![]() |
Kolego ale gdyby przyszło wypisywać listę obrońców po 30 którzy dają radę to nagle dobilibysmu do 1000 strony tematu. Oczywistym jest że prědzej znajdziesz po 30 dobrego obrońcę niż napastnika
|
Zgadzam się z Xantim
W dzisiejszych czasach na peak formy napastnika* wskazuję się lata 30-34 Nieprzypadkowo mówi o tym Lewy, Zlatan, najlepszy sezon w życiu rozegrał Benzema Nieprzypadkowo Ronaldo wyewoluował ze skrzydłowego w środkowego napastnika, żeby przedłużyć bycie na topie Na 20 najlepszych w tej chwili na tej pozycji na świecie nie wiem czy 20% jest poniżej 30 (Kane, Lukaku, może Icardi i kto dalej?) To już się stało reguła nie wyjatkiem Ale ok, nie mówmy o fenomenach motorycznych Spójrzmy na nasze podwórko Angulo, bracia Paixao, rozkład goli w karierze Robaka, Gytkjaer już ma 30 skonczone Czepianie się wieku Beciraja, rówieśnika Lewego czy Aguero że przychodzi na 2 lata to jest absurd * pisze tutaj o pozycji środkowego napastnika, więc siła rzeczy bocznych jak Mane, Salah czy Mbappe nie wliczam bo to zupełnie inna pozycja i inne wymagania |
Wywiad z początku lipca z Asmirem Suljicem.
https://futbolnews.pl/newsroom/30143...iwna-atmosfere " Po opuszczeniu Videotonu mogłeś trafić do Wisły Kraków, z którą nawet podpisałeś kontrakt. Dlaczego zmieniłeś zdanie? Zanim miałem podpisać kontrakt, kontaktował się ze mną trener zespołu, Joan Carillo. Powiedział mi, że Wisła Kraków to największy klub w Polsce. Zaakceptowałem warunki, aczkolwiek dowiedziałem się o jego trudnej sytuacji. Przemyślałem tę decyzję i zdecydowałem się na rozwiązanie umowy. Od tamtej pory śledziłem jednak sytuację Wisły i wiem, że ostatnio trochę się poprawiła. Może wkrótce rzeczywiście powalczy o tytułâŚ" "Co jest dla ciebie najważniejsze w życiu? Najważniejsze to mieć obok siebie uczciwych przyjaciół oraz mieć możliwość pomocy innym ludziom. W Krakowie byłem tylko cztery tygodnie i chociaż od tamtego czasu minęły dwa lata, wciąż mam przyjaciół w ludziach, których wtedy poznałem." |
Ja nie narzekam na zakup Beciraja w żadnym wypadku.
Po prostu nie lubię zaklinania rzeczywistości. Ok, niech będzie - Lewandowski ma najlepszy okres w życiu. Tytan pracy jeszcze zjazdu nie zaliczył. Generalnie ciężka praca, fizjoterapia i suplementacja z najwyższej półki jest w stanie przedłużyć o parę lat żywotność organizmu. Nie oszukujmy się - Lewego czeka zjazd. I to bardzo niedługo. Podobnie będzie z Immobile. <- czyli ta dwójka wyjątki. Benzema to najlepszy był w czasach Lyonu. Cristiano Ronaldo - uważam, że najlepsze sezony to on już ma za sobą. Messi - jak wyżej. Suarez - jak wyżej. Oczywiście można być świetnym po 30tce ale peak jest wcześniej ewidentnie. |
ale było juz pisane , że dużo zależy od charakterystyki zawodnika pozycji na boisku itp
|
Kilka stron o niczym, dajcie chłopu zagrać i będziemy oceniać. Na papierze wygląda dobrze.
|
Ale o czy jest ta rozmowa? Oczywiście, że w profesjonalnej lidze tacy goście to zazwyczaj już emeryci. Ale u nas? !
|
Nasza sytuacja finansowa jest jaka jest. Płynność finansowa i wyjście długów jest priorytetem. Każdy zawodnik jest więc na sprzedaż. Odejście Savicevića to na pewno osłabienie. Wątpię, żebyśmy w przyszłym sezonie byli mocniejsi niż w minionym. Niewykluczone, że będziemy słabsi kadrowo. Wynik sportowy jednak wcale nie musi być gorszy, bo mało prawdopodobne żeby przytrafiła nam się tak absurdalna seria porażek. Myślę, że środek tabeli wymęczymy.
|
Cytat:
|
Cytat:
Kadrowo na starcie sezonu 20/21 możemy być mocniejsi niż na starcie sezonu 19/20, choć już nie rundy wiosennej 19/20 gdzie jednak zimą solidnie się wzmocniliśmy nie osłabiając przy tym (wiadomo - utrzymanie to był priorytet). Teraz zapewne przejdziemy duże przeobrażenie, świadomie skracając naszą lawkę rezerwowych, ale z nadzieją że nie będziemy mieć takiego szpitala. |
Curro Sanchez blisko Wisły Kraków via transfery.info oraz Kiewicz
|
Kuba dużo się nie nagra bo zagraz chwyci kontuzje bo u niego to już to normalne. Jak zagra w połowie meczy b3dzie db.
Becijara bym się nie cieszył bo na ten momebt nie ma mu kto piłek podawać. Wojtkowski nawet odszedł i to za darmo. A przedlużyli kontrakt z ...boguskim i głupio tracą hajs |
jenrdusiu może zamiast zrzędzić przeczytasz post wyżej brylanta.
Widzę że w tym okienku naprawdę idziemy w jakość. Beciraj i Curro powinni naprawdę dać jakość. No i oczywiście Boguski ;) Zupełnie serio - jeszcze jedna osoba do napadu / skrzydła oraz obrońca, który mógłby grać też na lewej stronie i możemy z dużymi nadziejami zaczynać kolejny sezon. Z takimi zawodnikami powinniśmy mierzyć w górną ósemkę. Edit - tak sobie przeglądam skład i wychodzi mi na chwilę obecną coś takiego Lis Niepsuj, Janicki, Klemenz, Sadlok/Burliga Błaszczykowski, Basza, Żukow, Kuveljic, Curro Beqiraj Na rezerwie Buchalik Burliga/Sadlok, Hoyo, Szot Mak, Boguski, Chuca, Pawłowski Buksa Ten skład ma potencjał. Ktoś na lewę obronę, ktoś do przodu i jesteśmy całkiem mocni. |
Powiem tylko tyle,Klemenz i Janicki... Jak ktoś tego nie widzi to lekaez już nie pomoże...
|
taka obrona to jest znowu ponizej 10 miejsca w sezonie
|
Dokładnie nasz środek obrony wymaga solidnego wzmocnienia.
Co do składu kolegi Tantala to trzeba pamiętać o miejscu dla młodzieżowca. |
Jeśli chodzi o Curro to jest to gość młody, z niezłym CV i wybornymi statystykami w zeszłym sezonie LaLiga2. Na papierze wygląda to co najmniej obiecująco.
|
Pojawiła się wiadomość na TT jakiegoś hiszpańskiego dziennikarza, że nie było żadnego kontaktu z Polski w sprawie Churro. Twierdzi tak po rozmowie z agentem piłkarza.
|
Teraz coraz rzadziej piłkarze mają jednego agenta. Najlepsi zawodnicy mogą rzeczywiście mieć jednego, który ma dobrą reputację. Albo tym, którzy nie ruszają się z jednego kraju wystarczy jeden.
Ale jak jest możliwość wyjazdu za granicę, to podpisuje się autoryzację na konkretne rynki. Np. taki Sanchez może mieć podpisany papier z agentem z rynku belgijskiego, agentem z rynku polskiego i agentem z rynku norweskiego. Teoretycznie więc, jeśli hiszpańska gazeta dzwoni do hiszpańskiego agenta, to on może o niczym nie wiedzieć, bo Sanchez załatwia transfer do Polski z kim innym. Ale i tak ostatecznie myślę, że to kontrolowany przeciek z klubu w celu eliminacji źródła. |
Fajny, ofensywny grajek i być może niedługo wolny. Brazol z włoskim paszportem, grający obecnie w Rumunii:
https://www.transfermarkt.pl/gustavo...spieler/268223 https://www.youtube.com/watch?v=8m4mKsyYO1Y No i ta jego lewa nóżka. Ech, żeby ktokolwiek zluzował Sadloka przy wykonywaniu SFG :evil: |
Sadloka przy sfg może nawet sprzątaczka zluzować efekt finalny będzie podobny ;)
|
Heh nie ma i ni było tematu nijakiego Curro Sancheza, a goście wstawiają już go do składu :D No nic, naście lat na karku lub 2-3 lata zainteresowania Wisłą robią swoje.
Nie dziwię się, że wolfy nie udziela się, gdyż nie ma z kim i o czym gadać. :/ |
Kilkanaście lat to ja się Wisłą interesuję, ale fakt, jeśli temat zmyślony to dałem się podpuścić jak dziecko. Z drugiej strony podawanie, że zawodnik przechodzi u nas testy medyczne wyglądała dość wiarygodnie. Kiedyś jak wymyślano tematy transferowe z d... to były jakieś infa o prowadzonych niby rozmowach które to niby nie dochodziły do skutku. Padło też gdzieś że to sposób na wykrycie przecieków klubie?
|
Cytat:
|
Cytat:
Temat był w mediach, więc można było uznać że sza se są większe od 0 i fajnie sobie "pomarzyć" że do nas trafi. Zresztą podobnie jak Savic który nieoficjalnie dostał od nas dobrą ofertę. Czasem mi się wydaje że ludzie myślą że transfery się załatwia w 2 dni... |
Cytat:
|
Wydaje mi się, że po prostu czekamy cierpliwie w kolejce na piłkarzy, którzy przeciągną swoje negocjacje i nie załapią się do zespołów będących dla nich priorytetem. No cóż, ja spokojnie czekam i nie spodziewam się fajerwerków. I tak jestem mocno zaskoczony, że dołączył do nas Beqiraj. Wzbudza to moją podejrzliwość ale z drugiej strony głęboko wierzę, że w klubie wiedzą co robią.
|
Cytat:
Tu nie chodzi o to, że temat "plotki", ale o to żeby nie siać fermentu i gościa wstawiać do 11 bo potem są duże rozczarowania. |
Ciekawy zawodnik względnie młody, wysoki i wolny :)
https://www.transfermarkt.pl/filip-b...spieler/404951 https://www.youtube.com/watch?v=H4_pfYhOxs4 Albo LO - który wygrywał z sąsiadkoą :) https://www.transfermarkt.pl/besir-d...464.1589395766 Ciekawy i młody zawodnik https://www.transfermarkt.pl/jan-ber...spieler/344311 |
To nie żadna plotka ani propozycja z mojej strony, ale ciekawy jestem opinii.
Thiago Cionek (34 lata) stał się właśnie wolnym graczem. Ostatni sezon 28 występów na koncie w spadkowiczu z Serie A - SPAL. Przemawia za nim doświadczenie i nasz zupełny brak solidnych obrońców, ale właśnie pytanie... Czy Cionek jest jeszcze w stanie być solidnym stoperem na poziom Ekstraklasy? Co myślicie? |
Oczywiście że jest w stanie być solidnym stoperem tylko jest jeden problem. Kasa i w kontekście Wisły raczej nie jest realny.
|
Nie za dużo tych wiekowych piłkarzy u nas ?
|
Thiago Cionek idealny ruch, bo niebezpiecznie nam spadła średnia wieku po odejściu Brożka i Wasyla.
|
Cionek to akurat byłoby solidne wzmocnienie jak na Ekstraklasę, ale problem jest taki, że nas na niego nie stać.
|
Plotkuje się o Dawidzie Abramowiczu z Radomniaka u nas. Z jednej strony - zaawansowany piłkarsko wiek (29 lat), ale gość na tyle ogarnięty życiowo, że w szczególności po przeczytaniu wywiadów i opinii po nim można mieć wrażenie że mógłby u nas odpalić i kilka lat pograć na dobrym poziomie. Kiedyś Stolarczyk przyszedł do nas w podobnym wieku i mieliśmy z niego długo pociechę.
Jeśli to by oznaczało Sadloka jako alternatywę na środek obrony to ja jestem ZA. |
Stolarczyk, Sobol... 29 latek to nie dziadek, nie popadajmy w skrajności. Ja wiem, że pieniądze zarabia się na młodzieży, ale ta młodzież mu mieć też z kim grać. Nie wiem, czy Abramowicz jest dobry i czy byłby wzmocnieniem, bo po prostu nie oglądam 1 ligi, ale skreślanie z góry ze względu na wiek gościa, który nie skończył nawet 30, jest absurdem. Jak umie kopać piłkę, to nie widzę żadnego problemu.
|
Abramowicz moze u nas odpalic, konkretny gosciu z nastawieniem zeby isc w gore, na bank bedzie chcial sie pokazac w Ekstraklasie, w kazdym zespole w ktorym byl go chwalili, ja bym go bral jak jest mozliwosci, nawet na lawke i do rywalizacji
|
Jeśli Grabowski u nas zostaje, to Abramowicz wydaje się rozsądnym transferem. Pogra tu rok, dwa i będzie okresem przejściowym między Sadlokiem i Grabowskim.
Ale zapewne Grabowskiego tu nie będzie, albo rzeczywiście okaże się słaby, a Abramowicz z Sadlokiem będą się wymieniać na lewej obronie do 2024 roku, kiedy Sadloka w pojedynku biegowym wyprzedzi już nawet Kazimierz Kmiecik. |
Cytat:
|
chcialbym :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl