Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Skorża byłym menedżerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3085)

willow 08.08.2009 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 3rider (Post 773059)
Roznica jest taka, ze gdyby nie grymaszace gwiazdy na Petrescu, ktore de facto go zwolnily, to do dzisiaj bylibysmy na pewno co najmniej raz w LM. Peany pochwalne na czesc Skorzy? Pokazcie mi wielki styl obecnej Wisly, bo go nie widze. Chwilami ciezko sie czyta obroncow Skorzy, zwlaszcza tydzien po kompromitacji stulecia naszego klubu. Chlopaki, bez sciemy, gdzie wy widzicie show w grze Wisly? Ile meczow w ostatnich 12 miesiacach zagralismy na wysokim poziomie? I kiedy po raz ostatni?

Zgodzę się z kolegom. Czy to oznacza, że dopiero Cupiał uświadomił Skorży, że z piłkarzami nie należy się cackać? To jak długo Skorża jest trenerem, rok?
Zgadzam się również, że jakość nie widać jasnej myśli szkoleniowej na boisku a tym bardziej porywającego stylu. Dodatkowo odpadnięcie z Levadią jest ewidentną winą Skorży. Szanuję go za dwa tytuły Mistrza i tego nikt mu z CV nie wymaże. Ale niestety uważam, że na europejską piłkę jest za mały.
Natomiast byłem przeciwny jego zwolnieniu w tym momencie. Primo, nie było alternatywy, secudno, zmiana trenera wprowadziła by tylko chaos i bałagan. Ale w zimie - jeśli nie będzie bardzo wyraźnej poprawy - powinien przyjść jakiś lepszy trener.

Lysy 08.08.2009 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 775901)
powinien przyjść jakiś lepszy trener.

Może napisz kogoś masz na myśli, bo ja lepszych trenerów w zasięgu Wisły nie widzę. Skorża jest bezapelacyjnie najlepszym trenerem od czasu TF i tak delikatnie napiszę od...czep się od niego.

Ogryzek 08.08.2009 16:02

Cytat:

Zgodzę się z kolegom. Czy to oznacza, że dopiero Cupiał uświadomił Skorży, że z piłkarzami nie należy się cackać? To jak długo Skorża jest trenerem, rok?
Zgadzam się również, że jakość nie widać jasnej myśli szkoleniowej na boisku a tym bardziej porywającego stylu. Dodatkowo odpadnięcie z Levadią jest ewidentną winą Skorży. Szanuję go za dwa tytuły Mistrza i tego nikt mu z CV nie wymaże. Ale niestety uważam, że na europejską piłkę jest za mały.
Natomiast byłem przeciwny jego zwolnieniu w tym momencie. Primo, nie było alternatywy, secudno, zmiana trenera wprowadziła by tylko chaos i bałagan. Ale w zimie - jeśli nie będzie bardzo wyraźnej poprawy - powinien przyjść jakiś lepszy trener.

To znaczy kto (nazwiska)?

Tak z ciekawości pytam.

FredzIo 08.08.2009 16:31

Cytat:

Co jest winą trenera? To, że piłkarze zagrali chujowy mecz? Przestańcie się w końcu czepiać Skorży. Skoro piłkarze stworzyli sobie dużo sytuacji i ich nie wykorzystali to trener nie ma na to wpływu? Dlaczego na europejską piłke jest za mały? O jakiej wyraźnej poprawie Ty mówisz. To znaczy, że skoro w zeszłym sezonie Wisła strzeliła najwięcej bramek w lidze to teraz ma strzelic o 30% więcej, żeby było widać wyraźną poprawe?
Czy Wy naprawdę myślicie, że pod okiem jakiegoś zachodniego trenera Wisła będzie grała pięknie, skutecznie i zaangażowaniem? Na tą chwile tylko Barcelona jest taką drużyną, która spełnia Wasze oczekiwania.
Odpowiedz mi.

koyoot 08.08.2009 16:36

Oho, znowu zaczyna sie polemika zeby zwolnic Skorze. Ja sie pytam jaki to ma sens? Dwa, paradoksalnie za jakies dwa miesiace dopiero bedzie widac faktyczne efekty pracy Skorzy. Juz teraz sa delikatne przeblyski ale jesli taka gra jak w poprzednim meczu bedzie prezentowana w kazdym to smiem twierdzic ze powtorzy sie sezon sprzed dwoch lat. I to bez Kosowskiego.

willow 08.08.2009 17:56

ogryzek => przecież napisałem, że na chwilę obecną nie ma alternatywy w Polsce.
Fredzio => daj sobie spokój z powtarzaniem tej wyświechtanej w Polsce opinii, że "trener nie gra, tylko piłkarze". Oczywiście, że Skorża jest winien, że piłkarze zagrali jak zagrali, bo to do jego obowiązku należy tak ich przygotować do meczu, żeby właśnie tak NIE zagrali.
Poza tym co z tego, że w zeszłym sezonie Wisła strzeliła najwięcej bramek? Ustalmy, jakie są nasze ambicje, nasze kibiców, Cupiała, piłkarzy... czy strzelać najwięcej bramek i zostać Mistrzem Polski, czy grać regularnie w Europie i na europejskim poziomie. Jeśli to pierwsze - to ok. Jeśli to drugie, to wyraźna poprawa MUSI być.

Skorża jest odpowiedzialny za Levadię i nic i nikt nie zmieni mojego zdania. Pytać tylko należy, jakie konsekwencje powinien ponieść i czy w ogóle powinien, a nie rozpatrywać rzeczy absolutnie oczywistej, czyli kto jest winny.

leyzer87 08.08.2009 17:59

Według mnie Skorża zasłużył na szansę i zwolnienie go było by skrajnym idiotyzmem. Wydaje mi się, że pan Maciej, to człowiek, który uczy się na swoich błędach i sytuacja jak z Levadią się już nie powtórzy. Poza tym, kim byśmy mieli go zastąpić, no kim?

willow 08.08.2009 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leyzer87 (Post 775940)
Według mnie Skorża zasłużył na szansę i zwolnienie go było by skrajnym idiotyzmem. Wydaje mi się, że pan Maciej, to człowiek, który uczy się na swoich błędach i sytuacja jak z Levadią się już nie powtórzy. Poza tym, kim byśmy mieli go zastąpić, no kim?

nic innego nie napisałem. Zwolnienie go na chwilę obecną byłoby idiotyzmem. Nie mniej zobaczymy po rundzie jesiennej. Na miejscu Cupiała trzymałbym w szufladzie listę kilku dobrych zagranicznych trenerów, bo niestety w Polsce lepszego od Skorży nie widzę. Niestety...

grogoriogreg 08.08.2009 19:02

Błąd Skorży będzie dużo mniejszy, jeśli w następnych meczach Wisła będzie grała tak jak wczoraj.
Nie łudźmy się, nie mamy takich zawodników by grać na takim poziomie przez 13 tygodni. Taki poziom może w najlepszym wypadku wystarczyć na 5-6 meczów, co nie znaczy, że inne mecze byłyby słabe w naszym wykonaniu, ale gorsze niż z Zagłębiem (może tak jak z Ruchem, 1 połowa dobra 2 słabsza).

Rok temu Lech przygotowywał szczyt formy na puchary i pod koniec sezonu nie miał już sił by grać w lidze.
Nasz trener inaczej przygotował drużynę. Wg mnie lepiej niż Franz, bo teraz mistrzostwo jest najważniejsze, za rok gralibyśmy na nowym stadionie w El. LM. Nasi kibice byliby 12 zawodnikiem Wisły.

Kończąc mój post, jeśli Wisła teraz będzie grała na wysokim poziomie, jestem w stanie całkowicie wybaczyć mu błąd. Dać kolejną szansę. Za rok pewnie inaczej ustawiłby przygotowania.

Wojtas 09.08.2009 00:24

Maciek wie ze od Levadii skonczyly sie zarty.

Trzeba zmienic podejscie do pilkarzy,bo na głowe wejdą.Ja to z ludzmi w zyciu.

A to ze byl niezadowlolony bo straciclismy tylko jedna bramke z Lubinem ...to mega plus.

Wreszcie w tej druzynie widze syndrom "Wku*****nia." :)

rozarian 09.08.2009 02:04

Ci którzy piszą:pokażcie mi lepszego trenera od Skorży,a jednocześnie na kieszeń Wisły,chyba sami nie wierzą,że nie możnaby takiego ,znaleźć.No chyba że uważają,że jak sami czegoś nie znają,to coś nie istnieje.Można i tak,ale wygląda mi to na filozofię chłopa z Podlasia(nikogo nie obrażaąc).Skoro naszym biedniejszym sąsiadom udało się kogoś takiego znaleźć,to... Tak na marginesie,to świetny trener i chyba niedługo kończy mu się tam kontrakt.Chodzi mi oczywiście o Portugalczyka Jose Couceiro,trenera repr.Litwy.

ciacho 09.08.2009 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 776047)
Maciek wie ze od Levadii skonczyly sie zarty.

Trzeba zmienic podejscie do pilkarzy,bo na głowe wejdą.Ja to z ludzmi w zyciu.

A to ze byl niezadowlolony bo straciclismy tylko jedna bramke z Lubinem ...to mega plus.

Wreszcie w tej druzynie widze syndrom "Wku*****nia." :)

Chwila chwila, bo czegoś tu nie rozumiem w twoim rozumowaniu. Skorża stwierdził, że Levadia to tylko jego wina, bo źle były ułożone przygotowania przedsezonowe i zawodnicy nie mieli "świeżości". Więc skoro winy upatruje tylko w tym, to czemu stwierdzasz, że nagle się zorientował, że trzeba zmienić podejście do piłkarzy, bo było ono złe? Nie sądzę żeby Skorża doszedł do takiego wniosku, bo wg niego z Levadią odpadliśmy przez niego, a nie przez piłkarzy, czy też złe podejście do nich..

Lysy 09.08.2009 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 776053)
Ci którzy piszą:pokażcie mi lepszego trenera od Skorży,a jednocześnie na kieszeń Wisły,chyba sami nie wierzą,że nie możnaby takiego ,znaleźć.No chyba że uważają,że jak sami czegoś nie znają,to coś nie istnieje.Można i tak,ale wygląda mi to na filozofię chłopa z Podlasia(nikogo nie obrażaąc).Skoro naszym biedniejszym sąsiadom udało się kogoś takiego znaleźć,to... Tak na marginesie,to świetny trener i chyba niedługo kończy mu się tam kontrakt.Chodzi mi oczywiście o Portugalczyka Jose Couceiro,trenera repr.Litwy.

Już byli tacy, co uważali, że wszystko co zagraniczne to lepsze :-) . Obecnie taki jeden prowadzi naszą kadrę narodową, a efekty każdy widzi. Cudze chwalicie, swego nie znacie :/

wojtole14 09.08.2009 09:27

Skorża był współwinny tej porażce i sam to przyznał, ale nie jest wcale powiedziane, że zawinił w 100%. To piłkarze wychodzą na boisko i to oni decydują jak mecz się potoczy, trener może najwyżej zmotywować ich. Nikt nie jest doskonały, Skorża potknął się, ale nie wolno wieszać psów na nim. Mecz z Zagłębiem pokazał jakim jest świetnym szkoleniowcem. Dokładnie było widać przepracowane schematy które miały funkcjonować na IV rundę eliminacji. I chociaż odpadliśmy nie możemy popadać w skrajności.
Powiem tradycyjne

ODWALCIE SIĘ OD SKORŻY!
...
bo na zakończenie sezonu znowu na rynku będziecie krzyczeć jego imię, nie myśląc już o tym co było z Levadią.
Maciej Skorża 1906% poparcia!

DominoForza 09.08.2009 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtole14 (Post 776077)
Skorża był współwinny tej porażce i sam to przyznał, ale nie jest wcale powiedziane, że zawinił w 100%. To piłkarze wychodzą na boisko i to oni decydują jak mecz się potoczy, trener może najwyżej zmotywować ich. Nikt nie jest doskonały, Skorża potknął się, ale nie wolno wieszać psów na nim. Mecz z Zagłębiem pokazał jakim jest świetnym szkoleniowcem. Dokładnie było widać przepracowane schematy które miały funkcjonować na IV rundę eliminacji. I chociaż odpadliśmy nie możemy popadać w skrajności.
Powiem tradycyjne

ODWALCIE SIĘ OD SKORŻY!
...
bo na zakończenie sezonu znowu na rynku będziecie krzyczeć jego imię, nie myśląc już o tym co było z Levadią.
Maciej Skorża 1906% poparcia!

a za rok znowu odpadniemy z mistrzem Litwy,Łotwy a moze dla odmiany Słowacjii :)
Do Skorży nic nie mam,pozostaje czekac na lepsze jutro (tylko ktory to juz raz?)

wojtole14 09.08.2009 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DominoForza (Post 776080)
a za rok znowu odpadniemy z mistrzem Litwy,Łotwy a moze dla odmiany Słowacjii :)
Do Skorży nic nie mam,pozostaje czekac na lepsze jutro (tylko ktory to juz raz?)

To już zadanie dla działaczy, aby wzmacniać zespół. Skorża i tak robi więcej niż może. Zupełny brak koncepcji ze strony żałosnej Rady Nadzorczej, która funduje nam nieciekawą przyszłość. Kosowski, Zieńczuk, Baszczyński - Ci piłkarze mogli wciąż tutaj być, ale komuś się to nie spodobało. Każdy dobrze wie że Pan prezes Cupiał nie zna się na piłce i ma od tego swoich doradców którzy kierują się własnym interesem a nie dobrem drużyny. Maciek Skorża nie ma wcale lekko, ale robi co może i za to jestem mu wdzięczny. Najlepszy trener od lat w Wiśle.

Maciejj 09.08.2009 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtole14 (Post 776098)
To już zadanie dla działaczy, aby wzmacniać zespół. Skorża i tak robi więcej niż może. Zupełny brak koncepcji ze strony żałosnej Rady Nadzorczej, która funduje nam nieciekawą przyszłość. Kosowski, Zieńczuk, Baszczyński - Ci piłkarze mogli wciąż tutaj być, ale komuś się to nie spodobało. Każdy dobrze wie że Pan prezes Cupiał nie zna się na piłce i ma od tego swoich doradców którzy kierują się własnym interesem a nie dobrem drużyny. Maciek Skorża nie ma wcale lekko, ale robi co może i za to jestem mu wdzięczny. Najlepszy trener od lat w Wiśle.

a pamietasz jak Kosowski narzekał ile zarabiał??
płakał jak mało(5k miesiecznie) i moze tylko kilka osob z forum tyle zarabia
pokazał tez w ten sposób co dla niego sie tylko i wyłacznie liczy.......

Lysy 09.08.2009 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciejj (Post 776107)
a pamietasz jak Kosowski narzekał ile zarabiał??

A wiesz ile zarabia Łobodziński? 75 tysięcy miesięcznie+ premie! Myślisz, że zgodzi się na renegocjacje kontraktu i grę za 5k? Nie bądź śmieszmy. Straciliśmy zarówno pod względem sportowym, jak i finansowym (założę się, że Kosowski z pocałowaniem ręki przyjąłby 70-80% uposażenia Wojtka Ł.)

Rob_Zombie 09.08.2009 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciejj (Post 776107)

Na moc posępnego czerepu... Niektórzy chyba nigdy nie zrozumieją że piłkarze też mają rodziny i chcą im zapewnić jak najlepszy byt... Poza tym.. no kurde, jak człowiek potrafi coś robić dobrze i proponują mu za to miliony w ciepłym kraju to byłby idiotą gdyby wybrał grosze, nawet w klubie który szanuje. Piłkarz to zawód, kibic to hobby. Myślisz że np. Gerard w Liverpoolu, Totti w Romie czy Raul w Realu grają tylko dlatego że 'kochają' swoje kluby?

Karherop 09.08.2009 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 776117)
(założę się, że Kosowski z pocałowaniem ręki przyjąłby 70-80% uposażenia Wojtka Ł.)

Nie do końca , Kosie proponowano nowy wysoki kontrakt oraz wypłate dużego uposażenia za okres w którym zarabiał tylko na ' pieluszki , ' ale on tego kontraktu nie przyjął . W Hiszpanii oraz na Cyprze zaproponowano mu zarobki o 50% wyższe niż najlepszych zawodników w polskiej lidze . Wspominał o tym Maciek Żurawski dlaczego wybrał Cypr a nie Wisłe . Piłkarz to zawód i nie dziwię się że w pewnym wieku liczy się już tylko kasa , choc taki Kosa ma bardzo duże szanse zagrać w lidze mistrzów o czym wielu zapomina .

Co do trenera Skorży . To tylko wysokimi zwycięstwami do końca sezonu ( rundy ) może odbudowac zaufanie u p. Cupiała i rady nadzorczej i uratować przedłużenie kontraktu . Dlatego nie dziwiła mnie ogromna złość na Pawełka po końcowym gwizdku . Doszło do parodoksalnej sytuacji gdzie w szatni wygranych 4-1 piłkarzy bardziej wrzało niż w szatni przegranych . Co jest naprawde dobrym prognostykiem na przyszłość .

uzytkownik_forum 09.08.2009 12:35

Oceniajac Skorze przez pryzmat HKS i Zaglebia robimy blad. Czytam tutaj, ze teraz Wisla gromi wszytskich po kolei, ze Levadia to byla pomylka, i teraz naprawde gramy swoje i swoje zrobimy. Poczekajmy, jak pojedziemy na Lazienkowska czy Bulgarska, i co wtedy tam pokazemyz druzynami swojej klasy, bo 4:1 z beniaminkiem na poczatku sezonu obiektywna miara zespolu nijak nie jest. Na razie jestem zly na Skorze, bo zrobil dziecinny blad zapominajac, ze myslal indyk o niedzieli. Jak teraz pokaze jaja, a trzon druzyny dolozy swoje jaja, to bede mogl powiedziec, ze nauka nie poszla w las i czegos Nas Levadia nauczyla. W razie przeciwnynm, gdy w Polskiej Premiership bedziemy radzic sobie srednio, a w wypadku ewentualnych pucahrow tym razem stuknie Nas dwukrotnie zdobywca Pucharu z Bosni i Hercegowiny, to bede pierwszym optujacym za zmiana trenera. A fakt, ze nie ma nikogo sensownego na jego miejsce nie jest argumentem, by takiego kogos jednak nie znalezc.

nesta 09.08.2009 13:13

To pilkarze sami zrozumieli jak zawalili i dlatego postanowili sobie, ze w kazdym meczu beda walczyc do upadlego o mistrzostwo, bo tylko w ten sposob zmaza plame. Nie oszukujmy sie, gdyby im sie nie chcialo i mieli to w 4 literach to nawet jakby Skorza sie pocial w szatni po rozmowie z Cupialem, albo rozbijal talerze, to zadnego skutku by to nie przynioslo. Po prostu przekroczyli pewna granice i sami o tym dobrze wiedza, samym im jest glupio i wstyd.
Natomiast z drugiej strony ostatnie wyniki, ale przede wszystkim styl gry Wisly pokazuje, ze jednak dobrze sie stalo, ze Skorza zostal. Sa dobrze ustawieni taktycznie, widac pomysl na gre, wszystko sie zazebia.

Czasem sobie tez mysle, ze powiedzenie "nie ma tego zlego..." moze swietnie sprawdzic sie w obecnej sytuacji. Kto wie jakby bylo z gra w pucharach w obecnym sezonie nawet po przejsciu Levadii, obce boisko, trzeba byloby godzic lige z rozgrywkami w Europie non stop na wyjezdzie. W efekcie nie byloby pewnie ani pucharow, ani mistrzostwa. A tak druzyna jest zmobilizowana jak nigdy wczesniej, ma jasno okreslony cel i jesli uda sie go zrealizowac powalczymy o LM juz na nowym pieknym stadionie.

Bo trzeba tez sobie jasno i uczciwie powiedziec, ze po 2 zdobytych MP, z motywacja byloby w tym sezonie bardzo kiepsko gdyby nie ten estonski wypadek. A tak, paradoksalnie, Wisla moze lepiej na tym wyjsc, bo zdobedzie mistrzostwo akurat na otwarcie nowego stadionu i kiedy Cupial na pewno bedzie bardziej sklonny wydac troche grosza.
Moze najzwyczajniej w swiecie racjonalizuje sobie przykra rzeczywistosc, ale wydaje mi sie jednak, ze ma to swoj sens.

szprotson 09.08.2009 13:18

a to nie widzieliście różnicy w walcje/podejściu do meczu/agresji juz podczas superpucharu ?
Ja widziałem.

uzytkownik_forum 09.08.2009 13:27

Tylko czy tej motywacji starczy na caly sezon ? Nie zapominajmy, ze srednia motywacja mozna pokonac Zaglebie, lecz czasem z wybitna motywacja bedzie ciezko zagrac dobre spotkanie z Legia, z ktora, nota bene, gramy 2 razy na wyjezdzie. Interesuje mnie takze, jak Skorza wprowadzi do druzyny nowe nabytki, i ile jeszcze glupich bramek musi puscic Pawelek, by Skorza wreszcie pokazal mu wygodne siedzisko na stadionie w Sosnowcu. Nie wiem, czemu jeszcze tego nie zrobil zwazywszy, ze nie wierze, by Cebanu byl az tak slabszy, ze nie dalby rady zagrac meczu na srednim poziomie Pawelka.

AYALA 09.08.2009 13:34

ja myśle ze Pan Maciek przygotował forme na połowe sierpnia na najważniejsze mecze o lige mistrzów do których niestety już Wisła nie dotrwała.Skorża liczył że taka Levadie ogra sie z marszu.Jakaś zwiększona agresja w tamtych meczach niewiele by pomogła jak brakowało świeżości i szybkości po zgrupowaniach.
Teraz w obecnej dyspozycji to nie tylko Levadie czy Debreczyn spokojnie by Biała Gwiazda ograła ale i też cieżko czułby sie Lewski z nami.

wmaster 09.08.2009 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uzytkownik_forum (Post 776139)
Poczekajmy, jak pojedziemy na Lazienkowska czy Bulgarska, i co wtedy tam pokazemyz druzynami swojej klasy

Ale mistrzostwa nie zdobywa się wygrywając w tych pojedyńczych meczach z Legią czy Lechem tylko właśnie z takimi przeciętniakami. Ważne, aby tutaj tracić jak najmniej punktów.

uzytkownik_forum 09.08.2009 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wmaster (Post 776171)
Ale mistrzostwa nie zdobywa się wygrywając w tych pojedyńczych meczach z Legią czy Lechem tylko właśnie z takimi przeciętniakami. Ważne, aby tutaj tracić jak najmniej punktów.

Ja wiem, ze to ladnie brzmi propagandowo, ale Legia tez to wie :) Wygrywajac z ogorkami podczas gdy oni tez beda wygrywac niechybnie pchnie nas w miejsce, gdzie dwumecz z Legia ( wyjazdowy..) bedzie dwumeczem nie o 6, ale o 12 punktow.

Wojtas 09.08.2009 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 776069)
Chwila chwila, bo czegoś tu nie rozumiem w twoim rozumowaniu. Skorża stwierdził, że Levadia to tylko jego wina, bo źle były ułożone przygotowania przedsezonowe i zawodnicy nie mieli "świeżości". Więc skoro winy upatruje tylko w tym, to czemu stwierdzasz, że nagle się zorientował, że trzeba zmienić podejście do piłkarzy, bo było ono złe? Nie sądzę żeby Skorża doszedł do takiego wniosku, bo wg niego z Levadią odpadliśmy przez niego, a nie przez piłkarzy, czy też złe podejście do nich..

No ale zwaz na słowa ktore wg sa prawdziwe (te ktore powiedzial do nich po spotkaniu z Cupialem,napewno je kojarzysz)

Wg to byl jasny sygnał ze ktos sie opi***** na treningach a juz bron boze na meczu ten wypada i ława.

W Lubinie blo widac juz pierwsze efekty ,zobaczymy jak to bedzie dalej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie
Na moc posępnego czerepu..

Na potęgę posępnego czerepa

:lol: ,wybacz stary ,jedna z moich ulubionych bajek z dziecinstwa ,musialem sprostować :)

arti 10.08.2009 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 776158)
To pilkarze sami zrozumieli jak zawalili i dlatego postanowili sobie, ze w kazdym meczu beda walczyc do upadlego o mistrzostwo, bo tylko w ten sposob zmaza plame. Nie oszukujmy sie, gdyby im sie nie chcialo i mieli to w 4 literach to nawet jakby Skorza sie pocial w szatni po rozmowie z Cupialem, albo rozbijal talerze, to zadnego skutku by to nie przynioslo. Po prostu przekroczyli pewna granice i sami o tym dobrze wiedza, samym im jest glupio i wstyd.
Natomiast z drugiej strony ostatnie wyniki, ale przede wszystkim styl gry Wisly pokazuje, ze jednak dobrze sie stalo, ze Skorza zostal. Sa dobrze ustawieni taktycznie, widac pomysl na gre, wszystko sie zazebia.

Czasem sobie tez mysle, ze powiedzenie "nie ma tego zlego..." moze swietnie sprawdzic sie w obecnej sytuacji. Kto wie jakby bylo z gra w pucharach w obecnym sezonie nawet po przejsciu Levadii, obce boisko, trzeba byloby godzic lige z rozgrywkami w Europie non stop na wyjezdzie. W efekcie nie byloby pewnie ani pucharow, ani mistrzostwa. A tak druzyna jest zmobilizowana jak nigdy wczesniej, ma jasno okreslony cel i jesli uda sie go zrealizowac powalczymy o LM juz na nowym pieknym stadionie.

Oczywiście o ile sobie nie upuścimy jeszcze krwi (Brożka, Marcelo czy nawet Diaza) w tym okienku w dodatku bez ściągnięcia napastnika w jego miejsce. Bo wtedy walka o LM na nowym pięknym stadionie znacząco się oddali:)

pysio 19.08.2009 12:16

najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że po 3 meczach nowego sezonu wszyscy już zapomnieli jakiej kompromitacji w Europie narobił nam Maciek Skorża.. czyżby nawet Boguś zapomniał?

co z tego, że na krajowych boiskach Maciek potrafi ustawić drużynę, a jak przychodzi mecz z słabeuszem europejskim to już się nasz trenerio pogubił... do dziś cała Europa się z nas śmieje... wziął odpowiedzialność za porażkę na siebie i co z tego? do dymisji się nie podał...

hudinho 19.08.2009 12:22

1. wziął odpowiedzialność na siebie i oddał się do dyspozycji zarządu
2. Wisła teraz gra tak dobrze(?) bo na teraz była przygotowana optymalna forma na mecze ostatniej rundy przed LM a nie na Levadie
3. Jestes za zwolnieniem tego trenera... to powiedz kto mialby go zastapic? Zaraz przed lub na poczatku nowego sezonu? Po okresie przygotowawczym ćwiczeniu nieustannym taktyki Skorzy teraz mialby przyjsc ktoś inny z nowa wizją i myślisz ze w ciągu 2dni zmieniłby diametralnie styl gry Wisły?
4. Pozostawienie Skorzy na stanowisku w tym momencie to pierwsza od wielu lat bardzo dobra decyzja zarządu.

Pablooo 19.08.2009 12:32

Pysio, Ty też byś się podał do dymisji, bo Ci coraz gorzej wychodzi funkcjonowanie na posadzie naczelnego trolla i klauna

grogoriogreg 19.08.2009 12:48

Cała Europa się z nas śmieje? Pół Europy nie wie gdzie leży Polska i w du... mają losy jej mistrzów, tak samo jak losy Estońskich klubów.

Pysio nie kompromituj się. " MAMY DOŚĆ (Twojej) KOMPROMITACJI!" "TWÓJ CZAS MINĄŁ" "CHCEMY BANA DLA TEGO PANA" (Napiszę po Twojemu, może w ten sposób zrozumiesz.)

rozarian 19.08.2009 12:53

Jasne,każdy kto nie cmoka z zachwytu nad Skorżą jest trollem.Nie ma to jak jednomyślność w całowania w odpowiednie miejsce.Każdy kto nie z nami,ten przeciwko nam itp.farmazony.Levadia będzie się ciągnęła za Wisła z 10 lat,bo Dynamo Tb.to przy estońskiej klapie mały pikuś.

staszek2309 19.08.2009 13:30

Każdy ma prawo mieć swoje zdanie w temacie Skorży. Dla jednych jest dobrym trenerem, dla drugich nie. Dla mnie to świetny trener. Dobry taktyk, dobry motywator i ma świetny kontakt z piłkarzami, a to bardzo ważne.. Może nawet najważniejsze...
Porażka z Levadią chluby mu nie przynosi, ale powtórzę to, co pisałem już na tym forum... Z takim zespołem Wisła powinna wygrać bez trenera po dwóch tygodniach ciężkich treningów...
A porównanie wpadki z Levadia i Dynamem jest chybione... Grając z Dynamem, Wisła była już w pełni sezonu, po meczach o ligę mistrzów, teraz to były pierwsze mecze.. I nie zamierzam bronić trenera, bo to my dzisiaj powinniśmy grać z Lewskim, ale nie ma co wieszać na nim psów.
To dobry trener, według mnie najlepszy w Polsce.. Dużo lepszy od Smudy i Zielińskiego, o Urbanie nie wspominając...

Kandzior 19.08.2009 13:37

Pysio czy chcesz, czy nie Pan Maciek Skorża jest trenerem Wisły. A tak nawiasem w meczach z Levadią nie było na murawie 11 Maciejów Skorża, tylko piłkarze Wisły. I zawsze tak jest, że choćby trener ustalił najlepszą taktykę, nie wiem jak ustawił zawodników, to jeśli oni sobie z przeciwnikiem nie poradzą to wszystko traci sens.

Eustachy 19.08.2009 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez staszek2309
A porównanie wpadki z Levadia i Dynamem jest chybione... Grając z Dynamem, Wisła była już w pełni sezonu, po meczach o ligę mistrzów, teraz to były pierwsze mecze..

Ze niby odpadniecie juz w przedeliminacjach do eliminacji, ma swiadczyc na korzysc druzyny i trenera ?
Ja to widze zgola odmiennie - tym wieksza porazka calego zespolu jest odpadniecie juz w pierwszym dwumeczu, co zreszta przydarzylo sie Wisle pierwszy raz w historii i stanowi bardzo niechlubny rekord.

Porownujac Levadie do Tbilisi warto odnotowac, ze Dinamo w przeciwienstwie do Estonczykow, ma bardzo bogata historie i swego czasu bylo bodaj trzecia sila Zwiazku Radzieckiego za Dynamem Kijow i Spartakiem Moskwa. W 1981 r. zdobylo Puchar Zdobywcow Pucharow pokonujac w finale wschodnio-niemiecki Carl Zeiss Jena 2:1. Mam nawet link do koncowych framentow z tego meczu http://www.youtube.com/watch?v=ShgZ3...eature=related :)
Oczywiscie nie zamierzam w ten sposob bronic Kasperczaka, gdyz jego owczesna kleska byla ewidentna i bardzo dotkliwa. Przytaczam to jedynie w ramach uzupelnienia jakze ciekawego porownania obu naszych pucharowych pogromcow :D

Wojtas 19.08.2009 17:26

Jak widac w lidze gorszej od Irańskiej ogrywanie Ruchow ,Belchatowy czy inne Arki nie jest ablsoutnie zadnym wykladnikiem formy.

Skorza tez juz to wie,i co wazniejsze dostal jeszcze jedna szanse.

Za rok oby ją wykorzystał.

Jedynym wykladnikiem tego co gramy beda po 2 mecze z Amika , Legią , i puchary 2010.

konrad89 19.08.2009 17:51

Ja uważam Skorże, za najlepszego trenera Wisły od czasów Kasperczaka chociaż może być w przyszłości jeszcze lepszy od niego. Śmieszą mnie opowieści, że Petrescu zdobyłby więcej. Ale ja się pytam co on dokonał przez ten okres czasu? Zdobył wicemistrzostwo chociaż prowadziliśmy w tabeli po rundzie jesiennej. Porażki m.in z Koroną i Lechem na wyjeździe. Zawalił mecz z Iraklisem. To mało? Niestety, ale nie umiał dopasować się do realiów polskiej piłki. Do Skorży mam natomiast jeden zarzut. I tu musze po raz pierwszy zgodzić się z Wybiórczą. Skorża boi się wprowadzać do składu młodych zawodników, a zwłaszcza wychowanków. W Lubinie przy stanie 4:0 i z Bełchatowem przy 3:0 mógł wprowadzić Burligę albo Mączyńskiego, żeby zobaczyć jak się zaprezentują w Ekstraklasie. Ale co do reszty to mam nadzieję, że na przebudowanym stadionie w końcu za rok awansujemy do LM.

1q2 19.08.2009 23:34

Po pierwsze konradzie89 nikt nie pisze że Petrescu dokonał więcej bo to oczywista oczywistość że tak nie było, po drugie jeśli coś już pamiętasz to pamiętaj to dokładnie a nie wybiórczo - tak byliśmy liderami ale na wiosne Legia wygrała 11 meczy pod rząd więc wydrzeć im mistrza było bardzo mało prawdopodobne i jeśli dobrze pamiętam to nie było porażek m.in z Koroną i Lechem a TYLKO z Koroną i Lechem.W****iają mnie ludzie którzy dla poparcia swojej tezy posuwają się do manipulowania faktami, więc proszę Cię , nie rób tego więcej:>

Eustachy...wiadomo to już musztarda po obiedzie, do tego ciężko lub niemożliwe jest obiektywne porównanie porażek z Dinamem i Talinem - oprócz ogólnego stwierdzenia że były to wtopy tak bolesne jak i po prostu takie które w żadnym razie nie powinny się zdarzyć.

Zauważ jednak że jak tu startowaliśmy z przetrzebionym składem - jedynym napastnikiem w słabej formie(co nie było wina Skorży) i po arcy krótkim przygotowaniu to z Dinamem graliśmy już na pełnej parze.Co ciekawe Dinamo było v-mistrzem a chwile wcześniej mistrza rozgromiliśmy chyba najwyżej w całej historii naszych przygód w pucharach - do tego z dwójką napastników walących po 20 bramek w sezonie.

Jedno jest pewne - ta porażka była na bank bardziej kosztowna jeśli chodzi o kasę i to w sytuacji gdzie tych pieniędzy potrzebujemy jak tlenu - nikt już nie powie że mamy notorycznego pecha w losowaniu bo jak wiadomo później trafilibysmy na Debreczyn i Sofie,czyli rywali jak najbardziej do ogrania.

No i żeby nie było tylko oftopa - padł mit Skorży jako trenera który mimo potknięć, najważniejsze bitwy wygrywa.Kiedyś to oczywiście musiało się zdarzyć ale szkoda że akurat w tym momencie , bo zamiast spokoju tak sportowego jak i finansowego - jest ciśnienie na obu frontach a przy awansie choćby do LE ,myślę że można by liczyć na wzmocnienie składu - teraz trza się modlić by zostało to wszystko tak jak jest.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl