Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

fan01 16.02.2010 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez massoud (Post 855449)
tak, sparing - ale wreszcie chce zobaczyc u nich trochę honoru

Dopiero luty, a my już mamy post roku!
Od teraz Wisła HONOR ma udowadniać w SPARINGACH z czwartoligowcami! Będą oddychać rękawami, łapać kontuzje, kartki - wszystko w celu wygrania 10:0 w meczu z niewiadomokim, niewiadomogdzie, niewiadomo po co...

bartek89TS 16.02.2010 20:24

Patrzcie juz prowadzimy ledwo 3:0 !!!! :DKrytycy, ale powinni z 10, no nie? :)

rafalek 16.02.2010 20:25

Someonewisp...zadowolony? Już 3:0 i pierwsza bramka Alvareza w barwach Wisły;)

massoud 16.02.2010 20:26

piszą, że Rogerio marnuje sytuacje, a wczesniej, ze jego sytuacja wyglada nie najlpiej (strzelić 5 bramek żeby przekonać sztab) - w tej sprawie czekam na wypowiedź Skorży podczas konferencji po meczu.

Maciuś 16.02.2010 20:29

Jezeli dzis Rogerio nie walnie minimum dwoch bramek z tymi amatorami to czas goscia odeslac z powrotem na plantacje.

someonewisp 16.02.2010 20:32

@rafalek
Ależ jest cudownie. Jestem wniebowzięty. Czytam tą relacje z rozdziawionymi ustami - pod takimi jestem zachwytem nad kunsztem piłkarskim jaki prezentują!

Szyman423 16.02.2010 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 855476)
Mam nadzieję, że Ba nie jest kontuzjowany ;/

Raczej nie poprostu nie jest jeszcze gotowy na 90 min. razem z Broziem.
4 : 0 mamy
a jednak nie ;/

Griszka30KR 16.02.2010 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 855473)
Jezeli dzis Rogerio nie walnie minimum dwoch bramek z tymi amatorami to czas goscia odeslac z powrotem na plantacje.

Amen.........

Adamek21 16.02.2010 21:51

No to naszym obowiązkiem w letnie okno transferowe jest wykupienie Alvareza z Regginy.Widać,że gość jest dobrym zawodnikiem cenię bardzo to co zrobił Baszczyński,ale Pablo gorszy nie jest.Dobrze gra w lidze bierze udział w akcjach ofensywnych Wisełki może nie tak często jak Baszczu ,ale to zawsze coś.Mam nadzieje,że go wykupimy,a nie będziemy testować dziesięciu piłkarzy na te pozycję.Pablo ma 24 lata o ile się nie mylę, więc co nam szkodzi zapłacić te ok.300 tyś Euro bo nie wieżę żeby Reggina chciała za niego te 400tyś euro bo kończy mu się kontrakt, a Reggina ma już zawodników na tę pozycję.Także Panie Skorża porozmawiaj Pan z Bogusiem o ile będziesz jeszcze w Wisełce i wykupcie tego zawodnika będziemy mieli solidnego zawodnika na tę pozycję na wiele lat.

PODpalacz 16.02.2010 21:58

3:0
666
<<<<6
<<<<<61
<<<<<<66
diabeł z nami na koniec

dj_ibutti 16.02.2010 23:21

Patrzę na te bramki z meczu i... hmmm nie obrażając nikogo, ale nasi przeciwnicy prezentują poziom KS Częstochowa mniej więcej...

Pablo84 16.02.2010 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 855567)
Patrzę na te bramki z meczu i... hmmm nie obrażając nikogo, ale nasi przeciwnicy prezentują poziom KS Częstochowa mniej więcej...

Nie smiej się...Wkoncu oni się UCZĄ rozgrywać piłkę, testują wyuczone warianty, podbudowują się przed ligą...A kopacze to robią grając...w eksperymentalnym składzie, który w lidze nie doczeka się miejsca..
Dlatego własnie Janas mówił, że trudno kogoś znaleźć w Hiszpani z łatwiejszych rywali...

Ale co tam...lepiej zagrać z K.S Częstochowa niż z kimś lepszym...Wkoncu niczego nie można się od nich nauczyć a tylko naganialibyśmy się się za piłką... :lol:

Marszałek 17.02.2010 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 855571)
Nie smiej się...Wkoncu oni się UCZĄ rozgrywać piłkę, testują wyuczone warianty, podbudowują się przed ligą...A kopacze to robią grając...w eksperymentalnym składzie, który w lidze nie doczeka się miejsca..
Dlatego własnie Janas mówił, że trudno kogoś znaleźć w Hiszpani z łatwiejszych rywali...

Ale co tam...lepiej zagrać z K.S Częstochowa niż z kimś lepszym...Wkoncu niczego nie można się od nich nauczyć a tylko naganialibyśmy się się za piłką... :lol:

Śmiech śmiechem,ironia ironią. Ale czy kopacze pod światłym przewodem Skorży nauczyli się w końcu wyprowadzać piłkę z własnej połowy czy nadal jest to na poziomie....żenującym? Kolejne pytanie. Czy po tych zgrupowaniach w ciepłych krajach kopacze "Geniusza z Tallina" opracowali jakiś schemat wykończenia akcji? Kolejne pytanie. Czy kopacze umieją wprowadzać piłkę z autu nie wrzucając jej na"pałę"? Także czy wykonywanie rzutów rożnych zostało poprawione? No i czy atak pozycyjny choćby na własnej połowie:)został opanowany w stopniu miernym? Czy wiadomo kto ma uderzać rzuty wolne,oczywiście chodzi mi o zaskoczenie bramkarza technicznym strzałem a nie walenie wg wzoru siła razy gwałt. O grze z klepy wspominać nie będę,bo to nie ten poziom. Czy ktoś w podsumowaniu przygotowań do 13 spotkań ligowych i kilku pucharowych,aż na dwóch zgrupowaniach! potrafi mi odpowiedzieć na zadane powyżej pytania? Podkreślam,aż dwa zgrupowania potrzebne były do tego aby spacerować w 13 meczach ligowych. Pytanie tylko czy nadal będzie to spacerowanie bez ładu i składu/.

rafal777 17.02.2010 11:42

O tak, piękne podsumowanie Marszałek. Ten mecz był po to by podnieść morale drużyny i zgrać się...3:0 z czwartoligową drużyną na pewno podniesie na duchu, na pewno...Ale doś tych sarkazmów. czas zadać pytanie dokładnie w stylu jakim zrobił to Marszałek. A więc konkretne na które odpowiedź nie może być wymijająca. Czego nauczyli się nasi piłkarze podczas dwóch zgrupowań? Mam nadzieję, że w meczu z Bełchatowem zobaczę pewien zamysł, pewien styl. Pewien schemat którego piłkarze nauczyli się podczas obozu. Oczywiście wątpie by coś takiego sie stało. Wątpie by pojawiła się nowa jakość chociaz bardzo bym chciał. W takim razie rodzi się pytanie po co sa takie obozy? Czy nie lepiej zabrać piłkarzy 3 stycznia w góry i niech "ładują te akumulatory"? Czy nie lepiej dać im w kość np goniąc po górach jak to mówi Zbyszek Boniek? Sam przyznał, że on kiedyś mógł gonić całe 90minut i nie czuł zmęczenia a dziś piłkarze po 70 minutach padają z nóg...Żaden piłkarz nie jest gotowy do gry na 90 minut...to jakiś żart po prostu

Mixu 17.02.2010 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777
Czy nie lepiej zabrać piłkarzy 3 stycznia w góry i niech "ładują te akumulatory"? Czy nie lepiej dać im w kość np goniąc po górach jak to mówi Zbyszek Boniek?

A teraz wyobraź sobie kto by grał na wiosne po takich górskich "atrakcjach" jak nasi łapią kontuzję biegając po równiótkiej mięciutkiej trawce,a ty ich w góry wysyłasz :D

Maciuś 17.02.2010 13:05

Zgadza sie, dzisiejsi pilkarze to panienki ktore musza spac w pieciogwiazdkowych hotelach a na boisko musza dojezdzac meleksami zeby sobie odciskow nie zrobic od kilometrowego marszu.

felipe 17.02.2010 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 855692)
A teraz wyobraź sobie kto by grał na wiosne po takich górskich "atrakcjach" jak nasi łapią kontuzję biegając po równiótkiej mięciutkiej trawce,a ty ich w góry wysyłasz :D

Smutne, ale o tym samym pomyślałem...

AS82 17.02.2010 14:42

Same kontuzje ,ja nie wiem co to za fizjoterapeuta pracuje w Wiśle jak notorycznie 1/3 skladu kontuzjowana

Griszka30KR 17.02.2010 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 855476)
Mam nadzieję, że Ba nie jest kontuzjowany ;/

Patrząc na skrót miał kilka fajnych zagrań.

Fuks 17.02.2010 15:39

To co Jop wyprawia na tym sparingu jest niesamowite :D

maaarcin 17.02.2010 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 855768)

a gdzie tam Jopa widzisz?

Proud 17.02.2010 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 855768)

a to Jop grał? ciekawe.

Przeraża mnie liczba sytuacji stworzonych przez ten amatorski zespół. Pomimo że w obronie grali młodzi, nie powinno być tylu 100% sytuacji dla Hiszpanów.

Oglądając ten skrót miałem wrażenie, że niektóre akcje Hiszpanów miały w sobie więcej polotu i kreatywności niż zagrania Mistrzów Polski.

Fuks 17.02.2010 15:51

To to nie Jop? Wybaczcie, ale ostatnio nie mam czasu sledzic kto jest kontuzjowany a kto nie, a skrot ogladalem raz i bylem pewny ze biegal tam jakis wysoki lysawy obronca, to wzialem go za Jopa. W kazdym razie - gosc popelnia bledy niezle, tamta druzyna z taką latwoscia dochodzila do sytuacji ze przerazenie bierze.

Jak sie nazywa ten obronca?

Proud 17.02.2010 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 855772)

Jak sie nazywa ten obronca?

Zapewne chodzi Ci o Michała Czekaja :-p

Fuks 17.02.2010 16:06

no to sie nie popisałem :D ale to tylko pokazuje jak niektorzy (w tym ja) sa zrazeni do Jopa. Widze go nawet jak nie gra, wazne ze bledy popełnia... Teraz drugi raz sie przypatrzylem - wystarczylo na samym poczatku zwrocic uwage ze gra z 20 ... no ale on troche tak wygladal w tej obronie jak dziecko we mgle.

dynek.pl 17.02.2010 20:35

gdzie bedzie grany ten sparing z sosnowcem ?

wislacki 17.02.2010 20:43

jak sama nazwa wskazuje w Sosnowcu

Dean 17.02.2010 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 855901)
jak sama nazwa wskazuje w Sosnowcu

; ]
Jeśli warunki pogodowe też pozwolą.

Wojtas 18.02.2010 01:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 855630)
Śmiech śmiechem,ironia ironią. Ale czy kopacze pod światłym przewodem Skorży nauczyli się w końcu wyprowadzać piłkę z własnej połowy czy nadal jest to na poziomie....żenującym? Kolejne pytanie. Czy po tych zgrupowaniach w ciepłych krajach kopacze "Geniusza z Tallina" opracowali jakiś schemat wykończenia akcji? Kolejne pytanie. Czy kopacze umieją wprowadzać piłkę z autu nie wrzucając jej na"pałę"? Także czy wykonywanie rzutów rożnych zostało poprawione? No i czy atak pozycyjny choćby na własnej połowie:)został opanowany w stopniu miernym? Czy wiadomo kto ma uderzać rzuty wolne,oczywiście chodzi mi o zaskoczenie bramkarza technicznym strzałem a nie walenie wg wzoru siła razy gwałt. O grze z klepy wspominać nie będę,bo to nie ten poziom. Czy ktoś w podsumowaniu przygotowań do 13 spotkań ligowych i kilku pucharowych,aż na dwóch zgrupowaniach! potrafi mi odpowiedzieć na zadane powyżej pytania? Podkreślam,aż dwa zgrupowania potrzebne były do tego aby spacerować w 13 meczach ligowych. Pytanie tylko czy nadal będzie to spacerowanie bez ładu i składu/.

No to pojechales po bandzie Marszalku :D

tez nie widze wiekszej wartosci w wygrzewaniu sie w sloncu i dostawaniu pod tylku od Dynama czy innych ,i jeszce slono za to placic kasy.

meczy w rundzie wiosennnej mamy tak malo ze oni powinni grac w kazdym na 110% a kto bedzie narzekal (tu ,moje ulubione okreslenie :)) na "trudy sezonu" ten reszte rundy pownien spedzic na trybunach.

nie ma zadych usprawdliwien i nie bedzie ,piszesz o spacerowaniu a ja chce walki w kazdy meczu nie wspominajac o rewanzu na pewnym klubiku zza błoń.

tofik 18.02.2010 13:58

Tylko mocniej potrenują i już pół drużyny się sypie. Powodzeina na zachodzie. Jednego sezonu by nie wytrzymali. Bo posypaliby się jak szkło.

farben 18.02.2010 22:06

Boguski liczy, że zagra już w sobotę

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...bote,id,t.html

OL Lyonaise 20.02.2010 10:29

Ciekawe jak się Ba zaprezentuje na tle ogórków z Sosnowca.

Skrzat 20.02.2010 12:02

Co jest z tą relacją??????nic nie piszą

Szyman423 20.02.2010 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skrzat (Post 856973)
Co jest z tą relacją??????nic nie piszą

No własnie nic na oficjalnej nie ma ;/

borsuk 20.02.2010 12:08

Albo problemy z internetem albo problemy z boiskiem...

Skrzat 20.02.2010 12:09

to się chyba nie dowiemy co robią nasze piłkarzyny z Sosnowcem

brylant17 20.02.2010 12:11

Na stronie oficjalnej Zagłębia mecz jest o 12:15 Mam nadzieje, że sparing się odbędzie

Evenstar 20.02.2010 12:15

No i już jest transmisja i skład. Brak Ba i testowanego napadziora.

elomike 20.02.2010 12:16

Bardzo mnie niepokoi brak Ba i tego ukraińca... Wynik w tym meczu nie jest tak ważny...

Maciuś 20.02.2010 12:17

Znowu gramy standardowe 4-4-2 ktore w drugiej polowie meczu z Dynamo Kijow kompletnie sie nie sprawdzilo, moze na tle ogorkow teraz bedzie lepiej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl