Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

czaro 06.08.2020 22:24

Widzę, że nikomu nie chciało się sprawdzić :)

cytuję
Po Marku Zieńczuku Wisła zatrudniła wczoraj kolejnego asa atutowego Amiki Wronki - Tomasza Dawidowskiego. - Jeszcze niedawno pisaliście, że nie umiemy nic załatwić - triumfował wiceprezes Zdzisław Kapka.

Czy w negocjacjach miało dla Pana znaczenie, że wcześniej Wisła zatrudniła Pańskiego kolegę z Amiki Marka Zieńczuka?

- Nie, choć to fajna sprawa, że razem z Markiem tutaj trafiłem. Po prostu Wisła szukała lewego pomocnika i napastnika. Razem z "Zieniem" będzie nam raźniej, aczkolwiek wszystkich piłkarzy z Wisły znam dobrze z kadry i z boisk ligowych. Z aklimatyzacją nie będzie żadnych problemów.

https://www.sport.pl/sport/1,69628,2138943.html

kończę cytować

Pewnie w tej książce Migi albo w archiwum forum jest jednak wersja nieoficjalna.

dziki 07.08.2020 08:35

Oni ich podpisywali bodaj od dwa trzeciego. Mówiło się, że Zieńczuka chciał Kasperczak dużo wcześniej i że ogólnie para fajnych grajków przychodzi, ale retoryka którą ja pamiętam była taka, że ściągamy Dawidowskiego, który ma skillsy na poziomie europejskich pucharów i Zieńczuka jako dodatek do tej transakcji, który sam w sobie jest kotem na skrzydle - niekoniecznie jako zapchajdziurę, ale tez nie jako główne danie.

Ale z drugiej strony to było siedemnaście lat temu, nowonarodzone wówczas dzieci, dziś powoli odbierają dowody ...

Innymi słowy, mogło być i tak, że się pochrzaniło w głowie ;-)

Arkadiusz.Czerepach 07.08.2020 08:46

mogło też być tak że inne byłyy fakty a inna retoryka

ja pamiętam wywiad z jakimś działaczem już po okazaniu sie ile warty jest Dawidowski , który tłumaczył to że trafił w pakiecie z Zieniem , moze to próba wybielania , nie wiem

nie jest to chyba teraz zbyt istotne , a meritum jest takie że Adi trafia w pakiecie z Becirajem , żeby daleko nie szukać to ostatnio młody Kolumbijczyk ,też trafił w pakiecie z jakimś kolegą

no tak sie po prostu robi i trzeba przełknąć tę żabe jesli mamy sie cieszyć solidnym Fatosem (oby!)

na poceiszenie , liczby w ofensywie Bośniak ma więcej niż dobre na tle naszych obrońców

Szneka 07.08.2020 09:36

Panowie temat Martina Kostala istnieje?
w Jadze nie gra u nas na pewno by się przydał

Jontek 07.08.2020 10:20

Cytat:

Oni ich podpisywali bodaj od dwa trzeciego. Mówiło się, że Zieńczuka chciał Kasperczak dużo wcześniej i że ogólnie para fajnych grajków przychodzi, ale retoryka którą ja pamiętam była taka, że ściągamy Dawidowskiego, który ma skillsy na poziomie europejskich pucharów i Zieńczuka jako dodatek do tej transakcji, który sam w sobie jest kotem na skrzydle - niekoniecznie jako zapchajdziurę, ale tez nie jako główne danie.

Ale z drugiej strony to było siedemnaście lat temu, nowonarodzone wówczas dzieci, dziś powoli odbierają dowody ...

Innymi słowy, mogło być i tak, że się pochrzaniło w głowie ;-)

Dobrze to pamiętam, Dawidowski miał być kotem do pierwszej 11, a Zieńczuk do rywalizacji na skrzydle.

robert777 07.08.2020 10:27

No szkoda że jeszcze Grześka Króla nie sprowadzili

bridgeburner 07.08.2020 11:03

Był Żuraw, Franek gdzie tam miał być ten Dawidowski w pierwszej 11?
O powrocie Kuzby się mówiło dużo wcześniej, poza tym jeszcze był taki ananas Kelechi Temple Omeonu czy jakoś tak, po którym forum sobie też sporo obiecywalo
A innego lewoskrzydłowego w klubie nie było, wiadomo było że Zienczuk przychodzi grać w podstawie poza tym jego już w zimie mieliśmy brać ale Amica wolała chora kasę więc wzięli Edno
Ergo Dawid był na doczepkę, przynajmniej ja to tak pamiętam, zresztą szkoda dalej dywagować na temat transferow sprzed 16 lat

FraMat 07.08.2020 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1554557)
A gdzie tam
Chcielismy Zienczuka i wcisneli nam dodatkowo Dawida, potrzebnego jak 5 koło u wozu (na zasadzie sam Zieniu 800 kE ale z Dawidem to Zienczuk za 500 a Dawidowski za 400)
juz wtedy był larum na forum ze bierzemy podatnego na kontuzje , drogiego napastnika majac 3 lepszych

Tez tak pamiętam

Karherop 07.08.2020 12:30

Prawda jest taka że w tamtym momencie mieliśmy biedę na obu skrzydłach, mieliśmy jedynie solidnego Gorawskiwgo oraz Uche który przebierał nogami by wylecieć w klubu (i zresztą szybko wyleciał).
Transfer Zieńczuka był kluczowy - lewe skrzydło zabezpieczone.
Dawidowski miał grać na prawej stronie, jako reprezentant Polski (do wtedy 10 występów), miał mieć pewna flankę po odejściu Uche i alternatywa w ataku w razie absensji Żurawia/Franka.
Do było później wszyscy wiedzą, każdy mądry że przewidywał że z 5 lat kontraktu 4 lata będzie się leczył.

czaro 07.08.2020 14:24

Zieńczuk był ok. Zwłaszcza pod koniec. Bardzo niedoceniany zawodnik.

zbyszek93 07.08.2020 14:35

Z Zieńczukiem to najbardziej mi się kojarzy jesień 2007.

Blixa 07.08.2020 23:19

Gral wtedy rewelacyjnie. W ogole to byl swietny futbol w naszym wykonaniu w tamtej rundzie. Szkoda ze ta ekipa nie grala w pucharach tamtej jesieni.

Charlie 08.08.2020 08:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blixa (Post 1554619)
Gral wtedy rewelacyjnie. W ogole to byl swietny futbol w naszym wykonaniu w tamtej rundzie. Szkoda ze ta ekipa nie grala w pucharach tamtej jesieni.

Pewnie właśnie przez brak gry w pucharach radzili sobie tak świetnie. Zieńczuk fajny piłkarz, ale niestety będzie się też kojarzył z Atenami. Dawidowski przechodząc do nas miał status gwiazdy Ekstraklasy. Swoją drogą jakieś ~10 lat temu ten portal zrobił ranking najgorszych transferów i wtedy Dawidowski zajął pierwsze miejsce :)

brylant17 09.08.2020 18:48

Jutro lub we Wtorek ma się zjawić na testach medycznych Yeboah.W tym tygodniu wyjaśni się też przyszłość Alona problem nie jest kontuzja, a koronawirus w Austrii Wiedeń

czaro 09.08.2020 21:17

Nam by się przydał solidny środkowy obrońca.

Szneka 10.08.2020 08:02

Panowie istnieje temat Martina Kostala?

Jontek 10.08.2020 10:49

Cytat:

Adam Dźwigała rozwiązał za porozumieniem stron kontrakt z portugalskim CD Aves.
24-letni obrońca w minionym sezonie zagrał w 16 meczach portugalskiej ekstraklasy. CD Aves zajął ostatnie, 18. miejsce w tabeli i spadł do drugiej ligi.

dobra, dawać go, zna dobrze Adiego

dziki 10.08.2020 12:29

To byłby fajny nabytek, mam wrażenie. Ciekawe czy coś jest na rzeczy, czy raczej inny klub Ekstraklasy.

Ogryzek 10.08.2020 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dziki (Post 1554682)
To byłby fajny nabytek, mam wrażenie. Ciekawe czy coś jest na rzeczy, czy raczej inny klub Ekstraklasy.

Skoro w przeciwieństwie do Aldiego grał a nie grzał ławy, pewnie się wyżej ceni. I do tego młodszy. Nie dla nas zapewne.

brylant17 10.08.2020 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1554671)
Nam by się przydał solidny środkowy obrońca.

Kiewicz coś ćwierkał,że taki się prawdopodobnie pojawi

zbyszek93 10.08.2020 19:27

Przydałby się jeszcze lewy. Jakoś nie mam zaufania do Sadloka ostatnio.

czaro 10.08.2020 20:49

Na nasz poziom Sadlok styknie. Jeden środkowy to konieczność. Dobre wieści.

Merkury 10.08.2020 20:59

Ogólnie nasza formacja obronna wymaga wzmocnienia jak nie wymiany słabych ogniw zwłaszcza pamiętając ile bramek traciliśmy w ostatnich sezonach. Co do skrzydłowych to potrzeby są większe niż pozyskanie jednego graczu. My w ciągu sezonu w kilku spotkaniach graliśmy bez klasycznego choćby jednego skrzydłowego.

Karherop 10.08.2020 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1554703)
Na nasz poziom Sadlok styknie. Jeden środkowy to konieczność. Dobre wieści.

W dodatku jeden z najlepiej opłacanych zawodników. Przynajmniej jeszcze przez rok nie spodziewam się aby nagle wyrosła.Sadlokowo poważna konkurencja.

wiesniak842 03.10.2020 12:49

No i co tam misiaczki sądzicie na temat ewentualnego transferu Forbesa do Wisły?

czaro 03.10.2020 13:38

Na wiki jest napisane, że może grać także na skrzydle. Jestem przekonany, że Skowronek będzie go więc wystawiał na skrzydle, a w ataku dalej Silva ;)

X-Ray 03.10.2020 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1557445)
Na wiki jest napisane, że może grać także na skrzydle. Jestem przekonany, że Skowronek będzie go więc wystawiał na skrzydle, a w ataku dalej Silva ;)

Podbijam on w swojej karierze około 50 meczów rozegrał na prawej obronie, więc kto wie, kto wie co się może zdarzyć...

Levis88 03.10.2020 15:39

1.88cm wzrostu to tylko 4cm mniej od Lisa ale może ma lepszy chwyt?

crux.a 03.10.2020 18:07

Tylko 9 lat młodszy od Skowronka, może szykowany na nowego trenera?

LucjuszWielki 03.10.2020 19:13

Mam nadzieję, że nie dojdzie do tego transferu...

Forbs, Szwarc i ten Pepszun pajac to osoby na, które najbardziej ....owałem przy ostatnich 2-3 meczach Rakowa... Jebałem od drewniaków siatkarzy, że tacy drwale nas robia, szok ! Podtrzymuje dalej to DRWAL, ogór, drągal, wiadomo, ze lepszy od Beciraja, ale kij z nim wole Brożka :]

El'kabat 03.10.2020 19:29

Forbes, Beciraj i Buksa :D

Trio zajebiste - duży i większy i niespełniony przyszły Messi, którego póki co wszyscy traktują jako juniora i raczej na wypożyczenie niż do gry w eklasie.

Brożek jakby wrócił to by to towarzystwo pogonił i grał w 11.

ciacho 03.10.2020 20:31

Kuźwa nam jest potrzebny sprinter w ataku, który wyjdzie do prostopadłęj piłki i wyprzedzi obrońców, a nie kolejny drwal do mityczego zastawiania się i zgrywania piłek , chu... wie do kogo.
Ale żal tego Turgemana, bo nam się trafił jak ślepej kurze ziarno i jak na nasze warunki był zajebisty.

Ogryzek 04.10.2020 21:12

Forbes przynajmniej umie strzelać gole. Dla nas to duża zaleta. Nie będę narzekał jak do nas trafi.

tomasz_19 05.10.2020 09:32

Lepszy Forbes w garści niż Buksa na dachu :D

Qadou 05.10.2020 10:48

Przecież ten Forbes jest przereklamowany nie dajmy się nabrać na te jego 10 bramek z czego 7-8 to jest dostawienie nogi albo głowy z 3 m, oglądałem dużo meczów Rakowa w zeszłym sezonie to chłop w sytuacjach sam na sam zupełnie sobie nie radzi- większość strzałów z dużą siłą i nad poprzeczką i głowa w dół nawet na bramkarza nie patrzył, sam nic nie umie wykreować większość tych bramek zdobył po dobrych dośrodkowaniach wahadłowych Rakowa gdzie tylko wystarczyło dostawić głowę lub nogę dodatkowo często łapał drobne urazy no i ten wiek prawie 30 lat :D

sandomingo 05.10.2020 11:09

Sezon tzw. przejściowy.
Bierzemy rezerwowego napastnika Rakowa z wysokim kontraktem bez opcji wykupu.
Przekonajcie mnie proszę, że ma to sens.

Szneka 05.10.2020 11:10

Myślę ,że temat z Brown Forbsem to takie szukanie na siłę napastnika do gry na już. Beqiraj miał grac a okazał się drewnem jak mało kto, Buksa nie przygotowany do gry kompletnie a na powrót Turgemana nie mamy chyba co liczyć.
Podzielam opinię kolegi Quadou, że słaby z niego napastnik. Fakt umie się znaleźć w polu karnym ale w sytuacjach sam na sam traci głowę.

fansorina 05.10.2020 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1557493)
Forbes przynajmniej umie strzelać gole. Dla nas to duża zaleta. Nie będę narzekał jak do nas trafi.

Tak potrafi, że w wieku 29 lat ma w całej swojej przygodzie z piłką jeden sezon ze strzelonymi 10 golami, a jego drugi wynik to 6 goli w 3 Bundeslidze. :haha: :lol:

tomytom 05.10.2020 17:48

To MUSI być zasłona dymna.
Bo jeśli nie, to wychodzi, że ten covid faktycznie źle działa na organizm (znaczy na mózg) ...

Ogryzek 05.10.2020 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1557508)
Tak potrafi, że w wieku 29 lat ma w całej swojej przygodzie z piłką jeden sezon ze strzelonymi 10 golami, a jego drugi wynik to 6 goli w 3 Bundeslidze. :haha: :lol:

I co z tego? Beciraj taki niby kozak i goli niby tyle nastrzelał a okazał się takim badziewiem że bedziemy szczęśliwi jak Forbes strzeli te 10 goli.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl