![]() |
No to spinamy się na jutro i robimy 2 x 100%:D
A tak na poważnie, to maturę podstawową lekko odpuszczam, a dokładniej zamierzam wyjść po max 90 minutach, a koncentruję się na rozszerzonej. Liczę na wynik powyżej 90%. Choć wiadomo, że nie raz trafi się zadanie, którego wprost nie sposób ugryźć, a po powrocie do domu człowiek wpada na pomysł jak to zrobić. No nic, oby jutro wszystko szło gładko:-) |
Cytat:
|
szkoda że mnie tak z majcy nie idzie jak Wam chociaż w połowie :(
|
W Wiadomościach przed chwilą jedna laska powiedziała że specjalnie na maturę ubrała bransoletkę swojego ulubionego klubu czyli Wisły :D:D bo chce iść do Krakowa na studia :D:D
|
to ja bede najskromniejszy i licze na minimum 30%, oby zdac :P
SzlaQ ja wczoraj do portfela sobie wlozyłem vlepke Wiselki. Bedzie mi pomagac w trudnych chwilach, dzis w sumie nie była potrzebna albo.. moze dzieki niej był temat wypracowania ktory mi podpasowal :D |
A ja bym chciał ponad 90% z podstawy.. I z rozszerzenia przy pomyślnych wiatrach koło 70% (oby!)
|
Ja bym chciał jak najwięcej ale zawaliłem rok ze względów zdrowotnych i z próbnych to wychodziło 90% podstawa i 50/60% rozszerzenie także biorę pod uwagę poprawę bo taki wynik to sobie mogę w dupe wsadzić i iść na odlewnictwo;]
|
Jaroo1 no to niech Ci ta vlepa przyniesie szczęście , pozdro dla wszystkich maturzystów :D nie zaśmiecam wam już tematu :D:D powodzenia
|
Z majcy w otwartych to chciałbym wielomiany, równości, nierówności może być też funkcja.
Tutaj to liczę na 30 % a każdy inny wynik wzwyż będzie niespodzianką na prawdę jakoś nie kminie tej matematyki całej. Będzie co ma być oby dobrze. |
Ja też byle 30 % :D Nie mogą dać bardzo, bardzo trudnego bo to pierwszy raz od 25 lat majca jest obowiązkowa : ) Wyniki 30-stego ;>
|
Cytat:
|
Cytat:
|
30 czerwca z tego co mówili.
|
Cytat:
|
No to porażka, ładnie późno, do tego czasu to zapomnę o tym :D
|
http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/1282_500.jpg
to tak dla przypomnienia ;p na jutro nie nastawiam się zbyt pozytywnie ;) dostalem dzisiaj sms od korepetytora: 'Powodzenia życzę. Sporo przerobiliśmy więc powinno być dobrze. Na maturze na spokojnie przypominaj sobie sposoby rozwiązywania zadań a jak trafisz na coś nowego to zrozum dokładnie problem a może wtedy przyjdzie Ci coś do głowy. Nie przestrasz się. Zadania często wydają się trudne a są łatwe. Bez pośpiechu.Licz powoli i dokładnie. Nie załamuj się że czegoś nie umiesz. Nie musisz mieć 100%. :D:D:D to taka rada dla tych co tak jak ja kuleją z matematyki. ;p powodzenia wszystkim ;) |
Tak dla rozluźnienia przeczytajcie sobie fraszkę na matematyka :D
|
Ta, fraszka farszką, ale jak pomyśle o arkuszu rozszerzonym to już mi się chcę płakać :D
|
A tam Piotrze! Jak to mówią, nie matura a chęć szczera... Poza tym zawsze można poprawiać :D
|
Sęk w tym, żeby zdać jak najlepiej i dostać się na tą popier... mechatronike.
|
Cytat:
Napisałem tak jak ty, podobno to tylko błąd rzeczowy zresztą na upartego getto było miejscem odosobnionym, żydzi nie mogli go opuszczać. Znalazłem w necie taki fragment Cytat:
|
W wiadomościach nagłaśniają, że "łatwiej być już nie mogło" a tu : http://demotywatory.pl/1518582/Matura-j.polski-2010 :D
Jak wczoraj o tej porze powiem powodzenia wszystkim jutro i dobranoc:) |
W Kronice wspominali, że w tym roku egzaminatorzy nie muszą się kurczowo trzymać klucza odpowiedzi. :D
No i do jutra Panie i Panowie. |
No i po podstawie z matmy :)
Zgodnie z oczekiwaniami banalna. Nie wiem, czy straciłem gdzieś jakieś punkty. Zrobiłem w godzinę, ale na wszelki wypadek pół godzinki przeznaczyłem na zrobienie wszystkiego jeszcze raz, żeby nie było niespodzianek. Teraz o 14 rozszerzenie. :) |
mysle ze jako matematyka twoje zdanie nie jest obiektywne :D
strasznie malo zadan z procentami, srednimi itd same cholerne funkcje i trojkaty kwadraty i sinusy. no coz moze 30% sie uzbiera :) |
Niech mi ktoś teraz tylko powie że matura z matematyki jest prosta :-/
ja pierrdole, toż to gówno straszne było :-/ NIGDY WIĘCEJ! |
Są już gdzieś arkusze? Bo aż chętnie zobaczę ;D
Polski wczorajszy banalny ... |
Cytat:
|
nie było tak źle, a bałem się bardzo :D zaliczone raczej na pewno, zobaczymy czy będzie jakis ładny, optymalny jak na moja nikłaą wiedze wynik ;)
|
Zastanawiam się, jakiego przymiotnik użyć i niestety nie mogę znaleźć. Szczerze powiem, że aż tak prostej matury się nie spodziewałem. Żeby tylko nie chcieli sobie tego odbić na rozszerzonej.
|
No właśnie, połowa przewidywań się sprawdziła. Podstawa banalna, bo pierwsza od wielu lat obowiązkowa, ale za to na rozszerzeniu będzie rzeź niewiniątek. :<
|
Jak się o nic nie przyczepią to będzie 100%
A na rozszerzeniu zaiste będzie pogrom ;/ |
No i co się przejmujecie, czy rozszerzenie będzie łatwe czy trudne? Dla wszystkich będzie takie samo, wiec każdy będzie miał wynik odpowiednio niższy lub wyższy. Na rekrutacje wpływu dużego to mieć nie powinno.
|
Wiesz to nawet nie chodzi tutaj czy łatwe czy trudne, tylko wiadomo, że każdy ma swoje preferencje i zadania niektórych działów pasują bardziej, a niektórych mniej:-)
Oby dziś były same z tego pierwszego zestawu:D |
Jak wrażenia po maturce z matmy? Dla mnie, raczej nie orła z majcy wydały się dość fajne :D
Ale jutro będzie najważniejsza matura..:einstein: |
Jeśli ktoś umie i rozumie matematykę to napisał spokojnie i powie, że była fajna łatwa i przyjemna. Ktoś kto nie bardzo lubi (bo nie rozumie) matematyki będzie narzekał. Pisałem, powiem tak - niektóre zadania proste, niektóre trudne, a jestem średniakiem z matematyki. Ale prawda jest taka, że jak się pisze takie coś i to pierwszy raz od dawien dawna to nauczyciele też dużo rzeczy podczas takiej matury nie chcą widzieć. Prawdopodobnie dzięki temu ją zdałem... :)
|
Ja chociaż orełkiem z matematyki nie jestem, to uważam że egzamin był spokojnie do napisania na dobry wynik:D Tylko jutro mogą się zacząć schody :/
|
ja się wnerwiłem! kurczę to zadanie z tą kostką...ahhh...ale 75% minimalnie będzie... lecz to i tak słabo
|
Mam takie pytanie, bo wyszło mi w zadaniu z tym trapezem identyczny wynik tylko trochę inaczej policzyłem nie zaznaczałem, żadnych |CO| i tym podobnych |AC| tylko po prostu pisałem sobie
obl. H w trójkącie równobocznym. Drugi bok obliczyłem sobie z Pitagorasa i wynik wyszedł identyczny mam nadzieję że dadzą 2 punkty. Jak myślicie ?? P.S Ile wam wyszło z tym ostrosłupem bo nie mogę znaleźć odpowiedzi do tego. |
mysle ze matma zaliczona:) z angola licze jutro na jakies 70-80% bo tak probne mi wychodzily z poprzednich lat. wiec narazie nie jest zle:D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl