Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Karherop 09.09.2025 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1653482)
Wy jesteście serio pier.dolnięci. Gość odbił się od czołowej drużyny ekstraklasy, nie on pierwszy i nie ostatni a dla was psychole to już powód by wzniecać wasze guwnogierki między sobą.
Hiszpanie beee, a wcale nie bo Polacy beeee, a wcale nie bo Mula i Rodado, a właśnie że tak bo Benito i jakiś inny...

Chorzy ....a jesteście.

Jedyne co w tej sytuacji jest dziwne to fakt ze zgloszono Villara do LK (lista jest juz zamknieta) a wedle opinii kibiców z jednej strony żegnanja go bez żalu ale wskazuja tez ze mają tylko 3 skrzydłowych w druzynie.

Widocznie już faktycznie nie dojeżdżał, a w Wieczystej też raczej będzie rezerwowym.

Z perspektywy Wisly Villar w Krakowie to kolejna osoba z którą Rodado i jego familia moze się napić kawki, więc to dobrze dla jego samopoczucia

Pulpet 13.09.2025 12:31

Garść wiedzy bezużytecznej, której już nie musicie sprawdzać bo z nudów to zrobiłem dla Was, chociaż pewnie nikogo to nie interesuje.

Łukasz Zwoliński w "cośtamsporze" ma póki co bilans 4 mecze, 0 goli, 0 asyst.
Drużyna w czterech meczach zdobyła 8 bramek, czyli coś tam grają. Zwoliński wychodzi od początku w pierwszym składzie jako środkowy napastnik.
No tak średnio powiedziałbym...

p.s. Buksa niech zdycha w jakiejś Unii Skierniewice albo Hutniku

doktor granat 13.09.2025 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1653544)
Garść wiedzy bezużytecznej, której już nie musicie sprawdzać bo z nudów to zrobiłem dla Was, chociaż pewnie nikogo to nie interesuje.

Drużyna w czterech meczach zdobyła 8 bramek, czyli coś tam grają. Zwoliński wychodzi od początku w pierwszym składzie jako środkowy napastnik.

Dziękujemy za Twoją pracę śledczą:)
Czyli grają zespołową piłkę, a Zwolak absorbuje obronę rywali i wskutek tego koledzy z drużyny mają setki i mogą strzelać gole do pustej. To kluczowa rola w drużynie aczkolwiek często bardzo niedoceniana.

FraMat 13.09.2025 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1653545)
Dziękujemy za Twoją pracę śledczą:)
Czyli grają zespołową piłkę, a Zwolak absorbuje obronę rywali i wskutek tego koledzy z drużyny mają setki i mogą strzelać gole do pustej. To kluczowa rola w drużynie aczkolwiek często bardzo niedoceniana.

Popaczpan jaka kariera mnie ominęła: co prawda nigdy nie grałem zawodowo, ale może jakaś bogata drużyna by mnie wzięła na takiego absorbującego?
No przecież biegałbym (lub truchtał) nieustannie wokół obrońców absorbując ich, na przykład wynurzeniami na temat wyższości III ligowych Hiszpanów nad I ligowymi Polakami, a inni strzelaliby bramki.
Za każdym razem byłbym man of match.

Tak, wiem, że to była ironia/sarkazm
:D

wolfy 13.09.2025 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1653544)

To średnio ile goli na mecz wychodzi?

Markus 16.09.2025 10:57

Ciekawostka: Baena został wybrany najlepszym piłkarzem ostatniej kolejki ekstraklasy. Życie kolejny raz drwi sobie ze słów niektórych hejterków.:evil:

Karherop 16.09.2025 14:15

Inna ciekawostka: każdy pilkarz Wisly wrzucony jako kandydatura na pilkarza kolejki wygrywa ten plebiscyt, ciekawe dlaczego?

Pierwszy dobry mecz Baeny, ale bramka to farfocel pierwszej klasy.

FraMat 16.09.2025 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1653751)
Ciekawostka: Baena został wybrany najlepszym piłkarzem ostatniej kolejki ekstraklasy. Życie kolejny raz drwi sobie ze słów niektórych hejterków.:evil:

taaaa...
Cytat:

Warto podkreślić, że Baena został też wybrany przez stację Canal+ Sport zawodnikiem 8. kolejki. Swój udział przy tym mieli też kibice.
Jeśli piłkarz z jednym zwodem i niecelnymi wrzutkami, co jest jego 100% charakterystyką zostaje zawodnikiem kolejki, to wiedz, że cos się dzieje niedobrego z E-klapą.

Oczywiście, gratuluję Baenie. Moze dzięki temu wyróżnieniu chłop zacznie w końcu coś grać?

doktor granat 16.09.2025 16:00

Powtarzalność się liczy, a nie że ktoś kogoś raz nagrodził nawet nie wiem na jakich zasadach. Trzymam kciuki za kolejne nagrody i wyróżnienia B.

Smuga 16.09.2025 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat
Jeśli piłkarz z jednym zwodem i niecelnymi wrzutkami, co jest jego 100% charakterystyką zostaje zawodnikiem kolejki, to wiedz, że cos się dzieje niedobrego z E-klapą.

Skoro to ma świadczyć o słabym poziomie Ekstraklasy, to jak świadczy o nas to, że od tylu lat nie potrafimy do tego poziomu rozgrywek awansować?

Mnie casus Baeny zmusza do innej refleksji. Jak to jest, że spora część naszych byłych piłkarzy, niezależnie od narodowości, dziwnym trafem przypomina sobie, jak grać w piłkę w nowym klubie, do którego trafia po przygodzie z Wisłą? Na jeden przypadek machnąłbym ręką, kolejny uznałbym za dopuszczalną wtopę transferową, ale to już jest któryś raz, że po odejściu od nas piłkarz nagle zyskuje drugie piłkarskie życie. To nie może i nie jest przypadek.

Jaroo1 16.09.2025 20:20

Wow, Baena raz na 8 meczów zdobył bramkę. Prawdziwy prze ..... To jest ten sam Baena co w Wiśle w I lidze nie dawał rady? Widocznie ekstraklasa taka cienka i tam mu idzie lepiej. Ciekawe czy Kuziemka by był co kolejkę graczem tygodnia.

Taki Kuziemka to np umie 3 razy asystować w jednym meczu. Umie w 8 meczów zrobić niemalże 2 razy więcej goli/asyst niż Baena w swoim pierwszym sezonie w Wiśle w 30 meczach.

Markusik i to jego .......enie...

As 16.09.2025 22:59

Widzialem tylko powtorke meczu Widzewa wiec tam Beany wiele nie bylo ale gol ktory strzelil to fuks jak s....ysyn. Chlop strzelil prosto w obronce, nie z jego lewej lub prawej strony tylko prosto w obronce, ktoremu odbilo sie od krocza i zmylilo bramkarza.

Wg statytstyk, sofascore dostal najlepsza ocene w meczu ale juz w calej kolejce kilku zawodnikow dostalo wyzsze oceny.

Karherop 26.09.2025 07:48

Calkowicie luźna myśl: nie bede zdziwiony scenariuszem w ktorym Zwolinski będzie znowu u nas gral wiosna, poza jego aktualnym klubem jestesmy jedynym w ktorym moze grac jeszcze w tym sezonie.

Na razie idzie mu w tej Turcji na tyle słabo, że mogą chciec zejsc na wiosne choc z części kontraktu.

Ostatni raz taki sam manewr zrobilismy z Genoa i Brlekiem.

LucjuszWielki 26.09.2025 10:43

Nie wydaje mi się, chyba, że zszedłby z pensją o co najmniej połowę, ale i tak byłoby za dużo jak dla nas.

Patryko 26.09.2025 10:52

Pytanie jaka wersja Zwolińskiego wylosuje się na wiosnę. Wydaje mi się, że mimo wszystko można trochę w zimie pogrzebać i znaleźć kogoś o podobnych umiejętnościach, 7 lat młodszego i za połowę pensji.

Smuga 26.09.2025 10:58

Oby go Wieczysta albo Polonia Warszawa przytuliły, bo odgrzewanie starych kotletów w naszym przypadku prawie zawsze kończyło się klapą, zwłaszcza że Zwoliński generalnie okazał się transferowym rozczarowaniem.

Karherop 26.09.2025 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1654238)
Oby go Wieczysta albo Polonia Warszawa przytuliły, bo odgrzewanie starych kotletów w naszym przypadku prawie zawsze kończyło się klapą, zwłaszcza że Zwoliński generalnie okazał się transferowym rozczarowaniem.

I tak pewnie będzie, ale jedyne co mozna rozważyć to wlasnie Zwolaka na 4 miesiące za 1/3 pensji. Tym bardziej jeśli nie będzie kasy na zadnego innego napastnika

I tak jak pisalem, w innym klubie niz Wiśle i tureckim costamsporem nie moze zagrać w tym sezonie

Smuga 26.09.2025 15:40

Od biedy można Freda przesunąć na szpicę, ale to już w ostateczności, gdyby Rodado przytrafiło się coś złego (odpukać!).

Zresztą wątpię, żeby Zwolak chciał tu wrócić, bo on już jest raczej na etapie odcinania kuponów. Lepiej zaoszczędzić kasę na wysokiego napastnika, który byłby w stanie stworzyć zagrożenie przy SFG, zwłaszcza gdy rywale będą się szczelnie murować i trudno będzie wbić gola z akcji.

doktor granat 26.09.2025 18:49

Sentymentalizm kilku z Was bardzo mnie zasmuca.
Udało się pozbyć Zwolińskiego i teraz należy znaleźć jego następcę który potrafi grać w piłkę, strzelać gole i ma na liczniku na pierwszej pozycji cyfrę dwa (jeszcze lepiej jeden) zamiast trzy.
Po odgrzewanych kotletach w dodatku bardzo przeciętnej jakości ma się niesmak i gazy.
Zwoliński niech zachwyca kibiców innych klubów, nigdy więcej Wiślaków.

As 26.09.2025 19:57

Jesli mialbym sciagac napastnika to wolalbym Podlinskiego z Siedlec albo Spiaczke z Lecznej. Kasa na kontrakt pewnie sporo mniejsza a dajac darmowe wypozyczenie jakiegos Sukiennickiego mozna tez wynegocjowac korzystna cene wykupu.

Karherop 26.09.2025 20:48

Spiaczka juz ma pol roku z glowy akurat.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1654262)
Sentymentalizm kilku z Was bardzo mnie zasmuca..

Nie sentyment, ale pragmatyzm.

Chyba ze wg Ciebie lepiej miec w kadrze tylko jednego napastnika, to ok.

Tak jak napisalem, za 1/3 poprzedniej pensji Zwoliński na 4 miesiące to wg mnie nie byłby tak glupi pomysl.

Jak widac jego odejście nie sprawiło magicznie ze klub kogos pozyskal.

Smuga 26.09.2025 21:28

Karherop, nie obraź się, ale nie widzę żadnego pragmatyzmu w ściąganiu gościa, który jeszcze niedawno, w naszych barwach, kopał się po czole w większości meczów.

Poza tym, jak pisałem, Zwoliński jest w takim momencie kariery, że już raczej myśli o tym, jak odkładać pieniądze na koncie, a nie przychodzić grać za frytki do dawnego klubu, w którym był tylko i wyłącznie najemnikiem.

As 26.09.2025 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1654269)

Aha zapomnialem, ze sie polamal. No to tego Bialorusina co byl w Kotwicy, poszedl na pol roku do Kazachstanu i jest do wziecia za darmo bo kontrakt ma do konca roku.

Patryko 26.09.2025 21:46

Ponoć prognozy dotyczące Śpiączki są optymistyczne, przerwa 6-8 tygodni. Tak czy inaczej myślę, że musimy szukać gdzie indziej, przede wszystkim graczy nieco młodszych.

krysztal 26.09.2025 22:17

Cytat:

Tak jak napisalem, za 1/3 poprzedniej pensji Zwoliński na 4 miesiące to wg mnie nie byłby tak glupi pomysl.

Sorry ale z tym Zwolińskim to taki zabieg jakby sobie gówno z powrotem do dupy wpychać...

grogoriogreg 27.09.2025 00:40

Miło jak możemy poczytać tego typu newsy o naszych byłych piłkarzach - Mateusz Lis ma jeden z największych współczynników udanych interwencji na całym świecie.

doktor granat 27.09.2025 05:27

Cytat:

Oczywiście że bardzo potrzebujemy zmiennika dla Rodado i niech Basha znajdzie kogoś takiego kto potrafi grać w piłkę.
Ja tylko nie chcę powrotu gościa od którego piłka się odbija we wszystkie strony.
Nie chcę odgrzewanego kotleta w dodatku kiepskiej jakości.

tedyy 27.09.2025 11:19

Pewnie na drugim biegunie jest Broda 2 strzały i bramka :p

Arkadiusz.Czerepach 29.09.2025 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1654293)
Pewnie na drugim biegunie jest Broda 2 strzały i bramka :p

lepsze to niz 1 strzał i dwie bramki :)

krysztal 29.09.2025 11:27

Miałem skomentować w ten sam sposób ale się zlitowałem....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl