Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Matios98 04.01.2020 12:38

Widzę, że przez ten cały konflikt ludziom już totalnie odpierdziela (nie dziwię się, ale starajmy się jednak podchodzić do sprawy na spokojnie, bez emocji). Jeśli chodzi o sprawy hipotetyczne, to już docieramy do granic absurdu, zaraz będzie postulat robienia ankiety nad ankietą w sprawie ankiety. Warto chyba w tym miejscu przypomnieć, że TS jest i był formalnym właścicielem spółki przez cały okres istnienia Socios, dlaczego więc teraz ktoś ma jakieś obawy co do wykorzystywania pieniędzy ze składek, a wcześniej nie miał? przecież sytuacja jest wciąż taka sama. (nawet lepsza,bo w spółce jest "trio" a przecież absolutna większość działań Socios ma związek ze spółką, a nie TS-em)
Warto też sobie uświadomić, że Socios nie jest stroną w tym sporze i nie znając szczegółów, nie mając grupy ekspertów, prawników itd. to nasze stanowisko można sprowadzić co najwyżej do stwierdzenia, że "chcemy żeby ten konflikt zakończył się i żeby wszyscy żyli długo i szczęśliwie" na co to komu? Rozumiem potrzebę działania, ale nie tak po omacku, na dzika byle tylko coś zrobić, byle tylko zająć stanowisko.
Nasze opcje są ograniczone i w zasadzie uzależnione od dobrej woli obu stron. Ja na przykład chciałbym się dowiedzieć dlaczego sprawa nie ruszyła ani o centymetr do przodu, skoro jakieś ustalenia już są (jak choćby to, że akademia ma trafić latem do SA) dlaczego nie udało się osiągnąć nic, albo co stoi na przeszkodzie, żeby ktoś z TS-u (np. Wisłocki) był w radzie nadzorczej SA i wiedział co tam się dzieje, zwłaszcza że kiedy odchodził do TS-u takie ustalenia były, bo nawet ja to kojarzę, a śledziłem sprawę tylko w mediach i na litość boską niech prezes Wisłocki wyjaśni dlaczego TS-owi nie udało się nawet zająć formalnego stanowiska. Takie informacje może próbować pozyskać zarząd Socios, jak do tego się obie strony odniosą nie wiadomo, może się podzielą, może z zastrzeżeniem żeby tego nie upubliczniać, a może w ogóle nie, i jak my w takiej sytuacji mamy nad czymkolwiek głosować i zajmować stanowiska?

wolfy 04.01.2020 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1548867)
Nie chce, chce by TS ją zamknęła.

Rozumiem, tyle ża AP Wisła Kraków (już pod SA) może sobie zrobić nabór i na milion dzieciaków do najmłodszych sekcji i raczej dla nich wszystkich to AP Wisły a nie szkółka będzie pierwszym wyborem. W szkółce - tak jak dotychczas, miałyby trenować dzieciaki, które nie dostały się do AP.

Czyli SA ma tolerować konkurencje, której wszelkie wpadki będą szły na ich konto. A że TS jest jaki jest to jest to bomba z bardzo krótkim lontem. W internecie niezadowoleni rodzice będą pisać o "szkółce Wisły", nikt nie będzie się zastanawiał co jest TS a co SA.
Świadectwa o niekaralności już są?

serek.c2 04.01.2020 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1548868)
W momencie gdy Wisła SA wróci pod skrzydła i zarządzanie TSu, w Socios zostanie ze 100 osób. Jak ktoś tego nie rozumie to rozstał się z rzeczywistością.
I nie ma znaczenia tutaj, że głosuje się na konkretne cele, ludzie po prostu przestaną przelewać pieniądze.

Może się tak stać, nikt takiej opinii tutaj nie neguje. Ja raczej staram się uzmysłowić, że to bez sensu, bo własnie po to powstało Socios - by nawet w takich "kryzysowych" czasach móc pomagać, by Wisła nie popłynęła.

silver03 04.01.2020 12:41

Nikt nie będzie palił pieniędzmi w piecu na rzecz ludzi do których nie mają kompletnie zaufania, w dodatku zasiadających w skompromitowanej do granic możliwości strukturze. Na klub nie dacie? Nie. Na tych ludzi w klubie nie damy, bo najprawdopodobniej będą pasożytować i marnować te pieniądze.

Obecnie kibice dają pieniądze na klub tylko i wyłącznie dlatego bo jest to Wisła ich ukochany klub ORAZ zarządzana jest przez ludzi godnych zaufania.

I w mojej ocenie obecnie nie ma jednej Wisły, smutne ale prawdziwe.

serek.c2 04.01.2020 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1548871)
Czyli SA ma tolerować konkurencje, której wszelkie wpadki będą szły na ich konto. A że TS jest jaki jest to jest to bomba z bardzo krótkim lontem. Świadectwa o niekaralności już są?

A czemu Ty mi zadajesz takie pytania i to w takim tonie? Czy ja jestem pracownikiem TSu, akademii? Ja Ci tylko piszę - bo zapytałeś - jaka jest sytuacja. Nie oceniam jej.

wolfy 04.01.2020 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1548872)
Może się tak stać, nikt takiej opinii tutaj nie neguje. Ja raczej staram się uzmysłowić, że to bez sensu, bo własnie po to powstało Socios - by nawet w takich "kryzysowych" czasach móc pomagać, by Wisła nie popłynęła.

Wisła pod TS zbankrutuje. Koniec, kropka. NIKT im nie da pieniędzy, nikt z nimi nie będzie negocjował, mają zerowe pojęcie i jeszcze mniejszą wiarygodność.
Sponsorzy obwarowują zostanie w Wiśle obecnością Błaszczykowskiego w niej - myślisz że to przypadek?

To nie jest kwestia tego czy Wisła zostanie z trójcą czy wróci do TS, ale czy przetrwa.

serek.c2 - ja oceniam sytuację i nie jest to ocena wzięta z kosmosu. Myślisz że dlaczego trójca chce zamknięcia szkółki TS? Ze złośliwości?

Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek...

maaarcin 04.01.2020 12:48

Ale przecież serek.c2 jest raczej tego świadomy... Ciągle go atakujesz, a on praktycznie potwierdza to co piszesz. Co chcesz tym osiągnąć wolfy? Bo kompletnie nie rozumiem.

serek.c2 ma inne zdanie na temat dalszej pomocy, jest to jego prywatne zdanie, a nie Socios. Jestem przekonany, że zdaje sobie sprawę, jak i cały zarząd Socios, że jeżeli piłkarska Wisła "wróci" do TS to Socios w głosowaniu w zdecydowanej większości nie zgodzą się na przekazanie pieniędzy. Przecież to jest jasne patrząc jakie nastroje panują.

serek.c2 04.01.2020 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1548873)
Nikt nie będzie palił pieniędzmi w piecu na rzecz ludzi do których nie mają kompletnie zaufania, w dodatku zasiadających w skompromitowanej do granic możliwości strukturze. Na klub nie dacie? Nie. Na tych ludzi w klubie nie damy, bo najprawdopodobniej będą pasożytować i marnować te pieniądze.

Obecnie kibice dają pieniądze na klub tylko i wyłącznie dlatego bo jest to Wisła ich ukochany klub ORAZ zarządzana jest przez ludzi godnych zaufania.

I w mojej ocenie obecnie nie ma jednej Wisły, smutne ale prawdziwe.

Ja nie wydaję pieniędzy na rzecz ludzi, którzy spółką zarządzają, tylko na rzecz Wisły, która jest moim ukochanym klubem. Jeśli w klubie będzie się źle działo (np. będą zasiadały we władzach spółki nieodpowiednie osoby), to nie odwrócę się od niego, a raczej będę robił wszystko, by sytuację naprawić. Organizacja taka jak Socios, ale o wiele silniejsza, byłaby w stanie wpływać na klub w większym stopniu, mogłaby blokować pewne ruchy, szkoda że tego ludzie nie dostrzegają.

FraMat 04.01.2020 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1548872)

Tylko, ze pomimo zaklinania Socios nie będzie miało REALNEGO wpływu na to, co dzieje się w Wiśle, a zwłaszcza na gospodarowanie pieniędzmi.
Być może Socios będą mieli udział w konkretnym wydatku, ale nie będą mieli wpływu na kształtowanie tych wydatków tak, żeby ułatwić działania klubu zmierzające do rzeczywistego progresu.

Przykład: Socios zdecydują, że przeznaczą 1 milion na wynagrodzenia piłkarzy.
Władze klubu to przyjmą. Dzięki temu pieniądze, których z własnych, pozostałych przychodów nie wydadzą na pensje piłkarzy bedą mogli wynieść po dowolnym meczu w reklamówce.

Jakoś nie obawiam się takiej sytuacji w przypadku Trio.
Obawiam się jednak tego w przypadku zarządzania przez TS.

Dlatego ja też, po ewentualnym przejęciu przez TS drużyny piłkarskiej wycofam się z Socios.

Pomijam na razie sytuację, gdy TS przejmuje znowu drużynę i przekazuje (sprzedaje SA) innemu, poważnemu podmiotowi, mającemu lepszy pomysł i większe środki na finansowanie drużyny. Na razie to nie grozi.

wolfy 04.01.2020 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 1548876)
Ale przecież serek.c2 jest raczej tego świadomy... Ciągle go atakujesz, a on praktycznie potwierdza to co piszesz. Co chcesz tym osiągnąć wolfy? Bo kompletnie nie rozumiem.

serek.c2 ma inne zdanie na temat dalszej pomocy, jest to jego prywatne zdanie, a nie Socios. Jestem przekonany, że zdaje sobie sprawę, jak i cały zarząd Socios, że jeżeli piłkarska Wisła "wróci" do TS to Socios w głosowaniu w zdecydowanej większości nie zgodzą się na przekazanie pieniędzy. Przecież to jest jasne patrząc jakie nastroje panują.

Ale gdzie ja go atakuje? Przecież ja go na SB broniłem przed wariatami oskarżającymi go o bycie Sharksem albo jeszcze głupsze rzeczy (w ogóle zrobilibyście coś z pasiastymi prowokatorami, tak btw).

Ja piszę prosto z mostu odpowiedzi na jego argumenty, ale nigdzie go o nic nie oskarżam. Więcej, uważam że robi świetną robotę w Socios. Ale z wieloma rzeczami które pisze się nie zgadzam (jak np. że TS chce sobie tylko mniej zdolne dzieciaczki zostawić). Staram się pokazać brutalną rzeczywistość nie zabarwioną emocjami czy sympatiá dla TS. To są ludzie nieodpowiedzialni i głupi, o uczciwości trudno coś powiedzieć...

Myślę że zrozumienie że nie ma już opcji B p.t. "Wisła w TS" jest kluczowe.

Musicie na sytuację spojrzeć nie tylko jako kibice, ale spróbować tak jak patrzy na to biznes. A dla biznesu TS nie jest partnerem, tylko obciążeniem wizerunkowym, puszką Pandory. Jest balastem ciągnącym piłkę na dno.

serek.c2 04.01.2020 12:58

Tyle, że ja tu żadnych swoich argumentów w kwestii AP czy szkółki Wofy nie pisałem, odpowiedziałem Ci jedynie na pytanie, jaka jest sytuacja, jakie są żądania spółki, a jak zapatruje się na to TS.

FraMat 04.01.2020 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1548877)
Organizacja taka jak Socios, ale o wiele silniejsza, byłaby w stanie wpływać na klub w większym stopniu, mogłaby blokować pewne ruchy, szkoda że tego ludzie nie dostrzegają.

Dlatego od samego początku istnienia Socios optowałem za wydawaniem znacznie większych środków finansowych nie na bezpośrednie potrzeby Wisły, ale na rozwój Socios: powiększanie szeregów Socios przez agresywną kampanię reklamową po to, żeby nie było nas 2000 ale co najmniej 20 000.

Wtedy gromadzone środki miałyby znacznie poważniejszy wpływ na to, co dzieje się w klubie i byłyby najważniejszą pozycją w jego budżecie.
Jakie byłyby tego konsekwencje? Wystarczy sobie wyobrazić....

Książę Palownik 04.01.2020 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1548875)
Wisła pod TS zbankrutuje. Koniec, kropka. NIKT im nie da pieniędzy, nikt z nimi nie będzie negocjował, mają zerowe pojęcie i jeszcze mniejszą wiarygodność.

Od dnia kiedy TS ogłosi przejęcie spółki, daję spółce najwyżej kilka miesięcy życia, po czym nastąpi ciężki zgon.

Warto by było, żeby osoby jeszcze niezdecydowane w tym sporze wzięły pod uwagę trzy fakty:

1. TSem zarządzają ludzie bez obycia biznesowego i bez kompetencji do zarządzania. Ich zdolność pozyskiwania sponsorów lub inwestorów jest zerowa. Podobnie jak chodzi o zdolność kontraktowania nowych piłkarzy - jeśli teraz Błaszczu czy Jażdżyński z Królewskim dają jakąś rękojmię, to po ich odejściu zaufanie do spółki spadnie do zera.

Ciekaw jeszcze jestem, czy przypadkiem Gibała (Platiunium) nie węszy tu jakiegoś interesu...

2. Jak na razie gangusy mają inne problemy na głowie niż wywieranie wpływu na TS ale możecie być pewni, że jak tylko pierwsi się otrząsną z kłopotów kryminalnych, to pierwsze kroki skierują do TSu. Wierzycie w to, że zarząd TSu nie ugnie się przed nimi?

3. Trio BJK nie działa z pobudek czysto finansowych. Obecnie nikt do Wisły nie wejdzie jeśli będzie się kierował tylko motywacją materialną. Ani teraz, ani zapewne przez najbliższe 2-3 lata. To raz. A dwa - właściciele mający sentyment do klubu będą zawsze lepszymi właścicielami od takich, którzy robią to tylko dla zabawy lub w celu zarobkowym - bo jak się takiemu Wisła znudzi, to ją pieprznie w cholerę i tyle.

wolfy 04.01.2020 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1548880)
Tyle, że ja tu żadnych swoich argumentów w kwestii AP czy szkółki Wofy nie pisałem, odpowiedziałem Ci jedynie na pytanie, jaka jest sytuacja, jakie są żądania spółki, a jak zapatruje się na to TS.

No i spoko, a ja tylko tłumaczę dlaczego pomysły TS są złe i nie do przyjęcia z punktu widzenia biznesu.
Absolutnie nie uważam żebyś Ty był problemem, wręcz przeciwnie - robisz co możesz, dzięki Socios Wisła jeszcze istnieje. Tak więc nie traktuj tego jako atak na siebie.

serek.c2 04.01.2020 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1548878)
Tylko, ze pomimo zaklinania Socios nie będzie miało REALNEGO wpływu na to, co dzieje się w Wiśle, a zwłaszcza na gospodarowanie pieniędzmi.
Być może Socios będą mieli udział w konkretnym wydatku, ale nie będą mieli wpływu na kształtowanie tych wydatków tak, żeby ułatwić działania klubu zmierzające do rzeczywistego progresu.

Przykład: Socios zdecydują, że przeznaczą 1 milion na wynagrodzenia piłkarzy.
Władze klubu to przyjmą. Dzięki temu pieniądze, których z własnych, pozostałych przychodów nie wydadzą na pensje piłkarzy bedą mogli wynieść po dowolnym meczu w reklamówce.

Jakoś nie obawiam się takiej sytuacji w przypadku Trio.
Obawiam się jednak tego w przypadku zarządzania przez TS.

Dlatego ja też, po ewentualnym przejęciu przez TS drużyny piłkarskiej wycofam się z Socios.

Pomijam na razie sytuację, gdy TS przejmuje znowu drużynę i przekazuje (sprzedaje SA) innemu, poważnemu podmiotowi, mającemu lepszy pomysł i większe środki na finansowanie drużyny. Na razie to nie grozi.

No oczywiście, że nie będziemy mieli wpływu, ponieważ jesteśmy jeszcze zbyt mali, a jak będziemy rezygnować (z różnych przyczyn) to nigdy organizacją taką na miarę prawdziwego Socios z klubów zachodniej Europy się nie staniemy. Co do darowizn celowych, to się powtórzę - możemy przeznaczać swoje środki na zakup sprzętu, poprawę infrastruktury (rzeczy, których spółka nie planowała w budżecie) albo wstrzymać finansowanie. Dodatkowo - gdybyśmy mieli kogoś z ramienia Socios w klubie moglibyśmy patrzyć na ręce niekompetentnym władzom, jeśli takie by się pojawiły.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1548881)
Dlatego od samego początku istnienia Socios optowałem za wydawaniem znacznie większych środków finansowych nie na bezpośrednie potrzeby Wisły, ale na rozwój Socios: powiększanie szeregów Socios przez agresywną kampanię reklamową po to, żeby nie było nas 2000 ale co najmniej 20 000.

Wtedy gromadzone środki miałyby znacznie poważniejszy wpływ na to, co dzieje się w klubie i byłyby najważniejszą pozycją w jego budżecie.
Jakie byłyby tego konsekwencje? Wystarczy sobie wyobrazić....

Szczerze mówiąc nie sądzę, by działania marketingowe przyniosły oczekiwane efekty - próbowaliśmy z reklamą w tv, zero odzewu. Jesteśmy jednak otwarci na propozycje, niedługo kolejne głosowania w sprawie wykorzystania środków.

wolfy 04.01.2020 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1548884)
No oczywiście, że nie będziemy mieli wpływu, ponieważ jesteśmy jeszcze zbyt mali, a jak będziemy rezygnować (z różnych przyczyn) to nigdy organizacją taką na miarę prawdziwego Socios z klubów zachodniej Europy się nie staniemy. Co do darowizn celowych, to się powtórzę - możemy przeznaczać swoje środki na zakup sprzętu, poprawę infrastruktury (rzeczy, których spółka nie planowała w budżecie) albo wstrzymać finansowanie. Dodatkowo - gdybyśmy mieli kogoś z ramienia Socios w klubie moglibyśmy patrzyć na ręce niekompetentnym władzom, jeśli takie by się pojawiły.

Szczerze mówiąc nie sądzę, by działania marketingowe przyniosły oczekiwane efekty - próbowaliśmy z reklamą w tv, zero odzewu. Jesteśmy jednak otwarci na propozycje, niedługo kolejne głosowania w sprawie wykorzystania środków.

Jedyną szansą na rozrost Socios jest odbudowa piłki na Wiśle. To są naczynia połączone. Żadne reklamy raczej dużo tu nie zmienią.
Jeżeli Wisła uwolni się z garbu TS, zacznie grać i wygrywać, to na fali entuzjazmu ludzie będą chcieli mieć w niej większy udział. Wtedy reklamy będą miały sens.

Kowalski 04.01.2020 13:13

Wydaje mi się, że po pierwsze dyskusja o Socios i ankiecie dla członków Socios powinna się się toczyć w innym pokoju. Po drugie jak już napisało wyżej kilka osób dając pieniądze celowo czy też nie celowo w taki czy inny sposób wspiera się organizację, której pieniądze się daje czyli wspiera się ewentualną patologię. Po trzecie ankieta może i jest czysto teoretyczna ale sedno jest głębiej. Członkowie Socios chcieliby znać strategię stowarzyszenia. Kiedyś zadałem już pytanie jaki plan a i plan b (a może i c) ma zarząd Socios w przypadku rożnych wersji rozwoju sytuacji naszego klubu? Będę się upierał, że wszelkie scenariusze należy mieć przygotowane wcześniej.

Savik 04.01.2020 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1548877)
Organizacja taka jak Socios, ale o wiele silniejsza, byłaby w stanie wpływać na klub w większym stopniu, mogłaby blokować pewne ruchy, szkoda że tego ludzie nie dostrzegają.

Sereck dostrzegamy - dlatego ja cały czas podnoszę i proponuję głosowanie w sprawie oficjalnego stanowiska Socios - otwartego stanięcia po jednej lub drugiej stronie. To właśnie jest realny wpływ na działanie klubu. Można też w głosowaniu dodać punkt - mamy nie zajmować oficjalnego stanowiska.
Choćby przez to, że na pewno zostanie to skomentowane w mediach - będzie wywierało na którąś ze stron presje.

serek.c2 04.01.2020 13:25

No ale widzisz, już pojawia się pytanie w innej formie...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kowalski (Post 1548886)
Wydaje mi się, że po pierwsze dyskusja o Socios i ankiecie dla członków Socios powinna się się toczyć w innym pokoju.

Racja, proponuję przenieść dyskusję w odpowiednie miejsce.

wolfy 04.01.2020 13:25

Myślę że silna presja na TS ze strony kibiców ma sens.

mr_kwolf 04.01.2020 13:37

Moim zdaniem wolfy przesadzasz z tą krytyką pozostawienia szkółki do lat 12 w rękach TS. Mówię oczywiście o sytuacji, gdy SA również może szkolić najmłodszych.

Jest to przerabiane w Polsce w wielu klubach (Korona, Ślask, Cracovia). Po prostu można szkolić w danym momencie więcej dzieci, można ciągnąć więcej dotacji, a co za tym idzie masz więcej materiału z którego można koniec końców wybrać później kandydatów na piłkarzy. Lepiej brzmi jak twoje dziecko trenuje w zespole "TS Wisła Kraków rocznik 2010", a nie "Wisła Kraków SA III rocznik 2010". Jakkolwiek absurdalnie to brzmi, ale dla rodziców to naprawdę ma znaczenie, bo przecież żadne dziecko nie jest tak słabe żeby trenować w trzeciej drużynie z danego rocznika.

wolfy 04.01.2020 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1548890)
Moim zdaniem wolfy przesadzasz z tą krytyką pozostawienia szkółki do lat 12 w rękach TS. Mówię oczywiście o sytuacji, gdy SA również może szkolić najmłodszych.

Jest to przerabiane w Polsce w wielu klubach (Korona, Ślask, Cracovia). Po prostu można szkolić w danym momencie więcej dzieci, można ciągnąć więcej dotacji, a co za tym idzie masz więcej materiału z którego można koniec końców wybrać później kandydatów na piłkarzy. Lepiej brzmi jak twoje dziecko trenuje w zespole "TS Wisła Kraków rocznik 2010", a nie "Wisła Kraków SA III rocznik 2010". Jakkolwiek absurdalnie to brzmi, ale dla rodziców to naprawdę ma znaczenie, bo przecież żadne dziecko nie jest tak słabe żeby trenować w trzeciej drużynie z danego rocznika.

Ja napisałem dlaczego to jest zły pomysł i dlaczego ani trójca, ani żaden inny biznes się na to nie zgodzi. Chodzi o wizerunek i pieniądze.
To co robią kluby takie jak Śląsk czy Korona, które ciągną kasę z miasta albo Cracovia jest bez znaczenia. To nie są dobrze ani profesjonalnie zarządzane kluby. Lech i Legia też tak robią? Chodzi mi o miasta w których działają.

Nikt na starcie nie będzie sobie robił problemów.

krysztal 04.01.2020 15:07

To ja już napisałem co ludzi takich jak ja może przekonać do zapisania się do Socios ale wywołało to spore oburzenie.Nie sądzę bym był jedyną taką osobą.Ja jakieś środki mogę przekazywać i bez członkostwa wtedy finansowo to może i się zgadza ale właśnie nie wzrasta licznik osób zarejestrowanych w stowarzyszeniu .Nie wywołuje u mnie żadnej ekscytacji głosowanie gdzie ile i komu przekazać pieniądze ale gdybym mógł wyrazić swoje zdanie w różnych jak to nazywacie ankietach dotyczących ogólnie sytuacji w klubie to jestem jak najbardziej za.Nie stawiam nikomu żadnych warunków mówię tylko co mnie by zachęciło

serek.c2 04.01.2020 15:11

A nie sądzisz, że takie ankiety będą miały sens i będą jeszcze ciekawsze, gdy będą miały jakąkolwiek moc sprawczą? A żeby tak się stało, to najpierw musimy być odpowiednio mocną organizacją. Teraz pytanie do Ciebie, czemu nie chcesz nas wspomóc w stworzeniu takiego Socios, tylko czekasz na gotowe? :)

Matios98 04.01.2020 15:57

Czyli przekazywanie pieniędzy i bycie choćby sponsorem koszulkowym jest mniej ekscytujące, ale bardziej ekscytujące są ankiety i głosowania bez żadnej mocy sprawczej.... umysł ludzki jest niezwykle zawiły.

Vinci 04.01.2020 16:22

do wykasowania - zdublowany post

leszekm 04.01.2020 16:23

Darisz Marzec trener Stali Mielec:
"Zabolało mnie ostatnio, że akademia Wisły nie dostała żadnej gwiazdki w programie certyfikacji akademii PZPN. Wiadomo, że nie ma odpowiedniej bazy, ale z tego, co słyszałem, program, jaki Wisła złożyła do PZPN-u, to był jakiś śmiech. Coś niemożliwego. To dla mnie coś, za co ktoś w Wiśle powinien ponieść konsekwencje. I to nie polegające na tym, że ma przyznać, że zawalił. To za poważna sprawa. I nie mówię o trenerach, którzy nie donieśli jakichś zaświadczeń, a o osobach z samej góry. Kluby z niższych lig, właściwie z podwórek, dostały gwiazdki, a Wisła Kraków nie. Stal Mielec, której akademia istnieje dopiero od kilku lat, otrzymała złotą gwiazdkę, a niektórzy jej wychowankowie już trenują z pierwszą drużyny. Jeśli trenerzy w Wiśle czegoś nie donieśli, winę ponosi ten, kto jest na górze. Skoro ktoś zawalił taką sprawę, to znaczy, że się do tego nie nadaje. Zwłaszcza że na przygotowanie dokumentów był nie tydzień, tylko długi czas..."
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...sienna/jq3nwel

Piknik1906 04.01.2020 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 1548897)

Wczoraj napisałem, że wystarczy byłych piłkarzy i działaczy zapytać o p. Wisłockiego żeby się nasłuchać. Szczególnie tych, którzy kiedyś mieli coś wspólnego ze szkoleniem i TS. No i proszę. To wprawdzie o teraźniejszości ale jestem przekonany (wiem), że tak ostra i agresywna wypowiedź ma znacznie głębsze dno. Wiele osób z Wisłą w sercu uważa, że w 2016 roku trafiła ona pod okupację i ma jasne zdanie o tych którzy w tym uczestniczyli. A p. Wisłocki uczestniczył mocno.

royalmichael 04.01.2020 17:40

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...krakow/jb1b9wz

W tym artykule jest 6 osób, które pełniły ważne role w upadającej Wiśle SA, a teraz pełnią ważne role w TS.
5 z nich jest w zarządzie:
https://www.tswisla.pl/wladze/

Na 9 osób w zarządzie 5 jest ze starego układu. Jak tu wierzyć w nowe rozdanie? Chyba już rozumiem dlaczego trio ma takie problemy z przejęciem klubu.

Kiepsko to wygląda

maciekkk 04.01.2020 17:46

Rafał może im wierzy, że wtedy nie chcieli źle dla Wisły. Porozmawiał pewnie z nimi i wytłumaczyli mu, że się sprzeciwiali ale nic nie mogli więcej zrobić. Więc Rafał pewnie im uwierzył i daje szansę się wykazać.

*ironia.

For_FuN_ 04.01.2020 19:44

Widać wyraźnie, że pan Rafał ma drobne problemy z inteligencją... Całego wywiadu nie będę komentował, ale to co mówi o np. LMM to totalne nieporozumienie. Wystarczyłoby: "Było to niefortunne i więcej się nie powtórzy. Przepraszam. Pan LMM nie będzie już zapraszany i żadna sprawa nie będzie z nim konsultowana". Proste, jasne i logiczne, a przede wszystkim przyzwoite.

sl@y 04.01.2020 20:06

Tak to powinno wyglądać aby odciąć się od poprzedniego ukladu. Ale po ostatnich wywiadach Wisłockiego to idzie odczuć że ktoś tam steruje z tylnego fotela.

AgresywnyChomik 04.01.2020 21:37

Dla mnie po tym wywiadzie cos musi tu nie grac a Wislocki najchetniej s.......iby w trenerke.

sandomingo 04.01.2020 23:05

Czytając ten ostatni wywiad z Wisłockim to jak dla mnie czarne chmury zbierają się coraz mocniej. Głównym motywem są osobiste urazy, jakieś niedomówienia. I dziwne teksty sugerujące możliwość prowadzenia SA przez TS...
A poziom wyjaśnień nt ludzi z poprzedniego układu jest podobny do tłumaczeń Sarapaty i Dukata.

Jak dla mnie nie ma dla Wisły nadziei. Cholerna szkoda, bo takiej mobilizacji jak w 2019 to długo nie było i nie wiem, czy kiedyś jeszcze będzie.

Cycu 04.01.2020 23:33

Cytat:

Jako powód fiaska rozmów wskazał: - Brak przejęcia klubu przez Tomka Jażdżyńskiego, Kubę Błaszczykowskiego i Jarka Królewskiego z powodu niespełnienia ich trzech postulatów- odbija się na naszych transferach. W klubie oczywiście jesteśmy przekonani, że to trio gwarantuje stabilność, ale musimy do tego przekonać jeszcze rynek. A na razie jest tak, że zawodnicy i ich menedżerowie boją się, że w dłuższej perspektywie klub może nie być stabilny finansowo. Obawiają się o to i zaczynają grać na zwłokę - dodaje Obidziński.
Cytat:

- Ta sytuacja niestety rzutuje też na piłkarzy i ich menedżerów. Bezpośrednio od nich słyszę, że skoro Wisła nie ma prawa do swojej nazwy, czy ktoś ma jakiś duży dług, nad którym nie ma kontroli, to oni wolą poczekać, wstrzymują się z decyzjami. Tylko że my czekać nie chcemy, wręcz nie możemy czekać z transferami do końca zimowego okna transferowego. Obecny stan rzeczy mocno komplikuje nasze ruchy transferowe, ale też ogólne - biznesowe, jak np. rozmowy sponsorskie. Dotyczy to też zatrzymywania w klubie najzdolniejszej młodzieży, bo to też rodzi taki problem - słyszymy od Obidzińskiego.
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,25...prowadzic.html

Reputacja TSu działa... Podziękujcie Prezesowi Wisłockiemu za porozumienie, które skazuje Wisłę na porażkę ;)

Matios98 04.01.2020 23:45

Nie no już bez przesady, jak można takie kocopoły opowiadać, a tym bardziej w nie wierzyć.

Cycu 04.01.2020 23:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matios98 (Post 1548918)
Nie no już bez przesady, jak można takie kocopoły opowiadać, a tym bardziej w nie wierzyć.

Dlaczego? Piłkarz ma prawo chyba wiedzieć kto jest jego właścicielem? U nas tak do końca nie wiadomo, bo Wisłocki zawarł porozumienie tylko z Jażdżyńskim, brakowało podpisów Błaszczykowskiego i Królewskiego, także takie porozumienie nie ma żadnej mocy prawnej i nadaje się tylko do kosza...

Jak Wisłocki i TS tak sobie pogrywa z trio to jak piłkarz, który ma do nas przyjść ma nas traktować poważnie jak 31 grudnia nawet trio nie wiedziało co będzie dalej i kto będzie właścicielem Wisły?

master17 04.01.2020 23:57

Drugi pogrubiony cytat, to nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. Piłkarze i menadżerowie mają w dupie kto ma prawo do nazwy itp. Co miesiąc ma wpływać określona kwota na konto i to wszystko.

South 05.01.2020 00:12

Mnie osobiście w....ia, że celem tego wywiadu jest wykorzystanie emocji i nastrojów kibiców. Wiadomo jak kibice Wisły są grzani na transfery , to teraz cyk szpileczka w TS , nie będzie transferów bo TS nie chce oddać herbu. Nie powinno tak to wyglądać ...

Jaroo1 05.01.2020 00:13

Cytat:

Drugi pogrubiony cytat, to nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. Piłkarze i menadżerowie mają w dupie kto ma prawo do nazwy itp. Co miesiąc ma wpływać określona kwota na konto i to wszystko.
No nie wiem bo przy Wiśle Kraków smrodzi się od kilku lat, a już tak na serio serio szambo wybiło prawie 2 lata temu. Oprócz organizacyjnego dołku, gangusów i zamieszania chyba juz kazdy w Polsce wie, że Wisła ma problemy finansowe i miała różne akcje z pilkarzami i wypłatami pieniędzy.
Gdybym był kopaczem to bym się sto razy zastanowił czy przyjśc do Wisły, bądźmy szczerzy, dla nas Wisła to cos i miłośc na całe życie a dla potencjalnego pracownika?
-przedostatnie miejsce a tabeli
-żenujący poziom sportowy
-niejasność co do przyszłości klubu
-niejasność co do przejęcia przez trio, czyli w sumie w kazdej chwili może być zerwanie rozmów, odejście trio, upadek i brak wypłaty...
-zero konkurencyjności jeśli chodzi o poziom płac

Serio ktoś tu powinien chciec grać? My jesteśmy kandydatem do spadku i jawi się ciągle nad nami widmo upadku, długów, wszelakich problemów więc kto by chciał tu przyjść?
Dlatego wcale bym się nie dziwił, że kopacze chcą stabilizacji chociaż pod tym kątem, że losy SA będa pewne, zabezpieczone pzez trio.

A co do wywiadu i TS. Przecież to jest to samo co Sarapata i spółka. Jakie niejasne gadanie, jakies niejasne układy, dziwni ludzie wokoło, zero refleksji. To sa zwykli dyletanci i tyle.
Co oni zrobili przez rok względem SA?
Żenada i wstyd. Albo w prawo albo w lewo, chca ot niech oddają klub trio, nie to niech ich wypieprzają i sami rzadzą. A ci dyletanci rok się nie potrafią okreslić, dogadać i nawet nie mają planu B. Co to ma być?
Nic się w TS nie zmieniło. Ja nawet nie muszę się orientować w składzie zarządu itd bo widać po ich działaniach, że to jest Sarapata i spółka bis.

Cytat:

Mnie osobiście w....ia, że celem tego wywiadu jest wykorzystanie emocji i nastrojów kibiców. Wiadomo jak kibice Wisły są grzani na transfery , to teraz cyk szpileczka w TS , nie będzie transferów bo TS nie chce oddać herbu. Nie powinno tak to wyglądać ...
Masz rację, ale coś jest nie tak skoro do nas nie chca przychodzić odpady z innych klubów i wolą wybrać Raków czy Miedź Legnica...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl