Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Ogryzek 04.06.2015 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1402996)
Wisła płaci tyle na ile ją stać. Dla żadnego piłkarza klub nie powinien się zadłużać. Nawet dla Semira "do pustej" Stilicia.

Dokładnie tak jak piszesz. Nie stać nas na gwiazdy? Szukajmy innych tańszych na dorobku, którzy dopiero chcą zabłysnąć.

hide 04.06.2015 14:13

Ja tam jestem zadowolony że Semir to powiedział, wszyscy jesteśmy zagadywani przez prezesa Gaszyńskiego, że będzie kasa, będzie sponsor, będą puchary. A nie ma nic. Wiem, że jest ciężka sytuacja, ale po co tak mówił, zamiast powiedzieć np. to pół roku, starajmy się przetrzymać, grajmy o jak najlepszą pozycję bo w przyszłym sezonie coś możemy spróbować. Czołowi gracze pierwszej 11 nie mają kontraktów, nie wiedzą co będzie po sezonie, bo działacze się obudzili w czerwcu że im się kontrakty kończą, to jest profesjonalny klub? Nie wierzę, że ta sytuacja nie ma wpływu na drużynę, bo prezes zrobił ich zwyczajnie w chuja, powiedział że kasa będzie a nie ma, jakby mnie tak zrobili w pracy to bym zwyczajnie podziękował, musielibyśmy mieć w składzie samych Głowackich i Sobolewskich, żeby się pozabijali za ten klub. Niestety czas takich piłkarzy już minął. Semir ciągnął nas przez 1,5 roku i szacunek dla niego ode mnie, gdyby nie te problemy wszystkie poza piłkarskie, na legii i teraz strzeliłby nawet z zamkniętymi oczami. Co do jego kontraktu, wydaje mi się, że nie chodziło mu o kasę tylko właśnie podejście od prezesa przez wszystkich naszych decyzyjnych w klubie. Teraz nadszedł czas na "rachunki sumienia" dla wszystkich piłkarzy, prezesa i przede wszystkim dla nas kibiców bo zawiedliśmy w najważniejszym okresie.

Życzę Semirowi wszystkiego najlepszego w nowym klubie mam nadzieję że poza granicami naszego kraju.

Przybyszewski 04.06.2015 14:33

Czasami mam wrazenie ze niektorzy traca kontakt z rzeczywistoscia.

Stilic gada ze Wisla zaproponowala mu kontrakt jak za 5 miejsce a nie jak za mistrzostwo - przeciez to tylko od jego dyspozycji zalezalo gdzie Wisla bedzie. Gosci nie potrafi trafic pustaka a potem gada ze to dlatego bo Wisla zle placi. Jak ja bym przyszedl do roboty i powiedzial zeby mi zaplacili jak prezesowi to wtedy bede pracowal jak prezes to by padli ze smiechu. Wiec najpier Semir graj jak Messi a potem oczekuj jego zarobkow. Wiem ze sporo nastrzelal ale pamietajmy ze to liga gdzie asy pokroju Wilczka moga zostac krolem strzelcow ;)

Wiadomo ze to kopacz co sporo potrafi zrobic lewa noga ale z taka glowa kariery nie zrobi, nie przypadkowo w ukrainskim sredniaku zostal odstrzelony szybciutko.

hide 04.06.2015 14:44

Ja rozumiem jego słowa w taki sposób, że Wisła mu nie pokazała, że chce walczyć o coś więcej w przyszłym sezonie bo nie przedłuża kontraktu z Dudką np. jak z innymi podstawowymi zawodnikami. Kasa, kasą ale wiele razy podkreślał, że nie jest najważniejsza kasa. Zgadzam się z Tobą w 100% że s.......ił tą rundę bo swoimi umiejętnościami to powinien wciągnąć całą ligę nosem. Wystarczyłoby zrzucić duży kontrakt Garguły i dać na Stilica i problem z głowy. Chodzi o coś więcej, o sytuacje w klubie, jeżeli Głowa mówi, że boi się myśleć o przyszłym sezonie to jest faktycznie źle. Nikt nie wie jakie oni mają te zaległości, ale jeśli mi by nie płacili w pracy i nie wiadomo jak to będzie dalej, to miałbym lekko mówiąc wyjebane i szybko bym chciał ją zmienić.

sorino 04.06.2015 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hide (Post 1403072)
Czołowi gracze pierwszej 11 nie mają kontraktów, nie wiedzą co będzie po sezonie, bo działacze się obudzili w czerwcu że im się kontrakty kończą, to jest profesjonalny klub?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hide (Post 1403072)
bo nie przedłuża kontraktu z Dudką np. jak z innymi podstawowymi zawodnikami.

Którzy to ci czołowi podstawowi zawodnicy pierwszej 11 bez kontraktu? Bo ja widzę tylko Stilicia i Dudkę. Z tym pierwszym już od dawna negocjują. Drugi podobno nie chce negocjować.

hide 04.06.2015 15:30

może nie z podstawowymi, żle to faktycznie ująłem ale z aspirującymi do gry w pierwszej 11:
Odchodzą:
Stępiński (koniec wypożyczenia)
Kończą się kontrakty:
Dudka,Stilić,Barrientos,Garguła,Stjepanovic

Na obsadzenie 6 pozycji w ofensywie zostają nam : Brożek,Boguski,Guerrier,Jankowski,Uryga i Sarki (kontuzja) + nowy Cywka, faktycznie profesjonalne podejście do sprawy, że drużyna zostaje z 7 zawodnikami na 6 pozycji. Z Darkiem miałem okazję rozmawiać, mówił, że chce zostać, tylko był chyba maj a jeszcze nie dostał sygnału z klubu, co też dobrze świadczy o prezesie i jego "doradcach".

Nie wiem jak wygląda sytuacja z Arkiem wiem, że jego kontrakt obowiązuje do czerwca i jest możliwość przedłużenia na najbliższy sezon. Oby pograł jeszcze rok bo tak to nie będzie żadnego lidera, który będzie trzymał ich wszystkich razem.

filemon 04.06.2015 15:38

Z Barrientosem przedluzyli.

wolfy 04.06.2015 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1402975)
Niezbyt jestem zainteresowany partycypacją w dalszej części dyskusji, bo widzę, że zaczynasz używać dość populistycznych argumentów na skraju manipulacji :-)

:rotfl:

Dziecko, naucz znaczenia się słów których używasz, bo na razie jedyne populistyczne argumenty (o daniu szansy i ogrywaniu) padają w Twoich postach. Zapytałbym, w ilu meczach rezerw i na ilu treningach widziałeś Lecha, ale to bez sensu. Oboje znamy ich ilość - zero.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1402996)
Wisła płaci tyle na ile ją stać. Dla żadnego piłkarza klub nie powinien się zadłużać. Nawet dla Semira "do pustej" Stilicia.

Polać mu.
Nie jest winą Wisły, ze nie stać jej na kontrakt jaki sobie Semir wymarzył. Mógł załatwić to z większą klasą, krzyż mu na drogę.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1402999)
Hugues,Trabalík,Peikutowski jakaś krótka ta pamięć

Wybacz, ale Piekutowski wciągnąłby nosem Buchalika. To był bardzo przyzwoity bramkarz.

sorino 04.06.2015 15:52

Garguła, Stjepanović, no to rzeczywiście przez to że oni nie mają nowych kontraktów, Stilić nie chce zostać w Wiśle. Plus Dudka jeszcze, rzeczywiście super ekipa, bez nich Wisła już o nic nie może walczyć.

Posłuchajcie sobie tej wypowiedzi Stilicia, ględził coś o 7-8 zawodnikach, którzy nie mają przedłużonych kontraktów, a to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Wymienić potrafił tylko Dudkę, szukając taniego usprawiedliwienia dla siebie, że nie chodzi mu o kasę.

filemon 04.06.2015 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1403094)
Dziecko, naucz znaczenia się słów których używasz, bo na razie jedyne populistyczne argumenty (o daniu szansy i ogrywaniu) padają w Twoich postach. Zapytałbym, w ilu meczach rezerw i na ilu treningach widziałeś Lecha, ale to bez sensu. Oboje znamy ich ilość - zero.

Myślę, że jednak pora byś właśnie Ty lepiej poznał te słowa, z dobrego serca radzę. Populistyczny argument to nie tylko taki, który jest głoszony przez większość. To także taki, który jest prosty i efekciarski, byle zdobyć poparcie, często nierzeczywisty, niczym Twoja wypowiedź o Lechu i Urydze. Zaś Lecha widziałem trzykrotnie, wystarczająco by stwierdzić, że dobrze by było go sprawdzić. Pozdrawiam.

PS: *obaj, nie oboje :-)
Haha, Wolfu, wolę tak, niż bez potrzeby wyzwiskami, ale faktycznie przesadnie barwnie wyszło.

wolfu 04.06.2015 16:02

nie chce się wcinać w wasz spór/dyskusję, ale totalnie mnie to rozjebało :D :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1402975)
Niezbyt jestem zainteresowany partycypacją w dalszej części dyskusji, bo widzę, że zaczynasz używać dość populistycznych argumentów na skraju manipulacji :-)

wolfy 04.06.2015 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1403099)
To także taki, który jest prosty i efekciarski, byle zdobyć poparcie, często nierzeczywisty...

Np. "niech trener da pograć młodym zamiast tym zgranym gwiazdkom, z których nic już nie będzie" padający ZAWSZE, gdy drużynie nie idzie. Nie biorący po uwagę, że:

- różnica między 5-tym miejscem (na które możemy awansować) a 7-dmym (na które możemy spać) to jakieś 200 tys. złotych. W obecnej sytuacji te pieniądze to możliwość spłacenia zaległości wobec kilku piłkarzy.
- nie ma żadnych przesłanek, że "młodzi" (do których akurat Bieszczada nie zaliczam i jestem za wpuszczeniem go za ręcznik jaki jest Buchalik) jakkolwiek rokują i są gotowi. Ich dotychczasowe przygody w niższych ligach i rezerwach pokazują co innego.
- trener gra o życie, już teraz banda mentalnych gówniarzy domaga się jego zwolnienia, a jak wiadomo - nic tak nie poprawia u nas wyników, jak zmiana trenera. Znaczy - zwykle na jeden, dwa mecze (Smuda jest wyjątkiem), ale zawsze...
- kolejna porażka - zwłaszcza wysoka - źle wpłynie na (i tak słabe) szanse na pozyskanie sponsorów, wizerunek klubu, atmosferę w drużynie etc.

To co powyżej - to są racjonalne argumenty. To co Ty tworzysz - to populizm.

Ale rozumiem - Moskal się nie zna, Smuda się nie zna, Dariusz Marzec się nie zna.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1403099)
PS: *obaj, nie oboje :-)

A chu... was tam wie. Wolę nie ryzykować:>

P.S. Nie mam nic przeciwko, żeby Lech zagrał, ale tylko, jeśli trener uzna że się nadaje.

Mixu 04.06.2015 16:31

Mam nadzieję że dojdzie jeszcze Majewski i z Cywką będą rozdawać karty w środku pola...i że będą zapierdalać tak że będzie pot z jaj kapał. Dość mam patrzenia na spedalonego maestro Stilicia na którego wystarczy podwójne krycia i już chłopak ma pograne. Fakt że czasami zaczarował jakimś zagraniem, technicznie jest ułożony ale Boże, jak on mnie wkurza. Niech otrze łezki, poprawi sobie gwiazdki na łokciach, bierze swojego chłopaka za ręke i pakuje mandżur.
Takie płaczki źle wpływają na cały zespół i bardzo dobrze że szkodnik odchodzi.
Co do Dudki to dzięki za wszystko i również goodbye. Nigdy nie zapomnę tych rzutów wolnych. Bye bye bez żalu.

filemon 04.06.2015 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1403106)
Np. "niech trener da pograć młodym zamiast tym zgranym gwiazdkom, z których nic już nie będzie" padający ZAWSZE, gdy drużynie nie idzie.

Ustosunkowałbym się, gdyby był to cytat ze mnie. To niedalekie słowa, acz odmienne. Nie ma tu dla mnie znaczenia, czy drużynie idzie, czy nie. Znaczenie ma ranga meczu, która jest akuratna, by wypróbować nie jedenastu, nie siedmiu, a na przykład dwóch-trzech młodszych zawodników.

Cytat:

- różnica między 5-tym miejscem (na które możemy awansować) a 7-dmym (na które możemy spać) to jakieś 200 tys. złotych. W obecnej sytuacji te pieniądze to możliwość spłacenia zaległości wobec kilku piłkarzy.

To jest ten populizm, o którym mówiłem. Żeby spaść na siódme miejsce musiałby Górnik wygrać na Legii (przy naszej porażce). Zaś byśmy awansowali na piąte musielibyśmy wygrać w Poznaniu (przy wygranej Jagiellonii). No nie wiem, które bardziej prawdopodobne, prawdopodobieństwa tych zdarzeń wręcz prześcigają się, które jest bliższe zeru :lol:

Cytat:

- nie ma żadnych przesłanek, że "młodzi" (do których akurat Bieszczada nie zaliczam i jestem za wpuszczeniem go za ręcznik jaki jest Buchalik) jakkolwiek rokują i są gotowi. Ich dotychczasowe przygody w niższych ligach i rezerwach pokazują co innego.

Inaczej prezentujesz swoje umiejętności grając wśród lepszych, inaczej wśród słabszych. Cieszy, że ws. Bieszczada i Buchalika się zgadzamy.

Cytat:

- trener gra o życie, już teraz banda mentalnych gówniarzy domaga się jego zwolnienia, a jak wiadomo - nic tak nie poprawia u nas wyników, jak zmiana trenera. Znaczy - zwykle na jeden, dwa mecze (Smuda jest wyjątkiem), ale zawsze...
- kolejna porażka - zwłaszcza wysoka - źle wpłynie na (i tak słabe) szanse na pozyskanie sponsorów, wizerunek klubu, atmosferę w drużynie etc.

Akurat mecz o pietruszkę moim zdaniem nie zmienia takich czynników. Co innego mecz z tym rywalem w okresie "walki" o puchary.
e: wiadomo, wysoka porażka mogłaby mieć negatywny efekt, ale 2-3 młodych w miejsce najsłabszych ogniw nie zmienia jej prawdopodobieństwa

Cytat:

Ale rozumiem - Moskal się nie zna, Smuda się nie zna, Dariusz Marzec się nie zna.

Znów wnioskuję o nie przypisywanie mi słów czy tez, które są mi obce. Wiem, że to efektownie wygląda, ale lepiej skupić się na aspekcie merytorycznym :-)

Cytat:

Nie mam nic przeciwko, żeby Lech zagrał, ale tylko, jeśli trener uzna że się nadaje.

Wychodzę z tego samego założenia, różni nas postrzeganie ich możliwości. Ty sądzisz, że są beznadziejni, a ja uważam, że paru dałoby radę (w zasadzie: nie zagrało gorzej od Buchalika, Garguły czy Urygi).

elliot_ness 04.06.2015 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1402999)
Hugues,Trabalík,Peikutowski jakaś krótka ta pamięć

Jeżeli porównujesz błędy Hugesa w meczach z Schalke czy Lazio a nie z pogonią czy podbeskidziem to dziwny masz system wartości. Huges popełniał błędy ale grał bardzo wysoko na przedpolu tam Buchalik jest najwyżej gdy schodzi do szatni. Trabalik nie był orłem ale napastnicy mieli przed nim słuszny respekt . Ktoś ma taki przed naszym bramkarzem ? A Piekutowski nakrywa czapką Buchalika.

radek2323 04.06.2015 17:00

Dokładnie bramkarz ma być zdecydowany i pewny siebie a nasz ręcznik ... szkoda gadac

!!IRIVER!! 04.06.2015 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1403093)
Z Barrientosem przedluzyli.

Jakieś źródło?

Prawdę powiedziawszy nie widzę powodu do dramatyzowania w związku z kończącymi się kontraktami kilku zawodników. Za wyjątkiem Stilicia żaden z nich nie niósł w zasadzie żadnej wartości. Stjepanovicia toczyła kontuzja - może dlatego warto byłoby przedłużyć go o rok, aby po prostu mógł się odbudować. Stępiński, Garguła i Dudka to trzy metry mułu, a do tego dwaj ostatni to już zwyczajni piłkarscy emeryci. Kontrakt kończy się te Bieszczadowi, bramkarzowi który praktycznie nie miał okazji w ogóle się pokazać, a z tego co pamiętam ten parszywy mecz z Lechem w PP, gdzie Smuda chciał pokazać nam jak niezdolną mamy młodzież, to akurat do bramkarza nie można było mieć żadnego zarzutu.

W dalszej, rocznej perspektywie rysuje się odejście Boguskiego i Brożka. Oczywiście karierę zakończy Głowacki, ale też dziewięciu zawodników zostaje tu przez kolejne 2-3 lata. I to na nich: Miśkiewicz/Buchalik, Sadlok, Żemło, Jović i Guzmics, Guerrier, Jankowski i Cywka trzeba opierać najbliższą przyszłość. Miejmy nadzieję, że do tego dojdzie kilku innych, młodszych, zwłaszcza wzmacniających siłę rażenia grajków i może nie będzie aż tak źle...?
Ta stara gwardia, która Wisłę traktowała już jako przedemerytalną przystań, musi odejść zaraz, bądź za chwilę. Nie ma żadnych podstaw, aby dalej ich utrzymywać, bo ich przydatność, z czysto sportowego punktu widzenia jest zerowa. A co więcej - swoim "autorytetem" psują jeszcze bardziej i tak beznadziejną atmosferę.

63.5 Kg 04.06.2015 18:52

Ja tez gdzies wczoraj chyba na Twitterze widziałem o przedluzeniu Barrientosa cos...

Smuga 04.06.2015 19:07

Kontrakt Stjepy mimo wszystko również bym przedłużył. Odchodzi Dudka, a poza Urygą nie ma w odwodzie żadnego defensywnego pomocnika. Jeżeli Ostoja zostanie i przepracuje z nami okres przygotowawczy, to jestem o niego spokojny. Jego gra może nie urywała „czterech liter”, ale, to jak na naszą ligę bardzo solidny grajek. ;)

dynek.pl 04.06.2015 20:24

Wypowiedzi Brożka, Glowackiego i Stilica chyba jasno wskazują, że puchary to były tylko mrzonki nowego prezesa.

Wszyscy nasi najlepsi, a zarazem doświadczeni piłkarze grali już w pucharach i to na wysokim poziomie (w fazie grupowej) więc na pewno zdają sobie sprawę jakie wymagania niosą te rozgrywki więc jak im się specjalnie nie
dziwię, że się o te puchary nie zabijali. W sytuacji kiedy klub nie płaci i nie ma wielkich perspektyw nie dziwne, że
wolą kilka dni wakacji więcej niż wyprawę na jakiś Kaukaz po eurow........

I jeszcze takie coś z weszło -> http://weszlo.com/2015/06/04/pozegna...-przecietnosc/

i ja się z tym zgadzam - odejście Stilica to nie jest tylko odejście z klubu piłkarza tylko pewien sygnał.

art 05.06.2015 08:37

up

Sygnał normalności, sygnał o próbie uzdrowienia finansów, sygnał o wydawaniu na tyle na ile Nas stać.

Nikt do Nas teraz nie przyjdzie? Przyjdą, ale tylko tacy którzy będą chcieli się wypromować. A nie tylko udawać, że walczą i zgarnąć kasę. Czy nie mamy już marki? Oczywiście, że nie takiej jak parę lat temu. Ale teraz niech każdy sobie odpowie ile potrzeba, żeby odbudować markę Wisły w tej lidze? W lidze w której gramy dobry mecz raz na miesiąc, a i tak ciągle kręcimy się w czołówce. W lidze w której bardziej musieliśmy się starać, żeby nie zagrać w pucharach niż zagrać, a i tak dopiero w 100% udało Nam się to w przedostatnim meczu.

Czy mamy swoje problemy? Oczywiście i każdy o tym wie, ale jeśli ciągle będziemy płacić więcej niż możemy to nigdy z nich nie wyjdziemy. Już stawiliśmy wszystko na jedna kartę i skończyło się jak się skończyło.

Teraz będzie, że powinniśmy budować drużynę wokół Stilica, bo to szansa na puchary i dochody. Ale czy taka mentalność Stilica predysponuje go do bycia liderem tej drużyny? Na ile wycenia awans do II, III, IV rudny LE? Czy awans do grupy Bośniak daje jako bonus już? Ja wiem, że liczy się kasa i w pełni to rozumiem, ale w sporcie trzeba mieć mentalność zwycięzcy, żeby osiągać sukcesy większe niż Plus kolejki w C+.

Młodzi maja płacone na czas, a starszyzna musi czekać. Starszyzna odejdzie sama, młodzi zostaną w tym klubie. Może choć jeden z nich będzie wdzięczny klubowi i powie, ze odejdzie za godna kasę dla klubu, a nie poczeka na koniec kontraktu... Mimo tego, że ciągle liczy się kasa to zawsze ktoś taki się znajdzie kto będzie zawdzięczał Wiśle wszystko i będzie o tym pamiętał.

Potrzebujemy dwóch rzeczy, zdrowych finansów u podstaw. Nie dochodów itp., ale wydawania tyle na ile Nas stać i to mam nadzieje właśnie dzieje. A do tego potrzebujemy trochę szczęścia Naszego scoutingu i trafionych zawodników. Takich którzy powalczą w 100% w Lidze i PP (celowo dodaje PP - nie może być przyzwolenia na odpuszczanie czegokolwiek, nawet meczów z okazji 80 leci jakiegoś małego klubu który Nas zaprosił) . Żeby skończyć 3-4 miejsce nie potrzeba aż tak wiele. A jeśli uda się to to dochody do klubu naprawia się same. Bo tylko dobra gra i 100% zaangażowanie zawodników oraz brak ciągłego gadania o tym jak jest źle z finansami klubu przyciągnie ludzi na trybuny.

krasny 05.06.2015 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez art (Post 1403199)
up

Sygnał normalności, sygnał o próbie uzdrowienia finansów, sygnał o wydawaniu na tyle na ile Nas stać.

Nikt do Nas teraz nie przyjdzie? Przyjdą, ale tylko tacy którzy będą chcieli się wypromować. A nie tylko udawać, że walczą i zgarnąć kasę. Czy nie mamy już marki? Oczywiście, że nie takiej jak parę lat temu. Ale teraz niech każdy sobie odpowie ile potrzeba, żeby odbudować markę Wisły w tej lidze? W lidze w której gramy dobry mecz raz na miesiąc, a i tak ciągle kręcimy się w czołówce. W lidze w której bardziej musieliśmy się starać, żeby nie zagrać w pucharach niż zagrać, a i tak dopiero w 100% udało Nam się to w przedostatnim meczu.

Czy mamy swoje problemy? Oczywiście i każdy o tym wie, ale jeśli ciągle będziemy płacić więcej niż możemy to nigdy z nich nie wyjdziemy. Już stawiliśmy wszystko na jedna kartę i skończyło się jak się skończyło.

Teraz będzie, że powinniśmy budować drużynę wokół Stilica, bo to szansa na puchary i dochody. Ale czy taka mentalność Stilica predysponuje go do bycia liderem tej drużyny? Na ile wycenia awans do II, III, IV rudny LE? Czy awans do grupy Bośniak daje jako bonus już? Ja wiem, że liczy się kasa i w pełni to rozumiem, ale w sporcie trzeba mieć mentalność zwycięzcy, żeby osiągać sukcesy większe niż Plus kolejki w C+.

Młodzi maja płacone na czas, a starszyzna musi czekać. Starszyzna odejdzie sama, młodzi zostaną w tym klubie. Może choć jeden z nich będzie wdzięczny klubowi i powie, ze odejdzie za godna kasę dla klubu, a nie poczeka na koniec kontraktu... Mimo tego, że ciągle liczy się kasa to zawsze ktoś taki się znajdzie kto będzie zawdzięczał Wiśle wszystko i będzie o tym pamiętał.

Potrzebujemy dwóch rzeczy, zdrowych finansów u podstaw. Nie dochodów itp., ale wydawania tyle na ile Nas stać i to chyba się mam nadzieje właśnie dzieje. A do tego potrzebujemy trochę szczęścia Naszego scoutingu i trafionych zawodników. Takich którzy powalczą w 100% w Lidze i PP. Żeby skończyć 3-4 miejsce nie potrzeba aż tak wiele. A jeśli uda się to to dochody do klubu naprawia się same. Bo tylko dobra gra i 100% zaangażowanie zawodników oraz brak ciągłego gadania o tym jak jest źle z finansami klubu przyciągnie ludzi na trybuny.

Amen!
Widzę że są na tym forum osoby ze zdrowym podejściem.

Mimo że jestem wielki fanem Stilicia to chyba nie będę specjalnie płakał po zawodniku który nie trafia do (prawie) pustej bramki w dwóch meczach z rzędu. I chyba nawet nie jestem pewien czy to było do końca przypadkowe...

Rustin 05.06.2015 20:33

Dwa cytaty z twittera na poprawę humoru:
Cytat:

Mówię jednemu wiślakowi, że w niedzielę walczą tylko o 5. miejsce. "Myślałem, że już mamy pewne piąte!" - odpowiada. Wisła jest na szóstym.
Cytat:

Jeden obraz znaczy więcej niż tysiąc słów - Semir Stilić zapakował wielki wór ze sprzętem i wyniósł z klubu

IncognitoTSW 06.06.2015 07:48

Oglądał ktoś rezerwy w meczu z Połańcem? Jak się spisuje ten bramkarz Kais Al-Ani? Coś wiadomo o tych jego testach w Hiszpanii? był w końcu czy nie był?

fansorina 06.06.2015 17:01

Tomasz Zając strzelił bramke dla Chrobrego, grał 33 minuty a Chrobry wygrał 3:1 z Miedzią.

POtey 06.06.2015 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1403379)
Tomasz Zając strzelił bramke dla Chrobrego, grał 33 minuty a Chrobry wygrał 3:1 z Miedzią.

Na 90minut mu bramki nie zaliczyli...

Ale moim zdaniem w następnym sezonie powinien wraz z Kościelniakiem grać w drugich połowach, a nie siedzieć na wypożyczeniu. Bo i tak ze skrzydłowych to mamy tylko DG77 i Sarkiego (no chyba, że przedłużą Barientosa).

Ajax 06.06.2015 22:33

Barrientosa już przedłużyli

silver03 06.06.2015 22:36

Barrientos będzie grał zapewne na środku pola. Wskazuje na to testowanie Cywki na skrzydle.

BlurgH 07.06.2015 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1403412)
Barrientosa już przedłużyli

Teraz chłopak zamiast 174 będzie miał 178 cm :haha:
PS. Wybacz Ajax ;)

filemon 07.06.2015 19:44

"@WyrwaMichal: Łukasz Garguła odchodzi z Wisły. "Klub nie będzie ze mną rozmawiał w sprawie przedłużenia kontraktu"."
"@jaceksta: Po meczu do szatni wszedł prezes Gaszynski i powiedział Gargule, że nie przedłuża z nim kontraktu."
O ile o wchodzeniu do szatni to pewnie bajka, o tyle jednak kontrakt nie zostanie przedłużony.

BlurgH 07.06.2015 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez POtey (Post 1403409)
Na 90minut mu bramki nie zaliczyli...

Ale moim zdaniem w następnym sezonie powinien wraz z Kościelniakiem grać w drugich połowach, a nie siedzieć na wypożyczeniu. Bo i tak ze skrzydłowych to mamy tylko DG77 i Sarkiego (no chyba, że przedłużą Barientosa).

Cywka może grać na skrzydle...

63.5 Kg 07.06.2015 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1403504)
"@WyrwaMichal: Łukasz Garguła odchodzi z Wisły. "Klub nie będzie ze mną rozmawiał w sprawie przedłużenia kontraktu"."
"@jaceksta: Po meczu do szatni wszedł prezes Gaszynski i powiedział Gargule, że nie przedłuża z nim kontraktu."
O ile o wchodzeniu do szatni to pewnie bajka, o tyle jednak kontrakt nie zostanie przedłużony.

Ale to nie bajka:

http://www.90minut.pl/news/251/news2...i-z-Wisly.html

Mario Nh 07.06.2015 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1403516)

Dobra decyzja.

filemon 07.06.2015 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1403516)

Szok. Nie wiem, jak to wyglądało, ale chyba mogło lepiej. Niemniej decyzja dobra.
Tymczasem:
"@jaceksta: Ostoja Stjepanović też odchodzi z Wisły. On akurat dowiedział się.o tym parę dni temu."

Mario Nh 07.06.2015 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1403519)
Szok. Nie wiem, jak to wyglądało, ale chyba mogło lepiej. Niemniej decyzja dobra.
Tymczasem:
"@jaceksta: Ostoja Stjepanović też odchodzi z Wisły. On akurat dowiedział się.o tym parę dni temu."

Równie dobra decyzja.

krzaq12 07.06.2015 20:47

Powiedzmy sobie szczerze, że odchodzi 4 ludzi ze środka pola (Dudka, Ostoja, Stilic i Guła) muszą mieć kogoś nagranego skoro hurtem pozbywają się tylu gości, bo nie wierze że Gaszyński jest naiwny. ;) Choć jak na razie jego rządy są przeciętne.

Ajax 07.06.2015 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1403445)
Teraz chłopak zamiast 174 będzie miał 178 cm :haha:
PS. Wybacz Ajax ;)

:lol: za dwa sezony będzie miał 200cm i bramki z główki będzie seryjnie strzelał:lol:

Ciekawy jestem jeśli przed obozem nie pojawi się w klubie 4 nowych zawodników to będzie powtórka z poprzednich sezonów...

Galonek 07.06.2015 21:02

Mam nieodparte wrażenie, że przy rozmowach kontraktowych aspekt sportowy ma drugorzędne znaczenie, a liczy się tylko cięcie kosztów.

Ajax 07.06.2015 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1403540)
Mam nieodparte wrażenie, że przy rozmowach kontraktowych aspekt sportowy ma drugorzędne znaczenie, a liczy się tylko cięcie kosztów.

I jest to promyk nadziei na przyszłość. Musimy mieć piłkarzy na których nas stać a nie płacić sporo za rezultaty które mają przyjść. Budżet klubu powinien się zapinać przy zajęciu 14 miejsca i frekwencji 10 tyś osób na meczu.

Babba 07.06.2015 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1403530)
Powiedzmy sobie szczerze, że odchodzi 4 ludzi ze środka pola (Dudka, Ostoja, Stilic i Guła) muszą mieć kogoś nagranego skoro hurtem pozbywają się tylu gości, bo nie wierze że Gaszyński jest naiwny. ;) Choć jak na razie jego rządy są przeciętne.

Rządy są takie na jakie pozwala kasa,a tą trzyma właściciel. Nie zapominajmy o tym.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl