![]() |
ze Skorżą odszedł Terzioti a skauting raczej funkcjonują normalnie w końcu pan Cupiał sam ich (Csaplara i tego drugiego zatrudniał) a nie na życzenie Skorży
|
Taka praca to marzenie ;)
|
Cytat:
i ile meczy nam wygrał? fakty nie emocje bardzo proszę |
Cytat:
wszyscy za słabi..... |
Generalnie jeśli chodzi o bramkarza, to w pierwszej kolejności bym przedłużył kontrakt Pawełkowi. Jednak mimo wszystko równocześnie poszukałbym kogoś, kto przynajmniej na papierze jest wyraźnie lepszy. Wiem, wiem - tak sobie można pisać... Jednak, a nóż... Rozejrzeć się warto. Kolejne testy dwudziestu bramkarzy w okresie przygotowawczym nie mają sensu i mam wrażenie, że tylko zaburzają rytm przygotowań. Lepiej mieć gotową - przynajmniej w jak największym stopniu - kadrę w trakcie przygotowań. W najgorszym przypadku zostajemy... z nie tak wcale dramatycznym Pawełkiem. Kolejną istotną sprawą powinno być przedłużenie kontraktu z Ba. Chyba nikomu nie trzeba udowadniać, że jak ten gość solidnie przepracuje z drużyną przygotowania, to może być dla nas kimś więcej niż Stilić lub Krivets dla Lecha, a może nawet najlepszym graczem w lidze. Mimo pojawiających się sceptycznych głosów wobec Alvareza, jego też postarałbym się wykupić, jednocześnie negocjując z Regginą niższą kwotę transferu. Myślę, że 200-300 tys. euro, to rozsądna kwota. Wracając jeszcze do pozycji bramkarza, to przemyślałbym opcję (tu nie będę oryginalny) Onyszki. W zasadzie na chwilę obecną powinniśmy szukać bramkarza, napastnika i lewego skrzydłowego. Kirm i Łobodziński to prawi pomocnicy, na lewej od biedy może grać Małecki, w sumie nieźle radzi też sobie Brożek Piotrek, ale potrzebowałby konkurencji. Diaza natomiast zostawiłbym na reprezentacyjnej pozycji lewego obrońcy.
|
Cytat:
PS. A z tymi wyjściami do piłki- to daj spokój, chyba na siłę szukasz u niego plusów, to musi umieć każdy bramkarz w dzisiejszym futbolu. |
Jeśli chodzi o zmiany w kadrze, to dla mnie priorytetem jest pozyskanie odpowiedniego bramkarza. Jak wielu przedmówców proponuję Onyszkę. Poza tym to do pozbycia(wypożyczenie/sprzedaż) są: Juszczyk, Pawełek, Jop, Gołoś i jeśli dalej nic nie pokaże to Hristov. Do pozyskania poza wcześniej wymienionym bramkarzem jakiś młody lewo skrzydłowy, środkowy obrońca i dobry napastnik.
|
Pawełka można zostawić tylko trzeba mu dać jakąś konkurencję , bo kogo on ma się bać ? i tak wie że go nikt nie wygryzie
a co do ofensywy to można spróbować Tyrale na jakiś rok |
wg Onetu Głowackim interesuje się...Trabzonspor. What ? :D
|
Cytat:
|
TOMEK 11 ostatnio Juszczyk w formie więc Pawełek ma konkurencje chwilową ale może sie skonczyć tak że Juszczyk zostanie a Pawełek odejdzie do Śląska
|
Lepiej paciorki zmawiaj, żeby Juszczyk nie miał poważnego sprawdzianu tej formy. Jaką jest konkurencją, jeśli przy zdrowym Pawełku murawy nawet nie powącha?
|
Wojtas James,Dida,Hildebrand,Cerny,Cudicini,Sergio są za słabi???chyba raczej poza zasięgiem Wisły chociaż zobaczymy na pewno ktoś z tej listy trafi na Reymonta obstawiam kogoś z trójki Stoikovic Pesković(ta dwójka swego czasu była wiązana z Wisłą i Wisła też wyrażała zainteresowanie nimi),Jurgen Macho
|
A ja tam lubię Pawełka - i tak jest najlepszym bramkarzem jakiego mieliśmy od długiego czasu (nie licząc Dolhy, który miał sezon konia a potem jeszcze gorsze babole puszczał w Lechu).
Myślę, że Pawełek mimo wszystko pasuje do Wisły, głównie stylem, bo przy naszym stylu bramkarz jest często ostatnim obrońcą a jakby nie było Pawełek ma niezły 'prediction' do dalekich wyjść. Pozdrawiam |
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...w-wisle-krakow
niby pisze to bułgarska prasa ale jest to mocno watpliwe |
Cytat:
ja osobiście wszystkie pieniądze jakie będziemy mieć na transfery przeznaczyłbym na Sobiecha. Gość może zdecydowanie przeskoczyć Lewandowskiego. |
Cytat:
czy ja tam dobrze widze czy tam jest suma 370 tys Euro ,jaka musimy za Hristova zaplacic.... chyba sie o jego wycene o to koncowe 0 pomylili |
swoją drogą to bardzo dziwne posunięcie, bo jak wiadomo Bułgar u nas w ogóle nie gra, więc po co chęć jego wykupienia z Levskiego?
|
A ja sie nie zdziwie jesli go wykupia. Juz samo to ze sciagneli megapadake zle o nich swiadczy.
|
A co można o nim powiedzieć po tych kilku meczach? Pamiętajcie że Bułgar przyszedł do nas bez formy, dlatego jest taki tani...
|
Cytat:
Tak naprawde to jeden sensowny mecz, po ktorym mozna cos na jego temat powiedziec to byl ten pierwszy z Belchatowem i gosc wygladalo obiecujaco. Tym bardziej szkoda troche, ze Brozek grajacy wlasnie padake ma abonament na gre, a CHristow nie dostaje zadnej szansy pokazania sie no ale trenera bronia wyniki. Nie zmienia to faktu, ze decyzja o wykupieniu Bulgara troche dziwna. Zeby potem nie zabraklo tylko kasy na Alvareza. |
Kupa kasy za grajka, który praktycznie nic jeszcze nie pokazał i wątpię, by miał ku temu okazję... Dla mnie jest to szczerze powiedziawszy kompletnie nie zrozumiała decyzja - liczę, że jednak nie jest to prawda i Christov wróci do Bułgarii. Zwłaszcza, że wypożyczyliśmy go przecież na rok, więc czasu na decyzję jest sporo. Wierzę zatem, że są to wyłącznie dziennikarskie brednie, mające na celu zapełnienie kilku dodatkowych szpalt w gazecie.
Inna sprawa, że pieniądze, które trzeba zapłacić za wykupienie Bułgara, spokojnie można byłoby zaoferować Issa Ba, który pomimo braku rytmu meczowego - co jest spowodowane nie do końca wyleczonym urazem - znakomicie prezentuje się na tle innych piłkarzy. Osobiście uważam, że Senegalczyk jest nam bardzo potrzebny w kontekście walki o europejskie puchary. Taki piłkarz jednym tylko zagraniem jest w stanie z niczego stworzyć sytuację, która może nawet wprowadzić Wisłę do upragnionej Ligii Mistrzów. Dlatego dziwi mnie fakt, iż wciąż nie mamy żadnych konkretnych informacji na temat przyszłości Ba - zwłaszcza, że - o ile mnie pamięć nie zawodzi - kontrakt z nami podpisał tylko do końca maja... Chyba, że Wisła to dla niego tylko krótki przystanek w drodze do dalszej kariery i przyszedł tu tylko po to, by jako tako odbudować swoją formę, zaś po zakończeniu sezonu już go w Krakowie nie ujrzymy. Obym się mylił! P! |
dynek.pl a nie daje Ci do myślenia fakt, że Christov w meczu ME z Piastem Gliwice nie strzelił żadnej bramki i został ściągnięty po 46 minutach?
Dodam tylko, że mecz skonczył sie wynikiem 1:4, znaczy to, że obroncy Piastunek nie rozgrywali meczu życia. |
Cytat:
dla nas |
Lol wy naprawde w to wierzycie? To pewnie jakis bulgarski PS nie ma o czym pisac i zmyslil cala historyjke. Nawet dzialacze Wisly nie sa AZ TAK glupi :)
|
Christov może być użyteczny. Użyteczny jako taki Boguski. Tyle, że razem z kontraktem będzie kosztował jakieś 500 tysięcy ojro a to stanowczo za dużo, jak na rezerwowego ! Precież, jeśli Boguski z Brożkiem będą w formie przypominającej tę z jesieni 2008, to Christov będzie wchodził na ogony tylko.
|
Bułgar nie udowodnił jak dotąd, że jest wart choćby 500 zł.
Co do meczu z Bełchatowem to przemieszczać się w okolicy pola karnego, oddać jeden niecelny strzał i wytrzymać go kondycyjnie potrafiłby Burliga, a zapewne i pewna część kibiców. Podobnie jak rozgrzewać się za bramką w czasie meczu. Wyśmiewamy przez nas przed rokiem Beto zrobił o wiele więcej (czyli parę dobrych podań i kilka zastawek, które zrobiły komuś trochę miejsca:D ) niż jak dotąd Christov To co napisano w tym artykule jeśli jest prawdą to koszmar. |
kompletnie nie rozumiem tej nagonki na Christova. Wszyscy mędrcy Południa go już skreślili podczas gdy gośc nie miał jeszcze okazji się nawet wykazać. Inna sprawa, że w okresie największej padaki Wisły w tej rundzie, w jego drugim czy trzecim meczu akurat on był tym który mnie najmniej irytował ze wszystkich grajków Wisły. Myślał na boisku a nie zakładał klapki na oczy i orka do przodu z akcją na raz a nóż się uda. I zaraz dodam, że miał kontakt z piłką nie raz bo pewnie sporo złośliwców by napisało że to zasługa tego że piłki nie dotykał.
Jak zostanie i pokaże dobrą piłkę, z chęcią poczytam wypowiedzi. :) |
Madrzcie sie ze Christow gra do bani jak Niedzielan. A później jak zwykle po odejściu z Wisły zawodnik strzeli kilka brameczek
Radzę sobie przypomnieć ile Brożek zrobił w meczach przed Lechem. W sumie to NIC |
a ja bym się zakręcił wokół Kewella ,ofensywny pomocnik z prawdziwego zdarzenia bardzo by się przydał , co nam szkodzi , będzie za darmo ; zlikwidować kontrakt Łoba , Jirsaka , Gołosia i Jopa - wydaje mi się że aż tak bardzo budżet na tym nie ucierpi
|
Cytat:
|
Panowie i Panie na cholerę nam ten Christov? nie lepiej się go pozbyć, i podpisać jakiegoś gostka za free? skoro niby jest 4x400 tys euro? są lepsi od niego i coś wnoszą do składu a skoro Kasperczak na niego nie stawia to musi być coś na rzeczy.Jak Maciuś(nic do niego nie mam) ściąga piłkarzy z youtube Beto and Christov to co się dziwić, że siedzą na ławie.
|
Na Christova trener Kasperczak nie stawia dlatego,że nad Amicą mamy 4 punkty przewagi i w jednej chwili można stracić tą przewagę,więc lepiej wstawić do składu zaufanych,choć bez formy(Brożek,Boguski) niż kogoś,do kogo nie ma się pewności(Christov)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
element dobra ale to było kiedyś inni też się cieszyli, że będzie napastnik a wyszło jak wyszło
|
Element świetnie to ująłeś, na tym forum jest mnóstwo ludzi którzy zmieniają zdanie jak chorągiewka. p. Cupiał był cudowny teraz wynocha, Skorżę nosili na rekach teraz równają z błotem, Henu był "Bogiem" potem wredną szuja, a teraz jak znów jest świetny, nie daj boże nie zdobędzie mistrzostwa to znowu będą pisać ze poco było zmieniać Skorżę. Taka sama sytuacja tyczy sie opinie o zawodnikach, nie ma sie co podniecać żadnym graczem nawet takim za 3 mil euro, bo puki nie pokaże klasy to dla mnie jest zwykłym piłkarzem jakich są miliony.
|
Szacunek za to, że Ci się chciało element ;)
|
ponoć tylko krowa nie zmienia zdania
|
...krowa też...ale nam chodziło o...konia.....:-)
|
Cytat:
rozumiem że proponujesz tego kolesia w czarnej bluzie z L na piersi kupić do Wisły... jako typowego "napadziora" :D edit: coś można by wyszperać :P http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl