![]() |
jak dla mnie to moze być nawet Jeronimo Del Ping Pong Szchereferereferen byle by tylko zmobilizował tych leni do treningow, gry i ogolnie, dalej moim faworytem dla nich jest Beowulf. Musi być ktos komu nie podskoczą, wtedy beda zapierdalac.
|
Cytat:
Co by nie mówić - byłby to dla nas jakiś awans ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
na razie cisza..jakiś orsi...wg mnie nie pasuje do profilu jaki szuka Basałaj->prędzej byłby lepszy Simeone-charakterologicznie...ehh
|
Orsi zdementowal wiec nie ma tematu. Basałaj ma juz kandydatow i z nich wybierze a kazde nowe nazwisko to tylko wymysł stron takich jak futbolnews.
|
Jeśli Valckx faktycznie jest blisko stanowiska dyra sportowego to może jednak kierunek holenderski.. bracia Koemanowie są do wzięcia choć pewnie o Ronaldzie można zapomnieć, nie ta półka;) Może więc Erwin
|
Nie ma co gdybac bo raczej żadnego przecieku nie bedzie. za tydzień juz bedziemy wiedzieli.
|
Miejmy nadzieje że będziemy mile zaskoczenie
A co do R.Koemana, to on był w swerze "spekulacji", tyle że trener z niego jest słaby. Co roku jest zwalniany z pracy. |
Cytat:
|
Cytat:
Najlepiej niech obaj się trzymają z daleka od Krakowa. |
Tak dla ścisłości - Ronald Koeman i Erwin Koeman to dwie skrajnie różne kandydatury. Nie wiem wprawdzie który jest wymieniany w kontekście naszego klubu, ale Ronald ma większe doświadczenie i był czas, że osiągał dobre rezultaty, ale zazwyczaj po prostu nie potrafił tego utrzymać i głównie przez to wylatywał z Ajaxu, Valencii czy Benfici. Niezły kandydat, ale nie jestem pewien czy to byłby trener na lata.
|
Często spotykamy się z taką sytuacją, że ktoś coś dementuje, a potem jednak zostaje trenerem. Tak dla przykładu było z Bednarzem. Więc Fernando Orsi może być jednym z kandydatów, ale nie zdziwiłbym się, jakby to był trener holenderski, w pakiecie z dyrektorem sportowym z Holandii. To może być dobry trop dziennikarski.
|
nie każdy trener z Holandii jest gwarantem sukcesu. Dwa lata temu Odre Opole trenował Holender Rob Delahaije (wcześniej trenował Mastricht) , gra była fatalna i po 4 miesiącach został zwolniony.
Szkoleniowiec musi miec materiał tak jak Bakero w Polonii.Gdy wzmocniono mu zespół najlepszymi zawodnikami z naszej ligi to gra jest zaraz inna (3-0 z Legią) |
Ayala...Moze ich trenował tylko, ze na koniec drużynę rozwiązano. Nie wina trenera, że nie było pieniędzy na nic i klub upadł.
Wracając do tematu. tak długie szukanie niepokoi. Wg mnie znowu rozchodzi się o pieniądze (czyli będzie ten co weźmie jak najmniej)i o ewentualne gwarancje. Pewnie jak trenerzy słysza o budżecie transferowym to muszą się kłaść ze śmiechu.Nie chodzi tylko o wysokośc ale o rodzaj prowadzenia transferów.Czyli sprzedac za miliony, a wziąć byle co byle by było za darmo. A Koeman to chyba Erwin.Bo jak facet trenował Ajax albo Valencię to na R22 na pewno nie zawita. Ja sie ogólnie rewelacji nie spodziewam. |
Cytat:
Cytat:
Dla Twojej wiadomości – Basałaj nie zatrudnia księgowego. To po pierwsze. A po drugie – to sam Basałaj dał sobie na załatwienie sprawy 10 dni. Stosując Twoje rozumowanie – on też się wówczas "mądrzył" nie wiedząc o czym mówi i nie miał bladego pojęcia o procesie rekrutacyjnym. Bo przecież powinien wiedzieć, że byle „księgowego zatrudnia się w minimum miesiąc”, a co dopiero trenera. :rotfl: Ale zostawmy już to. Mam nadzieję, że mimo różnych problemów nowy trener rzeczywiście podpisze kontrakt najpóźniej w przyszłym tygodniu. |
Markus, ale ja jakoś nie zauważyłam, żeby Wisła zawojowała z tymi trenerami Europę, a Polonia Warszawa z Bakero zajęła 13. miejsce :) Chyba że w Twoim świecie było inaczej.
I tak, Basałaj nie zatrudnia księgowego. On zatrudnia trenera, który ma zmienić oblicze Wisły, tej Wisły :P Więc daruj sobie te swoje frazesy o tym, że prezes już dawno powinien znaleźć następcę Kasperczaka. A tak poza tym, to nie wiem, czy przypominasz sobie, jak było ze zwolnieniem Skorży: rano wyleciał, po południu był już Kasperczak. I jaki był efekt? :) |
A mi się wydaje że trener już jest klepnięty i to nie byle kto. Zastanówcie się kto nie mający pojęcia o polskich realiach i zapleczu ryzykował by reputacją. Nowego trenera będziemy mogli zobaczyć w sobotę ale jeszcze nie na ławce rezerwowej i przypuszczam że nasze orły już o tym wiedzą i będą gryzli trawę.
|
ja myślę że w poniedziałek poznamy duet trener+dyr. sportowy-> po to aby zaczął działać razem.
a tak naprawdę jeszcze wierze w Jimeneza :) nadzieja matka głupich... Nie chce koemanów bo Erwin nie daje rady i jest nie wiadomą a Ronald nie te progi moim zdaniem on nie chciałby CV dawać sobie Wisły ( a te kandydatury wydają mi się wyssane z palca przez gazety). |
Cytat:
|
Cytat:
Proszę bardzo. Bakero został trenerem Polonii w listopadzie 2009 roku i prowadził ją od 14. kolejki. Po 13. kolejce Polonia była w strefie spadkowej. Czyli awansowała o dwie pozycje na koniec sezonu. Bakero na trenera Wisły? :-D |
Cytat:
Coś może być na rzeczy. Jak nie z nim, to z Diego Simeone. Do Włoch Basałaja ciągnie już od początku jego 'kadencji'. |
i pamiętajcie, że tam był jeden mecz, w którym Polonia powinna wygrać, (została mocno oszukana uznajac gol dla bodajze ruchu, a nie uznajac wlasnie jej)
wiec mozna dopisać smialo 3pkt |
tak tak, a nam mistrzostwo
http://www.weszlo.com/news/4952 |
Chciałem tylko przypomnieć, że za żartowanie z Holokaustu wywalam na zbity pysk, z miesięcznym banem gratis.
Rozumiem, że są wakacje ale to przechodzi ludzkie pojęcie. BTW: Drodzy forumowicze, admin wszystkiego nie zauważy. Jak widzicie że ktoś robi bydło, to informujcie a nie cytujcie takie wypociny. |
kiedy bedzie ta "pseudo-gwiazdka" zwana trenerem w Wiśle ( chodzi oczywiscie o tych "bogów" trenerskich, ktorzy przymierzani sa na trenera naszych gwiazdeczek) ?
|
jedyna z pseudo-gwiazdek które najlepiej sie prezentują to Jimenez ma najciekawsze CV i tak samo jak Dan ma ciekawe osiągnięcia tylko czy Jimenez to pseudo gwiazdka nie wiem ale wiem że jak trafi do Wisły to będzie bardzo ciekawie
|
Jeśli Pan Cupiał czekał jak potoczą się losy potęgi z Azerbejdżanu w meczu z BVB żeby ocenić klasę Wisły odpowiedź otrzymał po pół godzinie gry.
Tu nie ma zmiłuj-trener musi być naprawdę dobry żeby tą zbieraninę nauczyć chociaż do końca rundy wymienić 5 podań,a co niektórych prosto kopnąć piłkę. |
Może do nas przyjsc nawet Murinho. I tak g**no z tego bedzie. Pilkarzyki postanowia zwolnic trenera, bo ten kazuje im biegac na treningach, i zrobia to! Wystarcz, ze w 4 meczach pod rzad przegraja i juz Cupiał zwolni trenera, a gwiazdeczki dalej beda zbierac kase. Brawo!
|
Gurbanov też był wymieniany u buków w roli kandydata na szkoleniowca Wisły.Może teraz jak ich Borussia ogra to straci prace i będzie do wzięcia...
|
Borussia prowadzi już 3:0 z Azerami.
|
41 minuta Dortmund wygrywa 4 do ) przeciwko Karabach ( Ci co pojechali naszych w oko demona)
|
Galatasaray wyciagnal w meczu z Karpatami z 0-2 na 2-2. Szkoda, tak na Rijkaarda liczylem :D
|
A ten cały Gurbanov to w ogóle jest zadatek na dobrego trenera?
Mimo wszystko mam jednak nadzieję, iż temat Jimenez w Wiśle jest realny i wszystko skończy się happy end'em. btw. teraz widać przepaść między Wisłą a np. Borussią...4:0 i to pewnie jeszcze nie koniec ;) |
Ale my nisko upadliśmy. Myślałem że Karabach przegra 1 może 2 do zera, ale nie że aż taki pogrom będzie. Coś te nasze piłkarzyki kombinują, bo aż mi się wierzyć nie chce że aż tak ciency jesteśmy. Levadia która nas pojechała potem przegrała z Galatą 5:0. Teraz Azerowie pewnie dostaną 6:0 albo 7:0 od BVB. O co tu chodzi. To jest naprawdę nienormalne. Może naszym gwiazdkom nie opłaca się grać w pucharach, tylko bardziej opłaca się gra w lidze. Mało meczy, mało stresu, mało zmęczenia.
Za Okuki to my graliśmy jak równy z równym z Basel, Blackburn czy Feyenordem. Aż mi się wierzyć nie chce że przez 3 sezony staliśmy się drużyną o 3 klasy gorszą od tamtej która zajęła w lidze 8 miejsce. Coś tu śmierdzi i boję się że nawet najlepszy trener na to nie poradzi nic. |
Teraz trzeba popatrzec troche z innej strony, rozumiem nawet ja jestem czy bylem przyzwyczajony, ze jest np Dortmund potem Wisla a za nami taki Karabach ale tutaj po dzisiejszym meczu Dortmundu czy w ostatnim sezonie Levadi to da sie zauwazyc jedna prawidlowosc.
Teraz jest: 1. Dortmund 2 Karabach 3. Wisla czyli azerbejdzan jest przed nami ale coz tak sie porobilo. To samo bylo rok temu dotalismy od Levadi a potem Galata pokazala gdzie ich miejsce wiec cos w tym jest. Tutaj trzeba zaczac prace ciezka i dluga sprowadzic naprawde dobrego zagranicznego ternera pion dyrektora tez obstawic fachowcem z zagranicy skauting wydac sporo kasy ale potem spic ta pianke za kilka lat. |
Cytat:
Teraz na poważnie nam potrzeba jak najszybciej konkretnego trenera ze swoim sztabem, konkretnie przeszukać nasze niższe ligi w poszukiwaniu zawodników póki nie wpadli w ręce "hien" zwanych w światku sportowym menagerami, a trener musi dostać czas aby poustawiać te klocki i przywołać tych obiboków do porządku. Dyrektor sportowy holender? To może być dobry kierunek, a nóż widelec ściągnie nam jakiegoś fachmana od trenowania młodzieży? |
To temat o następcy Kasperczaka, nie do komentowania meczy Azerów w europejskich pucharach!
|
Nawiązujac do tematu, nowy trener na początku swojej pracy powinien pokazac zawodnikom Wisły mecz BVB- Karabach.
|
Szkoda, że nie znam niemieckiego. Po meczu Borussi niemiecki dziennikarz sportowy naciągnął trenera Jurgena Kloppa na dłuższą pogawędkę. W trakcie wypowiedzi trenera BVB nawet hasło Wisla Krakau padło, podejrzewam że niestety w kontekście naszego odpadnięcia :-(
Jednocześnie mogła to być dla naszych władz wskazówka, co znaczy klasowy trener. I drużynę ustawi ofensywnie, i wywiadu udzieli na poziomie, a nawet pozłości się na arbitra w obronie swoich zawodników. Krótko mówiąc: bez dobrego majstra nie zbuduje się domu, a bez dobrego trenera - skutecznej drużyny. Panie Basałaj, powodzenia w polowaniu na konkretnego dla Wisełki trenera. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl