Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

chojrak 27.04.2009 19:58

Mam takie pytanie. Czy nie zauważyliście, że gdy gramy u siebie to na E5 (dawny sektor gości) prawie nikt nie zasiada. Nie wiem czy jakieś uprzedzenie do tego sektora, czy może nie wpuszczają tam? Zawsze te niecałe 1000 miejsc i prawie zawsze tam pusto. xd

radekogi 27.04.2009 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chojrak (Post 716246)
Mam takie pytanie. Czy nie zauważyliście, że gdy gramy u siebie to na E5 (dawny sektor gości) prawie nikt nie zasiada. Nie wiem czy jakieś uprzedzenie do tego sektora, czy może nie wpuszczają tam? Zawsze te niecałe 1000 miejsc i prawie zawsze tam pusto. xd

No to logiczne jest, nawet na E3 nie ma komletu więc lepiej oglądać na środku niż z E5, bo lepsza widoczność, poza tym nie wiem czy już zdjęli te zasieki co były za trybuną E.

chojrak 27.04.2009 20:14

Zasieki zdjęli, no nie ma kompletu na E3 ale też mało ich tam nie siedzi, ostatnie mecze pokazały, że na E potrawi dużo osób przyjść. Na E1 się da więc na E5 też się musi dać, z resztą sam przyznam, że z E5 nie jest tak źle (sam oglądałem mecz z tego miejsca) i naprawdę da się wytrzymać.

Wicked 27.04.2009 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kohprzem'68 (Post 716207)
Mnie to akurat cisnienie tylko dżwiga że po godzinach robią i tak się to wszystko wlecze jakby co najmniej drugie nowe Wembley stawiali oglądam poLegłą z Leszkami od kuchni i tam co tydzień coraz wyżej jadą z trybunami a u nas dalej zbrojenia , spawania , fundamenty - dup..cenia dla Adolfa to stawiają czy co?
Może ktos z branży budowlanej sie wypowie i skomentuje tempo prac .

Temat wałkowany tysiąc razy, i raczej tysiąc pierwszy raz nie będzie.

Kibicka15 28.04.2009 08:10

http://www.krakow.pl/kamera/wisla/ - to jest kamera na której przez cały czas widać postępy w związku z budową naszego stadionu a konkretnie trybuny C :)

AMF 28.04.2009 08:42

no co Ty gadasz?

;)

Wrona 28.04.2009 08:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibicka15 (Post 716392)
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/ - to jest kamera na której przez cały czas widać postępy w związku z budową naszego stadionu a konkretnie trybuny C :)

O, widzę że udało się w końcu zalogować? :-D

No to teraz proponuję przejrzenie przynajmniej kilkunastu ostatnich stron w temacie.

Kibicka15 28.04.2009 09:05

spoko, spoko :) Musiałam tylko sprawdzić czy dam rade w końcu wysyłać te posty :D

Bobic 28.04.2009 12:38

Panowie czy macie widok z kamerki z sektora E.?? Bo mi wyskakuje login i hasło ? :-/

Staszek 28.04.2009 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobic (Post 716488)
Panowie czy macie widok z kamerki z sektora E.?? Bo mi wyskakuje login i hasło ? :-/

http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ow/kamera.html

WILU TS 28.04.2009 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Staszek (Post 716496)

Działa tylko to faktycznie,wcześniejszy adres- ten z opcją przybliżania wymaga hasła,ale może to jakieś prace konserwacyjne.

Tak tylko napiszę że wczoraj lali beton i pracowali do 4 rano ! nie wiem czy nie dłużej bo alkohol ściął mnie z nóg ;D

Teraz kończa właśnie ostatnią część płyty zalewac :)

PhantomRanger 28.04.2009 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 716503)
Działa tylko to faktycznie,wcześniejszy adres- ten z opcją przybliżania wymaga hasła,ale może to jakieś prace konserwacyjne.

To już jest mało ważne. Grunt, że została im już tylko 1 strona do zalania tym betonem, a później troche poczekać, aż stwardnieje. Może to zajmie około 2 tygodni i po meczu z Legią trybuna będzie szła w górę, a raczej tak będzie bo teraz większość to mają być prefabrykaty, czyli mogą je mieć już zrobione, bo raczej nie będą tym samy sposobem robione co 2 poprzednie czyli odlew na miejscu. Może być tak jak na stadionie w Warszawie. Jednak to są tylko moje domysły.

fot11 29.04.2009 11:39

Zdjęcia z 29.04.2009:)

http://www.11.pl/_pliki_/zdjecia/12409989717954.jpg

http://www.11.pl/_pliki_/zdjecia/12409989811046.jpg

Więcej tutaj:)

emailowiec 29.04.2009 12:46

To są zdjęcia z wczoraj czyli 28, a nie 29 kwietnia :) Dzisiaj zalewają już ostatni fragment.

leszekm 30.04.2009 07:10

Warto poczytać:

Nowy stadion to nie tylko futbol
http://www.krakow.naszemiasto.pl/sport/993682.html

AS82 30.04.2009 08:58

Granie na innym boisku niż na Reymonta to calkowity bezsens.Wiem ze ejst remont itd ,ale naprawde majac 2 trybuny spokojnie moglibysmy zostac w domu . Takto praktycznie caly sezon na wyjezdzie ,to sytuacja w ktorej mozemy raczej zapomniec o wysokiej pozycji w lidze ,a nawet moze to byc sytuacja blizsza srodka czy nie daj Bog konca tabeli. W maju bedzie wiadomo ktore miasta organizuja Euro.Chcialbym zeby to byl Krakow ,ale jesli Platini nie wybierze Krakowa,to sadze ,ze remont mozna probowac zaplanowac inaczej np zbudowac trybune C i dopiero wtedy burzyc A i B itd

rafalek 30.04.2009 09:04

Właśnie o to chodzi, że będziemy mieć jedną trybunę - tylko E. Zaplecze D nie jest zrobione, więc musimy wchodzić na nią dookoła, a gdy będą odbywać się prace przy budowie narożników, będzie to nie możliwe. Kolejnym faktem jest to, że będzie obniżana murawa, nie będzie szatni, trybuny prasowej i wielu innych czynników potrzebnych do tego, aby móc grać na R22

Mistel 30.04.2009 10:33

Mam pytanie do osób zorientowanych w temacie. Czy jeśli przyszłoby grać Wiśle poza Krakowem, będą przez klub prowadzone zorganizowane wyjazdy na mecze "domowe"? Czy trzeba byłoby jeździć na własną rękę?

cassius31krakow 30.04.2009 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 717463)
Mam pytanie do osób zorientowanych w temacie. Czy jeśli przyszłoby grać Wiśle poza Krakowem, będą przez klub prowadzone zorganizowane wyjazdy na mecze "domowe"? Czy trzeba byłoby jeździć na własną rękę?

Oczywiście, że tak. Wilczek powiedział, że prędzej transferów nie bedzie, ale pieniądze na dojazd kibiców zawsze się znajdą.:rotfl:

PhantomRanger 30.04.2009 12:04

Teraz sobie tak pomyślałem, że wystarczyłoby pół roku poza stadionem. Skoro C ma być gotowa w grudniu to nie widzę, żadnego problemu aby grać u nas już od lutego. Jakby się uprzeć to nawet cały rok, bo mamy trybunę E a ekstraklasa myśle, że nie robiłaby problemów abyśmy grali np: w sobote czy niedziele o 13 lub 14 w okresie jesienno-zimowym(Listopad-marzec) i 16 lub 17(kwiecień-Pażdziernik). Najwyżej na Puchary do Lubina czy Bełchatowa.

Mistel 30.04.2009 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 717472)
Oczywiście, że tak. Wilczek powiedział, że prędzej transferów nie bedzie, ale pieniądze na dojazd kibiców zawsze się znajdą.:rotfl:

Jak masz głupio gadać to zamilcz.

radekogi 30.04.2009 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 717435)
Właśnie o to chodzi, że będziemy mieć jedną trybunę - tylko E. Zaplecze D nie jest zrobione, więc musimy wchodzić na nią dookoła, a gdy będą odbywać się prace przy budowie narożników, będzie to nie możliwe. Kolejnym faktem jest to, że będzie obniżana murawa, nie będzie szatni, trybuny prasowej i wielu innych czynników potrzebnych do tego, aby móc grać na R22

Zgadza się, ale nawet grając tylko przy tej jednej trybunie mamy ok 5500 miejsc w 100% zadaszonych. Na Hutniku po montażu krzesełek nie będzie ich więcej (mówiło się max o 6000) do tego nie ma co porównywać odległości od boiska, czy nachylenia trybun no i ogólnego komfortu oglądania. To że nie ma szatni, czy nawet że nie będzie oświetlenia to nie są dla mnie argumenty, bo na Hutniku też ich nie ma i trzeba by wpakować w Suche Stawy sporo kasy. Po co skoro można to zrobić na Wiśle i kupić 6 masztów oświetleniowych jak na Lechu a później je przenieść na boisko treningowe lub sprzedać.

cassius31krakow 30.04.2009 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 717500)
Jak masz głupio gadać to zamilcz.

przeczytaj swój poprzedni post i odpowiedz sobie na pytanie kto głupio gada!

donPedro23 30.04.2009 14:42

Więc jak łatwo wywnioskować nie chodzi tutaj o liczbę miejsc na trybunach. Gdyby się dało zostać (nawet tylko na E) to byśmy zostali. Może chodzi o całe zaplecze, którego nie będzie, może o bezpieczeństwo (m.in. kibiców), a może wykonawca potrzebuje do wykonania prac odpowiedniej przestrzeni. Pamiętajmy, że już w tej rundzie chcieli nas przenosić, ale jakoś się udało zostać. Niestety myślę, że nie ma szans na pozostanie na R22:(

Mistel 30.04.2009 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 717546)

Przepraszam że nie jestem taki kumaty jak ty!! :-P

stawski 30.04.2009 19:40

A jak przepraszam szanownych kolegów mamy grać na R22 kiedy będą wymieniać murawę? obniżać ją itd???
Dajcie spokój. Po prostu trzeba się wynieść na rok i już. I nie panikujcie że jak nie będziemy grali na Reymonta to
będziemy się bronić przed spadkiem. to niepoważne.

Pablo84 30.04.2009 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 717546)

Dlaczego według Ciebie to było głupie pytanie?

Mistel 30.04.2009 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 717771)
Dlaczego według Ciebie to było głupie pytanie?

No dokładnie bo ja też nie rozumiem.

Jakbym ja był prezesem takiego klubu jak Wisła, i znalazłbym się w takiej samej sytuacji, to bym zrobił wszystko żeby kibicom zapewniać dojazd na mecz do Sosnowca (czy nie daj Boże Lubina). Fanatycy pojadą pociągiem - to oczywiste. Ale ile rodzin pojedzie samochodem? I ilu kibiców będzie na meczach (zwłaszcza tych mniej ciekawych) - 50? 100? Dlatego pytam. Ale w necie każdy cwany i cassius31krakow się popisał tym cwaniactwem internetowym :-P

cassius31krakow 01.05.2009 08:37

A co dla kibica klub zrobił do tej pory???
NIe mam wątpliwości, że nie pomoże w organizacji wyjazdów. Jak zwykle te sprawy zostaną w gestii SKWK. I tyle.

Sorki Mistel jeśli poczułeś się urażony.

Mistel 01.05.2009 08:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 717876)
A co dla kibica klub zrobił do tej pory???
NIe mam wątpliwości, że nie pomoże w organizacji wyjazdów. Jak zwykle te sprawy zostaną w gestii SKWK. I tyle.

No choćby kiedyś przekazywał 1 zł na oprawy.
Zobaczymy jak się sprawa rozwiąże. Ciężko będzie grać naszym piłkarzom przy garstce kibiców...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 717876)
Sorki Mistel jeśli poczułeś się urażony.

Spoko

Bobic 01.05.2009 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 717880)
No choćby kiedyś przekazywał 1 zł na oprawy.
Zobaczymy jak się sprawa rozwiąże. Ciężko będzie grać naszym piłkarzom przy garstce kibiców...

Spoko

A teraz czsem nie przekazuje ?? :-p

spinnaker 01.05.2009 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobic (Post 717882)
A teraz czsem nie przekazuje ?? :-p

1 zł od biletu dostaje SKWK a nie UW. Ale ten temat nie o tym :)

Mnie jedynie zastanawia po co ta dziura
http://www.11.pl/_pliki_/zdjecia/12409989838782.jpg

Dylatacja ?

rafalek 01.05.2009 15:16

Nie zgrało się chłopakom...10 cm w te i w drugą strone i taka dziura powstała...A tak na poważnie, to musi miec jakis powód, bo tak tego zostawic nie można...może jakby się jeszcze beton rozszerzał albo coś, żeby nie popękał.

Arturo Qr2nów 01.05.2009 15:21

To jest dylatacja. Tak duże powierzchnie wylewa się sekcjami stąd ta przerwa.

rafalek 01.05.2009 18:14

A mógłbyś wytłumaczyć z łaski swojej jakie to ma zastosowanie? Tu chodzi o "osiadanie" betonu czy jakiś dopływ powietrza czy wody, czy ki czort jeszcze? Nie znam się na budowlance, ale ciekawi mnie po co się coś takiego stosuje.

Mr.X 01.05.2009 18:56

http://wapedia.mobi/pl/Dylatacja_(budownictwo)

Arturo Qr2nów 01.05.2009 21:25

Taka dylatacja (przerwa pomiędzy sekcjami) może mieć kilka zastosowań:
-możliwość zamontowania oraz zdemontowania oszalowania dla odpowiednich sekcji
-zachowanie miejsca dla "pracy" płyty dennej
-odpowiednie rozłożenie nacisku płyty na powierzchnie
-zapewnienia miejsca dla kurczenia i rozszerzania betonu

Generalnie jak wiadomo żadna budowla nie stoi sztywno, zwłaszcza trybuna, na której skacze 12tys osób. Do tego dochodzą inne czynniki jak wiatr czy osiadanie budowli. Takie przemieszczenia mogą powodować zmianę pierwotnego kształtu budowli. Gdyby taka budowla była sztywna, to podczas takich zmian by popękała i straciła swoją wytrzymałość. Do tego należy pamiętać, że stadion powstaje na dość podmokłym terenie, który może powodować nierównomierne osiadanie trybun. Takie dylatacje stosuje się też przy budowach wszelkich obiektów mostowych w przerwach pomiędzy przęsłami. U nas jako przęsła można potraktować kolejne sekcje płyty dennej.

peterwislak 04.05.2009 07:52

dziala wam ta kamerka:
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/

Zwierze 04.05.2009 08:40

Działa ale jest noc:) Nie mam mnie w Krakowie... Może nie wiem o czymś?

sito 04.05.2009 11:17

Kiedy ruszają z budową w górę????????????

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl