Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8096)

Eternit 05.08.2011 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawkins (Post 1140867)
Rapid to cienka drużyna? Gładko przegraliśmy z nią 2:0 niecały miesiąc temu...

Tak samo jak ostatnio ze Śląskiem. Nie ma co porównywać tych meczy.

hawkins 05.08.2011 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1140879)
Tak samo jak ostatnio ze Śląskiem. Nie ma co porównywać tych meczy.

Celne spostrzeżenie. Mimo wszystko nie wypada nam nazywać ich cienkimi ;)

El'kabat 05.08.2011 13:27

Slabi to oni na pewno nie sa,ale przy odrobinie szczescia,spieciu sie Sląska to szanse maja ;)

Legia z kolei ma bardzo trudne zadanie i jak dla mnie to 15 % szans. Ale nie takie cuda sie zdarzaja

Angmir 05.08.2011 13:28

Moje szczere kondolencje dla kibiców Legii:

- Spartak Moskwa to jest najgorsza drużyna świata do grania w tej fazie. Poziomem nie odstają od drużyn pokroju Tottenhamu Liverpoolu Valencji Romy czy Borrusi Dortmund, marketingowo nikt nie będzie chciał takiego meczu oglądać.
Polsat na 100% nie dogada sie z ruskimi co do praw do transmisji i mecz wyjazdowy obejrzymy w języku RasPutina .

Już lepiej było by grać z Realem Madryt (*tak wiem że nie mogli ich wylosować) - w....... pewny tak samo a przynajmniej można było by zobaczyć fajną piłkę i pokazać się na całym świecie ...

A Śląsk jedzie na dzikim farcie debiutanta. Rapid Bukareszt to nie ogórasy z Lokomoitivu, ale to maxymalnie poziom Litexu Łowecz. W takiej formie jak wczoraj to pewne odpadnięcie, ale może za 2 tygodnie Śląsk wróci do dobrego grania.

Na koniec Wisła -APOEL - jak nie teraz to kiedy ? łatwiej nie będzie nigdy. I choć nie można przeciwnika lekceważyć to jak nie jesteśmy w stanie pokonać takiego rywala to nie ma sensu wogóle występować w grupie czy to LM czy LE.

Widzę że znwcy oceniają Spartak jako "przystępną drużynę" hahhahah - normalnie turlam sie ze śmiechu. Ten Spartak wygrał z Marsylią na ich stadionie w LM a Ajax Amsterdam wyeliminował w 1/8 LE w bilansie 4-0. Ogólnie jest to w tej chwili drużyna z najlepszymi wynikami w Europie z megamocnej ligi Rosyjskiej (6 albo 7 liga Świata - finansowe pewnie 3 albo 4). To drużyna która powalczyć może z właściwie każdym z Realem i Barcą włącznie - wiadomo ze nie była by wtedy faworytem ale swoje szanse by miała.
Ale pewnie laicy i małyszomaniacy wiedzą lepiej. To samo było jak Legia odpadła z Szachtarem ze 4 lata temu - narzekania że byle Ukrasińcy nas leją - Buhahahaha

Niektórzy pisza o 15 % szans na awans Legi - !! 2% szans !! - i o tylko czysto matematcznych.

Zbychu 05.08.2011 13:43

Wisła - przed losowaniem zakladalem że Apoel będzie najlepszym mozliwym wyborem,ale nie mozna go lekkcewazyc.

Śląsk - kupa szczęścia w losowniu.Licze na awans

Legia - chyba nawet współczuje Walterowi - nie dość że tyle kasy pompuje(największy budżet w lidze polskiej),nie dość że kibice L go nie szanują, to jeszcze w losowaniu trafia kiepsko.Żeby awansować chyba trzeba z 5:0 wygrać w Warszawie i liczyć na "minimalną" porażke 0:4 w Moskwie...

Sartre 05.08.2011 13:46

No jak Śląsk przejdzie Rapida, to ja mam nadzieję, że tej zaliczki nie spieprzą i w lidze zajmą miejsce dające awans do pucharów. Ktoś tu wcześniej pisał - tu trzeba stabilizacji, a nie że Amika sobie nabija punktów do rankingu klubowego, a potem nie występuje w pucharach ;)

Bialix 05.08.2011 13:47

Albo zabetonować bramkę i czekać na karne ;)

Sartre 05.08.2011 13:51

Cytat:

Albo zabetonować bramkę i czekać na karne ;)
Jakby bronili tak jak z Gaziantepsporem na wyjeździe + jeszcze trochę lepiej, to jest to do zrobienia. Ale Spartak już takimi frajerami nie będą, żeby takie prezenty jak dawaliśmy Turkom u siebie pod bramką przepuszczać koło nosa.

Zobaczymy, ja tam rąk nie załamuję, mogło być lepiej, mogło być gorzej. W tej rundzie i tak do wyboru mieliśmy głównie tego typu drużyny, więc należało się z tym liczyć, a i należy po prostu nauczyć się z takimi drużynami grać. Słabsze drużyny od Legii przechodziły mocniejszych przeciwników niż Spartak, zdarza się, choć oczywiście nikt normalny nie będzie mówił, że można w ogóle porównywać Legię do Spartaka.

Bialix 05.08.2011 13:53

Sartre, Maciej ma 2 tygodnie żeby zrobić z Waszych grajków umocnienia i barykady. Jak się spręży, to kto wie ;)

kreseq 05.08.2011 13:55

Zebyscie Wy nie musieli barykady postawic jak przeciwnik zepnie sie i nie bedzie takim "ogorkiem" i "najlatwiejszym z mozliwych wyborow" :lol:

Kazda druzyna z Polski grajaca z druzyna pokroju Spartaka by postawila autobus, taka liga i taka roznica.

ManiekTS 05.08.2011 14:00

Maciej S . Powinien dobrac odpowiednia taktyke na mecz z Ruskimi grajac w Twierdze ;)

Czyli,bronimy,bronimy,bronimy !

wściekłe pięści węża 05.08.2011 14:08

Orientuje się ktoś kogo wylosował Lech?

.... a no tak, zapomniałem... :lol: :D

funkykoval 05.08.2011 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1140967)
Orientuje się ktoś kogo wylosował Lech?

.... a no tak, zapomniałem... :lol: :D

Jak to kogo ??? Ruch Zdzieszowice w II rundzie pucharu Polski, i nie są bez szans w tym dwumeczu, wszak to nie Stal Stalowa Wola:rotfl:

For_FuN_ 05.08.2011 14:30

Slask trafil bardzo dobrze i jesli Wroclawianie sie spreza, to moga Rumunow wyeliminowac. Cale szczescie, ze Lenczyk bedzie mogl zagrac w tym dwumeczu swoja defensywna taktyka...moze z kontr pilkarze Slaska beda strzelac gole, bo przy ataku pozycyjnym zmarnowali tyle setek, ze szok ;).
Co do Legii, to tragedii nie ma, choc zespol bardzo silny i lepszy od Turkow. Dla mnie gra ekipy z Warszawy, to dalej niewiadoma. Moze zdarzy sie cud i awansuja? Napewno wstydu nie bedzie, jesli odpadna z taka druzyna.

dobra_bestia 05.08.2011 14:32

http://www.youtube.com/watch?v=spmE64Q10A8

Legia musi walczyć co najmniej tak :D

Bronex 05.08.2011 14:48

Ale jakie te losowania fartowne. Ja .......ę. Przecież to są drużyny do przejścia w dwumeczu. Śląsk i Legia jak się dobrze sprężą i odpowiedniej dozie szczęścia mogą przejść . Zwłaszcza Legia. ....a fartowne to losowanie jak cholera.

Bialix 05.08.2011 15:04

@kreseq, kto mówi, że APOEL to ogórki ;) No w porównaniu ze Spartakiem to ogórami są ;)

szprotson 05.08.2011 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bialix (Post 1141031)
@kreseq, kto mówi, że APOEL to ogórki ;) No w porównaniu ze Spartakiem to ogórami są ;)

oczywiście jest to porównanie zrobimy na papierze a nie na boisku.

wściekłe pięści węża 05.08.2011 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 1141008)
Ale jakie te losowania fartowne. Ja .......ę. Przecież to są drużyny do przejścia w dwumeczu. Śląsk i Legia jak się dobrze sprężą i odpowiedniej dozie szczęścia mogą przejść . Zwłaszcza Legia. ....a fartowne to losowanie jak cholera.

:shock:

Czy Ty wiesz o czym mówisz? Zdajesz sobie sprawę jakiego pokroju drużyną jest Spartak Moskwa? Żeby Legia miała ich przejść, to musiałaby mieć naprawdę nieziemskiego farta! Ja wiem, że to piłka i nigdy nikt nie jest bez szans, ale tutaj Legii będzie bardzo trudno i nawet autobusy w bramce mogą nie pomóc. Już większe szanse na awans dawałbym Śląskowi, ale i oni nie będą mieli łatwo.

Baala 05.08.2011 15:28

Jako ciekawostke podam, że Rumuni piszą, ze łatwiej nie mogli wylosować:

Cytat:

Slask Wroclaw-Rapid Bucuresti (lucky lucky)
Cytat:

Dinamo is 65-35
Steaua is 50-50
Rapid is 85-15
Vaslui is 25-75
Gaz Metan is 40-60
Cytat:

Dinamo 70-30
Steaua 55-45
Rapid 70-30
Vaslui 25-75
Gaz 50-50
Cytat:

Rapid 70 - 30 (Rapid has a good squad and an experienced coach, but the Poles are not a walk in the park either for a team that didn't play in Europe for years)
Cytat:

Polish football is in a situation similar to ours, but Rapid has better players IMO and has home turf advantage. Hopefully Razvan can coach a club decently still.
Generalnie żaden z rumunów nie dał dla Śląska więcej niż 30% szans

Bronex 05.08.2011 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1141046)
:shock:

Czy Ty wiesz o czym mówisz? Zdajesz sobie sprawę jakiego pokroju drużyną jest Spartak Moskwa? Żeby Legia miała ich przejść, to musiałaby mieć naprawdę nieziemskiego farta! Ja wiem, że to piłka i nigdy nikt nie jest bez szans, ale tutaj Legii będzie bardzo trudno i nawet autobusy w bramce mogą nie pomóc. Już większe szanse na awans dawałbym Śląskowi, ale i oni nie będą mieli łatwo.

Legia już z Turkami miała odpaść a tu widzisz pech.

djjamajczyk 05.08.2011 15:33

Legia to ma pecha zupełnego najmniejszych szans na awans nie widzę , u siebie może przy ogromnym farcie jakies remis albo 2:1 1:0 ale patrząc na skład Ruskich to rewanż nie dośc ,że mało efektowny (rywal) to i też zapowiada się zupełna klęska piłkarska.
A Śląsk nie wiem czemu wszyscy tak pieją ,że taki łatwy rywal ludzie z tą gra Śląsk nie ma żadnych szans musi zagrać jak z Dundee w 1. meczu i jeszcze na 0 z tyłu żeby w Bukareszcie czego szukać.
Patrząc na rywali to my mamy najbardziej przystępnego choć jak wskazuje zdrowy rozsądek oni idą jako faworyt ale w awans wierze głęboko .

wściekłe pięści węża 05.08.2011 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 1141061)
Legia już z Turkami miała odpaść a tu widzisz pech.

Oczywiście, nie są bez szans, bo jak już pisałem- jakieś szanse zawsze są, ale nie porównuj ogórów z Turcji z potentatami z Rosji. To zupełnie inna klasa drużyny, ale jak chcesz. Jak przegrają, to możesz się z nich śmiać, że przegrali ze słabym Spartakiem Moskwa.:-D

mr_kwolf 05.08.2011 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1141066)
Oczywiście, nie są bez szans, bo jak już pisałem- jakieś szanse zawsze są, ale nie porównuj ogórów z Turcji z potentatami z Rosji. To zupełnie inna klasa drużyny, ale jak chcesz. Jak przegrają, to możesz się z nich śmiać, że przegrali ze słabym Spartakiem Moskwa.:-D

Popatrz na miejsca w tabeli i to prędzej Gazia jest tureckim potentatem, a Spartak rosyjskim ogórem. A tak faktycznie to oboje to średniacy ligowi.

Bronex 05.08.2011 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1141066)

Słuchaj! Na papierze zawsze wszystko wygląda fajnie i czytelnie - "ojej a tego kupili za 8 mln euro, a tamtego za 10 mln euro , a Wacka tego brata sołtysa tego co się zaszył ,za 12 mln euro" (ów passus nie dotyczy naturalnie Legii haha!!!) Kafkas też kozaczył ,że spokojnie schrupie Pepsi-Legię i co ? Bokiem mu to pie r dolenie wyszło. Spokojnie poczekajmy. Spartak szasta kasą jak opętany ale czy oni mogą sobie powiedzieć na pewno wygramy z Legią to nie wiem. Z "borciuchami znad Bosforu" Legia miała jedną sytuację i wygrała dwumecz dzięki jednej celnej akcji skutecznej. Tym bardziej denerwuje takie durne podejście np . weszlaków.com "Legia żegna się z pucharami" bo wylosowała Spartak.No nie ? Bez jaj? Jako kibic Wisły ,niestety muszę wesprzeć , w starciu z kacapami Legię. Będę trzymał kciuki. To jak wybieranie między dżumą a cholerą ale trudno. Kacapom nigdy w życiu nie będę kibicował.

Drozd 05.08.2011 15:44

Spartak nie jest mistrzem Rosji, a może nawet nie wicemistrzem. O klasie drużyny w 60% świadczy poziom ligi, moim zdaniem. Więc dlaczego się nie cieszyć? Nie było gorszych losowań? O Nas to nie wspominam nawet. Lepiej się nie dało. WKS też ma duże szanse, siły im wystarczy. Jeszcze tylko coś strzelić.

Bronex 05.08.2011 15:46

http://www.gazeta.ru/sport/2011/08/a_3724377.shtml

Pan Jotka 05.08.2011 15:51

Tak z tymi szansami to mi sie przypomina w zeszłym roku Lech. "Nie przejdą"," budżet Dniepra to 3x Lecha" itd. Strzelili gola, rywal nie umiał i weszli do grupy. A tam: "teraz będą baty", "Lech się przekona, że fartem daleko nie zajedzie "itd. Remis i zwycięstwo z Juve, wygrana z MC i do tego 2x Salzburg pokonali. I tak po prawdzie gdyby nie jakaś dziwna, niezrozumiała taktyka Bakero w rewanżu z Bragą to mogliby i to przeskoczyć. Także dopóki piłka w grze...to i Legia i Śląsk mają szansę.

wściekłe pięści węża 05.08.2011 15:59

Ok, miejcie swoją opinię na temat słabego Spartaka i fartownego losowania Legii, ale ja jednak pozostanę przy swoim zdaniu, że trafili bardzo źle (aczkolwiek, jak podkreśliłem 2 razy- nie są bez szans). Przeszli anonimów z ligi, która od lat niczego w Europie nie ugrała, a teraz zagrają z drużyną, która rok temu całkiem nieźle poczynała sobie w LM. Jak grał wtedy ówczesny mistrz Turcji pozwolę sobie przemilczeć- kto jest ciekaw, sprawdzi sam. A jeśli o klasie drużyny świadczy poziom ligi, w której gra, to albo ja o czymś nie wiem, albo obecnie ruska liga jest lepsza niż turecka. Choćby sądząc po europejskich wyczynach przedstawicieli tych lig. Niemniej, nikogo do swoich racji przekonywał nie będę.

Gercu 05.08.2011 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1141086)
Remis i zwycięstwo z Juve, wygrana z MC i do tego 2x Salzburg pokonali.

Nie przypominam sobie zwycięstwa Amiki z Juve

JOSE 841 05.08.2011 16:07

Prawie jakby to było forum Legii.A przecież nie tylko Legia gra w pucharach

killzone 05.08.2011 16:07

Cytat:

Remis i zwycięstwo z Juve
Gdyby jeszcze wygrali z Juventusem.

Szanse oceniam na 35 do 65 na korzyść kacapów. Jednak moglismy trafic duzo gorzej. Mam na mysli Spurs i Atletico. Przy mega farcie mozemy awansowac, ale pozyjemy zobaczymy. Nie napalam sie na awans.

AS82 05.08.2011 16:08

Patrzac na sklad Spartaka ,to na papierze Legia nie ma szans ,ale wszystko zweryfikuje boisko. Co do Śląska to też im nie daje wiekszych szans ,bo z taka gra jak z tymi ogórami z Lokomotivu Sofia , Rapid ich powiezie tak jak powiezli Nas 2-0 w sparingu

Bronex 05.08.2011 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1141105)

Na forum Legii atmosfera fiesty. Oni już są w fazie grupowej myślami ... Po co ich z tego stanu wyprowadzać. HA HA

Wiadomo,że liga rosyjska jest bardzo bogata. Czołowa liga Europy. Ja tylko bym bardzo chciał ,żeby polskie drużyny jak już mają grać nie przegrywały swoich spotkań w szatni i głowach tylko na boisku , w boju. Po co już wizualizować porażkę. Stachu z Robertem wizualizują sukces i wygrywają. Jak Staszek odpalił temu dziennikarzowi " to byłaby dyskusja o przegrywaniu a tego nie zakładam" (coś w tym stylu).

rw88 05.08.2011 16:12

Spartak tej wiosny odprawił w Lidze Europejskiej Ajax Amsterdam, w dwumeczu 1:0 i 3:0, wcześniej zdobyli 9 pkt w fazie grupowej LM, brakło im 3 pkt. do wejścia do kolejnej rundy, przeszli szwajcarski Basel, który jest piłkarsko lepszy zarówno od Legii, jak i Wisły. Odpadli dopiero z fenomenalną ekipą FC Porto, która obnażyła ich braki defensywne, wątpię jednak, że Legia ma taką siłę ognia w ataku, która mogłaby dokonać czegoś podobnego, skoro takiej siły ognia nie miał sam Ajax Amsterdam...Tak że trudno mi znaleźć powód dla którego Rosjanie mają być słabszą drużyną niż Gaziantepspor.

Tym bardziej, że ich siódma pozycja jest myląca, do czwartej ekipy tracą dwa punkty (do Rubina, który ostatnio odprawił z łatwością Dynamo Kijów), do v-ce lidera z St. Petersburga tylko 8 punktów, są w środku sezonu. Jak Legia przejdzie taką drużynę, to będzie olbrzymi sukces, Dnipro czy Gaziantepspor mają się nijak do Spartaka, naprawdę...

killzone 05.08.2011 16:16

Cytat:

Na forum Legii atmosfera fiesty. Oni już są w fazie grupowej myślami ... Po co ich z tego stanu wyprowadzać.
Ciekawe ktore forum czytales, tomaszkowe?

delukas96 05.08.2011 16:17

Dopóki piłkarze nie wyjdą na boisko wszyscy mają szanse fifty-fifty zgodnie z wszelkim matematycznym prawdopodobieństwem :) Nie spinajcie tak, możliwe, że wszystkie nasze drużyny przejdą. Wystarczy wierzyć :)

Bronex 05.08.2011 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez delukas96 (Post 1141116)
Dopóki piłkarze nie wyjdą na boisko wszyscy mają szanse fifty-fifty zgodnie z wszelkim matematycznym prawdopodobieństwem :) Nie spinajcie tak, możliwe, że wszystkie nasze drużyny przejdą. Wystarczy wierzyć :)

A nie lepiej rzucić monetą ;-)

Angmir 05.08.2011 16:31

Ludzie porównują sytuacje ze Spartakiem do Lecha z Dniprem czy Legi z Gaziantepem - Spartak przy Dniprze to jak Filipiak przy Abramowiczu finansomo, a Gaziantep przy Sprtaku to jak Chelsea przy Stoke City piłkarsko.

W dodtaku Gaziantep to drużyna która pierwszy czy 2gi raz wystawiła nosa poza swoją ligę nie ograna itd.
Spartak co roku gra w fazach grupowych a często dochodzi do 1/8 czy 1/4 finału. (Jedyny sezon przerwy to 2008 rok kiedy Sprtak w lidze był 8.)

0 22 05.08.2011 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1141079)
Spartak nie jest mistrzem Rosji, a może nawet nie wicemistrzem. O klasie drużyny w 60% świadczy poziom ligi, moim zdaniem.

Podobna kadrowo Legia trafiła parę lat temu FK Moskwa i nie było o czym rozmawiać. Nawet nie podjęliśmy walki. FK nie było wtedy mistrzem, nie było wicemistrzem, nie było nawet trzecie czy piąte, tylko chyba 15 w czasie meczów z nami. A Spartak był w zeszłym roku w ćwierćfinale LE.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1141105)

Kogo reszta obchodzi?:D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 1141110)
Na forum Legii atmosfera fiesty. Oni już są w fazie grupowej myślami ... Po co ich z tego stanu wyprowadzać. HA HA.

Chory jesteś?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl