Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

brylant17 22.06.2017 17:31

O właśnie a LVbet nie jest do końca czerwca ?

PvD 22.06.2017 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1473066)
Dziś w biurowcu CAN-PACK ,widziałem prezesa Miętte-Mikołajewicza i pania prezes Sarapatę :-D
Pewnie byli negocjować umowe sponsorską.

tylko czy umowę z SA czy z TS. Jak wiadomo Dunin dymisja,a on do tej pory to wszystko ogarniał jeśli chodzi o koszykarki.

MłodePokolenie 22.06.2017 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1473068)
O właśnie a LVbet nie jest do końca czerwca ?

Do końca czerwca ale nie tego roku. Umowa z LVbet będzie obowiązywać jeszcze przez cały przyszły sezon.

Arkadiusz.Czerepach 23.06.2017 12:36

Jaki jest obecny skład zarządu TS W (nie SA) ?

brylant17 23.06.2017 13:01

To nie wiesz ?

WislaFan123 23.06.2017 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1473172)
Jaki jest obecny skład zarządu TS W (nie SA) ?

Kaliszewski, Dukat, Kwasniewski, Sarapata i Michlowicz.

Kocur 26.06.2017 19:19

Marzena Sarapata została nowym prezesem Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków - poinformował klub w swoim serwisie internetowym.

Głosowanie odbyło się podczas Walnego Zgromadzenia w Hali TS Wisła. Wzięły w nim udział 73 osoby - z czego jedynie 4 były przeciwko.

szym_ek 26.06.2017 20:14

Prezes Wisły SA Marzena Sarapata ma odpowiadać przed prezesem Wisły TS Marzeną Sarapatą ... ?

piotek 26.06.2017 20:17

Prezes Wisly S.A. Odpowiada raczej w pierwszej kolejności przed Rada Nadzorcza.
Jak oceniacie ten te decyzję? Wg mnie może to byv zbyt dużo obowiązków jak dla jednego człowieka

szym_ek 27.06.2017 08:15

No ale jednak TS jest właścicielem Wisły SA więc automatycznie Marzena Sarapata z TS jest przełożoną Marzeny Sarapaty z SA..
Po prostu kolejna pożywka dla pismaków - niepotrzebna moim zdaniem

Kocur 27.06.2017 08:38

Dla mnie zupełnie normalna sprawa. Jeden klub = jeden prezes.

Piłka to taka sama sekcja jak judo, koszykówka czy boks - wiadomo że największa, ale mimo wszystko jedna z sekcji.

Jakby roboty było za dużo to by sama Marzena się na to stanowisko nie pchała.

Arkadiusz.Czerepach 27.06.2017 10:46

super, koniec z sztucznym wydzielaniem jednej z sekcji , formalnie tak zostaje dla potrzeb licencyjnych , ale w praktyce wszystko wraca do sytuacji z przed TF , tylko ze ludzie w TS juz troszke inni (na plus)

KoPer 27.06.2017 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szym_ek (Post 1473437)
Prezes Wisły SA Marzena Sarapata ma odpowiadać przed prezesem Wisły TS Marzeną Sarapatą ... ?

Prezes odpowiada przede wszystkim przed Zarządem

MaLk 27.06.2017 11:56

Cytat:

...którego to Zarządu TS mec. Sarapata członkiem była już od dawna... zmieniła tylko fuchę z członka na prezesa, ale gratuluję obecnym czujnej postawy! ;)

regan 27.06.2017 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1473438)
Prezes Wisly S.A. Odpowiada raczej w pierwszej kolejności przed Rada Nadzorcza.
Jak oceniacie ten te decyzję? Wg mnie może to byv zbyt dużo obowiązków jak dla jednego człowieka

Prezes czuwa nad wszystkim a kazda sekcja powinna miec swojego wiceprezesa ktory bylby odpowiedzialny za zadania strikte przeznaczone dla danej sekcji

Kocur 27.06.2017 12:50

Marzena Sarapata: Jedna Wisła, jeden szyld

Cytat:

- Będzie nam łatwiej z prostszą strukturą, będziemy w stanie dużo rzeczy zrobić razem, czyli lepiej - mówi Marzena Sarapata, od poniedziałku łącząca funkcje prezesa Towarzystwa Sportowego i piłkarskiej spółki Wisły Kraków.

Mówi Pani: €žBudujemy jedną wielką Wisłę€. Jedną w sferze symbolicznej czy strukturalnej?

Strukturalnie nie dałoby się tego zrobić. Mamy do czynienia ze stowarzyszeniem i piłkarską spółką akcyjną. I tak pozostanie. Przystąpimy jednak do uporządkowania struktury organizacyjnej i spróbujemy pewne obszary połączyć. Mam tu na myśli np. wspólną politykę medialną, komunikacyjną. W przypadku piłki nożnej to też funkcjonuje, bo przecież akademia piłkarska już bardzo prężnie działa we współpracy z dyrektorem sportowym spółki. Teraz jeszcze sprawniej będziemy mogli realizować pewne projekty. Tak samo jak w innych obszarach: marketing, sprzedaż. Tak sobie to wyobrażam.

Budowa zaczyna się teraz czy trwa już od roku?

To dzieje się od roku, staramy się, żeby te struktury coraz bardziej się spajały. Niestety, jesteśmy, a może raczej byliśmy €žniewolnikami€ - nazwijmy to w ten sposób - poprzedniego systemu. To znaczy, kiedy piłkarska spółka była własnością innego podmiotu dochodziło na niektórych polach do konkurowania, co było niepotrzebne. Od roku tak nie jest, natomiast czasami przyzwyczajenia zostają i teraz szybciej da się zwalczyć pewne zaszłości. Będzie nam łatwiej z prostszą strukturą, będziemy w stanie dużo rzeczy zrobić razem, czyli lepiej. Po prostu pod jednym szyldem Wisła Kraków.

Pozytywny wynik finansowy TS za poprzedni rok może oznaczać coś dla piłkarskiej spółki?

Tutaj nie ma żadnej zależności i bezpośredniego przełożenia. Spółka jest samodzielnym podmiotem. Należy się jednak cieszyć, że TS ma taki dobry wynik finansowy. To nam pomoże i wesprze klub wizerunkowo. Powiem o jednej rzeczy: my zarządzając spółką często spotykamy się z partnerami, którzy bardzo chcieliby wesprzeć sport, natomiast nie chcą lub nie mogą sponsorować sportu profesjonalnego. Oni chcieliby nawiązać współpracę z TS-em, natomiast przychodzą do spółki, może dlatego, że jest bardziej rozpoznawalna. Ten potencjał chcemy wykorzystać, bo jest “ naszym zdaniem bardzo duży.

Podczas walnego zgromadzenia prezes honorowy Ludwik Miętta-Mikołajewicz apelował o nakreślenie strategicznego planu rozwoju klubu. Jest już na to konkretny pomysł?

Zgadzam się z prezesem Mięttą i taka strategia zostanie przygotowana. Być może tego brakowało i pójdziemy w tym kierunku. Przy tym potencjale, który drzemie w Wiśle, on musi być wykorzystany w stu procentach. Co najmniej. Trzeba sekcje przejrzeć od podszewki i niektóre wesprzeć jeszcze mocniej, żeby zbierały punkty. To się przekłada na finansowe dotacje, po prostu.

Z prezesem Piotrem Dunin-Suligostowskim miała Pani okazję w ogóle porozmawiać po historii z internetowym wpisem, który kosztował go stanowisko?

Ja nie. Próbowaliśmy się porozumieć w momencie złożenie przez pana prezesa rezygnacji ze wszystkich pełnionych funkcji w TS, ale rozmawiać nie chciał. Trudno komentować - dlaczego. Na pewno będziemy musieli się spotkać, bo musi przekazać obowiązki. Nie wyobrażam sobie, żeby miało to się odbyć w inny sposób.

Dla Pani ta sytuacja to był szok?

Ni stąd ni zowąd rusza lawina. Co mogę powiedzieć? Musiałabym komentować zachowanie pana prezesa, a to komentarza nie wymaga. A do lawin już się przyzwyczaiłam. To jednak było coś, co nadwyrężyło wizerunek klubu. Mam nadzieję, że zdecydowana reakcja zarządu TS pomogła. Sygnał, że tak jest, otrzymaliśmy na przykład od Can-Packu (sponsor główny koszykarek “ red.).

Jak się Pani czuje jako jedna z najbardziej wpływowych kobiet w polskim sporcie?

Nie nazwałabym się tak, ale czuję się dobrze (śmiech). Nigdy nie miałam jakoś dużo czasu, żeby przyzwyczaić się do myśli, że nadchodzą takie wyzwania. Jestem człowiekiem czynu, zawsze też konsekwentnie powtarzam, że warto dać odrobinę kredytu zaufania i rozliczać ludzi z wykonanych bądź nie zadań.

Jak Pani sobie wyobraża łączenie obowiązków prezesa TS i piłkarskiej spółki?

Będzie to po prostu praca dla Wisły Kraków. Czasu na pół nie będę dzielić, z doświadczenia już wiem, że tak się nie da. Czas jest pojęciem względnym, gdy pracuje się w sporcie.

czaro 27.06.2017 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 1473472)

Nie miałoby to za bardzo sensu, skoro prezes jest członkiem zarządu. Nie sądzisz?

Proponuję zajrzeć do KSH i ew. statutu WK S.A., wszystko się powinno wyjaśnić : )

szprotson 27.06.2017 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1473510)
Nie miałoby to za bardzo sensu, skoro prezes jest członkiem zarządu. Nie sądzisz?

Proponuję zajrzeć do KSH i ew. statutu WK S.A., wszystko się powinno wyjaśnić : )

podeslesz?
mam tylko stary statut z czasów Cupiała

czaro 27.06.2017 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1473524)
podeslesz?
mam tylko stary statut z czasów Cupiała

Do KRSu się przejdź, zdaje się, że statuty w aktach leżą : )

Zamiast szydzić, albo pisać pierdoły o tym kto przed kim odpowiada, proszę pomyśleć.

MaLk 27.06.2017 21:29

Koledzy się wygłupiają, a wszyscy po trosze racji mają. W skrócie sprowadza się to do tego, że oficjalna ścieżka przebiega sobie jednak między zarządem S.A., radą nadzorczą S.A. i walnym zgromadzeniem S.A. aż do zarządu TS i tak dalej.

W każdym razie jakaś zależność prezesa zarządu S.A. od prezesa zarządu TS istnieje.

PhantomRanger 07.07.2017 17:53

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ialej_gwiazdy/

Nowy partner Wisły + przedłużenie z Profixem.

brylant17 11.07.2017 15:57

I kolejny już partner dołącza do Wisełki-MAX-FLIZ Galerie wnętrz doskonałych

krzaq12 11.07.2017 16:05

https://zapodaj.net/images/5a5bb1b8da5dc.jpg

Wynik jest imponujący: 3 sponsorów i 11 partnerów w niespełna rok, a pojawiają się głosy że trwają zaawansowane rozmowy z kolejnym sponsorem.

Teraz już tak naprawdę bardzo wiele od nas zależy, więc po bilety, karnety, wspierać swój ukochany klub.

brylant17 11.07.2017 16:55

Cieplutki wywiad z Panią prezes:

http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...-1,nId,2415794

Patryko 11.07.2017 17:17

Skoro rozmowy prowadzone są (wnioskując ze słów prezes Sarapaty) z najpoważniejszym jak dotąd sponsorem, zastanawiam się, jakie miejsce otrzyma on w zamian za wsparcie? Na koszulce główne miejsce jest zajęte, czyżby sponsor tytularny?

krzaq12 11.07.2017 17:21

Jeśli do tego dojdzie to pewnie jakieś miejsce w zarządzie, w kilku miejscach na strojach, na strojach drużyny CLJ. Dużo czasu reklamowego na bandach i ...... nie wiem może miejsce np. w nazwie nowego sklepu który ma powstać na stadionie.

Obawiam się że jednak nazwa tytularna tez może być grana, kiedyś byłem bardzo przeciwny temu ale teraz sam się zastanawiam.
Przede wszystkim chciałbym powrotu na szczyt, to najważniejsze.

Kilkunastokrotne zwiększenie obecnego budżetu (29-30 mln zł) to dałoby największy budżet w całej PL, większy o parę mln od budżetu Legii, ciężko w to uwierzyć, choć z drugiej strony Pani prezes wielokrotnie już pokazywała, że nie rzuca słów na wiatr.

Karherop 11.07.2017 17:25

Też się nad tym zastanawiam, miejsca na koszulkach jest mało ( na rękawkach są 2 miejsca i z tyłu koszulek). Nie wiem jak nie zostając sponsorem klubu, podnieść budżet o kilkunastokrotnie. Zmianę nazwy, jak w przypadku drużyny koszykarskiej kibice by nie wybaczyli.

lucas1906 11.07.2017 17:26

Przypuszczam, że w grę może też wchodzić wykup 20-30% udziałów w klubie + to co wymienił krzaq12

wiertar 11.07.2017 17:28

A moZe poprostu jest klauzula z LV że w przypadku znalezienia lepszego sponsora przerzucają go gdzie indziej. Oczywiście wtedy LVBet płaci automatycznie mniej za sponsoring.

Jak narazie sponsora nie ma więc nie wiem czym się przejmujecie.

brylant17 11.07.2017 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1474835)
Też się nad tym zastanawiam, miejsca na koszulkach jest mało ( na rękawkach są 2 miejsca i z tyłu koszulek). Nie wiem jak nie zostając sponsorem klubu, podnieść budżet o kilkunastokrotnie. Zmianę nazwy, jak w przypadku drużyny koszykarskiej kibice by nie wybaczyli.

Jeszcze na spodenkach na tyłku można reklamować

foxtrot_green 11.07.2017 17:32

Z drugiej strony można teoretycznie renegocjować umowę z LV Bet. Jeśli rzeczywiście Wisłę miałby wesprzeć podmiot, który znacząco zwiększy budżet to klub mógłby zaproponować LV Bet miejsce właśnie z tyłu koszulki, pod numerem, a nowego sponsora umieścić w centralnym miejscu.

serek.c2 11.07.2017 17:34

Udziały w klubie, miejsce w zarządzie - na dodatkowy człon w nazwie nikt zdrowy na umyśle się nie zgodzi.

Ps ."Kilkunastokrotnie" to raczej przejęzyczenie (tak, wiem że Pani Marzena potwierdziła w odpowiedzi na kolejne pytanie, pewnie z rozpędu :D).

ashkeczup 11.07.2017 17:40

Może jest bardzo lichy i kilkunastokrotnie to prawidłowa odpowiedź :D

PS: Tak wszyscy po Miśku jechali, a jak widać chłop ma łeb do interesów :D

krzaq12 11.07.2017 17:41

Nawet jeśli miałoby to przynieść kilkukrotne (3-4x) zwiększenie budżetu to wydźwignie nas to do TOP 3 w Polsce.

Póki co tematu nie ma, tzn może jest ale wiadomo... pieniądze lubią ciszę :D

wiertar 11.07.2017 17:46

Mi poprostu wydaje się że chodziło jej o "kilkanaście procent" czyli licząc że budżet jest 30mln to te kilkanaście procent daje sumę 4-5 mln. Czyli by się zgadzalo

krzaq12 11.07.2017 17:51

Wyraźnie powiedziała, że jeśli dojdą z tą konkretną firmą do porozumienia to spłacone zostanie wszelkie zadłużenie, a klub będzie mógł wyłącznie skupić się na walce o najwyższe sportowe cele.

Każda złotówka jest na wagę złota, oczywiście ale 5 mln od razu, z automatu nie wyprowadzi nas na zero.

crux.a 11.07.2017 17:51

Wywiad krzepi. Jedno zastrzeżenie na wyrost. Nie wyobrażam sobie zmiany nazwy klubu. Jesteśmy Wisłą Kraków i tyle. Żadnych błazeństw typu Daewoo w nazwie. Nigdy. Ufam, że zarząd ma to samo zdanie.

Kilkunastrokrotne zwiększenie budżetu??? Wywiad był autoryzowany... Idę pod zimny prysznic.

mitmichael 11.07.2017 18:07

Zmiany nazwy klubu to raczej nikt sobie nie wyobraza

c. 11.07.2017 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1474851)
Wywiad krzepi. Jedno zastrzeżenie na wyrost. Nie wyobrażam sobie zmiany nazwy klubu.

Gdzie w tym teksie o tym mowi bo chyba niewidomy jestem ? :D

Patryko 11.07.2017 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1474850)
Wyraźnie powiedziała, że jeśli dojdą z tą konkretną firmą do porozumienia to spłacone zostanie wszelkie zadłużenie, a klub będzie mógł wyłącznie skupić się na walce o najwyższe sportowe cele.

Każda złotówka jest na wagę złota, oczywiście ale 5 mln od razu, z automatu nie wyprowadzi nas na zero.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1474851)
Wywiad krzepi. Jedno zastrzeżenie na wyrost. Nie wyobrażam sobie zmiany nazwy klubu. Jesteśmy Wisłą Kraków i tyle. Żadnych błazeństw typu Daewoo w nazwie. Nigdy. Ufam, że zarząd ma to samo zdanie.

Kilkunastrokrotne zwiększenie budżetu??? Wywiad był autoryzowany... Idę pod zimny prysznic.

Dokładnie, nie ma tu raczej mowy o zwiększeniu budżetu o kilkanaście procent, jeśli ma nam to pozwolić na spłatę wszystkich długów. Ciężko mi też uwierzyć w kilkunastokrotne zwiększenie budżetu (przy budżecie 300+ milionów PLN bylibyśmy na absolutnym topie w Polsce). Może odnosiło się to do kilkunastokrotnego wzrostu wpływów od sponsorów zewnętrznych?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl