![]() |
A mi nie zwisa. Mnie to wręcz cieszy bo jest to Wiśle na rękę. Zieliński poleci w przerwie zimowej jak nic.Pytanie tylko kogobedą musieli ściągnąc zeby zapanował nad tą stajnią Augiasza jaka się wytworzyła w Kuchenkorzu.
Ps. Element humorystyczny : Przed meczem w sondzie na stronie Polonii kibice jako potencjalnego strzelca gola w meczu z mistrzem Polski wymienili w kolejności: Sarvasa, Iwanowskiego i... Pawełka ;-) |
Cytat:
A co do następnej kolejki: Cracovia - Zagłębie Lubin [2 października, 17:45] Polonia Warszawa - Piast Gliwice [4 października, 14:45] Jagiellonia Białystok - Legia Warszawa [3 października, 16:15] Polonia Bytom - Lechia Gdańsk [3 października, 19:15] GKS Bełchatów - Korona Kielce [3 października, 17:00] Odra Wodzisław Śląski - Ruch Chorzów [3 października, 14:45] Arka Gdynia - Lech Poznań [4 października, 14:45] Mocno liczę na Jagę, że wywalczy przynajmniej remis - powinni być mocno zdeterminowani, by odbić się wreszcie od dna tabeli. Z nami zawalili pierwszą połowę, z Amiką drugą, może w pojedynku z Legią zagrają na 100 procent? Poza tym coś mi się wydaje, że Amika skrewi w Gdyni. Mam takie przeczucie:) |
A mnie się wydaje że nikt z trójki Wisła, Legia i Amika nie zdobędzie w tej kolejce 3 punktów...
|
Jak dla mnie to Zieliński nich będzie trenerem Amiki tak długo jak się da:D. Widać, że to marny trener. Z Polonią przynajmniej bramek nie tracił zbyt dużo a teraz nawet to się mu nie udaje. Podobnie ma się rzecz z Urbanem. Niech trenuję Legię byle nie wystawiał 2 napastników:D. A co do sodówki Lewandowskiego to może być różnie, ale pewnie chłop poczuł się zbyt pewnie. No i widać, ze pali mu się na wyjazd za granicę. Ciekawe czy teraz Lech odrzuciłby ofertę Szachtara (przy założeniu że to nie była bujda).
|
Lewandowskiemu żadna sodówka nie odbiła więc nie wiem ze czego sie cieszyć, on po prostu jest mocno przeciętnym kopaczem, tyle ze strasznie lansowany przez media...
|
Co do Bytomia - mój ojciec stwierdził, że grają jak Barcelona ;] oczywiście zachowując skalę porównania. Nie ciąży im piłka, pokazują się do gry, utrzymują się przy piłce.
|
Cytat:
Generalnie to z Lecha dwóch piłkarzy uważam za takich co by znacznie powiękrzyli potencjał kadrowy Wisły to jest Stilić i właśnie Lewandowski. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Było boskiego Lewandinho puścić za 3-4 mln € do Dortmundu, dać solidną podwyżkę Peszce i Rengifo.
Wydaje mi się, że trzymanie na siłę Stilića też chyba było błędem. Oni faktycznie reinwestują sporą część środków z transferów. Za Stilica dostaliby też z 3 mln €. Mając 3 mln € na transfery (połowę z zarobionych na Stilicu i Lewandowskim pieniędzy) mogliby spokojnie kupić solidnego ofensywnego pomocnika i napastnika. We Wronkach nie rozumieją, że u nas zatrzymać dobrych kopaczy bardzo trudno. Albo im się da solidną podwyżkę, albo będą obrażeni i zaczną grać piach. Rengifo już gra na pół gwizdka, Lewandowski gwiazdorzy, Stilić przygasł. U nas też Brożek nieswój, przybity tym że się nie udały negocjacje z Fulham. Będzie pewnie to odchorowywał do przerwy zimowej. Nie, jedyny sposób to sprzedawać drogo i nie bać się reinwestować środków w porządnych piłkarzy. Nie z Polski, rzecz jasna. My wydaliśmy i tak grosze - a 500 tys. € spożytkowane na Kirma to najlepiej wydane przez Wisłę pieniądze w ostatnim czasie. |
Cytat:
na jakiej podstawie uważasz, że Stilic tak na prawdę umie mniej niż pokazuje, a Jirsak odwrotnie? Nieźle. Jeden grał całkiem nieźle w lidze, UEFA, a drugi już trzeci rok (?) nie może się przebić do podstawowego składu, a przebłyski które pokazał to nawet Kwiek miał. Umiejętnościami to Stlilc bije na głowę Jirsaka. Pewnie odwrotna sytuacja jest jeśli chodzi o względy pozasportowe. A umiejętności Lewandowskiego nie zauważyć??? Nikt z obecnych napastników Ekstraklasy w tym wieku tak nie grał. Znowu pomijam kwestie pozasportowe |
Cytat:
|
Jeśli Kirm nie będzie grał to nie prędko się zaaklimatyzuje vide Jirsak. Druga sprawa najsłabszym ogniwem w Wiśle jest Łobo i to za niego powinien grać Ćwielong.
Co do gry Wisły to zastanawia mnie czemu już nie gramy dwoma takimi schematami wypracowanymi. Mianowicie czemu nie funkcjonuje duet Małecki - Brożek tak jak na początku sezonu. 2-3 klepki w pierwszych meczach rozmontowywały skutecznie obronę. Teraz tego nie ma. Drugi natomiast to stałe fragmenty. Czemu już nie gramy z rogów na Marcelo strącającego piłki w środek? Było z tego masę zagrożenie pod bramką rywali. |
Tak czytam sobie że te wszystkie Goliki, Handzicie i inne Ceuto mają odejść z Lecha i nasuwa mi się jedno pytanie. Gdzie są te wszystkie osoby które piały z zachwytu nad skautingiem Lecha i stawiało ich za wzór polityki kadrowej?
PS. Ciekawe że nawet dziennikarze, którzy potrafili oskarżyć Smudę że przez to że nie wpuszczał tych wielkich gwiazd bałkańskiej piłki żeby zemścić się na władzach drużyny przegrał mistrzostwo polski coś ostatnio przestali o tym wspominać :lol: |
Cytat:
Mówiąc że cały Lech jest cienki przesadzacie. Proponuję choćby takie porównania: Peszko-Łobo, Wilk-Kirm plus Lewy, Arboleda ale na lewą obronę i Stilic w formie z ub. sezonu. Ja bym wszystkich w/w widział w Wiśle i nie odstawaliby na pewno. |
arboleda na lewa obrone ;]..i wszystko jasne.
|
Cytat:
Co do Pary Malecki-brozek to chyba milosci miedzy mini nie ma i dlatego jest jak jest. |
Cytat:
|
Cytat:
PS: Nie wiem czy to już było ale tak dla rozluźnienia. http://gbrlek.files.wordpress.com/20...pg?w=500&h=375 |
Szatałow trenerem Lecha ?
http://sport.wp.pl/kat,32288,title,K...wiadomosc.html |
Cytat:
|
Cytat:
Szatałow jako trener w Lechu by się nie sprawdził. A dlaczego? Bo on potrzebuje do pracy inteligentnych piłkarzy a nie gwiazdeczki :) |
Warunek niezbędny to, nie inteligentnych, tylko pracowitych. inteligentni piłkarze to rzadkość
|
ciekawa wypowiedź Jóźwiaka.
http://www.sport.pl/sport/1,65025,70...la_w_plot.html |
http://www.rp.pl/artykul/60511,37048...Bialystok.html
Cytat:
|
polska ekstraklasa jak 3 liga niemiecka
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...wiadomosc.html |
Cytat:
|
... a i tak zaraz odezwie się niestrudzony użytkownik Konrad. i dalej będzie przekonywał, że idzie ku lepszemu :lol:
|
władze Lecha pogroziły palcem pozostałym zawodnikom...
http://www.90minut.pl/news/104/news1...asy-Lecha.html ... bo tak trzeba odebrać przesunięcie do ME... dwóch zawodników ME i jednego, który odchodzi... |
brać Hernana do nas!!
|
Cytat:
Ehhh gdzie te ich sny o potędze na całą Europę jak w Polskiej lidze ogony grają :D |
Cytat:
|
szczerze mowiac jestem przekonany, że byłby to dobry zakup :)
|
Cytat:
On by zapewne w momencie zaczął grać dobrze, ale pewnie mu się marzy z 300-400t euro plus coś tam za podpis.A Amica go przecież nie odda w zimie konkurencji za darmo więc zapomnijmy. |
Cytat:
|
Cytat:
Polska liga nigdy nie dorównywała Bundeslidze... A słowa Reicha też szokujące nie są: Cytat:
|
Cytat:
|
Wisla czy Amika w Bundeslidze.No niewiem czy dali bysmy rade.Jeden sezon ,w ktorym pewnie bysmy spadli.,realnie patrzac to srodkowe lub gorne czesci 2 Bundelsigi,jak pisze Marszałek.
|
|
Cytat:
Uważam, że teraz dyrektor Pogorzelczyk powinien ekspresowo wysłać Smudzie flaszkę dobrej whisky wraz z przeprosinami. A ruch dobry, tylko że za późno. Rengifo był do utrzymania, ale trzeba było nie sępić przy negocjowaniu nowego kontraktu. Widać, że w Amice źle się dzieje więc musieli walnąć pięścią w stół. I tak nie mają wiele do stracenia. Są w tym momencie na dnie, ale przez to łatwiej się z niego odbić. Wystarczy, że chłopaki się sprężą na nas (a niestety My w jakiejś super-formie nie jesteśmy) i nastroje mogą być zupełnie inne. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl