Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

anthony09 09.05.2010 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leyzer87 (Post 895288)
Nie ważne, czy ma rację, czy też nie jej nie ma, ale na miłość Boską, zastanów się kilkukrotnie, nim jednego z najlepszych i najbardziej oddanych Wiśle piłkarzy nazwiesz cwelem. Bo ci ręka uschnie i piorun *******nie za takie świętokradztwo. :evil:

Sorki ;p może źle to ująłem, bo pisząc tego posta nie brałem pod uwagę jego działalności piłkarskiej tylko to co mówi od jakiegoś czasu i być może zbyt emocjonalnie podszedłem do jego artykułu. On sam jako kibic Wisły powinien wierzyć w nią a nie krytykować jak pesymistyczny Kowalczyk w Cafe Futbol, bo to co tacy ludzie mówią woła o pomstę do nieba...

amauri1990 09.05.2010 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 895308)
Smuda właśnie powiedział w cafe futbol, ze Kosowski będzie grał w Wiśle..tak słyszał.

Polacy wracają do kraju mając nadzieję pokazać się selekcjonerowi przed Euro, proste. Wrócił do nas Heniek, więc BC przebaczy i Kosie. Ciekawa będzie sprawa powrotu do Polski Żurawia, kończy mu się kontrakt, podobno kiedyś mówił, że jak wróci to do Wisły albo Lecha. Osobiście nie mam nic przeciwko polityce ściągania naszych największych gwiazd z przeszłości. Pasowałoby tylko uzupełniać ich młodymi zdolnymi, wychowankami, jak Mąką, Burym, Małym, Kurtą, Papieżem :-D czy też Kiełbem z Korony, Sobiechem, Janoszką... Ale to już jak na razie s-f ;)

Krissu 09.05.2010 11:11

Iwan?

To ten były piłkarz Wisły, co stwierdził niedawno, że w Krakowie są dwa kluby, z czego "jednemu kibicował Papież, a drugi był milicyjny"?

FredzIo 09.05.2010 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 894056)
Ja też kiedyś myślałem, że wystarczy obojętnie kogo, ale tylko nowego wstawić do składu i będzie lepszy od obecnych grajków. Jednak nie jest to prawdą co pokazuję Christov. Przecież był on królem strzelców ligi podobnej do polskiej a u nas nawet na końcówki nie wchodzi...Poziom naszej piłki jest słaby, Wisła nie jest drużyną z potencjałem...niestety. Czasem nachodzą mnie jakieś czarne mysli, że dobrze by było gdyby ktoś inny zdobył mistrza. Ktoś kto po koronacji wzmocni sie naprawdę mocnymi piłkarzami. Wszyscy wiemy o tym że Wisła tego nie zrobi. Brak mistrza będzie tragiczny w skutkach dla Wisły ale zdobycie mistrzostwa będzie tylko chwilowym środkiem przeciwbólowym na całe zło...Pamiętacie sezon w którym Wisła zajęła 8 miejsce?? Co się wydarzyło rok później chyba wszyscy pamiętają. Wisła dominowała w lidze. Czasem chyba lepiej jest gonić, chyba lepiej mieć kogos przed sobą żeby widzieć jakiś cel. Problemem teraz jest, że Wisła nie ma celu. Oczywiście mistrz, ale o tym mysli każdy na starcie ligi. Ale co dalej?? Co po mistrzostwie? Nic. Po mistrzostwie kolejny mistrz. Oczywiście jakieś dzieci będą napalały się na LM ale każdy kto ogląda lige wie że nie ma na to żadnych szans. Zdobędziemy mistrza i nie będzie wzmocnień, na pewno nie będzie. Wisła nei ma pieniędzy...Może dlatego lepiej żeby mistrza zdobyl ktoś kto zainwestuje potem w mocną drużynę. Ale czy jest ktos taki w naszej lidze?? Tego nie wiem, ale dla dobra Wisły, powtarzam tylko dla dobra mojego ukochanego klubu mógłby chyba się powtórzyć ten sezon z 8 miejscem...

Ależ *******isz. Przecież do robienia wzmocnień nie jest potrzebne mistrzostwo. Wzmacniać może się przedostatnia i druga drużyna, nikt im tego nie broni. Z tytułu mistrzostwa nie ma żadnych wielkich pieniędzy dla klubu, więc nie widzę związku.
Wspominasz sytuacje z ósmym miejscem, że potem było super. Tak było, ale wynikło z tego przecież kolejne mistrzostwo i nic więcej. Żeby ktoś inny zdobył mistrzostwo to musi spełnić jeden mało ważny warunek - musi być najlepszy. Wisła jest najlepsza, dlatego zdobywa mistrzostwa. Polska piłka ligowa jest na takim poziomie, że jakikolwiek sukces w pucharach jest niespodzianką, a porażka jest normą.

Próbujesz nam wmówić, że zdobycie w kolejnych sezonach 8 i 1 miejsca, jest lepsze od zdobycia miejsca 1 i 1.

FredzIo 09.05.2010 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 895313)
Sorki ;p może źle to ująłem, bo pisząc tego posta nie brałem pod uwagę jego działalności piłkarskiej tylko to co mówi od jakiegoś czasu i być może zbyt emocjonalnie podszedłem do jego artykułu. On sam jako kibic Wisły powinien wierzyć w nią a nie krytykować jak pesymistyczny Kowalczyk w Cafe Futbol, bo to co tacy ludzie mówią woła o pomstę do nieba...

Krytyka jest dla Ciebie równoważna z brakiem wiary w klub? Gość ma taką opinie na temat Brożków i Łoba i po prostu się nią dzieli. Ja się osobiście nie zgadzam, ale zawsze z zainteresowaniem słucham i czytam jego wypowiedzi, bo są barwne i ciekawe. Iwan zawsze wali prosto z mostu to co myśli, nie owija w bawełnę tak jak większość ludzi z środowiska piłkarskiego. Kowalczyk i Iwan krytykują, bo co innego można mówić o polskiej piłce ligowej, oni widzą co się dzieje, mają o tym pojęcie. Oni nie są pesymistami tylko realistami, czasem pochwalą za coś, ale głównie krytykują, bo takie są realia polskiej piłki.

Wizard 09.05.2010 11:29

Smuda w Cafe Futbol wspomniał o całkiem możliwym powrocie Kosy do Wisły. Po powrocie Kasperczaka nic już nie jest w stanie mnie zaskoczyć w tym klubie, a Kosa znów by dał ogromnego kopa tej drużynie :). Nie mniej na pewno temat Kosy w klubie musi się przejawiać - i dobrze.

DarekK_11 09.05.2010 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 895308)
Smuda właśnie powiedział w cafe futbol, ze Kosowski będzie grał w Wiśle..tak słyszał.

Było by zajebongo, bo kogoś takiego jak Kosa nam brakuje najbardziej... Z początku myślałem, że Kirm zastąpi Kose, ale to jednak zupełnie inni piłkarze.

tommiyacht 09.05.2010 14:14

ja wiem że Kosa to Kosa, ale... nikt wiecznie młody nie bedzie. Gość zaraz ma 33 lata. na skrzydłowego to raczej dużo. Nie mówie nie, ale ciekawy jestem ile on może jeszcze pograć na poziomie ktory miał chociażby z pierwszego sezonu za Skorży

MCX 09.05.2010 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 895423)
ja wiem że Kosa to Kosa, ale... nikt wiecznie młody nie bedzie. Gość zaraz ma 33 lata. na skrzydłowego to raczej dużo. Nie mówie nie, ale ciekawy jestem ile on może jeszcze pograć na poziomie ktory miał chociażby z pierwszego sezonu za Skorży

Myślę, że 2 sezony spokojnie da radę zagrać. Nigdy nie był to piłkarz prześladowany przez kontuzję jak np. Kuba Błaszczykowski, poza tym pamiętajmy, że ściągamy go do polskiej ligi :) Chciałbym żeby do nas wrócił, jestem pewien, że z miejsca stałby się wyróżniającym zawodnikiem.

anthony09 09.05.2010 15:01

Potrzebny nam lewoskrzydłowy i to jest pewne. Tylko potrzebny nam młody, z niekonwencjonalnymi zagraniami najlepiej Brazylijczyk lub Argentyńczyk ;) Kosa by się przydał tylko nie wiem czy jest w stanie grać na tak wysokim poziomie jak przed laty ;/ Pamiętam to co się działo z Krzynówkiem z biegiem czasu i wiem, że Kosa też ma swoje lata i coraz trudniej mu kiwnąć prawego obrońcę rywali.
Ktoś wspomniał o Cafe Futbol to ja przypomnę że powiedzieli tam też o tym, że Legia będzie kupować zawodników za ok. 1mln euro, więc liczą, że ta kasa się im zwróci poprzez większą frekwencje na meczach i może tak by Boguś sypnął jakieś 2mln ojro ;d (chociażby razem z kontraktami) bo mamy zarąbistego Alvareza na prawej obronie i nie wyobrażam sobie nowego sezonu bez niego! Bo przypomina mi się Levadia i mecz bez prawego obrońcy ...

Marcinnno 10.05.2010 14:23

http://goool.pl/ekstraklasa/2127-ofi...hce-kieba.html Ciekawy zawodnik może warto, aby przyszedł do Wisły ?

westersyl 10.05.2010 14:33

Osuch znany jest z tego, że wypisuje brednie. Co do osoby Kiełba to jest to piłkarz klasy Łobdzińskiego tylko że zamiast schodzić do prawej nogi to schodzi do lewej. Jego strzały to poziom berka kucanego. Ogólnie technicznie nie imponuje i należy trzymać się od takich sztucznie wykreowanych "gwiazd" jak najdalej. Dynika i szybkość jak na skrzydłowego jest na poziomie nijakim. To że ktoś wstrzelił piłkę w pole karne i on dostawił nogę to o niczym nie świadczy. Jeśli ktoś z tej ligi się wyróżnia to jest to Sobiech.

Szarny 10.05.2010 15:09

Kiełb śmiesznie biega. Rozkłada te łokcie i wygląda wtedy dosyć pokracznie (nawet na tym zdjęciu z linka powyżej ;)
Już mamy 2 skrzydłowych co śmiesznie biegają. Przydałby się taki, który umie biegać, dryblować i dośrodkować.
Peszki i Grosickiego nie wyciągniemy, a wszelkie spekulacje dotyczące Kiełba i podobnych jako naszych przyszłych"wzmocnień"można tylko skwitować - :lol:

PS. Wogóle jak się patrzy na wielu polskich młodych zawodników to mam wrażenie, że większość z nich ma problemy z koordynacją.
A to z kolei przekłada się na beznadziejną technikę.

Mamy totalnie kalekie społeczeństwo i jedynym ratunkiem jest wprowadzenie systemu na wzór (nie jestem pewien) hiszpański.
Czyli młodzi piłkarze chodzący do szkółek piłkarskich zmuszeni są do uczęszczania na inne zajęcia sportowe niezwiązane z piłką np. gimnastyka, sztuki walki, czy nawet k... balet:lol:
To poprawia ogólną sprawność fizyczną i koordynację. Raz o takim systemie wspomniał Orłowski w C+, gdy komentował jakiś mecz La Liga.

Porównajcie sposób poruszania się takiego Lewandowskiego, a np. Kiełba albo Wasiluka.
Czytałem że "Lewy" pochodzi z wysportowanej rodziny i sam uczęszczał na jakieś zajęcia nie związane z piłką.
Jest dzięki temu szybszy, dynamicznieszy i zwrotniejszy niż jakikolwiek inny polski piłkarz z naszej ligi o podobnym wzroście. Ale to tylko wyjątek.

W skrócie - szukajmy piłkarzy, którzy potrafią biegać przede wszystkim.
Bo jak ktoś nie umie biegać, ma problemy z szybkim obróceniem się z piłką i ogólnie fizycznie jest pokraką, to wszystko co robi na boisku jest dziełem przypadku. Raz wyjdzie, raz nie.

Baala 10.05.2010 15:14

Jeśli to mają być wzmocnienia to lepiej nikogo nie sprowadzać. Ani to skrzydłowy, ani napastnik. Zdobył do tej pory trzy gole z czego dwa to strzały z pierwszej na pałę (my i z Arką) plus jeden rykoszet z Arką. Też mam odczucie że jakoś tak dziwnie biega :] Ani zwodu, ani dośrodkowania jako taki strzał ale typowo siłowy.

JOSE 841 10.05.2010 15:19

http://www.futbol.pl/artykul/83879.html ciekawe gdzie ??chyba nie do Wisły??

Ravers 10.05.2010 15:33

Świetnie było by mieć Onyszkę w składzie,mi podoba się jego gra,zaangażowanie,to że ma jaja(a nie k***a jak niektórzy).Jeśli byśmy go sprowadzili to było by to NIEWĄTPLIWIE wzmocnienie!

pan Dudi 10.05.2010 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 895861)
http://www.futbol.pl/artykul/83879.html ciekawe gdzie ??chyba nie do Wisły??

No pewnie nie, znając "umiejętności" naszych działaczy. Grzechem było nie wzięcie go rok temu. Teraz to już powinno być potraktowane jako działanie na szkodę spółki. Oglądałeś choć 1 jego mecz w Odrze, że tak Cię martwi jego możliwe przyjście tu? Przecież gdyby nie on, to Odra już dawno byłaby w dupie, a nie miała realne szanse na utrzymanie.

Baala 10.05.2010 15:54

Pewnie to jeden z tych co by chciał budować drużyne na "młodych talentach". :)
Onyszko ma w tej chwili 36 lat więc spokojnie na dwa lata można z nim podpisać kontrakt i myślę że dużo by nie chciał. Widziałem Odre wielokrotnie w tej rundzie i Onyszko ratował ich niemal w każdym meczu.
Jak dla mnie to najlepsi bramkarze w lidze to:
1.Mucha
2.Onyszko
3.Pilarz
4.Sandomierski
Jeden musi z nich przyjść bo u nas jest duża luka na tej pozycji. Onyszko niedość że świetnie broni to jeszcze jest charakterny i ograny w pucharach europejskich. Także to powinnien być nasz pierwszy ruch transferowy.

Ogryzek 10.05.2010 16:27

A mnie się Kiełb podoba (jego gra), cena za niego już nie, więc nie ma sprawy. Nie dla psa kiełbasa:)

I powiem wam że jak ja żałowałem ze Peszko do nas nie przyszedł to wielu się śmiało na naszym forum, kto to? Za darmo? Pewnie drewno itd. Tak będzie z Kiełbem. Jak Peszko odejdzie z Lecha, pozyskają Kiełba, który okaże się kolejnym szybkim przebojowym skrzydłowym a My jak zwykle będziemy płakać nad Łobo albo Kirmem. (łobo przynajmniej coś jeszcze gra)

tofik 10.05.2010 16:34

Onyszko byłby dobrą opcją. Jeśli klub po niego nie sięgnie to ja tego absolutnie nie zrozumiem.
Casillas i Buffon na testy się do nas nie zgłoszą.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 895897)
Jak Peszko odejdzie z Lecha, pozyskają Kiełba, który okaże się kolejnym szybkim przebojowym skrzydłowym a My jak zwykle będziemy płakać nad Łobo albo Kirmem. (łobo przynajmniej coś jeszcze gra)

Łobo kontrakt do 31.12.2012, Kirm 30.6.2014. Zabezpieczyliśmy się na lata :)

szczebrzeszcz 10.05.2010 16:52

dowalają z tą długością kontraktów wcale nie młodych zawodników

nawet przy jakimś tam sukcesie nikt ich nie kupi (bo za starzy, a że nie przeskoczą poziomu choćby Brożka to pewne)
takim zawodnikom to maks 3 letni by się przydał

co innego młody zawodnik, ale i tu nie można sobie pozwolić na zbyt wysoki kontrakt

polityka długich i dobrze opłacalnych kontraktów legła w gruzach kiedy uświadomiliśmy sobie w jakim kierunku poszła nasza ligowa kopana:p

Watts 10.05.2010 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 895824)
http://goool.pl/ekstraklasa/2127-ofi...hce-kieba.html Ciekawy zawodnik może warto, aby przyszedł do Wisły ?

Jeśli wydamy na tego piłkarza więcej niż pół miliona euro to własnoręcznie wywiozę tam kogoś na taczkach. Nie odmawiam chłopakowi potencjału, czasem miło patrzy się na jego grę, ale jeśli Wisła spełni żądania Korony płacąc za niego milion euro to będzie to gruba przesada. O ile ta wiadomość ma cokolwiek wspólnego z prawdą, jedyne czego życzę Wam i sobie to to, żeby były to dobrze zainwestowane pieniądze.

Cytat:

I powiem wam że jak ja żałowałem ze Peszko do nas nie przyszedł to wielu się śmiało na naszym forum, kto to? Za darmo? Pewnie drewno itd. Tak będzie z Kiełbem. Jak Peszko odejdzie z Lecha, pozyskają Kiełba, który okaże się kolejnym szybkim przebojowym skrzydłowym a My jak zwykle będziemy płakać nad Łobo albo Kirmem. (łobo przynajmniej coś jeszcze gra)
Mimo wszystko, właśnie tego najbardziej się obawiam ;)

HEDu 10.05.2010 17:11

Kosa to Kosa i nie widać by jakos duzo gorzej grał. W tym sezonie moze gorzej mu idzie (kontuzje), ale na tle Atletico, Chelsea czy Porto wyglądał świetnie. Strzelał też ważne bramki w lidze/pucharze, do tego bardzo ładne, jakby na "starosc" dopracował strzał z dystansu i głową. Dosrodkowania nadal ma idealne, nawet w ostatnim meczu zanotował asyste.

Proximus 10.05.2010 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 895922)
Jeśli wydamy na tego piłkarza więcej niż pół miliona euro to własnoręcznie wywiozę tam kogoś na taczkach. Nie odmawiam chłopakowi potencjału, czasem miło patrzy się na jego grę, ale jeśli Wisła spełni żądania Korony płacąc za niego milion euro to będzie to gruba przesada. O ile ta wiadomość ma cokolwiek wspólnego z prawdą, jedyne czego życzę Wam i sobie to to, żeby były to dobrze zainwestowane pieniądze.

O tak z pewnością. Najwyższy transfer w historii ekstraklasy to 700 tyś euro za Jirsaka, przez który Cupiał wciąż płacze jak sięga po portfel. A teraz zapewne dadzą milion euro za 22-latka który w ekstraklasie strzelił 3 bramki i jak na razie zagrał może 3 mecze na naprawdę wysokim poziomie.

Get your head out of your ass...

enzo 10.05.2010 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 895922)

Nie wyobrażam sobie, by Wisła sypnęła bańkę euro za jakiegokolwiek piłkarza, a zwłaszcza za Polaka, który jeszcze nic wielkiego na dobrą sprawę nie pokazał - spokojnie.

kondzio500 10.05.2010 17:26

Ja uwazam, ze z transferami nie powinno byc zle, wazne tylko zeby miec kogos na oku, a nie kupowanie w ciemno, zawodnikow trzeba obserwowac, tylko obawiam sie o nasza siatke scoutingu

MaG* 10.05.2010 17:49

Ważne jest to ,że jeżeli myślimy o LM już teraz to priorytetem są zawodnicy na solidnym poziomie którzy od razu będą stanowić o sile tego zespołu.
Myślę ,że Onyszko, Żuraw i Kosa to byłby super pomysł. Wszyscy są do wzięcia za darmo i przede wszystkim grali w swoich klubach.Mają europejskie doświadczenie. Wydaje mi się ,że jeszcze przez ~2 lata spokojnie gwarantują solidny poziom.
Do tego można dobrać jeszcze 2,3 młodych perspektywicznych zawodników.

emjot 10.05.2010 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaG* (Post 895949)
Ważne jest to ,że jeżeli myślimy o LM już teraz to priorytetem są zawodnicy na solidnym poziomie którzy od razu będą stanowić o sile tego zespołu.
Myślę ,że Onyszko, Żuraw i Kosa to byłby super pomysł. Wszyscy są do wzięcia za darmo i przede wszystkim grali w swoich klubach.Mają europejskie doświadczenie. Wydaje mi się ,że jeszcze przez ~2 lata spokojnie gwarantują solidny poziom.
Do tego można dobrać jeszcze 2,3 młodych perspektywicznych zawodników.

młodzi perspektywiczni?
proszę bardzo: Niciński, Moskalewicz i Kwiek Olek mogą być ??
:lol:

Markus 10.05.2010 20:16

Wisła ma naprawdę duże braki personalne i jakościowe na wielu pozycjach, nikogo nie może zwieść pozornie niezła sytuacja na koniec sezonu. Wielu zawodników gra słabo i ma wyraźnie dość ograniczone możliwości.

Tak naprawdę potrzebujemy kilku bardzo solidnych piłkarzy, nie Onyszkopodobnych, ale dużo lepszych, by wreszcie coś mogło iść w naprawdę dobrym kierunku, a kolejne kontrakty nie okazały wyłącznie jeszcze jednym obciążeniem dla budżetu. Na liście niezbędnych wzmocnień muszą się znaleźć przynajmniej jeden bramkarz "na reprezentacyjnym poziomie", 2 bocznych obrońców, stoper (szczególnie jeśli odejdzie Marcelo), minimum 1 boczny i środkowy pomocnik, 2 napastników (Hristowa wyraźnie skreślono).

To aż 7 graczy - minimum, by myśleć o czymkolwiek w pucharach poza strachem przed nową Lewadią. Tyle razy klub i Cupiał dostawał nauczkę, że bez naprawdę poważnych transferów w Europie można dostać najwyżej boleśnie w tyłek, iz w końcu powinien zrozumieć ich konieczność.

Tylko kto ma szukać i znaleźć tych zawodników? Niezatapialny Zdzisu? :lol: Kto ma szukać pieniędzy na ich sprowadzenie i utrzymanie - nieistniejący marketing? :lol: Tak właśnie po raz kolejny strzelamy sobie samobójcze gole.

sovinho_02 10.05.2010 20:21

Myślę że na LM wystarczy że wszyscy będą zdrowi i w dobrej formie a do tego trzeba by był pozyskać:
-bramkarza (np. Onyszko)
-skrzydłowego ( najlepiej Kosowski )
- dwóch napastników ( jeden młody - taki typu Sobiech, i jeden doświadczony taki bramkostrzelny, coś typu brożek )
No i oczywiście zatrzymać Marcelo, Małego i spółkę :)

gianbuffon 10.05.2010 22:33

Przydałby nam się jeszcze jakiś dobry drybler. Najlepiej, żeby był jeszcze szybki. Coś w stylu Kuby, czy Uche.

biała gwiazda 10.05.2010 23:21

W Bełchatowie szykuje się sprzedawanie, cholera tylu tu pisało po co tracić kasę na Nowaka,
to ja mówię- kontrakt kończy mu się w czerwcu(ewentualnie jak się pomyliłem to w grudniu) więc jest do wyciągnięcia za darmo w tym roku, a i ostatnio nie nękają go kontuzji i cicho się o nim zrobiło(Gks o nic już nie gra), szczędzimy kasy na Alvareza, to Tosik jest za darmo(kontrakt do czerwca), oglądałem wiele jego meczów i naprawdę widać u niego duże postępy, z Cetnarskim bym się wstrzymał bo nie taki pewny jeszcze gracz, chyba że by była atrakcyjna cena. Tshibamba z Arki ciekawie się prezentuje też za darmo w czerwcu będzie, a w takiej słabej Arce w 10 meczach strzelić 4 gole to jest niezły wyczyn, chłopak poza tym młody 21 lat, wyszkolony w Holandii i tam też strzelał bramki i radzę nie sugerować się że tam jedną sytuację przestrzelił, ma on papiery na granie i aż dziw bierze że Arce kogoś takiego udało się wyłuskać. Sobiech, Sadlok, Kiełb, Janoszka, Micanski za nich będą zaporowe ceny i nie warto tracić kasy na przebijanie się z Legią i Lechem.Z tych co podałem na pewno z 2 u nas by się super rozwinęło, kasy na nich dużo nie musimy kłaść, w piłce trzeba wykorzystywać momenty gdy jakiś piłkarz trochę zaczyna pokazywać i nie kosztuje jeszcze dużo i nie jest szeroko znany, wypali-super, nie wypali-trudno, ale przynajmniej dużo kasy nie poszło w błoto.

Wie ktoś czemu Jończyk gra w Sandecji? Ma papiery na granie, polecam jego piękną bramkę na Łksem, widać że idzie w dobrym kierunku, nie mogę zrozumieć dlaczego go tak łatwo puściliśmy, rozumiem że daje się kogoś na wypożyczenie by się ograł, ale my pozwoliliśmy mu porostu odejść bez słowa, oby nie odbiło się to na nas czkawką.

szczebrzeszcz 11.05.2010 07:22

1. skończył mu się kontrakt
2. mając do wyboru grę w Me i 1 lidze(i trenera reprezentacji młodzieżowej) wybrał to drugie

AYALA 11.05.2010 07:29

Kiełb ma zapisaną w kontrakcie wg. gazety że może odejśc za 1,5 mln ale zł.Inne media donoszą że Korona chce milion ale Euro !!! Myśle że milion € jest to kwota zbyt wysoka jak na jego możliwości no ale jeżeli za mistrzostwo ma wpłynac do kasy klubowej 10 milionów zł z Canal plus to chyba raz kiedyś można zaszalec

Baala 11.05.2010 08:39

Nie no za Kiełba :lol: trudno nawet powiedzieć, że on ma jedną rundę udaną, on ma może 3-4 meccze w lidze do tej pory na przyzwoitym poziomie.

Marcinnno 11.05.2010 09:36

Ja bym zaproponował Arka Onyszkę. Widać, że facet jest niezły , a po za tym jeśli Odrę stać na jego kontrakt to Wisłe chyba tym bardziej. Co szkodzi podpisać umowę na 1-2 lata ? Zawsze jest dwóch niezłych bramkarzy. Sam mówi, że ciekawą ofertę by rozpatrzył , a oferta z Wisły jest ciekawa.

dj_ibutti 11.05.2010 09:57

Co do Kiełba to coś w stylu casusu Matusiaka i Dawidowskiego - strzelili nam bramkę, trzeba ich kupić.

kosaTS 11.05.2010 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 896205)
Co do Kiełba to coś w stylu casusu Matusiaka i Dawidowskiego - strzelili nam bramkę, trzeba ich kupić.

Też w stylu Żurawskiego, Zieńczuka :)

pan Dudi 11.05.2010 10:26

Nie porównujcie sytuacji z Kiełbem, do tych z innymi wymienionymi piłkarzami, bo tamtym on zwyczajnie do pięt nie dorasta. Poza tym, bramkę strzelił nam też Sobol, którego potem pozyskaliśmy za darmo.

Kiełb to chłopak, który zagrał kilka dobrych meczy w tej rundzie (w poprzednich się nie wyróżniał) i kupowanie go za więcej niż te, powiedzmy, 300- 400 tys €, to jakaś abstrakcja dla mnie. Inna sprawa, że w ogóle kupowanie go do Wisły, w której kadrze jest tylu skrzydłowych (Małecki, Łobodziński, Piotrek Brożek, Boguski, Kirm), to jakiś podupcony pomysł. Najpierw trzeba sprzedać tych, z których nie ma pożytku, żeby w ogóle myśleć o kupowaniu kogoś.

SpoXsteR 11.05.2010 13:35

http://www.futbol.pl/artykul/83938.html

najbardziej lubie tekst
Cytat:

powiedziała Faktowi anonimowo osoba z najbliższego otoczenia właściciela Białej Gwiazdy.
ile to juz razy Faktowi jakas anonimowa osoba cos mowila? trudno zliczyc..

a z tym Kielbem to niektorzy zartuja prawda? za niego nie dalbym 200 tys zl i najbardziej podobal mi sie kogos tekst ze Sobiech czy Janoszka nie sa zawodnikami na miare Wisly.. ale Kielb juz tak

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl