Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Kibicowanie na polskich stadionach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4803)

For_FuN_ 04.05.2011 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1085782)
Proszę cię nie wypowiadaj się więcej na tym forum. Do tej pory nie używałem opcji "ignoruj" ale chyba trzeba będzie zacząć.

bandyta? Uczestniczył w ostatnich latach w największych zadymach? Masz na to jakieś dowody? Gośc dostał raz zakaz, później mu go zdjęli. Za drugim razem dostał dlatego, że został sprowokowany przez piłkarza. No, ja rozumiem, że ty nic byś nei zrobił, gdyby ci ktoś krzyknął ".... ci w dupe", tylko byś podziękował. Ale są ludzie którzy nie przejdą koło czegoś takiego obojętnie. I tacy ludzie potrzebni są na stadionie. A staruch jest obecnie jednym z najlepiej prowadzących doping ludzi w Polsce.

Od kiedy interesujesz sie pilka nozna? Z tego co piszesz, to wnioskuje, ze od niedawna, bo Staruch jest znany w Wawce od kilku dobrych lat...nie mowie juz o jego wybrykach. Poczytaj troszke na ten temat, a potem sie wypowiadaj. Ile zadym urzadzili pod szyldem Legii?? Przeciez ten zespol ma kare w zawieszeniu...przez liczne burdy..gdzie ty byles w ostatnich latach? W Polsce czy to za granica, Staruch i jego kumple kompromitowali nie tylko Legie, ale i nas, nasz kraj. Wielokrotna recydywa - ten gosc nie powinien juz w zyciu zasiasc na zadnym meczu pilkarskim. Nastepna sprawa, ty znasz sprawe Rzezniczaka? Piszesz totalne brednie. Ten kretyn chcial poprostu zaprotestowac przeciwko grze Legii i upatrzyl sobie akurat tego chlopaka...wiadomo, ze taka ciota nie podskoczylaby do Choto czy Chinyamy. Jezeli usprawiedliwiasz takich ludzi, to jakie ty wartosci popierasz czy reprezentujesz? Ja jestem za przestrzeganiem prawa, za szanowaniem drugiego czlowieka, jego zdrowia i zycia, a takze mienia...dla Ciebie widac to nie ma zadnego znaczenia. Dozywotnie zakazy dla takich ciolkow, jak Staruch, kilkudziesieczne kary finansowe, prace spoleczne, a w skrajnych przypadkach(nagminnej recydywy) kary wiezienia. Tak to funkcjonuje w panstwach demokratycznych, w panstwach prawa.

crazykaro 04.05.2011 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1085866)
Ja bym takiego dziennikarza zapytał skoro taki strach iść na stadion to dlaczego na tzw. "mecze podwyższonego ryzyka" czyli teoretycznie te najniebezpieczniejsze chodzi najwiecej ludzi? Ciekawe co by odpowiedział? Pewnie, że to bandyci z całej Polski na takie mecze chodza albo jeszcze coś lepszego.

Piękne uogólnienie a pytanie zadane na opak. Powino być: Dlaczego najciekawsze mecze są meczami podwyższonego ryzyka? Ana to pytanie już znacznie łatwiej odpowiedzieć.
Ponadto nie wszystkie najciekawsze mecze są meczami podwyższonego ryzyka.

John1906 04.05.2011 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1085876)
Od kiedy interesujesz sie pilka nozna? Z tego co piszesz, to wnioskuje, ze od niedawna, bo Staruch jest znany w Wawce od kilku dobrych lat...nie mowie juz o jego wybrykach. Poczytaj troszke na ten temat, a potem sie wypowiadaj. Ile zadym urzadzili pod szyldem Legii?? Przeciez ten zespol ma kare w zawieszeniu...przez liczne burdy..gdzie ty byles w ostatnich latach? W Polsce czy to za granica, Staruch i jego kumple kompromitowali nie tylko Legie, ale i nas, nasz kraj. Wielokrotna recydywa - ten gosc nie powinien juz w zyciu zasiasc na zadnym meczu pilkarskim. Nastepna sprawa, ty znasz sprawe Rzezniczaka? Piszesz totalne brednie. Ten kretyn chcial poprostu zaprotestowac przeciwko grze Legii i upatrzyl sobie akurat tego chlopaka...wiadomo, ze taka ciota nie podskoczylaby do Choto czy Chinyamy. Jezeli usprawiedliwiasz takich ludzi, to jakie ty wartosci popierasz czy reprezentujesz? Ja jestem za przestrzeganiem prawa, za szanowaniem drugiego czlowieka, jego zdrowia i zycia, a takze mienia...dla Ciebie widac to nie ma zadnego znaczenia. Dozywotnie zakazy dla takich ciolkow, jak Staruch, kilkudziesieczne kary finansowe, prace spoleczne, a w skrajnych przypadkach(nagminnej recydywy) kary wiezienia. Tak to funkcjonuje w panstwach demokratycznych, w panstwach prawa.

Czyli sugerujesz, że Grecja, Polska, Włochy itd. nie są krajami demokratycznymi ? :)
Jak Ci się nie podoba styl polskich kibiców, możesz oglądać ligę hiszpańską lub angielską w TV.
Śmieszne masz argumenty, wiesz tylko co gówno prawda napisze :)

palikot 04.05.2011 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1085877)
Piękne uogólnienie a pytanie zadane na opak. Powino być: Dlaczego najciekawsze mecze są meczami podwyższonego ryzyka? Ana to pytanie już znacznie łatwiej odpowiedzieć.
Ponadto nie wszystkie najciekawsze mecze są meczami podwyższonego ryzyka.

bo gdyby nie byly meczami podwyzszonego ryzyka, nie były by ciekawe.

Pytanie zostalo zadane dobrze... Ludzi nie kręci to, ze na stadionach jest jak w kosciele wszyscy siedzą a najwiekszym zniesmaczenim jest bluzg "kurka wodna" tylko kreci medialność, wydarzenie, co jest dowodem na to ze jestesmy slabymi kibicami(tzn. ze fanatykow jest mniejszość) i to glownie przyciaga ludzi... wydarzenie...przyjeżdza Legia... jest napiecie, otoczka media swirują od tygodnia, nie ważne czy gdzies tam są burdy czy cos. Czemu dziś po bilety na teoretycznie najbardziej niebezpieczne mecze w sezonie najwieksza kolejka?

Ja mam jeszcze jedno pytanie: Czemu w okresie najwiekszej nagonki na kibicow bijemy kolejne rekordy frekwencji na stadionach? Przecież jest niebezpiecznie...

-S- 04.05.2011 17:55

Ja ma tylko jedno pytanie dla ludzi bezkrytycznie broniących zdanie mediów, władz piłkarskich i rządowych:

Czym, wyżej wymienione instytucje zasłużyły sobie na to poparcie?

felipe 04.05.2011 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1085892)
Ja mam jeszcze jedno pytanie: Czemu w okresie najwiekszej nagonki na kibicow bijemy kolejne rekordy frekwencji na stadionach? Przecież jest niebezpiecznie...

Bo jest coraz lepsza infrastruktura. Bo to nasz sport narodowy :) Bo warto w pracy polansować się, że byłem na Lechu (tak, nie "na Wiśle", "na Wisła - Lech" itp) czy "na derbach".

Ale z drugiej strony patrz dalej - na Wiśle np masz już dużą część stadionu gdzie musisz siedzieć. Trzepią szaliki na wejsciu.Race odpala sie raz na rundę, bo ogólnie jest zakaz. Ludzie widzą, że coś się robi w kierunku "walki z bandytami". To niektórzy się pojawią od wielkiego dzwonu. I może przychodziliby dalej i częściej, ale odpalają onet a w nim o Bydgoszczy. Pojawia się myślenie "kurcze, dalej nie jest zbyt bezpiecznie, sporo hołoty zostało". I od razu jest społeczne przyzwolenie na dalsze restrykcje...

Mareq 04.05.2011 18:06

For fun - ksywka nie bez powodu :)
Mam dużo fun czytając twoje posty.
Nawiązując do twoich wypowiedzi , uważam że w prawdziwym demokratycznym państwie prawa , taki kryminalista oraz wywrotowiec którym jest ,,wodzierejozapiewajłohersztoprzywódcalegijnychpse udokibiców'' Piotr S. powinien resztę życia spędzić w kamieniołomach.
Najlepiej bez sądu - przecież każdy wie jak jest .

legion18 04.05.2011 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1085876)

:rotfl: Mógłbym prosić o źródła twojej wiedzy na temat tego co ty wiesz, a inni obecni tu wiślacy nie? Może być PW. Jak twój "kumpel" złamie prawo, to rozumiem, że udasz się ochoczo pod sąd? Czemu miał podskakiwać akurat do Choto czy Chinyamy? Co ty jesteś rasistą:-D P.S. tylko prawdziwa ciota potrafi obrażać innych przez internet w sytuacji, gdy w rzeczywistości nawet nie zająknąłbyś się na ten temat...http://i51.tinypic.com/15as7r.jpg
E: W tym wszystkim najśmieszniejsze jest to, że Piotrek wczoraj nie zrobił absolutnie nic:)

Jaroo1 04.05.2011 18:27

Na polfinale PP z Lechia Staruch byl i dlaczego wtedy nie bylo takiego halo?
Jak ma zakaz na mecze Ekstraklasy to dlaczego mialby nie isc na mecz PP? Widze ze ktos tu nowe prawo wymysla. Czlowiek zakazu na PP nie ma ale co tam, ujebmy go. Moje pytanie, skoro mogl wejsc na ten mecz to dlaczego mialoby go tam nie byc?!

crazykaro 04.05.2011 18:37

Cytat:

bo gdyby nie byly meczami podwyzszonego ryzyka, nie były by ciekawe.
.

Ludzie zapewne idą na mecz po to żeby przezyc dreszczyk emocji możliwości dostania gumową kulą:rotfl: No to już wiemy po co ty chodzisz na mecze podwyższonego ryzyka ale tak jak pisałem jest to uogólnienie.

Cytat:

Bo i tak jest bezpieczniej niż było. Nowe większe stadiony. Widać że nie bierzesz pod uwagę tego ile osób mogłoby przyjść gdyby było spokojnie. Póki co nie ma się czym chwalić bo jak na razie sumaryczna frekwencja nie prezkroczyła jeszcze 100 000 na wszystkich stadionach

Jaroo1 04.05.2011 18:39

Cytat:

Bo i tak jest bezpieczniej niż było. Nowe większe stadiony. Widać że nie bierzesz pod uwagę tego ile osób mogłoby przyjść gdyby było spokojnie. Póki co nie ma się czym chwalić bo jak na razie sumaryczna frekwencja nie prezkroczyła jeszcze 100 000 na wszystkich stadionach
To teraz wez pod uwage ile osob by przyszlo gdyby media nie robily nagonki na kibicow i gdyby czlowiek mogl w tym kraju godnie zarabiac i zyc (np tak jak w Niemczech)

Cytat:

gdyby było spokojnie
A to nie jest?
Stalo Ci sie kiedys cos na meczu?

snyrting 04.05.2011 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1085914)
Na polfinale PP z Lechia Staruch byl i dlaczego wtedy nie bylo takiego halo?
Jak ma zakaz na mecze Ekstraklasy to dlaczego mialby nie isc na mecz PP? Widze ze ktos tu nowe prawo wymysla. Czlowiek zakazu na PP nie ma ale co tam, ujebmy go. Moje pytanie, skoro mogl wejsc na ten mecz to dlaczego mialoby go tam nie byc?!

Z tego co się orientuje, to "halo" spowodowane jest tym, że Policja wysłała do PZPN pismo prosząc o umożliwienie Staruchowi kupna biletu.

felipe 04.05.2011 18:47

Nie do mnie, no ale ręce opadają .

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1085920)
To teraz wez pod uwage ile osob by przyszlo gdyby media nie robily nagonki na kibicow i gdyby czlowiek mogl w tym kraju godnie zarabiac i zyc (np tak jak w Niemczech)

Nie przesadzaj. Krakowskie kluby codziennie tętnią życiem, "biedna" młodzież wydaje na byle imprezie po 50 zł od kopa. Potencjalnych kibiców jest mnóstwo. Owszem, kogo nie stać to nie stać, ale tak jest wszędzie. Nie demonizujmy jednak cen biletów - wejściówka na G to dwa piwa lub dwie paczki szlugów.
Na mecze Wisły przychodzi zaledwie 12 tys z innych powodów. Między innymi strachu.
Cytat:

A to nie jest?
[/quote]
Nic się nie stało. Ale dyskusja nie jest o mnie, ale o "postronnych" i ew. tzw opinii społecznej. A oni nie słyszą w mediach o 95 meczach kulturalnych, tylko o 5 z burdami... Serio nie ogarniasz istoty ?

Jaroo1 04.05.2011 19:04

Cytat:

Nie przesadzaj. Krakowskie kluby codziennie tętnią życiem, "biedna" młodzież wydaje na byle imprezie po 50 zł od kopa. Potencjalnych kibiców jest mnóstwo. Owszem, kogo nie stać to nie stać, ale tak jest wszędzie. Nie demonizujmy jednak cen biletów - wejściówka na G to dwa piwa lub dwie paczki szlugów.
Na mecze Wisły przychodzi zaledwie 12 tys z innych powodów. Między innymi strachu.
tylko ze nie kazdy ma za priorytet isc sobie na mecz. Poza tym mysle tutaj raczej o osobach ktore mialyby isc na E za 40/50 zł. Chociaz uwazam ze ceny biletow mamy niskie, niewygorowane jak na mecze wielokrotnego MP to prawda jest taka ze gdybysmy byli Panstwem bogatym a nie gdzie czesc Polakow zyje w nedzy i ubostwie to by sie po prostu na mecze chodzilo dla rozrywki bo by nie bylo co z kasa robic.

Cytat:

Nic się nie stało. Ale dyskusja nie jest o mnie, ale o "postronnych" i ew. tzw opinii społecznej. A oni nie słyszą w mediach o 95 meczach kulturalnych, tylko o 5 z burdami... Serio nie ogarniasz istoty ?
No ja wlasnie ogarniam. A nieogarniaja osoby ktore na meczu w zyciu nie byly a czytaja GW i ogladaja TVN i sie maja za ekspertow stadionowych. Widza jak to jest niebezpiecznie itd. Niech pojda na mecz to sie przkeonaja jak jest naprawde. A pytanie nie bylo adresowane do osoby ktora stoi po tamtej stronie barykady tylko do niby kibica Wisly ktory sie wypowiada tutaj na forum (wiec podejrzewam ze na mecze chodzi) i pisze ze na meczach jest niespokojnie. Stad sie pytam. Byłes, stalo Ci sie cos?

crazykaro 04.05.2011 19:26

Cytat:

A to nie jest?

Na meczu nie ale po meczu niewiele brakowało

0 22 04.05.2011 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1085921)
Z tego co się orientuje, to "halo" spowodowane jest tym, że Policja wysłała do PZPN pismo prosząc o umożliwienie Staruchowi kupna biletu.

No i co z tego? Czytałeś to pismo chociaż czy jedynie udziela Ci się histeria wytwarzana przez media, polegająca na wylaniu frustracji i szczuciu (za pomocą niskich instynktów - niewiedzy szczujących) na facecie, który ma grzechy na sumieniu, ale aktualnie staje się wrogiem publicznym nr 1 tylko dlatego, że ma imię i nazwisko, dzięki czemu można PERSONALNIE przypisać mu wszelkie chuligańskie czyny z... kiedykolwiek?

Przecież sytuacja z pisemka jest absolutnie prosta. Policja we Wrocławiu daje Ci mandat, sprawdza w liczniku i wychodzi ze masz 23 punkty. Zabiera Ci prawko, bo ogarnęła, że w Gdańsku Policja przybiła Ci 20 punktów. A prawda jest taka, że w Gdańsku przybiła Ci tylko 10 i masz łącznie 13. Co robisz? Idziesz na Policję wyjasnić sytuację, przedstawiasz dowód, że masz tylko 13. Co się dzieje? Policja z Gdańska wysyła ZAŚWIADCZENIE do Wrocławia, że masz 13, a nie 23 i mają Ci oddać prawo i przeprosić.

Tutaj zaszedł ten sam mechanizm. W atmosferze histerii i wieszania zaklepano facetowi zakaz na PP, którego nie ma. Wobec powyższego była interwencja, że to błąd Policji. Policja zrobiła swoje dochodzenie i uznała, że faktycznie przegięła. Wysłała więc info, że bilet sprzedać można.

CO W TYM JEST SKANDALICZNEGO?

MYŚLEĆ!

Jot 04.05.2011 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaco1985 (Post 1085965)
022
To wytłumacz dlaczego... ,,Nadkomisarz Radosław Ściborek, który poprosił PZPN o umożliwienie sprzedaży biletu ukaranemu zakazem stadionowym kibicowi Legii Piotrowi Staruchowiczowi, został odsunięty od pełnienia swoich obowiązków...''

Dlatego, że prawnie miał do tego prawo. Pedały, co stoją nad tym komisarzem są bezradni, więc głowa musiała polecieć, żeby zrobić pokazówkę.
Na marginesie - 0-22 nie wchodź w dyskusję z niektórymi kosmitami z tego forum, oni w życiu wyjazdu na oczy nie widzieli, nie dostali gazem po oczach, pałą policyjną po plecach, w zęby od kibica zza miedzy.
To są kibice internetowi, niech żyją dalej w swoim świecie.

aNouc 04.05.2011 20:10

Staruch jest nacenzurowanym jak i Misiek od nas. A to dlatego że są najbardziej medialnymi kibolami z obydwu ekip.
Coś się stanie w Krakowie to wiadomo - Misiek. Coś się stanie w Wawie to Staruch. Wezmą, przesłuchają i wypuszczą.
Stąd te całe brednie o przywódcach i .... wie czym jeszcze. Niech LegiaLive / Staruch wystąpią z pozwem przeciwko "For Funawowi" za publikacje, które naraziły na szwank jej dobre imię i reputację zawodową -Starucha. Jest osobą publiczną i na publicznym forum anonimowy użytkownik "For Fun_" robi co chce. Matka zapłaci kilka tysięcy to może się opamięta za nim wyskoczy z bandytami / mordercami / złodziejami i kryminalistami. IP szybko namierzyć, spotkać się z adwokatem jego rodziców i sprawa do sądu :(

regan 04.05.2011 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1085918)
Ludzie zapewne idą na mecz po to żeby przezyc dreszczyk emocji możliwości dostania gumową kulą:rotfl: No to już wiemy po co ty chodzisz na mecze podwyższonego ryzyka ale tak jak pisałem jest to uogólnienie.

Acha to jak przekroczy 100 000 to wg. Ciebie będzie już bezpiecznie... albo nie... bedziesz pisał ze nie ma się czym chwalić, bo nie przekroczyła 200 000 300 000 itd. i dalej jest niebezpiecznie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1085923)

I tu leży meritum tzn. mamy cienkich kibiców, którzy wolą fajki melanże i imprezy... Sam znam takich kilku.
To że ludzie sie boją to tylko ich wymówka bo oni nie są potencjalnymi kibicami
Zrozumcie to wychowujcie młodych to chodzić będą, na mecze nikt się nie boi chodzić, tylko się poprostu nie chce. Ci co tak mówią to piłka ich nie interesuje a już napewno jakiś klub... weźcie się postawcie w takiej sytuacji, kibicujecie zagorzale jakiemuś klubowi waszym marzeniem jest pójście na mecz na który srednio ogląda 15 tys znajomi opowiadają że jest super oglądacie filmy w necie... super... i boicie się? Totalny absurd!!
Jeszcze jedna rzecz... opinia publiczna na mecze nie chodzi... I nigdy nie pójdzie.

medyk 04.05.2011 20:52

mozna mowic co sie chce ale wczoraj srodowisko kibicowskie odcieło gałąź na której siedzi.. w 1 połowie piękna akcja transparenty a po meczu ?

Gwiaździsty 04.05.2011 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1085923)
Nie do mnie, no ale ręce opadają .

Na tej zasadzie jak polskie lotniska są zapchane turystami odlatującycmi na wypoczynek do ciepłych krajów. A według wczorajszej wypowiedzi prezesa Polskiej Izby Turystyki ponad połowa Polaków w 2010 r. nigdzie nie wyjechała na wczasy. Takie bogate mamy społeczeństwo.
Znam sporo kibiców, którzy przestali chodzić na mecze z powodu cen biletów. No chyba, że ktos uzna, że postępujaca drożyzna i wzrost bezrobocia jest czynnikiem sprzyjającym zapełnieniu stadionu.

palikot 04.05.2011 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1085990)
Na tej zasadzie jak polskie lotniska są zapchane turystami odlatującycmi na wypoczynek do ciepłych krajów. A według wczorajszej wypowiedzi prezesa Polskiej Izby Turystyki ponad połowa Polaków w 2010 r. nigdzie nie wyjechała na wczasy. Takie bogate mamy społeczeństwo.
Znam sporo kibiców, którzy przestali chodzić na mecze z powodu cen biletów. No chyba, że ktos uzna, że postępujaca drożyzna i wzrost bezrobocia jest czynnikiem sprzyjającym zapełnieniu stadionu.

No co ty przecież jest temat zastępczy... kibice, burdy, itd :rotfl:
Ceny mamy horendalne, stadiony niedokonczone, lige kiepską piłkarzy amatorów, kibiców słabych ale winni i tak rosnącej frekwencji na stadionach są burdy. :lol:

Cytat:

Nagonka nie ma nic do rzeczy... Ciągle mówimy o jednomeczowcach co "chcą zobaczyć jak jest na meczu ale się boja"... My chcemy mieć kibiców Wisły na stadionie nie? Takich którzy przyjdą co dwa tygodnie a nie raz na rok, żeby zobaczyć jak Legie czy Derby. A tych jdednomeczowców jest coraz wiecej, tylko oni nie zostają na inne "mniej interesujace wydarzenia" bo ich przywiazanie do barw klubowych jest kruche tyle warte co ostatni odcinek Mam talent.

ZoneNh 04.05.2011 21:02

Oglada ktoś może debate na tvp1?

SMIECH NA SALI

Jaroo1 04.05.2011 21:04

Cytat:

Oglada ktoś może debate na tvp1?

SMIECH NA SALI
A czego sie spodziewales?

Greeg 04.05.2011 21:05

Oglądam ... wypada jedynie zapłakać nad tym co mówią ci pseudo eksperci ...

A teraz należy sobie zadać to pytanie, które wielu z nas pewnie kiełkuje w umyśle od jakiegoś czasu ...

Z kibicowskiego punktu widzenia - Na ch** nam to Euro ...

Jaroo1 04.05.2011 21:13

Najlepszy Jozwiak czy jak mu tam. Ekspert sie wypowiada na temat Starucha. Caly czas mowil Pan Staruch, Pan Staruch hehe Dobre. Na Kaczynskiego pewnie by mowil Pan Kaczor. Fajnie tak po ksywie walic! Ekspert ktory nawet nie wiedzial jak sie nazywa gosc o ktorym mowi. Niby nr 1 w Polsce wsrod kiboli

MMTS 04.05.2011 21:18

jak sobie poradzić na Euro 2012... :)
wystarczy jak chłopaki w studiu obejrzą ten film...

http://www.youtube.com/watch?v=JqvsCIuUpf8

Kandzior 04.05.2011 21:38

Majdan coś gadał żeby dzieci od małego sportem zająć i żeby nie wyrośli na KIBOLI. Bardzo mądre. Pan z PZPN-u w odpowiedzi na wypowiedź nota bene jakiegoś kmiota z Wyborczej w Poznaniu oznajmia, że w ostatnim czasie przyjęło się nadawać tylko na PZPN. No wydaje mi się, że z nudów to tego nie robimy. W ogóle jakie tam pytania padały... Tak, zrobimy takie burdy o jakich świat nie śnił a na koniec Euro wysadzimy wszystkie stadiony w powietrze, przecież jesteśmy KIBOLAMI.

artur1906 04.05.2011 21:41

dziś w RMF FM co godzinę o Bydgoszczy ....za tydzień miałem iść z synkiem na mecz aby i On dostał przydomek "bandyty" -tak synu jak pójdziesz na mecz zostaniesz kibolem a le za to będziesz prawdziwy a RMF FM to kupa synku i to śmierdząca!!!

Kosa93 04.05.2011 21:46

Najbardziej rozśmieszyło mnie to jak pan z Rz opowiadał o Anglii, że są drogie bilety, wspaniałe widowiska, że zwykły kibic nie może sobie pozwolić na bilet, i co z tego? Gość chyba nie wie że w Polsce nie ma widowisk innych niż poza sportowe na stadionie i że na mecz polskiej kopanej nie będzie 100 tysięcy chętnych.. Albo żyje w innym świecie albo po prostu to powiedział żeby tylko coś powiedzieć. Jóźwiak żałosny z tymi swoimi głupimi uśmieszkami. Gościowi z wiary lecha nie dali dokończyć słowa, gdy ten chciał coś powiedzieć. Śmiech na sali. Plus dla Majdana.

Jagul 04.05.2011 22:59

Staruch stał się symbolem tego całego zamieszania i za kilkadziesiąt lat będzie się o nim legendy pisać...
Najbardziej mnie śmieszy, że wszyscy robią jakieś żałosne pseudodebaty, konferencje prasowe, premier się wypowiada, a tak naprawdę nikt nic nie robi, bo PZPN zgania na policje, policja na kluby, a kluby na PZPN i tak kółko się zamyka. Bo problem jakby nie patrzeć jest.
Tak w ogóle to jestem ciekaw jakby to wszystko się potoczyło, gdyby np. Kotorowski obronił tego karnego :D

Kandzior 04.05.2011 23:12

A to nic dziwnego, że się premier wypowiada. Rząd w ważnych kwestiach zawsze zabiera głos i zapowiada zdecydowaną walkę z danym problemem. Rząd jako że ma jakieś prawo głosu zająłby się PZPN'em, no ale gdzie tam można powiedzieć to czy tamto na PZPN ale aby nie za dużo. Myje ręka rękę.

Donki 05.05.2011 00:25

Ogladajac dzisiaj telewizje mozna stwierdzic, że na kazdym meczu są zadymy nie ma rodzin z dziecmi, są tylko bandyci.
Paweł Zarzeczny - jedyny normalny dziennikarz ! - kto ogladał hyde park na OSI ten wie o co mi chodzi :)

FooFighter 05.05.2011 01:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1085967)
Staruch jest nacenzurowanym jak i Misiek od nas. A to dlatego że są najbardziej medialnymi kibolami z obydwu ekip.
Coś się stanie w Krakowie to wiadomo - Misiek. Coś się stanie w Wawie to Staruch. Wezmą, przesłuchają i wypuszczą.
Stąd te całe brednie o przywódcach i .... wie czym jeszcze. Niech LegiaLive / Staruch wystąpią z pozwem przeciwko "For Funawowi" za publikacje, które naraziły na szwank jej dobre imię i reputację zawodową -Starucha. Jest osobą publiczną i na publicznym forum anonimowy użytkownik "For Fun_" robi co chce. Matka zapłaci kilka tysięcy to może się opamięta za nim wyskoczy z bandytami / mordercami / złodziejami i kryminalistami. IP szybko namierzyć, spotkać się z adwokatem jego rodziców i sprawa do sądu :(

(Innych bredni nie chce mi się tu cytować)

Dobre sobie :rotfl:. Pokrzywdzone dobre, nieskażone imię i reputacja kibolka. Biedny on, biedny...

W normalnym kraju, to człowiek który uderza w pysk piłkarza i jest to nagrane na kamery dostaje z automatu dożywotni zakaz. W Anglii przekroczysz niedozwoloną linię i nie ma przebacz. Prawo jest egzekwowane. I jest spokój. Mieli kiedyś wielkie problemy z bezpieczeństwem ale potrafili wyeliminować skutecznie idiotów i zadymiarzy. A u nas dziki kraj i nie wiem, co by się musiało stać, żeby wreszcie zrobiono porządek z takim bydłem. W Polsce robi debil rozpierduchę, rozwala stadion i jest bezkarny, bo jest w tłumie i ma szalik na pysku. Musiałby taki idiota chyba kogoś na tym stadionie na śmierć zajeb@ć, żeby go wreszcie pociągnęli do prawdziwej odpowiedzialności.

Ale widzę że, dla niektórych to nie ma w ogole problemu. Poczytajcie sobie jakieś legialive czy inne amicowskie pieprz%^$#. Po prostu szczęka opada. Dla nich to wszystko jakieś prowokacje, bo nic się nie stało, a Staruch to dla niektórych bohater. I jeszcze to całe żenujące tłumaczenie, że „gówno wiesz, nic nie rozumiesz, czytasz gw, jesteś nie kumaty i masz za mało wyjazdów żeby się wymądrzać”. To całe smutne .......#nie, że media się uwzięły, że propaganda rządowa, że zły niedobry Michnik z Tvnem.

Piłka to u nas bardzo popularny sport, wiodąca narodowa dyscyplina, więc czemu nie ma kibiców na stadionach?

Przeciętny Kowalski to by poszedł sobie czasami na mecz ale czytuje gazety, ogląda wiadomości albo taki mecz w telewizji i myśli sobie „Ja pierd*lę, co to się dzieje na tych stadionach” .

Media niestety często przesadzają, ale mają też dużo racji. Dużo o tym trąbią i bardzo dobrze że to robią, bo przypuśćmy, że taki niczego nieświadomy Kowalski nagle zapragnie meczu i pojedzie na finał ze swoim 10-letnim synem...

0 22 05.05.2011 03:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1086072)
W Anglii przekroczysz niedozwoloną linię i nie ma przebacz. Prawo jest egzekwowane. I jest spokój. Mieli kiedyś wielkie problemy z bezpieczeństwem ale potrafili wyeliminować skutecznie idiotów i zadymiarzy.

http://www.youtube.com/watch?v=ymCV1...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=I91OeSc15x4

http://www.youtube.com/watch?v=8oHtA...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Q1Qt9...feature=fvwrel

Po co udzielać się w temacie o którym nie ma się pojęcia i czerpie się jedynie z polskich gazet, które autentycznie gówno wiedzą, bo w dupie były? Wyżej wymienione linki przedstawiają największe awantury w tym wieku na angielskich boiskach. Jest tutaj wszystko, race w przeciwnika na stadionie, wjazdy na murawe, nawalanka na trybunach. Pierwszy link jest z tego sezonu, derby Londynu są z ostatniego sezonu Młotów w drugiej lidze (czyli gdzies 4 lata temu) i tak dalej, Fulham rozrabia w Premier League etc.

Do tego warto dodać, że we wszystkich ligach poniżej pierwszej wjazdy na murawę po awansie są oczywistością (chociażby w tym roku wjeżdzał już QPR - potem się okazało, że jednak niepotrzebnie, bo Norwich strzelil w 90 i QPR awansował dopiero tydzień później, jednoczesnie można zakładać, że taki wjazd będzie w najbliższej kolejce w Norwich).

Do tego wszystkiego z racji pory nie chciało mi się szukać innych wydarzeń z Anglii jakże podobnych momentami do naszych - race United na derbach na stadionie City itp, śmierć kibica Burley od uderzenia koszem na śmieci na Blackburn rok temu w Premier League (albo Burnley był gospodarzem).

No, ale najważniejsze, że 'chamstwo jest tylko u nas, a w Angli zajebiście sobie poradzili'. Każdy kto głosi takie teksty wystawia sobie świadectwo, że kompletnie nie ma pojęcia co się dzieje w Anglii i takie info to ma chyba z TVN.

Generalnie:

:rotfl::rotfl::rotfl:

FooFighter 05.05.2011 04:57

Nie chodzi o to, że chamstwo jest tylko u nas. Bo wszędzie się znajdzie paru debili żądnych wrażeń. Chodzi o konsekwencje. W Anglii się z tym jakoś (w miarę skutecznie) walczy i nakłada kary, a w Polsce tylko gada. Jeżeli tam coś się dzieje, to zazwyczaj w niższych ligach albo w szczególnych wypadkach - np. w meczu Milwall kiedy grają z West hamem. Nie można nie zauważyć, że bardzo dużo się w kwestii bezpieczeństwa zmieniło w Anglii na plus na przestrzeni dekady.

A co do spodziewania się wjazdów to proszę - taka Wasza Legiunia. Gdziekolwiek pojedziecie w większym gronie na puchary wiadomo, że będzie dym. Był dym na Litwie, był później w Kopenhadze. W Polskim Pucharze właściwie co finał z Waszym udziałem jakaś zadyma. Tylko w tym wieku (jak to piszesz) był już drugi raz skandal z Lechem, a wcześniej szarżowaliście w finale 2008 na nas. W normalnym państwie prawa już dawno by sobie z Wami poradzili zakaz dla pewnych osób i po kłopocie. Ale tutaj jak Wam nałożono zakazy to był wielki protest, ITI zmiękło kary odwołali i mamy znowu to samo.

Tylko czekać aż w lecie pojedziecie znowu "zawojować" puchary. Szkoda że pięściami.

Jot 05.05.2011 07:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1086074)
Tylko czekać aż w lecie pojedziecie znowu "zawojować" puchary. Szkoda że pięściami.

Życzę im, żeby zrobili taką samą rozpierduchę jak w Wilnie, tylko bez konsekwencji wywalenia z pucharów. Tobie i innym kosmitom-przejawiającym społeczniarskie zapędy-życzę żebyście mogli dalej słodko .......ić sobie na forum z pożywki serwowanej przez media, i żeby stadiony więcej was nie ujrzały.

orzeu 05.05.2011 07:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1086074)
Nie chodzi o to, że chamstwo jest tylko u nas. Bo wszędzie się znajdzie paru debili żądnych wrażeń. Chodzi o konsekwencje. W Anglii się z tym jakoś (w miarę skutecznie) walczy i nakłada kary, a w Polsce tylko gada. Jeżeli tam coś się dzieje, to zazwyczaj w niższych ligach albo w szczególnych wypadkach - np. w meczu Milwall kiedy grają z West hamem. Nie można nie zauważyć, że bardzo dużo się w kwestii bezpieczeństwa zmieniło w Anglii na plus na przestrzeni dekady.

No ciekawy sposob dwojmyslenia. JEsli tam sie cos dzieje to tylko wyjatkowo :rotfl:
Final PP tez jest raz w roku, Legia z Lechem graly razem ostatnio w finale PP jakies 20 la temu wiec moze usprawiedliwisz ten mecz wedlug swojego wlasnego myslenia?
Wczoraj mialem ciekawszy pzykald dwojmyslenia. Gosc w pracy odpalil linka ze sport.pl i oglada filmik, oczywiscie "aaaaaleee zadyma". Ogladalem razem z nim i sie go pytam gdzie ta zadyma? Biegaja sobie i tylko tam ktos czyms rzucil, w sumie nic wielkego. W odpowiedzi "no w sumie tak ale PODOBNO byla gruba zadyma". Pytam sie jak "podobno" skoro przeciez sam widzi ze sie nic nie dzieje. I odpowiedz, "no widze ale PODOBNO byla zadyma bo on SLYSZAL ze byla".
Coraz bardziej przeknuje sie ze w Polsce wielu ludzi jest juz nie odratowana. Oczy im mowia co innego ale oni nie wierza juz nawet w to co wdza bo wiedza lepiej, bo sa bandyci i kibole, a zadyma byla i koniec nawet jesli tego na filmiku nie widac. Smiac czy plakac?

Gwiaździsty 05.05.2011 07:35

Nie ma co sie dziwić, że nastapił taki wysyp szechterowskich pionierów. Dostają gotową papkę z GW i TVN i nie muszą już myśleć. Mogą się dalej koncentrować na tym kto wygra następny "Taniec z gwiazdami" albo co się wydarzy w "M jak miłość", a w wyborach tak zagłosować "Aby żyło się lepiej. Wszystkim". Społeczniakowsko uprawiać propagandę z tych powyżej merdiów.

FooFighter 05.05.2011 07:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1086081)
No ciekawy sposob dwojmyslenia. JEsli tam sie cos dzieje to tylko wyjatkowo :rotfl:
Final PP tez jest raz w roku, Legia z Lechem graly razem ostatnio w finale PP jakies 20 la temu wiec moze usprawiedliwisz ten mecz wedlug swojego wlasnego myslenia?
Wczoraj mialem ciekawszy pzykald dwojmyslenia. Gosc w pracy odpalil linka ze sport.pl i oglada filmik, oczywiscie "aaaaaleee zadyma". Ogladalem razem z nim i sie go pytam gdzie ta zadyma? Biegaja sobie i tylko tam ktos czyms rzucil, w sumie nic wielkego. W odpowiedzi "no w sumie tak ale PODOBNO byla gruba zadyma". Pytam sie jak "podobno" skoro przeciez sam widzi ze sie nic nie dzieje. I odpowiedz, "no widze ale PODOBNO byla zadyma bo on SLYSZAL ze byla".
Coraz bardziej przeknuje sie ze w Polsce wielu ludzi jest juz nie odratowana. Oczy im mowia co innego ale oni nie wierza juz nawet w to co wdza bo wiedza lepiej, bo sa bandyci i kibole, a zadyma byla i koniec nawet jesli tego na filmiku nie widac. Smiac czy plakac?

Grali w 2004. Jak się to skończyło nie będę przypominał ani tłumaczył i tak wiesz pewnie lepiej.

Krzesełeczka z ogrodzeniem też podobno się wyrwały, tak samo jak PODOBNO oberwało się jakiemuś operatorowi kamery który bezczelnie śmiał tam stać, Kotorowski też tylko PODOBNO w łeb dostał, a Kibice Legii też PODOBNO tylkoAmicowców prowokowali.

A w ogole to pewnie wszystko kłamstwa, a transmisję spreparowano.

Z Wami nawet nie ma sensu dyskutować.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl