Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Hudy 07.01.2011 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1033191)
właśnie najgorsze w tym jest to,że niczego nie muszą....niestety

Nie muszą ale nie będą mieli wyjścia no chyba, że nie będzie żadnego uroczystego otwarcia stadionu i będą ukrywać takie zdjęcia przed mediami bo póki co to jest kompromitacja dla miasta.

kohprzem'68 07.01.2011 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hudy (Post 1033207)
Nie muszą ale nie będą mieli wyjścia no chyba, że nie będzie żadnego uroczystego otwarcia stadionu i będą ukrywać takie zdjęcia przed mediami bo póki co to jest kompromitacja dla miasta.

Nie bedzie wstydu bo się wyłgają że te mankamenty zostaną poprawione już po otwarciu , północna mchem zarośnie bedzie jeszcze bardziej ekologicznie jak na reszte gołębie nasrają i po sprawie .
Temat stadionu raczej nikomu z ekipy Majchra nie spędza snu z powiek , nie ma co liczyc że coś się zmieni w tej materii .

medyk 07.01.2011 19:05

ale ta trybuna chyba nie była jeszcze szlifowana, to powinno sporo dac..
a swoje dokładają kibice.. co za idioci tak oblepiają wszystko dookoła, gniazdowy mogl by rzucic czasem w eter szanujmy swoj obiekt !

pysio 07.01.2011 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 1033229)
swoje dokładają kibice.. co za idioci tak oblepiają wszystko dookoła, gniazdowy mogl by rzucic czasem w eter szanujmy swoj obiekt !

w autobusach MPK da się po każdym dniu wyczyścić cały tabor z wlepek itp, a stadionu się nie da? trochę dobrej woli i wlepki by znikały po każdym meczu!

Pimko 07.01.2011 22:40

Witam wszystkich. Tak się zastanawiam czy jeśli uda się w końcu wprowadzić ten elektroniczny system sprzedaży biletów to frekwencja na stadionie znacząco się podniesie? Tutaj mam na uwadze przede wszystkim tych kibiców którzy muszą dojeżdżać z daleka, bo wiadomo że Wisła ma takich kibiców rozsianych po całej Polsce sporo.(oczywiście zakładam że drużyna będzie grała przynajmniej na takim poziomie jak teraz, tj. będzie się liczyć w walce o mistrzostwo)

PiotrG 07.01.2011 22:49

Jakim cudem ma się drastycznie podnieść, skoro stadion ma niecałe 18tys pojemności, a na meczach nie licząc PP zazwyczaj przychodziło ponad 16tys?
Ten system to głównie udogodnienie dla kibiców, a nie typowy wabik na nowych. Większe znaczenie będzie miało od chwili, gdy cały stadion będzie otwarty. Na wiosnę trzeba będzie wymieniać Karty Kibica, więc i tak trzeba będzie się ruszyć pod stadion po nią.

Pimko 07.01.2011 22:55

No chodziło mi o sytuacje kiedy cały stadion będzie otwarty. Karta Kibica to swoją drogą, ale chodzi o takich kibiców którzy nie będą chcieli zakupić karnetu, a będą chcieli wybrać się od czasu do czasu na meczyk. I chyba ma znaczenie to, że nie będą musieli ruszać tyłka specjalnie po bilety kilka dni przed meczem tylko odpowiednio wcześniej zagwarantują sobie wybór biletu na wybrane miejsce-czyż nie? ;>

PAC 08.01.2011 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1033348)
Na wiosnę trzeba będzie wymieniać Karty Kibica, więc i tak trzeba będzie się ruszyć pod stadion po nią.

Będą na pewno te nowe karty kibica na wiosnę? Żadnej informacji na ten temat niema a czas ucieka.

FevPL 08.01.2011 16:24

Cytat:

Przypominamy, że obecne Karty Kibica z końcem roku stracą ważność, a od stycznia wydawane będą nowoczesne karty, w oparciu o które Klub uruchomi nowe funkcjonalności dla kibiców. Dodatkowo od rundy wiosennej 2011 Klub uruchomi specjalny portal dający możliwość zakupu biletów przez Internet. Wiosną otwarty zostanie również sektor rodzinny, na którym na najmłodszych kibiców czekać będzie mnóstwo atrakcji.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_abonamentow/

PAC 08.01.2011 18:53

To jest informacja z tamtego roku, pisze w niej ze nowe karty od stycznia. Mamy styczeń a jest cisza w temacie.

picasso 08.01.2011 18:56

gdy byłem z końcem grudnia w "Wislackim Świecie" i pytalem o nowe karty kibica,to powiedzieli,że prawdopodobnie będzie coś wiadomo po polowie stycznia.z tym,ze nacisk padł na słowo "prawdopodobnie"

PAC 08.01.2011 19:16

Czyli pewnie wszystko na wariackich papierach się odbędzie bo czasu mało a kart do wymiany bardzo dużo. Znając życie pewnie na tą rundę będzie można korzystać ze starych jeszcze bo wszyscy nie zdążą wymienić. Chyba że karta będzie wydawana na poczekaniu.

buczo1985 11.01.2011 15:36

Chciałbym zwrócić uwagę na kwestię telebimów. Wszystko się wyjaśniło i sprawa przycichła. Czas ucieka, maja jeszcze miesiąc czasu. Zastanawiam się tylko, czy montaż nastąpi na szybcika 48h przed upływem terminu, czy może wcześniej.
Piszę to, bo prognoza pogody na styczeń jest korzystna. Później w lutym znając życie napie*** śniegu i mrozu i będą mieli ciężej. Ciekawe czy biorą to pod uwagę, patrząc przez okno na tą niemalże wiosenną pogodę....

jaszczur90 11.01.2011 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1034463)
Chciałbym zwrócić uwagę na kwestię telebimów. Wszystko się wyjaśniło i sprawa przycichła. Czas ucieka, maja jeszcze miesiąc czasu. Zastanawiam się tylko, czy montaż nastąpi na szybcika 48h przed upływem terminu, czy może wcześniej.
Piszę to, bo prognoza pogody na styczeń jest korzystna. Później w lutym znając życie napie*** śniegu i mrozu i będą mieli ciężej. Ciekawe czy biorą to pod uwagę, patrząc przez okno na tą niemalże wiosenną pogodę....

Telebimy .... jak wątpliwe jest oddanie trybuny zachodniej i północnej na czas

63.5 Kg 11.01.2011 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1034463)

Pzretarg na telebimy jest juz dawno rozstrzygniety.
Znany jest wykonawca.
Termin ich zalozenia to 6 lub 15 luty...

Arapaho 11.01.2011 17:14

Telebimy pewnie są zamówione - zwykle na takie rzeczy czeka się u producenta min.5-6 tygodni więc przed lutym niespodziewałbym się początku montażu.
Na zdjęciach zachodniej widać znaczy postęp - może faktycznie na 3 kolejkę zdążą z tą trybuną (na tyle żeby wpuścić kibicow bo wykończeń pewnych napewno nie będzie)

Gordian 11.01.2011 20:42

Wychodząc z knajpy około 18:30 widziałem, że lampy wewnątrz zachodniej sie paliły, więc może coś tam grzebią po tej magicznej godzinie 17.

Arapaho 11.01.2011 22:00

pracuje tam kilka ekip podwykonawczych więc być może któraś zostaje dłużej

Mario Nh 13.01.2011 15:05

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-bloto,1582329

Cytat:

Gdy w 1990 roku wysiadłem z samochodu pod Stadionem Alpejskim w Turynie, był on tak nowy, że wpadłem do połowy łydek w asfalt na parkingu. Gdy byłem tam na kilku meczach z okazji finałów MŚ przekonałem się na tysiąc procent, że ten koszmar nie może wiecznie trwać. Stadionu już nie ma - zburzono tę kpinę z architektury, chociaż wydano na nią krocie. Miała bieżnię lekkoatletyczną, widoczność z każdego miejsca była katastrofalna. Kibice Juventusu męczyli się z tym jednak długie lata... Tak też będzie przez wieki w Krakowie przy Reymonta 22, żeby daleko nie szukać...
Banda niedouczonych dziennikarzy.

rafal777 13.01.2011 15:22

Pamiętacie jak Majchrowski wyśmiewał stadion Legii, że robią otwarcie a mają 3 trybuny? W tamtym momencie ich główna była dopiero stawiana (nasza już stała). Teraz zerknijcie sobie na jakim etapie są obie trybuny...I dalej do śmiechu Panu M.?

Feniks1983 13.01.2011 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1035052)

He he Ja bezposrednio sie udzielilem w komentarzach bo faktycznie chlop urwal sie chyba z choinki i nie wie wogole o czym pisze. Byle by tylko cos chlapnac i napisac.

PAC 14.01.2011 10:49

Oglądałem wczoraj tematy dnia w których mówiono na temat budżetu Krakowa. Wspaniała pani prowadząca powiedziała opierając się na komentarzach w internecie że może warto część pieniędzy ze stadionu Wisły przeznaczyć na inne cele. Następnie były kandydat na prezydenta pan Duda powiedział że to skandal że tyle pieniędzy w budżecie na 2011 jest zapisanych na stadion. Oglądając i słuchając tego wczoraj myślałem że rozniosę telewizor.

dostuffca 14.01.2011 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAC (Post 1035362)
Oglądałem wczoraj tematy dnia w których mówiono na temat budżetu Krakowa. Wspaniała pani prowadząca powiedziała opierając się na komentarzach w internecie że może warto część pieniędzy ze stadionu Wisły przeznaczyć na inne cele. Następnie były kandydat na prezydenta pan Duda powiedział że to skandal że tyle pieniędzy w budżecie na 2011 jest zapisanych na stadion. Oglądając i słuchając tego wczoraj myślałem że rozniosę telewizor.

Sama racja! Skandal jakich mało! Zostawmy stadion takim jaki jest. 18k osób się mieści? Mieści się. W telewizji i tak nie widać, że trybuna jest niedokończona? Nie widać. A to, że miasto nie zarobi na stadionie tyle ile by mogło? Oj tam, oj tam. Ci co mieli zarobić zarobili. No i liczba szkieletorów musi się zgadzać - a jak w tym roku coś się ruszy przy rondzie, to zapewnimy sobie nowego przy Reymonta. Tradycja niedokończonych inwestycji zobowiązuje.

cassius31krakow 14.01.2011 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAC (Post 1035362)

No i całe szczęście, że cymbał odpadł w 1. rundzie!!!

Q13SON 14.01.2011 14:45

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24445

http://www.wislakrakow.com/www/pictu...129845b648.jpg

Ela 14.01.2011 14:46

No i wybrano sprawdzone mdz in ze stadionu Cracovii i Terminalu na okeciu Studio Lamela.

Chętnie zobaczę ten projekt - bo z tego zdjęcia powyżej wydaje mi się, że koncepcja zakłada wyburzenie starej hali.

Gdyby tak było to sprawdziłaby się ta koncepcja :

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 1031465)
Choć istnieje koncepcja, że w obecnych realiach - kiedy wiadomo, że pieniędzy w budżecie na budowę hali nie ma i jej postawienie to melodia przyszłości - komisja właśnie wybierze projekt drogi i o pięknej architekturze ;)

Pyniu85 14.01.2011 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1035069)
He he Ja bezposrednio sie udzielilem w komentarzach bo faktycznie chlop urwal sie chyba z choinki i nie wie wogole o czym pisze. Byle by tylko cos chlapnac i napisac.

Hehe kmiot jakich dawno nie czytałem, ten mrówka pisze bez ładu i bez składu, jak dzieci w podstawówce...masakra pewnie ma magistra z polonistyki na dodatek ten mądrala:rotfl:

Pyniu85 14.01.2011 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 1035468)
No i wybrano sprawdzone mdz in ze stadionu Cracovii i Terminalu na okeciu Studio Lamela.

Chętnie zobaczę ten projekt - bo z tego zdjęcia powyżej wydaje mi się, że koncepcja zakłada wyburzenie starej hali.

Gdyby tak było to sprawdziłaby się ta koncepcja :

kiedyś pisałem, że w komisji zasiada niejaki A. Bulanda, architekt, który wielu doprowadził już na skraj bankructwa -> patrz warszawski klub squash-owy deSki.

Ela 14.01.2011 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pyniu85 (Post 1035472)
kiedyś pisałem, że w komisji zasiada niejaki A. Bulanda, architekt, który wielu doprowadził już na skraj bankructwa -> patrz warszawski klub squash-owy deSki.

Nic nie wiem o tej sprawie i tym klubie ?
Na jakiej zasadzie doprowadził do bankructwa ?

Wiem jedynie , że Biuro Bulanda-Mucha to bardzo dobre biuro, a jego właściciele to dobrzy architekci.

Poza tym - w tym Jury, to myślę, że nie on miał decydujący głos.

Pyniu85 14.01.2011 15:06

projektował budynek klubu do squasha w trakcie realizacji okazało się, że koszty zdecydowanie przekroczyły początkowe szacunki... winą za to obarczono nieznośnego pana B, dodajmy iż cała konstrukcja okazała się wysoce nie funkcjonalną, choć piękną w oczach architekta... (wiem coś o tym z pierwszej ręki)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl