![]() |
A ja mam pytanie takie czysto statystyczne. Widział ktoś gdzieś jak wyglądało procentowo posiadanie piłki w tym meczu?
|
Cytat:
A gdzie byłeś jak padała druga bramka? Wilk zaliczył fantastyczną asystę do Iliev, podobnie jak z Lechem Poznań, ale tego się nie widzi. Cytat:
Dzięki Bogu, że nie ty jesteś trenerem i nie ustalasz składu. |
Małecki niech się wreszcie ogarnie, jak trzeba podać kręci kółka strzelać podaje wystartować do podania stoi jak słup i rozkłada ręce, jesli chodzi o ofensywe wg mnie najsłabszy w całej drużynie i niech wam bramka rykoszet nie przysłoni oczu.
|
http://sport.wp.pl/kat,1752,title,Ma...l?ticaid=1cb10
Małecki już zwraca uwagę na opieprz jaki usłyszał/usłyszeli w przerwie ;) |
Mnie podoba się gra Wilka. Pewny w odbiorze, podać do przodu też potrafi - popatrzcie na asystę przy bramce Ilieva. A że rzadko się włącza? No prawda, że rzadko, ale może Maaskant dał mu takie wytyczne. Dla mnie w tym momencie Wilk lepszy niż Sobol.
Po za tym dobry Lamey, Iliev i Maor. Mały jak zawsze - chwile przestojów przeplata z zagraniami na poziomie najlepszych. |
To Wilk chyba w pierwszej połowie kilka razy przerzucił bardzo dokładnie do Ilieva, prawda?
|
Tak, Wilk;)
Co do Paljica to kolejny bezbarwny wystep... Jak Diaz bedzie sie dobrze prezentowal na treningach to w 3 rundzie go raczej wygryzie.. Tak czy siak widac gołym okiem,ze z tygodnia na tydzien bedzie lepiej. |
Cytat:
|
Ten Litex podobno kupowal mecze, w tym ten z Lewskim. Jedyne czego chce , to uslyszec jeszcze raz, tak jak z Panathinaikosem ( nieuznana m strzelona prawidlowo bramks penksy) "I mamy mysle LIGE MISTRZOW"
|
Sobolewski podobno za kartki nie zagra z Litexem? Tak na sport.pl pisało chyba
Mój błąd , źle przeczytałem :D |
Malkontenci już straszą przed Litexem... Brak słów..
|
Cytat:
|
Cytat:
Lubię to ;) @Angmir tu masz w języku naszego trenera, też miło o Patriku piszą ;p http://www.vi.nl/Nieuws-item/203812/...ons-League.htm |
Cytat:
|
http://www.youtube.com/watch?v=IEuB__M5FIw ku pokrzepieniu serc.... Grzesiu Lato - miłościwie panujący nam prezes już kiedyś wygrywał z Litexem:)
|
Przytoczono na Skyscrapercity.com słowa wypowiedziane podczas meczu na R22 [ze Skonto] przez Mateusza Borka:
Post nr 15602 http://www.skyscrapercity.com/showth...41189&page=781 " [...] Borek komentujacy dzisiejszy mecz nazwal stadion wisly blaszakiem odgrodzonym plotem i blotem. [...]" "[...] komentarz M. Borka jest z księżyca wzięty ( a o ile pamiętam nie narzekał w zeszłym roku na niedociągnięcia dotyczące stadionu Lecha ). Z bliżej nieznanych mi powodów redaktorom Polsatu ten stadion bardzo ,, nie leży'' - kilka miesięcy temu atakował go Kołtoń, przed meczem z Australią pewna dziennikarka Polsatu była najostrzejsza w krytyce a teraz przyszła kolej na Borka...[...]" W tym momencie Pan Borek stracił u mnie bardzo dużo a nazywanie betonu naszego "brutalnego" :P "blaszakiem" jest szczytem ignoranctwa. ------ reflink: http://TypowanieWynikow.pl |
Borek to niech sie kur.wa kopnie w czoło z tym blaszakiem.
Lepszy taki "blaszak" niż wstyd w Europie jak kiedys z Lazio u siebie pamietam namioty na murawie stawiali zeby mecz sie odbył bo taka zmarzlina była... |
Cytat:
Dokładnie. I jeszcze to - mam nadzieję - równie głośno "odszczeka", bo Polsat od jesieni będzie w swoich reklamach musiał zapraszać do oglądania polskiej Ekstraklasy na polskich pięknych, nowych stadionach. ------- reflink: http://TypowanieWynikow.pl |
Rozwalacie mnie. Małecki de facto ustawił mecz, a tu co drugi wbija mu szpilki.
W formie obecnie to są może Iliev, Melikson czy Lamey, reszta powoli dochodzi do siebie. Pora na Litex. Widać, że jest jednak paru graczy robiących różnicę: Melikson, Iliev, Małecki. Jeżeli do tego dołączą Genkov i zmiennicy będą coś wnosić wchodząc z ławki, to mamy szansę. |
Cytat:
A co do meczu - było ok ale wszystkie za a nawet przeciw rozwieje Łowecz Tak jak pisałem - idealny przeciwnik.Wygramy - grube gratulacje, bo to będzie znaczyło że ekipa zarabia też dla klubu a nie tylko na swoje kontrakty. Jesteśmy 2 kroki przed fajną jesienią, niezależnie co będzie później = rywalizacja jak dla mnie 50/50 ale po to zatrudniliśmy ekipę pro żeby te 50/50 obrócić na swoją korzyść. Cytat:
A na serio - dobry mecz i za to m.innymi Maaskanta cienię że Mały dał sobie spokój z pretensjami a stał się gościem co nie odpuszcza nigdy - można mu zarzucić że to źle zrobił czy tamto ale ze dupy dał - nie;) Prawda jest taka że takiego Małego to nam zazdroszczą wszyscy, którzy robią coś więcej niż tylko włączyć sopcast Krytykowałem go nie raz ale dziś nie wyobrażam sobie pierwszej 11 bez niego;) |
Cytat:
Taa Borek,wyżelowany goguś,jego opinie to mam głebko w 4 literach. Co do meczu. Wygladało to juz troche lepiej niz w Rydze ale dalej widac brak swiezosci i fakt ze musieli ciagle uzupelniac płyny(ci ze Skonto praktycznie nie pili wogole).Ale mysle ze to szybko sie zmieni i beda wygladali z meczu na mecz lepiej. Widac ze kreuje sie nam trio Mały-Melikson-Iliev i oni juz teraz szukaja sie wzajemnie na boisku. Maly dzis slabiej ,choc druga połowka duzo lepsza,bo pierwsza to tragedia. Podoba mi sie Iliev-widac ze wie co zrobic z piłka ,szybki ,inteligentny-to bedzie nasze najwieksze wzmocnienie-choc dajamy czas reszcie :) dobre i 2;0 ,zawsze to dobra atmosfera i teraz tydzien czasu do przygotowan na Litex.Tutaj mysle ze bedzie bardziej otwarta gra ze strony Bułgarów i nie beda tak cofnieci. |
Cytat:
|
Widok na piłkarzy patrzących się po meczu na piłkarzy Wisły cieszących się z sektorem C bezcenne :)
stali wpatrzeni jak osłupiali :D |
Na tym kanale można zobaczyć cały mecz liteksu z Mogren
http://www.youtube.com/user/Monteneg.../6/w9m3mysF2ic |
Cytat:
|
Cytat:
Wystarczy solidność na poziomie Clebera i już będzie naszym podstawowym obrońcą. Wreszcie doczekaliśmy się bocznego obrońcy który umie przeciąć dośrodkowanie. Niech jeszcze Diaz zastąpi Pajlicia i przynajmniej przestaną nas tak straszyć skrzydłami. |
http://www.youtube.com/watch?v=77875Uv4iSE
polecam raczej skrót z Litexu z Mogren kto by tam cały mecz oglądał ... |
http://wyslijto.pl/files/download/ifxbhngl0k a ja tam jestem szczęśliwy bo mnie w tv pokazali :) Co do gry to wyglądało to lepiej niż tydzien temu , z Litexem powinno byc jeszcze lepiej.
|
Cytat:
|
Litex według mnie jest dużo słabszą drużyną. Organizacja gry, taktyka, ustawianie się, jakość, umiejętności to wszystko stoi za Wisłą. Wisła ma jeszcze dużo większy potenciał, szczególnie przy R22. To co wczoraj było to tylko takie rozbieganie, całkowita kontrola wyniku. Najbardziej się boje tylko o Jaliensa i Paljicia ale zawsze mamy silną ławkę i może ktoś za nich wejść z marszu.
|
forma wraca,zawodnicy odzyskują szybkośc,świeżosc.Przed meczami z Litexem jestem optymistą bo z każdym dniem powinno byc jeszcze lepiej.Martwi troche brak skuteczności Genkowa.
|
Małecki powiedział że jeżeli ma się piłkę, to trener wymaga barania ciężaru gry na własne barki. Genkov tego nie robi. Czy jemu trener stawia inne wymagania? Żuraw lub ktoś inny (poprawcie jeśli się mylę) powiedział że w polskiej lidze wymaga się od napastnika czegoś więcej niż tylko polowania na bramki. Dlaczego Genkov boi się sytuacji jeden na jeden? Dlaczego chowa się za obrońcami? Ten piłkarz mnie nie przekonuje do końca, i bardzo chciałbym się mylić w jego ocenie.
|
o 10.30 sparing Wisla Krakow - Garbarnia - na treningowm boisku Wisly, sory za off.
|
Kiedy będzie znany dokładny termin meczu z Litexem?
Co do meczu, brawo za awans! W takim momencie nigdy nie graliśmy super piłki więc dobrze, że się udało. Teraz może być tylko lepiej. Dla mnie jak przejdą Litex to na luzie podejść do 4 rundy. Tam już jesteśmy dużo słabsi a i awans jest do LE więc powinni grać na spokojnie. |
Cytat:
Żeby Tobie nie przysłoniła niecheć do Małeckiego rzeczywistego jego wkładu do gry. Owszem wiele pojedynków przegrywa, ale 2 razy wygrał pojedynek w bocznym sektorze (raz Genkov skiksował aż miło, raz sam Małecki za mocno wstrzelił piłkę, miał kila podań na wolne pole no i ten kluczowy "rykoszt"itd) Czy sądzisz że Maaskant tolerowałby taką grę Małeckiego gdyby nie wdział pozytywów? Pewnei sam go namawia i mówi Małemu w szatni - "bierz cieżar gry na siebie, graj 1 na 1 bo poza Tobą Meliksonem i Ilievem nikt nie zrobi przewagi. I nie przejmuj się kibicami", im zawsze coś nie pasuje:) Tak pewnie jest w szatni. A że na 10 akcji Małecki ma 5 strat, 3 za słabe podanie 1 dobre i ale też 1 gola lu asystę... może tego oczekuje od niego Maaskant, a nie 8 asekuranckich podań do tyłu bez straty i bez tego gola:) |
Ja nie wiem jak mozna chwalic Sobola po takim meczu, slabe odbiory, glupia kartka, zero gry do przodu, 1 strzal i to zablokowany, nawet nie był pod grą - i to sie ciagnie juz od dawna a ma pewny plac gry. Wilk zagrał lepiej, ale nasi defensywni pomocnicy sa bardzo uposledzeni jesli chodzi o gre do przodu. Genkov z reszta tez nie imponuje, jeden z najslabszych ofensywnych na boisku.
|
Cytat:
Może być tak jak mówisz, uważam jednak, że Małecki czasami po prostu za bardzo bierze sobie te słowa do siebie. Było parę takich momentów nie tylko wczoraj ale i w pierwszym spotkaniu, gdzie Patryk wręcz powinien dograć piłkę do lepiej ustawionego partnera niż sam, kiwać się z obrońcami, którzy zaraz podwajali przy nim krycie i zdarzało się, że traciliśmy piłkę. Pewnie, że trzeba brać ciężar gry na siebie. Ale jeżeli jest możliwość dogrania do partnerów to się tą piłkę dogrywa. Być może Patryk potrzebował tej bramki, aby poczuć trochę luzu i nie grać tak pod siebie. Zobaczymy jak to będzie dalej wyglądać. Co do wymienionej przez Ciebie trójki, mam nadzieję, że dołączy niedługo Nunez :) |
Na OSI od samego rana o Wiśle. Teraz siedzi tam jakaś dziennikarka z Przeglądu Sportowego. Aparycje ma całkiem w porządku, ale nie o to chodzi w dziennikarstwie sportowym. Przed momentem mówiła, że w IV rd. kwalifikacyjnej Wisła może trafić nawet na Arsenal :D
Teraz już się nie dziwię, że ta gazeta osiągnęła tak niski poziom, skoro zatrudnia ludzi, nie mogących się przygotować do swojej pracy należycie. |
Tak na prawdę pod grą byłi jedynie Melikson i Iliev - jeżeli chcemy coś osiągnąć a nie odpaść zaraz musimy poprawić wiele elementów - wyprowadzenie piłki z obrony zabiera nam tyle czasu, że przeciwnik nawet taki jak Skonto nie miał z tym problemu a Bułgarzy to zespół o 2 klasy wyżej. Mecz ze Skonto porównałbym do ubiegłorocznej potyczki z Szawle a potem wiemy wszyscy jak się nasza przygoda z pucharami zakończyła. Remis czy nikła porażka w Bułgarii będzie sukcesem.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl