Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Gunner1906 29.07.2020 03:53

Kolego ale gdyby przyszło wypisywać listę obrońców po 30 którzy dają radę to nagle dobilibysmu do 1000 strony tematu. Oczywistym jest że prědzej znajdziesz po 30 dobrego obrońcę niż napastnika

bridgeburner 29.07.2020 06:56

Zgadzam się z Xantim
W dzisiejszych czasach na peak formy napastnika* wskazuję się lata 30-34
Nieprzypadkowo mówi o tym Lewy, Zlatan, najlepszy sezon w życiu rozegrał Benzema
Nieprzypadkowo Ronaldo wyewoluował ze skrzydłowego w środkowego napastnika, żeby przedłużyć bycie na topie
Na 20 najlepszych w tej chwili na tej pozycji na świecie nie wiem czy 20% jest poniżej 30 (Kane, Lukaku, może Icardi i kto dalej?)
To już się stało reguła nie wyjatkiem
Ale ok, nie mówmy o fenomenach motorycznych
Spójrzmy na nasze podwórko Angulo, bracia Paixao, rozkład goli w karierze Robaka, Gytkjaer już ma 30 skonczone
Czepianie się wieku Beciraja, rówieśnika Lewego czy Aguero że przychodzi na 2 lata to jest absurd

* pisze tutaj o pozycji środkowego napastnika, więc siła rzeczy bocznych jak Mane, Salah czy Mbappe nie wliczam bo to zupełnie inna pozycja i inne wymagania

pawlozm 29.07.2020 08:54

Wywiad z początku lipca z Asmirem Suljicem.
https://futbolnews.pl/newsroom/30143...iwna-atmosfere

" Po opuszczeniu Videotonu mogłeś trafić do Wisły Kraków, z którą nawet podpisałeś kontrakt. Dlaczego zmieniłeś zdanie?

Zanim miałem podpisać kontrakt, kontaktował się ze mną trener zespołu, Joan Carillo. Powiedział mi, że Wisła Kraków to największy klub w Polsce. Zaakceptowałem warunki, aczkolwiek dowiedziałem się o jego trudnej sytuacji. Przemyślałem tę decyzję i zdecydowałem się na rozwiązanie umowy. Od tamtej pory śledziłem jednak sytuację Wisły i wiem, że ostatnio trochę się poprawiła. Może wkrótce rzeczywiście powalczy o tytułâ€Ś"

"Co jest dla ciebie najważniejsze w życiu?

Najważniejsze to mieć obok siebie uczciwych przyjaciół oraz mieć możliwość pomocy innym ludziom. W Krakowie byłem tylko cztery tygodnie i chociaż od tamtego czasu minęły dwa lata, wciąż mam przyjaciół w ludziach, których wtedy poznałem."

s1mone 29.07.2020 09:35

Ja nie narzekam na zakup Beciraja w żadnym wypadku.

Po prostu nie lubię zaklinania rzeczywistości.

Ok, niech będzie - Lewandowski ma najlepszy okres w życiu. Tytan pracy jeszcze zjazdu nie zaliczył. Generalnie ciężka praca, fizjoterapia i suplementacja z najwyższej półki jest w stanie przedłużyć o parę lat żywotność organizmu. Nie oszukujmy się - Lewego czeka zjazd. I to bardzo niedługo. Podobnie będzie z Immobile. <- czyli ta dwójka wyjątki.

Benzema to najlepszy był w czasach Lyonu.

Cristiano Ronaldo - uważam, że najlepsze sezony to on już ma za sobą.

Messi - jak wyżej.

Suarez - jak wyżej.

Oczywiście można być świetnym po 30tce ale peak jest wcześniej ewidentnie.

Arkadiusz.Czerepach 29.07.2020 09:55

ale było juz pisane , że dużo zależy od charakterystyki zawodnika pozycji na boisku itp

Dive Pirate 29.07.2020 12:05

Kilka stron o niczym, dajcie chłopu zagrać i będziemy oceniać. Na papierze wygląda dobrze.

rafkur 29.07.2020 12:13

Ale o czy jest ta rozmowa? Oczywiście, że w profesjonalnej lidze tacy goście to zazwyczaj już emeryci. Ale u nas? !

Arked 29.07.2020 15:27

Nasza sytuacja finansowa jest jaka jest. Płynność finansowa i wyjście długów jest priorytetem. Każdy zawodnik jest więc na sprzedaż. Odejście Savicevića to na pewno osłabienie. Wątpię, żebyśmy w przyszłym sezonie byli mocniejsi niż w minionym. Niewykluczone, że będziemy słabsi kadrowo. Wynik sportowy jednak wcale nie musi być gorszy, bo mało prawdopodobne żeby przytrafiła nam się tak absurdalna seria porażek. Myślę, że środek tabeli wymęczymy.

gizmowisla 29.07.2020 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1554234)
Nasza sytuacja finansowa jest jaka jest. Płynność finansowa i wyjście długów jest priorytetem. Każdy zawodnik jest więc na sprzedaż. Odejście Savicevića to na pewno osłabienie. Wątpię, żebyśmy w przyszłym sezonie byli mocniejsi niż w minionym. Niewykluczone, że będziemy słabsi kadrowo. Wynik sportowy jednak wcale nie musi być gorszy, bo mało prawdopodobne żeby przytrafiła nam się tak absurdalna seria porażek. Myślę, że środek tabeli wymęczymy.

Wystarczy ze braknie pana KUBY , i beda nas lali wszyscy jak pod koniec tego sezonu

Karherop 29.07.2020 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1554234)

Sądzę podobnie, głownie też dlatego że do ligi trafiają 3 bardzo słabe drużyny. Słabsze wg mnie niż Raków i ŁKS rok temu.

Kadrowo na starcie sezonu 20/21 możemy być mocniejsi niż na starcie sezonu 19/20, choć już nie rundy wiosennej 19/20 gdzie jednak zimą solidnie się wzmocniliśmy nie osłabiając przy tym (wiadomo - utrzymanie to był priorytet).

Teraz zapewne przejdziemy duże przeobrażenie, świadomie skracając naszą lawkę rezerwowych, ale z nadzieją że nie będziemy mieć takiego szpitala.

brylant17 30.07.2020 19:56

Curro Sanchez blisko Wisły Kraków via transfery.info oraz Kiewicz

jendrus 30.07.2020 20:13

Kuba dużo się nie nagra bo zagraz chwyci kontuzje bo u niego to już to normalne. Jak zagra w połowie meczy b3dzie db.
Becijara bym się nie cieszył bo na ten momebt nie ma mu kto piłek podawać. Wojtkowski nawet odszedł i to za darmo. A przedlużyli kontrakt z ...boguskim i głupio tracą hajs

Tantal 30.07.2020 20:39

jenrdusiu może zamiast zrzędzić przeczytasz post wyżej brylanta.

Widzę że w tym okienku naprawdę idziemy w jakość. Beciraj i Curro powinni naprawdę dać jakość. No i oczywiście Boguski ;)

Zupełnie serio - jeszcze jedna osoba do napadu / skrzydła oraz obrońca, który mógłby grać też na lewej stronie i możemy z dużymi nadziejami zaczynać kolejny sezon. Z takimi zawodnikami powinniśmy mierzyć w górną ósemkę.

Edit - tak sobie przeglądam skład i wychodzi mi na chwilę obecną coś takiego
Lis
Niepsuj, Janicki, Klemenz, Sadlok/Burliga
Błaszczykowski, Basza, Żukow, Kuveljic, Curro
Beqiraj

Na rezerwie
Buchalik
Burliga/Sadlok, Hoyo, Szot
Mak, Boguski, Chuca, Pawłowski
Buksa
Ten skład ma potencjał. Ktoś na lewę obronę, ktoś do przodu i jesteśmy całkiem mocni.

wislak2214 30.07.2020 23:19

Powiem tylko tyle,Klemenz i Janicki... Jak ktoś tego nie widzi to lekaez już nie pomoże...

Kac 30.07.2020 23:34

taka obrona to jest znowu ponizej 10 miejsca w sezonie

maciekkk 31.07.2020 04:30

Dokładnie nasz środek obrony wymaga solidnego wzmocnienia.

Co do składu kolegi Tantala to trzeba pamiętać o miejscu dla młodzieżowca.

1906T 31.07.2020 05:11

Jeśli chodzi o Curro to jest to gość młody, z niezłym CV i wybornymi statystykami w zeszłym sezonie LaLiga2. Na papierze wygląda to co najmniej obiecująco.

maciekkk 31.07.2020 05:39

Pojawiła się wiadomość na TT jakiegoś hiszpańskiego dziennikarza, że nie było żadnego kontaktu z Polski w sprawie Churro. Twierdzi tak po rozmowie z agentem piłkarza.

caucus 31.07.2020 08:25

Teraz coraz rzadziej piłkarze mają jednego agenta. Najlepsi zawodnicy mogą rzeczywiście mieć jednego, który ma dobrą reputację. Albo tym, którzy nie ruszają się z jednego kraju wystarczy jeden.

Ale jak jest możliwość wyjazdu za granicę, to podpisuje się autoryzację na konkretne rynki. Np. taki Sanchez może mieć podpisany papier z agentem z rynku belgijskiego, agentem z rynku polskiego i agentem z rynku norweskiego.

Teoretycznie więc, jeśli hiszpańska gazeta dzwoni do hiszpańskiego agenta, to on może o niczym nie wiedzieć, bo Sanchez załatwia transfer do Polski z kim innym.

Ale i tak ostatecznie myślę, że to kontrolowany przeciek z klubu w celu eliminacji źródła.

adfurle 31.07.2020 09:37

Fajny, ofensywny grajek i być może niedługo wolny. Brazol z włoskim paszportem, grający obecnie w Rumunii:

https://www.transfermarkt.pl/gustavo...spieler/268223
https://www.youtube.com/watch?v=8m4mKsyYO1Y

No i ta jego lewa nóżka. Ech, żeby ktokolwiek zluzował Sadloka przy wykonywaniu SFG :evil:

Dive Pirate 31.07.2020 10:05

Sadloka przy sfg może nawet sprzątaczka zluzować efekt finalny będzie podobny ;)

LucjuszWielki 31.07.2020 11:57

Heh nie ma i ni było tematu nijakiego Curro Sancheza, a goście wstawiają już go do składu :D No nic, naście lat na karku lub 2-3 lata zainteresowania Wisłą robią swoje.

Nie dziwię się, że wolfy nie udziela się, gdyż nie ma z kim i o czym gadać. :/

Tantal 31.07.2020 13:37

Kilkanaście lat to ja się Wisłą interesuję, ale fakt, jeśli temat zmyślony to dałem się podpuścić jak dziecko. Z drugiej strony podawanie, że zawodnik przechodzi u nas testy medyczne wyglądała dość wiarygodnie. Kiedyś jak wymyślano tematy transferowe z d... to były jakieś infa o prowadzonych niby rozmowach które to niby nie dochodziły do skutku. Padło też gdzieś że to sposób na wykrycie przecieków klubie?

Arked 01.08.2020 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1554313)
Heh nie ma i ni było tematu nijakiego Curro Sancheza, a goście wstawiają już go do składu :D No nic, naście lat na karku lub 2-3 lata zainteresowania Wisłą robią swoje.

Daj sobie siana z takimi postami. To jest temat "plotki i propozycje". Tutaj można, a nawet trzeba sobie fantazjować. Ja się cieszę, że forum trochę odżyło i jest w ludziach jakiś entuzjazm.

Karherop 01.08.2020 10:07

Cytat:

To czy on do nas trafi czy nie to czas pokaże, ale jeśli tak to ktoś będzie musiał posypać głowę popiołem.

Temat był w mediach, więc można było uznać że sza se są większe od 0 i fajnie sobie "pomarzyć" że do nas trafi. Zresztą podobnie jak Savic który nieoficjalnie dostał od nas dobrą ofertę.

Czasem mi się wydaje że ludzie myślą że transfery się załatwia w 2 dni...

czaro 01.08.2020 12:15

Cytat:

Jakkolwiek bardzo go lubię/lubiłem, wolfy wchodził tu, żeby słać joby, więc akurat byłby w swoim żywiole : )

_ukoL 01.08.2020 12:41

Wydaje mi się, że po prostu czekamy cierpliwie w kolejce na piłkarzy, którzy przeciągną swoje negocjacje i nie załapią się do zespołów będących dla nich priorytetem. No cóż, ja spokojnie czekam i nie spodziewam się fajerwerków. I tak jestem mocno zaskoczony, że dołączył do nas Beqiraj. Wzbudza to moją podejrzliwość ale z drugiej strony głęboko wierzę, że w klubie wiedzą co robią.

LucjuszWielki 02.08.2020 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1554345)
Jakkolwiek bardzo go lubię/lubiłem, wolfy wchodził tu, żeby słać joby, więc akurat byłby w swoim żywiole : )

No właśnie brakuje troche chłopa bo nie ma kto temperować gorących głów, a ja za abrdzo nei mam czasu i ochoty :D

Tu nie chodzi o to, że temat "plotki", ale o to żeby nie siać fermentu i gościa wstawiać do 11 bo potem są duże rozczarowania.

topamers 03.08.2020 10:25

Ciekawy zawodnik względnie młody, wysoki i wolny :)

https://www.transfermarkt.pl/filip-b...spieler/404951

https://www.youtube.com/watch?v=H4_pfYhOxs4

Albo LO - który wygrywał z sąsiadkoą :)

https://www.transfermarkt.pl/besir-d...464.1589395766

Ciekawy i młody zawodnik
https://www.transfermarkt.pl/jan-ber...spieler/344311

Tominho 03.08.2020 22:58

To nie żadna plotka ani propozycja z mojej strony, ale ciekawy jestem opinii.

Thiago Cionek (34 lata) stał się właśnie wolnym graczem. Ostatni sezon 28 występów na koncie w spadkowiczu z Serie A - SPAL.

Przemawia za nim doświadczenie i nasz zupełny brak solidnych obrońców, ale właśnie pytanie... Czy Cionek jest jeszcze w stanie być solidnym stoperem na poziom Ekstraklasy?

Co myślicie?

Mar85 04.08.2020 06:37

Oczywiście że jest w stanie być solidnym stoperem tylko jest jeden problem. Kasa i w kontekście Wisły raczej nie jest realny.

Ma_niek 04.08.2020 06:56

Nie za dużo tych wiekowych piłkarzy u nas ?

caucus 04.08.2020 07:50

Thiago Cionek idealny ruch, bo niebezpiecznie nam spadła średnia wieku po odejściu Brożka i Wasyla.

kamilg 04.08.2020 11:11

Cionek to akurat byłoby solidne wzmocnienie jak na Ekstraklasę, ale problem jest taki, że nas na niego nie stać.

Karherop 04.08.2020 11:39

Plotkuje się o Dawidzie Abramowiczu z Radomniaka u nas. Z jednej strony - zaawansowany piłkarsko wiek (29 lat), ale gość na tyle ogarnięty życiowo, że w szczególności po przeczytaniu wywiadów i opinii po nim można mieć wrażenie że mógłby u nas odpalić i kilka lat pograć na dobrym poziomie. Kiedyś Stolarczyk przyszedł do nas w podobnym wieku i mieliśmy z niego długo pociechę.

Jeśli to by oznaczało Sadloka jako alternatywę na środek obrony to ja jestem ZA.

Garret 04.08.2020 11:49

Stolarczyk, Sobol... 29 latek to nie dziadek, nie popadajmy w skrajności. Ja wiem, że pieniądze zarabia się na młodzieży, ale ta młodzież mu mieć też z kim grać. Nie wiem, czy Abramowicz jest dobry i czy byłby wzmocnieniem, bo po prostu nie oglądam 1 ligi, ale skreślanie z góry ze względu na wiek gościa, który nie skończył nawet 30, jest absurdem. Jak umie kopać piłkę, to nie widzę żadnego problemu.

Kac 04.08.2020 13:29

Abramowicz moze u nas odpalic, konkretny gosciu z nastawieniem zeby isc w gore, na bank bedzie chcial sie pokazac w Ekstraklasie, w kazdym zespole w ktorym byl go chwalili, ja bym go bral jak jest mozliwosci, nawet na lawke i do rywalizacji

caucus 04.08.2020 14:15

Jeśli Grabowski u nas zostaje, to Abramowicz wydaje się rozsądnym transferem. Pogra tu rok, dwa i będzie okresem przejściowym między Sadlokiem i Grabowskim.

Ale zapewne Grabowskiego tu nie będzie, albo rzeczywiście okaże się słaby, a Abramowicz z Sadlokiem będą się wymieniać na lewej obronie do 2024 roku, kiedy Sadloka w pojedynku biegowym wyprzedzi już nawet Kazimierz Kmiecik.

Griszka30KR 04.08.2020 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kac (Post 1554406)
Abramowicz moze u nas odpalic, konkretny gosciu z nastawieniem i

Piszesz w kwestii sponsora ?? :P

Kac 04.08.2020 14:29

chcialbym :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl