Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

ziz99 19.01.2013 18:06

Poziom polskiej piłki w pełnej okrasie...

Ruch Chorzów - MSK Żylina 2:9 (0:6)

http://www.slask.sport.pl/sport-slas...ml#BoxSportTxt

felipe 19.01.2013 21:43

I tak wielu z tego forum uważa, że poziom (ekstra)klasy idzie stale w górę :lol: Nie przekonasz ich.

Watts 19.01.2013 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziz99 (Post 1295366)

http://www.90minut.pl/news/202/news2...a-z-Cypru.html

I jeszcze podatków w Polsce nie płacą. Nic tyko wy.......ić taki zespół w ogóle ze struktur PZPN. :lol:

Arked 19.01.2013 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1295388)
I tak wielu z tego forum uważa, że poziom (ekstra)klasy idzie stale w górę :lol: Nie przekonasz ich.

Do niedawna szedł. W ostatnim roku nastąpiło jakieś załamanie i teraz robi się nieciekawie.

Uran235 19.01.2013 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziz99 (Post 1295366)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin Baszczyński
Oddali pięć strzałów, a zdobyli sześć bramek. To my staraliśmy się prowadzić grę, ale traciliśmy piłkę i kolejne gole.

:rotfl: To nie brzmi jak wytłumaczenie, to brzmi jak dalsze pogrążanie się...

killzone 19.01.2013 22:10

Dobrze, ze nie powiedział "Bramka na 7:0 ustawiła mecz".

Boze, jaki wstyd. Wicemistrz Polski a zbiera takie baty, ze głowa mała. Niech oni na tym slunsku robia ta autonomie jak najszybciej. Przynajmniej nie beda reprezentowac Polski.

kreseq 19.01.2013 22:13

Baszczyński za długo z Gargułą przebywał .......i dokładnie takie same głupoty jak miłośnik gum.
Ruch potraktowano tak, jak prostytutkę z krzyżykiem na szyi w Arabii Saudyjskiej.
Bereszyński jeszcze bardziej w....ił kuchenki.
Dzień jak co dzień.

wolfy 20.01.2013 01:45

Przyzwyczaiłem się już, że nasi piłkarze są ....ami na boisku, ale poza nim mogliby przynajmniej spróbować zachować twarz i przyjąć porażkę z godnością.
Taka drobna refleksja po wypowiedzi Baszczyńskiego.

Uran235 20.01.2013 05:28

Ja cytuję Weszło, Weszło cytuje GW, a GW cytuje Rumaka. Liczy się cytat.
Cytat:

Powiem inaczej: wszyscy chwalą akademię Legii Warszawa, ale najwyraźniej pierwszy zespół nie darzy zaufaniem swojej akademii, skoro ciągnie zawodników od nas. Ja nigdy się nie zwrócę do akademii Legii po zawodnika do pierwszego składu Lecha, bo mam tak dobrą akademię, że nie muszę tam szukać. Ich akademia jest promowana, a ja nie muszę promować naszej. Ruchy Legii, które zostały teraz wykonane, pokazują, że sięgają po naszych zawodników, czyli nie mają takich, którzy mogliby wejść do pierwszego składu. To jest też sygnał dla tych, którzy logicznie patrzą, jak wygląda szkolenie w tych dwóch klubach. Dla mnie to byłby brak zaufania do moich trenerów z akademii, gdybym ja zwrócił się po młodego piłkarza z Legii. Mam w klubie swoich zawodników i wiem, który kiedy wejdzie do kadry pierwszej drużyny. Nie muszę patrzeć, czy będzie to Żyro, Wolski, Jagiełło czy jeszcze ktoś inny. Nie będę penetrował ich akademii. Każdy pracuje na siebie.
:rotfl:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1295417)
Przyzwyczaiłem się już, że nasi piłkarze są ....ami na boisku, ale poza nim mogliby przynajmniej spróbować zachować twarz i przyjąć porażkę z godnością.
Taka drobna refleksja po wypowiedzi Baszczyńskiego.

Czego Ty chcesz Wolfy? Skoro liga nie ma walorów piłkarskich, to niech ma chociaż walory humorystyczne. Ja tam się cieszę z tych wypowiedzi, bo mi się Górski (Robert) z Wójcikiem (Marcinem) już znudzili.

Emenems81 20.01.2013 10:31

Według Adama Dawidziuka z PS, Biton rozmawia z Legią

Eternit 20.01.2013 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1295425)
Według Adama Dawidziuka z PS, Biton rozmawia z Legią

Informacja pochodzi z oficjalnego profilu Dudu Dahana na fb.

Emenems81 20.01.2013 10:47

Ja cytuje Dawidziuka z twittera. A poniżej wypowiedź samego zawodnika

"Biton: Legia to wielki klub z fantastycznymi kibicami. Byłoby super dołączyć do tego zespołu na resztę sezonu."

http://legia.przegladsportowy.pl/Pil...584,1,721.html

Krzysiek Grabski 20.01.2013 11:24

Oj tam,Biton tak sobie gada,pracodawcy może szuka.

jaro1985r 20.01.2013 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1295429)
Ja cytuje Dawidziuka z twittera. A poniżej wypowiedź samego zawodnika

"Biton: Legia to wielki klub z fantastycznymi kibicami. Byłoby super dołączyć do tego zespołu na resztę sezonu."

http://legia.przegladsportowy.pl/Pil...584,1,721.html

" Po strzeleniu kilkunastu bramek dla Wisły myślałem ,że zwojuję Europę ale niestety byłem za słaby i chciałbym wrócić z podkulonym ogonem do superekstraklasy, Legia ma wspaniałych kibiców ale jeśli dobrą kasę da mi Śląsk, Jagiellonia lub Odra Opole to ich kibice też będą zajebiści' :)

wolfy 20.01.2013 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1295419)
Czego Ty chcesz Wolfy? Skoro liga nie ma walorów piłkarskich, to niech ma chociaż walory humorystyczne. Ja tam się cieszę z tych wypowiedzi, bo mi się Górski (Robert) z Wójcikiem (Marcinem) już znudzili.

Mnie by było zwyczajnie i po ludzku wstyd powiedzieć coś takiego po przeczołganiu przez przeciwnika. Ale nasi kopacze są wiecznie z siebie zadowoleni.

Proud 20.01.2013 18:21

Przecież to jet tylko Żyd. Wszyscy wiedzą, jaki mają stosunek do kasy ;)

Za dobrą kasę to On by pewnie rodzinę sprzedał, a Wam chodzi, że nagle kibicom (L) się podlizuje ;)))

pzkwr 20.01.2013 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1295484)

Za dobrą kasę to On by pewnie rodzinę sprzedał, a Wam chodzi, że nagle kibicom (L) się podlizuje ;)))

To Dolha też był Żyd?

wolfy 20.01.2013 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pzkwr (Post 1295509)
To Dolha też był Żyd?

Kurde, to Surma też. A nie wyglądał...

MatMario 21.01.2013 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1295514)
Kurde, to Surma też. A nie wyglądał...

Jak nie wyglądał jak wujek ksiądz a też żyd...

dynek.pl 21.01.2013 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1295484)

Żyd czy nie żyd to przede wszystkim wykonuje swój zawód jakim jest bycie piłkarzem.

Oczywiście Wy wszyscy jesteście wolontariuszami udzielającymi się w organizacjach charytatywnych w zamian za zwykły uśmiech osób, którym pomogliście ale zrozumcie, ze jednak ten świat nie jest taki idealny i jednak większość ludzi chce czerpać jakieś większe profity w zamian za swoja prace.

domin_czyzyny 21.01.2013 10:44

Biton to taki "koń trojanski". NIECH IDZIE DO LEGII, TO BYŁABY ŚWIETNA WIADOMOŚĆ!

Ładnie opakowany z zewnątrz, pięknie prezentujący się na filmach, strzela na nich piękne bramki to prawda (jego jedyny plus). Ale prawda jest taka, nie potrafi grac kombinacyjnie, jest wolny, pewnie chce zarabiać dużo kasy, blokuje miejsce innym, jest obcokrajowcem z wielkim kinolem. Byłem pewien, że w Standardzie nie zrobi kariery.

Ja za nim nie tęsknie, owszem pamiętam i widziałem Jego bramki - najwięcej sprawiła mi radości ta strzelona Twente na wyjeździe, chociaż chwilę mogliśmy się czuć u tych patałachów górą.

1q2 21.01.2013 22:58

Sam jesteś koń trojański;) a tak na serio to ja nadal uważam Bitona za niezłego napadziora(jak na nasze warunki) -
W Standardzie akurat praktycznie szansy nie dostał więc zobaczymy gdzie teraz przejdzie i co z tego wyniknie.
A ten tekst o Legii...Gdyby to np Mały powiedział to można by się pukać w czoło ale koleś z za granicy..też mi afera, szczególnie że darząc Legię 'wielkim uczuciem' ,trzeba obiektywnie przyznać że jest to kibicowski(w tych krótkich przerwach kiedy nie protestują:>)top, do tego klub z najwyższym budżetem obecnie.Nic dziwnego że Biton chciałby tam grać.

Arked 22.01.2013 09:43

O co ta cała afera z Bereszyńskim? Przeoczyłem gdzieś moment kiedy stał się wielkim talentem? Wielka spina o bardzo przeciętnego jak na razie piłkarza. To trochę jak nasze żale za Leszczakiem.

Sartre 22.01.2013 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1295644)
O co ta cała afera z Bereszyńskim? Przeoczyłem gdzieś moment kiedy stał się wielkim talentem? Wielka spina o bardzo przeciętnego jak na razie piłkarza. To trochę jak nasze żale za Leszczakiem.

Chodzi raczej o to, że kibice Lecha z Rumakiem na czele dostali srogiego bólu zada, że wychowanek Lecha przechodzi do Legii. Bo tak, to piłkarz raczej w klimacie "może wypali", niż "wielki talent".

MichaelMyers 22.01.2013 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1295545)
Biton to taki "koń trojanski". NIECH IDZIE DO LEGII, TO BYŁABY ŚWIETNA WIADOMOŚĆ!

Ładnie opakowany z zewnątrz, pięknie prezentujący się na filmach, strzela na nich piękne bramki to prawda (jego jedyny plus). Ale prawda jest taka, nie potrafi grac kombinacyjnie, jest wolny, pewnie chce zarabiać dużo kasy, blokuje miejsce innym, jest obcokrajowcem z wielkim kinolem. Byłem pewien, że w Standardzie nie zrobi kariery.

Ja za nim nie tęsknie, owszem pamiętam i widziałem Jego bramki - najwięcej sprawiła mi radości ta strzelona Twente na wyjeździe, chociaż chwilę mogliśmy się czuć u tych patałachów górą.

Prawda jest taka, ze z tymi wszystkimi wadami i tak jest dwa razy lepszy od napastnikow, ktorych mamy.Zeby grac kombinacyjnie to trzeba miec z kim grac.Liga belgijska jest znacznie silniejsza od naszej i tu w ogole nie ma co porownywac.Bo polowa naszego obecnego skladu nie dostala by angazu w 2 lidze belgijskiej.

Arkas 22.01.2013 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1295644)

To tak jakby ktoś od nas wychowanek poszedł na drugą stronę błoń. Nawet gdyby był średni to jakoś wątpię byśmy my, kibice przyjęli to obojętnie więc nie rozumiem czemu się dziwicie odnośnie tego szumu, bo chyba każdy wie jaką sympatią darzą się te dwa miasteczka.

Arked 22.01.2013 16:42

Ale ludzie do niego dzwonią, grożą mu, spinają się w necie. Żal by mi było pieniędzy i nerwów na jakiegoś, co tu dużo mówić, piłkarzynę. To nie jest ikona klubu tylko jakiś gówniarz.

mr_kwolf 22.01.2013 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1295707)
Ale ludzie do niego dzwonią, grożą mu, spinają się w necie. Żal by mi było pieniędzy i nerwów na jakiegoś, co tu dużo mówić, piłkarzynę. To nie jest ikona klubu tylko jakiś gówniarz.

To pokazuje jak wielkie kompleksy ma Amikorz na punkcie Legii.

studio 23.01.2013 11:45

Co najwyżej Twoje kompleksy. Problem jest to że wychowankowie nie mają w sobie żadnych wartości odnośnie przywiązania do barw klubowych. I to nie jest problem tylko Lecha.

gniewko 23.01.2013 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1295775)
Co najwyżej Twoje kompleksy. Problem jest to że wychowankowie nie mają w sobie żadnych wartości odnośnie przywiązania do barw klubowych. I to nie jest problem tylko Lecha.

Hola, hola. W przypadku Bereszynskiego to problemem jest raczej to że wychowankowie nie mają w sobie żadnych wartości odnośnie nienawisci do Legii. I to jest problem glownie Lecha i jego kibicow.
Dowod?
Jakby odchodzil do Polonii czy innego Zaglebia byloby cichutko i nikt by o przywiazaniu do barw klubowych nie mowil.
Chyba, ze w Poznaniu przywiazanie do barw klubowych oznacza nienawisc do Legii. To wtedy tak masz racje.

dynek.pl 23.01.2013 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1295775)

Przede wszystkim to kluby źle traktują swoich wychowanków właśnie próbując wykorzystać to przywiązanie.
Jestem pewien, ze gdyby takiemu Bereszyńskiemu przytrafiła się groźna kontuzja i akurat kończyłby mu się
kontrakt to klub Lech pogoniłby go bez sentymentu.

MatMario 23.01.2013 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1295779)
Przede wszystkim to kluby źle traktują swoich wychowanków właśnie próbując wykorzystać to przywiązanie.
Jestem pewien, ze gdyby takiemu Bereszyńskiemu przytrafiła się groźna kontuzja i akurat kończyłby mu się
kontrakt to klub Lech pogoniłby go bez sentymentu.

Było pójść do chłopaka w przerwie letniej, dać mu jakąś kasę, jakby nie przyjął lekki przeciek do prasy że dajemy a on grymasi i by pękł a jak nie to ME i w zimie by nikt go nie chciał. A tak puścili gościa na przerwę zimową i się dziwią że się skusił...

MichaelMyers 23.01.2013 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkas (Post 1295698)
To tak jakby ktoś od nas wychowanek poszedł na drugą stronę błoń. Nawet gdyby był średni to jakoś wątpię byśmy my, kibice przyjęli to obojętnie więc nie rozumiem czemu się dziwicie odnośnie tego szumu, bo chyba każdy wie jaką sympatią darzą się te dwa miasteczka.

Takie sytuacje juz byly np Pawel Nowak, grajacy ostatnio w Lechii.Surma poszedl z Wisly do Legii.Stal sie cos? nic!Natomiast w odwrotna strone, kiedys do Wisly mial isc Krzysztof Hajduk wychowanek Cracovii, to bylo w sezonie kiedy Wisla awansowala do ekstraklasy a on mial swietny sezon w zydowce, kibice craxy powiedzieli ze go zabija, wymiekl i nie przyszedl, mimo, ze trenowal juz z Wisla, poszedl do Hutnika.Pod tym wzgledem to kibice Wisly sa bardzo tolerancyjni, tak samo jak w kwestii transferow ostatnio i robienia cyrku z klubu przez rade nadzorcza.

DDP 23.01.2013 19:38

Surma z Wisły do Legii? Bezpośrednio? Kiedy?

MichaelMyers 23.01.2013 19:41

Ten akurat wczesniej poszedl do Ruchu, ale to nie zmienia faktu, ze byl wychowankiem.Do cracovii poszedl jeszcze z Wisly Lukasz Skrzynski.

Arkas 25.01.2013 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichaelMyers (Post 1295811)
Takie sytuacje juz byly np Pawel Nowak, grajacy ostatnio w Lechii.Surma poszedl z Wisly do Legii.Stal sie cos? nic!Natomiast w odwrotna strone, kiedys do Wisly mial isc Krzysztof Hajduk wychowanek Cracovii, to bylo w sezonie kiedy Wisla awansowala do ekstraklasy a on mial swietny sezon w zydowce, kibice craxy powiedzieli ze go zabija, wymiekl i nie przyszedl, mimo, ze trenowal juz z Wisla, poszedl do Hutnika.Pod tym wzgledem to kibice Wisly sa bardzo tolerancyjni, tak samo jak w kwestii transferow ostatnio i robienia cyrku z klubu przez rade nadzorcza.

Osobiście nie jestem zwolennikiem takiego przechodzenia do wrogiej drużyny i się kibicom Lecha nie dziwię. Wiem że w dzisiejszych czasach głupio to brzmi a nawet nierealnie, ale piłkarze, zwłaszcza Ci z Polski powinni mieć wartości, szczególnie wychowankowie, żeby się nie zeszmacać tak i przechodzić do najbardziej wrogiej drużyny.

arti 25.01.2013 12:53

No ale Nowaka, Skrzyńskiego, Radwańskiego Wisła miała w d. i nie wiązała żadnych nadziei, więc poszli najpierw do Proszowianki, tam znalazł się też Stawowy, który potem dostał ofertę od pejsów i zabrał ich ze sobą dzięki czemu zrobili jakąś tam karierę i zarobili trochę pieniędzy.
Macierzysty klub skreślił ich na amen więc spróbowali ułożyć sobie życie w inny sposób i trafili do C - co w tym złego?
Mieli ciupać do końca w 3 lidze za 2tys złotych?

Emenems81 25.01.2013 14:23

@up

Dokładnie, żeby zrozumieć - trzeba się znaleźć w takiej sytuacji.

Jose 28.01.2013 00:56

http://kkslech.com/2013/01/27/histor...a-w-2006-roku/

Zawsze znajdą wytłumaczenie. Pominęli jednak 2 istotne kwestie

1. Kiedy chodziło o sprawę korupcji zawsze uparcie Lech Poznań twierdzi, że jest Amicą Wronki i nie może odpowiadać za czyny Lecha a jedynie za Amici.
2. W europejskich pucharach był brany pod uwagę współczynnik Amici a nie Lecha. Nawet była śmieszna sytuacja, że dali na stronie UEFY herb Amici przy nazwie Lech Poznań.

Te powyższe 2 zdania wykluczają fakt co piszą tam co niektórzy, że to tak jakby Rutkowski zostawił swój 1 klub i kupił nowy. Skoro tak to dlaczego do jasnej ciasnej skoro chcieli być kontynuatorem Lecha wystąpili o licencję Amici a nie jako Lech. No dlaczego????

Watts 28.01.2013 01:26

Nie traktowałbym tej strony poważnie ani przez sekundę. Jest redagowana przez kompleksiarzy, którzy przed pamiętnym sezonem polskich drużyn w europejskich pucharach (my kilka minut od LM, a potem z Legią w 1/16 LE) .......ili smęty o tym, że Polskę w pucharach może godnie reprezentować tylko kuchenna jedenastka. Oczywiście nigdy nie odszczekali swojego zdania po tym, jak okazało się że dwie drużyny naraz wyrównały ich osiągnięcie z 2009.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl