Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

wiertar 04.12.2015 21:47

I sie niedziwie jak pojdzie chlop w ....u skoro tutaj nawet w takimnmeczu jak z lechem nie dostanie szansy...

Revolver 04.12.2015 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cisse99 (Post 1421812)

A tam, niech lepiej zostanie w Wiśle, gdzie będzie przyspawany do ławki do 24-ego roku życia, aż jakiś wizjoner typu Smuda albo Moskal stwierdzi, że już jest gotowy wchodzić na ostatnie 3 minuty, bo przecież Boguskiemu plac się należy za zasługi.

Szkoda tych chłopaków. Założę się, że chcieliby zostać, bo Wisła coś dla nich znaczy, ale perspektywy grania nie mieli tu ostatnio żadnej.

Nie twierdzę, że Handzlik, Bartosz albo Kuczak to mega talenty, które opchniemy za 4 lata do Borussii Dortmund za kilka baniek, ale NAWET jeżeli mają być z nich solidni ligowi rzemieślnicy, to takich też potrzebujemy! Dzisiaj w Zadupiu Lubin 90 minut zagrał niejaki Paweł Żyra, rocznik 1998. W środę u Paprykarzy pełny mecz rozegrał Marcin Listkowski, też 17 lat. W Ruchu regularnie plac ma Mariusz "Moskal nie ma napastników" Stępiński i paru innych chłopaków ledwo z dwudziestką na karku. Tylko biedaczek Kazio nie miał kim grać i dał się powyższym drużynom wyprzedzić. I nie tylko im.

Czas w końcu obalić ten mit. MAMY piłkarzy, nie mieliśmy tylko ostatnio trenerów, którzy mieliby jaja na nich postawić. "Bo Boguś z Jankesem dobrze na treningach klepią i super piłeczka chodzi od nogi do nogi."

Żeby nam Legła piłkarzy podpie*dalała, nosz ku*wa mać.

kornd 07.12.2015 12:04

Po takim występie Bartosza zastanawiam się czy to jednorazowy wyskok, czy Legia taka słaba, czy pozostali juniorzy prezentują podobny poziom- w takim razie czemu nasi poprzedni pseudotrenerzy lub trenerzy nie wystawiali ich częściej?

swiety37 07.12.2015 12:15

po 1. Tam gra brzyski, który demonem prędkości nie jest, a i wiek też mu ciążyć zaczyna.
po 2. Trochę go przez te 20minut Boban zmęczył.
po 3. Głowa powiedział że Bartosz jest silny i wybiegany, więc sam z siebie też dał się brzyskiemu we znaki, w zasadzie eliminując go z akcji offensywnych.

FraMat 07.12.2015 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1422081)
Po takim występie Bartosza zastanawiam się czy to jednorazowy wyskok, czy Legia taka słaba, czy pozostali juniorzy prezentują podobny poziom- w takim razie czemu nasi poprzedni pseudotrenerzy lub trenerzy nie wystawiali ich częściej?

Mam na ten temat swoją teorię spiskową: po co wystawiać młodego piłkarza, skoro gdy pokaże się z dobrej strony zaraz podkupi go za grosze Lechia czy inne Podbeskidzie? :>
A Jovic jak się pokaże to może odejdzie za niezłą kasę?

A tak na poważnie: bałem się, że po stronie Bartosza będą legioniści hasali bez żadnych przeszkód, ale on naprawdę pokazał się z bardzo dobrej strony

Eternit 07.12.2015 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1422089)
Mam na ten temat swoją teorię spiskową: po co wystawiać młodego piłkarza, skoro gdy pokaże się z dobrej strony zaraz podkupi go za grosze Lechia czy inne Podbeskidzie? :>
A Jovic jak się pokaże to może odejdzie za niezłą kasę?

A tak na poważnie: bałem się, że po stronie Bartosza będą legioniści hasali bez żadnych przeszkód, ale on naprawdę pokazał się z bardzo dobrej strony

A co stoi na przeszkodzie, żeby po paru dobrych występach zaoferować młodemu nowy kontrakt z podwyżką i wpisaną odpowiednią kwotą odstępnego? Taki Kapustka parę tygodni temu grał za 3 tyś zł miesięcznie.

szprotson 07.12.2015 14:17

co stoi na przeszkodzie?

P I E N I Ą D Z E ...tylko ciiii

Eternit 07.12.2015 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1422096)
co stoi na przeszkodzie?

P I E N I Ą D Z E ...tylko ciiii

No tak, bo młody po dobrej rundzie będzie chciał nie wiadomo jak wielkiej podwyżki.

kornd 07.12.2015 14:21

Dla przypomnienia ławka rezerwowych z ostatniego meczu. Wielu twierdzi, że Handzlik to duzy talent, Legia już podobno chciał go podebrać.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...ba&oe=571C7337

szprotson 07.12.2015 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1422097)
No tak, bo młody po dobrej rundzie będzie chciał nie wiadomo jak wielkiej podwyżki.

młody czy jego manadzer?
Określ się.

E: KORND : wiesz, to tajemnica poliszynela, ale najlepszego zawodnika do lat 14 już Nam Legia podebrała, aż dziw bierze ze forumowi znawcy młodzieży nie zająknęli się o tym ani słowem.

Eternit 07.12.2015 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1422099)
młody czy jego manadzer?
Określ się.

Dobra jest ryzyko, że menadżer będzie młodemu mieszał w głowie. Dla mnie innych minusów brak.

FraMat 07.12.2015 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1422097)

a nie mamy takich przykładów?
A jak nie ma podwyżki to są kluby, które chętnie wybierają młodego, wyszkolonego piłkarza.
A nas na podwyżki nie stać.

Chociaż.... gdyby podnieść młodym, a wywalić niektórych starszych, którzy i tak dostają duuuuzo więcej niż młodzi... :neutral:

kornd 07.12.2015 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1422099)
młody czy jego manadzer?
Określ się.

E: KORND : wiesz, to tajemnica poliszynela, ale najlepszego zawodnika do lat 14 już Nam Legia podebrała, aż dziw bierze ze forumowi znawcy młodzieży nie zająknęli się o tym ani słowem.

Kto jest tym najlepszym zawodnikiem 14-letnim?

szprotson 07.12.2015 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 1422103)
Kto jest tym najlepszym zawodnikiem 14-letnim?

jest kilku speców od młodzieży m.in Karherop wiec niech Ci szepnie na uszko kogo to straciliśmy, wszak on ich wszystkich zna i oglądał
E: nazwiska nie podaje bo po prostu zapomniałem. O tym ze najlepszy wiem od ...jego trenera. Sytuacja nie z dziś tylko z przed miesiaca plus minus

Blaszczu16 07.12.2015 14:54

Dla mnie, bardzo dobrym przykładem na dawanie szansy młodym piłkarzom jest casus Chrapka. Chłopak dostawał szansę na grę w Wiśle i z czasem to zaprocentowało jego dobrą grą w Wiśle, a sam klub zarobił na jego transferze.

gdsmk 07.12.2015 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1422106)
Dla mnie, bardzo dobrym przykładem na dawanie szansy młodym piłkarzom jest casus Chrapka. Chłopak dostawał szansę na grę w Wiśle i z czasem to zaprocentowało jego dobrą grą w Wiśle, a sam klub zarobił na jego transferze.

Tylko że Michał się mocno ograł w Kolejarzu wcześniej, stąd znalazło się dla niego miejsce w kadrze po powrocie.

Co nie zmienia faktu, że Kuczaka, Żemłę można też wypożyczyć.
Chociaż podobnie ogrywał się Zając i Kościelniak, ale zamiast wrócić, odeszli...

Szkoda tego Kościelniaka, pewny plac ma w Chrobrym - jak któregoś dnia wypłynie w Ekstraklasie, to się będzie można wkutwić.

wściekłe pięści węża 08.12.2015 10:22

Co jest grane z Burym?

Pero 08.12.2015 10:24

Jak czytam to forum to wydaje mi się, że niektórzy się urodzili wczoraj i myślą że po jednym meczu Bartosz zbawi Wisłę.
Trzeba dać chłopakowi zachętę ale też troszkę zimnej wody.
Jako że PO to moja pozycja i z trybun bacznie obserwowałem jego poczynania:
1. W większości przypadków krycie Kucharczyka na radar - tylko dlatego że gość jest zupełnie bez formy tego nie wykorzystał
2.sporo podłączania się do akcji ofensywnych ale: 50% jego zagrań w pole karne zblokowanych; drugie 50% zupełnie nieproduktywna (chyba żadna piłka po jego zagraniu nie dotarła do Wiślaka w polu karnym)
3.Spore braki techniczne widoczne choćby w przyjęciu - a nie jest to już najmłodszy zawodnik.

Poza tym ogromne brawa za waleczność. Obym się mylił ale mam spore obawy że to jednorazowy wyskok i że pewnego poziomu on nie przeskoczy... Niestety historia Wisły takich przypadków zna wiele...

kristos 08.12.2015 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1422150)
Jak czytam to forum to wydaje mi się, że niektórzy się urodzili wczoraj i myślą że po jednym meczu Bartosz zbawi Wisłę.
Trzeba dać chłopakowi zachętę ale też troszkę zimnej wody.
Jako że PO to moja pozycja i z trybun bacznie obserwowałem jego poczynania:
1. W większości przypadków krycie Kucharczyka na radar - tylko dlatego że gość jest zupełnie bez formy tego nie wykorzystał
2.sporo podłączania się do akcji ofensywnych ale: 50% jego zagrań w pole karne zblokowanych; drugie 50% zupełnie nieproduktywna (chyba żadna piłka po jego zagraniu nie dotarła do Wiślaka w polu karnym)
3.Spore braki techniczne widoczne choćby w przyjęciu - a nie jest to już najmłodszy zawodnik.

Poza tym ogromne brawa za waleczność. Obym się mylił ale mam spore obawy że to jednorazowy wyskok i że pewnego poziomu on nie przeskoczy... Niestety historia Wisły takich przypadków zna wiele...

Po pierwsze nie wiem kto myśli ,że Bartosz ma byc zbawieniem Wisły ,jak dla mnie ma byc solidnym zmiennikiem i wg. mnie to zadanie wypełnił.
Po drugie - widocznie Bartosz uznał ,że takiego cieniasa nie warto kryc krótko ,narażając sie na "gwizdanie" ze strony Przybyła i myśle ze miał racje.
Po trzecie , nie wydaje mi sie by dośrodkowania Bartosza były złe ,ale to już trudno rozstrzygnąc ,no i jeszcze ktoś w polu karnym musi si starac do nich dojśc.
Po czwarte ,jakoś nie rzuciły mi sie w oczy spore braki techniczne i nie wiem , czy jego wiek jest już tak zaawansowany ,by nie polepszyc tego elementu.

maTS 08.12.2015 14:07

hehe... kolega myślał że wejdzie zawodnik mający 19 lat i będzie czarował jak wychowanek top szkółek na świecie... takim zawodnikom trzeba dawać po 15/20 min ale regularnie... później pełne 90. Po roku może 1,5 sprzedaż za granice i wtedy Wisełka zarobi i zawodnik szczęśliwy... Tak było z Chrapkiem,Kubą,Marcelo też nie był stary...
No ale u nas nie ma sensu inwestować w młodzież bo po co ? Mamy tyle kasy że lepiej sprowadzać gwiazdy co będą zarabiać 30-50 tyś...

Pero 08.12.2015 14:37

Panowie nic nie myślałem. Po prostu rzuciłem taką chłodną analizę po różnych komentarzach jakie czytałem na temat jego gry.
Jestem za tym żeby dawać szanse młodym.
Ale specjalnie nie wierze w takie przypadki że po prawie 2 latach od debiutu na niego nie stawiano mimo że taki dobry. Ale o bym się mylił.

gdsmk 08.12.2015 15:25

Szczerze mówiąc, abstrahując od innych punktów, to dośrodkowania Bartosza były momentami porównywalne lub lepsze z tymi od Bobana.

Plus było widać, że gość wie co w trawie piszczy i nie szukał podania do najbliższego, tylko gdy widział przestrzeń, grał długą piłkę na dobieg do WDG albo centrował z głębi pola, szybko, zamiast ciągnąć do linii i stamtąd walić na ślepo w grupę już dobrze ustawionych obrońców Legii. Dla mnie to był duży plus. No chyba że dorabiam teorię na siłę...

Natomiast co do faktycznej oceny umiejętności defensywnych, to musiałby jeszcze kilka spotkań pograć na pewno.

Viper 08.12.2015 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1422177)
Ale specjalnie nie wierze w takie przypadki że po prawie 2 latach od debiutu na niego nie stawiano mimo że taki dobry. Ale o bym się mylił.

Ale skąd wiadomo co piłkarz prezentuje sobą jak nie zagra kilku spotkań w ekstraklasie. Taki Cywka świetnie prezentuje się na treningach a w meczu odstawia kaszanę. Jak Ci młodzi zawodnicy, trenują, graja w rezerwach wygrywają CLJ a potem nie dostają szans to wiadomo że czują rezygnacje. Postępy w karierze muszą być dla zawodnika odczuwalne a ciągłe siedzenie na ławie mimo iż kadra wąska temu nie służy. Wmawia im się, że są słabi etc co też ma na nich wpływ.

Kamson 10.12.2015 15:43

http://www.sportowywroclaw.eu/pilka-...marzyc-wywiad/

Gość wygląda na ogarniętego.

Cytat:

Pytało o Ciebie wiele klubów z ekstraklasy i I ligi. Blisko pozyskania była Korona Kielce. Dlaczego wybrałeś Wisłę?
Dlatego, że to jeden z najlepszych i najbardziej utytułowanych klubów w Polsce. Ma bogatą historię i to mi się zawsze strasznie podobało. Wisła to wizytówka polskiego futbolu. Kiedy byłem małym chłopcem kibicowałem jej i oglądałem mecze. Teraz, gdy pojawiła się propozycja gry, nie było chwili zawahania.

Czytasz to, Tomku Zającu? :)

63.5 Kg 10.12.2015 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1422390)
http://www.sportowywroclaw.eu/pilka-...marzyc-wywiad/

Gość wygląda na ogarniętego.

Czytasz to, Tomku Zającu? :)

Szkoda tego posranca wspominać...

FraMat 10.12.2015 16:40

Poczekamy kiedy Drzazga też się znudzi siedzeniem na ławce i brakiem wypłat....

mistico 10.12.2015 17:48

tak się zastanawiam - skąd w ogóle wzięliśmy Crivellaro? Bo wątpię, że Kuźba/Kapka jeździli go oglądać do Emiratów. Mieliśmy go w notesie wcześniej, kiedy grał jeszcze w Portugalii? Czy po prostu z youtube?

jonaf 10.12.2015 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1422402)
tak się zastanawiam - skąd w ogóle wzięliśmy Crivellaro? Bo wątpię, że Kuźba/Kapka jeździli go oglądać do Emiratów. Mieliśmy go w notesie wcześniej, kiedy grał jeszcze w Portugalii? Czy po prostu z youtube?

Wisła, a raczej Marcin Kuźba, skautowała/skautował portugalski rynek. Wpisz w google Wisła portugalia i wyskoczy Ci parę informacji o piłakarzach takich jak Joao Beirao czy Helder Lopes.
Na boiskach Portugalii biegał wtedy też Crivellaro [w Guimaraes]. Później poszedł za 1 mln euro do arabów. Rozwiązał kontrakt i był wolny.
Łącząc jedno z drugim - może go Wisła chciała wcześniej, miała go w notesie, ale araby go kupiły i dupa blada. Później natrafiła się okazja i bach!

FraMat 10.12.2015 18:47

To chyba, jak na razie okazja dla Crivellaro była?
Dawałem gościowi kredyt zaufania. Niektórzy na tym forum pisali, że ponoć odstaje od drużyny, bo nie przepracował okresu przygotowawczego i jak popracuje to będzie świetny.
No, sorry, nie za bardzo w to już wierzę.

Dariook 10.12.2015 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1422410)
To chyba, jak na razie okazja dla Crivellaro była?
Dawałem gościowi kredyt zaufania. Niektórzy na tym forum pisali, że ponoć odstaje od drużyny, bo nie przepracował okresu przygotowawczego i jak popracuje to będzie świetny.
No, sorry, nie za bardzo w to już wierzę.

E..to to jeszcze huj. Był taki jeden, co to Jankesem się odgrażał, że pokaże albo może że zejdzie mu pazur...nie pamiętam już, mniejsza z tym.

Dawno go tu nie widziałem :D Może trenują razem albo w smutku piją? Tylko że Jankes ostatnio bez kasy :(

siedzenaganku2 10.12.2015 19:11

ale skad sie biora jakiekolwiek zarzuty wzgledem Popovicia z Waszej strony? koledzy? przeciez ten czlowiek wnosi calkiem nowa, wysoko jakosc w ataku pozycyjnym . Przyjac, minac przeciwnika jednym kółkiem wokol wlasnej osi, i dograc dokladna pilke do kolegi z druzyny. Pretensje mozna miec do gry K. Maczynskiego, jego forma sie obnizyla. strzaly z dystansu to katastrofa, a i podanie juz ma nie az tak dobre, bez zagrozenia, jedynie pressing mu jeszcze jako tako wychodzi

PiVoSH92 10.12.2015 19:16

Od Popovicia wszyscy oczekują Semirowania, a to 8 jest, nie 10. Większość zarzutów to mało prostopadłych piłek (zgoda) i mało strzałów - ale jak raz zaczął strzelać, to stwierdziłem, że nie warto próbować, skoro się totalnie nie umie. Jak dla mnie znacznie lepszy transfer niż Krzywejajo.

Dariook 10.12.2015 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1422416)
Od Popovicia wszyscy oczekują Semirowania, a to 8 jest, nie 10. Większość zarzutów to mało prostopadłych piłek (zgoda) i mało strzałów - ale jak raz zaczął strzelać, to stwierdziłem, że nie warto próbować, skoro się totalnie nie umie. Jak dla mnie znacznie lepszy transfer niż Krzywejajo.

Z niego taka 8 jaka 1 , 3, 17 czy 44. Wychodzi na to że bardzo mało umie, za mało nawet na ekstraklase. Niech wraca do słoweńskich lasów zbójować lub PKS w Polskę, by ponownie zostać techniczną gwiazdą.

I pomyśleć że,kiedyś taki Andy Rios podobno nie przekonał nas do swoich umiejętności...jaja.

brylant17 10.12.2015 20:53

Za Crivellaro odpowiada Kuźba:

Cytat:

Krakowianie co nieco o rozgrywającym już wiedzieli. Obserwował go w Portugalii, a potem pilotował transfer skaut Marcin Kuźba.
I jeszcze o samym piłkarzu

Cytat:

Crivellaro to piłkarz dysponujący dobrą techniką, niezłym dryblingiem i przeglądem pola.

mistico 10.12.2015 21:27

Cytat:

Crivellaro to piłkarz dysponujący dobrą techniką, niezłym dryblingiem i przeglądem pola.
No i wszystko się zgadza. Dobra technika jest - trzeba sporo sprytu, żeby przy takich umiejętnościach dostać 3 letni kontrakt. Niezły drybling jest - wykiwał wszystkich działaczy i kibiców. Przegląd pola jest - on na boisku nic nie robi, tylko chodzi i przegląda pole.

picasso 10.12.2015 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1422437)
No i wszystko się zgadza. Dobra technika jest - trzeba sporo sprytu, żeby przy takich umiejętnościach dostać 3 letni kontrakt. Niezły drybling jest - wykiwał wszystkich działaczy i kibiców. Przegląd pola jest - on na boisku nic nie robi, tylko chodzi i przegląda pole.

można powiedzieć-piłkarz kompletny

El'kabat 10.12.2015 23:03

Z tym przywodzicielem dolce gibona to podobno ściema i już spakowany. Za ile i do kogo ?

mistico 11.12.2015 00:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1422446)
Z tym przywodzicielem dolce gibona to podobno ściema i już spakowany. Za ile i do kogo ?

zagadałem w tej sprawie do znajomego dziennikarza z Haiti. Podpytał Donalda w tej sprawie, a ten odesłał mu fotkę i powiedział, że zdaniem lekarza Wisły 2 miesiące przerwy

http://bankfotek.pl/image/1958500.jpeg

cfa 11.12.2015 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1422417)
Z niego taka 8 jaka 1 , 3, 17 czy 44. Wychodzi na to że bardzo mało umie, za mało nawet na ekstraklase. Niech wraca do słoweńskich lasów zbójować lub PKS w Polskę, by ponownie zostać techniczną gwiazdą.

I pomyśleć że,kiedyś taki Andy Rios podobno nie przekonał nas do swoich umiejętności...jaja.

Właśnie na przykładzie Riosa czy kilku innych wydaje mi się, że powietrze w Krakowie chyba trochę szkodzi trenerom. Wielu piłkarzy było w Wiśle których nie potrafili ustawić tak jak należy, a którzy po odejściu rozkręcali się ale ... często na innych pozycjach niż byli próbowani w naszym klubie.

mistico 11.12.2015 12:40

no ale czemu Rios nie grał? Bo jego wykup był za drogi z tego co pamiętam i nawet sam Maaskant chyba mówił, że po co ma grać ktoś, kto i tak odejdzie (jeśli coś pokręciłem, to przepraszam). A Riosa pamiętam chyba głównie z meczu na Suchych Stawach z Polonią Bytom (debiut Maaskanta). Dwoił się i troił, trafił w słupek z bardzo niewygodnej pozycji...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl