![]() |
Niech jakiś mod sprawdzi IP tego yorka09, może on nadaje z ...wiejskiej :D
|
A to jest forum Radia Maryja że trzeba wychwalać PIS?
Adminku kochany jak mam więcej nicków (kont) na tym forum proszę o BANA. Z wyrazami szacunku York09. |
To jest forum kibiców Wisły Kraków, więc jeśli nim nie jesteś, a przyszedłeś nast tylko uświadamiać to od siebie mogę Ci jedynie powiedzieć - wyyyypierdalaj :)) To samo dotyczy reszty POlitruków typu Szpen..którzy Wisłę oglądali w TV ostatni raz jak grała z Lazio albo i wcale.. Znamienne jest to, że ze strony "PIS" wypowiadają się osoby długo obecne i aktywne na forum i na stadionie, a ze strony "PO" same "nołnajmy" porejestrowane w ostatnim czasie lub aktywne jedynie w tym i smoleńskim temacie..
|
"Nie mogę znieść myśli ..."
http://naszeblogi.pl/37636-nie-moge-...campaign=blogi |
Cytat:
w tym i Smoleńskim wypowiada się na stałe maksymanie 20 osób z kilkudziesięciu tysięcy zarejestrowanych. to również o czymś świadczy. |
Świadczy o tym, że z takimi propagandzistami jak Ty ludzie nie chcą gadać, bo sensu nie ma.
|
Cytat:
|
Tak, tak Szpeniu - a autostradami już śmigasz? Przejezdne?
|
wis.la/vlpqf
Cytat:
Dlatego o tym się głośno nie mówi, ale przez nie zmienianie tej kwoty z roku na rok podatki płacimy większe:
|
Czy wiecie, że niejaki Kim Dzong Un jest wyedukowanym w Szwajcarii anglojęzycznym i francuskojęzycznym fanem koszykówki, zwłaszcza NBA? :)
|
Deczko dobrego humoru ze szczyptą ironii, w tym chorym świecie, w którym idiotka z doktorskim tytułem doszukuje się w przyjaźni wątków homoseksualnych.
|
|
Czy tylko ja mam wrażenie ze na konferencji z Palikotem Kwaśniewski znowu był najebany ??
Edit: http://cdn12.se.smcloud.net/t/photos...tandardowy.jpg Hehehehe |
Ktoś tu ostatnio wyzywał kogoś od rusofoba. Jak się okazuje, świat jest pełen rusofobów*
Cytat:
*rusofob - osoba która ośmiela się krytykować i niekochać rządzących Rosją A tutaj ciąg dalszy "rusofobicznych" argumentów, tym razem w stosunku do Polaków i miłe, pojednawcze słowa za Katyń: Cytat:
http://fakty.interia.pl/polska/news-...usc,nId,955637 http://niezalezna.pl/uploads/foto201...1366040664.jpg foto: 12.06.10 podpisanie listu intencyjnegoy ws. współpracy Centrum; EDIT: Oczywiście w lemindżych mediach sielanka: PiS, matka Madzi i Europa zachwycona Polską.... http://i48.tinypic.com/14ugshc.jpg |
rusofob - człowiek nie lubiący Rosjan i Rosji ,ksenofobicznie traktujacy sprawy rosyjskie
Jak się czyta wyborców PISu i wyznawców religii smoleńskiej ,wszystko się zgadza z definicją słownikową. PS."Politycy PIS żądają,aby Tusk przeprosił Benedykta XVI" - tak się zastanawiam czy są jakieś granice podlizywania się klerowi przez PIS ? |
Cytat:
I jak się czyta wyborców "PO-Palikota" i "lewako-komuchów" z "sekty pancernej brzozy" ,wszystko się zgadza z definicją słownikową. Pisofobia, katolikofobia - to się leczy Asie! ;) A na poważnie - poczytaj sobie co to jest fobia i nie pisz bzdur. Cytat:
|
Cytat:
Co do kościoła ,to nie są spiski , tylko smutna prawda o tej organizacji . Do czego sie mam odnosić ,że jakiś dziennikarz nazwał coś rusofobią ? Jak dla mnie te działania nie mają tła rusofobicznego , po prostu jedni odpowiadaja drugim pięknym za nadobne. |
A dlaczego nie ma czegoś takiego jak katolofob, pisofob, heterofob? Te wszystkie określenia gdzie się dokleja "fob" to jest lewacka propaganda. To taki jeden ze sposobów na obrzydzenie wroga. Pierwszy jest taki, że wymyślasz słowo (np kibol) i przyklejasz mu złą łatkę) i później już wystarczy kogoś nazwać kibolem żeby go zeszmacić, a drugi to właśnie te określenia gdzie dodajesz fobię. Także daruj(cie) sobie to .......enie o rusofobach.
|
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...46279009_n.png
Rozumiem, że można być szmatą, ale są pewne granice... |
Wpisy na tym poziomie Pani Olejnik nie są dla mnie zaskoczeniem.Może odreagowuje spotkanie z Hofmanem w jej programie.
|
Zgadzam się to musiało być reakcja na rozmowę z Hofmanem.
Po dyskusji z takim facetem to normalny człowiek musiał by się napić. Olejnik nie wypada i musiała inaczej odreagować. Było to niesmaczne ale prawdziwe. W Bostonie widzieliśmy wybuchy a smoleńskie wybuchy to tylko w głowie Macierewicza. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak skomentujesz słowa Bondarienki i tekst zaproszenia na "okrągły stół" ? "Rusofobia była i pozostaje podstawowym instrumentem w kontaktach Warszawy z Moskwą" Ponieważ od 3 lat za politykę zagraniczną Polska - Rosja odpowiadają prezydent Komorowski z premierem Tuskiem, czy potwierdzasz ich rusofobię? Przecież Boniarienko to Dyrektor Centrum Rosyjsko-Polskiego Dialogu i Porozumienia, powołanego przez Komorowskiego i Miedwiediewa w 2010 r..On chyba nie może się mylić? EDIT York09, jak Ty skomentujesz rusofobiczną politykę zagraniczną Tuska i Komorowskiego? |
Polska jest krajem o zaawansowanej rusofobii tak samo za Kaczyńskiego, jak i za Tuska . Ale i za komuny to naród miał gdzieś Związek Radziecki (CCCP).
Trudno powiedzieć skąd się to wzięło ale to chyba z historii naszych wzajemnych stosunków. Co do obecnych czasów to nam bardziej niż Rosji powinno zależeć na dobrych stosunkach. To u nich jest w ziemi wszystko a i rynek zbytu potężny. Tego nie powinniśmy lekceważyć. Amerykanie z Chińczykami też się nie kochają ale ekonomia górą. Zawsze lepiej bogatemu się jest ukłonić. Kaczorek chciał pokazać swoje pazurki i Rosja przestała od nas kupować praktycznie wszystko firmy które z nimi handlowały padały jedna po drugiej. Lechu do Gruzji pojechał swoją pierś nastawił reszta Europy wolała tego nawet nie nagłaśniać i co uzyskaliśmy? wdzięczność Gruzji i nic po za tym. Rosjan nie musimy kochać ale to b. duży kraj i musimy się z nimi liczyć. A w dupie to oni nas mogą mieć ale nie odwrotnie. Jak wcześniej napisałem ekonomia górą. Jeżeli chodzi o Prezydenta to ta osoba raczej odpowiada za wizerunek kraju a nie za polityką (jak robił L. Kaczyński) Walka o miejsce w samolocie o krzesło w Brukseli a świat się śmieje. Dlatego Lechu mógłby tylko pozazdrościć takiego poparcia dla Prezydenta Komorowskiego.(Lechu miał kilkanaście % i spadało) A teraz jego brat chce mu pomniki stawiać, wznieść go na wyżyny ale to za późno.Wawel to za dużo a do brata za daleko bo tam nie jeździ. |
Cytat:
Ręce opadają...Dawniej gdy ktoś miał interesy niezbieżne z interesami Rosji Radzieckiej, nazywano go faszystą. I "faszyści" byli mordowani w Katyniu, nkwdowskich i ubeckich katowniach, "faszystą" był Piłsudski i każdy AK-owiec. Obecnie modne jest za to określanie przeciwnika rusofobem. Widać tą tendencję coraz wyraźniej, obserwując ostatnie wypowiedzi rosyjskich urzędników. O ile jestem w stanie zrozumieć Rosjan, bo to w końcu jest ich wymysł i element polityki zagranicznej, to nie jestem w stanie zrozumieć że ktoś w Polsce powtarza te same brednie. Yorku, czy mógłbyś mi na przykładach wskazać tą "rusofobię" w ostatnich działaniach Komorowskiego lub Tuska? Bo to oni od kilku lat kształtują naszą politykę zagraniczną z Rosją. "Rusofobia była i pozostaje podstawowym instrumentem w kontaktach Warszawy z Moskwą" PS. Ze specjalną dedykacją dla powtarzających brednie o 'faszystach', a obecnie o 'rusofobach': Cytat:
|
Cytat:
Olejnik nie wypada? Buchachacha i odreagowała robiąc z siebie pośmiewisko? No no to ci interpretacja. Widocznie jej postawa nie jest jednostkowa. Robić z siebie idiotę w celu odreagowania to chyba fetysz wszystkich pancernych brzozowców. Wybuchy w Bostonie to strzały z kapiszona w porównaniu do tych smoleńskich. Świadczą o tym zniszczenia nimi wywołane. W Bostonie rąk i nóg ludziom nie pourywało. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
ps. Ktoś kto zamiast "niż" pisze "nisz" wzbudza dalej idące podejrzenia... |
Cytat:
|
Jak myślisz Obama lubi przywódcy Chin Xi Jinpinga, przypuszczam że nie, ale liczy się rynek.
Co dała Polsce twarda postawa Kaczorów względem Rosji. Co zyskaliśmy?. Nie musisz kogoś lubić aby z min interesy ubijać. I po co Katyń wspominać i inne trudne sprawy .Tych co wtedy rządzili już nie ma. BBudowniczy--a do Szwedów za najazd nie masz pretensji. A co masz do Austriaków za "zabór austriacki". Jak i ty tak cały PIS żyjecie historią. Dla mnie liczy się tu i teraz i to co będzie. Jesteś oburzony o wypociny Olejnik o wybuchach, a brednie Macierewicza cię nie bolą. Co do polskiej polityki to uważam że sięgnęła dna degeneracji. Człowieka, który dla cynicznych, politycznych celów lub z powodu własnych obsesji nie waha się użyć okrucieństwa wobec rodzin ofiar katastrofy.Takiego Macierewicza powinno się natychmiast wykluczyć z życia publicznego Wtedy może byłby spokój. Co do Rosji to zapytałbym BBudowniczy -Drozda- Czego oczekujecie od Putina czy może od Rosjan? Bo macie do nich pretensje ale napiszcie w jakiej kwestii.Co takiego Rosjanie mieli by zrobić dla was? |
|
Cytat:
Być może to są trochę sfrustrowało. |
Co do Olejnik to wszyscy politycy od prawa do lewa wiedzą jaki sposób prowadzenia programu ma Olejnik to po co się do niej pchają. Widocznie im to odpowiada.
To samo dotyczy programu Lisa. Wszyscy krytykują a przed studiem kolejka chętnych polityków. Weźmy taki Hofman, jakby w kiblu była kamera to i tam by głowę włożył byleby się pokazać. Co innego taka TV Trwam. Tam polityk (zPISu )z karteczką przychodzi do prowadzącego daje mu pytania i rozmowa jest po" Bożemu" prowadzona. PS Belzebubku --to że jestem fanem Wisły Kraków nie znaczy że mam być fanem PISu lub mediów Rydzyka. |
Wracając do tego co napisał york vel Smutny vel Romek to mimo wysokiego poziomu krzyku i manifestacji swoich agitatorskich przekonań jest w tym sporo racji.
Polska bardziej potrzebuje dobrych stosunków z Polską niż (nie nirz, ani nisz) Rosja z Polską i nie jest to ani żaden akt wasalizmu, ani nic nadzwyczajnego w świecie polityki, ponieważ wynika to zarówno z pryncypiów jakie przyświecają kolejnym władcom Rosji oraz ze względu na to, że Rosja jakbyśmy jej nie obsmarowywali to inna, wyższa liga, a dokładniej mówiąc ekstraklasa, gdzie konkurentami są USA, czy Chiny. Nawet Niemcy mimo tego, że starają się niebywale to wciąż muszą spoglądać na kraj Wujka Joe z pozycji uniżonego w pasie lennika, który niby może sporo, a tak naprawdę nie może nic. Przypomina się tutaj od razu raport Friedmana ze Stratforu, o tym, że Polska musi posiadać możliwość obrony własnych obywateli i własnego terytorium przed uzyskanie pomocy z zewnątrz co jest tożsame, że stwierdzeniem, że armia Polska musi być zaawansowana technicznie, musi posiadać stałą możliwość obrony przeciwrakietowej, lądowej, powietrznej, a także przeciwko atakom cybernetycznym i tym od środka kraju. Pozwoliłem sobie zacytować fragment. Cytat:
Można nazywać moje podejście podejściem antyamerykańskim (świadomy jestem tego, że moja opinia na temat tego kraju jest kategoryczna i nieustannie negatywna mimo tego, że spora część rodziny miała, bądź ma związaną sporą część swojego z życia z tym zlepkiem narodowości), albo jeszcze inaczej rusofilskim (tak, również nieustannie twierdzę, że Rosja jest krajem nam bliższym niż choćby USA, czy Izrael i nie opieram tego w żadnym razie na kulturze picia wódki, nalepkach na duńskich napojach wysokoskokowych, gdzie ograniczenia spożycia alkoholu etylowego nie dotyczą właśnie Polaków i Rosjan, słowiańskim korzeniom obu narodów, a bardziej na wspólnej, często krwawej historii, a także na bliskości krajów, narodów oraz zależnościach trwających od lat). |
kto wie czy za kilka lat to właśnie Hofman zastapi Jarosława na fotelu prezesa.Uważam że świetnie wypada w mediach,mówi zdecydowanie i merytorycznie,niełatwo go sprowokować
|
Niestety jest burakiem i to nie tylko na wizji. Prędzej Kamiński i to nie misiek ma szanse na taką fuchę.
|
Cytat:
http://www.tvn24.pl/wideo/magazyny/h...ylist_id=12695 |
Nie oglądam praktycznie telewizji (nie licząc sportu), więc swoją wiedzę czerpię raczej z innych źródeł.
|
Cytat:
|
Jarek tzn. Drozd, albo jedno i drugie czasami zapoda link do takich relacji.
|
Co do zastępcy prezesa PIS to Jaruś jest niezastąpiony. Jarka braknie to PIS się rozleci. Tylko on potrafi w ryzach trzymać tę partię.
Panowie a ten nasz ojciec dyrektor to dostał tą koncesje na multipleksie czy nie . Bo jakoś w mediach cicho. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl