Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

!!IRIVER!! 29.09.2012 17:41

No w Lubinie się ciekawie robi... Ciekawe, jak będzie w poniedziałek w Gliwicach. :P

mitmichael 29.09.2012 20:03

Powracaja koszmary? Na to wychodzi. 3 remis z rzedu Wielkiej Legii i juz nie jest tak wesoło.

rafkur 29.09.2012 21:14

Ręce opadają chociaż w sumie wypadałoby się cieszyć. Po tej kolejce teoretycznie możemy mieć 3 pkt straty do lidera mimo, że gramy jak drużyna ligi podwórkowej. Przecież to jest jakiś kabaret. Jak nisko upadła polska piłka.

!!IRIVER!! 29.09.2012 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1278799)
Ręce opadają chociaż w sumie wypadałoby się cieszyć. Po tej kolejce teoretycznie możemy mieć 3 pkt straty do lidera mimo, że gramy jak drużyna ligi podwórkowej. Przecież to jest jakiś kabaret. Jak nisko upadła polska piłka.

Co więcej, jest ogromna szansa zdobywając 3 pkt, aby bardzo wyraźnie odskoczyć od strefy spadkowej, co w perspektywie meczów z Legią, Lechem czy Widzewem daje nadzieje na spokojny ligowy byt, a może i nawet walkę o miejsca 5-8 :D

bukaj22 30.09.2012 06:50

Same remisy w sobotnich meczach , no niezle.... W sumie myślałem , że Legia zagra trochę lepiej a tu zonk. Podobał mi się w tym meczu Banaś. Wszystkie górne piłki były jego. Zobaczymy jak dzisiaj spisze się Śląsk i Lech. Podejrzewam , ze po takim meczu jak z Pogonią zagramy dziś wielkie nic i chciał bym się mylić. :}

Darlook a jak tam Garguła ? Jego zarzuty Ci nie ciążą ? Z tego co wiem też jest zamieszany w aferę korupcyjną... Zresztą całe lata 90 siąte , to było jedno wielkie ustawianie meczów bez wyjątku czy był , to Lech , Widzew Legia. Jak widać sięga , to i 2000 roku i nie wierzę , ze jakikolwiek klub jest czysty.

Gdy tylko ktoś zacznie sypać , to zabraknie miejsca za kratkami. Zresztą przy obecnym funkcjonowaniu naszych sądów nic mnie nie zdziwi.

Dla mnie jako Poznaniaka Reiss jest kimś ważnym. Nie tylko za , to że gra świetnie w piłkę , ale tez dlatego , że chciał wrócić z Niemiec do drugoligowego Lecha , choć mógł grać w dowolnym klubie Ekstraklasy a i pewnie w drugiej Bundeslidze też , by pograł. Szkoda tej afery korupcyjnej , bo mógł być " bez skazy" No , ale trudno.. mleko się rozlało i cóż... Tak czy owak jest kimś ważnym. Można powiedzieć , że takim idolem z lat dzieciństwa.

kreseq 30.09.2012 07:52

Janek Urban bis :lol: Lukasik znowu mial problemy, ale to tez wina Urbana bo gra tak naprawde 1 DM i gdy mlody zaliczy kiks to juz nie ma kto sie wracac, zajebista taktyka :D Dodatkowo warto by Wisla pamietala ze jak chce wejsc skrzydlem jak pitbull w kurnik to wystarczy poslac kogos kto sie nie przewraca strona, ktorej pilnuje Wawrzyniak - 90% szans na dosrodkowanie. Pinokio, czy jak kto woli nieociosany klocek Zyro wraz z Kurduplem co ma niby turbodoladowanie w swoich kaczych nozkach to para zawodnikow, ktorych powinno sie zamknac w skrzyni i wyslac do Etiopii. Dwie ....eczki na skrzydlach...cuuudownie :D
Kolejne 10 spotkan to pewnie 8 remisow, jedna porazka i jedna wygrana, przy czym stracimy z 20 bramek :D

PS: Kibice z Lubina wychowal sie w nienawisci do tej druzyny :lol:

Eternit 30.09.2012 08:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1278822)

PS: Kibice z Lubina wychowal sie w nienawisci do tej druzyny :lol:

Bardziej wam cisnęli podczas waszej nieobecności na trybunach, niż jak tam jeździliście.:pokemon:

Karherop 30.09.2012 08:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1278801)
Co więcej, jest ogromna szansa zdobywając 3 pkt, aby bardzo wyraźnie odskoczyć od strefy spadkowej, co w perspektywie meczów z Legią, Lechem czy Widzewem daje nadzieje na spokojny ligowy byt, a może i nawet walkę o miejsca 5-8 :D

parodią jest to że po 5 kolejce byliśmy na 9 miejscu , a teoretycznie po 7 możemy być na 1 . :P

fakt że nie zagramy w Warszawie jako faworyt może nam tylko pomóc , ale najpierw trzeba wyszarać 3 punkty w Gliwicach

killzone 30.09.2012 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1278823)
Bardziej wam cisnęli podczas waszej nieobecności na trybunach, niż jak tam jeździliście.:pokemon:

Wtedy sie pewnie bali :lol:

E: Pozatym z kim sie zadajesz takim sie stajesz. Mimo ze zgoda dawno zerwana "ho ho" temu, to symptom kibiców wiernych wronieckiej fabryce AGD wciaz widoczny. :lol:

rafkur 30.09.2012 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bukaj22 (Post 1278817)

Darlook a jak tam Garguła ? Jego zarzuty Ci nie ciążą ? Z tego co wiem też jest zamieszany w aferę korupcyjną... Zresztą całe lata 90 siąte , to było jedno wielkie ustawianie meczów bez wyjątku czy był , to Lech , Widzew Legia. Jak widać sięga , to i 2000 roku i nie wierzę , ze jakikolwiek klub jest czysty.

Poczytaj najpierw trochę posty na tym forum zanim zaczniesz się wypowiadać. Garguła jest na tym forum "kochany" chyba prawie na równi z Reissem. Jest jedynym przypadkiem podejrzanym o korupcję, który jeszcze (mam nadzieję chwilowo) żeruje na naszym budżecie. Każdy inny z zarzutami wylatywał z hukiem.

Z tą kolejką po Reissa w polskiej lidze ( a tym bardziej w I niemieckiej) to się też trochę zagalopowałeś. II ligi niemieckiej nie komentuję.

A zresztą wali mnie to - nie nasz idol, nie nasze ideały.

Co do Legii - bo ja wiem? Czekają na nas czy co? :)

dulli78 30.09.2012 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1278831)
Poczytaj najpierw trochę posty na tym forum zanim zaczniesz się wypowiadać. Garguła jest na tym forum "kochany" chyba prawie na równi z Reissem. Jest jedynym przypadkiem podejrzanym o korupcję, który jeszcze (mam nadzieję chwilowo) żeruje na naszym budżecie. Każdy inny z zarzutami wylatywał z hukiem.

Z tą kolejką po Reissa w polskiej lidze ( a tym bardziej w I niemieckiej) to się też trochę zagalopowałeś. II ligi niemieckiej nie komentuję.

A zresztą wali mnie to - nie nasz idol, nie nasze ideały.

Co do Legii - bo ja wiem? Czekają na nas czy co? :)

Dodatkowo Garguła jest podejrzany o korupcję w Bełchatowie, Reiss tymczasem wraca do swojego klubu owacyjnie witany...szkoda gadać.

Legia stara się, żeby wszystko było po staremu, jak za Urbana Jana - konflikt z kibicami i drugie miejsce w lidze. Trzeba przyznać, że groclin piłkarsko na razie robi najlepsze wrażenie - na razie ponieważ jeszcze Królowi nie odwala, zaległości na kontach piłkarzy nie są jeszcze duże, a sprzedawać piłkarzy zacznie dopiero w przerwie zimowej.

0 22 30.09.2012 17:10

Wyglada na to, ze liga to znowu będzie wyścig garbatego z kulawym, a mistrz wygra ligę mając jakies 54 punkty i 7-8 porażek.

DeadOrAlive 30.09.2012 17:17

Tę ligę wygra Probierz z marną grą, jak widzę to nikt, ale to nikt do jasnej cholery nie kwapi się do ucieczki z peletonu..

saklak1906 30.09.2012 17:52

A co to Amika nie ma sponsora na koszulce? Wszak to ponoc najlepsza marka w polskiej lidze.
Od kiedy to za jedno mistrzostwo przysluguje srebrna gwiazdka(tyle chyba Amika ma)

Ave Lechia

tofik 30.09.2012 18:25

Legia pokazywała elementy kultury piłkarskiej, ale najwyraźniej to nie wystarczy żeby wygrywać. W takim razie nie wiem kto tu może odskoczyć, znowu będzie sieczka bezsensowna do końca. Kopaczom ligowym pozostaje życzyć miłej gonitwy z piłką (przecież nie gry, tego nie potrafią ) i udanych prób sprowadzenia jej na ziemię.

MichaelMyers 30.09.2012 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1278894)
Legia pokazywała elementy kultury piłkarskiej, ale najwyraźniej to nie wystarczy żeby wygrywać. W takim razie nie wiem kto tu może odskoczyć, znowu będzie sieczka bezsensowna do końca. Kopaczom ligowym pozostaje życzyć miłej gonitwy piłką (przecież nie gry, tego nie potrafią ) i udanych prób sprowadzenia jej na ziemię.

Moim zdaniem moze jutro wymeczymy 1-0, ale z Legia przegramy i to wysoko i tak sie skonczy praca Probierza w Wisle.Akurat wczoraj Zaglebie bez dwoch zdan zagralo najlepszy mecz w tym sezonie, to byly naprawde swietne akcje po ktorych zdobywali bramki.Kultura gry nie wystarczy, kiedy nie ma sie napastnikow, jak pokazal dzisiejszy mecz w Gdansku, Lech gral, Lechia strzelala gole.Jezeli ktos moglby uciec to chyba tylko Legia, bo komu mialby uciekac Lech Slusarskim,Bereszynskim czy Reisem.

szprotson 30.09.2012 18:55

W tym sezonie wysoko w tabeli moze byc "krakowski" Górnik. Nie dośc ze chłopy jeszce bez porażki, to na 6 spotkań mieli 4 wyjazdy i mają już za sobą mecze z Legią,Lechem, Jagą Widzewem i Śląskiem.
Najśmieszniejsze jest to ze oni dobrze ładnie a przede wszystkim z głową grają w piłke ;/

vabanq 30.09.2012 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1278901)
W tym sezonie wysoko w tabeli moze byc "krakowski" Górnik. Nie dośc ze chłopy jeszce bez porażki, to na 6 spotkań mieli 4 wyjazdy i mają już za sobą mecze z Legią,Lechem, Jagą Widzewem i Śląskiem.
Najśmieszniejsze jest to ze oni dobrze ładnie a przede wszystkim z głową grają w piłke ;/

Majac w swiadomosci nasza gre oraz forme tych pseudozawodowcow, dodatkowo widzac jak gra Slask i Lechia to jestem za tym, zeby to wlasnie Gornik zdobyl mistrzostwo.

Elendil 30.09.2012 19:14

A ja jestem za tym, żeby Nawałka wrócił do Wisły i wziął pięciu najbardziej utalentowanych zawodników Górnika.

MichaelMyers 30.09.2012 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1278909)
A ja jestem za tym, żeby Nawałka wrócił do Wisły i wziął pięciu najbardziej utalentowanych zawodników Górnika.

Ci goscie z Gornika maja klauzule odstepnego, Nakoulma ponad milion euro, Milik i Olkowski niewiele mniej,zapomnij.Mozemy sobie co najwyzej Bebna sciagnac.Poza tym juz chocby taki Iwan pokazuje jak szkolenie w Wisle odnizylo poziom.

felipe 30.09.2012 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1278882)
Wyglada na to, ze liga to znowu będzie wyścig garbatego z kulawym, a mistrz wygra ligę mając jakies 54 punkty i 7-8 porażek.

Zaraz i tak wyskoczy kilku wojowników głoszących teorię, że jest to potwierdzeniem coraz wyższego poziomu ligi...

Dla mnie kwintesencją marności (Ekstra)klasy jest fakt, że jutro na pudło może wskoczyć Piast. a lideruje Widzew, gdzie kopacze pewnie ze swoją srajtaśmą muszą przychodzic na trening.

MichaelMyers 30.09.2012 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1278920)
Zaraz i tak wyskoczy kilku wojowników głoszących teorię, że jest to potwierdzeniem coraz wyższego poziomu ligi...

Dla mnie kwintesencją marności (Ekstra)klasy jest fakt, że jutro na pudło może wskoczyć Piast. a lideruje Widzew, gdzie kopacze pewnie ze swoją srajtaśmą muszą przychodzic na trening.

Liga caly czas stoi na takim samym slabym poziomie, z ta istotna roznica, ze Wisla i Lech sa slabsze, sa w tej lidze zespoly, ktore potrafia pograc kombinacyjnie, ale jest problem z forsowaniem tempa, 15 minut dobrej gry i tyle samo przestoju, druzyny ktore chca grac w pucharach musza forsowac tempo caly mecz.Dlatego dokad tego nie bedzie, bedziemy zbierali pozniej wp od takich Szwedow nawet, bo oni nas fizycznie zniszcza.

dulli78 30.09.2012 21:14

Nie mogę wyjść z podziwu, że szwedzkie czy rumuńskie zespoły są nadal traktowane u nas jak jakieś ogóry z Tadżykistanu, i te komentarze o kompromitacji Śląska z jakimiś średniakami z Hanoweru...

Bobo Kaczmarek poszedł w końcu po rozum do głowy i zdecydował się na wystawienie od początku meczu 11 zawodników a nie 10 + Rasiaka. Kaniecki też wydaje się lepszym wyborem na bramce niż Buchalik. Dobra gra Machaja i Traore - no i to wystarczyło, żeby dołożyć majsterkowiczom. Brawo Lechia!

bukaj22 30.09.2012 22:12

Tak jak się spodziewałem , ze po dobrym meczu z Pogonią Szczecin przyjdzie fatalny z Lechią. Niestety w pełni zasłużona porażka i właściwie Lech nie zrobił niczego , by ten mecz wygrać z słabiutką Lechią.

Jak widzę Vojo Ibuprofena { Ubiparipa} , to głowa mi pęka. Gość jest tak żałosny , ze nawet do okręgówki bym go nie wysłał. Zresztą cały zespół Lecha zagrał dziś poniżej krytyki i nie bardzo jest się nad czym rozwodzić...

A najśmieszniejsze jest , to że po tak beznadziejnym meczu mamy dwa punkty straty do litera... Ot taki urok tej naszej śmiesznej ligi.

Co do klubów Rumuńskich , to w pełni się zgadzam. Czołowe ekipy z tego Kraju dawno nam odjechały pod każdym względem i nie zanosi się , by nasze kluby miały zmniejszyć ten dystans w najbliższej przyszłości...

Karherop 30.09.2012 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bukaj22 (Post 1278941)
Niestety w pełni zasłużona porażka i właściwie Lech nie zrobił niczego , by ten mecz wygrać z słabiutką Lechią.

dla kogo niestety , dla tego niestety

brawo Lechia!

w następnej kolejce czeka was powtórka z rozrywki gdyz do Poznania przyjedzie podrażniony porażką z Wisłą Piast :P

0 22 30.09.2012 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bukaj22 (Post 1278941)
Czołowe ekipy z tego Kraju dawno nam odjechały pod każdym względem i nie zanosi się , by nasze kluby miały zmniejszyć ten dystans w najbliższej przyszłości...

Zwłaszcza Rapid Legii odjechał. Z innymi nie mieliśmy przyjemności :)

P.S. 1,3,3,2,4,3,7,8,4,4 (ich miejsca w ostatnich 10 sezonach + 2 puchary i 2 superpuchary).

kreseq 01.10.2012 10:30

Nie ma co sie dziwic. W innych krajach wydaje sie o wiele mniejsze pieniadze za podobnej jakosci graczy. Polska to jeden z niewielu krajow, w ktorych az tak sie przeplaca za miernych kopaczy. Do tego w wiekszosci brak szkolenia, trenerow moze z 2-3 na caly kraj itd.

W tym roku bedzie jeszcze gorzej, zobaczycie. Wyscig kalek jak nic.

Kociewiak 01.10.2012 11:05

No i sie lokomotywa wykoleiła :)

FraMat 01.10.2012 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1278950)
Zwłaszcza Rapid Legii odjechał. Z innymi nie mieliśmy przyjemności :)

P.S. 1,3,3,2,4,3,7,8,4,4 (ich miejsca w ostatnich 10 sezonach + 2 puchary i 2 superpuchary).

Oglądąłem te wasze dwa mecze z Rapidem. Rumuni mieli dużo pecha. Ale fakt. Pokonaliście ich.

emj10 01.10.2012 12:38

Czy aż tyle pecha mieli Rumunii? Mecz w Bukareszcie to najlepszy taktycznie mecz w wykonaniu Legii od ładnych paru lat. Praktycznie całe spotkanie Rapid bił glową w mur. Lubię takie mecze :)

szczepans21 01.10.2012 13:28

http://legionisci.com/news/50200_Boj...u_z_Wisla.html

kolejna Bitwa w Wojnie..czy Kibice znowu będą górą?..jakkolwiek by nie patrzeć, trzymajcie się.

syryls 05.10.2012 14:03

http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Na...wiadomosc.html
1. Czemu ten Polak nie zagrał w lidze przed wypożyczeniem, skoro jest w Napoli to o czymś to musi świadczyć
Z tego wynika że skauci który podglądną parę razy zawodnika na boisku mają większą wiedzę na temat jego gry zamiast trenerów którzy widzą go codziennie
2. Czemu nie zostaje w Polsce, bo mamy beznadziejną bazę treningową
A więc w Polsce mamy fatalne warunki do szkolenia i katastrofalnych trenerów, żaden klub nie ma w 100% profesjonalnego trenera do zespołów z ME, myśle że gdyby zatrudnić np. takiego zawodowego trenera do młodej drużyny wpoić im od razu styl gry z pierwszej drużyny to po przejściu wyżej nie mieliby takich prbolemów, ale cóż skoro w Polsce robotę w takich zespołach dostają pracę legendy za zasługi to tak jest.

bukaj22 05.10.2012 15:57

Z tymi warunkami do treningów nie jest tak zle jak się wydaje. Coraz więcej klubów ma niezłą bazę treningową. Wiadomo , ze , to może nie jest jeszcze pełen komfort pracy z młodzieżą , ale tragedii też nie ma.

Wydaje mi się , że największy problem leży w mentalności i podejściu do sportu wielu sportowców. Niestety , ale u nas w Polsce gra się w piłkę a właściwie usiłuje grać tylko i wyłącznie dla pieniędzy. A , że pieniądze są duże za nie robienie niczego , to niestety wygląda , to jak wygląda. Nasi Właściciele klubów wymyślili sobie , ze jak opłacą kopaczy słono , to będzie sukces. To jest błędne podejście , bo tacy Czesi czy Białorusini mogą zarobić dobre pieniądze , ale dopiero jak awansują do LM czy LE. Nasi mierni kopacze są rozleniwieni a , ze dodatkowo brak im ambicji , to kopią się po czołach i nawet nie czują wstydu....

Co do dzisiejszego " Gran Derbi " {jeny idiotycznie to brzmi} :D , to chciałbym zobaczyć przyzwoity mecz , ale pewnie jak zwykle naszych " hitach" Ekstraklasowych będzie okrutna kopanina...

muerte 05.10.2012 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bukaj22 (Post 1280703)
Co do dzisiejszego " Gran Derbi " {jeny idiotycznie to brzmi} :D , to chciałbym zobaczyć przyzwoity mecz , ale pewnie jak zwykle naszych " hitach" Ekstraklasowych będzie okrutna kopanina...

"Pyry Derbi" o wiele lepiej.

dla niewtajemniczonych mecze Amici z Dyskobolią.

wanciak86 05.10.2012 22:15

Kosecki strzela dwie bramki. Schodząc z boiska trybuny skandują "Jakub Kosecki!" - czy forumowi panowie spod 0-22 dalej nie chcą Kuby?

0 22 05.10.2012 23:11

Dalej. Nadal. 10 znaków.

AntyMod 05.10.2012 23:18

a napinka - nechcianych przez nikogo - oprocz modow trwa ......... nie moge niestety nic napiac na temat chlopcow z Wawy - bo za to na Wislackim forum - Wislak dostaje bana - a legionista ma sie bardzo dobrze- wiec pozdrawiam Was dzieciaki ....niech napinka trwa

jaro1985r 06.10.2012 01:12

dzisiaj był doping na legii? czemu?

Manhunt 06.10.2012 07:51

http://www.weszlo.com/news/12156-W_k...a_Kuba_Kosecki ahahahahahahahahah

dynek.pl 06.10.2012 08:05

Wyborcza zachwycona atmosferą na Łazienkowskiej i to bez tych ohydnych kibiców:

Cytat:

90 minut dopingu. I to bez trybuny północnej, bo obrażeni na cały świat ultrasi postanowili, jak kilka lat temu, bojkotować Legię. Choć wojewoda mazowiecki zamknął tylko połowę trybuny, to na tej drugiej połowie było ledwie kilkaset osób. Okazało się jednak, że do tego, by na Łazienkowskiej było głośno ultrasi nie są potrzebni. Pozostałe trybuny były prawie pełne i bardzo głośnie. Na meczu było ok. 2 tys. dzieci w ramach programu "Kibicuj z klasą" - ze szkół, domów dziecka, klubów kibica. Bawiły się doskonale. Po raz pierwszy od dawna po reakcji trybun można było ocenić co się dzieje na boisku. Po raz pierwszy też spiker w większości zajmował się uciszaniem bluzgów sektora gości a nie ultrasów. A reszta stadionu na bluzgi odpowiadała gwizdami i śpiewem "Legia to jest potęga". Do niedawna odpowiedziałaby bluzgami.
Bo widzicie Panowie doping ma być dostosowany do tego co się dzieje na boisku, a nie, że o 1 do ostatniej minuty ktoś będzie śpiewał non stop bez sensu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl