![]() |
Witam, czy ma ktoś może kompilację z pudłami i kiksami Pawła Brożka? Nie chuchu nie mogę jej namierzyć w necie.
|
|
Cytat:
|
Fantastyczne. https://www.youtube.com/watch?t=2&v=CUqGIYEPbTo
|
Cytat:
|
Arek Głowacki występując w meczy z Niecieczą stał się najstarszym zawodnikiem (36 lat, 7 mi, 5 dni) jaki zagrał w barwach Wisły. Wyprzedził o 1 dzień Angelo Hugues i oczywiście w kolejnych meczach będzie ten rekord śrubował.
|
Mączyński w Turbokozaku
https://www.youtube.com/watch?v=w1oqTpxLKVc |
Cytat:
|
28.10 o 18:00 w Restauracji ,,U Wiślaków" spotkanie z Krzysztofem Mączyńskim:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...em_maczynskim/ http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/664...aczynskim.html |
Sarki dostal powolanie do kadry na listopadowe mecze...
Jak to się ma do jego powrotu po kontuzji? |
Czy jeśli zagra na kadrze z niezaleczoną kontuzją to mamy jakieś prawa do ew. odszkodowania czy coś?
|
Do kiedy umowę ma Buchalik?
|
30.06.17 :haha: Ale Cierzniak chce przedłużyć, więc może opchniemy go komuś za jakiś śmieszny piniondz.
|
Cytat:
|
Cytat:
Sarki powinien już grać, tylko jaki jest sens? więc sztab go powoli wprowadza do ciężkich treningów, by chłop był gotowy na rundę wiosenną |
Sarki mówił, że w optymistycznym wariancie może być gotowy na końcówkę listopada lu początek grudnia.
|
Teraz dopiero sprawdziłem dokładniej występy Guerriera i lekko się zdziwiłem, że bramkowe statystyki ma sporo lepsze od Kalu Uche jeśli chodzi o występy w samej ekstraklasie. Ma gość naprawdę smykałkę do strzelania bramek i czyni to regularnie.
Natomiast, gdy weźmie się punktację kanadyjską (która chyba jest ważniejsza przy ocenie skrzydłowego), to tu już zdecydowanie ustępuje Kalu. Donald - 0,36/mecz, Kalu - 0,5/mecz. Dziki DG jest najbardziej drogocennym klejnotem Wisły, wręcz klejnotami rodzinnymi (bez żadnych podtekstów :D) |
Cytat:
Statsy statsami ale ile Nam punktów już zabrał w tej rundzie? Swoją drogą to mam wrażenie że w tym sezonie DG nie wykazuje szczególnego zaangażowania i mocno spuścił z tonu, zapewne czeka tylko na opóźnienia w przelewach i otwarcie furtki na rozwiązanie umowy. Ja wiem że boryka się z urazem itd, ale skoro nawet nie ma ochoty na rozgrzewkę - (z relacji Wiślaka z lubina) to tym bardziej świadczy o jego profesjonalizmie ostatni klejnot jak to nazwałeś co się na R22 przewinął to Błaszczykowski się nazywa |
Cytat:
Jest jasne, że statystyka lubi zakłamywać rzeczywistość i tak jest z pewnością w tym przypadku. Jednak DDG jest w obecnej sytuacji Wisły o wiele cenniejszy (cash), niż Uche onegdaj, którego za pół darmo wobec możliwości finansowych tamtej Wisły wypożyczono/sprzedano. Nikt o zdrowym umyśle nie będzie porównywał umiejętności tych zawodników, bo jeśli Donald wart jest jak się pisze, około 1,5 miliona €, to Kalu 20-letni wówczas Kalu musiałby kosztować teraz z 5-6 milionów. Poza tym, trochę ironicznie pisałem o klejnotach, pijąc do pewnej fotki Dzikiego Donka. |
Ekstrastats.net przygotował(o) ranking defensywnych piłkarzy naszej ligi w klasyfikacji najczęściej popełnianych błędów (które prowadziły do utraty bramek). Znaczniki to kolejno: miejsce, nazwisko, stopień1, stopień2, stopień3 (stopnie to poziom zjebania bramki, stopień1 oznacza największy błąd).
Na czele: 1. Piotr Polczak(Cracovia), 3-4-3; 2. Sebastian Madera(Jagiellonia), 3-4-3; 3. Tamas Kadar(Lech), 5-3-2; (...) 32. Guzmics, 4-2-0; 64. Jović, 1-2-1; 65. Cierzniak, 2-2-0; W całej setce rankingu brakuje Głowackiego, Sadloka czy Burliga, czyli jak widać wypadli bardzo przyzwoicie :) Podgląd całości: http://ekstrastats.pl/8541/bledy-kto...e-najczesciej/ |
Odnośnie piątkowego meczu przypomniało mi się, że latem klub miał propozycję transferu Jankesa za 500 000 euro. którą ten podobno odrzucił. Zarząd klubu, mógł ją przyjąć i postawić go przed faktem dokonanym, to ten nie miałby wyjścia, a tak to widzimy co jest.
|
Oby udało sie chociaż w zimie zatrzymać Burego i Cierzniaka.Bez nich wiosna mogą być problemy z zakwalifikowaniem sie do pierwszej 8-ki
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mogli powiedzieć ''uzgodniliśmy ofertę za ciebie, dla ciebie to też szansa, zarobisz więcej'', może by się przekonał.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jankes nie jest głupi i na pewno zaoferowano mu większy hajs, i dużo pewniejszy niż w Krakowie, gdzie nie jest tajemnicą że nie płacono mu całości w terminie. Plus jego agent na pewno by nie odpuścił procencika od 500 000 €, biorąc pod uwagę że z Chorzowa przylazł za kilka precli. |
Ja podejrzewam, że może i oferowali dobre pieniążki za niego oraz dla niego samego. Pro prostu mając w pamięci opinie kolegów o samej Turcji z tej opcji zwyczajnie nie chciał skorzystać, nawet kosztem dużych pieniędzy. Pewnie chciał zostać w Polsce, a że nie płacą w Wiśle to chciał rozwiązać kontrakt, wziąć kase do końca kontraktu (nawet po sądach) i grać w innym klubie...
|
W wymarzonej Legii najlepiej.
|
w Legii to on może grać w bierki co najwyżej. Piłkarz pokroju Zagłębia albo Łęcznej.
|
Jutro strzeli dwie bramki i wszyscy go pokochają :D
|
Wczoraj to już nie wytrzymałem. Jakim cudem facet co całe swoje życie kopie to balonową skórę NIE UMIE PRZYJĄĆ piłki do ziemi tylko tak że mu skacze na 2 metry do góry? URYGA wraz z Abottem są najbardziej żałosnymi piłkarzami pod względem techniki jaki Polska Ekstraklasa widziała. Przecież on gra w KADRZE U20 a nie umie zupełnie przyjać piłki albo podać jej tak by nie skakała!
ja wiem że młody i że może się uczyć ale CO ONI KU*WA ROBIĄ CAŁY DZIEŃ? przecież zarabiają na graniu. I przeraża mnie fakt że jak taki drewniak ma u nas pierwszy skład to znaczy że młodzi juniorzy czy tam Cywki są jeszcze bardziej żałośni. No nie widzę innego wytłumaczenia. :( |
Wczorajszy występ Alana Uryny można skwitowac jednym słowem WSTYD !!!!! Defensywny pomocnik ,który nie przejął żadnej piłki nie rozbił żadnej akcji przeciwnika . Pierwsza bramka jest jego udziałem najpierw niezdecydowanie co do wyjścia do piłki potem objechany jak junior. W środku pola go nie było większość meczu spędził przy linii obrony totalnie zagubiony. Panika przy wyprowadzaniu piłki podania do tyłu wiśienką na torcie było wybicie piłki na aut gdy w promieniu 20 metrów nikogo przy nim nie było. Niestety poziom czekaja i kowalskiego nic dobrego z tego nie wyniknie.
|
Cytat:
A tak jako ciekawostka: Występ Słoweńca wywołał mieszane uczucia. Zaliczył on wczoraj sporo odbiorów. Prawy obrońca odebrał wczoraj futbolówkę aż 19.razy i był pod tym względem trzecim najskuteczniejszym Wiślakiem (po Głowackim i Urydze). http://strefawisly.pl/index.php/10-n...pa-boban-jovic |
statystycznie mamy lepszych piłkarzy i nic z tego nie wynika. Bylem na meczu oglądałem i nie widzialem tych odbiorów urygi. Co do obrażania to wczoraj zostalo obrazonych 20 000 kibiców.
|
Ależ oczywiscie ze Alan miał odbiory
Odebral kibicom nadzieje na punkty |
Uryga do tartaku się nadaje . Tam z niego zrobią jakiś mebel , trzeba było grać w piłkę a nie chodzić na studia , przynajmniej bym lepiej zarabiał , jakim cudem ten facet gra w ekstraklasie to nie wiem
|
Cytat:
|
Cytat:
Małe sprostowanie:) Uryga nie nadaje sie do niczego. |
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl