Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Eternit 05.07.2011 20:13

Gdzie mogę sprzedać markowy zegarek? Allegro nie wchodzi w grę, w lombardach przyjmują takie rzeczy? Jeśli tak, to czy ktoś zna w miarę dobry lombard?

Kibicka 05.07.2011 20:17

No to tak ja mam dwa pytania:)
1) Czy przechodził Ktoś z Was rekrutację w firmie CAPGEMINI i może mi opowiedzieć na czym polega ten test co się uzupełnia prze internet...
2) Jak sprawdzić czy opcja korzystania z plików cookies jest włączona ( w Firefoxie)??? :/

dj_ibutti 05.07.2011 20:21

Frugo jest w kawiarni w Pałacu Bonerowskim ;) 2 zł za butelkę.

nero 05.07.2011 20:32

Glazik - przyznaje nie wiedziałem. Szybko się uwinęli z produkcją.
Pytanie do tych co pili Frugo, smakuje tak samo bądź podobnie jak kiedyś?!

boczek 05.07.2011 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez boczek (Post 1121315)
Przejrzałem 17 stron tematu turystyka i znalazłem tylko 2 posty odnośnie krajów Beneluksu, ale bez cennika i takich " życiowych " rad, tj gdzie pójść, czym dojechać etc, także wklejam tutaj - bo więcej osób tutaj wchodzi;

1) Tani hostel w Amsterdamie by ktoś polecił ?
Tzn nawet pod Amsterdamem, bo pewnie jest tak, że lepiej się kalkuluje nocleg poza stolica + dojazd do niej, niż posiadanie drogiego lokum w centrum.

Także jakby ktoś polecił mi tani, a nawet b. tani hostel byłbym bardzo wdzięczny !!!

2) Wiadomo że im bardziej na zachód od naszej zachodniej granicy tym drożej, ale jak przykładowe ceny w Belgii czy Holandii za bochenek chleba, butelkę wody, czy jakiś tani obiad ?

Czy jest tak drogo jak w Norwegii że nawet można z własnymi konserwami jechać, czy bez zbytniej przesady ?

podbijam na następną

Glazik 05.07.2011 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1121769)
Glazik - przyznaje nie wiedziałem. Szybko się uwinęli z produkcją.
Pytanie do tych co pili Frugo, smakuje tak samo bądź podobnie jak kiedyś?!

a pod tym linkiem odpowiedz na twoje pytanie http://www.mmbydgoszcz.pl/365390/201...ry=spozaMiasta

nero 05.07.2011 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Glazik (Post 1121782)
a pod tym linkiem odpowiedz na twoje pytanie http://www.mmbydgoszcz.pl/365390/201...ry=spozaMiasta

O recepturze wiem, pytam raczej ludzi którzy pili nowe frugo i pytam czy według nich smakuje jak stare.
Pozdrawiam

Michal_b3 05.07.2011 22:02

Gdzie polecicie ściągnąć simlocka z SE K750i? Najlepiej okolice centrum lub Ruczaju/Klin/Borku. Z góry dzięki za namiary na tani serwis GSM.

Wojtas 06.07.2011 01:01

Polecicie jakas stronke gdzie sciagne MP3

bo co znajde to jakies bzdury,opłaty i pobieraczki mi wyskakują

kto ma jakas sprawdzoną i dobrą?

Watts 06.07.2011 01:03

mp3.teledyski.info

El'kabat 06.07.2011 01:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1121758)
Gdzie mogę sprzedać markowy zegarek? Allegro nie wchodzi w grę, w lombardach przyjmują takie rzeczy? Jeśli tak, to czy ktoś zna w miarę dobry lombard?

W lombardzie pewnie Ci dadza smieszna cene za niego.
Jak allegro odpada to zawsze mozesz w niedziele skoczyc pod hale targowa rano,moze uda Ci sie komus go opchnac :)

brzydki.brzydal 06.07.2011 07:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibicka (Post 1121761)
No to tak ja mam dwa pytania:)
1) Czy przechodził Ktoś z Was rekrutację w firmie CAPGEMINI i może mi opowiedzieć na czym polega ten test co się uzupełnia prze internet...
2) Jak sprawdzić czy opcja korzystania z plików cookies jest włączona ( w Firefoxie)??? :/

Ad 1 - ja przechodzilem dwa razy - z 5 lat temu i jakos z 2 lata temu, ale zadnego testu przez internet nie bylo. Byly testy, ale na miejscu. Za pierwsyzm razem mialem testy pisemne angielskiego i matematyki i oba byly banalnie proste, trzeba sie bylo nameczyc, zeby oblac angielski, matemastyka tez latwa, wystarczala zdolnosc szybkiego myslenia. Niemiecki za to byl porazajaco trudny.

2 lata temu angielski byl juz na znacznie wyzszym poziomie niz wczesniej, acz jak ktos zna jezyk, to latwe do zdania. test z informatyki tez prosciutki.

Acz pieniadze wciaz oferuja smieszne i lepiej poszukac jakiejs konkurencji i tam aplikowac - to jeden z powodow dlaczego sie tam nie przenioslem - pracujac na szeregowym stanowisku w innej firmie zarabiam wiecej niz w "kapciu" na 2 lini.

Acz generalnie na start, lub podczas studiowania moze byc i w takiej sytuacji zachecam, bo pozniej pracodawca inaczej bedzie patrzyl na cv osoby, ktora pracowala w korpo.

Ad 2 - narzedzia -> opcje -> prywatnosc -> "usun pojedyncze ciasteczka"

tomo 06.07.2011 08:06

Włączam komputer o godzinie 8 rano, a zegarek wskazuje w komputerze np. godiznę 16 i datę wczorajszą. Tak codziennie muszę ustawiać czas. Co się dzieje ? wie ktoś jak temu zaradzić ?

snyrting 06.07.2011 08:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1121890)
Polecicie jakas stronke gdzie sciagne MP3

bo co znajde to jakies bzdury,opłaty i pobieraczki mi wyskakują

kto ma jakas sprawdzoną i dobrą?

http://newalbumreleases.net/
http://peb.pl/oferty-audio/
www.thepiratebay.org

Powinno wystarczyć ;)

podszywacz 06.07.2011 08:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 1121911)
Włączam komputer o godzinie 8 rano, a zegarek wskazuje w komputerze np. godiznę 16 i datę wczorajszą. Tak codziennie muszę ustawiać czas. Co się dzieje ? wie ktoś jak temu zaradzić ?

Najprawdopodobniej wyczerpała Ci się bateria podtrzymująca CMOS. Najczęściej zdarza się to co 2-3 lata. Jeżeli się znasz na tym choć trochę, trzeba rozkręcić komputer i na płycie głównej znajdziesz gniazdo baterii. Bateria najczęściej ma kształt okrągłej pastylki, jest podobna lecz większa od tych stosowanych w zegarkach.

wiślak 86 06.07.2011 10:08

Ja mam podobny problem ale ja wyłączę kompa z prądu. pokazuje mi datę 2004rok i godzine 00.00 i muszę ustawiać od nowa. ta baterię muszę wymienić?

Maro 06.07.2011 10:12

Witam wszystkich kibiców Wisły!
Jestem nowym użytkownikiem na forum, a zarazem kibicem nie pochodzącym z Krakowa, dokładnie z małej miejscowości z woj. Zachodniopomorskiego. Mam kilka pytań do was. Jako pierwsze chciałbym zadać pytanie dotyczące biletów. Zatem, czy istnieje możliwość internetowego zakupu biletów? Lub jak wygląda sytuacja z możliwością nabycia biletu tuż przed samym meczem?Jak do tej pory nie miałem jeszcze możliwości oglądania meczu Wisły na żywo i planuję to zmienić.

W drugiej kolejności chciałbym się dowedzieć, czy istnieje możliwość kupienia flagi kibicowskiej Wisły, w rozmiarze powiedzmy 2x2, lub 2x3?
Jestem otwarty na możliwość nawiązania znajomości z kibicami .

Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje, że umieściłem swój post w miejscu, w którym ktoś do niego dotrze.

Voin 06.07.2011 10:32

Sprzedaży internetowej jeszcze nie ma, choć już miała dawno być.
Bilety przed meczem - zależy od rangi meczu, tu raczej nikt nie jest w stanie Ci precyzyjnie odpowiedzieć.
Co do flagi, to nie wiem.

podszywacz 06.07.2011 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1121970)
Ja mam podobny problem ale ja wyłączę kompa z prądu. pokazuje mi datę 2004rok i godzine 00.00 i muszę ustawiać od nowa. ta baterię muszę wymienić?

Dokładnie, musisz ją wymienić. Przy podłączonym zasilaniu CMOS podtrzymywany jest z prądu a po to jest bateria żeby podtrzymać zegar bez zasilania.

R33 06.07.2011 10:54

Można płacić w Wiślackim Świecie kartą przy zakupie karnetu?

podszywacz 06.07.2011 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1122003)
Można płacić w Wiślackim Świecie kartą przy zakupie karnetu?

Dalej nie można.

gypsy 06.07.2011 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1121801)
O recepturze wiem, pytam raczej ludzi którzy pili nowe frugo i pytam czy według nich smakuje jak stare.
Pozdrawiam

Zdania są podzielone, słyszałam różne opinie, wśród których przeważa taka, że smak jest taki sam, ale zdarzały się również głosy, że nowe Frugo jest jakby "rozwodnione". Musisz sam spróbować i ocenić ;) Ja jeszcze osobiście nie piłam.

nero 06.07.2011 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1122153)
Zdania są podzielone, słyszałam różne opinie, wśród których przeważa taka, że smak jest taki sam, ale zdarzały się również głosy, że nowe Frugo jest jakby "rozwodnione". Musisz sam spróbować i ocenić ;) Ja jeszcze osobiście nie piłam.

Dzięki za odpowiedz :) Jutro w takim razie kupie :D

LanceTS 06.07.2011 18:26

Zgłupiałem. Mam myszkę, chyba tą:
http://www.morele.net/logitech-wirel...silver-229276/
I dzisiaj nagle przestała działać. Dostałem ją gratis, gdy kupowalem jakiś tam sprzęt. Dzisiaj po prostu przestała działać, a że nie mam żadnej instrukcji ani nic takiego to nie mam pojęcia co zrobić. Jakoś się ją ładuję, gdzieś tam są jakieś akumulatorki czy coś? Wie ktoś?

WiślakMyślenice 06.07.2011 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1121912)

dodałbym do tego jeszcze www.ulub.pl

impreza 06.07.2011 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1122363)
Zgłupiałem. Mam myszkę, chyba tą:
http://www.morele.net/logitech-wirel...silver-229276/
I dzisiaj nagle przestała działać. Dostałem ją gratis, gdy kupowalem jakiś tam sprzęt. Dzisiaj po prostu przestała działać, a że nie mam żadnej instrukcji ani nic takiego to nie mam pojęcia co zrobić. Jakoś się ją ładuję, gdzieś tam są jakieś akumulatorki czy coś? Wie ktoś?

Zwykle takie myszki są zasilane przez baterię AA lub AAA. Odwróć ją i powinieneś mieć zaślepkę, którą otwierasz i masz tam baterię. Poziom baterii wskazywany jest przez tą zieloną diodę, która jest widoczna na pierwszym zdjęciu w podanym przez Ciebie linku. Spróbuj także odpiąć nadajnik od USB i zresetować komputer lub podpiąć pod inny port USB.

LanceTS 06.07.2011 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez impreza (Post 1122467)
Zwykle takie myszki są zasilane przez baterię AA lub AAA. Odwróć ją i powinieneś mieć zaślepkę, którą otwierasz i masz tam baterię. Poziom baterii wskazywany jest przez tą zieloną diodę, która jest widoczna na pierwszym zdjęciu w podanym przez Ciebie linku. Spróbuj także odpiąć nadajnik od USB i zresetować komputer lub podpiąć pod inny port USB.

Ja .......e... Własnie niczego na dole nie ma, tylko 2 przyciski (on/off i RESET) i przycisk ze znaczkiem baterii. Naciskałem to, naciskałem, przesuwałem w każdą stronę co się dało.

Dopiero jak się wk.rwiłem i wy.ebałem myszką o biurko to się okazało że to coś gdzie jest bateria otwiera się z przodu myszki a nie z tyłu... Troche techniki i się człowiek gubi...

A co do wskaźnika to zwróciłem uwagę że przez ostatnie parę dni migał, ale niei byłem pewny czy to chodziło o baterie.

impreza 06.07.2011 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1122518)
Ja .......e... Własnie niczego na dole nie ma, tylko 2 przyciski (on/off i RESET) i przycisk ze znaczkiem baterii. Naciskałem to, naciskałem, przesuwałem w każdą stronę co się dało.

Dopiero jak się wk.rwiłem i wy.ebałem myszką o biurko to się okazało że to coś gdzie jest bateria otwiera się z przodu myszki a nie z tyłu... Troche techniki i się człowiek gubi...

A co do wskaźnika to zwróciłem uwagę że przez ostatnie parę dni migał, ale niei byłem pewny czy to chodziło o baterie.

Po wymianie baterii działa czy to nie pomogło?

crazykaro 06.07.2011 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez impreza (Post 1122521)
Po wymianie baterii działa czy to nie pomogło?

Nie może nie działać. Skoro dioda naładowania baterii migała to nie mogło to być nic innego... chyba że myszka po bliskim kontakcie ze ścianą się zrypała:p

Michal_b3 07.07.2011 09:09

Znowu mam pytanie, tym razem może ktoś jednak pomoże - czy ktoś z was wie na 100% czy za jazdę pod wpływem na rowerze można stracić prawo jazdy? :)

crazykaro 07.07.2011 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Michal_b3 (Post 1122583)
Znowu mam pytanie, tym razem może ktoś jednak pomoże - czy ktoś z was wie na 100% czy za jazdę pod wpływem na rowerze można stracić prawo jazdy? :)

Z tego co słyszałem to o tym decyduje sąd. Nie ma natioomiast tak że automatycznie tracisz prawo jazdy jak to było kiedyś

impreza 07.07.2011 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1122533)
Nie może nie działać. Skoro dioda naładowania baterii migała to nie mogło to być nic innego... chyba że myszka po bliskim kontakcie ze ścianą się zrypała:p

Chyba że był konflikt urządzeń albo USB nie działa tak jak trzeba (spadki napięcia na przykład). Powodów mogło być krocie.
Pozdrawiam

PrzemooTSW 07.07.2011 12:44

Szukam Skupu samochodów gdzie zapłacą mi za Fiata Cinquecento
Gdyż wyjeżdżam nie mam czasu szukać kupców i czekać
Ewentualnie Sprzedam za 900zł
Rok 1997
poj 700
W Dobrym stanie technicznym i wizualnym
Polecacie coś?

krzysiek92 07.07.2011 13:43

ktoś wyjaśniłby mi łopatologicznie.. gdzie i w jaki sposób załatwić sobie NIP i jaki jest termin oczekiwania...

impreza 07.07.2011 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysiek92 (Post 1122675)
ktoś wyjaśniłby mi łopatologicznie.. gdzie i w jaki sposób załatwić sobie NIP i jaki jest termin oczekiwania...

Idziesz do Urzędu Skarbowego, który odpowiada za dzielnicę w której mieszkasz, jeśli jesteś "zwykłą" osobą fizyczną, to znaczy nie prowadzisz żadnej działalności to wypełniasz formularz NIP-3 i za około 10-14 dni przychodzi Ci pocztą potwierdzenie z numerem NIP. Z dokumentów które wypada posiadać przy zakładaniu NIP-u to potrzebny będzie dowód i ewentualnie nr Twojego konta bankowego jeśli chcesz otrzymywać zwrot podatku na konto, a nie przez pocztę.
Druk, który dostaniesz w urzędzie i będziesz musiał wypełnić wygląda tak: http://www.mf.gov.pl/_files_/podatki...nip3_05.01.pdf

Zola 07.07.2011 16:00

Orientuje sie ktos gdzie w Krakowie dostane takie "zegarki" (jak zwal, tak zwal :) )?
Allegro mnie nie interesuje.

http://i55.tinypic.com/2efuds6.jpg

AMF 07.07.2011 18:54

Ma ktoś możliwość podbicia praktyk studenckich z kierunku Ochrona Środowiska bez uczęszczania na nie?:) bo nie dostałem urlopu a musze 160 godzin praktyk odbyć... PILNE

boczek 07.07.2011 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AMF (Post 1122983)
Ma ktoś możliwość podbicia praktyk studenckich z kierunku Ochrona Środowiska bez uczęszczania na nie?:) bo nie dostałem urlopu a musze 160 godzin praktyk odbyć... PILNE

napisz na www.gumtree.pl - miałem tak w zeszłym roku i bez problemu się znaleźli chętni.
Tylko że na forum tutaj ktoś za piwko Ci załatwi koledze po szalu, a na gumtree musiałbyś sie liczyć z kupnem jakiejś flaszeczki lepszej komuś kto by Ci to zrobił.

kamilll1906 07.07.2011 21:40

czy zna ktoś, i mógłby polecić, jakiś dobry sklep w Krakowie, gdzie dostane dobry stabilizator na kostkę w rozsądnej cenie ?

felipe 07.07.2011 23:15

Jest jakiś klub gdzie grają mieszankę disco lat 80/90 (Modern Talking np), tudzież pop / disco polo i tego typu klimaty ? :) Wypadłem z obiegu jeśli chodzi o kluby, a teraz potrzebuję właśnie takich klimatów. Znajdzie się cos? Z naciskiem na to disco 80/90.
Aha - towarzystwo 25-30 lat by nie czuło się nieswojo w towarzystwie danego klubu (za staro lub za młodo), to też ważne.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl