Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7522)

szprotson 19.08.2010 10:36

jak dla mnie to moze być nawet Jeronimo Del Ping Pong Szchereferereferen byle by tylko zmobilizował tych leni do treningow, gry i ogolnie, dalej moim faworytem dla nich jest Beowulf. Musi być ktos komu nie podskoczą, wtedy beda zapierdalac.

felipe 19.08.2010 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 964176)

Co do kandydatury Orsiego. Wolałbym nie, koleś wprawdzie pracował u boku wielkich trenerów, ale gdy sam zaczał prowadzić drużyne (Livorno), spuścił ją do Serie B.

Heniek zanim trafił do nas spuścił drużynę do "polskiej Serie B".
Co by nie mówić - byłby to dla nas jakiś awans ;)

Pinechas 19.08.2010 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 964191)
Nie wiem czy ktoś pisał, ale w Futbol News(gazecie a nie na stronie) napisali, że kandydatem na trenera jest Erwin Koeman, którego nie tak dawno wyjeb*** z reprezentacji Węgier.
Jeśli ktoś pisał to sorry.

Tez to czytałem. W tym samymFN jest tez ciekawy artykuł o Poloni W. Szczerze mówiąc myślałem że Wojciechowski to kolejny betonowy biznesmen i nic niego nie będzie, a wychodzi na to że uczy się szybciej niż nasz właściciel....

Wasiu 19.08.2010 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 964210)
Heniek zanim trafił do nas spuścił drużynę do "polskiej Serie B".
Co by nie mówić - byłby to dla nas jakiś awans ;)

Heniek po tym jak trafił do nas, uprzednio spuściwszy drużyne do "polskiej Serie B" przegral mistrza i puchary, wiec moze jednak nie.

szczepans21 19.08.2010 12:01

na razie cisza..jakiś orsi...wg mnie nie pasuje do profilu jaki szuka Basałaj->prędzej byłby lepszy Simeone-charakterologicznie...ehh

mitmichael 19.08.2010 12:05

Orsi zdementowal wiec nie ma tematu. Basałaj ma juz kandydatow i z nich wybierze a kazde nowe nazwisko to tylko wymysł stron takich jak futbolnews.

bozar 19.08.2010 12:11

Jeśli Valckx faktycznie jest blisko stanowiska dyra sportowego to może jednak kierunek holenderski.. bracia Koemanowie są do wzięcia choć pewnie o Ronaldzie można zapomnieć, nie ta półka;) Może więc Erwin

BRTS39 19.08.2010 12:20

Nie ma co gdybac bo raczej żadnego przecieku nie bedzie. za tydzień juz bedziemy wiedzieli.

szprotson 19.08.2010 12:23

Miejmy nadzieje że będziemy mile zaskoczenie

A co do R.Koemana, to on był w swerze "spekulacji", tyle że trener z niego jest słaby. Co roku jest zwalniany z pracy.

WISŁAZWE 19.08.2010 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 964246)
Miejmy nadzieje że będziemy mile zaskoczenie

A co do R.Koemana, to on był w swerze "spekulacji", tyle że trener z niego jest słaby. Co roku jest zwalniany z pracy.

Koeman jest jednym z kandydatów na stanowisko trenera Aston Villi :) więc raczej nie obejmie Wisły.

sessegnon 19.08.2010 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 964249)
Koeman jest jednym z kandydatów na stanowisko trenera Aston Villi :) więc raczej nie obejmie Wisły.

I zniszczy drużyne tak samo jak Valencie(tam do spółki z Bakero)...I moge się założyć, że jeśli zostanie ich trenerem to w przyszłym roku w Birmingham mogą zapomnieć o pucharach.

Najlepiej niech obaj się trzymają z daleka od Krakowa.

Sopranos 19.08.2010 12:35

Tak dla ścisłości - Ronald Koeman i Erwin Koeman to dwie skrajnie różne kandydatury. Nie wiem wprawdzie który jest wymieniany w kontekście naszego klubu, ale Ronald ma większe doświadczenie i był czas, że osiągał dobre rezultaty, ale zazwyczaj po prostu nie potrafił tego utrzymać i głównie przez to wylatywał z Ajaxu, Valencii czy Benfici. Niezły kandydat, ale nie jestem pewien czy to byłby trener na lata.

bonawentura 19.08.2010 13:21

Często spotykamy się z taką sytuacją, że ktoś coś dementuje, a potem jednak zostaje trenerem. Tak dla przykładu było z Bednarzem. Więc Fernando Orsi może być jednym z kandydatów, ale nie zdziwiłbym się, jakby to był trener holenderski, w pakiecie z dyrektorem sportowym z Holandii. To może być dobry trop dziennikarski.

AYALA 19.08.2010 13:43

nie każdy trener z Holandii jest gwarantem sukcesu. Dwa lata temu Odre Opole trenował Holender Rob Delahaije (wcześniej trenował Mastricht) , gra była fatalna i po 4 miesiącach został zwolniony.
Szkoleniowiec musi miec materiał tak jak Bakero w Polonii.Gdy wzmocniono mu zespół najlepszymi zawodnikami z naszej ligi to gra jest zaraz inna (3-0 z Legią)

Pan Jotka 19.08.2010 14:04

Ayala...Moze ich trenował tylko, ze na koniec drużynę rozwiązano. Nie wina trenera, że nie było pieniędzy na nic i klub upadł.
Wracając do tematu. tak długie szukanie niepokoi. Wg mnie znowu rozchodzi się o pieniądze (czyli będzie ten co weźmie jak najmniej)i o ewentualne gwarancje. Pewnie jak trenerzy słysza o budżecie transferowym to muszą się kłaść ze śmiechu.Nie chodzi tylko o wysokośc ale o rodzaj prowadzenia transferów.Czyli sprzedac za miliony, a wziąć byle co byle by było za darmo.

A Koeman to chyba Erwin.Bo jak facet trenował Ajax albo Valencię to na R22 na pewno nie zawita. Ja sie ogólnie rewelacji nie spodziewam.

Markus 19.08.2010 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Isfahan
Google nie potrafiło odpowiedzieć na Twoje zapytanie? Jak nie umiesz znaleźć odpowiedzi na swoje (a nie moje) tezy, to się przyznaj do tego. To nie boli. Pozdrawiam z realnego świata.

Naprawdę nie sądziłem, że trzeba będzie przykładami ilustrować oczywistość, iż trenera można znaleźć i zatrudnić niekoniecznie w 3 tygodnie lub dłużej. :rotfl: I to nawet w polskiej lidze (przykłady? A choćby Wiślackie: „Drugi Smuda” po Nawałce, Engel po Liczce, czy ostatnio Bakero w Polonii). Nie mam czasu wyszukiwać Ci przykładów z innych lig naszego regionu, gdzie czekanie na nowego „docelowego” coacha wcale nie trwało miesiącami. Więc oczywiście możesz sobie dalej do woli podważać oczywistość, wmawiając że ich nie ma i śląc pozdrowienia z „realnego inaczej” świata.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara
Strasznie sie mądrzysz, a gołym okiem widać, że nie wiesz o czym mówisz. Zatrudniałeś kiedyś kogoś?
Proces rekrutacyjny zwykłego księgowego w mojej firmie to minimum miesiąc

Gołym okiem widać, że wiesz o czym piszesz, powtarzasz tylko puste i oklepane formułki.

Dla Twojej wiadomości – Basałaj nie zatrudnia księgowego. To po pierwsze.

A po drugie – to sam Basałaj dał sobie na załatwienie sprawy 10 dni. Stosując Twoje rozumowanie – on też się wówczas "mądrzył" nie wiedząc o czym mówi i nie miał bladego pojęcia o procesie rekrutacyjnym. Bo przecież powinien wiedzieć, że byle „księgowego zatrudnia się w minimum miesiąc”, a co dopiero trenera. :rotfl:

Ale zostawmy już to. Mam nadzieję, że mimo różnych problemów nowy trener rzeczywiście podpisze kontrakt najpóźniej w przyszłym tygodniu.

Isfahan 19.08.2010 14:36

Markus, ale ja jakoś nie zauważyłam, żeby Wisła zawojowała z tymi trenerami Europę, a Polonia Warszawa z Bakero zajęła 13. miejsce :) Chyba że w Twoim świecie było inaczej.

I tak, Basałaj nie zatrudnia księgowego. On zatrudnia trenera, który ma zmienić oblicze Wisły, tej Wisły :P Więc daruj sobie te swoje frazesy o tym, że prezes już dawno powinien znaleźć następcę Kasperczaka. A tak poza tym, to nie wiem, czy przypominasz sobie, jak było ze zwolnieniem Skorży: rano wyleciał, po południu był już Kasperczak. I jaki był efekt? :)

_al3x 19.08.2010 15:04

A mi się wydaje że trener już jest klepnięty i to nie byle kto. Zastanówcie się kto nie mający pojęcia o polskich realiach i zapleczu ryzykował by reputacją. Nowego trenera będziemy mogli zobaczyć w sobotę ale jeszcze nie na ławce rezerwowej i przypuszczam że nasze orły już o tym wiedzą i będą gryzli trawę.

szczepans21 19.08.2010 15:13

ja myślę że w poniedziałek poznamy duet trener+dyr. sportowy-> po to aby zaczął działać razem.
a tak naprawdę jeszcze wierze w Jimeneza :) nadzieja matka głupich...
Nie chce koemanów bo Erwin nie daje rady i jest nie wiadomą a Ronald nie te progi moim zdaniem on nie chciałby CV dawać sobie Wisły ( a te kandydatury wydają mi się wyssane z palca przez gazety).

1q2 19.08.2010 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Isfahan (Post 964325)
a Polonia Warszawa z Bakero zajęła 13. miejsce :) Chyba że w Twoim świecie było inaczej.

Nie chce oceniać Bakero, natomiast w Twoim świecie kiedy on został trenerem?Ile kolejek było rozegranych, ile punktów miała Polonia i które miejsce wtedy zajmowała?

Isfahan 19.08.2010 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 964334)
Nie chce oceniać Bakero, natomiast w Twoim świecie kiedy on został trenerem?Ile kolejek było rozegranych, ile punktów miała Polonia i które miejsce wtedy zajmowała?

Proszę bardzo. Bakero został trenerem Polonii w listopadzie 2009 roku i prowadził ją od 14. kolejki. Po 13. kolejce Polonia była w strefie spadkowej. Czyli awansowała o dwie pozycje na koniec sezonu. Bakero na trenera Wisły? :-D

JrQ- 19.08.2010 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 964234)
Orsi zdementowal wiec nie ma tematu.

Jak dla mnie to coś za szybko zdementował :>
Coś może być na rzeczy. Jak nie z nim, to z Diego Simeone.
Do Włoch Basałaja ciągnie już od początku jego 'kadencji'.

Junior_Battle 19.08.2010 16:27

i pamiętajcie, że tam był jeden mecz, w którym Polonia powinna wygrać, (została mocno oszukana uznajac gol dla bodajze ruchu, a nie uznajac wlasnie jej)

wiec mozna dopisać smialo 3pkt

royalmichael 19.08.2010 16:39

tak tak, a nam mistrzostwo
http://www.weszlo.com/news/4952

flamengista 19.08.2010 18:28

Chciałem tylko przypomnieć, że za żartowanie z Holokaustu wywalam na zbity pysk, z miesięcznym banem gratis.

Rozumiem, że są wakacje ale to przechodzi ludzkie pojęcie.

BTW: Drodzy forumowicze, admin wszystkiego nie zauważy. Jak widzicie że ktoś robi bydło, to informujcie a nie cytujcie takie wypociny.

MiszczMan 19.08.2010 20:25

kiedy bedzie ta "pseudo-gwiazdka" zwana trenerem w Wiśle ( chodzi oczywiscie o tych "bogów" trenerskich, ktorzy przymierzani sa na trenera naszych gwiazdeczek) ?

JOSE 841 19.08.2010 20:33

jedyna z pseudo-gwiazdek które najlepiej sie prezentują to Jimenez ma najciekawsze CV i tak samo jak Dan ma ciekawe osiągnięcia tylko czy Jimenez to pseudo gwiazdka nie wiem ale wiem że jak trafi do Wisły to będzie bardzo ciekawie

yoda79 19.08.2010 20:41

Jeśli Pan Cupiał czekał jak potoczą się losy potęgi z Azerbejdżanu w meczu z BVB żeby ocenić klasę Wisły odpowiedź otrzymał po pół godzinie gry.
Tu nie ma zmiłuj-trener musi być naprawdę dobry żeby tą zbieraninę nauczyć chociaż do końca rundy wymienić 5 podań,a co niektórych prosto kopnąć piłkę.

MiszczMan 19.08.2010 20:42

Może do nas przyjsc nawet Murinho. I tak g**no z tego bedzie. Pilkarzyki postanowia zwolnic trenera, bo ten kazuje im biegac na treningach, i zrobia to! Wystarcz, ze w 4 meczach pod rzad przegraja i juz Cupiał zwolni trenera, a gwiazdeczki dalej beda zbierac kase. Brawo!

AYALA 19.08.2010 20:44

Gurbanov też był wymieniany u buków w roli kandydata na szkoleniowca Wisły.Może teraz jak ich Borussia ogra to straci prace i będzie do wzięcia...

pawelo84 19.08.2010 20:46

Borussia prowadzi już 3:0 z Azerami.

arbuz 19.08.2010 20:49

41 minuta Dortmund wygrywa 4 do ) przeciwko Karabach ( Ci co pojechali naszych w oko demona)

Wasiu 19.08.2010 20:49

Galatasaray wyciagnal w meczu z Karpatami z 0-2 na 2-2. Szkoda, tak na Rijkaarda liczylem :D

Waldus88 19.08.2010 20:55

A ten cały Gurbanov to w ogóle jest zadatek na dobrego trenera?

Mimo wszystko mam jednak nadzieję, iż temat Jimenez w Wiśle jest realny i wszystko skończy się happy end'em.

btw. teraz widać przepaść między Wisłą a np. Borussią...4:0 i to pewnie jeszcze nie koniec ;)

pawelo84 19.08.2010 21:00

Ale my nisko upadliśmy. Myślałem że Karabach przegra 1 może 2 do zera, ale nie że aż taki pogrom będzie. Coś te nasze piłkarzyki kombinują, bo aż mi się wierzyć nie chce że aż tak ciency jesteśmy. Levadia która nas pojechała potem przegrała z Galatą 5:0. Teraz Azerowie pewnie dostaną 6:0 albo 7:0 od BVB. O co tu chodzi. To jest naprawdę nienormalne. Może naszym gwiazdkom nie opłaca się grać w pucharach, tylko bardziej opłaca się gra w lidze. Mało meczy, mało stresu, mało zmęczenia.

Za Okuki to my graliśmy jak równy z równym z Basel, Blackburn czy Feyenordem. Aż mi się wierzyć nie chce że przez 3 sezony staliśmy się drużyną o 3 klasy gorszą od tamtej która zajęła w lidze 8 miejsce. Coś tu śmierdzi i boję się że nawet najlepszy trener na to nie poradzi nic.

arbuz 19.08.2010 21:05

Teraz trzeba popatrzec troche z innej strony, rozumiem nawet ja jestem czy bylem przyzwyczajony, ze jest np Dortmund potem Wisla a za nami taki Karabach ale tutaj po dzisiejszym meczu Dortmundu czy w ostatnim sezonie Levadi to da sie zauwazyc jedna prawidlowosc.

Teraz jest:

1. Dortmund
2 Karabach
3. Wisla

czyli azerbejdzan jest przed nami ale coz tak sie porobilo. To samo bylo rok temu dotalismy od Levadi a potem Galata pokazala gdzie ich miejsce wiec cos w tym jest. Tutaj trzeba zaczac prace ciezka i dluga sprowadzic naprawde dobrego zagranicznego ternera pion dyrektora tez obstawic fachowcem z zagranicy skauting wydac sporo kasy ale potem spic ta pianke za kilka lat.

PhantomRanger 19.08.2010 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arbuz (Post 964656)
41 minuta Dortmund wygrywa 4 do ) przeciwko Karabach ( Ci co pojechali naszych w oko demona)

Z dwojga złego teraz wypada się cieszyć, że my nie gramy dalej. Skoro Karabach przegrywa z nimi 4:0 do przerwy to nas pewnie 8 by powieźli, zresztą niewiele brakowało a by tak było tyle, że z tymi z Karachu.
Teraz na poważnie nam potrzeba jak najszybciej konkretnego trenera ze swoim sztabem, konkretnie przeszukać nasze niższe ligi w poszukiwaniu zawodników póki nie wpadli w ręce "hien" zwanych w światku sportowym menagerami, a trener musi dostać czas aby poustawiać te klocki i przywołać tych obiboków do porządku. Dyrektor sportowy holender? To może być dobry kierunek, a nóż widelec ściągnie nam jakiegoś fachmana od trenowania młodzieży?

flamengista 19.08.2010 22:07

To temat o następcy Kasperczaka, nie do komentowania meczy Azerów w europejskich pucharach!

snyrting 19.08.2010 22:09

Nawiązujac do tematu, nowy trener na początku swojej pracy powinien pokazac zawodnikom Wisły mecz BVB- Karabach.

el Nuero 19.08.2010 22:09

Szkoda, że nie znam niemieckiego. Po meczu Borussi niemiecki dziennikarz sportowy naciągnął trenera Jurgena Kloppa na dłuższą pogawędkę. W trakcie wypowiedzi trenera BVB nawet hasło Wisla Krakau padło, podejrzewam że niestety w kontekście naszego odpadnięcia :-(
Jednocześnie mogła to być dla naszych władz wskazówka, co znaczy klasowy trener. I drużynę ustawi ofensywnie, i wywiadu udzieli na poziomie, a nawet pozłości się na arbitra w obronie swoich zawodników.
Krótko mówiąc: bez dobrego majstra nie zbuduje się domu, a bez dobrego trenera - skutecznej drużyny. Panie Basałaj, powodzenia w polowaniu na konkretnego dla Wisełki trenera.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl