Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

FredzIo 06.07.2009 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 757336)
Udzial pieniezny :lol:

No czyli taki sam jak Peralta.

mic 06.07.2009 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 757337)
No czyli taki sam jak Peralta.

Gargula to zawodnik, ktory jak na polska lige nie potrzebuje miec zadnego managera, w sensie ze jest znany i kazdy wie jak gra. Porownanie Osucha do Parlety to jak porownywac dupe do trabki, bo o Marcelo i innych gdyby nie Parleta to bys w zyciu nie slyszal

gdsmk 06.07.2009 16:06

Cytat:

Wisła? Zna pan przypadek Pawła Brożka, który sam podjął decyzję o rezygnacji z artroskopii i wybrał leczenie zachowawcze kolana? Czy takie decyzje powinien podejmować piłkarz?

- Teoretycznie każdy ma prawo decydować, jak chce się leczyć, ale w mocnych ligach gracz nie jest całkiem panem samego siebie. W kontrakcie zobowiązuje się do oddania pod medyczny nadzór klubu.

To wszystko jest krótkowzroczne, bo ukrywane problemy mogą wyjść na testach. Poza tym nie tylko my widzimy, że coś się piłkarzowi stało. To nie tak, że wszędzie są frajerzy i nie robią wywiadu na temat sportowca, za którego mają zapłacić miliony. Jacek Okieńczyc z Canal+ mówił mi, że Brożkowi na finiszu ligi po każdym meczu obkładali kolano lodem. Jestem pewien, że akurat on popełnił błąd.
http://www.sport.pl/sport/1,65025,67...as=3&startsz=x

eloszyyy98 06.07.2009 16:18

jeśli to prawda to nie zbyt dobrze świadczy o Brożku i klubie. Pojedzie na testy zdrowotne zagranice i może sie okazać ze ich nie przejdzie

gianbuffon 06.07.2009 23:18

na glownej jest... uzupelnianka Pawelka :)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ianka_pawelka/

''Idol z dzieciństwa… Oliver Kahn''. :pobity: dla mnie to jeden z najbardziej nienawidzonych pilkarzy ever
''Moim marzeniem jest… grać w dobrym klubie.''- Mario, otrzasnij sie, gdzie teraz grasz?:evil:

dawac tego Nurkovica :D

Lysy 07.07.2009 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 757739)
''Moim marzeniem jest… grać w dobrym klubie.''- Mario, otrzasnij sie, gdzie teraz grasz?:evil:

Przecież spełnił swoje marzenie i gra w Wiśle. Nie widziałem żeby kiedyś narzekał z tego powodu. Ja tam wierze, że Mariusz powróci w tym sezonie do wysokiej formy i stanie się naszym filarem. To świetny bramkarz a prywatnie dobry człowiek - oby został w naszym klubie jak najdłużej. Ludzie tu mają manie szukania sobie kozła ofiarnego...

gdsmk 07.07.2009 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eloszyyy98 (Post 757439)
jeśli to prawda to nie zbyt dobrze świadczy o Brożku i klubie. Pojedzie na testy zdrowotne zagranice i może sie okazać ze ich nie przejdzie

Weźmy pod uwagę, że gdyby nie jego decyzja, to pewnie jeszcze by się rehabilitował, a my za tydzień gralibyśmy z Torshavn.

1q2 07.07.2009 00:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 757756)
Weźmy pod uwagę, że gdyby nie jego decyzja, to pewnie jeszcze by się rehabilitował, a my za tydzień gralibyśmy z Torshavn.

Sama artroskopia mająca tylko na celu sprawdzenie 'co w kolanie piszczy', to z tego co czytałem, jakieś 2 tyg więcej rehabilitacji - innego sposobu by dokładnie wiedzieć na czym się stoi, przy takich urazach jak miał Paweł, ponoć nie ma.Pisałem już dawno i nie raz że dla mnie to bardzo dziwna sprawa ale czy u nas od tych spraw jest banda kretynów, czy m.in ja jestem przewrażliwiony to czas pokaże.

pysio 07.07.2009 00:56

co wy się tak przejmujecie. ważne, że Brożek gra i strzela bramki, a to że nie chciał operacji to już tylko i wyłącznie jego problem, który w przyszłości może mu zahamować karierę.. ale wtedy już raczej Wiślakiem nie będzie.. więc nasz klub na tym nie ucierpi..

oczywiście, życzę Brożkowi jak najlepiej, ale dla mnie najważniejsza jest Wisła! doceniam jego poświęcenie, że chciał pomóc w walce o mistrza, chwała mu za to!

WhiteStarDvisionTheBest 07.07.2009 00:59

a tak z innej beczki to dlaczego Łukasz Garguła nie miał oficjalnej prezentacji? Kiedy będziemy wiedzieć,że wybrał koszulke z nr 10 ;p? tak mnie naszło jak oglądałem prezentacje CR9 ;P

brylant17 07.07.2009 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 757761)
a tak z innej beczki to dlaczego Łukasz Garguła nie miał oficjalnej prezentacji? Kiedy będziemy wiedzieć,że wybrał koszulke z nr 10 ;p? tak mnie naszło jak oglądałem prezentacje CR9 ;P

bo Wisła to nie Real Madryt

Dozamet1 07.07.2009 09:40

u nas będzie prezentacja przed sezonem wszystkich nabytków

<Crasch> 07.07.2009 23:25

Lol, to jest jakieś fatum w tym klubie, najpierw, Dawidowski, Niedzielan, potem Garguła po nim Baszczyński,teraz Singlar i niewiem czy po drodze jeszcze ktoś nie zerwał więzadeł w kolanach. ten klub ma cholernego pecha do tej jednej konkretnej kontuzji.
Paweł Brożek także był blisko...

MCX 08.07.2009 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 758649)

Szczęście w nieszczęściu.
Jakby wypadł nam ze składu na 6-8 miesięcy to byłby problem przed wielkie P.
Co nie zmienia faktu, że prawego obrońce pozyskać musimy. Niezwłocznie.

Wojtas 08.07.2009 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 758652)
Szczęście w nieszczęściu.
Jakby wypadł nam ze składu na 6-8 miesięcy to byłby problem przed wielkie P.
Co nie zmienia faktu, że prawego obrońce pozyskać musimy. Niezwłocznie.

Zaluje oczywsicie Petera ale kazdy przyzyna ze nawet jesli ten tej kontuzji by nie doznał,koniecznie potrzeba zawodnika na ta pozycje.

Sezon dlugi ,Liga Puchary w Polsce i Europie itd ,na tyle spotkan bez ławki ani rusz.Popytajcie Kuchenki :lol:

IncognitoTSW 08.07.2009 19:25

W sumie to mam plan na skonstruowanie obrony na najbliższe mecze ;]
Piotrka Brożka na prawą stronę obrony (z konieczności), w środku Marcelo i Głowacki a z lewej nasz najbardziej doświadczony lewy obrońca, sam Jacek Bednarz ;]

sharkey 08.07.2009 21:19

Ta pewnie całkiem ciekawy pomysł a na ławce usadzimy Kazka Moskala co ty na to ??:)

IncognitoTSW 08.07.2009 21:21

I obrona gotowa, pokonamy ich doświadczeniem.

Jaroo1 08.07.2009 22:12

nie no jak sie by uprzec to od lewej: Diaz, Marcelo, Głowa, Brozek
a wariant z łobo na prawej stronie moim zdaniem był testowany po to ze jakby ktorys z tej 4 wyzej wymienionej wypadł ze skladu to Łobo byłby dokoptowany na prawa obrone wtedy. Tak Pan Maciej musi kombinowac bo naprawde w tej chwili to stoimy nad przepascia, w kazdje minucie treningu trzeba dmuchac i chuchac na obrncow oby ani jeden juz kontuzji nie złapał ;/

Tomgoo 08.07.2009 22:49

Ja sie tylko zastanawiam jak słaby musi być Varga , albo inaczej jak bardzo neichętny do jego wystawiania musi być Skorza, że zamaist niego na obronie gra Łobo czy młody Czekaj...
Swego czasu w derbach całkiem nieźle pomykał, i tak sobie myślę że chociaż wątpliwe jest to że odzyskamy chociaż część utopionych w niego pieniedzy , to niech przynajmniej w obliczu posuchy w obronie zapierdziela i zarabia chociaż w części na siebie.

MCX 09.07.2009 16:09

http://wisla.krakow.pl/_pliki_/wiado...1515175979.jpg

Garguła z 10.

matti123 09.07.2009 17:20

Właśnie co to tematu Vargi to jaki sens ma jego trzymanie w zespole. Czy trzyma się kurczowo kontraktu jak Dawidowski? Bo przecież już kilka razy trenował z naszą drużyną i jakoś nigdy nie zaistniał. Ani to zawodnik perspektywistyczny ani lepszy od Cantoro, Czekaja więc po co on nam.

Łobodziński na prawej obronie. Według mnie to jedna wielka pomyłka. Trend w piłce jest taki żeby cofać zawodników ofensywnych ponieważ obecnie boczny obrońca musi mieć umiejętność skrzydłowego. Ale jak wiemy nie każdy nadaje się na dowolną pozycję. W wielu meczach tego sezonu wszyscy widzieli jak Łobodziński nie potrafi sie ustawić w obronie i ma zdecydowanie zbyt małą zwrotność. Nadrabia to walecznością przez co przerwał też kilka groźnych akcji (do Błaszczykowskiego w waleczności dużo mu brakuje), ale w drużynie Mistrza Polski nie może grać zawodnik który w obronie będzie w stanie przerwać jedną na kilka akcji w obronie. Dziwna jest sytuacja Burligi. Jestem przekonany że Skorża nie zaryzykuje tak młodego zawodnika na LM na tak ważnej w dzisiejszym futbolu pozycji, poza tym on się nie mieścił się w 1 składzie drużyny 1 ligowej.

Dziwi mnie wpisanie na listę na Levadię zawodników którzy nie mają szans się wykurować Boguski, Singlar, Garguła. No ale właściwie nie mamy innych zawodników których można by wpisać na LM.

Lukasz TSW 09.07.2009 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matti123 (Post 759268)
Łobodziński na prawej obronie. Według mnie to jedna wielka pomyłka.

To była tylko taka opcja awaryjna bo Singlar doznal kontuzji w czasie rozgrzewki wiec nie dramatyzował bym ze Skorza widzi łoba na tej pozycji:lol:

HEDu 09.07.2009 18:13

Burliga jest tez pomocnikiem, a z jego małym doswiadczeniem i słabymi warunkami fizycznymi chyba sie nie nadaje na obrone. Choc napewno lepiej niz Małecki. Po prostu zagrajmy w 3-5-2 lub 3-6-1 i bedzie ok, zawszsze ktorys z defensywnych pomicnikwo sie wrcoci do obrony i tak zamierzamy przejac srodek pola i atakowac :D

Ogryzek 09.07.2009 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 759332)
Burliga jest tez pomocnikiem, a z jego małym doswiadczeniem i słabymi warunkami fizycznymi chyba sie nie nadaje na obrone. Choc napewno lepiej niz Małecki. Po prostu zagrajmy w 3-5-2 lub 3-6-1 i bedzie ok, zawszsze ktorys z defensywnych pomicnikwo sie wrcoci do obrony i tak zamierzamy przejac srodek pola i atakowac :D

Burliga ma gdzieś z 1,84 - czy ja wiem czy to mało jak na obrońce? Inna sprawa jak radzi sobie w obronie.

matti123 09.07.2009 22:59

Nieraz aż się prosi o zmianę systemu, jednak trener próbował wdrożyć 3-5-2 jednak pewnie nie przyniosło to oczekiwanych skutków, a jak na razie nie ma czasu na naukę zawodników zachowań w poszczególnych sytuacjach. Co innego pełna improwizacja w kilku spotkaniach przy 3 napastnikach itp.

Ktoś pisał że dla Jirsaka ostatnia szansa ale dużo już tych szans nie dostanie jeśli w ogóle (środek z Diazem) bo myślę że ze zdrowym Gargułą będzie mu jeszcze trudniej. Szkoda chłopaka:/

peterwislak 09.07.2009 23:16

moze jest wiecej ciekawych informacji o "chrztach" piłkarzy Wisły:)
juz wiemy ze Gargula musial spiewać

brylant17 09.07.2009 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez peterwislak (Post 759546)
moze jest wiecej ciekawych informacji o "chrztach" piłkarzy Wisły:)
juz wiemy ze Gargula musial spiewać

Marcelo podobno śpiewał Feel'a :lol:

HEDu 10.07.2009 10:38

Chodziło mi bardziej o wątłą postawe Burligi, moze i wysoki jest ale waga juz nie taka jak Singlara dajmy, ten chłop jest zbity bardziej ale za to moze mniej zwrotny i wolniejszy ? Kto wie.

matti123 10.07.2009 19:17

No niestety Skorża chyba widzi jakąś przyszłość Łoba na prawej stronie obrony. Jirsak pewnie z konieczności Diaza w obronie gra obok Sobola, ale raczej Diaz pójdzie na bok obrony i jednak Tomas dostanie swoje szanse.

leyzer87 10.07.2009 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matti123 (Post 759868)
No niestety Skorża chyba widzi jakąś przyszłość Łoba na prawej stronie obrony. Jirsak pewnie z konieczności Diaza w obronie gra obok Sobola, ale raczej Diaz pójdzie na bok obrony i jednak Tomas dostanie swoje szanse.

Łobo na obronie to chory pomysł. To nie ma prawa wyjść. W najlepszym przypadku będzie grał tak cienko, jak Bonin.

tofik 10.07.2009 19:23

Ja jeszcze się łudzę co do Jirsaka :) Jak nie będzie musiał grać podwieszonego napastnika to powinien zaskoczyć. Jeden mankament, że często mu się zdarzy groźnie stracić w środkowej strefie. NP ostatni mecz z Mattersburgiem. Poszła bardzo groźna kontra wtedy.
Ale wystarczy porównać naszą grę jak Tomas rozdziela piłkę. Jest wtedy dużo płynniejsza.

koyoot 10.07.2009 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matti123 (Post 759868)

CZemu nie? Wysoki a pewnie bedzie gral bardzo ofensywnie. Takich pilkarzy wlasnie nam trzeba i paradoksalnie to moze byc tutaj rozwiazanie.

matti123 10.07.2009 23:42

Łobo jako skrzydłowy na pozycji obrońcy z samymi ustawieniami ofensywnymi bez zadań defensywnych, ok ale to chyba jakiś nowy schemat ustawienia w piłce nożnej. Jirsak nie raz to ma zagrania prawie że klasy światowej, ale brakuje mu stałości w grze. Ciekawe jak to trener rozwiąże, bo Tomas tylko przy pełnym poparciu ma szanse coś pokazać, a teraz będzie Garguła.

TSW06 10.07.2009 23:47

aktualnie w środku mamy potężny trójkąt Jirsak-Garguła-Sobolewski jeśli Guła wyzdrowieje to naprawdę w środku mało kto z polskiej ligi nam się oprze

emjot 11.07.2009 00:15

Nikt chyba nie zauważył że Varga nie siedział nawet na ławie w Sosnowcu. Połamał się?
Odchodzi?
Ktoś coś wie?

4fan_player 11.07.2009 01:12

Może znowu ktoś w Rumunii rodzi..

FraMat 12.07.2009 18:23

słabo mi sie robi jak czytam te opinie jaki to Diaz słaby, (ale w domysle: pewnie forowany przez Skorżę) a biedny Jirsak jaki świetny, ale nie może trenera do siebie przekonać.

Staty z sezonu 2008/2009

w lidze
Diaz -
28 meczy 2295 minut 2 gole 1 żołta kartka
Jirsak -
24 mecze 1172 minut 0 goli 1 żółta kartka

Postarajcie się zrozumieć, że Jirsak może i posiada pewne umiejętności, ale ich nie pokazuje przeważnie w meczach bo jest mało przebojowy (no chyba, że zagra w ME), za to Diaz, nawet jeśli według was nie posiada podobnego potencjału, to i tak, to co ma wykorzystuje w 200%.
Dlatego on gra, a Jirsak siedzi na ławce.
Za te 700 tys euro Jirsak powinien byc dziś na najlepszym poziomie Szymka (odszedł do Turka za 800 tys) a tymczasem na boisku zachowuje się jak zalękniony krasnoludek.
Dla mnie mógłby zostac dziś sprzedany - nie płakałbym po nim.
Diaz byc może popełnia więcej błędów, ale też jest przekrojowo bardziej przydatny dla drużyny - lepiej rozumie taktykę Skorzy, lepiej ją rozumie, lepiej ustawia się na boisku, lepiej walczy

ps.
Albo opinie, jak to świetnie Jirsak rozprowadza pilkę i ze wtedy możemy grać bardzo płynnie.... po meczu z Zagłebiem Sosnowiec. :D

royalmichael 12.07.2009 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 760763)
Albo opinie, jak to świetnie Jirsak rozprowadza pilkę i ze wtedy możemy grać bardzo płynnie.... po meczu z Zagłebiem Sosnowiec. :D

I po co ta ironia? Akurat Jirsak potrafi bardzo dobrze podać. W tym sezonie nie miał za wiele okazji żeby grać w pierwszym składzie ale jak już grał to te podania do Brożka, Ćwielonga były jak od Xabiego, idealne. W odatku potrafi uderzyć z dystansu a tego nam brakuje.. ile my bramek strzeliliśmy w tym sezonie z za pola karnego? Kilka wolnych - Cantoro, Zieńczuk, Diaz.. ale z gry?

leyzer87 12.07.2009 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 760793)
I po co ta ironia? Akurat Jirsak potrafi bardzo dobrze podać. W tym sezonie nie miał za wiele okazji żeby grać w pierwszym składzie ale jak już grał to te podania do Brożka, Ćwielonga były jak od Xabiego, idealne. W odatku potrafi uderzyć z dystansu a tego nam brakuje.. ile my bramek strzeliliśmy w tym sezonie z za pola karnego? Kilka wolnych - Cantoro, Zieńczuk, Diaz.. ale z gry?

Chyba najadłeś się za dużo bobu, kolego i niestety, gaz uderzył Ci do głowy.:shock:

Jirsak jest graczem przeciętnym, który nie potrafi sobie poradzić z presją. Chciałbym się mylić, ale coraz bardziej tracę nadzieję, że będziemy mieli z niego jakikolwiek pożytek. Prawdopodobnie nawet nie odzyskamy za niego kasy, jaką w niego zainwestowaliśmy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl