Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

TSWojtas 18.12.2019 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ricenb (Post 1548308)
niech sobie w koszulce Polonii po warszawce sprobuje poskakać po klubach i potem nazywa Kraków nienormalnym

ale nie porównujesz Nas do Polonii nie?

sevenheaven 18.12.2019 11:32

Nie chce oceniać nikogo, rozumiem, że próbują zaprowadzić "normalność"i w pewien sposób nasz prezes jest "nietykalny", ale właśnie.. nie każdy "kibic" sąsiadki musi wiedzieć jak wygląda nasz prezes ;) ciekaw jestem co by się działo jakby doszło do gorszego incydentu

Krisu 18.12.2019 11:41

Byłem ostatnio w Mediolanie na derbach Milanu z Interem. Było mi żal, że u nas nie ma takiej atmosfery jeśli chodzi o barwy. Ludzie w ciągu dnia chodzili normalnie w koszulkach jednych lub drugich, oglądali wspólnie inne mecze w pubach, na stadionie jedni siedzieli z drugimi, po meczu wspólnie wszyscy ubrani w swoje barwy wracali metrem i nie było żadnych problemów. To smutne, że młody chłopak u nas musi chować szalik jak jedzie na mecz bo może w....... dostać albo nie może potrenować na świeżym powietrzu w koszulce swojego ukochanego klubu bo się musi zastanawiać czy przypadkiem z wszystkimi zębami wróci do domu.

Qadou 18.12.2019 12:42

Jesteśmy pod tym względem zacofani w skali europy, co gorsza nie tylko zęby można stracić przez chodzenie w barwach po mieście ale i życie.. fanatyzm patologii tutaj działa nic wiecej

maciekkk 18.12.2019 12:49

To jest patologia, z którą można poradzić sobie tylko systemowo, poprzez odpowiednie działania rządu. Ale jak wiadomo od lat rząd (czy to jednych czy drugich) tematów około sportowych unika by się tej patologi właśnie nie narażać (potencjalny elektorat)... I tak trwamy w głębokiej patologicznej dupie od lat.

Stelio 18.12.2019 13:05

Tak to niestety jest, dziwna zależność ze im bardziej biedacka i chujowa liga tym fanatyzm i agresja większe. W GB Thatcher sobie z patusami poradziła, ogromne kary, zakazy stadionowe itd. Ale na pewno o wiele więcej zrobiły sukcesy. Sukcesy przyciągają te mityczne rodziny z dziećmi, a jak nie ma sukcesów tylko bieda z nędza od lat to siła rzeczy trzeba sobie zbudować tozsamosc i wyróżniać się czym innym..

master17 18.12.2019 14:57

Szkoda, że na zachodzie dochodzi częściej na stadionach do patologicznych zjawisk niż u nas, ale tak wiem poradzili sobie.

czaro 18.12.2019 16:44

No ba. Wszystkim wiadomo, że Polska jest tolerancyjna i bezpieczna, po prostu otwarta. A jak się nie podoba, to precz.

To chciałeś powiedzieć?

Jaroo1 18.12.2019 16:52

Tak samo sobie na zchodozie pradzili jak i u nas. Wszędzie sa mniejsze lub większe akcje a wy tu pitu pitu ze tam jest cacy. Niejednej kibic dostal nozem na tym zajebistym zachodzie i juz nie żyje. Po prostu każdy kraj ma swoj odlam fanatyzmu, u nas jest ultrasowo, kibice maja uklady w klubach w Anglii piro itp raczej nie uswidczy ale dac sobie po mordach lubią, w Niemczech z kolei utras stoi dobrze a i wjazdy na murawe im nie obce, a we Wloszech Napoli czy Lazio lubi dac komus nozem w cialpo,szczególnie w europejskich pucharach i tez trzesa klubami i tez piłkarze potrafią dostac kare w postaci oddawania koszulek za slaba gre. Takze nie pieprzcie głupot. U nas po prostu jest jeszcze ten czynnik ze kibice stali sie gangami plus to ze u nas jest duzy fanatyzm, w kraju troche biedy itd i to wszystko wplywa na otoczke pilki jaka jest w Polsce. Ale zeby pieprzyc ze na zachodzie sobie poradzili to trzeba mieć tupet. Moze i pikniki pija razem i siedzą na jednej trybunie ale jakby to wszystko tam umarlo to by Sevilla nie ojebala z flag Ślaska, w Niemczech by nie bylo piro i wjazdów na murawe i nikt by nie byl bity i cięty co jakis czas.

Lvcas 18.12.2019 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krisu (Post 1548314)
Byłem ostatnio w Mediolanie na derbach Milanu z Interem. Było mi żal, że u nas nie ma takiej atmosfery jeśli chodzi o barwy. Ludzie w ciągu dnia chodzili normalnie w koszulkach jednych lub drugich, oglądali wspólnie inne mecze w pubach, na stadionie jedni siedzieli z drugimi, po meczu wspólnie wszyscy ubrani w swoje barwy wracali metrem i nie było żadnych problemów. To smutne, że młody chłopak u nas musi chować szalik jak jedzie na mecz bo może w....... dostać albo nie może potrenować na świeżym powietrzu w koszulce swojego ukochanego klubu bo się musi zastanawiać czy przypadkiem z wszystkimi zębami wróci do domu.

A ja bylem w Rzymie i było zupełnie odwrotnie.

Co więcej podejrzewam, że na derbach Górnik vs GKS byłoby podobnie jak piszesz a zagraniczni goście z Neapolu, Rzymu, czy północnego Londynu mogliby stwierdzić, że czemu u nich nie jest tak dobrze jak w Polsce ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1548328)
Tak samo sobie na zchodozie pradzili jak i u nas. Wszędzie sa mniejsze lub większe akcje a wy tu pitu pitu ze tam jest cacy. Niejednej kibic dostal nozem na tym zajebistym zachodzie i juz nie żyje. Po prostu każdy kraj ma swoj odlam fanatyzmu, u nas jest ultrasowo, kibice maja uklady w klubach w Anglii piro itp raczej nie uswidczy ale dac sobie po mordach lubią, w Niemczech z kolei utras stoi dobrze a i wjazdy na murawe im nie obce, a we Wloszech Napoli czy Lazio lubi dac komus nozem w cialpo,szczególnie w europejskich pucharach i tez trzesa klubami i tez piłkarze potrafią dostac kare w postaci oddawania koszulek za slaba gre. Takze nie pieprzcie głupot. U nas po prostu jest jeszcze ten czynnik ze kibice stali sie gangami plus to ze u nas jest duzy fanatyzm, w kraju troche biedy itd i to wszystko wplywa na otoczke pilki jaka jest w Polsce. Ale zeby pieprzyc ze na zachodzie sobie poradzili to trzeba mieć tupet. Moze i pikniki pija razem i siedzą na jednej trybunie ale jakby to wszystko tam umarlo to by Sevilla nie ojebala z flag Ślaska, w Niemczech by nie bylo piro i wjazdów na murawe i nikt by nie byl bity i cięty co jakis czas.

Każdy kraj ma swoją specyfike. Nawet pewne regiony i kluby mają swoją. Nie można tak generalizować, że ktoś coś gdzieś widział, to znaczy, że tak jest w całym kraju. albo we wszystkich ligach na zachodzie.
We Włoszech jest jeszcze gorsza patologia niż u nas, w sensie większa skala. Tak samo są zadymy przed meczami na mieście jak i na stadionach. Ja u nas nie pamiętam zadym na mieście lub na stadionie... bardzo dawno to było. A na zachodzie zwłaszcza we Włoszech to jest standard

ital 18.12.2019 17:52

Mieszkałem we włoszech kilka lat , na derbach Milano rzeczywiście jest tak jak opisano wyżej (sam byłem ) ale jak Juve przyjeżdża już tak sielankowo nie jest podobnie jak do Turynu Fiorentina zajeżdza, Atalanta w Rzymie też stawia policje w gotowości (to wszystko widziałem na własne oczy) a jak wygląda dzień derbowy w Rzymie to nie trudno znależć na you tube. pamiętam jak kilka lat temu opisane było że podczas jakichś dymów z górnych trybun lądował skuter na murawie ale to na san siro chyba było

master17 18.12.2019 20:47

czaro zacznij jeździć po świecie, to zobaczysz obraz wspaniałego zachodu (nie tego w mediach), a później możesz pisać głupoty. Z mojej strony tyle na ten temat, bo i tak już właściwy został rozwalony.

czaro 18.12.2019 21:24

Dziękuję, może kiedyś się uda wyjechać.

Wojtator 18.12.2019 23:39

jakieś podsumowanie walnego z dzisiaj? Cokolwiek o SA?

Clanowy 19.12.2019 20:52

Cytat:

No ba. Wszystkim wiadomo, że Polska jest tolerancyjna i bezpieczna, po prostu otwarta. A jak się nie podoba, to precz.

To chciałeś powiedzieć?

A co Ty na farmie pracujesz? Chyba tak. Bez odboiru.

Cycu 19.12.2019 22:30

W 2020 roku znowu będzie głośno o Wiśle Kraków, była już książka Jadczaka, teraz przyszedł czas na film Vegi:

https://www.youtube.com/watch?v=KYwSvUEY-5I

Karherop 19.12.2019 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1548389)
W 2020 roku znowu będzie głośno o Wiśle Kraków, była już książka Jadczaka, teraz przyszedł czas na film Vegi:

https://www.youtube.com/watch?v=KYwSvUEY-5I

A czy o filmach vegi jest głośno? To są kicze a nie poważne produkcje.

xiondz77 20.12.2019 00:19

Pierwszy dostanie Nagrode Pulitzera a drugi Oscara :D

Arkadiusz.Czerepach 22.12.2019 10:32

mamy tu jakiegoś insidera ?

niby tydzień do rozstrzygnięcia losów klubu...

brylant17 22.12.2019 19:15

Ale co ma się rozstrzygać ? dogadają się z TS'em wszystko na to wskazuje....trzeba wzmocnić drużynę i walczyć na boisku

Cycu 27.12.2019 23:27

Cytat:

BAD BOY - zwiastun reżyserski bez cenzury!
Nowy film Patryka Vegi w kinach od 21 lutego 2020!
https://www.youtube.com/watch?v=XbzrrEJAjqs

Taki sobie ten nowy zwiastun, zamiast piły mogli użyć maczety... To wykopanie zwłok zaczerpnięte od Jadczaka... Pani prawnik- prezes trochę za chuda :D

Najlepsza akcja z wku*wieniem Prezydenta, rady miasta i całego miasta :D Walne zgromadzenie pewnie odnosi się do TSu jak przejęli w nim władze. No i za hajs z handlu koksem kupili klub...

I ten garnitur mi nie pasuje do Miśka... To tak na szybko wyłapałem ;)

A Wy jak oceniacie?

Piotr777 28.12.2019 03:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1548586)

Taki sobie ten nowy zwiastun, zamiast piły mogli użyć maczety... To wykopanie zwłok zaczerpnięte od Jadczaka... Pani prawnik- prezes trochę za chuda :D

Najlepsza akcja z wku*wieniem Prezydenta, rady miasta i całego miasta :D Walne zgromadzenie pewnie odnosi się do TSu jak przejęli w nim władze. No i za hajs z handlu koksem kupili klub...

A Wy jak oceniacie?

Ciebie naprawdę bawi to goowno? Ile masz lat chłopaku? Obstawiam - 17. Sorry, żenada.

Coglin 28.12.2019 09:47

Cytat:

A Wy jak oceniacie?

Sprawa medialną była rok temu, to vega próbuje zrobić promocje po taniości w swoim stylu - zwiastun po którym nagle robi się głośno - tak jak np. polityka i sprawa z misiewiczem. A potem film nadający się do spuszczenia w kiblu.

Mam nadzieję, że nikt z klubu czy którejkolwiek organizacji kibicowskiej na Wiśle nie wypowie się na temat tego "dzieła", żeby nie robić mu czasem promocji.

Również my powinniśmy się powstrzymać z komentarzami na forum czy tt, żeby nie promować tego gówna.

AgresywnyChomik 28.12.2019 11:18

Vega niech lepiej zrobi film o srodowisku o ktorym ma najwieksze pojeciach - filmowcach, aktorach i producentach.

czaro 28.12.2019 17:49

Mnie ten wątek wiślacki nie rusza, to jest po prostu echo tego, co działo się rok temu. Nie dziwi mnie też, że znajdują się ludzie, którzy to oglądają - w końcu pół kraju słucha Martyniuka. Dziwi mnie, że grają w tym aktorzy, którym starcza na życie z innych źródeł, a w ramach powołania na co dzień występują w teatrze, a nawet uczą w akademii teatralnej. To jest żenada.

Vinci 28.12.2019 19:45

W nawiązaniu do Waszej dyskusji na temat Vegi. Kolejny raz uzył tego samego schematu: w jedną opowieść wpakował wiele historii, z różnych niepowiązanych ze sobą epizodów. Oczywiście pojedyncze sceny przywołują autentyczne wydarzenia (nóż na głowie piłkarza, pani prezes czy "białe złoto"), ale całość, jak zawsze u Vegi nie ma nic wspólnego z jedną prawdziwą historią.

Tak było, że Pitbullami (pakowaniem wątkow Pruszkowskich w inne czasy), "Służbami specjalnymi" i całą resztą.

Podzielam głos wcześniejszy, by klub nijak nie reagował na ten wyrób filmopodobny. Kto choć trochę śledził wydarzenia szybko zorientuje się, co to za gówniany zlepek, nie wspominając o tych, co byli w ich pobliżu....

Delgado 28.12.2019 20:46

Cytat:

A Wy jak oceniacie?

Wstawaj Cycu zesrałeś się

Do wszystkich: Vega to filmowy Zenek Martyniuk, robi kasę na zkretyniałym motłochu produkując gówno

Jedzmy gówno, miliardy much nie mogą się mylić!

masada 28.12.2019 22:02

No to może zwyczajnie o tym już nie gadajmy i zostawmy Cyca z jego zainteresowaniami?

Lvcas 28.12.2019 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Delgado (Post 1548602)
Wstawaj Cycu zesrałeś się

Do wszystkich: Vega to filmowy Zenek Martyniuk, robi kasę na zkretyniałym motłochu produkując gówno

Jedzmy gówno, miliardy much nie mogą się mylić!

Nie obrażaj Zenka... Vege możesz ;)

Jaroo1 29.12.2019 01:47

Na początku te jego filmy były ciekawe, inne, dobre jak na polskie kino, nie bylo jeszcze tak nasze kino (od strony technicznej, takiego filmu po hamerykańsku) rozwinięte. Ale cały czas odgrzewanie jednego kotleta to jest tak załosne. Wszystko na jedno kopyto robione, już nie budzi emocji. Ludzie, którzy to jest oglądają to chyba jak typowy serial, że zaczeli jeden sezon to ciągną dalej kolejne.

czaro 30.12.2019 18:20

https://gazetakrakowska.pl/nie-ma-po...ar/c2-14686227

https://sport.tvp.pl/45977282/wisla-...waznej-decyzji

słabo to wygląda

brylant17 30.12.2019 19:30

Jutro niby coś ma zapaść, jakaś decyzja Królewski na tt.Słabo to wygląda wojna między kibicami

1q2 30.12.2019 21:20

Nie przesadzaj, gdyby nic nie groziło to większość by ludzi z TS rozszarpała gołymi łapami a 'najlepsze' być może przed nami.
Swoją drogą ciekawe czy TS będzie na tyle głupi jak rok temu.

wolfy 30.12.2019 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1548641)
Swoją drogą ciekawe czy TS będzie na tyle głupi jak rok temu.

Nie zdziwiłoby mnie to.
Wywiady z Wisłockim wskazują że albo to kompletni debile, albo świetnie udają.

Cycu 30.12.2019 21:29

Historia zatoczyła koło... Na dzień dzisiejszy TS znowu gasi światło...

Rok minął i jesteśmy w tym samym miejscu.

sandomingo 30.12.2019 22:10

Na chwilę obecną piłkarskiej Wisły już nie ma. Druga taka akcja jak poprzedniej zimy nie może się już udać. Jutro będzie tylko lakoniczny komunikat

sl@y 30.12.2019 22:18

Tsssooo, to nie będzie żadnych transferów?

Levis88 30.12.2019 22:18

To jest właśnie ciąg dalszy akcji z zeszłej zimy. Ten kleszcz od hajsu nie odpadnie.

Blixa 30.12.2019 22:49

Trio albo smierc.

Cycu 30.12.2019 23:42

Z tego co mówią na mieście trio szuka inwestora (prowadzi rozmowy), sami nie dadzą rady tego pociągnąć, decyzja do 10 stycznia. Będzie Ekstraklasa albo IV liga, za duże są długi i zobowiązania

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl