Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

mitmichael 12.08.2016 11:41

Skoro juz Franz sie wypowiada to znaczy, ze cos jest na rzeczy

Fugiel 12.08.2016 11:51

Jesli Mereś rzeczywiscie przytulił 4 banki od TF, to robi się ciekawie ...

LucjuszWielki 12.08.2016 11:54

Szkoda tylko, że dzięki temu kabaretowi nikt już do nas w tej rundzie nie przyjdzie. Chyba nie sądzicie, że JM załatwia jakieś wzmocnienia/uzupełnienia? Nawet jeśli Cupiał wróci (w co wątpię) to będziemy się bujać z Mójtą i Zacharą...

pete29 12.08.2016 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1447936)
Jesli Mereś rzeczywiscie przytulił 4 banki od TF, to robi się ciekawie ...

to jest ściema , ściema , sciema

sprzedajesz facetowi niewiadomo skąd za 1 milion , firmę która ma na koncie 4 miliony.

Jak ma się ta informacja do tego , że niektórzy pracownicy nie dostali pensji od czerwca.

Martinus 12.08.2016 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez whitestar1990 (Post 1447923)
Dyrektorem sportowym chciałby być.

Tak jak nie można być prezesem będąc karanym tak nie można być dyrektorem sportowym nie potrafiąc czytać.
Swoją drogą to rzeczywiście ciekawe to zaangażowanie Smudy. Podobno z Citko ma dobre relacje.

darotsok73 12.08.2016 12:03

Cóż ,prawie dwie dekady rządów Cupiała , sukcesów , zwycięstw , dumy i pychy. Wychowało nam się pokolenie roszczeniowców sukcesów , oburzonych że jak to nie wygrywamy u siebie po 3-0 z jakimiś Podbeskidziami czy Piastami? Jak to nie płacimy piłkarzom i przegrywamy w sądach, jak to wychowankowie od 6 latka nagle spieprzają hurtowo gdzie się tylko da ? Nic nie jest dane na wieki. Łatwo jest liczyć i wydawać cudze pieniądze. Nie ma się co oszukiwać że będzie lepiej. Co możemy zrobić? niewiele. Na początek trzeba chodzić na Wisłę. Jest publika, jest medialność, jest szansa na zainteresowanie mediów i sponsorów. Innej drogi nie ma.

!!IRIVER!! 12.08.2016 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 1447940)
Cóż ,prawie dwie dekady rządów Cupiała , sukcesów , zwycięstw , dumy i pychy. Wychowało nam się pokolenie roszczeniowców sukcesów , oburzonych że jak to nie wygrywamy u siebie po 3-0 z jakimiś Podbeskidziami czy Piastami? Jak to nie płacimy piłkarzom i przegrywamy w sądach, jak to wychowankowie od 6 latka nagle spieprzają hurtowo gdzie się tylko da ? Nic nie jest dane na wieki. Łatwo jest liczyć i wydawać cudze pieniądze. Nie ma się co oszukiwać że będzie lepiej. Co możemy zrobić? niewiele. Na początek trzeba chodzić na Wisłę. Jest publika, jest medialność, jest szansa na zainteresowanie mediów i sponsorów. Innej drogi nie ma.

Raczysz sobie ironizować czy na serio to napisałeś?

c. 12.08.2016 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1447840)
:)
Komentarz, User(ka) ~Warszawianka~:

"~Warszawianka~

Napisano 17 maj 2016 - 12:33:49
Meresinski warszawski drobny oszust wyłudzacz i nałogowy kłamca kłamiący na okrągło do tego stopnia ze po chwili nie pamięta co kłamie. Mieszkający na stancjach w warszawi jeżdżący samochodami w leasingu za który nie płaci jednym słowem wszystko na pokaz, bardzo wyszczekany ale jak na niego warkniesz płacze jak mała dziewczynka, pusty w ryj wszystko co ma to na sobie, zazwyczaj kreci sie przy ludziach od których moze cos wyciągnąć, popytajcie co jego byle dziewczyny o nim mysla"

Za:
http://forum.echodnia.eu/korona-kiel...4#entry3245527

Nie chcąc byc zlosliwym to chyba pisała jedna z jego byłych dziewczyn
; dd

funkykoval 12.08.2016 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez whitestar1990 (Post 1447923)
Dyrektorem sportowym chciałby być.

Poczuł, że od JM żadnej kasy z Wisły nie dostanie to popielgrzymował do Myślenic...

Franeklowcabramek 12.08.2016 12:19

Ja powiem tak, życzę wszystkiego najlepszego nowemu właścicielowi i dyrektorowi sportowemu aby rozwiązali swoje problemy i w końcu zaprezentowali się szerszej publiczności wraz ze swoimi planami na klub. Rozdział pod tytułem Telefonika/B.Cupiał właścicielem Wisły Kraków powinien być raz na zawsze zamknięty. Oczywiście bardzo trzeba podziękować za te 18-19 lat podczas, których klub sięgał po mistrzostwa Polski i grał w Europie ale ten czas musiał nadejść by klub i Pan Cupiał odeszli każdy w swoją stronę.

yarow 12.08.2016 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1447857)
[...] Moja prywatna wersja, podkreślam, tylko moja i tylko prywatna - zakręcił się obok "curki" Cupiała, zbałamucił kobitę, zrobił wała i ... kochaś odszedł w siną dal.

... No to uważaj :) z takimi publicznie głoszonymi, prywatnymi teoriami. Jest to na granicy naruszenia dobrego imienia tej pani, której godność: Cupiał-Zgryzek.

Mąż pani Moniki, miałby słuszność, gdyby zechciał się z Tobą spotkać :)

bevierek 12.08.2016 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1447945)
Ja powiem tak, życzę wszystkiego najlepszego nowemu właścicielowi i dyrektorowi sportowemu aby rozwiązali swoje problemy i w końcu zaprezentowali się szerszej publiczności wraz ze swoimi planami na klub. Rozdział pod tytułem Telefonika/B.Cupiał właścicielem Wisły Kraków powinien być raz na zawsze zamknięty. Oczywiście bardzo trzeba podziękować za te 18-19 lat podczas, których klub sięgał po mistrzostwa Polski i grał w Europie ale ten czas musiał nadejść by klub i Pan Cupiał odeszli każdy w swoją stronę.

Ciebie chyba Bóg opuścił :shock:

Franeklowcabramek 12.08.2016 12:45

No nie. Po prostu widzę co się działo na forum swego czasu. Co z tego, że wróci B.Cupiał i jakaś tam normalność jak dalej ktoś go będzie "je*ał", że kasy nie daje na transfery i żeby sprzedał Wisłę.

whitestar1990 12.08.2016 12:46

http://oi63.tinypic.com/addmrc.jpg

http://oi64.tinypic.com/s6i2r5.jpg

nesta 12.08.2016 12:48

Plotka o TF żyła chyba tylko jeden dzień..

@AKlemba: Dwa źródła mówią to samo ws Cupiała. Nieoficjalnie z Tele-Foniki: Nie ma takich rozmów.
JM: Nie ma takiej możliwości prawnej.

fazior 12.08.2016 12:48

http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...ie-meresinskim

Franeklowcabramek 12.08.2016 12:49

No właśnie więc co innego rzeczywistość a co innego pisanie dziennikarzy, którzy chcą wykorzystać aktualną sytuację Wisły do zwiększenia popularności swoich wypocin. Pan Andrzej Klemba to jedna z nielicznych osób w dziennikarstwie, która ma rzetelne informacje i sprawdzone, reszta zachowuje się jakby miała pasiak pod koszulą.

yarow 12.08.2016 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1447952)
[...]

Być może, nie ma takiej możliwości prawnej. Dla mnie jednak info nadal jest jednoźródłowe. Ten gimnazjalista, nie jest dla mnie autorytetem z zakresu prawa.

Pan Jotka 12.08.2016 12:51

http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...ie-meresinskim Ale kabaret. ksiądz rektor jakiejś śmiesznej uczelni skazany za posługiwanie sie fałszywymi tytułami naukowymi.
"Informuję, że to prokuratura prowadzi postępowanie o unieważnienie dyplomu ukończenia studiów. Wcześniej w naszej Uczelni nie zdarzyły się takie przypadki. Odnośnie sfałszowania świadectwa maturalnego nie mamy wiedzy, w jaki sposób zostało ono podrobione" - takiego maila otrzymaliśmy z sekretariatu ks. Andrzeja Kryńskiego, rektora Akademii Polonijnej, który kilka lat temu został oskarżony o posługiwanie się fałszywymi tytułami naukowymi".

Franeklowcabramek 12.08.2016 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fazior (Post 1447953)

I pisze o tym ta dziewczyna http://www.maxmodels.pl/modelka-malinowa69,1.html.
P.S Nie ma za co ;)

nesta 12.08.2016 12:52

Moze z powodu z sytuacji z bankami itp. nikt w TF nie potwierdzi tego..

Zwitter 12.08.2016 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1447958)
I pisze o tym ta dziewczyna http://www.maxmodels.pl/modelka-malinowa69,1.html.
P.S Nie ma za co ;)

Doświadczenie Średnie
Profesja Modelka
Wiek 95

Hahaha.

Ciekawy jestem jak się to wszystko rozwinie i jak długo jeszcze ten kabaret będzie trwał.

Pan Jotka 12.08.2016 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1447960)
Doświadczenie Średnie
Profesja Modelka
Wiek 95

Hahaha.

Ciekawy jestem jak się to wszystko rozwinie i jak długo jeszcze ten kabaret będzie trwał.

Malinowa 69 :D Juz ją lubię .

bevierek 12.08.2016 13:06

Franeklowcabramek: wolę "jakąś tam normalność" z BC niż kabareto-dramat z JM

funkykoval 12.08.2016 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1447955)
Być może, nie ma takiej możliwości prawnej. Dla mnie jednak info nadal jest jednoźródłowe. Ten gimnazjalista, nie jest dla mnie autorytetem z zakresu prawa.

W rzeczy samej znawca prawa i problemów prawniczych po AP w Częstochowie - skoro złożył świadectwo we wrześniu 2013 to maksymalnie co mógł skończyć to licencjat......

Dramat!!!
Mam nadzieję, że faktem jest, że nabycia dokonał na swoją spółkę, a nie osobiście, bo największą tragedią byłoby zajęcie akcji WIsły Kraków SA przez prokuratora na zabezpieczenie zapłaty wyłudzonego VAT. Jeżeli akcje klubu nabyła spółka to nie ma problemu, ale jeśli nabył JM to przestaję się śmiać i zaczynam się bać....

gdsmk 12.08.2016 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1447954)
No właśnie więc co innego rzeczywistość a co innego pisanie dziennikarzy, którzy chcą wykorzystać aktualną sytuację Wisły do zwiększenia popularności swoich wypocin. Pan Andrzej Klemba to jedna z nielicznych osób w dziennikarstwie, która ma rzetelne informacje i sprawdzone, reszta zachowuje się jakby miała pasiak pod koszulą.

Wg mnie wrecz na odwrot. Klemba zawsze mi sie kojarzyl z chlodnymi uczuciami wobec Wisly. Najbardziej wislacki jest wg mnie Miga i Wojtowicz.

Klemba chyba po prostu skolowal nr do Citki i tyle, stąd jego wiarygodność.
Inni polegają na pogłoskach od ludzi pracujących w klubie.

Franeklowcabramek 12.08.2016 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bevierek (Post 1447962)
Franeklowcabramek: wolę "jakąś tam normalność" z BC niż kabareto-dramat z JM

A ja polecam aby to co czytasz w mediach o sytuacji Wisły traktować z wielkim przymrużeniem oka ;)
Powtarzam, że z Telefoniką/B.Cupiałem nie będzie już normalności bo ktoś go zawsze będzie atakował, że nie daje kasy na wzmocnienia tak jak kiedyś, więc po co jemu to i Wiśle? Czas zacząć funkcjonowanie klubu bez Pana Cupiała i uzbrojenie się w cierpliwość. Gdyby klub został przejęty przez nowych ludzi w czasie gdy nie byłoby długów itd to już dawno byłoby po konferencji. Teraz trzeba tylko czekać i nie ufać tym co piszą o chęci ponownego przejęcia klubu przez B.Cupiała bo oni udają tylko, że chcą dla Wisły dobrze.

JacekFan 12.08.2016 13:18

W tej sytuacji jesli tak dalej bedzie, a pracownicy z pilkarzami nie dostana obiecanych pensji w poniedziałek 15 sierpnia, to jutro gramy oststni mecz i przykro mi o tym pisac.

_al3x 12.08.2016 13:23

Gdzie jest SKWK, po co Oni w ogóle są. Nasz klub staje się pośmiewiskiem w całej Polsce a Oni w najlepszą śpią.

Przecież w interesie wszystkich kibiców jest to żeby klub działał na normalnych warunkach.

YakuzaOyabun 12.08.2016 13:47

być może SKWK macza w tym wszystkim palce lub ugrywa jak najwiecej dla siebie ...jest za cicho z ich strony

Raf 66 12.08.2016 13:48

SKWK TSW (trenuje sporty walki) i nie zajmuje się pierdołami.

heoij 12.08.2016 13:49

Jakubowi Meresińskiemu może grozić do 10 lat pozbawienia wolności. Warszawska prokuratura zarzuca mu przywłaszczenie mienia o znacznej wartości. To już kolejne takie informacje w ostatnich dniach.

http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...ego_16203.html

Ogryzek 12.08.2016 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raf 66 (Post 1447972)

Za to Ty możesz się zająć, zamiast trawić czas na pisanie na forum.

Co niby mają zrobić? Prawnika wynająć? (SKWK). Czy już nie znając całej sytuacji rozpocząć protest? Sprawa jest tak gorąca nikt nawet nie wie jak się rozwinie za 3 dni a Ty czego oczekujesz? Żeby WS odwiedziło pana JM?

Czy niektórzy tu nie przesadzają? Jak się coś wyklaruje to można działać, na razie to jest chmura dymu i nic nie widać.

borsuk 12.08.2016 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1447952)
Plotka o TF żyła chyba tylko jeden dzień..

@AKlemba: Dwa źródła mówią to samo ws Cupiała. Nieoficjalnie z Tele-Foniki: Nie ma takich rozmów.

Nie wiem jak jest ale:
- co ma TF do komentowania (nawet nieoficjalnie) prywatnych spotkań BC w jego posiadłości?
- co o możliwościach prawnych ewentualnie rozpatrywanych przez BC może powiedzieć JM?
ten tweet się kupy nie trzyma co nie znaczy, że BC chce odzyskać (do ponownego odsprzedania) Wisłę SA.

Pero 12.08.2016 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raf 66 (Post 1447972)

SKWK na spotkaniu z JM dostało zapewnienie że będzie dla nich miejsce w zarządzie lub nawet dwa. Od tego czasu siedzą cicho....

krzaq12 12.08.2016 14:01

Przecież jasne jest, iż przyznawanie się publicznie do chęci unieważnienia transakcji może być TF nie na ręke.
Takie sprawy powinno załatwiać się po cichu to po pierwsze, a po drugie trzeba też brać pod uwagę banki, które mogłyby zacząć stawiać warunki, próbować to zablokować. Tak sądzę.

Jest coraz gorzej, wychodzą nowe kwiatki. Wg mnie Ryszard Niemiec, który napisał na tt o chęciach Cupiała to dość wiarygodne źródło. Temat pewnie, więc istnieje, pytanie czy są szanse, chce wierzyć że tak.

Jest źle, mam przeczucie, że Meresiński już myśli jak stąd spier.......

robert777 12.08.2016 14:03

Meresiński nie myśli jak stąd spier...., on juz to zrobił

Pan Jotka 12.08.2016 14:06

Vega będzie mógł zrobić Pitbula 3 http://emotikona.pl/emotikony/pic/11icon_devil.gif

nesta 12.08.2016 14:07

Wlasnie gdyby chciał s.......ic to ew oferta Cupiała byłaby dla niego wybawieniem i powinien sam dążyć do odwrócenia transakcji.
Jesli będzie to blokował to z jakiegoś względu chce tkwić w tym układzie.

domin_czyzyny 12.08.2016 14:07

I to pewnie z kasą. Kolejne wojewodztwo ma odhaczone ;)

On kompletuje sprawy karne w województwach. Chce zdobyć koronę prokuratury polskiej...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl