Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

lazy 09.05.2013 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1311876)
PiS chce obniżyć podatki dla najbiedniejszych a podnieść z 20 do 30 % dla bogatych, mysle że to właściwa droga na wyjście naszego Kraju z kryzysu,innej nie ma

No i to jest właśnie socjalne myślenie.

Co to ma wspólnego z prawicą?

Nawet nie chce mi się dyskutować z takimi pomysłami na "ratowanie" gospodarki

Lemoniadowy Joe 09.05.2013 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1311887)
No i to jest właśnie socjalne myślenie.

Co to ma wspólnego z prawicą?

Nawet nie chce mi się dyskutować z takimi pomysłami na "ratowanie" gospodarki

tylko drobna uwaga w socjalnym myśleniu to jednak PO bije PIS na głowę w czynach żeby była jasność

JEDREK76 09.05.2013 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1311812)
Zasad na jakich przyznawano koncesje na multipleksy zakładam, że nie znamy obaj, ale z tego co obiło mi się o uszy to w pierwszym rzucie koncesje na multipleksy dostawały kanały ogólnopolskie (TVP, TVN i Polsat), a dopiero później mniejsze kanały startowały na kolejne częstotliwości. Nie wiem, ale nie sądzę, aby był zachowany jakiś parytet dla kanałów "oszołomskich" i "ciemnogrodzkich", stąd sądzę, że fanów POLO TV musiało być więcej niż tych od TV TRWAM skoro ta pierwsza dostała koncesję, a druga obeszła się smakiem. [...]

Niedoszły sołtysie nie zacietrzewiaj się tak i nie szermuj tak tymi stereotypowymi przymiotnikami (by nie rzec inwektywami), bo w końcu się zapomnisz i do reszty ci z tej nienawiści odbije, tak jak wczorajszemu niedoszłemu wójtowi, który szalał z siekierą na dziedzińcu wawelskim. Wdech i wydech, wdech i wydech i policz do dziesięciu;)... a przede wszystkim trochę obiektywizmu.
Gdzie masz jakieś porównania oglądalności TV Trwam z Polo TV?? Pokaż jakieś obiektywne obliczenia, że ta discopolowa TV ma choćby dziesiątą część oglądalności czy też poparcia (2 mln) wśród widzów.

emj10 09.05.2013 12:23

Ja się zacietrzewiam? :)

Przecież powtórzyłem za przedmówcą używając słowo w słowo tych samych przymiotników. Także wdech, wydech, wdech i wydech - puls powinien się wyrównać.

Fanów POLO TV jest bez liku skoro tak jak wcześniej pisałem wszyscy Polacy to jedna rodzina identyfikująca się z tym naszym folklorem, czyli rdzenną i niepowtarzalną nigdzie indziej na świecie (no może poza Italo disco) muzyką, przy której uskuteczniane są wszelkiej maści hołubce w weselnym gronie.

Wedle wskaźników różnej maści oglądalność POLO TV bije na łeb na szyje oglądalność TV TRWAM i jest obecnie najdynamiczniej rozwijającą się stacją telewizyjną w Polsce ;)
wis.la/lijh9

Cytat:

Okazuje się także, że propagandowe akcje nie pomagają TV Trwam. Jak wynika z danych Nielsen Audience Measurement zaprezentowanych przez TVN24, we wrześniu 2012 roku średnia oglądalność stacji wyniosła 4,6 tys. widzów. Dodatkowo oglądalność stacji ojca Rydzyka regularnie spada. Dla porównania w 2010 roku oglądalność TV Trwam wyniosła 6,3 tys. widzów, a w 2011 roku już tylko 6 tys. widzów.
wis.la/r6uu2

Cytat:

Z udostępnionych przez KRRiT pod koniec lutego br. danych firmy badawczej Nielsen Audience Measurement wynika, że w styczniu i w lutym średnia oglądalność TV Trwam wyniosła ok. 5,7 tys. widzów. W tym samym czasie techniczną możliwość odbioru tego programu miało ok. 29 proc. ludności Polski.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

PS. Niech teraz zacznie się kamieniowanie POLO TV - dziecka szatana, że oglądalnością przebiło tą arcyważną stację telewizyjną, której audycje śledzą miliony osób.

JEDREK76 09.05.2013 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1311900)

Przecież powtórzyłem za przedmówcą używając słowo w słowo tych samych przymiotników. Także wdech, wydech, wdech i wydech - puls powinien się wyrównać.

Fanów POLO TV jest bez liku skoro tak jak wcześniej pisałem wszyscy Polacy to jedna rodzina identyfikująca się z tym naszym folklorem, czyli rdzenną i niepowtarzalną nigdzie indziej na świecie (no może poza Italo disco) muzyką, przy której uskuteczniane są wszelkiej maści hołubce w weselnym gronie.

Można wiedzieć gdzie startowałeś na tego sołtysa??
Być może tam rzeczywiście jest takie zainteresowanie disco polo, ja osobiście raczej nie mogę potwierdzić twoich peanów o bijących rekordy popularności zespołach czy TV disco-polo. Wydaje mi się, że o ile w latach 90-tych rzeczywiście był taki boom tej tandety (co np. wykorzystał Kwaśniewski i LSD) tak w tej chwili raczej jest ta ten hmm nurt traktowany jako obciach i nisza. Masz jakieś wiarygodne szacunki oglądalności tej stacji??

P.S. Powiedziałem wiarygodne sołtysie nie bez przyczyny, chyba sam nie wierzysz w to co piszesz, że średnia oglądalność TV Trwam wynosi 4,6 tys. Marsze w obronie tej TV pokazują jednak całkowicie odmienny stopień zainteresowania. Dlatego ciekawe jaką metodologię badań zastosowała firma NAM oraz w jaki sposób została dobrana grupa (czy też próba) badawcza.
Nawiasem mówiąc w przytoczonych przez ciebie linkach nie widzę podanej liczbowej ilości widzów discopolowej stacji. Jeżeli mamy do czegoś się odnosić i porównywać wypadałoby takie dane podać.

BBudowniczy 09.05.2013 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1311900)

Wedle wskaźników różnej maści oglądalność POLO TV bije na łeb na szyje oglądalność TV TRWAM i jest obecnie najdynamiczniej rozwijającą się stacją telewizyjną w Polsce ;)
wis.la/lijh9

wis.la/r6uu2

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

PS. Niech teraz zacznie się kamieniowanie POLO TV - dziecka szatana, że oglądalnością przebiło tą arcyważną stację telewizyjną, której audycje śledzą miliony osób.

Jedno pytanie:

- jaka jest dostępność obu tych telewizji?

Drozd 09.05.2013 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1311801)
Sikorskich :>?

Ciii.. Rydzyk podobno jest tajną bronią PZPN w walce z pustymi stadionami. Ma przekazać w ramach sponsoringu po jednym Danielu każdemu klubowi ekstraklasy, Daniele wyhodowane w Toruniu będą zdrowe, silne, ambitne i nieprzekupne. W zamian każdy Daniel będzie miał zagwarantowane miejsce w pierwszym składzie na pozycji którą sobie wybierze, wikt, opierunek, a Ojciec Dyrektor 50% od ew transferów. PZPN zastanawia się również nad ograniczeniem maksymalnej liczby Danieli w drużynie do trzech w obawie o pojemność stadionów. Obecnie najstarsze Daniele mają dwanaście lat, program ma ruszyć za trzy lata ...:)

emj10 09.05.2013 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1311904)
Można wiedzieć gdzie startowałeś na tego sołtysa??

Nigdzie. Chciano mnie zrobić sołtysem (lobby masońskie), za to, że pomogłem w załatwieniu kanalizacji dla społeczności lokalnej, a także poprowadziłem o krok do przodu pewien problem ciągnący się od Kazimierza Wielkiego (nie są to śmiechy). Niestety odmówiłem, bo choć jestem ziomkiem tej społeczności lokalnej to w kraju bywam rzadko, a dom odwiedzam dwa razy na kwartał - głównie w czasie wesel, gdzie bawię się w rytmie disco polo :D

Dostępność przecież uwzględniona jest w cytacie. Polski język trudnym być?

Ajax 09.05.2013 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BBudowniczy (Post 1311843)

WOS miałem ładnych parenaście lat temu, więc dziękuję za zwrócenie uwagi na nieścisłość. Sprecyzuje więc :

"W ostatnich wyborach na ten "oszołomski" i "ciemnogrodzki" konserwatywny punkt widzenia zagłosowało prawie 1/3 tej części społeczeństwa, która poszła na wybory. Reszta ma w d.. punkty widzenia i wystarcza jej Polo TV"

No teraz już się nie mogę przyczepić:)

Reszta może być też zniesmaczona poziomem "tworu polityko podobnego" serwowanego nam przez rządzących i opozycję.

Cytat:

To co proponujesz w zamian?
Moje marzenie się nierealne do zrealizowania - akcja obywatelskiego nie posłuszeństwa i masowe głosowanie na partie / kandydatów niezależnych. Nie będących kolejnym klonem SLD, UW, AWS, PZPR, CIA itp.

Wiem, że obie partię zrobiły to co chciały - sprytnie podzieliły Polaków gwarantując sobie ciepłe posadki rządowe / opozycyjne na lata.

Również media są mocno spolaryzowane pod kątem "wojny Polsko Polskiej"

Non stop są roztrząsane sprawy trzeciorzędne - a brak porządnej debaty na sprawami związanymi z reformą emerytur, kasowaniem OFE, gazem łupkowym itp itd.

Szpen 09.05.2013 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BBudowniczy (Post 1311905)
Jedno pytanie:

- jaka jest dostępność obu tych telewizji?

proszę

TV TRWAM:

Zasięg techniczny analogowy i kabłówkowy tej telewizji wynosi ok. 10 mln.
Średnia oglądalność dobowa wynosi ok. 6 tys

Liczymy procenciki: szkoda liczyć, jakieś promile oglądających do zasięgu

Polo TV:

zasięg 10 mln z nadajnikow cyfrowych
srednia oglądalność: 55 tysięcy

Liczymy procenciki: ciut wieksze procenciki, ale i tak 9 razy więcej niż TRWAM

http://www.money.pl/gospodarka/ngosp...0,1266969.html

http://media2.pl/badania/99285-Muzyc...d-4Fun.TV.html

FraMat 09.05.2013 15:11

Szpen
Fajne to, co piszesz, a masz dane dotyczące np. TV Kultura?
Tak z ciekawości pytam

edit.
Znalazłem
Zasięg techniczny ok. 9 mln
Oglądalność
Cytat:

W 2011 roku udziały TVP Kultura w grupie 16-49 kształtowały sie na poziomie 0,22%. Średnia oglądalność kanału kształtuje sie powyżej 5,5 tys. osób, jednakże TVP Kultura, może pochwalić się mocnymi pozycjami ramówki, których oglądalność potrafi wynieść ponad 130 tys. widzów w grupie 16-49.
Jak widać lepiej ogląda się PoloTV niż Trwam czy Kultura.

Pytanie: po co nam TV Kultura?

Gdybyś jeszcze nie rozumiał: niektóre kanały pełnią jakąs misję, inne są dla pustaków i lemingów (w szerokim znaczeniu tego słowa)

edit2
I jeszcze TVP Historia
Zasięg techniczny ok 4,2 mln
Oglądalność 2 400 widzów
:help:
Teraz wiem skąd się biorą niedouki

Szpen 09.05.2013 16:42

W Polsce misję ma telewizja polska, dlatego mamy kanały kultura i historia. Chwała ze mamy taką ustawę, dzięki której mamy te kanały. Z komercyjnego punktu widzenia te kanały nie mają racji bytu. Smutne, ale prawdziwe.

TV trwa to twór społeczny, ale jednak komercyjny. Pełni rolę misyjne dla wielu i niech sobie taką pełni. Nic mi do tego.

Ale tak jak i inni chce mieć klarowny sytuacje, a fundacja lux veritas takiej klarownosci nie przedstawiała pokazując swoje finansowanie. Gdyby było wszystko ok, 100% jawności i przejrzystości to już dawno trwa byłoby na multipleksie.

BTW. 6 tysiące oglądających, a 2 miliony podpisów poparcia. Czysta polityka, nic więcej.

JEDREK76 09.05.2013 16:52

Czysta polityka, owszem, ale raczej w obliczaniu oglądalności (jak wyżej napisałem chciałbym znać metodologię przeprowadzonych "badań" przez firmy w przytoczonych linkach) i przyznawaniu miejsca na multipleksie przez KRRiTV. Marsze w kilkudziesięciu miastach pokazały rzeczywiste zainteresowania tą TV.

Bóg Trybun (objawion) 09.05.2013 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1311928)
Szpen

edit2
I jeszcze TVP Historia
Zasięg techniczny ok 4,2 mln
Oglądalność 2 400 widzów
:help:
Teraz wiem skąd się biorą niedouki

pytanie czego aktualnie tvp historia uczy

:-)

np. wczoraj:

Tagebuch. Dziennik dr. Hansa Franka, dokument z 1970.
Mogliśmy się dowiedzieć z nadanego wczoraj odcinka o tym, jak wspaniała była PPR, jak waleczne i znaczące były oddziały Gwardii Ludowej i AL, nawet opisując skład podziemia zbrojnego kolejność bohaterów została zachowana - GL / AL, AK i BCh. Brakuje kogoś / komuś? Nie, wszyscy zdrowi i szczęśliwi :D

na pewno prolonguję umowę, takiego kanału nie moze zabraknąć!

BBudowniczy 09.05.2013 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1311925)
proszę

TV TRWAM:

Zasięg techniczny analogowy i kabłówkowy tej telewizji wynosi ok. 10 mln.
Średnia oglądalność dobowa wynosi ok. 6 tys

Liczymy procenciki: szkoda liczyć, jakieś promile oglądających do zasięgu

Polo TV:

zasięg 10 mln z nadajnikow cyfrowych
srednia oglądalność: 55 tysięcy

Liczymy procenciki: ciut wieksze procenciki, ale i tak 9 razy więcej niż TRWAM

http://www.money.pl/gospodarka/ngosp...0,1266969.html

http://media2.pl/badania/99285-Muzyc...d-4Fun.TV.html

Po pierwsze - to bardzo ciekawe, że średnia oglądalność wynosi 6 tys, skoro dotychczas sprzedano 300 tys. specjalnych zestawów do satelitarnego odbioru tej stacji. Widocznie ludzie kupują tylko tak dla "picu" te zestawy TV TRWAM.

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...lnosc-tv-trwam

Po drugie, weź pod uwagę jaką konkurencję ma Polo TV na multipleksie (20 stacji), a jaką TV TRWAM w kablówkach i na satelicie. Gros oglądalności Polo TV nabijają ludzie nie posiadający kablówki i satelity, mający dostęp tylko do multipleksu z dwudziestoma paroma kanałami.

I po trzecie: porównujmy telewizje o tym samym profilu. To, że do opery chodzi dużo mniej osob niż na koncerty disco polo, nie oznacza że opery są mniej wartościowe i niepotrzebne. W 2012 r. TV TRWAM przy technicznej możliwości oglądania przez 29% ludności miała 5,7 tysiąca widzów na minutę, RELIGIA TV przy zasięgu 52 % miała oglądalność 4,5 tysiąca widzów na minutę.

http://m.onet.pl/wiadomosci/kraj,xlhsd

lazy 09.05.2013 20:22

Nie zmienia to faktu, że 2 miliony podpisów to czysta polityka, żeby nie powiedzieć populizm.
Ale, ale nie zamierzam dezawuować tych osób bo mimo wszystko jest to duża grupa mniej lub bardziej zjednoczona ideowo hasłami o przetrwaniu stacji telewizyjnej - nawet jeśli jej wcale nie oglądają.

BTW, pamięta ktoś czy powodem odmowy nie były przypadkiem braki formalne? To częsty problem instytucji z Torunia.

JEDREK76 09.05.2013 23:17

Jasne zebranie 2 mln podpisów to czysty populizm, a jednocześnie nie chcesz dezawuować tych Ludzi. Jak można pogodzić jedno z drugim??
Braki formalne?? Braki finansowe kilku spółek nie przeszkodziły KRRiTV najpierw w przyznaniu tym spółkom koncesji, a następnie w rozłożeniu opłaty koncesyjnej na odpowiednio 93 i 114 rat. Ale cóż zapewne tutaj Lazy nie widzieć problemu??:>

BBudowniczy 10.05.2013 07:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1311960)
Nie zmienia to faktu, że 2 miliony podpisów to czysta polityka, żeby nie powiedzieć populizm.

Nie rozumiem. Każdy z tych dwóch milionów obywateli zrobił to z populizmu i w celach czysto politycznych? Nie słyszałeś o czymś takim jak demokracja?

Czy np te 200 000 podpisów zebranych ws ACTA to też była czysta polityka, bu nie powiedzieć populizm?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=1108f8

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kolejna znakomita umowa podpisana przez nasz Rząd. Czekamy na komentarze dbających o nasze "dobro" Yorków:

Cytat:

Zapisy nowej polsko-litewskiej umowy transgranicznej mogą narazić Polskę na bardzo duże straty. Prawo i Sprawiedliwość domaga się, by sprawą zajęła się sejmowa komisja obrony.

O fatalnych warunkach umowy poinformowało Radio RMF FM. Jak ustalili jej reporterzy z zapisów polsko-litewskiej umowy o transgranicznej strefie w przestrzeni powietrznej wynika, że Polska odda Litwie kontrolę nad 1/5 naszej przestrzeni powietrznej.

Tymczasem lotnicze związki zawodowe alarmują premiera, że ratyfikacja umowy rażąco naruszyłaby interesy naszego kraju, przede wszystkim ekonomiczne.
[...]
Gdyby umowa weszła w życie, to na wysokości Łodzi kontrolę przejmowaliby Litwini i to oni pobieraliby opłaty za przelot nad tą częścią polskiego terytorium. Według ekspertów, straty wyniosłyby wtedy 140 milionów złotych. Te pieniądze nie trafiłyby bowiem do Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej, a do litewskiej Orononavigaciji

Co więcej - kwoty płacone przez linie lotnicze byłyby na dodatek wyższe, bo stawka przelotowa u naszych wschodnich sąsiadów to 49 euro, a u nas 39. A to znaczy, że przewoźnicy ponieśliby dodatkowe koszty z tytułu użytkowania polskiego nieba, wyższe o 10 milionów euro rocznie.

http://wpolityce.pl/wydarzenia/53213...ogromne-straty

Gwiaździsty 10.05.2013 09:02

Zostawmy telewizję w spokoju bo tu ważniejsze rzeczy się dzieję. Konkubina, kumpla Tuska , ministra Mucha przewaliła gdzieś ok. 5 mln zł. Nawet dla Schetyny to za dużo :) :

http://niezalezna.pl/41151-schetyna-sprawdzic-muche

lazy 10.05.2013 09:54

JEDREK76 i BBudowniczy,
Proszę czytajcie ze zrozumieniem. Ja wiem że na forum, a już szczególnie w tym temacie czepianie się pojedynczych słówek lub wyrywanie zdań z kontekstu to metoda na zaistnienie. Czy ja gdzieś napisałem, że zebranie 2 mln podpisów to "czysty populizm"? Idea zbierania tych podpisów - czysto polityczna - oparła się o populizm, bazując na hasłach obrony religii katolickiej etc. A ludzie świadomie lub nie zostali użyci w celach politycznych, bo przecież nie ma procedury która przyznaje koncesję za ilość podpisów na kartce.

A co do ACTA, pamiętacie Palikota który się chciał podpiąć pod tę akcję? Gdyby mu się udało to też zrobiła by się z tego stricte polityczna ustawka.

@Gwiaździsty,

Myślę że wynika to z nieporadności Muchy na tym stanowisku. Ktoś jej piękny dołek wykopał. Nie zmienia to faktu, że po takiej wpadce powinna odlecieć do niebytu. A całą sprawę można porównać do sytuacji jakby 2 hydraulików - Józek i Franek wzięli się za budowę gazociągu Nord Stream - przecież tu i tu rury...

Bóg Trybun (objawion) 10.05.2013 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1312008)
Myślę że wynika to z nieporadności Muchy na tym stanowisku. Ktoś jej piękny dołek wykopał. Nie zmienia to faktu, że po takiej wpadce powinna odlecieć do niebytu.

Niech będzie nieporadna ale za swoje. I nie zaden niebyt, hades czy mordor, tylko niech zwróci. Jeśli nie ma takiej kwoty, to niech wypracuje. "To się wytnie" - jakie to proste: sprzeniewierzyć i stracić posadę.

PS. Tekstów w stylu "łapanie za słówka" proszę do tego posta nie odnosić, bo piszę o zasadzie a nie o gramatyce. O treści, a nie formie. Wiem, ze pojęcie "płynność finansowa" w PL rozumie się na opak ale są jakieś granice.

lazy 10.05.2013 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1312016)
Niech będzie nieporadna ale za swoje. I nie zaden niebyt, hades czy mordor, tylko niech zwróci. Jeśli nie ma takiej kwoty, to niech wypracuje. "To się wytnie" - jakie to proste: sprzeniewierzyć i stracić posadę.

gwoli ścisłości:

... odlecieć do niebytu, z pełnymi konsekwencjami FINANSOWYMI.
Głupota nie zasługuje na zapomnienie.

Jest tylko taki problem że odpowiedzialność urzędników w Polsce jest ograniczona. Co łączy się z takim niepopularnym tematem jak wysokość wynagrodzeń urzędników państwowych na najwyższych szczeblach. Nie chcę tu uciekać od tematu ale czy nie uważacie że wynagrodzenia takich osób jak: prezydent, premier, ministrowie itd są żenująco niskie?
Jak można oczekiwać profesjonalizmu od polityków jak nikt poważny i profesjonalny, z przyczyn stricte ekonomicznych, nie będzie chciał się w politykę bawić.
I potem mamy taką Muchę, dla której ta funkcja równie abstrakcyjna jakby ja posadzić za sterami promu kosmicznego.

Wracając do wyliczeń to górny pułap odpowiedzialności Pani Ministry to ok. 144 tys. PLN.

JEDREK76 10.05.2013 11:24

Lazy
a nie uważasz, że to po prostu wina osoby dobierającej ludzi na stanowiska, czyli w tym wypadku premiera??
To on wybrał na stanowisko ministra sportu osobę, która o tej dziedzinie życia nie ma kompletnie pojęcia. Mało tego wcześniej poprzez zamiatanie wszelkich afer pod dywan doprowadził do tego (m.in. rozpierdalając CBA), że jego ludzie kompletnie się rozzuchwalili w przywłaszczaniu publicznych pieniędzy dla siebie i swoich znajomych/przyjaciół/rodziny.

Daruj sobie argument o zbyt niskich pensjach. Do tych pensji dochodzi 13-tka, 14-tka, nagrody i inne pierdoły. Doprawdy nie mają na co narzekać, co widać choćby po tym jak wielu pcha się na te stanowiska.

lazy 10.05.2013 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1312024)
Lazy
a nie uważasz, że to po prostu wina osoby dobierającej ludzi na stanowiska, czyli w tym wypadku premiera??
To on wybrał na stanowisko ministra sportu osobę, która o tej dziedzinie życia nie ma kompletnie pojęcia. Mało tego wcześniej poprzez zamiatanie wszelkich afer pod dywan doprowadził do tego (m.in. rozpierdalając CBA), że jego ludzie kompletnie się rozzuchwalili w przywłaszczaniu publicznych pieniędzy dla siebie i swoich znajomych/przyjaciół/rodziny.

Daruj sobie argument o zbyt niskich pensjach. Do tych pensji dochodzi 13-tka, 14-tka, nagrody i inne pierdoły. Doprawdy nie mają na co narzekać, co widać choćby po tym jak wielu pcha się na te stanowiska.

Tylko zobacz kto się pcha na te stanowiska. W ogóle kto się pcha do polityki. To są ludzie którzy nie maja innego pomysłu na życie, ludzie których największą ambicją jest wygodny fotel i parę tysiaków pensji.

Żaden manager z prawdziwego zdarzenia nie będzie pracował dla idei i wyższych celów za 12 tys. brutto. Przecież w prywatnej firmie jest w stanie zarobić wielokroć więcej. Tacy ludzie pojawiają się w polityce tylko żeby nawiązać kontakty i przeskoczyć na inny stołek w dużej polskiej lub zagranicznej firmie. Więc czego możemy się spodziewać po takiej sytuacji?

Szpen 10.05.2013 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1312028)

Żaden manager z prawdziwego zdarzenia nie będzie pracował dla idei i wyższych celów za 12 tys. brutto. Przecież w prywatnej firmie jest w stanie zarobić wielokroć więcej. Tacy ludzie pojawiają się w polityce tylko żeby nawiązać kontakty i przeskoczyć na inny stołek w dużej polskiej lub zagranicznej firmie. Więc czego możemy się spodziewać po takiej sytuacji?

prawda, jak im się da kasę to przyjdą. Vide zatrudnienie przez Nowaka specjalistów do PKP. Dostali niezle pieniądze, to przyszli. Ale to pojedyńcze przypadki i będzie ich jeszcze mniej, bo jak pokazuje ten przykład, to zaraz się znajdą informacje, że jeden z drugim to kumple z ławki Nowaka, że darmozjady biorą 50 tysięcy za nic nie robienie itd. A .... nikt nie patrzy, że goście mają takie papiery i doświadczenie biznesowe, że nie w komercyjnych projektach dostaliby jeszcze więcek i bez stresu.

Kocur 10.05.2013 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1312042)
prawda, jak im się da kasę to przyjdą. Vide zatrudnienie przez Nowaka specjalistów do PKP. Dostali niezle pieniądze, to przyszli. Ale to pojedyńcze przypadki i będzie ich jeszcze mniej, bo jak pokazuje ten przykład, to zaraz się znajdą informacje, że jeden z drugim to kumple z ławki Nowaka, że darmozjady biorą 50 tysięcy za nic nie robienie itd. A .... nikt nie patrzy, że goście mają takie papiery i doświadczenie biznesowe, że nie w komercyjnych projektach dostaliby jeszcze więcek i bez stresu.

Tutaj sie muszę zgodzić - dostali naprawdę niezła kasę :lol:

Cytat:

Kolejne trupy wypadają z kolejowej szafy. Wewnętrzny audyt wykazał, że za wdrożenie systemu bezpieczeństwa informacji grupa PKP zapłaciła 27 milionów złotych, choć mogła… 550 tysięcy. Sprawa trafiła do CBA - donosi "Puls Biznesu".
.

Szpen 10.05.2013 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1312044)
Tutaj sie muszę zgodzić - dostali naprawdę niezła kasę :lol:

pudło, akurat wykryli i zgłosili to Ci zatrudnie przez nowaka.

AS82 10.05.2013 15:16

Zimna wojna między Radiem Maryja a „Gazetą Polską” weszła w nową fazę. Ojciec Rydzyk wystosował nowy komunikat, w którym daje do zrozumienia, że nie podoba mu się nowa telewizja Piotra Sakiewicza TV Republika. Powód? Stacja zabiega o datki w tym samym środowisku co ojciec dyrektor i ma podobny krąg odbiorców. Słowem - TV Trwam ma poważną konkurencję.
Ale ojciec Rydzyk oczywiście o tym nie wspomina. Wzywa, by słuchacze radia nadal zbierali podpisy pod petycją z żądaniami przyznania koncesji na multipleks dla TV Trwam, wspomina też o demonstracji w tej sprawie. I przy okazji atakuje „Gazetę Polską” i TV Republika. W swój sposób - że niby coś z nimi nie tak, ale do końca nie wiadomo co. A właściwie wiadomo.
- Słyszałem, że ktoś podszedł do organizatorów manifestacji z Gdańsku, przedstawił się, że jest z klubu „Gazety Polskiej” i powiedział: „My już mamy swoją telewizję – TV Republika” - ciągnie redemptorysta. - Jeszcze zobaczymy, co to jest. Widzę tam różnych ludzi, wierzę w ich dobrą wolę, ale niepokoi mnie np. to, że miejsce na satelicie dostali od właściciela Polsatu. Nie jestem przeciwny, ale mam bardzo ważne pytanie. Co to w takim razie jest? Drodzy Państwo, po uczynkach poznamy. Niech będzie wiele telewizji, ale prawdziwych. Wspierajmy każde dobro i kulturalnie pchajmy się do przodu. Z Bogiem.
Tyle komunikat zakonnika. Słowa o tym, że TV Republika kolaboruje z Polsatem, to w oczach słuchaczy poważny zarzut. Wszak stacja Zygmunta Solorza dla nich to "medium mętnego nurtu".
A jak współpracuje z nim kanał Sakiewicza, to już podejrzana sprawa.

Rydzyk sie boi ,że moherowy wdowi grosz przestanie napływać szerokim strumieniem do Torunia :-D

Kocur 10.05.2013 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1312050)
pudło, akurat wykryli i zgłosili to Ci zatrudnie przez nowaka.

Czyli najpierw kręcili walki a potem donieśli na swoich ludzi.
Sorry, pracowałem w budżetówce i nie masz prawa kupić rolki papieru toaletowego bez zatwierdzenia faktury przez dyrektora / kierownika działu czy oddziału.

Oczywiście ze goście musieli o wszystkim wiedzieć.

Przypomina mi sie casus zmowy cenowej Obi i Casto.
Jedni i drudzy oszukiwali klientów ale jak zrobiło sie gorąco to Casto doniosła na Obi.
Obi dostało karę 20x większa - u nas Casto to są ludzie Nowaka właśnie.

serek.c2 10.05.2013 17:39

Służbowy wyjazd sprawił, że nie było mnie wczoraj w domu i nie miałem okazji zobaczyć tej wspaniałej czołówki wiadomości...

http://w34.wrzuta.pl/film/0Hsg4BaDvM...ka_9_maja_2013

Wracając z delegacji miałem jednak okazję wysłuchać audycji (bodajże radiowa "trójka") o dniu zwycięstwa, o wspaniałych radzieckich żołnierzach, o patriotyźmie młodego pokolenia Rosjan. Były opowiadania "wyzwolicieli", wzruszające wypowiedzi dumnych ze swoich dziadów mieszkańców Moskwy itp... Oczywiście komentarza ze strony redaktorów o "bohaterskich wyzwolicielach" żadnego.

Gwiaździsty 10.05.2013 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1312042)

Nazywanie ich specjalistami to chyba żart. Chyba specjaliści do brania pieniędzy. Tzw. "bankomaty" mają takie pojęcie o kolei co Mucha nt. III ligi hokeja. Przyszli dlatego, ze z bankowości wypchnięte zostanie w najbliższym czasie 6 tys. pracowników. PO musiała zagospodarować swoich przydupasów i rodzinki i znaleźć im robotę w spółkach Skarbu Państwa. I znalazła, kosztem kolei, gdzie nastepuje rozrost administracyjnej biurokracji sowicie opłacanej. Te ich papiery można sobie w d..e wsadzić skoro nie maja pojęcia jak funkcjonuje kolej. Pracownicy kolei się z nich śmieją. Dzisiaj sa tu jutro gdzie indziej. Bez odpowiadania za ten gnój co po sobie zostawią. Równocześnie trwają zwolnienia ludzi na linii, zamyka sie linie kolejowe, biała plama coraz większa. Przy okazji kumpel Nowaka "wygrywa" przetargi na kolei a wzamian funduje mu zegarki i zabawę w knajpach z dziewczynkami na rurze.

FraMat 11.05.2013 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqxlan (Post 1312142)
Tak sie zastanawiam ktory z szanownych panow politykow wsparl Armie Wisly we wronkach? :) buahahahahaha

post nie na temat: żółta kartka

Szpen 13.05.2013 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1312144)
Nazywanie ich specjalistami to chyba żart.

zęby bolą i włos się jeży na głowie jak czyta się twoją radosna twórczość. Gościu, ty nie masz nawet elementarnej wiedzy jak wygląda i jak działa gospodarka wolnorynkowa.

Nie wypowiadaj się w temacie, o którym masz blade pojęcie, bo robisz sie równie śmieszny jak twój wódz JarKacz, który jeździ po Polsce i gada coś o robieniu dzieci, samemu będąc kawalerem jedynie wychowującym kota.

Wali mnie to czy są to osoby po znajomości, po rodzinie czy jeszcze co innego. Dla mnie te osoby maja papiery, aby taka spółkę jak PKP wyprowadzić na prostą. I nie pisz bzdur, że jakiś maszynista smieje się z prezesa, bo ten nie zna się na prowadzeniu lokomotywy. On nie jest od tego. Poczytaj te 3 zyciorysy, ja widzę tu finansistę, ekonomistę i osobę z kolei. Jak dla mnie świetne połączenie kompetencji.

Jakub Karnowski (ur. 1 marca 1974 w Sosnowcu), polski ekonomista, finansista, menadżer, prezes PKP S.A..
Absolwent Liceum im. Stanisława Staszica w Sosnowcu (1992)[1], Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie oraz studiów MBA w Szkole Zarządzania Carlsona (Carlson School of Management) na Uniwersytecie Minnesoty (University of Minnesota) w Minneapolis (1997)[2]. Stypendysta Fundacji Margaret Thatcher (The Margaret Thatcher Foundation) w Londyńskiej Szkole Ekonomicznej (London School of Economics). W 1999 był uczestnikiem programu na Uniwersytecie Harwardzkim (Harvard University) – w Szkole Administracji Publicznej Johna F. Kennedy'ego (John F. Kennedy School of Government). W 2004 w SGH uzyskał tytuł doktora nauk ekonomicznych, w 2007 dyplom licencjonowanego doradcy inwestycyjnego (Chartered Financial Analyst - CFA), nadany przez amerykański CFA Institute.
W 1995 pełnił funkcje w Fundacji Edukacji Ekonomicznej, w 1996 pracował w II Narodowym Funduszu Inwestycyjnym. Był sekretarzem osobistym, szefem gabinetu politycznego oraz doradcą ministra finansów Leszka Balcerowicza (1997-2000). Następnie przeszedł wraz z nim do Narodowego Banku Polskiego, gdzie był jego doradcą, a później dyrektorem Departamentu Zagranicznego NBP (2001-2003). Zasiadał również w Komitecie Inwestycyjnym Rezerw Dewizowych tegoż banku. Był doradcą Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych "Lewiatan", członkiem rad nadzorczych m.in. Agencji Rozwoju Przemysłu SA oraz szeregu spółek przemysłowych. W latach 2003 - 2008 pracował w grupie Banku Światowego w Waszyngtonie jako zastępca dyrektora wykonawczego. Od 2008 prezes zarządu PKO Towarzystwa Funduszy Inwestycyjnych SA, od 2012 prezes zarządu Polskich Kolei Państwowych S.A. Wykłada w Kolegium Analiz Ekonomicznych SGH, w Katedrze Międzynarodowych Studiów Porównawczych, której kierownikiem jest prof. Leszek Balcerowicz.

Dr Piotr Ciżkowicz

jest ekonomistą - doktorem nauk ekonomicznych. Ukończył warszawską Szkołę Głównę Handlową. Jego promotrem był Leszek Balcerowicz. Jest adiunktem w Katedrze Międzynarodowych Studiów Porównawczych Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, gdzie zajmuje się problematyką determinant wzrostu gospodarczego, polityką pieniężną, finansami publicznymi i zastosowaniem narzędzi ekonometrycznych w badaniach ekonomicznych. W latach 2002 roku związany z Narodowym Bankiem Polskim. W latach 2004-2008 kierował Wydziałem Międzynarodowych Studiów Porównawczych w NBP. W latach 2007-2009 był wiceprezesem Towarzystwa Ekonomistów Polskich. W roku 2006 był ekspertem zespołu ds. reformy systemu ochrony zdrowia przy Rzeczniku Praw Obywatelskich. Od 2008 roku związany był z firmą doradczą Ernst & Young, w której kierował zespołem doradztwa ekonomicznego realizującym wiele projektów badawczych zarówno dla sektora prywatnego, jak i administracji centralnej i samorządowej. Był też dyrektorem programu badawczego "Sprawne Państwo" fundowanego przez tę firmę. Pd 5 kwietnia 2012 r. członek zarządu PKP SA.

Maria Wasiak

Jest absolwentką VI Liceum Ogólnokształcącego im. Jana Kochanowskiego w Radomiu. Ukończyła studia prawnicze na Uniwersytecie Warszawskim. Odbyła aplikację sądową, orzekała jako asesor sądowy, w 1990 została radcą prawnym. W latach 90. współtworzyła radomskie struktury ROAD i Unii Demokratycznej. Od 1994 do 1997 kierowała radą regionalną Unii Wolności w województwie radomskim. Jest też absolwentką Wielkopolskiej Szkoły Biznesu przy Akademii Ekonomicznej w Poznaniu.
W 1998 była wicewojewodą radomskim, ostatnim w historii tego województwa. Następnie objęła stanowisko szefa gabinetu politycznego ministra transportu Tadeusza Syryjczyka.
Od czasu odejścia z administracji rządowej pełni kierownicze funkcje w strukturach Polskich Kolei Państwowych, m.in. dyrektora projektu (2000–2001), prezesa zarządu PKP Przewozy Regionalne Sp. z o.o. (2001–2002), dyrektora Biura Prywatyzacji oraz członka zarządu, dyrektora promocji i spraw społecznych PKP S.A.
30 grudnia 2010, po odwołaniu ze stanowiska prezesa PKP S.A. Andrzeja Wacha, została pełniącą obowiązki prezesa tej spółki[2]. 19 maja 2011 została powołana na prezesa zarządu PKP S.A. Odwołano ją 5 kwietnia 2012, powierzając jej stanowisko członkini zarządu.
Została także wiceprzewodniczącą Wspólnoty Kolei Europejskich oraz Zarządców Infrastruktury Kolejowej (Community of European Railway and Infrastructure Companies – CER) w Brukseli, członkinią Rady Wykonawczej Międzynarodowego Związku Kolei (International Union of Railways, Union internationale des chemins de fer – UIC) w Paryżu oraz członkinią konferencji dyrektorów generalnych kolei Organizacji Współpracy Kolei (Организация сотрудничества железных дорог – ОСЖД) w Warszawie.

AYALA 13.05.2013 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1312500)
zęby bolą i włos się jeży na głowie jak czyta się twoją radosna twórczość. Gościu, ty nie masz nawet elementarnej wiedzy jak wygląda i jak działa gospodarka wolnorynkowa.

Nie wypowiadaj się w temacie, o którym masz blade pojęcie, bo robisz sie równie śmieszny jak twój wódz JarKacz, który jeździ po Polsce i gada coś o robieniu dzieci, samemu będąc kawalerem jedynie wychowującym kota.

Wali mnie to czy są to osoby po znajomości, po rodzinie czy jeszcze co innego. Dla mnie te osoby maja papiery, aby taka spółkę jak PKP wyprowadzić na prostą. I nie pisz bzdur, że jakiś maszynista smieje się z prezesa, bo ten nie zna się na prowadzeniu lokomotywy. On nie jest od tego. Poczytaj te 3 zyciorysy, ja widzę tu finansistę, ekonomistę i osobę z kolei. Jak dla mnie świetne połączenie kompetencji.

Jakub Karnowski (ur. 1 marca 1974 w Sosnowcu), polski ekonomista, finansista, menadżer, prezes PKP S.A..
Absolwent Liceum im. Stanisława Staszica w Sosnowcu (1992)[1], Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie oraz studiów MBA w Szkole Zarządzania Carlsona (Carlson School of Management) na Uniwersytecie Minnesoty (University of Minnesota) w Minneapolis (1997)[2]. Stypendysta Fundacji Margaret Thatcher (The Margaret Thatcher Foundation) w Londyńskiej Szkole Ekonomicznej (London School of Economics). W 1999 był uczestnikiem programu na Uniwersytecie Harwardzkim (Harvard University) – w Szkole Administracji Publicznej Johna F. Kennedy'ego (John F. Kennedy School of Government). W 2004 w SGH uzyskał tytuł doktora nauk ekonomicznych, w 2007 dyplom licencjonowanego doradcy inwestycyjnego (Chartered Financial Analyst - CFA), nadany przez amerykański CFA Institute.
W 1995 pełnił funkcje w Fundacji Edukacji Ekonomicznej, w 1996 pracował w II Narodowym Funduszu Inwestycyjnym. Był sekretarzem osobistym, szefem gabinetu politycznego oraz doradcą ministra finansów Leszka Balcerowicza (1997-2000). Następnie przeszedł wraz z nim do Narodowego Banku Polskiego, gdzie był jego doradcą, a później dyrektorem Departamentu Zagranicznego NBP (2001-2003). Zasiadał również w Komitecie Inwestycyjnym Rezerw Dewizowych tegoż banku. Był doradcą Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych "Lewiatan", członkiem rad nadzorczych m.in. Agencji Rozwoju Przemysłu SA oraz szeregu spółek przemysłowych. W latach 2003 - 2008 pracował w grupie Banku Światowego w Waszyngtonie jako zastępca dyrektora wykonawczego. Od 2008 prezes zarządu PKO Towarzystwa Funduszy Inwestycyjnych SA, od 2012 prezes zarządu Polskich Kolei Państwowych S.A. Wykłada w Kolegium Analiz Ekonomicznych SGH, w Katedrze Międzynarodowych Studiów Porównawczych, której kierownikiem jest prof. Leszek Balcerowicz.

Dr Piotr Ciżkowicz

jest ekonomistą - doktorem nauk ekonomicznych. Ukończył warszawską Szkołę Głównę Handlową. Jego promotrem był Leszek Balcerowicz. Jest adiunktem w Katedrze Międzynarodowych Studiów Porównawczych Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, gdzie zajmuje się problematyką determinant wzrostu gospodarczego, polityką pieniężną, finansami publicznymi i zastosowaniem narzędzi ekonometrycznych w badaniach ekonomicznych. W latach 2002 roku związany z Narodowym Bankiem Polskim. W latach 2004-2008 kierował Wydziałem Międzynarodowych Studiów Porównawczych w NBP. W latach 2007-2009 był wiceprezesem Towarzystwa Ekonomistów Polskich. W roku 2006 był ekspertem zespołu ds. reformy systemu ochrony zdrowia przy Rzeczniku Praw Obywatelskich. Od 2008 roku związany był z firmą doradczą Ernst & Young, w której kierował zespołem doradztwa ekonomicznego realizującym wiele projektów badawczych zarówno dla sektora prywatnego, jak i administracji centralnej i samorządowej. Był też dyrektorem programu badawczego "Sprawne Państwo" fundowanego przez tę firmę. Pd 5 kwietnia 2012 r. członek zarządu PKP SA.

Maria Wasiak

Jest absolwentką VI Liceum Ogólnokształcącego im. Jana Kochanowskiego w Radomiu. Ukończyła studia prawnicze na Uniwersytecie Warszawskim. Odbyła aplikację sądową, orzekała jako asesor sądowy, w 1990 została radcą prawnym. W latach 90. współtworzyła radomskie struktury ROAD i Unii Demokratycznej. Od 1994 do 1997 kierowała radą regionalną Unii Wolności w województwie radomskim. Jest też absolwentką Wielkopolskiej Szkoły Biznesu przy Akademii Ekonomicznej w Poznaniu.
W 1998 była wicewojewodą radomskim, ostatnim w historii tego województwa. Następnie objęła stanowisko szefa gabinetu politycznego ministra transportu Tadeusza Syryjczyka.
Od czasu odejścia z administracji rządowej pełni kierownicze funkcje w strukturach Polskich Kolei Państwowych, m.in. dyrektora projektu (2000–2001), prezesa zarządu PKP Przewozy Regionalne Sp. z o.o. (2001–2002), dyrektora Biura Prywatyzacji oraz członka zarządu, dyrektora promocji i spraw społecznych PKP S.A.
30 grudnia 2010, po odwołaniu ze stanowiska prezesa PKP S.A. Andrzeja Wacha, została pełniącą obowiązki prezesa tej spółki[2]. 19 maja 2011 została powołana na prezesa zarządu PKP S.A. Odwołano ją 5 kwietnia 2012, powierzając jej stanowisko członkini zarządu.
Została także wiceprzewodniczącą Wspólnoty Kolei Europejskich oraz Zarządców Infrastruktury Kolejowej (Community of European Railway and Infrastructure Companies – CER) w Brukseli, członkinią Rady Wykonawczej Międzynarodowego Związku Kolei (International Union of Railways, Union internationale des chemins de fer – UIC) w Paryżu oraz członkinią konferencji dyrektorów generalnych kolei Organizacji Współpracy Kolei (Организация сотрудничества железных дорог – ОСЖД) w Warszawie.

zapomniałeś Szpeniu o JK Bieleckim który mocno broni naszego interesu narodowego,takich ekonomistów-patriotów potrzeba nam więcej
http://www.tygodnikmlodejpolski.pl/news61.php

Drozd 13.05.2013 16:48

http://niezalezna.pl/41267-tusk-wyda...odzinami-ofiar

To dla lemingów, którzy rzekome opłacanie mec. Rogalskiego z pieniędzy podatników uważają za wartą gardła zbrodnię :rotfl:

wiślak 86 13.05.2013 18:07

Jeżeli ktoś jeszcze nie widział:
https://www.facebook.com/MuzeumAK

W maju odbywają się uroczystości upamiętniające polskiego bohatera Witolda Pileckiego powyżej macie FB do strony muzeum AK gdzie znajduje się rozpiska w które dni odbywają się jakie imprezy. warto poświęcić czas aby zobaczyć koncert lub wysłuchać referatów i opowiadań.
Jak ktoś nie ma FB to na stronie muzeum sa wszystkie szczegóły.

Zachęcam Was też do odwiedzenia strony Trybów które patronują to wydarzenie. Najnowszy numer powinien być już na uczelniach a przeczytacie w nim m.in. bardzo interesujący wywiad z Tadkiem lub poczytacie co to jest projekt Pilecki. jeżeli nie jesteście studentami to zapewne niedługo pojawi się również na stronie www.e-tryby.pl

Mam taką prośbę polubcie profil Trybów, zdarzają się czasami bardzo interesujące konkursy, teraz widzę że rozdają książki.
https://www.facebook.com/MiesiecznikTryby

Gwiaździsty 14.05.2013 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1312500)

Wali mnie to czy są to osoby po znajomości, po rodzinie czy jeszcze co innego. Dla mnie te osoby maja papiery, aby taka spółkę jak PKP wyprowadzić na prostą. ...........

O wiedzy to się wogóle nie wypowiadaj. Te CV co się natrudziłes zebrać pisałem juz , ze można w d..pę wsadzić. Speców od wszystkiego jest w Polsce wielu , dlatego tak wyglada nasz kraj jak wyglada.
Te koniki są ze stajni Balcerowicza. Takim CV się przygotowuje jak kiedyś wyjazdy dla komunistycznych kacyków i ich dzieci z Fundacji Fulbrighta (Cimoszko był takim studentem w USA) by po wstawieniu do spółki Skarbu Państwa działali nie tak jak trzeba tylko tak jak im się każe.
A wiedzę mam nie od maszynisty tylko trochę wyżej :) I nie pisz już o gospodarce rynkowej bo tacy twoi magicy jak Tusk czy JK Bielecki i ich kumple (łącznie z Balcerowiczem) to pierdzieli by w pasiaki w normalnym kraju o gospodarce rynkowej. A tak muszą się spotykać na cmentarzach a ich młodzieńcy (ci z tymi CV) robią za słupy :)
Swoje newsy powinieneś publikować na Pudelku lub na forum Kasi Tusk. :)

lazy 14.05.2013 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1312608)
O wiedzy to się wogóle nie wypowiadaj. Te CV co się natrudziłes zebrać pisałem juz , ze można w d..pę wsadzić. Speców od wszystkiego jest w Polsce wielu , dlatego tak wyglada nasz kraj jak wyglada.
Te koniki są ze stajni Balcerowicza. Takim CV się przygotowuje jak kiedyś wyjazdy dla komunistycznych kacyków i ich dzieci z Fundacji Fulbrighta (Cimoszko był takim studentem w USA) by po wstawieniu do spółki Skarbu Państwa działali nie tak jak trzeba tylko tak jak im się każe.
A wiedzę mam nie od maszynisty tylko trochę wyżej :) I nie pisz już o gospodarce rynkowej bo tacy twoi magicy jak Tusk czy JK Bielecki i ich kumple (łącznie z Balcerowiczem) to pierdzieli by w pasiaki w normalnym kraju o gospodarce rynkowej. A tak muszą się spotykać na cmentarzach a ich młodzieńcy (ci z tymi CV) robią za słupy :)
Swoje newsy powinieneś publikować na Pudelku lub na forum Kasi Tusk. :)

Hahaha :lol:
Wiedziałem, że będzie o Balcerowiczu. Wszak jakie inne argumenty może mieć osoba związana z koleją tym że kiedyś miała bilet miesięczny. Gwiaździsty, uwierz że taką argumentacją (a w zasadzie jej brakiem) możemy obalić KAŻDĄ kandydaturę na JAKIEKOLWIEK stanowisko. Szpen podał Ci na talerzu mięso a Ty stwierdziłeś chciałbyś jednak wegetariańskiego hamburgera, a w ogóle to przecież jest maj.

Gwiaździsty 14.05.2013 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1312611)
Hahaha :lol:
Wiedziałem, że będzie o Balcerowiczu. Wszak jakie inne argumenty może mieć osoba związana z koleją tym że kiedyś miała bilet miesięczny. Gwiaździsty, uwierz że taką argumentacją (a w zasadzie jej brakiem) możemy obalić KAŻDĄ kandydaturę na JAKIEKOLWIEK stanowisko. Szpen podał Ci na talerzu mięso a Ty stwierdziłeś chciałbyś jednak wegetariańskiego hamburgera, a w ogóle to przecież jest maj.

Jak to mówią " pierdz..licie Hipolicie". Skoro wiedziałes, że będzie o Balcerowiczu tzn. że tez chyba wiesz, że to z jego kuźni kadr ten wysyp. Odpowiednio ukierunkowany i bynajmniej nie zamierzający robic nic innego niz to co im centrala nakazuje. A nakazuje im teraz wbrew interesowi Polski sprzedać niemcowi albo ruskowi np. PKP Cargo. I te chłopaczki w krótkich spodenkach rzucone zostały do PKP po to aby to przygotować a nie zarządzać tą firmą tak aby przeciwstawiała się konkurencji zewnętrznej. To są tylko syndycy.
A Szpenio to podał na talerzu kupę a nie mięso, która Ty wzięłeś za stek argentyński. :)
A co do biletu miesięcznego. Tym stwierdzeniem pokazałeś, ze nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Bilety tzw, ulgi przejazdowe (o to pewnie Ci chodziło) jakbyś nie słuchał TVN i GW-nainej propagandy to wiedziałbyś , ze mieli kolejarze przyznany jako dodatek do ....niskiej pensji, tak jak deputat weglowy. Komunistyczne państwo pensję wypłacało im tak: trochę pieniędzy + deputat weglowy+ ulgi przejazdowe, a po podliczeniu i tak mięli zazwyczaj mniej niż inni pracujący np. w przemyśle. I nie mam tego biletu :), płacę jak wszyscy, i nie jestem zatrudniony na kolei, ale mam dobry kontakt z tą branżą i szpenio mnie głupotami nie zaskoczy :)

lazy 14.05.2013 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1312686)
Jak to mówią " pierdz..licie Hipolicie". Skoro wiedziałes, że będzie o Balcerowiczu tzn. że tez chyba wiesz, że to z jego kuźni kadr ten wysyp. Odpowiednio ukierunkowany i bynajmniej nie zamierzający robic nic innego niz to co im centrala nakazuje. A nakazuje im teraz wbrew interesowi Polski sprzedać niemcowi albo ruskowi np. PKP Cargo. I te chłopaczki w krótkich spodenkach rzucone zostały do PKP po to aby to przygotować a nie zarządzać tą firmą tak aby przeciwstawiała się konkurencji zewnętrznej. To są tylko syndycy.
A Szpenio to podał na talerzu kupę a nie mięso, która Ty wzięłeś za stek argentyński. :)
A co do biletu miesięcznego. Tym stwierdzeniem pokazałeś, ze nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Bilety tzw, ulgi przejazdowe (o to pewnie Ci chodziło) jakbyś nie słuchał TVN i GW-nainej propagandy to wiedziałbyś , ze mieli kolejarze przyznany jako dodatek do ....niskiej pensji, tak jak deputat weglowy. Komunistyczne państwo pensję wypłacało im tak: trochę pieniędzy + deputat weglowy+ ulgi przejazdowe, a po podliczeniu i tak mięli zazwyczaj mniej niż inni pracujący np. w przemyśle. I nie mam tego biletu :), płacę jak wszyscy, i nie jestem zatrudniony na kolei, ale mam dobry kontakt z tą branżą i szpenio mnie głupotami nie zaskoczy :)

Nie, chodziło mi o bilet miesięczny sensu stricto. Ale i tak napisałeś to co chciałeś.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl