![]() |
Maaskant za swoje kolesiostwo już dawno powinien wylecieć. Ten przypadkowy triumf nie powinien zamydlać całości. To bardzo słaby trener niereformowalny. Jak jeszcze raz wystawi Boukhariego to wy.......ić bez ceregieli
|
Pierwszy fajny mecz od dawna. Nie mamy obrony = fakt. Mieliśmy dużo szczęścia = kolejny fakt.
Ale dwie rzeczy cieszą - po pierwsze, że wreszcie przestaliśmy się cackać i zaczęliśmy atakować. Ale może to dzięki temu, że Lechia postawiła na otwarty futbol? Drugie - w czym wg mnie wyraźnie widać łapę Maskanta - prowadziliśmy 2:1 i nie było kuntaktorstwa i gry na czas ala Skorża (co mnie tak zawsze u niego wkurzało) i bronienia wyniku tylko poszliśmy za ciosem bo chcieliśmy strzelać kolejne gole. Widać było po piłkarzach, że chcą włożyć Lechii jak najwięcej i skończyło się na pięciu. I to mi się bardzo podoba. Materiał jest jaki jest, ja nadal podtrzymuję, że spokojnie na pierwszą 5, a jak dobrze pójdzie to na podium. A jeśli dostaniemy sensownych stoperów zimą to może nawet coś więcej? |
nie ma sie co oszukiwac B.Cupial pokazal juz po wielokroc ze potrafi zwalniac trenerow i nie ma z tym problemow jednak nie przesadzajcie zwalniac Maaskanta juz teraz nie ma najmniejszego sensu wyniki pewnie sa ponizej oczekiwan wlasciciela ale wystarczy sobie odpowiedziec na pytanie w jakim celu zostal sprowadzony holender? Chyba nikt nie mysli ze Maaskant mial rozsypana druzyne poskladac w kilka kolejek i wyciagnac z dolka na czolo tabeli ta runda to poligon doswiadczalny teraz Maaskant bedzie decydowal na jaka pozycje bedzie potrzebowal wzmocnien kto zostanie a kto odpadnie kto sie nadaje a kto nie potem dostanie jakies transfery nie wiem czy takie jakich by sobie zyczyl pewnie nie do konca ale taka nasza rzeczywistos i dopiero wtedy zacznie grac o swoja glowe to jest moje zdanie i jeszcze jedno pytanie do zwolennikow splawienia Maaskant zwalniamy i co dalej rodzime piekielko typu Michniewicz? Stawowy?Urban?
|
O Boże jak mnie denerwuje ten brak cierpliwości wokoło nas. Dawniej był płacz że co chwile zmieniamy trenerów, teraz płacz że po 3 miesiącach pracy Wisła nie gra jak Barcelona i że trzeba tego zarozumiałego Holendra zwolnić razem ze Stanem i Bogdanem.
Wyjechać w góry albo zamelinować sie gdzieś do maja. Wtedy przyjść na mecz i dokonać pierwszego porządnego podsumowania. Ja poczekam, wam też radzę. Co jak co ale w tym temacie to ja naprawdę nauczyłem się być cierpliwym. Mam nadzieję że Boguś tez. |
Cytat:
Dyscyplinarnie w... to i owszem należy, kilkoro piłkarzy, a nie prezesa. P.S Może wolałbyś powrót złotoustego Grzegorza, lub łysego legionisty? :rotfl: |
Cytat:
Powinniśmy zwolnić wszystkich, przez których nie wygrywamy w każdym meczu. 90% ma wyjebane na przyszłosc, na tworzenie w końcu podwalin profesjonalizmu w klubie, mam wrazenie czasem czytając ze trafie w koncu na post ".......e, przegrali kibicuje komu innemu" Tak samo było za czasów Dana Petrescu, "nie ma wyników, zwolnić go, Jarosz Out" a po kilku latach budzimy się z ręka w nocniku. A co do nieudanych transferów Basałaja, to przeciez, on nie kupił 10 chłopa i nie przyjechał na trening do Kasperczaka mówiać "Trzymaj Heniek, to nowy zaciąg promocja była" tylko to była (tak mi sie wydaje, i tak slyszalem) wyselekcjonowana grupa piłkarzy mająca określone predyspozycje pasujące akutalnemu trenerowi Heniowi. Długofalowa polityka klubu, to więcej niż 2 miesiące panowie! |
Ciężki tydzień przed Maaskantem. Dwa ważne mecze - z Widzewem (może to jedyna droga na puchary?) i prestiżowy z Lechem.
Mam nadzieję że nasz trener nie jest przywiązany do nazwisk. posadził Żurawskiego, Clebera, to może i Boukhariego posadzi? I oczywiście podoba mi się to co podobno zaczął robić- analizować grę rywali. Podobno (piszę podobno bo nie wiem tego na 100%) z braku czasu albo tylko i wyłącznie żeby skupić się na grze Wisły nie robił tego. Teraz zaczął:) Mam nadzieję że bez względu na wyniki nie będzie u nas nerwowych ruchów. Chaos jest najgorszy. Dopiero na wiosnę w rundzie rewanżowej poznamy jak dobrym jest Maaskant trenerem. |
trener kroi granitur z takiego materiału jaki ma a szczeze przez ostanie lata wszystkie perełki uciekły z Klubu.
Teraz taki Kokoszka to by był profesor może spróbować sięgnąć po niego wiem ze wielu ma go za zdrajce ale w dzisiejszej piłce liczy sie kasa a dla mnie nic złego nie zrobił chciał sie rozwijac co przy Głowie i Marcelo było dość trudne |
Ciekawe czy Maaskant był dziś w Zabrzu. Niezbyt daleko przecież musiałby jechać ??
|
Maaskant ma fajny rower, zajebiście wyglądał w garniaku na rowerze :D
|
Mówie dajmy Holendrowi z rok pracy a bedzie pozytyw licze ze on i derektor sportowy pociagną do wisły ciekawych graczy. Ja licze ze prawdziwa Wisłe Maskanta zobaczymy w Styczniu 2012 i wtedy bedziemy lac wszystkich w lidze i LM wejdziemy
|
Cytat:
|
Cytat:
:) |
Cytat:
|
Nie wiem czy chcieli go zwolnic czy nie ale jedno mi sie w koncu podobalo. Mianowicie Maaskant stal przy lini i wiecej dyrygowal zespolem (przynajmniej w TV tak to wygladalo, nie wiem jak na trybunach). Sam Maaskant widac ze juz powoli jest blizej tej 11 ktora bedzie chial zgrywac. A wracajac do tematu ewentulego deadline przed meczem ze jesli przegra to pa pa, to zaczynam myslec Nad tym czy aby na pewno w zime sie cos zmieni. Bo wychodzilo by na to ze zarzad uwaza ze Wisla ma dobrych grajkow tylko ze trener sobie nie radzi. Jesli tak jest to nie dosc ze nie wyciagamy wnioskow z bledow to tez zamaist sie przyblizac do zachodu to My sie cofamy. Oby to nie bylo prawda.
|
Cytat:
|
Oczywiście że trzeba poczekać z ocenami pracy Maaskanta najlepiej do wiosny a jeszcze lepiej do nowego sezonu. Obecni piłkarze jakich posiada są to kopacze na załatanie dziur których dostał po totalnej wyprzedaży. Wszystkie kluby z ekstraklasy które są obecnie w czołówce to nie grały odrazu tak pięknie i dobrze jakie miejsce obecnie zajmują tylko się plątały w oganie tabeli. Dopiero systematyczna praca nie zmienianie radykalnie piłkarzy i cierpliwość może nas wynieść znowu na wyżyny. A płacz i nerwowe ruchy nic tutaj nie dadzą. Naszych kopaczy nie da się nauczyć z dnia na dzień nowych zachowań , techniki i umiejętności grania . Na to wszystko Maaskant musi mieć czas , nie mówiąć o odpowienich graczach.
|
Przy słabo grającej obronie pora by Maaskant sprawdził Nalepę. Może się tu ludzie będą śmiali, ale coś czuję że to może być jeden z najlepszych piłkarzy Wisły w następnej dekadzie.
|
Orest Lenczyk, który utrzymał ekstraklasę dla Cracovii bez zielonego stolika został przez "padre" F. podziękowany. Zatrudnił "padre" szkoleniowca nowocześniejszego (lepszego?) bo chciał pucharów i Cracovia najprawdopodobniej będzie musiała znowu uruchomić zielony stolik lub inne seanse spirytystyczne by utrzymać się w lidze. Jaki morał?
Nadmierny pośpiech cofa a nie pcha. Bez armat trudno nie tylko zdobyć twierdzę ale i na wiwat wystrzelić! Z drugiej strony pracujący kilka lat w Jagiellonii niespecjalnie utytułowany trener zdobywa najpierw Puchar Polski a teraz lideruje ekstraklasie. Jeżeli naprawdę były przymiarki do zwolnienia trenera jeśli nie wygra z Lechią to mamy do czynienia z ciągłą trwającą już lata niekompetencją. Ale nie winiłbym za tę niekompetencję Basałaja. On jest w klubie od niedawna... |
Basałaj już cegiełkę dołożył, nie sądzę by optował za zwolnieniem ale on musi też swoją dupę ratować.Najgorsi jak dla mnie to są ci podpowiadacze Cupiała.Niestety jest tez opór tzw środowiska którzy zrobią wszystko by tylko manewr z trenerem z zachodu się nie udał, bo gdyby się udał to i reszta by poszła w tym kierunku a oni by zostali na lodzi.
I niestety swoją cegiełkę dorzucają pismaki.W dużej mierze, moim zdaniem przez swoją niekompetencje. Był ostatnio wywiad z Vukoviczem i jak dla mnie racje on ma , mówiąc że jak się naraz wymieni pół zespołu to nie ma to prawa zadziałać.Takich przykładów jest bardzo dużo i zamiast to zrozumieć to robi się już ciśnienie w stylu przegrasz=polecisz. Trener powinien być pod presją ale nie od samego początku gdy chce to jakoś układać. |
Jeżeli prawdą jest że trener poleciałby za przegrane spotkanie z Lechią to zasadniczo powinien się już pakować bo przed nami maraton trudnych gier co przy tak grającej defensywnie może się zakończyć wynikami zgoła odmiennymi od ostatniego. W szerszej perspektywie to znak że z Cupiałem to my już jako właścicielem dużo więcej niż do tej pory nie osiągniemy - jego ograniczenia z postrzeganiem rzeczywistości są zatrważające - niestety.
|
Komentujecie bzdury wyssane z palca.
|
Cytat:
Poza tym co ty możesz wiedzieć, o czym tam sobie Cupiał myśli i jak postrzega rzeczywistość. Śniło ci się to? |
Co poniektórzy kibice przeistaczają się powoli w NadPrezesa. Oni sami by już zwolnili trenera bo ten nie wiedzieć dlaczego nie ogarnął (w sensie nie gra porywającej piłki wygrywając mecz za mecze, najlepiej po 5:0) drużyny przez dwa miesiące gdy ta była w kompletnej rozsypce. No co za amator...
|
Cytat:
Jedno jest pewne - Maaskant z pewnością nie zepsuje tej drużyny. Jest to zespół z dużym potencjałem. Największe ma dziury w obronie, ale może do zimy bronić się bramkami strzelonymi rywalowi. A drużyna gra dobry, ofensywny futbol. I oby więcej spotkań z taką ilością bramek w naszym wykonaniu, to wyzwala pewność siebie, a tej drużynie dotąd tego brakowało. |
Panie Maaskant,ja prosze tylko o to aby dobrze przemyslec sobie czu aby Boukhari jest obecnie zawodnikiem zasługującym na pierwsza 11. bo jak widze to wiekszosc kibiców nie jest zadowolona z tego ze On gra choc jest wg mnie najslabszym zawodnikiem na boisku prócz obrony która gra fatalnie(ale to wina zawodników jakis sie niestety obecnie posiada).Widac ze Boukhari grał na zachodzie.jego niektóre podania do zawodników ofensywy naprawde są niezle,ale jest On przewaznie o jedno tempo za wolny.jest to zawodnik który potrzebuje duzo miejsca na boisku.a jak wiadomo polska liga raczej ce..... sie tym ze zawodnicy maja malo czasu na podejmowanie decyzji.moze jak przepracuje okres zimowy z zespolem to na wiosne bedzie grala lepiej ale wg mnie obecnie nie nadaje on sie do pierwszego skladu.
|
Boukhari umie zagrac dobra pilke jak w meczu z GKS (Brożek faulowany-karny) ale widac ze nie jest przygotowany nawet na 45min... nie mozna faworyzowac zawodnikow tylko dlatego ze juz sie ich kiedys prowadzilo w Holandii.
|
Cytat:
|
no co prawda to prawda my składu nie możemy układać. Teraz trzeba poczekac na to az trener przepracuje z nimi okres przygotowawczy zimowy , dostaniemy kilka odpowiedzi na pytania nasze i dziennikarzy
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dwa źródła mówią o tym, że gdyby nie wygrana z Lechią to Maaskanta by tu już nie było. Jeśli to prawda to świadczy to o tym, że boss ma już mocno nie równo pod kopułą.
|
Cytat:
|
Ale jakie brednie Łysy. Ja widzę, od kilku tygodni jak gra Wisła w ofensywie, po prostu miała jakąś blokadę. Teraz odblokowała się i miejmy nadzieję, zacznie strzelać bramki. Ja nie neguję tego, że mogą być problemy np. z Legią, ale wierzę, że z Lechem zagramy całkiem nieźle i nawet wygramy ten mecz, jak będziemy się pilnować. To nie tak, że ja nie widziałem co tam się działo w meczu z Lechią. Staram się być obiektywny i widzę to co widzę - Wiśle potrzebne było odblokowanie się - przede wszystkim psychiczne, a ten mecz dzięki błędom, które popełnił sędzia, Wisła wygrała. I to nie daje 100% pewności, że wszystko pójdzie z górki, bo bez wzmocnień pewnie nie pójdzie, ale daje duże szanse na przyzwoitą grę w ofensywie - ba uważam, że najlepszą grę w ofensywie od wielu wielu lat.(a przynajmniej od wtedy, gdy w Wiśle grał Szymek, Żuraw i Kosa).
|
Cytat:
Jesli to prawda,to jestem tym zaskoczony nie moze byc tak ze raz sie mowi zeby Maaskant spokojnie poznawal druzyne i polskie realia tu w srodku rundy planuje jego zwolnienie,Czyli co znwou bysmy szukali trenera z kolejna wizją i koncepcja ,kiedy to stary nawet nie pokazal 1/5 swojej.?? bez jaj ,"góra" w tym klubie jest nieprzywidywalna.... |
Jest jeszcze ewentualnie jedno wytłumaczenie tej irracjonalnej, przewidywanej niby lawiny czyli dymisji z Maaskantem na początek, oprócz słabych wyników oczywiście i to wyników spodziewanych przez każdego logicznego kibica - jest tym wytłumaczeniem być może zimowe okienko transferowe ( vide oczekiwania Petrescu ). No bo w "święte zaklęcie" Cupiała przez Smudę i Kapkę, w tym obrońców nowych obrońców Wisły i reszty letniego zaciągu, raczej trudno mi uwierzyć.
No chyba, że postanowiono troszkę pobudzić do życia na ławce trenerskiej Maaskanta, żeby poczuł presję wyniku, której przecież nigdy aż tak bardzo nie odczuwał i zmontowano taki "stymulujący obyczaje wstrzyk-alarm" :> |
Cytat:
Z całym szaunkiem, dla ogromnych zasług dla Pana Bogusława, ale oznaczało by to, że jego czas w Wiśle się skończył- tak by było lepiej dla niego jak i klubu.Kiedyś trzeba powiedzieć obie dość. |
Nie no te wszystkie spekulacje odnośnie wyrzucenia Maaskanta za burtę są chyba jakimiś wielkimi spekulacjami pismaków typu PS. Lepiej tego nie słuchać, czytać etc. Maaskant, przynajmniej ja mam takie wrażenie odwala w Wiśle naprawdę wielką robotę i z takim składem jaki ma, a jest on po dość solidnej rewolucji, osiąga mimo wszystko całkiem niezły efekt - narazie w postaci całkiem dobrej piłki. Mi się gra Wisły, bynajmniej w meczach z Górnikiem i Lechią całkiem podobała, więc teraz chyba przyszła pora na rezultaty tej jego pracy, ale nawet po porażkach z najważniejszymi rywalami całkowicie bym go nie skreślał. Chyba Cupiał nie urwał się z choinki i wie, jaka jest sytuacja kadrowa w klubie.
|
To zatrważające, jak niewiele czasu potrzeba niektórym tutaj, aby zapomnieć do czego prowadzi takie ślepe uwielbienie dla trenera. Ile czasu minęło od kiedy, złotousty Maciuś Skorża opuścił szeregi Wisły? Dla mnie spekulacje o rzekomym zwolnieniu bicyklisty, są niczym innym, jak potwierdzeniem faktu iż trener z niego jest żaden i w klubie zdążyli się już o tym przekonać. Zapytajcie w Bredzie, czy ktoś za nim tęskni. Jak znajdziecie jednego takiego to gratuluję. Temu gościowi dziesięć kolejek zajęło zobaczenie, że Żuraw jest bez formy i, że musi siąść na ławie. Jeżeli nikt, mu nie przeszkodzi to pewnie drugie tyle będzie w nim dojrzewać decyzja od odsunięcia od składu naszego marokańskiego pączusia. Co do składu to nikt mi nie wmówi, że potencjał mamy gorszy od Jagiellonii. Poprawy w jakości gry nie ma żadnej i pięć bramek strzelonych osłupiałej na widok sędziowskich wyczynów Lechii wcale tego nie zmienia. Co więcej dla niektórych Pawełek nagle stał się godnym Wisły bramkarzem. Tym to już w ogóle winszuję poczucia humoru i ultraoptymistycznego podejścia do życia.
|
Cytat:
drugie dziesięć zajmie mu dojrzenie że Marokańczyk nie dość że jest bez formy to jeszcze ma nadwagę |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl