![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Celne spostrzeżenie. Mimo wszystko nie wypada nam nazywać ich cienkimi ;) |
Slabi to oni na pewno nie sa,ale przy odrobinie szczescia,spieciu sie Sląska to szanse maja ;)
Legia z kolei ma bardzo trudne zadanie i jak dla mnie to 15 % szans. Ale nie takie cuda sie zdarzaja |
Moje szczere kondolencje dla kibiców Legii:
- Spartak Moskwa to jest najgorsza drużyna świata do grania w tej fazie. Poziomem nie odstają od drużyn pokroju Tottenhamu Liverpoolu Valencji Romy czy Borrusi Dortmund, marketingowo nikt nie będzie chciał takiego meczu oglądać. Polsat na 100% nie dogada sie z ruskimi co do praw do transmisji i mecz wyjazdowy obejrzymy w języku RasPutina . Już lepiej było by grać z Realem Madryt (*tak wiem że nie mogli ich wylosować) - w....... pewny tak samo a przynajmniej można było by zobaczyć fajną piłkę i pokazać się na całym świecie ... A Śląsk jedzie na dzikim farcie debiutanta. Rapid Bukareszt to nie ogórasy z Lokomoitivu, ale to maxymalnie poziom Litexu Łowecz. W takiej formie jak wczoraj to pewne odpadnięcie, ale może za 2 tygodnie Śląsk wróci do dobrego grania. Na koniec Wisła -APOEL - jak nie teraz to kiedy ? łatwiej nie będzie nigdy. I choć nie można przeciwnika lekceważyć to jak nie jesteśmy w stanie pokonać takiego rywala to nie ma sensu wogóle występować w grupie czy to LM czy LE. Widzę że znwcy oceniają Spartak jako "przystępną drużynę" hahhahah - normalnie turlam sie ze śmiechu. Ten Spartak wygrał z Marsylią na ich stadionie w LM a Ajax Amsterdam wyeliminował w 1/8 LE w bilansie 4-0. Ogólnie jest to w tej chwili drużyna z najlepszymi wynikami w Europie z megamocnej ligi Rosyjskiej (6 albo 7 liga Świata - finansowe pewnie 3 albo 4). To drużyna która powalczyć może z właściwie każdym z Realem i Barcą włącznie - wiadomo ze nie była by wtedy faworytem ale swoje szanse by miała. Ale pewnie laicy i małyszomaniacy wiedzą lepiej. To samo było jak Legia odpadła z Szachtarem ze 4 lata temu - narzekania że byle Ukrasińcy nas leją - Buhahahaha Niektórzy pisza o 15 % szans na awans Legi - !! 2% szans !! - i o tylko czysto matematcznych. |
Wisła - przed losowaniem zakladalem że Apoel będzie najlepszym mozliwym wyborem,ale nie mozna go lekkcewazyc.
Śląsk - kupa szczęścia w losowniu.Licze na awans Legia - chyba nawet współczuje Walterowi - nie dość że tyle kasy pompuje(największy budżet w lidze polskiej),nie dość że kibice L go nie szanują, to jeszcze w losowaniu trafia kiepsko.Żeby awansować chyba trzeba z 5:0 wygrać w Warszawie i liczyć na "minimalną" porażke 0:4 w Moskwie... |
No jak Śląsk przejdzie Rapida, to ja mam nadzieję, że tej zaliczki nie spieprzą i w lidze zajmą miejsce dające awans do pucharów. Ktoś tu wcześniej pisał - tu trzeba stabilizacji, a nie że Amika sobie nabija punktów do rankingu klubowego, a potem nie występuje w pucharach ;)
|
Albo zabetonować bramkę i czekać na karne ;)
|
Cytat:
Zobaczymy, ja tam rąk nie załamuję, mogło być lepiej, mogło być gorzej. W tej rundzie i tak do wyboru mieliśmy głównie tego typu drużyny, więc należało się z tym liczyć, a i należy po prostu nauczyć się z takimi drużynami grać. Słabsze drużyny od Legii przechodziły mocniejszych przeciwników niż Spartak, zdarza się, choć oczywiście nikt normalny nie będzie mówił, że można w ogóle porównywać Legię do Spartaka. |
Sartre, Maciej ma 2 tygodnie żeby zrobić z Waszych grajków umocnienia i barykady. Jak się spręży, to kto wie ;)
|
Zebyscie Wy nie musieli barykady postawic jak przeciwnik zepnie sie i nie bedzie takim "ogorkiem" i "najlatwiejszym z mozliwych wyborow" :lol:
Kazda druzyna z Polski grajaca z druzyna pokroju Spartaka by postawila autobus, taka liga i taka roznica. |
Maciej S . Powinien dobrac odpowiednia taktyke na mecz z Ruskimi grajac w Twierdze ;)
Czyli,bronimy,bronimy,bronimy ! |
Orientuje się ktoś kogo wylosował Lech?
.... a no tak, zapomniałem... :lol: :D |
Cytat:
|
Slask trafil bardzo dobrze i jesli Wroclawianie sie spreza, to moga Rumunow wyeliminowac. Cale szczescie, ze Lenczyk bedzie mogl zagrac w tym dwumeczu swoja defensywna taktyka...moze z kontr pilkarze Slaska beda strzelac gole, bo przy ataku pozycyjnym zmarnowali tyle setek, ze szok ;).
Co do Legii, to tragedii nie ma, choc zespol bardzo silny i lepszy od Turkow. Dla mnie gra ekipy z Warszawy, to dalej niewiadoma. Moze zdarzy sie cud i awansuja? Napewno wstydu nie bedzie, jesli odpadna z taka druzyna. |
|
Ale jakie te losowania fartowne. Ja .......ę. Przecież to są drużyny do przejścia w dwumeczu. Śląsk i Legia jak się dobrze sprężą i odpowiedniej dozie szczęścia mogą przejść . Zwłaszcza Legia. ....a fartowne to losowanie jak cholera.
|
@kreseq, kto mówi, że APOEL to ogórki ;) No w porównaniu ze Spartakiem to ogórami są ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
:shock: Czy Ty wiesz o czym mówisz? Zdajesz sobie sprawę jakiego pokroju drużyną jest Spartak Moskwa? Żeby Legia miała ich przejść, to musiałaby mieć naprawdę nieziemskiego farta! Ja wiem, że to piłka i nigdy nikt nie jest bez szans, ale tutaj Legii będzie bardzo trudno i nawet autobusy w bramce mogą nie pomóc. Już większe szanse na awans dawałbym Śląskowi, ale i oni nie będą mieli łatwo. |
Jako ciekawostke podam, że Rumuni piszą, ze łatwiej nie mogli wylosować:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Legia to ma pecha zupełnego najmniejszych szans na awans nie widzę , u siebie może przy ogromnym farcie jakies remis albo 2:1 1:0 ale patrząc na skład Ruskich to rewanż nie dośc ,że mało efektowny (rywal) to i też zapowiada się zupełna klęska piłkarska.
A Śląsk nie wiem czemu wszyscy tak pieją ,że taki łatwy rywal ludzie z tą gra Śląsk nie ma żadnych szans musi zagrać jak z Dundee w 1. meczu i jeszcze na 0 z tyłu żeby w Bukareszcie czego szukać. Patrząc na rywali to my mamy najbardziej przystępnego choć jak wskazuje zdrowy rozsądek oni idą jako faworyt ale w awans wierze głęboko . |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Spartak nie jest mistrzem Rosji, a może nawet nie wicemistrzem. O klasie drużyny w 60% świadczy poziom ligi, moim zdaniem. Więc dlaczego się nie cieszyć? Nie było gorszych losowań? O Nas to nie wspominam nawet. Lepiej się nie dało. WKS też ma duże szanse, siły im wystarczy. Jeszcze tylko coś strzelić.
|
|
Tak z tymi szansami to mi sie przypomina w zeszłym roku Lech. "Nie przejdą"," budżet Dniepra to 3x Lecha" itd. Strzelili gola, rywal nie umiał i weszli do grupy. A tam: "teraz będą baty", "Lech się przekona, że fartem daleko nie zajedzie "itd. Remis i zwycięstwo z Juve, wygrana z MC i do tego 2x Salzburg pokonali. I tak po prawdzie gdyby nie jakaś dziwna, niezrozumiała taktyka Bakero w rewanżu z Bragą to mogliby i to przeskoczyć. Także dopóki piłka w grze...to i Legia i Śląsk mają szansę.
|
Ok, miejcie swoją opinię na temat słabego Spartaka i fartownego losowania Legii, ale ja jednak pozostanę przy swoim zdaniu, że trafili bardzo źle (aczkolwiek, jak podkreśliłem 2 razy- nie są bez szans). Przeszli anonimów z ligi, która od lat niczego w Europie nie ugrała, a teraz zagrają z drużyną, która rok temu całkiem nieźle poczynała sobie w LM. Jak grał wtedy ówczesny mistrz Turcji pozwolę sobie przemilczeć- kto jest ciekaw, sprawdzi sam. A jeśli o klasie drużyny świadczy poziom ligi, w której gra, to albo ja o czymś nie wiem, albo obecnie ruska liga jest lepsza niż turecka. Choćby sądząc po europejskich wyczynach przedstawicieli tych lig. Niemniej, nikogo do swoich racji przekonywał nie będę.
|
Cytat:
|
Prawie jakby to było forum Legii.A przecież nie tylko Legia gra w pucharach
|
Cytat:
Szanse oceniam na 35 do 65 na korzyść kacapów. Jednak moglismy trafic duzo gorzej. Mam na mysli Spurs i Atletico. Przy mega farcie mozemy awansowac, ale pozyjemy zobaczymy. Nie napalam sie na awans. |
Patrzac na sklad Spartaka ,to na papierze Legia nie ma szans ,ale wszystko zweryfikuje boisko. Co do Śląska to też im nie daje wiekszych szans ,bo z taka gra jak z tymi ogórami z Lokomotivu Sofia , Rapid ich powiezie tak jak powiezli Nas 2-0 w sparingu
|
Cytat:
Wiadomo,że liga rosyjska jest bardzo bogata. Czołowa liga Europy. Ja tylko bym bardzo chciał ,żeby polskie drużyny jak już mają grać nie przegrywały swoich spotkań w szatni i głowach tylko na boisku , w boju. Po co już wizualizować porażkę. Stachu z Robertem wizualizują sukces i wygrywają. Jak Staszek odpalił temu dziennikarzowi " to byłaby dyskusja o przegrywaniu a tego nie zakładam" (coś w tym stylu). |
Spartak tej wiosny odprawił w Lidze Europejskiej Ajax Amsterdam, w dwumeczu 1:0 i 3:0, wcześniej zdobyli 9 pkt w fazie grupowej LM, brakło im 3 pkt. do wejścia do kolejnej rundy, przeszli szwajcarski Basel, który jest piłkarsko lepszy zarówno od Legii, jak i Wisły. Odpadli dopiero z fenomenalną ekipą FC Porto, która obnażyła ich braki defensywne, wątpię jednak, że Legia ma taką siłę ognia w ataku, która mogłaby dokonać czegoś podobnego, skoro takiej siły ognia nie miał sam Ajax Amsterdam...Tak że trudno mi znaleźć powód dla którego Rosjanie mają być słabszą drużyną niż Gaziantepspor.
Tym bardziej, że ich siódma pozycja jest myląca, do czwartej ekipy tracą dwa punkty (do Rubina, który ostatnio odprawił z łatwością Dynamo Kijów), do v-ce lidera z St. Petersburga tylko 8 punktów, są w środku sezonu. Jak Legia przejdzie taką drużynę, to będzie olbrzymi sukces, Dnipro czy Gaziantepspor mają się nijak do Spartaka, naprawdę... |
Cytat:
|
Dopóki piłkarze nie wyjdą na boisko wszyscy mają szanse fifty-fifty zgodnie z wszelkim matematycznym prawdopodobieństwem :) Nie spinajcie tak, możliwe, że wszystkie nasze drużyny przejdą. Wystarczy wierzyć :)
|
Cytat:
|
Ludzie porównują sytuacje ze Spartakiem do Lecha z Dniprem czy Legi z Gaziantepem - Spartak przy Dniprze to jak Filipiak przy Abramowiczu finansomo, a Gaziantep przy Sprtaku to jak Chelsea przy Stoke City piłkarsko.
W dodtaku Gaziantep to drużyna która pierwszy czy 2gi raz wystawiła nosa poza swoją ligę nie ograna itd. Spartak co roku gra w fazach grupowych a często dochodzi do 1/8 czy 1/4 finału. (Jedyny sezon przerwy to 2008 rok kiedy Sprtak w lidze był 8.) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl