Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Ogryzek 30.09.2011 17:58

W meczu o 6 punktów na dole tabeli w Łodzi na razie remis. Trochę okazji miał każdy z zespołów, ale brak goli. Mecz taki sobie.

Stadion ŁKS wygląda dramatycznie:)

szprotson 30.09.2011 18:21

to nie stadion
to Galera :)

o co chodzi z Adamkiem i Gortatem bo bardziej słucham niż oglądam, chociaż i tak cięzko, Remek wróć do piłki, daj żyć
E: a Real na rodowitych jest ?? :D

transmisje 30.09.2011 19:15

Adam i Gortat są na meczu. Jakiś czas temu Gortat kupował akcje ŁKSU chyba za 1.5mln złotych o ile pamiętam

Marcin_fan 30.09.2011 20:50

Teraz tylko czekać aż ktoś napisze " Pawłowski do Wisły " ( gk Lechii )
A co do meczu powinny być 2 karne. Dla Lechii i GKSu

gigant 30.09.2011 21:00

Pawłowski do Wisły

Mario Nh 30.09.2011 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1172014)
Pawłowski do Wisły

Uściślijmy, Wojciech Pawłowski :)
Z ciekawością będę przyglądał się temu zawodnikowi jeśli będzie grał. Mam nadzieje że Stan również.
Dziś rozegrał kapitalne zawody. Wybronił 5-6 stuprocentowych sytuacji?

LeszekABG 30.09.2011 21:49

Tyle razy kopnął w niego Buzała ;)

Ogryzek 30.09.2011 22:11

Lechia słaba strasznie. Bełchatów który niewiele pograł z nami, potem rozłożony na łopatki przez Legie u siebie, w Gdańsku powinien wygrać z Lechią na luzie. Gdyby Buzała miał dobrze ustawiony celownik powinno być 3-0 jak nic dla Bełchatowa.

Ciekawe czy Lechia aż tak słaba czy mimo wszytko "strajk włoski" piłkarzy Lechii trwa dalej?

wanciak86 30.09.2011 22:28

Jako jeden z ostatnich nielicznych obrońców Kafarskiego (do tej pory), dziś dogłebnie stwierdzam , że piłkarze grają żeby sie go pozbyć.

Jaroo1 30.09.2011 22:42

Cytat:

Jako jeden z ostatnich nielicznych obrońców Kafarskiego (do tej pory), dziś dogłebnie stwierdzam , że piłkarze grają żeby sie go pozbyć.
A ja sie przylaczam. Jak kierwa mozna tak grac? Przeciez to szopka ze strony Lechii a nie za wszelka cene chec zwygrania meczu. Niby co im sie stalo, ze tak zaczeli grac? I co to byl za tajemniczy przeblysk formy w meczu z Wisla? W .... wala i tyle. Powinni porozwiazywac umowy z piłkarzami

mitmichael 01.10.2011 05:50

Jeszcze moze sie zdarzyc, ze zamiast druzyn takich jak Cracovia czy LKS o utrzymanie bedzie walczyla Lechia i Bełchatow

Mario Nh 01.10.2011 06:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1172067)
A ja sie przylaczam. Jak kierwa mozna tak grac? Przeciez to szopka ze strony Lechii a nie za wszelka cene chec zwygrania meczu. Niby co im sie stalo, ze tak zaczeli grac? I co to byl za tajemniczy przeblysk formy w meczu z Wisla? W .... wala i tyle. Powinni porozwiazywac umowy z piłkarzami

Wątpliwe. Według mnie rzeczywiście ciężko im udźwignąć presje wyniku i tego nowego stadionu. Coś w tym jest jeśli umiejętności brakuje.

Oldpara 01.10.2011 13:57

Ruch w gazie. Z niepokonanym do tej pory Widzewem już 3:0. Trochę inaczej w tym kontekście wygląda wymeczone zwycięstwo Wisły w poprzedniej kolejce.

P.S. Już 3-1

bridgeburner 01.10.2011 17:05

Włączyłem sobie właśnie wiadomy mecz i zaczałem sie zastanawiac jaki wynik by mnie ucieszyl
I tego no... czy przepisy przewiduja obustronny walkower??

Kocur 01.10.2011 18:55

Garbaci 3 w plecy - tak trzymać!

Oldpara 01.10.2011 18:59

Amica klepie leszczy jak w hokeju, a jak przychodzi poważny przeciwnik (Wisła, Śląsk) to są bezradni...

martin_6 01.10.2011 19:03

I co tu dużo mówić - tak sie właśnie wygrywa mistrza...

Piotson 01.10.2011 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1172340)
I co tu dużo mówić - tak sie właśnie wygrywa mistrza...

Pokazali jak się wygrywa we Wrocławiu albo z nami.
Gdy za przeciwników ma się Żytkę i Kosanovicia o takie mecze trzeba wygrywać.
Gdy już trzeba grać z przyzwoitymi obrońcami i sędzia nie pomaga to wtedy już tak łatwo nie jest.

bukaj22 01.10.2011 19:11

Mistrza zdobywa się w meczach z teoretycznie słabszymi rywalami. Jak niby Wisła zdobyła Mistrza w zeszłym roku? Właśnie przez , to , ze była regularniejsza w grze z dołem tabeli. Bardzo przyjemnie się oglądało mecz Lecha :}

Kolumbus 01.10.2011 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1171925)
o co chodzi z Adamkiem...

Adamek byl na trybunach z racji promocji jakiegos napoju energetycznego, ktory reklamuje

irman 01.10.2011 23:13

Nie no, co by tu nie pisać ale Amica rozpierdala. Mają w tej chwili 12 bramek więcej niż my, a z leszczami rozprawiają się tak, że Maaskant może sobie tylko pomarzyć (o nas, czyli kibicach, nie wspominając). Na razie na szczęście grają w totalną kratę i nawet nasza kopanina jest skuteczniejsza. Jak się ustabilizują to pewnie będzie smutek. Cała nadzieja w Bakero.

Siwy rusek to osobny temat. 14 bramek na początku października to fenomen. Czegoś takiego za swojego życia w naszej kopanej nie widziałem i pewnie długo nie zobaczę. Kibicuję mu żeby dobił do grudnia do dwudziestki. Na wiosnę w ataku Amicy będzie śmigał Kiełb i mistrzostwo nasze.

Aha. Jak już o tym co za swojego życia widziałem. Żydy to najbardziej żenująca drużyna w ekstraklasie ever. Nigdy nie zdarzyło się żeby ktoś cztery lata z rzędu grał taką chujnię jak ta banda. A jak się zastanowić ile tam kasy poszło i jakie mają warunki to jest to fenomen na galaktyczną skalę. Jeżeli ktoś chodzi tam regularnie na mecze musi być masochistą. Gdzie oni znajdują te dominy to nie wiem.

1q2 01.10.2011 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 1172457)
Nie no, co by tu nie pisać ale Amica rozpierdala. Mają w tej chwili 12 bramek więcej niż my, a z leszczami rozprawiają się tak, że Maaskant może sobie tylko pomarzyć

Szkoda tylko że w bezpośrednim meczu im nie poszło...ale to przypadek.

irman 01.10.2011 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1172458)
Szkoda tylko że w bezpośrednim meczu im nie poszło...ale to przypadek.

A następnego zdania kolega nie był łaskaw zacytować? Nie pasowało do koncepcji?

1q2 01.10.2011 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 1172461)
A następnego zdania kolega nie był łaskaw zacytować? Nie pasowało do koncepcji?

No przecież potwierdziłem - to był przypadek że wygraliśmy bo akurat wtedy Amika wzięła wolne;)
Spuszczasz się nad Amiką, która nawet przy naszej potencjalnej wtopie w Wawie, będzie miała cały 1 punkt przewagi, pomimo iż zagraliśmy w tym samym czasie 2 x tyle meczów, będąc do tego grubym krytykiem Maaskanta.

Ja wiem że dla Ciebie taki Apoel to leszcze porównywalne z dolnymi rejonami naszej ligi i trauma trzyma ale bądź konsekwentny

irman 01.10.2011 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1172462)
No przecież potwierdziłem - to był przypadek że wygraliśmy bo akurat wtedy Amika wzięła wolne;)
Spuszczasz się nad Amiką, która nawet przy naszej potencjalnej wtopie w Wawie, będzie miała cały 1 punkt przewagi, pomimo iż zagraliśmy w tym samym czasie 2 x tyle meczów, będąc do tego grubym krytykiem Maaskanta.

Ja wiem że dla Ciebie taki Apoel to leszcze porównywalne z dolnymi rejonami naszej ligi i trauma trzyma ale bądź konsekwentny

1. Amica to dla mnie wróg nr 1 w lidze ale potrafię docenić to co robią. Takiej skuteczności nie miała żadna drużyna w naszej lidze od pierwszej rundy Skorży u nas czyli od 4 lat.

2. Jakie znaczenie ma dwa razy więcej meczów? Mamy szerszą kadrę niż oni więc róbmy z tego pożytek. Jestem za pozostawieniem Maaskanta do końca kontraktu nawet gdybyśmy w grudniu byli w środku tabeli. Nie będę jednak chwalił jego pracy gdy żadnego (ŻADNEGO) rywala w tak chujowej lidze jak nasza nie jesteśmy w stanie zdominować. No może za wyjątkiem Amicy:).

3. Rewanż w Nikozji był kompromitacją. Jeżeli ktoś tego nie potrafi przyznać jest ślepy bądź durny. A najpewniej jedno i drugie.

Jaroo1 01.10.2011 23:46

Jak Amice spalonych nie licza to nastrzelali tyle ile nastrzelali.

szprotson 02.10.2011 00:11

żenujące jest tłumaczenie że mu nie gwiżdzą spalonych.

liczy sie to co w sieci,a sędziowie są chujowi dla obu.

Semper Fidelis 1985 02.10.2011 09:28

A co to się na kałuży wczoraj stało? Aż takie lanie od kuchenek :) Widzę wrócili na swoje miejsce w tabeli, tak dalej pejsy!

Jaroo1 02.10.2011 11:52

Cytat:

żenujące jest tłumaczenie że mu nie gwiżdzą spalonych.

liczy sie to co w sieci,a sędziowie są chujowi dla obu.
Tylko, ze zobacz. Gra Amica z takimi cieniasami typu LKS, strzela im nieprawidlowo 2 czy 3 bramki, jest 3:0, ŁKS posrany. Wiec dalej laduja do sieci, 4 czy 5 bramke. Dalej graja z rywalem X, strzelaja 2 bramki w tym znowu jedna nieprawidlowa. Rywal znowu podlamany, jesli chce zremisowac to musi sie odslonic i pada kolejna brameczka.
Ja tam nie mowie, zeby im te bramki odliczac ale tez nie podniecam sie ze maja tyle goli bo napewno na tyle nie zasluzyli, kilka zdobytych nieprawidlowo, kilka jest nastepstwem tego, ze rywal np zamiast 1:0 było 2:0 bo sedzia dal ciała.
A odliczajac te kilka dziwnych goli to juz wcale tak nie blyszcza i napewno nie wysuwaja sie na bezwzgledne prowadzenie w liczbie zdobytych bramek ponad reszte czolowki

legol 02.10.2011 12:20

Lepiej wygrać 2 x po 1:0 niż raz 5:0 i później zremisować. Nie oszukujmy się z kim grała Amica do tej pory na wyjezdzie? z 13, 14, 15 i 16 zespołem z czego z 14 nie udało im się wygrać. Pojechali na Śląsk i do Zabrza i już wtopy. Można podniecać się rudnievem bo strzela co ma strzelić ale wynika to tylko i wyłącznie z postawy przeciwnika. Inna sprawa że nie mają pucharów to nie muszą się oszczędzać przy prowadzeniu 1:0, 2:0 i strzelają dalej. Z tą obroną jednak daleko nie zajadą.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl