![]() |
Cytat:
|
Nikt nie mam zamiaru Buksy blokować...ale ten chłopak póki co więcej niż 45 minut gry na pełnym gazie nie jest w stanie dać. Poza tym od kogo ma się uczyć? Brozia już nie będzie, z napastników zostają Kmiecik i Pan Rafał.
|
Nic moja filozofia się nie załamuje bo oni są już jakiś czas w klubie i szans dostali mnóstwo. Sprzedać wypożyczyć, a jak się kontrakt kończy to podziękować. Z tym popytem na naszych we Włoszech bym się nie rozpędzał. W tym roku nikt tam nie poszedł. Adfurle...skoro masz swoją wersje pozwól że ja mam swoją i myślę że zarobią na tym więcej jednak kluby niż leśne dziady z PZPN.
|
Czy ja dobrze widzę? Mamy zakontraktowanego na pół przyszłego sezonu jednego napastnika. Z racji wieku niezdolnego do gry w pełnym wymiarze czasu i podatnego na kontuzje i przeciążenia, a tu trwa rozkmina dlaczego kontraktujemy drugiego.
OMFG. Zmieńcie pieluchy, umyjcie ząbki i nie zapomnijcie wziąć tabletek. Należy się cieszyć, że sztab znalazł gościa z takim CV i kartą na ręku i modlić się, aby nasz (?) Czarnogórzec nie starzał się brzydko. Jeszcze z jeden porządny skrzydłowy i stoper na poziomie odchodzącego Heberta i zacznę znowu wierzyć, że przyszłym sezonie będziemy raczej grać o to, które miejsce zajmiemy w górnej ósemce niż czy się utrzymamy. |
Jeśli faktycznie Beciraj do nas trafić to będzie mega transfer. Gość pokroju Ilieva, który butami wiązał krawaty i grał regularnie w europejskich pucharach. Drugie CV w drużynie po Kubie. Na zrobienie wyniku tu i teraz, po 2 sezonach do pozegnania. Tacy zawodnicy zdecydowanie są potrzebni w drużynie.
Jako że Buksa to nasz jedyny napastnik to musi się od kogo uczyc. Kto narzeka że "stary" niech sobie zobaczy metrykę najlepszych napastników świata. Benzema, Lewy, Ronaldo, Aguero, wszystko po 30. A i w polskiej lidze główni snajperzy (Angulo, Paixao) też już swoje lata mają. W tej lidze to wystarczy. |
Iliev wiązał krawaty? Gdzie? Haha
To był zwykły czlapak, który po piętnastu minutach miał problemy z kondycją z wiadomych powodow. |
Kuba Błaszczykowski:
"Wie pan, ile miałem lat, kiedy pierwszy raz grałem w Wiśle w ekstraklasie i w eliminacjach do Ligi Mistrzów? Dwadzieścia. Nie znalazłem się wtedy na boisku dzięki przepisowi, tylko z innych powodów. Uważam, że jeśli młody zawodnik jest lepszy od konkurentów, to będzie grał i żaden trener nie będzie kierował się przy wyborze składu metryką takiego gracza, tylko jego umiejętnościami..." https://www.rp.pl/Pilka-nozna/307199...956.1593627736 |
Mało tego. Jest wyraźna presja ku wystawianiu i promowaniu młodych zawodników bo potencjalnie to właśnie na nich można zarobić grube miliony. Całe to narzekanie na to jak ciężko mają młodzi i jak nie daje im się szans to są jakieś kompletne brednie. Jest wręcz na odwrót. Wystarczy, że młody raz kopnie prosto piłkę i już ma fory...
|
https://i.kym-cdn.com/photos/images/...01/881/be9.jpg
Mieliśmy kiedyś drużynę CLJ, która w finale wygrała z Cracovią 10-0. Gdzie są dziś? Ale bym sobie obejrzał takich Balickich, Zdybowiczów, Laskosiów, Świątków i zaczynał od nich wybór wyjściowej jedenastki. A przysięgam, że takich nazwisk w rękawie mam jeszcze dziesiątki. |
Cytat:
Zamieniłbyś się składem za ubiegły sezon z nimi? |
Sorry było już wcześniej o transferze Beciraja. Nie doczytałem. Post do kosza.
|
Akurat Beciraj wydaje się na papierze być pod względem liczb minimalnie może lepszy niż Turgeman. Biorąc pod uwagę Buksę jako jedynego w obecnej chwili napastnika to można by o obydwu Panach pomyśleć. Czy będziemy brać Olka jako podstawowego młodzieżowca do 11-stki? Nie wydaje mi się. Pierwszeństwo może tutaj przypaść Pawłowskiemu, który jeszcze za Stolarczyka ale i teraz zaczął zbierać całkiem pozytywne opinie oraz Gruszkowski który będzie na prawej obronie.
|
Cytat:
Oczywiście kto ma się wybić to się wybije ale może kariera Lewandowskiego, Kuby lub Rybusa byłaby rok dłuzsza, zaczełaby się szybciej, poziom pilkarski byłby wyższy o stopień lub kilka, gdyby mieli jak najszybciej zapewnione optymalne szkolenie? A może dzięki temu szkoleniu byśmy mieli dwóch Lewych i dwóch Błaszczykowskich? Może Milik mogł osiągnać poziom Lewego? Pytania bez odpowiedzi, ale uwazam, że logiczne jest, że jak ktoś dostanie optymalna ścieżkę rozwoju to się lepiej rozwinie. Ogolnie cały poziom pójdzie do góry i bedzie więcej pilkarzy top jak Lewy i Kuba, więcej pilkarzy srednich, i ci najsłabsi też podniosą swój poziom. Wydaje mi się to bardzo logiczne i proste. Zresztą widać to po ostatnich 2 dekadach, jak się podniósł poziom szkolenia, jak się podniosły wyniki reprezentacji czy indywidualne piłkarzy. Mamy gwiazdy światowego/europejskiego pokroju, mamy rekordowe transfery, mamy najlepsze wyniki od lat w piłce reprezentacyjnej, mamy awanse na ME/MŚ co turniej, a nie jak kiedyś x lat posuchy. A tez niby mieliśmy piłkarzy dobrych, obiecujących już 20 lat temu, a skończyło się blamażem na MŚ 2002 i zerowymi wynikami tamtej kadry w dalszych latach, później była era kolejnej posuchy i farbowanych lisów, a dziś mamy dobra kadrę (w przebudowie obecnie), sporo mlodych talentów, kosztowne transfery za granicę (czesto własnie tych mlodych talentów), i mamy czasami problemy bogactwa w polu, a nie tylko na bramce. |
Cytat:
|
Ponoć z Turgemanem czekamy na wyniki jego badań i rokowania: https://dziennikpolski24.pl/wisla-kr...ar/c2-15094801
Wynika, że piłka jest już tylko po naszej stronie. |
Cytat:
Ależ tu byl skowyt żeby im dawać szanse za wszelką cenę bo młodzi ależ rozpacz jak odchodzili Największą "karierę" z odchodzacych w młodym wieku zrobił rezerwowy w L Stolarski, któremu jej kibice najchętniej by ufundowali bilet gdziekolwiek, w jedną stronę |
Jak świat światem z 20 utalentowanych juniorów 1 robi karierę, a może kilku pokopie na zawodowym poziomie. A to że od każdego są oczekiwania? Cóż w tym dziwnego? Tak jest w każdym klubie na swiecie. Szkoda że tak chętnie nie wspominasz o zawodnikach których jednak oddawaliśmy wcześniej za bezcen a po odejściu z Wisły się rozwineli jak Uryga, Nalepa, Maczynski i również Stolarski bo i Lechia już zdążyła na nim dobrze zarobić (przypomnę - 500 tys euro), bracia Mak, Adam Buksa... ale cóż my kibice często patrzymy wybiórczo
|
Zawsze się znajdą przykłady dla tej czy innej teorii, ale teraz kiedy Wisła nie jest już topową drużyną, to nie przebić się w niej jest pewną sztuką, więc ja tam nie będę żałował żadnego odstrzelanego młodziana. Nie zgadzam się też, że się szans u nas nie dostaję, według mnie teraz jak nigdy wcześniej szanse dla młodych są, ale trzeba też swoją wartość udowodnić, a nie że ktoś będzie grał bo młody i a nóż za 5 lat będzie solidnym ligowcem.
|
Klubowi został zaoferowany lewy obrońca Beitaru Jerozolima â Maksim Greczkin. To 24-letni Ukrainiec z izraelskim paszportem. Rozegrał w tym sezonie 26 spotkań i zaliczył pięć asyst. Według naszych informacji, mógłby trafić do Krakowa na wypożyczenie w okolicach 50 tysięcy euro z opcją wykupu. Beitar wycenia go na 400 tysięcy euro. Piłkarzem interesuje się także Zoria Ługańsk, która już złożyła swoją propozycję - wypożyczenie i 250 tysięcy euro wykupu.
info: meczyki.pl Staty: https://www.transfermarkt.pl/maksim-...spieler/347270 https://www.transfermarkt.pl/maksim-.../0?saison=2019 https://www.transfermarkt.pl/maksim-.../0?saison=2018 |
Fatos Beciraj oficjalnie w Wiśle. Odchodzi Savicević, podobno za całkiem dobre pieniądze - około 500 tys. euro.
|
na TM podane nawet 800 tys
|
Na Interii podają 300-350, jak na rok kontraktu chyba bardziej realna kwota
|
Informatory z TT piszą o 450 tysiącach. To byłby dobry deal dla Wisły
|
nie ma co płakać po Saviceviciu. Kasę dostaliśmy dobrą a gość na wiosnę szału nie robił.Kogo mamy na oku w jego miejsce? Savić?
|
Jak przyjdzie Stefan Savic to szybko zapomnimy o Vukanie. Rozmowy z nim ponoc juz były. Ostatni sezon 7 bramek i 9 asyst a jest dostepny za darmo. Nawet jakby trzeba było cos płacic za podpis to mamy kase z Vukana a za reszte moze uda sie pozyskac jeszcze kogos
|
Cytat:
|
JEŻELI! kwota 350/400 tysięcy Euro jest potwierdzona i rzetelna to z miejsca kontakt z Austrią o Alona i powinniśmy na rękach nosić kebabów, że nie dość że zapłacili to jeszcze gotówka od razu wpadła. W obecnej sytuacji Bequiraj to transfer na miarę w moim odczuciu pokroju gościa jak Ljuboja. Natomiast Vukan... Ogromne, prze ogromne brawa za każdy jeden mecz w barwach Wisły!!! Gość, który wart jest zapamiętania!
|
Vukan sprzedany to teraz wykupić Alona, Beqiraj już jest. Do tego Buksa i można będzie powiedzieć że napad będziemy mieli konkretny. W końcu nie straszne będą kartki, kontuzje (oby jak najmniej) w tej formacji. Po zapowiedziach i kolejnych zapowiadanych w kontekście Wisły nazwiskach widać, że szykuje się ciekawe okienko.
|
Cytat:
|
Fajnie ze budujemy przód... Beciraj to zawodnik trochę z innej galaktyki jak na naszą ligę, powinien być gigantycznym wzmocnieniem od już. Tylko że u nas przede wszystkim obrona od 3 lat wola o pomstę do nieba. Tu trzeba na już ludzi którzy wyrzucą ze składu Janickiego i Sadloka.
Co do odejścia Vukana - ostatnie miesiące to raczej równia pochyła, od jego babola z Żydami zaczęła się degrengolada i syf w który wpadlismy, więc piłkarsko nie ma o co płakać. Zwłaszcza że wpadła niezła kasa za niego... Charakterologicznie zajebisty człowiek, który myślę że zostanie tu mimo krótkiej przygody zapamiętany. |
Mam nadzieję że włodarze nie zapomną o wzmocnieniu obrony, bo środkowy i lewy obrońca to must have.
|
350 k ojro szkoda marnować na Turgemana. Gość jest zbyt kontuzjogenny. Przed nami kontuzja. U nas długotrwała kontuzja i na koniec sezonu kontuzja mięśniowa. Nie stać nas na takie rzeczy.
|
Co do tego Beciraja to wygląda dobrze, młody nie jest i poczekajmy co pokaże na boisku.
Oby jednak te wszystkie sprawy medyczne nie przeszkodziły nam w Turgemanie. Ale z drugiej strony nie stać nas teraz na jakiekolwiek ryzyko i nie ma co się żyłować za wszelką cenę. Buksa niech szybko dorasta przez te wakacje :D |
Beciraj to może być solidny napastnik. Ma juz swoje lata, ale jeśli nadal ma siły żeby biegać to może błysnąć w naszej lidze. Jeśli chodzi o Turgemana, to jak niektórzy koledzy, jestem trochę sceptyczny. Chodzi o ilość kontuzji jakie łapie.
Brak jeszcze 2 skrzydłowych i 1 środkowego obrońcy. Osobna kwestia to młodzieżowiec - musimy mieć tu alternatywy. |
skoro jest kasa może warto z Jagiellonii zabrać Imaza Kostala i Arsenicia? W Jadze ostatnio nie grali a czytałem , że nie chcą ich za bardzo na następny sezon.
|
Z Imazem będzie ciężko bo Jagiellonia będzie chciała za niego jakiś hajs. A do pozostałej dwójki to ciężko powiedzieć czy byliby wzmocnieniem. W naszej sytuacji trzeba mądrze zagospodarować środki.
|
Imaz / Arsenić cena 350 tysięcy, już podawana była oficjalnie cena za tych Panów. Myślę że ich trzeba by odpuścić ale Kostal jeżeli była by opcja ściągnięcia go za darmo to kwestia jak najbardziej do przemyślenia jako alternatywa dla Maka lub Kuby
|
Ja mam nadzieję, że zakontraktowanie Beqiraj'a pomoże w lepszych negocjacjach w sprawie Turgemana bo już jest nam mniej potrzebny niż wcześniej (zaznaczam, mniej niż wcześniej), a 350 tys. euro jest kwotą sporą uwzględniając, że:
- mamy duże długi, - w przyszłym sezonie jest bardzo małe ryzyko spadku z naszej strony, - piłkarz na ten moment wygląda na kontuzjogennego (na ten moment ponieważ swego czasu mówiło się, że Basha jest szklany, jednak czas pokazał, że źle nie jest) - piłkarz już nie jest dość młody i może być ciężko potem wytransferować go za jakieś dobre pieniądze. |
Maciej Wilusz odchodzi z Rostova. Wiem 31 ale na tej pozycji to jeszcze nie tak źle. Oczywiście możemy nie sprostać wymaganiom finansowym ale co myślicie?
|
Biorąc pod uwagę że wykupilismy Savicevicia za 60 tys euro, to sprzedaż nawet za 400 tys jest super detalem. Choć sądzę że poszedł za trochę więcej.
Jego bramki, asysty, ładne zagrania były okupione ogromną ilością strat i masa przeciętnych spotkań. Oczywiście że trochę szkoda, ale myślę że spokojnie jesteśmy w stanie go zastąpić w dość łatwy sposób. Nawet Beciraj spokojnie może grać na 10, a przed nim inny napastnik. Do do Beciraja to tak jak pisałem, świetny transfer i o ile facet nie stracił wiele ze swojej techniki i umiejętności to powinien być napastnikiem top 3 naszej ekstraklasy. Tym bardziej biorąc pod uwagę exodus napastników w tym okienku z ekstraklapy. Czekamy na kolejne transfery i przedłużenia kontraktów. Trochę martwi cisza w tym temacie, choć moze warto zrzucić na karb wakacji dla piłkarzy? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl