![]() |
No w Lubinie się ciekawie robi... Ciekawe, jak będzie w poniedziałek w Gliwicach. :P
|
Powracaja koszmary? Na to wychodzi. 3 remis z rzedu Wielkiej Legii i juz nie jest tak wesoło.
|
Ręce opadają chociaż w sumie wypadałoby się cieszyć. Po tej kolejce teoretycznie możemy mieć 3 pkt straty do lidera mimo, że gramy jak drużyna ligi podwórkowej. Przecież to jest jakiś kabaret. Jak nisko upadła polska piłka.
|
Cytat:
|
Same remisy w sobotnich meczach , no niezle.... W sumie myślałem , że Legia zagra trochę lepiej a tu zonk. Podobał mi się w tym meczu Banaś. Wszystkie górne piłki były jego. Zobaczymy jak dzisiaj spisze się Śląsk i Lech. Podejrzewam , ze po takim meczu jak z Pogonią zagramy dziś wielkie nic i chciał bym się mylić. :}
Darlook a jak tam Garguła ? Jego zarzuty Ci nie ciążą ? Z tego co wiem też jest zamieszany w aferę korupcyjną... Zresztą całe lata 90 siąte , to było jedno wielkie ustawianie meczów bez wyjątku czy był , to Lech , Widzew Legia. Jak widać sięga , to i 2000 roku i nie wierzę , ze jakikolwiek klub jest czysty. Gdy tylko ktoś zacznie sypać , to zabraknie miejsca za kratkami. Zresztą przy obecnym funkcjonowaniu naszych sądów nic mnie nie zdziwi. Dla mnie jako Poznaniaka Reiss jest kimś ważnym. Nie tylko za , to że gra świetnie w piłkę , ale tez dlatego , że chciał wrócić z Niemiec do drugoligowego Lecha , choć mógł grać w dowolnym klubie Ekstraklasy a i pewnie w drugiej Bundeslidze też , by pograł. Szkoda tej afery korupcyjnej , bo mógł być " bez skazy" No , ale trudno.. mleko się rozlało i cóż... Tak czy owak jest kimś ważnym. Można powiedzieć , że takim idolem z lat dzieciństwa. |
Janek Urban bis :lol: Lukasik znowu mial problemy, ale to tez wina Urbana bo gra tak naprawde 1 DM i gdy mlody zaliczy kiks to juz nie ma kto sie wracac, zajebista taktyka :D Dodatkowo warto by Wisla pamietala ze jak chce wejsc skrzydlem jak pitbull w kurnik to wystarczy poslac kogos kto sie nie przewraca strona, ktorej pilnuje Wawrzyniak - 90% szans na dosrodkowanie. Pinokio, czy jak kto woli nieociosany klocek Zyro wraz z Kurduplem co ma niby turbodoladowanie w swoich kaczych nozkach to para zawodnikow, ktorych powinno sie zamknac w skrzyni i wyslac do Etiopii. Dwie ....eczki na skrzydlach...cuuudownie :D
Kolejne 10 spotkan to pewnie 8 remisow, jedna porazka i jedna wygrana, przy czym stracimy z 20 bramek :D PS: Kibice z Lubina wychowal sie w nienawisci do tej druzyny :lol: |
Cytat:
|
Cytat:
fakt że nie zagramy w Warszawie jako faworyt może nam tylko pomóc , ale najpierw trzeba wyszarać 3 punkty w Gliwicach |
Cytat:
E: Pozatym z kim sie zadajesz takim sie stajesz. Mimo ze zgoda dawno zerwana "ho ho" temu, to symptom kibiców wiernych wronieckiej fabryce AGD wciaz widoczny. :lol: |
Cytat:
Z tą kolejką po Reissa w polskiej lidze ( a tym bardziej w I niemieckiej) to się też trochę zagalopowałeś. II ligi niemieckiej nie komentuję. A zresztą wali mnie to - nie nasz idol, nie nasze ideały. Co do Legii - bo ja wiem? Czekają na nas czy co? :) |
Cytat:
Legia stara się, żeby wszystko było po staremu, jak za Urbana Jana - konflikt z kibicami i drugie miejsce w lidze. Trzeba przyznać, że groclin piłkarsko na razie robi najlepsze wrażenie - na razie ponieważ jeszcze Królowi nie odwala, zaległości na kontach piłkarzy nie są jeszcze duże, a sprzedawać piłkarzy zacznie dopiero w przerwie zimowej. |
Wyglada na to, ze liga to znowu będzie wyścig garbatego z kulawym, a mistrz wygra ligę mając jakies 54 punkty i 7-8 porażek.
|
Tę ligę wygra Probierz z marną grą, jak widzę to nikt, ale to nikt do jasnej cholery nie kwapi się do ucieczki z peletonu..
|
A co to Amika nie ma sponsora na koszulce? Wszak to ponoc najlepsza marka w polskiej lidze.
Od kiedy to za jedno mistrzostwo przysluguje srebrna gwiazdka(tyle chyba Amika ma) Ave Lechia |
Legia pokazywała elementy kultury piłkarskiej, ale najwyraźniej to nie wystarczy żeby wygrywać. W takim razie nie wiem kto tu może odskoczyć, znowu będzie sieczka bezsensowna do końca. Kopaczom ligowym pozostaje życzyć miłej gonitwy z piłką (przecież nie gry, tego nie potrafią ) i udanych prób sprowadzenia jej na ziemię.
|
Cytat:
|
W tym sezonie wysoko w tabeli moze byc "krakowski" Górnik. Nie dośc ze chłopy jeszce bez porażki, to na 6 spotkań mieli 4 wyjazdy i mają już za sobą mecze z Legią,Lechem, Jagą Widzewem i Śląskiem.
Najśmieszniejsze jest to ze oni dobrze ładnie a przede wszystkim z głową grają w piłke ;/ |
Cytat:
|
A ja jestem za tym, żeby Nawałka wrócił do Wisły i wziął pięciu najbardziej utalentowanych zawodników Górnika.
|
Cytat:
|
Cytat:
Dla mnie kwintesencją marności (Ekstra)klasy jest fakt, że jutro na pudło może wskoczyć Piast. a lideruje Widzew, gdzie kopacze pewnie ze swoją srajtaśmą muszą przychodzic na trening. |
Cytat:
|
Nie mogę wyjść z podziwu, że szwedzkie czy rumuńskie zespoły są nadal traktowane u nas jak jakieś ogóry z Tadżykistanu, i te komentarze o kompromitacji Śląska z jakimiś średniakami z Hanoweru...
Bobo Kaczmarek poszedł w końcu po rozum do głowy i zdecydował się na wystawienie od początku meczu 11 zawodników a nie 10 + Rasiaka. Kaniecki też wydaje się lepszym wyborem na bramce niż Buchalik. Dobra gra Machaja i Traore - no i to wystarczyło, żeby dołożyć majsterkowiczom. Brawo Lechia! |
Tak jak się spodziewałem , ze po dobrym meczu z Pogonią Szczecin przyjdzie fatalny z Lechią. Niestety w pełni zasłużona porażka i właściwie Lech nie zrobił niczego , by ten mecz wygrać z słabiutką Lechią.
Jak widzę Vojo Ibuprofena { Ubiparipa} , to głowa mi pęka. Gość jest tak żałosny , ze nawet do okręgówki bym go nie wysłał. Zresztą cały zespół Lecha zagrał dziś poniżej krytyki i nie bardzo jest się nad czym rozwodzić... A najśmieszniejsze jest , to że po tak beznadziejnym meczu mamy dwa punkty straty do litera... Ot taki urok tej naszej śmiesznej ligi. Co do klubów Rumuńskich , to w pełni się zgadzam. Czołowe ekipy z tego Kraju dawno nam odjechały pod każdym względem i nie zanosi się , by nasze kluby miały zmniejszyć ten dystans w najbliższej przyszłości... |
Cytat:
brawo Lechia! w następnej kolejce czeka was powtórka z rozrywki gdyz do Poznania przyjedzie podrażniony porażką z Wisłą Piast :P |
Cytat:
P.S. 1,3,3,2,4,3,7,8,4,4 (ich miejsca w ostatnich 10 sezonach + 2 puchary i 2 superpuchary). |
Nie ma co sie dziwic. W innych krajach wydaje sie o wiele mniejsze pieniadze za podobnej jakosci graczy. Polska to jeden z niewielu krajow, w ktorych az tak sie przeplaca za miernych kopaczy. Do tego w wiekszosci brak szkolenia, trenerow moze z 2-3 na caly kraj itd.
W tym roku bedzie jeszcze gorzej, zobaczycie. Wyscig kalek jak nic. |
No i sie lokomotywa wykoleiła :)
|
Cytat:
|
Czy aż tyle pecha mieli Rumunii? Mecz w Bukareszcie to najlepszy taktycznie mecz w wykonaniu Legii od ładnych paru lat. Praktycznie całe spotkanie Rapid bił glową w mur. Lubię takie mecze :)
|
http://legionisci.com/news/50200_Boj...u_z_Wisla.html
kolejna Bitwa w Wojnie..czy Kibice znowu będą górą?..jakkolwiek by nie patrzeć, trzymajcie się. |
http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Na...wiadomosc.html
1. Czemu ten Polak nie zagrał w lidze przed wypożyczeniem, skoro jest w Napoli to o czymś to musi świadczyć Z tego wynika że skauci który podglądną parę razy zawodnika na boisku mają większą wiedzę na temat jego gry zamiast trenerów którzy widzą go codziennie 2. Czemu nie zostaje w Polsce, bo mamy beznadziejną bazę treningową A więc w Polsce mamy fatalne warunki do szkolenia i katastrofalnych trenerów, żaden klub nie ma w 100% profesjonalnego trenera do zespołów z ME, myśle że gdyby zatrudnić np. takiego zawodowego trenera do młodej drużyny wpoić im od razu styl gry z pierwszej drużyny to po przejściu wyżej nie mieliby takich prbolemów, ale cóż skoro w Polsce robotę w takich zespołach dostają pracę legendy za zasługi to tak jest. |
Z tymi warunkami do treningów nie jest tak zle jak się wydaje. Coraz więcej klubów ma niezłą bazę treningową. Wiadomo , ze , to może nie jest jeszcze pełen komfort pracy z młodzieżą , ale tragedii też nie ma.
Wydaje mi się , że największy problem leży w mentalności i podejściu do sportu wielu sportowców. Niestety , ale u nas w Polsce gra się w piłkę a właściwie usiłuje grać tylko i wyłącznie dla pieniędzy. A , że pieniądze są duże za nie robienie niczego , to niestety wygląda , to jak wygląda. Nasi Właściciele klubów wymyślili sobie , ze jak opłacą kopaczy słono , to będzie sukces. To jest błędne podejście , bo tacy Czesi czy Białorusini mogą zarobić dobre pieniądze , ale dopiero jak awansują do LM czy LE. Nasi mierni kopacze są rozleniwieni a , ze dodatkowo brak im ambicji , to kopią się po czołach i nawet nie czują wstydu.... Co do dzisiejszego " Gran Derbi " {jeny idiotycznie to brzmi} :D , to chciałbym zobaczyć przyzwoity mecz , ale pewnie jak zwykle naszych " hitach" Ekstraklasowych będzie okrutna kopanina... |
Cytat:
dla niewtajemniczonych mecze Amici z Dyskobolią. |
Kosecki strzela dwie bramki. Schodząc z boiska trybuny skandują "Jakub Kosecki!" - czy forumowi panowie spod 0-22 dalej nie chcą Kuby?
|
Dalej. Nadal. 10 znaków.
|
a napinka - nechcianych przez nikogo - oprocz modow trwa ......... nie moge niestety nic napiac na temat chlopcow z Wawy - bo za to na Wislackim forum - Wislak dostaje bana - a legionista ma sie bardzo dobrze- wiec pozdrawiam Was dzieciaki ....niech napinka trwa
|
dzisiaj był doping na legii? czemu?
|
http://www.weszlo.com/news/12156-W_k...a_Kuba_Kosecki ahahahahahahahahah
|
Wyborcza zachwycona atmosferą na Łazienkowskiej i to bez tych ohydnych kibiców:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl