![]() |
Mam takie pytanie. Czy nie zauważyliście, że gdy gramy u siebie to na E5 (dawny sektor gości) prawie nikt nie zasiada. Nie wiem czy jakieś uprzedzenie do tego sektora, czy może nie wpuszczają tam? Zawsze te niecałe 1000 miejsc i prawie zawsze tam pusto. xd
|
Cytat:
|
Zasieki zdjęli, no nie ma kompletu na E3 ale też mało ich tam nie siedzi, ostatnie mecze pokazały, że na E potrawi dużo osób przyjść. Na E1 się da więc na E5 też się musi dać, z resztą sam przyznam, że z E5 nie jest tak źle (sam oglądałem mecz z tego miejsca) i naprawdę da się wytrzymać.
|
Cytat:
|
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/ - to jest kamera na której przez cały czas widać postępy w związku z budową naszego stadionu a konkretnie trybuny C :)
|
no co Ty gadasz?
;) |
Cytat:
O, widzę że udało się w końcu zalogować? :-D No to teraz proponuję przejrzenie przynajmniej kilkunastu ostatnich stron w temacie. |
spoko, spoko :) Musiałam tylko sprawdzić czy dam rade w końcu wysyłać te posty :D
|
Panowie czy macie widok z kamerki z sektora E.?? Bo mi wyskakuje login i hasło ? :-/
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak tylko napiszę że wczoraj lali beton i pracowali do 4 rano ! nie wiem czy nie dłużej bo alkohol ściął mnie z nóg ;D Teraz kończa właśnie ostatnią część płyty zalewac :) |
Cytat:
|
Zdjęcia z 29.04.2009:)
http://www.11.pl/_pliki_/zdjecia/12409989717954.jpg http://www.11.pl/_pliki_/zdjecia/12409989811046.jpg Więcej tutaj:) |
To są zdjęcia z wczoraj czyli 28, a nie 29 kwietnia :) Dzisiaj zalewają już ostatni fragment.
|
|
Granie na innym boisku niż na Reymonta to calkowity bezsens.Wiem ze ejst remont itd ,ale naprawde majac 2 trybuny spokojnie moglibysmy zostac w domu . Takto praktycznie caly sezon na wyjezdzie ,to sytuacja w ktorej mozemy raczej zapomniec o wysokiej pozycji w lidze ,a nawet moze to byc sytuacja blizsza srodka czy nie daj Bog konca tabeli. W maju bedzie wiadomo ktore miasta organizuja Euro.Chcialbym zeby to byl Krakow ,ale jesli Platini nie wybierze Krakowa,to sadze ,ze remont mozna probowac zaplanowac inaczej np zbudowac trybune C i dopiero wtedy burzyc A i B itd
|
Właśnie o to chodzi, że będziemy mieć jedną trybunę - tylko E. Zaplecze D nie jest zrobione, więc musimy wchodzić na nią dookoła, a gdy będą odbywać się prace przy budowie narożników, będzie to nie możliwe. Kolejnym faktem jest to, że będzie obniżana murawa, nie będzie szatni, trybuny prasowej i wielu innych czynników potrzebnych do tego, aby móc grać na R22
|
Mam pytanie do osób zorientowanych w temacie. Czy jeśli przyszłoby grać Wiśle poza Krakowem, będą przez klub prowadzone zorganizowane wyjazdy na mecze "domowe"? Czy trzeba byłoby jeździć na własną rękę?
|
Cytat:
|
Teraz sobie tak pomyślałem, że wystarczyłoby pół roku poza stadionem. Skoro C ma być gotowa w grudniu to nie widzę, żadnego problemu aby grać u nas już od lutego. Jakby się uprzeć to nawet cały rok, bo mamy trybunę E a ekstraklasa myśle, że nie robiłaby problemów abyśmy grali np: w sobote czy niedziele o 13 lub 14 w okresie jesienno-zimowym(Listopad-marzec) i 16 lub 17(kwiecień-Pażdziernik). Najwyżej na Puchary do Lubina czy Bełchatowa.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Więc jak łatwo wywnioskować nie chodzi tutaj o liczbę miejsc na trybunach. Gdyby się dało zostać (nawet tylko na E) to byśmy zostali. Może chodzi o całe zaplecze, którego nie będzie, może o bezpieczeństwo (m.in. kibiców), a może wykonawca potrzebuje do wykonania prac odpowiedniej przestrzeni. Pamiętajmy, że już w tej rundzie chcieli nas przenosić, ale jakoś się udało zostać. Niestety myślę, że nie ma szans na pozostanie na R22:(
|
Cytat:
|
A jak przepraszam szanownych kolegów mamy grać na R22 kiedy będą wymieniać murawę? obniżać ją itd???
Dajcie spokój. Po prostu trzeba się wynieść na rok i już. I nie panikujcie że jak nie będziemy grali na Reymonta to będziemy się bronić przed spadkiem. to niepoważne. |
Cytat:
|
Cytat:
Jakbym ja był prezesem takiego klubu jak Wisła, i znalazłbym się w takiej samej sytuacji, to bym zrobił wszystko żeby kibicom zapewniać dojazd na mecz do Sosnowca (czy nie daj Boże Lubina). Fanatycy pojadą pociągiem - to oczywiste. Ale ile rodzin pojedzie samochodem? I ilu kibiców będzie na meczach (zwłaszcza tych mniej ciekawych) - 50? 100? Dlatego pytam. Ale w necie każdy cwany i cassius31krakow się popisał tym cwaniactwem internetowym :-P |
A co dla kibica klub zrobił do tej pory???
NIe mam wątpliwości, że nie pomoże w organizacji wyjazdów. Jak zwykle te sprawy zostaną w gestii SKWK. I tyle. Sorki Mistel jeśli poczułeś się urażony. |
Cytat:
Zobaczymy jak się sprawa rozwiąże. Ciężko będzie grać naszym piłkarzom przy garstce kibiców... Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mnie jedynie zastanawia po co ta dziura http://www.11.pl/_pliki_/zdjecia/12409989838782.jpg Dylatacja ? |
Nie zgrało się chłopakom...10 cm w te i w drugą strone i taka dziura powstała...A tak na poważnie, to musi miec jakis powód, bo tak tego zostawic nie można...może jakby się jeszcze beton rozszerzał albo coś, żeby nie popękał.
|
To jest dylatacja. Tak duże powierzchnie wylewa się sekcjami stąd ta przerwa.
|
A mógłbyś wytłumaczyć z łaski swojej jakie to ma zastosowanie? Tu chodzi o "osiadanie" betonu czy jakiś dopływ powietrza czy wody, czy ki czort jeszcze? Nie znam się na budowlance, ale ciekawi mnie po co się coś takiego stosuje.
|
|
Taka dylatacja (przerwa pomiędzy sekcjami) może mieć kilka zastosowań:
-możliwość zamontowania oraz zdemontowania oszalowania dla odpowiednich sekcji -zachowanie miejsca dla "pracy" płyty dennej -odpowiednie rozłożenie nacisku płyty na powierzchnie -zapewnienia miejsca dla kurczenia i rozszerzania betonu Generalnie jak wiadomo żadna budowla nie stoi sztywno, zwłaszcza trybuna, na której skacze 12tys osób. Do tego dochodzą inne czynniki jak wiatr czy osiadanie budowli. Takie przemieszczenia mogą powodować zmianę pierwotnego kształtu budowli. Gdyby taka budowla była sztywna, to podczas takich zmian by popękała i straciła swoją wytrzymałość. Do tego należy pamiętać, że stadion powstaje na dość podmokłym terenie, który może powodować nierównomierne osiadanie trybun. Takie dylatacje stosuje się też przy budowach wszelkich obiektów mostowych w przerwach pomiędzy przęsłami. U nas jako przęsła można potraktować kolejne sekcje płyty dennej. |
dziala wam ta kamerka:
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/ |
Działa ale jest noc:) Nie mam mnie w Krakowie... Może nie wiem o czymś?
|
Kiedy ruszają z budową w górę????????????
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl