż 20 kg. Chciałbym zapytać czy np jak lecą dwie osoby to w jeden bagaż może ważyć 30 kilo a drugi 10 czy oba muszą 20 kg?
|
oba po 20kg
|
Mam trzy pytania odnośnie karnetów. Od października będę studentem rzecz jasna nie posiadam jeszcze legitymacji studenckiej czy też mam prawo ubiegać się o zniżkę ? Kiedy zostanie uruchomiona sprzedaż biletów online ? W razie tego gdy nie będę mógł iść na mecz będzie możliwość '' przepisania'' karnetu na inną osobę ?
|
Cytat:
|
Cytat:
od soboty jest to liczone! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Lepiej przez Małogoszcz, droga praktycznie w 80% db/bdb a po za tym prawie znikomy ruch. |
Cytat:
|
Kupował ktoś coś na e-bay'u z Niemiec? Jak tak, to prosiłbym o kontakt (PW) :).
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
podziękował. |
Jak to jest w administracji - ew. odpowiedzialność karną ponosi pracownik, który wydał decyzję w danej sprawie (szeregowy inspektor :) ) czy ktoś ostatni podpisujący pismo (dyrektor, kierownik itp)?
|
Gdzie mam iść żeby dostać zaświadczenie o niekaralności? I czy długo się na nie czeka?
|
Punkt Informacyjny Krajowego Rejestru Karnego przy Sądzie Okręgowym w Krakowie
ul. Przy Rondzie 7 31-547 Kraków tel: (12) 619 58 14 fax: (12) 619 57 77 tam dostaniesz,co do czasu oczekiwania,niestety nie wiem. |
Cytat:
|
jakieś 2 tygodnie temu brałem takie zaświadczenie w Tarnowie, dostaje się od reki, kosztuje 50 zł
|
Zna ktoś jakieś dobre strony na których można znaleźć oferty mieszkań do wynajmu w Krakowie? oprócz gumtree.pl
|
Są na Prądniku czerwonym korty tenisowe?A jeśli tak to gdzie dokładnie
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
przeszło bez problemu. moim zdaniem szkoda 50 zeta. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl