Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

R33 24.06.2015 17:26

Z tego co pamiętam Darek podczas transferu do Auxerre mógł skorzystać z Prawa Webstera, jednak tego nie zrobił tak więc bez przesady Mixu.

Mixu 24.06.2015 17:30

Tak pamiętam. Być może przesadziłem z tą depilacją, ale jakoś nie przepadam za tym zawodnikiem. Coś jak Stilic, zawsze działał mi na nerwy. Takie moje uprzedzenie.

arti 24.06.2015 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1405717)
Dudka po prostu za krótko był z klubem, by miał wobec nas jakiekolwiek sentymenty. Jeszcze bardziej dziwi to, że kibice wymagają od niego czegokolwiek. Ot piłkarz jakich było u nas w ostatnich latach na pęczki.

Ja mu zawsze będę pamiętał to o czym wspomniał R33, uważam też że u Skorży grał dobrze jak na swoje możliwości. No i daj nam Boże jak najwięcej takich Dudków - zakup 400 t euro, sprzedaż 2 czy 2,5 m euro. Wpadło BC trochę dutków...:)

filemon 24.06.2015 19:14

http://ekstraklasa.tv/wybieramy-gola...rientos/dt3c39
Barrientos jeszcze nasz, bramka jak najbardziej nasza - głosować mozna, zwlaszcza ze sasiadka rywalem

gooro33 24.06.2015 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1405772)
http://ekstraklasa.tv/wybieramy-gola...rientos/dt3c39
Barrientos jeszcze nasz, bramka jak najbardziej nasza - głosować mozna, zwlaszcza ze sasiadka rywalem

Fajnie że wrzuciłeś linka, w godzine z 40% podskoczyło na 60% dla Barrientosa

filemon 24.06.2015 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gooro33 (Post 1405781)
Fajnie że wrzuciłeś linka, w godzine z 40% podskoczyło na 60% dla Barrientosa

No, no, jest moc. Już 65%, mamy to :-)

PiVoSH92 24.06.2015 23:40

A z kim odpadł wczoraj Guerrier?

filemon 24.06.2015 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1405807)
A z kim odpadł wczoraj Guerrier?

Z Jevticiem, żenada moim zdaniem

silver03 24.06.2015 23:58

Bramka sezonu odpadła, lol.

stalsanok1946 25.06.2015 00:37

źle dobierają też pary, mniej notowane "gole sezonu" rywalizują ze sobą, te konkretne bramki i akcje również ze sobą

taki Gurrier odpadł w przedbiegach a gdy patrzy się na gola to śmiało można typować go do podium

K4millo 25.06.2015 00:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1405739)
Z tego co pamiętam Darek podczas transferu do Auxerre mógł skorzystać z Prawa Webstera, jednak tego nie zrobił tak więc bez przesady Mixu.

Dudka nie mógł wtedy skorzystać z Prawa Webstera, ponieważ w momencie zakończenia sezonu 2007/2008 nie minęły 3 pełne lata od podpisania przez niego kontraktu, ani nie zagrał w Wiśle przez 3 pełne sezony, ponieważ w sezonie 2005/2006 zagrał jeden mecz w Amice.

donecki 25.06.2015 00:51

Przecież Dudka na wiosnę już nic nie grał.Niech mu się wiedzie.My mamy nowe problemy i niech Ci nowi coś zagrają bo tak to tylko osemke widzę.Nasi pilkarze to tylko już ludzie a nie magicy pokroju naszej legendy Frankowskiego

Marcinnno 25.06.2015 07:44

Sadlok dla DP: - jestem w takim wieku, że ciągle mogę jeszcze zrobić postęp, a nie da się ukryć, że w tym momencie Legia stwarza duże możliwości rozwoju. Nie jest jednak tak, że skoro nic z tego nie wyszło, to teraz rozpamiętuję to w szczególny sposób. Zostałem w Wiśle i koncentruję się na przygotowaniach do sezonu. To jest teraz dla mnie najważniejsze.

Może jestem przewrażliwiony, ale kiedyś nikt nigdy jako piłkarz Wisły nie miał prawa się wypowiedzieć o tym, że Legia stwarza możliwości...

siemstein 25.06.2015 07:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1405825)
Sadlok dla DP: - jestem w takim wieku, że ciągle mogę jeszcze zrobić postęp, a nie da się ukryć, że w tym momencie Legia stwarza duże możliwości rozwoju. Nie jest jednak tak, że skoro nic z tego nie wyszło, to teraz rozpamiętuję to w szczególny sposób. Zostałem w Wiśle i koncentruję się na przygotowaniach do sezonu. To jest teraz dla mnie najważniejsze.

Może jestem przewrażliwiony, ale kiedyś nikt nigdy jako piłkarz Wisły nie miał prawa się wypowiedzieć o tym, że Legia stwarza możliwości...

Mnie też to w....ia, ale taka jest niestety teraz rzeczywistość. Inna sprawa, że piłkarz Wisły nie powinien w ten sposób wypowiadać się w mediach. Już lepiej, żeby skłamał

Marcinnno 25.06.2015 08:03

Wiadomo w jakiej sytuacji jest zespół, ale dawniej żaden z piłkarzy nie wypowiedział by się w ten sposób, że Legia stwarza możliwości... Jak mu ta Legia tak pasuje to niech idzie droga otwarta. Dawniej piłkarz bał się reakcji kibiców lub miał szacunek do Wisły, a teraz on chce do Legii iść bo tam ma możliwości itd..

63.5 Kg 25.06.2015 08:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1405825)

To jak Ci się nie podoba to spierdalaj i już...
Kiedys takie gadanie było nie do pomyślenia...
Kolejny z najemnikow...

wislak1995 25.06.2015 09:04

Co prawda naszym piłkarzem nie był, ale leczył się u nas i miał szansę na kontrakt. Teraz Cypr.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...na_Cyprze.html

63.5 Kg 25.06.2015 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak1995 (Post 1405840)
Co prawda naszym piłkarzem nie był, ale leczył się u nas i miał szansę na kontrakt. Teraz Cypr.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...na_Cyprze.html

Podpisal z 3 zespolem ligi....ciekawe...

gdsmk 25.06.2015 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1405834)
Kolejny z najemnikow...

Zejdź na ziemię stary.

Kim jest Sadlok? Ile on tu jest?

Obskoczył Ruch, Polonię, teraz jest tu od kilki chwil.

Nie dostaje hajsu, jest bieda.

A Legia w mediach urasta do jakiegoś eldorado.

Czemu mielibyśmy oczekiwać, że będzie ślinił naszą Białą Gwiazdę ? Chłopak z Dankowic?
Sorry, ale w tym momencie on patrzy na Wisłę jak na standardowego pracodawcę.

90% naszego składu myśli dokładnie tak jak on. Nie mam złudzeń.

Błogosławieństwem tego klubu jest taki Głowacki.

Dziwię się, że klub nie gra ta kartą marketingowo. Arek to skarb.

As 25.06.2015 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1405834)
Kolejny z najemnikow...

To znaczy co? Ma chlopak byc hipokryta i gadac, ze nigdzie mu tak nie bedzie dobrze jak w Wisle? Jest jak jest, facet stwierdzil najoczywistsza prawde i tyle. Jakby nie patrzec Legia w tym momencie ma wiecej do zaoferowania niz Wisla.

Zrozumialbym twoje zdenerwowanie gdyby sie Sadlok wyrywal do Legii, stroil fochy i odmawial trenowania ale on poprostu powiedzioal cos co dla wiekszosci jest oczywiste.

luke1906 25.06.2015 10:06

Nic by się też nie stało, gdyby powiedział "Nie ma tematu/temat zamknięty, przygotowuję się z Wisłą".

PiVoSH92 25.06.2015 10:07

Wg. mnie przeciwwagę w mediach robi Arek Głowacki (szacun na wieki) a powinni jeszcze inni związani z nami dłużej piłkarze, jak Paweł Brożek, Boguś czy nawet Alan Uryga, który pochodzi z Krakowa i coś-niecoś już naszemu klubowi zawdzięcza...

!!IRIVER!! 25.06.2015 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1405832)
Wiadomo w jakiej sytuacji jest zespół, ale dawniej żaden z piłkarzy nie wypowiedział by się w ten sposób, że Legia stwarza możliwości... Jak mu ta Legia tak pasuje to niech idzie droga otwarta. Dawniej piłkarz bał się reakcji kibiców lub miał szacunek do Wisły, a teraz on chce do Legii iść bo tam ma możliwości itd..

A jeszcze kilka dni temu ktoś pisał o kreowaniu Sadloka na długoletniego kapitana tej drużyny... Jasne

63.5 Kg 25.06.2015 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1405848)
Nic by się też nie stało, gdyby powiedział "Nie ma tematu/temat zamknięty, przygotowuję się z Wisłą".

Dokladnie o to mi chodzilo...
Teamtu nie ma i rozmowa skonczona...

stary dziad 25.06.2015 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1405853)
Dokladnie o to mi chodzilo...
Teamtu nie ma i rozmowa skonczona...

Tylko po ch... było to "spierdalaj" ?!

63.5 Kg 25.06.2015 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1405868)
Tylko po ch... było to "spierdalaj" ?!

Ale to nie do Ciebie...

filemon 25.06.2015 15:01

Mieliśmy trzecią rocznicę powrotu Głowy do Wisły, warto przypomnieć ówczesne niektóre nastroje:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1251537)
emeryt Sobolewski, inwalida Głowacki

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1251334)
Glowacki - 33 lata
Zienczuk - 34 lata
(...) ci panowie sa juz niemal obiema nogami "po drugiej stronie rzeki"

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1252032)
Ale podkreśliłem, że to pójście na łatwiznę. Tak samo z emerytem Głowackim, który w odróżnieniu od Zieńczuka jest dość porcelanowy.

i moje ulubione:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez sanderuss (Post 1252220)
Glowa z charakterem? Nie mitologizujcie go tutaj bo to tylko solidny ligowiec z tendencja do "swojakow" albo kiksow w waznych meczach. Z calym szacunkiem dla niego pogral 10 lat w Wisle i pogra jescze zapewne 2 kolejne i czesc i chwala mu za to, ale pokazcie mi chociaz jedna sytuacje gdzie pokazal ten swoj charakter? Chyba u Cupiala jak Petrescu byl trenrem.

Dawaj Głowa jeszcze rok i brawo za podejście ws Lechii.

stary dziad 25.06.2015 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1405870)
Ale to nie do Ciebie...

Ja myślę ...:D
Ale mówiąc poważnie uważam że zawodnik Maciej Sadlok nie zasługuje na takie słowo.

Herbi1303 25.06.2015 16:43

Co do późniejszego kapitana ja bym widział w tej roli później Ryśka Guzmicsa. Wydaje się swój chłop a jeszcze dziś na treningu na prawie 2 miesiące przed derbami mówi w taki spoóśb: "Z Górnikiem gramy u siebie, natomiast mecz z Cracovią musimy wygrać dla naszych kibiców."

mr_kwolf 25.06.2015 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1405841)
Podpisal z 3 zespolem ligi....ciekawe...

Rzetelne dziennikarstwo. Trzecim zespołem, ale nie ekstraklasy tylko drugiej ligi.

wolfy 25.06.2015 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1405915)
Rzetelne dziennikarstwo. Trzecim zespołem, ale nie ekstraklasy tylko drugiej ligi.

E tam się czepiacie. Podpisał z trzecim zespołem jakiejś ligi. Wszystko się zgadza:>

63.5 Kg 25.06.2015 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1405915)

A to nie sprawdzałem :-)
Chociaz cos mi ta nazwa była slabo kojarzaca się...

Babba 26.06.2015 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1405893)
Mieliśmy trzecią rocznicę powrotu Głowy do Wisły, warto przypomnieć ówczesne niektóre nastroje:
Merkury napisał(a):http://wislakrakow.com/forum/images/...s/viewpost.gif
emeryt Sobolewski, inwalida Głowacki
River napisał(a):http://wislakrakow.com/forum/images/...s/viewpost.gif
Glowacki - 33 lata
Zienczuk - 34 lata
(...) ci panowie sa juz niemal obiema nogami "po drugiej stronie rzeki"
thechris napisał(a):http://wislakrakow.com/forum/images/...s/viewpost.gif
Ale podkreśliłem, że to pójście na łatwiznę. Tak samo z emerytem Głowackim, który w odróżnieniu od Zieńczuka jest dość porcelanowy.
i moje ulubione:
sanderuss napisał(a):http://wislakrakow.com/forum/images/...s/viewpost.gif
Glowa z charakterem? Nie mitologizujcie go tutaj bo to tylko solidny ligowiec z tendencja do "swojakow" albo kiksow w waznych meczach. Z calym szacunkiem dla niego pogral 10 lat w Wisle i pogra jescze zapewne 2 kolejne i czesc i chwala mu za to, ale pokazcie mi chociaz jedna sytuacje gdzie pokazal ten swoj charakter? Chyba u Cupiala jak Petrescu byl trenrem.

Dawaj Głowa jeszcze rok i brawo za podejście ws Lechii.

No taka prawda o Głowie. Wcześniej był porcelanowy bo się nie prowadził dobrze,zdarzało mu się zawalać w ważnych chwilach. Ogarnął się na końcówkę kariery. Zawsze coś:D

wolfu 27.06.2015 17:42

natrafiłem na dość ciekawą piosenkę, przewińcie do 1:01

https://www.youtube.com/watch?v=mY_Ty5PJ3x4

Herbi1303 29.06.2015 21:06

głosujemy dalej: http://ekstraklasa.tv/wybieramy-gola...rientos/lkvqfk

s1mone 30.06.2015 00:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Babba (Post 1405965)
No taka prawda o Głowie. Wcześniej był porcelanowy bo się nie prowadził dobrze,zdarzało mu się zawalać w ważnych chwilach. Ogarnął się na końcówkę kariery. Zawsze coś:D

To tak jakby napisać, że Lewandowski strzelał bramki w Borussii, bo mu koledzy je wypracowywali i trafiał do pustaka. A do Bayernu go wzięli tylko i wyłącznie, żeby osłabić Borussie.
To jak słabym jest napastnikiem widać jak na dłoni po jego indolencji strzeleckiej w reprezentacji.

:D:D:D:D:D:D:D:D:D

To, że w wypowiedzi zawrzesz nutkę prawdy, nie sprawi, że przestanie ona być wierutną bzdurą.
Arek Głowacki w sile wieku był najlepszym polskim obrońcą. W czasie, gdy odchodził do Trabzonu nakrywał tę ligę czapką.

Nieźle odjechałeś w tym swoim poście, jestem ciekaw jak się nazywa ta substancja, którą zażywasz?

Patryko 30.06.2015 17:51

Kontuzje mięśniowe były swego czasu zmorą Głowackiego, stracił przez nie mnóstwo czasu i kto wie, jakby potoczyła się jego kariera gdyby nie one (zainteresowanie ze strony Bordeaux?? parę ładnych lat temu).

Co do jego pecha to wszyscy wiemy jak z tym było :P a już na pewno Radek Majdan.

PiVoSH92 30.06.2015 22:48

Kontuzje mięśniowe wynikają z zaniedbania lub zwykłego olewactwa. Podejrzewam, że Głowa nie miał od kogo nauczyć się dobrego prowadzenia i stąd ten problem. Potem się ogarnął i widać, że można utrzymać stałą formę nawet w wieku 35 lat.

Babba 30.06.2015 23:58

Sam Arek przyznał,że za późno zrozumiał jak powinien prowadzić się profesjonalista. Zresztą nie jest tajemnicą,że większość piłkarzy wtedy mało myślała poza boiskiem.

BlurgH 01.07.2015 09:49

I dlatego nie wyobrażam sobie sytuacji, w której po zakończeniu kariery Arek nie dostaje od klubu uczciwej propozycji pracy na innym stanowisku...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl