Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Michał Probierz były trener Wisły Kraków - dyskusje na temat pracy trenera. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8618)

hors 04.09.2012 12:55

W dniu dzisiejszym spotkałem Jacka Zielińskiego w Krakowie przy dworcu PKP. Rozmawiał przez telefon o sprawach finansowych. Prawdopodobnie to on zostanie nowym trenerem.

Dariook 04.09.2012 13:02

A ktory ? :D

@AYALA w sumie masz racje.

Karherop 04.09.2012 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1274359)

@AYALA w sumie masz racje.

jeden to legionista , drugi zamieszany i skazany w zawieszeniu za korupcję ( pal licho że epizod )

jeśli już myślą o wywaleniu Probierza to chyba faktycznie niech Cupiał pomyśli o sprzedaży Wisły rozsądnemu inwestorowi...

arti 04.09.2012 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1274359)

Z Legii czy przekręciarz?:lol:

cassius31krakow 04.09.2012 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hors (Post 1274357)
W dniu dzisiejszym spotkałem Jacka Zielińskiego w Krakowie przy dworcu PKP. Rozmawiał przez telefon o sprawach finansowych. Prawdopodobnie to on zostanie nowym trenerem.

Jego jeszcze u nas nie było. Brać Go!!!
:haha:

Dariook 04.09.2012 13:21

@Arti

Bednarz lysa pala jest? Jest! Da sie? Da!:lol:

tofik 04.09.2012 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1274334)
taki już był i nazywał sie Petrescu i treningi miał za ciężkie to go grajki zwolniły.Teraz to już na Petrescu nas nie stac......Już prędzej na kogoś pokroju Liczki-Okuki a w najlepszym wyapdku Maaskanta no chyba że jakiś były niedawno piłkarz co jest na początku drogi trenerskiej tak jak kiedyś był Dan

Nikt szanujący z zagranicy nie przyjdzie żeby miał użerać się z Cupiałem i jego świtą. Zresztą zobaczyłby warunki treningowe to uciekłby pierwszym samolotem do Azerbejdżanu trenować.
Możemy liczyć tylko i wyłącznie na kogoś jak ten Staszek Lewus ze Śląska, co klub mu CV poprawia bo się wstydzi kogo zatrudnił.

fond 04.09.2012 15:26

Nie rozumiem skąd liczenie na zwolnienie Probierza. Jesteśmy w środku tabeli, więc cel jest na bieżąco realizowany. Chyba tylko fantaści wierzą, że celem właściciela jest w tym roku MP czy puchary.

szprotson 04.09.2012 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1274334)
taki już był i nazywał sie Petrescu i treningi miał za ciężkie to go grajki zwolniły.Teraz to już na Petrescu nas nie stac......

hmmm...a mozesz dokładnie rozwinąc myśl "zwolniły go grajki" ? może być na priv.

borys 04.09.2012 15:48

Podobno chodzili bezposrednio do Cupiała i mówili, ze sa zajechani i cierpi styl gry.

mgła 04.09.2012 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hors (Post 1274357)

jego syn pracuje w Krakowie może go odwiedzał :p :p

ziz99 04.09.2012 19:01

Albo plotki, albo Probierzowi faktycznie zaczyna się chwiać stołek...

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...rz_milczy.html
http://sport.fakt.pl/Czy-Franciszek-...,175738,1.html

hors 04.09.2012 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mgła (Post 1274437)
jego syn pracuje w Krakowie może go odwiedzał :p :p

Temat jest o panu Probierzu, więc niechcę go rozwalać, niechcący podsłiuchałem jego rozmowę telefoniczną więc nie było to spotkanie z jego synem:)
Móiwł że za awans do europejskich pucharów dają mu XXX tysięcy (nie chcę podawać) itp.
Przypuszcalnie spotkał się z p. Bednarzem gdzieś na uboczu w knajpce na rynku głównym i dość dyskretnie jak to się ma w zwyczaju.

Pali się grunt pod stołkiem, czy to zła decyzja czy dobra będzie, nie jesteśmy w stanie ocenić. W każdym bądź razie myślę że dni Probierza są już policzone.
Czas na kolejną zmianę tytułu tematu ;)

tofik 04.09.2012 20:53

Będzie to po prostu idiotycznej polityki właściciela ciąg dalszy. Niby bieda, ale kogo to interesuje jak wyniki nie te to trzeba opłacać dwóch albo trzech trenerów, byle nie inwestować w kadrę. No bo po co. Dobry tekst napisali na weszło, nt zwolnienia Lenczyka, ale też było dużo ogólnej prawdy.
Takiej na przykład, że trenerow się wymienia jak rękawiczki, a każdy z kolei dostaje ten sam przegrany słaby skład. I ma coś robić, ale lepiej, żeby za dużo nie zmieniał przy okazji, bo nie ma pieniędzy.

ziz99 04.09.2012 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hors (Post 1274460)
Temat jest o panu Probierzu, więc niechcę go rozwalać, niechcący podsłiuchałem jego rozmowę telefoniczną więc nie było to spotkanie z jego synem:)
Móiwł że za awans do europejskich pucharów dają mu XXX tysięcy (nie chcę podawać) itp.
Przypuszcalnie spotkał się z p. Bednarzem gdzieś na uboczu w knajpce na rynku głównym i dość dyskretnie jak to się ma w zwyczaju.

Pali się grunt pod stołkiem, czy to zła decyzja czy dobra będzie, nie jesteśmy w stanie ocenić. W każdym bądź razie myślę że dni Probierza są już policzone.

Jeżeli w nieodległej przyszłości miałoby się to ziścić, to idzie się załamać... PMSz za PMSz i tak w kółko. Kolejny "jednorundowy" trener.

Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.

lazy 04.09.2012 21:13

premia za awans do pucharów?

Co jak co, ale optymizmu nie można mu odmówić.
;)

domin_czyzyny 04.09.2012 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1274486)
premia za awans do pucharów?

Co jak co, ale optymizmu nie można mu odmówić.
;)

jeśli to jakimś cudem jest prawdą - jeśli jakimś cudem... to powinien negocjować premię za utrzymanie...

borys 04.09.2012 21:58

Nauczyciel WF wystarczy, Jacek zaoszczedzi i powetuje sobie fakt, ze okno takie krotkie i zeby sie pozbyc nastepnych pilkarzy musi do zimy czekac.

Dariook 04.09.2012 23:14

Zieliński to chyba był trener 2 kategorii w kadrze Franciszka Smudy, może postanowili dalej kontynuować wspólnie karierę...

ardem99 04.09.2012 23:28

rozumiem, że mowa jest o Jacku Zielińskim, asystencie Smudy? Czy może o byłym trenerze Lecha i Polonii? Bo ten drugi to chyba trochę lepsza opcja..

Matejas_ 05.09.2012 08:59

Ale Michasia to nie obchodzi:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html

krasny 05.09.2012 09:12

"- Nie róbmy sensacji. Jeżeli mówimy o zwolnieniu trenera po jednym meczu, to nie wymagajmy, żeby polska piłka była dobra - tak Probierz skomentował medialne spekulacje dotyczące jego przyszłości w Wiśle."

W sumie to zdanie najlepiej mówi o sytuacji w polskiej piłce.

Według mnie Probierz musi zostać w Wiśle 2-3 sezony i wtedy będzie czas na rozliczenie.
Skoro jesteśmy w momencie przebudowy to po co to jeszcze bardziej komplikować?

arti 05.09.2012 09:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krasny (Post 1274534)
"- Nie róbmy sensacji. Jeżeli mówimy o zwolnieniu trenera po jednym meczu, to nie wymagajmy, żeby polska piłka była dobra - tak Probierz skomentował medialne spekulacje dotyczące jego przyszłości w Wiśle."

W sumie to zdanie najlepiej mówi o sytuacji w polskiej piłce.

Według mnie Probierz musi zostać w Wiśle 2-3 sezony i wtedy będzie czas na rozliczenie.

Przede wszystkim stabilność klubu i wtedy można byłoby oceniać co ten P wart i czy może cokolwiek z tego wyjść czy lepiej go wykopać już teraz.

krasny 05.09.2012 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1274535)
Przede wszystkim stabilność klubu i wtedy można byłoby oceniać co ten P wart i czy może cokolwiek z tego wyjść czy lepiej go wykopać już teraz.

Oczywiście zgadzam się.
To jasne ze jeżeli Probierz (czy jakikolwiek inny trener) nie bedzie mial zapewnionych warunków do pracy to ocenianie go będzie błędem,

jerry.lii.lewis 05.09.2012 10:46

Myślę, że najsensowniejszą reakcją naszego FORUM tak na "politykę personalną" klubu, jak i na spekulacje prasowe (które często niestety się sprawdzają) będzie zmiana tematu na "AKTUALNY TYMCZASOWY TRENER WISŁY KRAKÓW".
Szkoda zakładać kolejne tematy, a poza tym łatwo będzie, zerkając wstecz, zobaczyć "toczące się koło historii" ;)

mgła 05.09.2012 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hors (Post 1274460)

I to jest własnie sianie plotek - bez urazy - Krk był przystankiem, jak mówiłam moze odwiedzal syna, który tu pracuje, przesiadał sie na poociąg cholera wie -
http://www.slask.sport.pl/sport-slas...rem_Ruchu.html

jak przyjdzie za Probierza ktoś to pewnie Smuda czego nikomu nie życze...

Baala 05.09.2012 13:22

Trener powinien być rozliczaniu wraz z zakończeniem każdej rundy do której przygotowywał zespół. Wtedy powinno się wyciągać wnioski i ewentualne przyczyny słabszej gry.

Zresztą znowu dwa kontrakty trenerskie ciągnąć? To gdzie te oszczędności, no chyba że Bednarz ze swojego zrezygnuje.

Drozd 05.09.2012 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krasny (Post 1274534)

Hmm, a jak po pierwszym wylądujemy w drugiej lidze, co po pierwszych kolejkach (brakło minuty żebyśmy mieli 2 punkty w trzech meczach)jest wysoce prawdopodobne to będzie to wpływać na ocenę Probierza? Czy będzie za wcześnie?

ps. co to znaczy "warunków do pracy"? Piłek brakuje, bramki na złom pocięli.?

Dariook 05.09.2012 14:52

No nie da się ukryć że start jest koszmarny. Po trzech miesiącach przygotowań nie tego się można było spodziewać tym bardziej że problem chyba leży w czYsto trenerskich aspektach.

krasny 05.09.2012 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1274628)
Hmm, a jak po pierwszym wylądujemy w drugiej lidze, co po pierwszych kolejkach (brakło minuty żebyśmy mieli 2 punkty w trzech meczach)jest wysoce prawdopodobne to będzie to wpływać na ocenę Probierza? Czy będzie za wcześnie?

ps. co to znaczy "warunków do pracy"? Piłek brakuje, bramki na złom pocięli.?

A jak zdobędziemy mistrza to...
Wiesz, gdybać to sobie możemy ile chcemy...

O jakich warunkach do pracy mówie? Mam na myśli zmotywowanych do pracy zawodników a nie takich którym prezez mówi ze w sumie to są średnio w drużynie potrzebni.
Mowię o braku ciągłej presji ze strony "kibiców" którzy po pierwszej porażce linczują trenera.
Mówię również o jako takiej stabilności, czyli pewności ze będą wypłaty itp.

Nie zrozum mnie źle, nie jestem ślepy i widzę ze gra zespołu leży.

Nie uważasz jednak że kolejna zmiana trenera w tym momencie niczego nie da?

FraMat 05.09.2012 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krasny (Post 1274632)

Nie uważasz jednak że kolejna zmiana trenera w tym momencie niczego nie da?

A pozostawienie tego samego trenera da coś?

jacek67 05.09.2012 15:37

Juz oficjalnie , Zielinski trenerem Ruchu http://sport.interia.pl/klub-ruch-ch...zow,nId,633104
wiec czasem cos zaslyszane nie znaczy ze dotyczy nas

serek.c2 05.09.2012 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1274640)
A pozostawienie tego samego trenera da coś?

Oszczędności ;)

FraMat 05.09.2012 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1274642)
Oszczędności ;)

No tak... zapomniałem, że celem istnienia klubu piłkarskiego jest szukanie oszczędności
:-/
Jak tak, to od dawna jesteśmy w LM

serek.c2 05.09.2012 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1274643)
No tak... zapomniałem, że celem istnienia klubu piłkarskiego jest szukanie oszczędności
:-/

Mało tego - w mniemaniu właścicieli klubów piłkarskich w Polsce kluby są od generowania zysków ;)

madziar 05.09.2012 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1274066)
Nie chodzi o ciągłą zmianę trenerów ale o przemyślany wybór.

Przecież Probierz był zwolniony w momencie zatrudnienia - to że jeszcze jest trenerem u nas to jakiś przypadek po prostu bo inni za taką grę i wyniki już dawno byli spakowani.

mhm wlasnie za Petrescu bylo to samo... a jak sie skonczylo dobrze wiemy...LM nie dla nas... Wiec jasne co 3 mecze zmieniajmy trenera bedzie wtedy MP i LM;)
A moze trzeba zmienic swoje ambicje i zdac sobie sprawe ze w tym sezonie gramy o srodek tabeli a cokolwiek wyzej bedzie sukcesem? Bo kazdy sie przyzwyczail ze albo zodbywamy MP albo sezon przegrany... W tym roku zalapanie sie do jakichkolwiek pucharow bedzie mozna swietowac jakbysmy weszli do LM! Niestety ale tak to na dzien dzisiejszy wyglada.

FraMat 05.09.2012 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez madziar (Post 1274649)
A moze trzeba zmienic swoje ambicje i zdac sobie sprawe ze w tym sezonie gramy o srodek tabeli a cokolwiek wyzej bedzie sukcesem? Bo kazdy sie przyzwyczail ze albo zodbywamy MP albo sezon przegrany... W tym roku zalapanie sie do jakichkolwiek pucharow bedzie mozna swietowac jakbysmy weszli do LM! Niestety ale tak to na dzien dzisiejszy wyglada.

Ja już te ambicje zmienilem w momencie ogloszenia decyzji o zatrudnieniu Probierza.
Miejsce w pierwszej piątce będzie dla mnie, przy Probierzu, sukcesem

Dariook 05.09.2012 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1274647)
Mało tego - w mniemaniu właścicieli klubów piłkarskich w Polsce kluby są od generowania zysków ;)

Najśmieszniejsze jest to że własnie tak powinno być. Klub powinien sie starać o to by sam zarabiał na swoją działalność a nie liczyć na rzekome transfery i pomoc ze strony właściciela czy miasta. Nie ma innej możliwości jak walczyć o występy w europejskich pucharach i każdy poważny zespół powinnien być własnie budowany pod ten cel.
W lidze angielskiej, niemieckiej czy włoskiej walka o środek tabeli ma sens , tam są inne proporcje i więcej renomowanych firm jak i piłkarzy którzy napędzają publiczke więc nie ma problemów z zapełnianiem stadionów. Prawa z transmisji i wpływy z gadzetów to wogóle inna bajka, utrzymanie w tych ligach w zupełności wystarcza by klub zarabiał na swoją działalność. U nas nie ma takiej możliwości żeby cel utrzymanie w lidze przyniósł na dalszą metę jakiekolwiek korzyści dla klubu . Jest to najzwyklejsza wegetacja która prędzej czy póżniej kończy się problemami finansowymi i pogłębianiem kryzysu wewnętrznego,
Czym różnią się finansowe problemy Wisły czy Legii od na przykład Widzewa czy Ruchu? Kompletnie w niczym bo dla każdego z klubów są one równie szkodliwe i wielkie do przeskoczenia z tym że my mamy z czego spadać i prowizorycznie robić jedno sezonowe cięcia natomiast dla nich ociera to się o możliwość istnienia. Każdy klub bazujący na środku tabeli podzieli los Odry, Łksu czy Polonii . B i jest tylko kwestią czasu kiedy się tak stanie . Oczywiście można farcić i się ślizgać , udawać że walka o utrzymanie jest sukcesem samym w sobie - nic bardziej idiotycznego! Szczęściem naszych klubików jest to że 3/4 ligi cel ma identyczny a spadają tylko 2 drużyny więc można ciągnąć tak lata ...
Obecnie stadiony są piękne , pal licho że obok 1 boisko treningowe pal licho że brak szkolenia... bo kogo to tak naprawdę obchodzi? Piknika ? Mariana przed telewizorem? Kibiców nie należących do forumowych społeczności? Oczywiście że nie!
Tutaj jest potrzebny piłkarz, ktoś o kim się mówi i nie koniecznie jest wzorem do naśladowania. Można nie lubić Małeckiego, Meliksona, Błaszczykowskiego czy super MARIO ale grzechem jest nie wykorzystać ich medialnosci by zbijać kapitał . Liga oraz klub ma być magnesem dla kibica w kapciach bo ci wierni są i będą oczywiście jednak oni są rozenani w temacie a porfel otwierają gdy rzeczywiście są na to powody. Klub musi być medialny by zarabiać i musi zachęcać potencjalnego pikniczka. Małolatami tego się nie zrobi bo oczywiście Kibice chcą płacić i chcą w tym uczestniczyć tylko potrzeba dać coś w zamian a nie sprzedawać bubel i liczyć na wyrozumiałość.
Stadion jest jak arena , ludzie chcą igrzysk ! tylko potrzebni są aktorzy a nie statyści , mają być nietuzinkowi i rozpoznawalni a wtedy chętni na widoswisko się znajdą. Tego nikt inny za nas niestety nie zrobi, kto jak nie klubu pokroju Wisły , Legii czy Amici mają pociągnąć za uszy tą ligę? Mając takie stadiony, kibiców i rozpoznawalność jesteś skazany na sukces tylko trzeba dać coś od siebie...tak było by w każdym innym kraju, tak jest w każdym innym kraju gdzie krezusy zarabiają , przyciągają i zapełniają stadiony oraz są wartością samą w sobie.

serek.c2 05.09.2012 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1274663)
Najśmieszniejsze jest to że własnie tak powinno być. Klub powinien sie starać o to by sam zarabiał na swoją działalność a nie liczyć na rzekome transfery i pomoc ze strony właściciela czy miasta.

Wybacz ale się nie zgodzę. Kluby piłkarskie to zabawa dla bogaczy. Na całym świecie (z nielicznymi wyjątkami) właściciele nie liczą na zyski. To dla wielu z nich pasja, splendor itp. Myślisz, że taki Berlusconi, Moratti, Sensi, Gil, Abramowicz, szejkowie i wielu wielu innych liczyli na zyski, że traktowali kluby jak inwestycje?

Oczywiście, kluby bez takich właścicieli powinny równoważyć budżet - i teraz robi to Wisła rękami Bednarza (na polecenie Cupiała - za co mu się niemiłosiernie obrywa).

Griszka30KR 05.09.2012 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1274656)
Ja już te ambicje zmienilem w momencie ogloszenia decyzji o zatrudnieniu Probierza.
Miejsce w pierwszej piątce będzie dla mnie, przy Probierzu, sukcesem

Daj pass.Probierz to akurat moze byc najmniej temu winny....Widzę ,ze Ty dalej swoje.Dziwie sie ,ze tak myslisz i to Ty ,choc nie wiem czy szacunku nie nabrałem do Ciebie przez znajomosc rumuńskiego i wypowiedzi za obecnosci Dana.Naprawdę ten brak 5-tego miejsca to będzie wypadkową: braku transferów,złej atmosfery w klubie i podejscia do tego wszystkiego piłkarzy.A na to wszystko ma wpływ jeden czynnik,brak KASY.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl