Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Jaroo1 03.10.2011 14:15

Cytat:

Och, jacy wy pokrzywdzeni...

W Anglii mają z Arsenalu taką polewkę, że weszło to przy brytyjskich mediach przegląd sportowy Poważnie, nie licząc weszło nikt po was aż tak bardzo nie jedzie, a weszło jeździ głównie po Maaskancie i tak. Zresztą jakoś tak podejrzewam, że włoskich mediów nie czytujesz i też argument sobie wymyśliłeś pod tezę, a nie oparłeś go o autentyczne doświadczenia ;)

Serio, czego oczekujecie - poklepywania po plecach po porażkach? Że media będą pisać "hej Wisła, nic się nie stało!"? Że nie będą reagować na potknięcia Mistrza Polski? Jak my mamy słabsze mecze lub wygrywamy nieprzekonująco, to też dostajemy po uszach. Przed GKSem, to ja z frustracji nie czytałem żadnych mediów sportowych, bo mieli na nas używanie - jak najbardziej zasłużone. Poza tym poczytajcie własne forum i jak sytuację oceniacie Wy sami - nie rozumiem czemu zewnętrzni obserwatorzy nie mają was oceniać podobnie?
Jesli to sie odnosi do mnie tez to sie nie zrozumielismy. Ja nie oczekuje, ze po Wisle nie beda jechac. Mi chodzi jedynie o ocene trenera. Ocena trenera przez wiekszosc dziennikarzy (zaliczam tez do nich tzw ekspertow i innych znawcow :P) jest kreowana poprzez sam wynik. Niech jada po Maaskancie bo wlasciwie pod jego wodza Wisla zdobyla Mistrza ale w slabym stylu, a wlasciwie w zadnym stylu - mimo to sie nad Maaskantem i Valckx'em spuszczano. A przeciez od roku w Wisle nic sie nie zmienilo. nadal mamy slamazarna obrone, slaba skutecznosc i nie tworzymy monolitu. Wymagajmy troche wiecej trzezwego myslenia a nie weryfikowania marki trenera/zespolu po samych wynikach, bo czesto te wyniki to zrzadzenie losu a nie umiejetnosci

Cytat:

Jeżeli tak i nie zabrania tego fifa/uefa/pzpn t dlaczego u nas tego nie ma?
Gdzies mi sie obilo o uszy, ze jak u nas oddadza caly stadion to wtedy na telebimach bedzie mozna puszczac mecze na zywo. Ale reki sobie uciac nie dam

Oldpara 03.10.2011 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1172991)
Niby prawda, ale czy my kibice nie robimy tego samego? Gorszy okres gry - i już wszyscy zwalniają trenera, transfery są ściąganiem złomu za grosze, barwy są hańbione, a sezon to będzie ostra walka o utrzymanie. Chwilę później 2-3 wygrane, i już kroczymy pewnie po MP, w trenera oczywiście zawsze wierzyliśmy, a transfery pokazują jak za niewielkie pieniądze można ściągnąć fenomenalnych piłkarzy. Tak samo jest u was i u nas.

Święte słowa. Łaska kibica na pstrym koniu jeździ. Sukces ma wielu ojców, a porażka jest sierotą. A terner w przypadku porażki to w ogóle gwałciciel matkojebca brukający nasz/wasz ukochany klub.

wanciak86 03.10.2011 17:14

Proponuje poczytać ten artukył, "zasuńcie kotary, Wisła gra!"
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Bardzo trafnie napisane, tyczy się armii zacieżnej Wisły.
Ps. Niestety Lechii troche też..

mitmichael 03.10.2011 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1173230)
Proponuje poczytać ten artukył, "zasuńcie kotary, Wisła gra!"
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Bardzo trafnie napisane, tyczy się armii zacieżnej Wisły.
Ps. Niestety Lechii troche też..

Nikt Rudzkiemu nie kaze ogladac Wisły.

!!IRIVER!! 03.10.2011 18:20

A w Kielcach Korona dominuje w każdym aspekcie nad Górnikiem. Po raz pierwszy oglądam od początku mecz 'scyzorów' i przyznam, że grają naprawdę dobrze. Przede wszystkim agresywny pressing, walka o każdą piłkę i dobre operowanie piłką.

Ogryzek 03.10.2011 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 1172719)
czyli, że Wisła ile traci do vicelidera?
:>

Specjalnie dla Ciebie

Tracimy niestety 4 punkty.

A jak Legia wygra zaległy mecz z Zagłębiem to do 3 miejsca będziemy tracić 3 punkty.

No nic ale walka trwa:)

szczebrzeszcz 03.10.2011 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1173298)

No nic ale walka trwa:)

spokojnie to tylko 3 pkt po 9 kolejkach

PS.
jak w ostatnich latach Wisła nie wygrywała na Łazienkowskiej to był mistrz :)

na razie górą była Legia
http://img.wiocha.pl/images/1/1/11cc...59fec0bbdc.jpg
ale i tak zaraz coś się tam spartoli,
Śląska obawiam się bardziej,ale czy to będzie jakaś tragedia? :)

PS. pozwoliłem sobie wyedytować posta :] nie ukrywam .... złośliwie

Fiti 03.10.2011 20:25

Korona postawiła wszystko na walkę o mistrza. I myślę że dla nich 3-6 miejsce na koniec sezonu jest realne o ile zaraz nie zaczną gwałtownie lecieć w dół tabeli...

Oldpara 03.10.2011 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 1173323)
spokojnie to tylko 3 pkt po 9 kolejkach

PS.
jak w ostatnich latach Wisła nie wygrywała na Łazienkowskiej to był mistrz :)

w Legii i tak się zaraz coś spartoli,
Śląska obawiam się bardziej,ale czy to będzie jakaś tragedia? :)

Ej...przecież na koniec 1. Śląsk 2. Wisła + np. puchar dla Wisły to byłby bardzo dobry wynik.

Jest tylko jeden problem - 2 miejsce nie daje szansy na walkę o LM :-/ I dlatego w pucharach musimy ciułać punkciki, i sciskać kciuki nawet za największych wrogów, żeby w końcu za 2-3 lata mieć dwie drużyny w LM jak ma teraz Rumunia.

szprotson 04.10.2011 13:33

do wszystkich którzy już przewidzieli Nasz fatalny koniec sezonu, mistrza Korony czy też Wksu.

Tabela
[IMG]http://img51.imageshack.us/img51/6371/tabelako.jpg

pawelwislak 04.10.2011 13:38

Mysle ze kolega dobrze podsumowal panikarzy jedna tabelka :D

Popatrzmy tez na nasz terminarz do konca rundy ja czuje ze przezimujemy na 1 miejscu...

Marszałek 05.10.2011 09:27

To o czym była tutaj dyskusja gdy zaczęto podawać pojemność stadionów,które się u nas buduje,nagle zaskoczyło Ekstraklasę. Ludzie tłumnie nie przychodzą!Odkrycie Ameryki niemalże.
http://www.rp.pl/artykul/216043,7277...ic-kibica.html

A ja będę nadal usilnie trzymał się swojej wersji,że przychodzić nie będą. Skala problemu jest i tak większa niż sądziłem. Bo co jak co ale taki mecz jak Legia-Wisła powinien zapełnić stadion,a tu podają,że zostało 7 tysięcy biletów w kasie. To jeśli takie mecze nie przyciągają widza na stadion,to nie wiem co musi się stać aby nagle ludzie zaczęli zapełniać trybuny na hity kolejki?

studio 05.10.2011 09:35

1. Wyp**rdolic rzad w pi**u.
2. Przemowic do rozsadku wlodarzy klubow, 50zl za mecz to jest zbyt duzo.

emj10 05.10.2011 10:31

Marszałek owszem do kompletu brakowało ok. 7 tys. kibiców, ale nie jest prawdą to, że 7 tys. biletów zostało w kasach. Gro z tych wolnych miejsc to miejsca vipowskie, czy w lożach, które chyba nigdy nie zostaną w pełni zapełnione. Na moje oko, bo nie mam wiarygodnych informacji to w kasach zostało max ok. 3 tys. biletów na najdroższe sektory.

Sartre 05.10.2011 11:15

Cytat:

A ja będę nadal usilnie trzymał się swojej wersji,że przychodzić nie będą. Skala problemu jest i tak większa niż sądziłem. Bo co jak co ale taki mecz jak Legia-Wisła powinien zapełnić stadion,a tu podają,że zostało 7 tysięcy biletów w kasie. To jeśli takie mecze nie przyciągają widza na stadion,to nie wiem co musi się stać aby nagle ludzie zaczęli zapełniać trybuny na hity kolejki?
To co napisał emj10 + dopisz jeszcze problem, że u nas są w kij drogie te bilety. Frekwencję na poziomie 25 tyś. w tych okolicznościach uważam za naprawdę ładny wynik, a atmosfera była wprost genialna i jak najbardziej godna takiego spotkania jak Legia - Wisła.

Już o tym wcześniej pisałem - dla mnie to jest oczywiste, że nasze stadiony nie są i jeszcze jakiś czas zapełnione nie będą. Wybudowaliśmy je na wyrost, to prawda. Ale jak mieliśmy budować? Zakładamy, że z czasem z różnych względów liczba kibiców w polskiej ekstraklasie wzrośnie - w przeciągu powiedzmy najbliższych 10-15 lat. Czyli co, teraz powinniśmy wybudować stadiony na kilkanaście tysięcy frekwencji, a za 10 lat się martwić że są za małe?

Jaroo1 05.10.2011 11:48

Ja mysle, ze na mecze hitowe spokojnie sie moga najwieksze stadiony w Polsce zapelnic. Tylko, ze tu nie Niemcy czy Anglia, tutaj czlowiek musi za 1500-2000 przezyc miesiac a nie na bilety wyjebac od 5 do 20% pensji w zaleznosci czy jezdzi na wyjazdy czy tylko na mecze u siebie. O wyjazdach zagranicznych juz nie mowiac bo taki jeden wyjazd to jest cwierc wyplaty. A chyba ceny powinny byc dostosywane dla tych wlasnie, ktorych jest w Polsce najwiecej czyli osob biednych a nie dla Kulczykopodobnych

flamengista 14.10.2011 17:48

Laskowski po pierwszej połowie o meczów Pasów z Podbeskidziem: "mecz miał swoje lepsze i gorsze momenty"

:lol:

Gdzie widzi te "lepsze", tego nie wiem. Natomiast martwi postawa Podbeskidzia, bo Pasy na razie groźniejsze.

Marcin_fan 14.10.2011 18:22

Cracovie już żegnamy...

flamengista 14.10.2011 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1176727)
Cracovie już żegnamy...

...od lat - wylatują drzwiami, ale wchodzą znowu oknem.

Więc spokojnie z tym pożegnaniem.

piotrek06 14.10.2011 18:51

Piękny początek kolejki

flamengista 14.10.2011 18:52

Węgrzyn: "Cracovia nie była w tym meczu zespołem gorszym" - ech, znowu garbata dola i zły sędzia...

1986 14.10.2011 18:55

Mecz na poziomie okręgówki... tak żenującego meczu dawno nieoglądałem.

gigant 14.10.2011 18:58

To moze tradycyjnie:
Oto jest dzień, oto jest dzien który dał nam pan.......

Jak ja uwielbiam taki początek weekendu, jeszcze tylko coś dzisiaj włożyc i niczego więcej mi do szczęścia nie trzeba.

Kocur 14.10.2011 19:00

Pełne poparcie, może być mróz, deszcz, mgła, syf jak sto pięćdziesiąt ale jak parchy dostają to od razu wychodzi słońce !

Kamrat 14.10.2011 19:45

Lubie takie początki weekendu. Ci co zaczęli walczyć z komuną po '89 "umacniają" się na dnie tabeli. Teraz pasuje żeby zaczęli strajkować, bezie niezły ubaw.

whistar 14.10.2011 19:53

Początek weekendu dobry, jeszcze tylko remis Amiki z Koroną. Czy "najlepsi kibice w Polsce" nadal strajkują domagając się cateringu?

Blaszczu16 14.10.2011 20:06

Ale buraku grają w tych Kielcach, co mecz to zadyma z ich udziałem.

Lysy 14.10.2011 20:08

Idzie, Idzie!
POD-BES-KIDZIE!! :D

Ale i tak Cracovia się utrzyma, na wiosnę pewnie znowu przyjdzie lepsza forma, lub przeciwnik będzie akurat tego dnia "słabszy" :D

Worcester 14.10.2011 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1176775)
Ale buraku grają w tych Kielcach, co mecz to zadyma z ich udziałem.

Ale ambicji mają więcej niż 15 drużyn razem wziętych.

wolfy 14.10.2011 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1176743)
Pełne poparcie, może być mróz, deszcz, mgła, syf jak sto pięćdziesiąt ale jak parchy dostają to od razu wychodzi słońce !

I kac następnego dnia jakby mniejszy!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl